|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
Też nie chciałabym bliżniaków.
|
|
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Neni, no zobaczymy choć nie liczę na to, bo ani moja mama, ani jej siostra i kolejne pokolenie moja kuzynka nie miały bliźniaków, więc może gdzieś ten gen wymarł, także jestem przekonana, że będzie jedno, zdrowe, piękne dziecko i tego się trzymam
|
|
|
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałabym mieć tyle przekonania co Ty
|
|
|
|
|
#4594 |
|
Rozeznanie
|
Chciałam się do was dopisać
szacunkowy tp. na 02.08. 13 ![]() |
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Napisz coś więcej o sobie |
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
witamy w klubie szczesliwych mam
|
|
|
|
#4597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze wiedzieć,że nie jestem jedyna wczoraj do mnie doszły spodnie ciążowe, bo moje obecne mnie gniotły już ![]() Zrobiłam interes- na all za całe 26 zł używane,ale jak nówki shestiger witaj Dzień dobry tak poza tym Ja do pn na L4, bo mnie przeziębienie dopadło ...
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Idę dziewczyny kopytka robić. Odezwę się po wizycie ...
|
|
|
|
#4599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38224144]My nie mamy sypialni. Mam 2 pokoje, jeden duży i jeden mały, który od początku był z założenia dziecięcy. Śpimy w tym dużym, ale jak dziecko się urodzi, to się przeniesiemy bądź tylko ja się przeniosę na jakiś czas do małego. Na początku będę chciała spać obok dziecka (albo z nim). A co do TŻa, to będzie zależało od niego, czy będzie się wolał wyspać czy spać z nami Wiem, że moje rozwiązanie jest mało popularne (takie rozdzielenie się), no ale nie widzę innego za bardzo.[/QUOTE] U nas też mniejszy pokój od razu był pokojem dziecięcym... I teraz musimy go odremontować- sufit ściany odmalować i będzie jak znalazł ![]() Cytat:
![]() Ale przynajmniej mamy gdzie mieszkać ( Może nam bank nie zabierzeWitaj ![]() Cytat:
![]() Ale są dużo za luźne ![]() Dzisiaj w nich poszłam do babci i babcia się ze mnie śmiała, że jakieś takie szerokie spodnie mam ![]() Powiedziałam, że specjalnie luźniejsze na święta, co by spokojnie na wigilii zjeść ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Będziemy czekać ![]() Już czekamy na relację Perse i innych bo dziś miało całkiem sporo wizytować? ![]()
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
ogladam wozki na necie jest dramat tyle tego ze glowa mala
![]() a tak to odebralam wyniki i na 17,15 do tej lekarki. Oprocz nudaaa wczesniej TZ sie mnie pytal co robie na tym telefonie tak na necie ( nieraz mi sie nie chce wlaczac lapka a poprostu na tel jest szybciej i jestem ciekawa co naskrobalyscie ) i mowi zebym mu pokazala.. przejrzal jedna strone akurat ta co rozmawialysmy o wozkach i mowi ze " eee ☠☠☠☠☠☠☠y" hahaha ta dla facetow to sa ☠☠☠☠☠☠☠y( zreszta mam nadzieje ze do wozka mi sie nie bedzie wtracal bo te jego cenne rady eh :P) ciekawe czemu mi zrobily sie czachy jak tam zlego slowa i brzydkiego nie bylo ... ( pie.....rdo...lyy....) Edytowane przez d0tkaaa Czas edycji: 2012-12-20 o 14:42 |
|
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Witamy
![]() Cytat:
Chyba sama zacznę robić sobie zdjęcia porównawcze Generalnie bliźniaki, jak już, pojawiają się zazwyczaj w co drugim pokoleniu, także szanse masz dość spore ![]() A tak poza tym czuję się dziś beznadziejnie, nie mam siły na nic, tylko bym leżała W dodatku mam co chwilę ogromną ochotę na coś innego, a jak spróbuję, to wszystko smakuje jak papier ![]() Jeszcze czeka na mnie hałda ubrań do poskładania, ale nabiera mocy, chyba do wieczora
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4602 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
różnica ogromna! Sporo Ci urósł I mam nadzieję, że zima się szybko skończy bo niedługo nie dopnę się w płaszczu Jedynie trochę się wagą martwię bo moja mama mówiła mi że przytyła w ciąży 24kg
|
||
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
wogole mam dylemat.. przeczytalam opinie na temat tej lekarki do ktorej ide dzis i wsumie ma nie za ciekawe opinie a znalazlam ja na szybkiego bo wiecie jak to z endokrynologiem boje sie no ale ide.. chyba ze cos znajde na dzis chodz watpie eh
mam nadzieje ze nie dobierze mi zle lekarstw itp..
