Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-17, 10:18   #4621
Myszka_80
Zakorzenienie

GG do Myszka_80 Send a message via Skype™ to Myszka_80
Dot.: Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006

Justys ja tez się bała drugiego bobaska i stwierdzam że wpadka ( bo tak było z Emilcią) to była super sprawa. Teraz mi obie razem w domu szaleją . Już powoli potrafia bawić sie tym samym czy tez w "to" samo .
Ogólnie dużo szumu i śmiechu u nas a tak nie wiem ile lat bym się decydowała

http://picasaweb.google.com/myszka1980

Moje "conieco" https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=24660

Myszka_80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 10:40   #4622
justyna-viola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszka_80 Pokaż wiadomość
Justys ja tez się bała drugiego bobaska i stwierdzam że wpadka ( bo tak było z Emilcią) to była super sprawa. Teraz mi obie razem w domu szaleją . Już powoli potrafia bawić sie tym samym czy tez w "to" samo .
Ogólnie dużo szumu i śmiechu u nas a tak nie wiem ile lat bym się decydowała
Napewno masz racje MyszkoAle ja tez balam sie pierwszego dziecka a teraz nie zamienilabym go na nic na siwecie.I pewnie tak samo bede mowila za drugim razem.Ale to uczucie chyba kazdej z nas towarzyszy.Ale taka "przyjemna wpadka"Myszko chyba podejmuje decyzje za Ciebie i masz problem(teraz czy moze pozniej) z glowyTak wiec moze zycie mnie zaskoczy i nie bede miala dylematow

Michalinka- 5.10.2009
justyna-viola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 11:42   #4623
Myszka_80
Zakorzenienie

a tak ogólnie to nie wiem czy sie wam nową kuzynka moich dziewczynek chwaliłam (ach ta skleroza). Urodziła się we wtorek po 8 dniach spóźnienia . Ważyła 2900 g i miała 54 cm .
A to Julia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05952.JPG (23,3 KB, 7 załadowań)

Stary 2007-09-17, 11:50   #4624
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

To fakt, ze czlowiek sie boi, my chcemy poczekac zeby nam Klaudula troche podrosla, coby babci tak nie obciazac. Oj ta moja mama kochana bez niej byloby kiepsko...fakt, ze mowi iz w tej calej beznadziejnosci chwili Klaudia daje jej wiele radosci. Normalnie to by siedziala przy ojcu i caly czas plakala - i tak tez robi, ale wystarczy usmiech naszego malego sloneczka i zaraz osloda w sercu jest.

Musze powiedziec ze od czasu pojawienia sie naszej kruszynki na swiecie zdarzylo sie kilka bardzo niezwyklych momentow w zyciu naszej rodziny.

A teraz z chwili uniesienia do totalnego furiactwa .... jestem wk.......a!! kupowalam w Jysku komode, slicznie zaplacilam karta - bo jakze by inaczej, poszlam po odbior komody a tu sie okazje ze w magazynie ich nie ma wrrrrrrrrrrrrr. Powiedzieli ze w czwartek bedzie (nie bylo) dzisiaj dzwonie do nich JEEEEST super, szukam paragonu i ambaaaaaaaaa!!!!! jest tylko potwierdzenie platnosci karyta az paragon poszedl sie bujac .... i co ja mam teraz robic - normalnie RYCZEC MI SIE CHCE I WYC DO KSIEZYCA - AUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 11:51   #4625
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
a tak ogólnie to nie wiem czy sie wam nową kuzynka moich dziewczynek chwaliłam (ach ta skleroza). Urodziła się we wtorek po 8 dniach spóźnienia . Ważyła 2900 g i miała 54 cm .
A to Julia
Pieeeeeeeeeeeeeknaaaaaaaa aaaa kiedy nasze tak wygladały

ks. Jan Twardowski
Stary 2007-09-17, 12:23   #4626
linijka
Rozeznanie

Myszko maleństwo cudne

Bafi ja kiedyś buty reklamowałam bez paragonu, tzn. nie reklamowałam a wymieniałam, bo te miały jakąś wadę. Też miałam tylko kwitek od płatności kartą i uznali mi to. Także Tobie też się powinno udać z tą komodą
Dobrze, że Wasze Słonko choć trochę mamie radości daje w trudnych chwilach. I pisz co to za momenty za pośrednictwem Klaudii, lubię niezwykłe historie

A z dwójką dzieci to weselej nie czekajcie tyle co ja
linijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 13:24   #4627
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Te historie praktycznie dotycza mojego ojca.

