|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słysze tylko "TAK???" i zaraz zmiana tematu. Matko co za facet ![]() Cytat:
A już mi sie zasypiało fajnie i nagle tak sie ten ból zaczął, jakoś tyłek mnie cały pobolewał jakby gdzieś główka napierała. Jerona stresu sie najadłam aż dzisiaj z rana ubrałam poszewke na pościel dzidziolka żeby już była ![]() Nie ma bata ale najpóźniej w sobote o ile nie urodze wcześniej (a modle sie żeby nie) to rozkładam łóżeczko bo to naprawde stresujące... I nawet teraz odczuwam lekkie i krótkie pobolewanie w dole jak na okres. Kurde chyba wcześniej te łóżeczko rozłożymy ![]() Marta gratulacje !!!!!!!!!
|
||
|
|
|
#4592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
bo chyba nie o to żeby go potarmosił pies
|
|
#4593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tyle, ze on 6 kg waży ![]() obawiam się ze mój psiak tez może być zazdrosny... właśnie zerknęłam do suwaczka Marty, parzę a ona tylko 4 dni przede mną to nie żarty, muszę torbę dopakować...
|
|
|
|
|
#4594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mój sposób zadziałał. Posiedziałam prawie do 1 i w nie dość, że dopiero obudziłam się chwilę przed 12, to w tym czasie wstawałam tylko 3 razy do łazienki. Dawno nie czułam się taka wyspana jak dziś. ![]() Cytat:
![]() Marta moje gratulacje!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że mi o szczepieniu psa przypomniałaś Matko, ja się do starego koca psa nie tykam, mimo że prany bo i tak kudły są, więc jak dziecko w niego okryć? Pierwsze słyszę o czymś takim... |
|
|
|
|
#4596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo mój to chyba reanimacji będzie potrzebował
|
|
|
|
|
#4597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi właściwie brakuje tylko tego stanika do karmienia, ale żaden mi nie spasował. Albo za waski albo miski za wielne. Kurcze chyba zabiorę zwykly a mąż mi kupi właściwy potem.
|
|
#4598 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja nie napisałam, że ma być od kudłów, ma pachnieć, jak nie wiem bo nie mam psa ani na tej szkole nie byłam. I nigdzie nie napisałam, że to ma być koc od psa. Jak ktoś ma drugie dziecko to ma starszy kocyk i on powinien pachnieć psem. Bo przy pierwszym to nikt chyba starszego kocyka nie ma.
Edytowane przez elena_100 Czas edycji: 2012-09-04 o 12:38 |
|
|
|
|
#4600 |
|
Konto usunięte
|
Heloł Mamuśki!
Ja właśnie wróciłam ze szpitala bo byłam na ktg.Jestem pozytywnie zaskoczona bo wszystkie te położne są takie miłe tam,jedna to nawet sie mnie pytała czy mi nie za zimno ![]() Mam nadzieje że przy porodzie też bedzie tak sympatycznie ![]() Ide Was troche nadrobić Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-09-04 o 12:42 |
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
My też odrobaczyliśmy naszego psiaka...
przy Zuzi gorzej zareagował a teraz musiał obwąchac młodego i juz spokoj zdazyl sie przyzwyczaic do dzieci przez Zuzie terroryste![]() Coś nam sie mało mamuśki odzywaja czyzby maluchy dawały im mocno popalic ja obejrzalam lekarzy z Jasiem na rekach a co teraz spi wiec posprzatałam i wstawiłam obiad.A w czwartek odbieramy wszystkie papiuery dotyczaće budowy no i pozowlenie wiec tutaj tez zaczynamy działac |
|
|
|
#4602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak dobrze, ze niewiele zostało do kupienia. moja koleżanka WSZYSTKO (dosłownie wszystko) kupiła po porodzie. ona lezała w szpitalu a jej małżonek latał jak głupek po wszystkich sklepach w okolicy za wózkiem, łóżeczkiem a nawet ubrankami bo nie mieli ani jednych śpiochów... nie dość, ze wszystko na wariackich papierach to jeszcze za wszystko przepłacili, bo brali co akurat było w sklepie... a wszystko przez to, ze mamusia jej nie pozwoliła... matko, dziewczyna prawie 30 lat a swojego zdania nie ma |
|
|
|
|
#4604 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja za wymaz płaciłam 40 zł |
|
|
|
|
#4605 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
serio piszesz ?? mialam psa 17 lat i o czyms takim nie słyszałam nigdy
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#4607 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, mam pytanko odnośnie łóżeczka.
kiedy mniej więcej obniża się w nim materac? czy te ochraniacze do łóżeczka można założyć także gdy materac będzie już na niższym poziomie czy będzie to głupio wyglądało? pytam bo chce zmówić większy zapas pościeli i mam wątpliwości co wybrać