|
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
dołączam Planowany termin: 21.07. 2013 To moja pierwsza ciąża, także wszystko dla mnie jest NOWE. pozdrawiam
|
#4605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i się super wygodnie chodzi udało mi się z rozmiarem na oko, bo jak ostatnio w H&M oglądałam 36 to jakieś wielkie były a te mam xs z opisu. Także już mogę śmigać. A na później mam od mojej przełożonej pożyczyła mi dwia pary U nas 2 pokoje tylko i małe będzie spało z nami
|
|
|
#4606 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Odebrała wynik bety z wczoraj i pani w laboratorium powiedziała, że ładnie przyrasta
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38222862]Zgadza się. Ale akurat w fotelik warto zainwestować, zwłaszcza, jak ktoś dużo jeździ. Tu już nawet nie chodzi o ten nieszczęsny kręgosłup, ale zwyczajnie o te testy bezpieczeństwa. [/QUOTE] Dokładnie Cytat:
ale wiem, że może być różnie. Ale ja chyba będę tak przewrażliwiona, że pewnie wyląduje u nas w sypialniWspółczuje szkolenia....ja nie przepadam, bo niema to jak w domku ![]() Cytat:
za wizytę. Perse już po mam nadzieję, że wszystko ok.Cytat:
witamy ![]() Ja też sierpniówka tp koło 18 sierpniaCytat:
|
||||
|
|
|
#4607 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry gaduły
W temacie wózków, też myśleliśmy nad 3w1 ale zabiłyście mi ćwieka tą jakością fotelików. Też bym chciała jak najlepszy, bo zawsze bezpieczeństwo dziecka będzie dla mnie najważniejsze. Ale zobaczymy jak nas to finansowo urządzi ![]() elaine-blath za wizytę![]() aanka0308 bardzo mi przykro. Trzymaj się, życzę owocnych starań ![]() Persephone_ za wizytędomciatko piękne te koszyczki ![]() Neni1984, domciatko śliczne brzuszki u mnie chyba wciąż spożywczy :brzyd al:shestiger, lachryma witam i gratuluję ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Co do lokum naszego dzidziusia, u nas sprawa jest prosta, mamy jeden pokój więc maluszek będzie baaardzo blisko mamusi chyba, że dziadkom podzucimy hehe
|
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o mnie to udało nam się szybko, w sumie chyba po 2 miesiącach
Obecnie jestem od 3 tygodni na L4, ponieważ niestety ciążę znoszę słabo: wymiotuję jak kot W sumie codziennie po parę razy. W ciągu ostatniego miesiąca były może z 3 dni, kiedy miałam spokój. Brzusio mam, ale taki delikatnie odstający, chyba w normie Większość spodni, które miałam dość dobrze dobranych już mnie uciska w brzuchu, także poszły w kąt.Piersi za to dość szybko poszły w tango, także już zaopatrzyłam się w oliwki i balsamy i dzielnie smaruję ciało. Jeśli chodzi o sprzęt/ odzież i inne takie na razie kupiłam jedynie 2 pary spodni takich ciążowych, elastycznych do chodzenia w domku. Za resztę (wózek, fotelik, pokój) weźmiemy się pewnie po marcu, kwietniu i to stopniowo- w każdym miesiącu coś. Nasi rodzice jeszcze nie wiedzą- dowiedzą się w Wigilię. Podczas dawania prezentów dostaną kopertę, w której będzie zdjęcie usg
|
#4609 |
|
Konto usunięte
|
Stawiam wszystkim gorącą czekoladę!
Moje maleństwo ma 2 ręce, 2 nogi i nimi rusza Częstujcie się Dziewczyny i przynoście też dobre wiadomości
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4610 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38227069]Stawiam wszystkim gorącą czekoladę!
Moje maleństwo ma 2 ręce, 2 nogi i nimi rusza Częstujcie się Dziewczyny i przynoście też dobre wiadomości [/QUOTE] |
|
|
|
#4611 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38227069]Stawiam wszystkim gorącą czekoladę!