Klaudia przede wszytskim zblizyla do siebie mojego TZ-ta i moja mamę - pogodzili sie po prawie 10 latach zadry.

Kiedy zadzwoniłam do rodzicow by pochwalić się, że urodziła Klaudię, odebral mój tato - tak sie ucieszyl z nowiny, ze nie mogl sie doczekac kiedy odwiedzi nas w szpitalu i byl niesamowicie dumny ze przeslicznej i przekochanej wnuczki.

Trzy 2 dzien swiat Bozego Narodzenia spedzilismy w iscie rodzinnej atmosferze poraz pierwszy od prawie wielu wielu lat ... moj tato, ktory niestety slynal z tego iz lubil alkohol, prawie zawsze byl nabrzdegolony na wigilie i dzieki temu swieta zawsze byly do bani ... a on na Wigilie trzezwy, w pierwszy dzien swiat trzezwy bo zyl tym ze jadą do nas w drugi dzien świąt na obiad i oczywiscie opić pępkowe. Z reszta strasznie to przeżywał, wszystkim sie chwalil, ze jedzie do corki i do ziecia na swieta.

2 dzien swiat byl wspanialy, piekna pogoda, wspaniala atmosfera, moj tato nawalil sie jak bąk ale co sie stalo, jak przyjechali do domu tato grzecznie siedzial w domu i caly czas powtarzal jak wspaniale przezyl ten dzien - normalnie juz by ciagnal od mamy kase na piffko i zaczal by latac po znajomych byle sie nabrzdegolic lepiej a tu nic z tych rzeczy.

Z reszta, jak Klaudia zaczela przyjezdzac do dziadkow, jak wrocilam do pracy to bardzo duzo czasu z nia spedzal .... spiewal jej, rozmawial z nia, uczyl wolac "mama, tata, baba, dziadzia, jak robi rybka " Klaudia wrecz rwala sie do dziadka ...

Kiedy poszedl po raz pierwszy do szpitala, pierwsze co mi powiedzial gdy do niego przyszlam w odwiedziny, jak tam jego wnusia sie miewa bo juz za nia teskni. I kiedy zostal wypisany ze szpitala bo czekalismy na wyniki - siedzial taki slaby na lozku a mysmy przyjechali specjalnie dla niego z Klaudula - to tak sie ucieszyl ze niunia przyjechala przytulil ja do siebie i doslownie caly czas sie z nia bawil jak dawniej

Nie wspomne o takich drobnych rzeczach jak, np poszedl na plac targowy i kupil malej skarpeteczki za 2 zl mowiac przynajmniej nie wydal na piffko ale kupil jej takiego smiesznego malego zajaczka z latkami tez za 2 zlote i z haslem moja wnusia lubi mnie najbardziej na swiecie i dziadek tez - kochany ten dziadzio.

Ostatnio w piatek przyjechalam do mamy, tato lezal w lozku (czyt. lezy w agonii juz od 2 tygodni) - poznal mnie bo wolal do mnie "Basia, Basia gdzie jest mama". A kiedy podeszla do niego Klaudia i sie do niego przytulila, pomimo ze zniszczony choroba, otumaniony lekami poplynely mu lzy z oczu. Mimo, ze z kontaktowaniem sie z nim jest coraz gorzej bo rzadko miewa przeblyski swiadomosci, sa momenty kiedy wraca na chwile do rzeczywistosci .... eech lezki mi leca

ks. Jan Twardowski

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-17, 13:51   #4628
linijka
Rozeznanie

Bafi kochana widocznie z taką misją Klaudia przyszła na ten świat, by Twój tato odszedł z tego świata jako lepszy człowiek, byście zapamiętali także te dobre chwile, a nie tylko jak był pijany. Wiem, że jest Ci bardzo ciężko, bo przeżyłam to samo. Mój tato też pił, a przed śmiercią dwa lata męczył się okrutnie i przepraszał, że nam życie zmarnował. W sumie to teraz pamiętam raczej te dobre rzeczy i tak wolę.