|
|
|
|
#4608 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi z samego rańca przywieźli już bloczki fudamentowe.małż w pracy więc musialam wszystko sama odebrać. ogólnie to ja sama wszystko załatwiam. szwagra się podpytuje bo on już zaczął budowę, bo jakbym na TŻa czekała to i za 10 lat bysmy się nie pobudowali. A tu trza od tesciowej uciekać![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
|
#4609 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a ochroniacze już wtedy niepotrzebne.przynajmniej u znajomych już na tym etapie ich nie widziałam Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-09-04 o 13:02 |
|
|
|
|
#4610 |
|
Rozeznanie
|
Może napisze do Sandry czy coś się rozkreciło a może ma już małą przy sobie...
|
#4611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wtedy dawalam ochranicze na boki teraz nie zakladalam bo go musze widziec jak leze w lozku :P Cytat:
a jak duzy dom budujecie?? jesli moizna zapytac
|
||
|
|
|
#4612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem, co masz na myśli my też uciekliśmy mimo, że teściowa nie mieszkała z nami ale na tym samym osiedlu, to wystarczyło ![]() powodzenia z budowa nam zeszło się ponad 2 lata, teraz mimo ze mieszkamy to dokańczamy wnętrze. i pewnie kolejne lata miną ale trudno. ważne, ze na swoim. kiedyś przeciez skończymy, no nie
|
|
|
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja lubie moja tesciowa wiec nawet czesto chdoze do niej na kawke ![]() ja mam nadzieje ze w rok uda nam sie wprowadzic bo tego domu mam dosyc mamy tu syf i wogole masakre. i te glupie schody mnie keidys wykoncza |
|
|
|
|
#4614 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie 27 zł za oba. A gin ci pobierał i próbkę do laboratorium zawiozłaś, czy na miejscu Ci pobrali?Cytat:
|
|
#4615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-09-04 o 13:13 |
|
|
|
|
#4616 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mkam w łózecvzku tylko 2 poziomy ten sredni i najnizszy... ale juz tam sie przymierzałam i nie bede miała problemu az taqk bardzo sie schylac nie trza bo ja kurdupel jezdem wiec luz
|
|
|
|
#4617 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za wskazówki odnośnie łóżeczka
w takim razie zamówię samą pościel, bez tych ochraniaczy. mam jedne wiec powinno wystarczyć
|
|
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ochraniacze jak najbardziej można zostawić na niższym poziomie, przecież są po to żeby dziecko się o szczebelki nie obijało i nie wkładało rączek i nóżek w szczebelki. ![]() Tamlin, to nie można wchodzić po schodach w ciąży? Ja myślałam, że to wchodzenie przyspiesza poród. ![]() A jeszcze mam takie pytanie - co to znaczy, że położenie główki w miednicy 2/5? To znaczy, że już bardzo nisko? Bo czuje się jakbym melona między nogami nosiła.
|
|
|
|
|
#4619 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zawsze jak zauważe że idzie mogę rozgłosić muzykę, zamknąć się i udawać że nie słyszałam dzwonka![]() Cytat:
oczywiście jak pomyśle o teściowej to mam wizję że wprowadzamy sie tam już za rok. ona daje mi motywację do szybkiego działania więc do czegoś się jednak przydaje
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no my nadal mamy problem z woda i gazem. w projekcie ammy jkak narazie studnie bo inaczej bysmy 10 lat czekali na to wszystko. No ale mam nadzieje ze teraz juz poprostu sie bedzie budowalo. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.

najlepsze jest to, że mogą przejść w poród właściwy więc ja za każdym razem jak się zaczynają spocę się jak mysz, że to JUŻ TA PORA
a jak mój małżonek przeżywa, biedak aż mdłości dostaje
Będzie dobrze i pewnie bez męża nie urodzisz. Także bez obaw. Im bliżej tym bardziej wariujemy - tak mi się wydaje. Ja np. ostatnio mam wieczorami jakieś mdłości. Muli mnie strasznie jak tylko się wykąpe i kłade do łóżka. Mąż musi mnie głaskać po głowie, żebym usnęła jak najszybciej, bo pewnie skończyłoby się na wymiotowaniu.

to nie żarty, muszę torbę dopakować...

teraz spi wiec posprzatałam i wstawiłam obiad.

bo tego domu mam dosyc mamy tu syf i wogole masakre. i te glupie schody mnie keidys wykoncza
U mnie 27 zł za oba. A gin ci pobierał i próbkę do laboratorium zawiozłaś, czy na miejscu Ci pobrali?