Moje maleństwo ma 2 ręce, 2 nogi i nimi rusza Częstujcie się Dziewczyny i przynoście też dobre wiadomości [/QUOTE]super gratulacje ![]() kurcze dziewczyny ale ładne brzuszki macie, ja mam w drugą stronę, 4 kg schudłam, nawet nie wiem kiedy
|
#4612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla nas też jest nowe więc wspólnie będziemy się uczyć Cytat:
Cytat:
Widać ciążowe jakieś większe szyją
|
|
#4613 | |
|
Konto usunięte
|
Dziękujemy z maleństwem za gratulacje
![]() Cytat:
Tak się często dzieje na początku ciąży. Ważne, że dziecko rośnie. Czasami dziewczyny w ciągu całej ciąży przybierają po 3 kilo, mówię całkiem serio. |
|
|
|
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko niech Maleństwo da Mamie odpocząć od tych wymiotów choć na święta ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38227069]Stawiam wszystkim gorącą czekoladę! Moje maleństwo ma 2 ręce, 2 nogi i nimi rusza Częstujcie się Dziewczyny i przynoście też dobre wiadomości [/QUOTE]To ja piję dwie czekolady co by się dalej zdrowo rozwijało i tak pięknie rosło ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- A ja wczoraj niosłam 3,5 kilo kiełbasy... i to ciężkie było... A myślałam, że taki 3,5 kg noworodek to lekki jak piórko ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- A jeszcze muszę męża pochwalić... Wczoraj wieczorem dzwonił i na koniec rozmowy mówi "Kocham Cię... Znaczy Kocham Was" Chyba powoli zaczyna docierać, że zostanie ojcem
|
|
#4615 | |
|
Zadomowienie
|
Moje maleństwo ma 2 ręce, 2 nogi i nimi rusza Częstujcie się Dziewczyny i przynoście też dobre wiadomości [/QUOTE] Wspaniale! To takie cudowne uczucie zobaczyć wiercącego się maluszka w brzuszku ![]() Odebrałam dziś wyniki badań z laboratorium. Miałam skierowanie na morfologię i mocz. I przyznam, że trochę się zmartwiłam moczem bo napisali mi, że w moczu mam liczne pasma śluzu No i nie wiem o co chodzi? Nigdy nie mam problemu z siusianiem, nic mnie nie piecze ani nie boli i nie wiem czy to wskazuje na jakiś stan zapalny dróg moczowych czy co Miałyście tak kiedyś?---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
Ale co wieczór głaska brzuszek i go czule całuje, więc chyba nas kocha ![]()
|
|
|
|
|
#4616 |
|
Rozeznanie
|
O mnie ogólnie to prócz zajmowania się córeczką, moim hobby jest fotomodeling
kilka fotek w profilowym albumie ^^Życie mi się na tyle zawirowało iż zmieniłam partnera bo z tamtym byłam praktycznie dla dobra małej a tutaj znalazł mnie mój TŻ i zmienił życie w bajkę ^^ już zapomniałam jak to można być szczęśliwym hehehe W weekend przenoszę się do niego w góry w strasznie bajeczne miejsce, ciche, spokojne ze świeżym powietrzem (nie to co na Śląsku ^^). Na początku zamieszkamy w jego pokoju na dole (dom piętrowy) obok pokój jego mamy (przez 20 lat była przedszkolanką - więc będę miała pomoc przy Marice ) a w późniejszym czasie szykujemy piętro na nasze potrzeby i dzieciaczków tak by miały swój własny pokoik ^^ Co do ciąży to jak na razie jestem zdziwiona bo w pierwszej miałam ogromne nudności i wymioty a tu póki co czasem zamdli leciutko oO noo raj
|
|
|
|
#4617 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W ogóle to wiecie, jaki jest prawidłowy sposób oddawania moczu do badań? Przynajmniej taką wersję ja słyszałam: Trzeba rano się podmyć samą wodą, najlepiej nie podcierać niczym lub podetrzeć jakimś ręcznikiem papierowym, nasiusiać i złapać dopiero środkowy mocz. W ten sposób unika się przedostania bakterii z pochwy do moczu (ten śluz pewnie też się w ten sposób dostaje do moczu). Mnie oczywiście nigdy nie udaje się spełnić warunku pierwszego i nie zdążę się podmyć, ale staram się łapać środkowy mocz. Choć i to bywa trudne
|
|
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38227847]
W ogóle to wiecie, jaki jest prawidłowy sposób oddawania moczu do badań? Przynajmniej taką wersję ja słyszałam: Trzeba rano się podmyć samą wodą, najlepiej nie podcierać niczym lub podetrzeć jakimś ręcznikiem papierowym, nasiusiać i złapać dopiero środkowy mocz. W ten sposób unika się przedostania bakterii z pochwy do moczu (ten śluz pewnie też się w ten sposób dostaje do moczu). Mnie oczywiście nigdy nie udaje się spełnić warunku pierwszego i nie zdążę się podmyć, ale staram się łapać środkowy mocz. Choć i to bywa trudne [/QUOTE]Ja zawsze staram się stosować do powyższej instrukcji, tylko mój środkowy strumień jest bardziej z początku, bo się stresuje co by cos do tego pudełka nasikać i żeby mi nie zabrakło.... a potem to jeszcze leci i leci
|
#4619 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38227847]
W ogóle to wiecie, jaki jest prawidłowy sposób oddawania moczu do badań? Przynajmniej taką wersję ja słyszałam: Trzeba rano się podmyć samą wodą, najlepiej nie podcierać niczym lub podetrzeć jakimś ręcznikiem papierowym, nasiusiać i złapać dopiero środkowy mocz. W ten sposób unika się przedostania bakterii z pochwy do moczu (ten śluz pewnie też się w ten sposób dostaje do moczu). Mnie oczywiście nigdy nie udaje się spełnić warunku pierwszego i nie zdążę się podmyć, ale staram się łapać środkowy mocz. Choć i to bywa trudne [/QUOTE]Też o tym czytałam i stosuję się do tego
|
|
|
|
#4620 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie ja to samo, zawsze się boję, czy wystarczy :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

Też nie chciałabym bliżniaków.

szacunkowy tp. na 02.08. 13 
używane,ale jak nówki 

różnica ogromna! Sporo Ci urósł
mam nadzieje ze nie dobierze mi zle lekarstw itp..
za wizytę. Perse już po
:brzyd al:

Ale co wieczór głaska brzuszek i go czule całuje, więc chyba nas kocha