Ściskam Cię cieplutko i muszę do garów uciekać.
Stary 2007-09-17, 14:08   #4629
justyna-viola
Zadomowienie

Bafinkusie jak glupia czytajac Twojego posta.Zgadzam sie z Linijka kazdy ma jakas misje do wykonania przychodzac na ten swiat
Bafi ale Ci ciekzo pewnieCzyli Kaludusia dziala jak takie sloneczko

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2007-09-17, 14:42   #4630
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez justyna-viola Pokaż wiadomość
Bafinkusie jak glupia czytajac Twojego posta.Zgadzam sie z Linijka kazdy ma jakas misje do wykonania przychodzac na ten swiat
Bafi ale Ci ciekzo pewnieCzyli Kaludusia dziala jak takie sloneczko
Linijko, Justys - dokladnie tak moja mama wola na nia ze to nasza mala stokrotka-pocieszka - moje kochane sloneczko. I fakt, ze pamietamy tylko te dobre rzeczy - wybaczylismy mu wszyscy jego przewinienia.

WSZYSTKIE JESTESCIE KOCHANE - CZUJE SIE Z WAMI JAK Z TAK WIELKA WIRTUALNA RODZINA - GDZIE DZIELIMY SIE NASZYMI RADOSCIAMI, SMUTKAMI - naprawde wirtualnie was wszystkie sciskam i caluje bardzo bardzo mocno

ks. Jan Twardowski
Stary 2007-09-17, 15:21   #4631
Carya
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Carya GG do Carya

Bafi, Linijka ależ miałyscie przejścia... Bafi ma jeszcze część przed sobą... Bafi, dasz radę ze wszystkim a potem jak Linijka będziesz pamiętała to co było dobre i lżej ci będzie na serduszku
a dzieci... to sama miłość - udziela się innym, piękne rzeczy się wtedy dzieją

W szkole mam dzieci biedne, z domów alkoholików... zawsze mi ich mocno szkoda... mimo że czasami są jak wrzody na ***. Ale wiem że to nie ich wina, że w domu mają piekło

Druga
Carya jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-17, 15:27   #4632
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Carya Pokaż wiadomość
Bafi, Linijka ależ miałyscie przejścia... Bafi ma jeszcze część przed sobą... Bafi, dasz radę ze wszystkim a potem jak Linijka będziesz pamiętała to co było dobre i lżej ci będzie na serduszku
a dzieci... to sama miłość - udziela się innym, piękne rzeczy się wtedy dzieją

W szkole mam dzieci biedne, z domów alkoholików... zawsze mi ich mocno szkoda... mimo że czasami są jak wrzody na ***. Ale wiem że to nie ich wina, że w domu mają piekło
Caryo zgadzam sie z toba, ze dzieci to sama milosc - ja tych cudow malenkich doswiadczam.

Zycie w patologii jest straszne, dzieciaki takie maja problem z wlasna samoocena czesto dorosleja majac zaledwie kilka lat bo w gruncie rzeczy chorzy rodzice nie radza sobie z tym do czego sie zobowiazali ... i te wlasnie dzieci biora wszystko w swoje rece. Firma w ktorej pracuje jest jakby opiekunem szkoly do ktorej praktycznie uczeszczaja dzieci z takich wlasnie biednych i patologicznych rodzin - na swieta bozego narodzenia dostaja prezenty a na poczatek roku szkolnego wyposazone w najwqazniejsze materialy plecaczki.

ks. Jan Twardowski
Stary 2007-09-17, 16:04   #4633
Myszka_80
Zakorzenienie

Bafi. Linijko, witajcie w "pijackich" rodzinach . Mój tato też taki był. Tylko że zmarł nagle (poszedł do sklepu i nie wrócił) bo wysiadła trzustka.
Do dziś przed oczami mam ten koszmarny obrazek kiedy przyjechała firma pogrzebowa po niego z tym wstrętnym czarnym workiem. (ale juz chyba kiedyś o tym pisałam).
Prokurator potraktował nas jak śmiecie. Jedynie jeden policjant nam pomóg pozałatwiac wszystkie rzeczy i wydostać go z prosektorium z Raciborza ( tam go kazał wywieźć prokurator a potem zgubili dokumenty taty).
Jedno wiem. Po tym wszystkim nie pamiętam już tych złych chwil które były. Pamiętam jak się ze mną bawił, ajk mnie uczył jeździć samochodem. Od sąsiadki wiem że u niej byl żalic się na samego siebie ( mówił jej jak bardzo kochał mnie i mame a to taki d..k jest).
Najbardziej mi szkoda tego że nie poznał swoich wnuczek.
One z kolei mają chyba misję do wykonani przy naszych dziadkach. To im dają najwięcej słońca

Kurcze. Rycze jak głupia.

Stary 2007-09-17, 16:27   #4634
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Alez nam sie tu nostalgicznie zrobilo kobietki Jedno jest pewne - dzieci to takie promyczki slonca w naszym zyciu ehhhh.... mojego ojca nie zmienilo co prawda przyjscie na swiat Asienki, ale ona bardzo mnie zmienila i chyba pomogla mi sie troche wyrwac z dolka psychicznego w ktorym bylam juz od wielu lat I choc moj tato alkoholikiem nie zostal, ale mial wypadek na tyle powazny ze bardzo wczesnie zostal tylko na rencie, takze jedynie mama utrzymuje rodzine. Mozecie sobie tylko wyobrazic jak cos takiego dziala na faceta, jeszcze starej daty. Urazone ambicje mysle ze w nim siedza i niczym ich nie wypedzi, zrobil sie zgorzknialy i nie do wytrzymania. Jak dla mnie to przyklad ze i bez alkoholu mozna rodzinie zrobic z zycia male piekielko. A ja wciaz mam zal do niego, choc od urodzenia Joasi - mam tyle innnych radosniejszych spraw na glowie ze wiekszosc jego uwag splywa po mnie jak po kaczce. Odleglosc tez swoje robi. Ale i tak poczekam sobie jeszcze zanim o drugiej ciazy powiem, bo wciaz mnie boli jego reakcja na pierwsza 'no jak sie wydaje ze wszystko idzie dobrze to zawsze musi sie cos spieprzyc' nie mowic o pozniejszych komentarzach.

Heh no to i mnie sie udzielil wyzalajacy sie nastroj, ale wiem dziewczyny ze nie mam powodow do narzekan. Mam zdrowa corcie, wspanialego meza na ktorego moge liczyc, fajowych tesciow , prace, dach nad glowa, gary i zawsze cos do garow - no pikne zycie

A dzis mialam swoj dzien, bo widzialam maluszka - tzn tylko kuleczke na ekranie ale wyraznie bylo widac jak serduszko bije
W pracy jeszcze nic nie mowie - poczekam z dwa miesiace. Jakos to bedzie - zwolnic mnie nie zwolnia tylko nie jestem pewna czy sie na macierzynskie zalapie no nie wiem czy bonus dostane za kare

Myszka - pantofelki bombowe i czuje ze Ty juz kombinujesz jak je wydziergac

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 18:12   #4635
Tysiak7
Wtajemniczenie

Ale sie nostalgicznie zrobiło
Bafi piękne to co piszesz tyle co nam zostaje to dobre wspomnienia rodzic to zawsze rodzic i mimo ze czasmi niszczą nam życie to i tak ich kochamy
Widzę czemu my sie tu tak wszystkie rozumiemy bo mamy bardzo podobna przeszłosc choć pewnie na skrosc rózną, Bafi, Linijko, Myszko witajcie w gronie córek ojców którzy lubili/lubią kieliszek
Cytat:
Napisane przez Ejva Pokaż wiadomość
... choc moj tato alkoholikiem nie zostal, ...Jak dla mnie to przyklad ze i bez alkoholu mozna rodzinie zrobic z zycia male piekielko. A ja wciaz mam zal do niego, choc od urodzenia Joasi - mam tyle innnych radosniejszych spraw na glowie ze wiekszosc jego uwag splywa po mnie jak po kaczce. Odleglosc tez swoje robi. ..
ja moge sie bardziej podpisac pod Ejve chociaż jak byłam dzieckiem mój ojciec potrafił wychodzić na jedną popołudniówkę i wracać z trzeciej pił ale alkoholikiem chyba nie mozna go nazwać pił towarzysko, a towarzytwa mu nigdy nie brakowało Pamietam z dzieciństwa że razem z mama wciągała go do domu bo nie był w stanie wejsc. Zawsze był oschły, w jego przypadku to niespełnione amibicje życiowe i wojskowe, choć diabli wiedzą co w nim siedzi. Nigdy nie brał nikogo z nas na kolana, nigdy nie przytulił, nie pocałował, zawsze się go bałam teraz ma 67 lat i trudno pic jak za młodych lat, ma mniej do powiedzenia w domu i troche nabrał ogłady ale czasami nadal da równo popalić Kocham go i nienawidze jednocześnie
Wera to pierwsza wnuczka ktorą chociaż na 1/2 godz potrafi sie zajać, ale jak pamietacie jak pisałam o jej drgawkach na kaszel dziadka to wszystko w porządku nie jest...
W życiu chyba o przebaczanie chodzi tylko troche trudno, z przekonania jestem ateistka nie wierzę w Boga bo jako dziecko nie mogła nigdy zrozumieć czemu moja mama doznała tyle krzywd skoro to taki dobry człowiek, a dlaczego inni gnębią bez powodu, dla focha. Ja zawsze mówie że wierze w dobro ludzi i tym trudniej mi to wszystko zrozumieć...
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 21:19   #4636
kiciamała
Zadomowienie

No poplynelam przy Was.

Ja z normalnego domu, czasem chyba nie doceniam co mam.

Dzis mija dwa lata jak jestesmy po slubie. A ja sama, misiek na szkoleniu do srody. Smutno tak.
kiciamała jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 23:11   #4637
paslik
Rozeznanie

Ejvunia! Wielki gratki dla ciebie No i oby Joasia miała cudwnego zdrowego towarzysza zabawy Oj będziesz miała wesoło w domku

Justysiu! Ja też się jakoś nie mogłam zdecydować na drugą dzidzię. U mnie decyzję o drugim dziecku podjął mój pracodawca Nie dostałam oczekiwanej podwyżki i stwierdziłam, że mam go gdzieś fundujemy sobie dzidka i od 4 miesiąca idę na zwolnienie

Myszko! Paputki booooskie, tylko ja jakoś ostatnio nie mam zapału do robótek ręcznych. Wena mnie opuściła

Linijko! Moje we dwie też dzikie warjacje urządzają ąż strach je z oczu spuścić, ale generalnie jest cudownie.

Bafik! Wiem, że ci ciężko patrzeć jak się tata męczy ale bądź dzielna kobieto Straszne jest takie życie ze świadomością, że któregoś dnia będziesz musiała go pożegnać na zawsze i nie wiesz czy to już dziś, czy jutro....

To jak już się tak nostalgicznie zrobiło.... To popłaczę sobie z Wami Możemy założyć wątek dzieci dzieci krzywdzonych przez ojców. Kiciamała stanowi wyjątek na naszym wątku

Mój ojciec twierdził, że nie ma problemów z alkoholem. Ale u niego było podobnie jak u ojca Tysi Zawsze znalazła się okazja i towarzystwo, żeby wypić. Dostał kilka żółtych kartek od Pana Boga za alkohol... Wiele straciliśmy, szczególnie pieniędzy Aż przyszedł ten dzień kiedy dostał czerwoną kartkę. Wspominałam już chyba kiedyś, że mój tata zmarł na skutek obrażeń odniesionych w wypadku samochodowym. Pojechał odwieźć kumpla. U niego zrobili połóweczkę i wsiadł za kółko. Był styczeń, ślisko... Nie zapanował nad kierownicą i uderzył w trzy kolejne drzewa. Nie miał zapiętych pasów... więc wypadł z drzwiami pasażera... Obrażenia: połamana ręka, obojczyk, noga i stłuczenie pnia mózgu. Żył trzy doby. Czekał na nas wszystkich w szpitalu... Bo inaczej nie potrafię tego wytłumaczyć. Miał 52 lata. Moja młodsza siostra zdawała egzaminy i nie zadzwoniliśmy do niej w dniu wypadku. Pojechaliśmy po nią dwa dni później jak już była po sesji i jej powiedzieliśmy co się stało. Młodszy brat miał dopiero 14 lat. Nie chciał iść do szpitala. Poszedł ze mną i Patrynią na dzień dziadka 22 stycznia. Ja płakałam im za plecami jak widziałam Pai całującą dziadziusia i głaszczącą go po ręce. Tego wieczora wszystkie parametry życiowe się poprawiły ale następnego dnia o 5 rano odszedł od nas

W tym dniu przestałam myśleć o złych chwilach: o tym, że nie chciał się zgodzić na mój ślub, że nie dał mi nawet złamanego centa na wesele, że od kąd skończyłam 18 lat zarabiałam na swoje utrzymanie bo mi potrafił powiedzieć, że nie ma pieniędzy a za chwilę kupował starszej siostrze płaszcz, że zawsze byłam tą najgorszą córką, że całe życie próbowałam mu udowodnić, że jestem świetna, że jak powiedziałam o ciąży to chciał, żebym usunęła, itp. itd.

Postanowiłam pamiętać głównie te dobre chwile: kuligi, spacery do lasu, jak przyniósł mi szczeniaczka bernardyna, jak przyjechał zobaczyć Patrynię, jak się nią zajmował i jak ją kochał i rozpieszczał, to on mówił na nią Tysiulka.

W zwiąku z wypadkiem przeżyłam horror załatwiania strasznych spraw: zdanie auta na miejscu wypadku, prokurator, komenda, ksiądz, który chciał za pogrzeb kupę pieniędzy, ksiądz, który na cmentarzu nie zaczekał aż my (dzieci) dojedziemy na miejsce bo było mu zimno

Za jedno jednak Panu Bogu jestem wdzięczna. Tata wszędzie zabierał ze sobą Pati, którą opiekowali się jak ja byłam w pracy a tego dnia została w domu z babcią. To ona nas wszystkich trzymała. Dla niej musieliśmy normalnie żyć

Patrynia też miała swoją tajną misję. Po pogrzebie taty chcieliśmy zapisać ją do przedeszkola, ale moja babcia (matka mojego taty) prosiła mnie, żebym jej im nie zabierała. Było mi bardzo ciężko codziennie biegać 2 km z rana, żeby ją zaprowadzić, 2 km do roboty i po robocie apiać to samo. Ale wydaje mi się, że tylko dzięki temu moja babciunia się pozbierała. Patrynia nauczyła ich żyć bez mojego taty. Zresztą on dla niej nigdy nie zniknął. Często o nim rozmawiamy, wspominamy. W dniu, kiedy zabraliśmy ją aby się z dziadziusiem pożegnała, bo dziadziuś będzie mieszkał u aniołków powiedzieliśmy jej, że codziennie wieczorem będzie do niej przychodził bo będzie gwiazdką na niebie. I gdy wyszliśmy z kostnicy zaświeciła się gwiazdka. Patrysia do tej pory jak jest jej źle siada na parapet i gada z dziadkiem Czasmi nawet skarży się na niedobrą mamę

Taaaa... To kilka słów o moim dzidku! Natalka chodzi usmarkana do pasa i ma szczekający kaszel. Mimo tego wszystkiego szaleje jak mały dzik. Staje sama tylko nie chce zrobić kroka do przodu. Jak trzeba się przemieścić to na kolana i jazda na czterech. Ostatnio jest maniakiem czystości Jak tylko namierzy kogoś kto idzie do łazienki się kąpać leci pierwsza i piszczy przy wannie O samotnej kąpieli można zapomnieć Uwielbia tańczyć. Jak tylko usłyszy Bebe Lilly od razu dupką kręci Oj jaki mamy ubaw. Wstarczy włączyć piosenkę Dżungla i już są dzikie tańce

Łoooo Matko!!!! Ale posta wymalowałam! tylko mnie nie zabijajcie
Stary 2007-09-18, 09:12   #4638
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Chcialam Wam przekazac gdyz Bafi ma dzisiaj wolne, ze niestety nasz tato dzis nad ranem umarl..

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 09:22   #4639
paslik
Rozeznanie

Anisiu! Bafiku! Bardzo mi przykro! Szczere wyrazy współczucia. Trzymajcie się mocno! A jak Wam będzie bardzo źle to pamiętajcie, że dziewczyny z wątku na pewno Was wesprą
Stary 2007-09-18, 09:48   #4640
linijka
Rozeznanie

Bafi, Anisiu mocno Was ściskam
bardzo mi przykronie ma słów które was teraz pocieszą, więc nawet nie próbuję, ale myślami jestem z wami.
Stary 2007-09-18, 10:22   #4641
justyna-viola
Zadomowienie

Bafinku, Ansiu bardzo mi przykroGlebokie wyrazy wspolczucia dla WAS i waszej rodzinyTrzymjacie sie i pamietajcie ze jestesmy razem z Wami w tej tragedii

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2007-09-18, 11:03   #4642
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

dzieki dziewczyny... jestescie naprawde kochane, ja wlasnie probuje zalatwic sobie powrot do domu, bo wyslali mnie w dluga podroz sluzbowa do UK i w zwiazku z tym musze zalatwic bilet powrotny..

Basia jest z mama, wiec pewnie nawzajem sie wspieraja.. ja do nich dolacze w czwartek

It is what it is

Stary 2007-09-18, 11:06   #4643
Tysiak7
Wtajemniczenie

Bafi, Anisia bardzo mi przykro trzymajcie sie dzielnie
Ja cos to grupa wspracia jest z Wami, chwile to cieżkie ale musi byc dobrze musicie w to wierzyć i życ nadal dla innych chwil które nadejdą
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 12:51   #4644
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witam Moją Kochaną Wizażową Grupę Wsparcia. Jest nam bardzo smutno, ale wiedzieliśmy wszyscy, że tak się stanie. Najważniejsz, że mój tato nie cierpi, twarz jego była bardzo spokojna, zapadł w spokojny wieczny sen.

Jest piękny słoneczny dzień .... tak jak jedna z Was pisała, najgorszym momentem było jak pakowali tatę do czarnego worka to jest jedna z bardzo smutnych chwil, następna będzie jak trumna bedzie schodzić w dół i jak grajek będzie grał na trąbce "Ciszę"

Z nowości wczoaj przez minute Klaudia sama stała nie trzymając się niczego bo strasznie opowiadała wujkowi o tym co robiła a tak wogole to mojemu dziecku zdarza się mowić przez sen ale nie wiem co nie wynaleziono takiego translatora

ks. Jan Twardowski
Stary 2007-09-18, 13:06   #4645
kiciamała
Zadomowienie

Anisia, Baficzku trzymajcie sie.
Najlepsze jest to ze nie odszedl nagle, zalatwiliscie wszystkie sprawy. Moze spoczywac w pokoju. Bo nic tak nie boli jak te niewypowiedziane slowa, brak wybaczenia. Mozliwosc pogodzenia sie ze swiatem to najwiekszy dar zycia.
kiciamała jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 13:09   #4646
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez kiciamała Pokaż wiadomość
Anisia, Baficzku trzymajcie sie.
Najlepsze jest to ze nie odszedl nagle, zalatwiliscie wszystkie sprawy. Moze spoczywac w pokoju. Bo nic tak nie boli jak te niewypowiedziane slowa, brak wybaczenia. Mozliwosc pogodzenia sie ze swiatem to najwiekszy dar zycia.
Kiciu, masz racje - odszedł w pokoju - wyspowiadał się, przyjął namaszczenie chorych i umarłych - był przygotowany.

ks. Jan Twardowski
Stary 2007-09-18, 13:18   #4647
Myszka_80
Zakorzenienie

Bafi to ja pisałam o tym wstrętnym worku. Dołaczam się do dziewczyn . Jestem myslami i duchem z wami. Trzymajcie się. Wiem. Najtrudniejszy jest dzień pogrzebu. Najbardziej wtedy rozkładają nas nerwy. Bądźcie dzielne i wspominajcie to co było piękne i wspaniałe.

Stary 2007-09-18, 13:21   #4648
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Bafi to ja pisałam o tym wstrętnym worku. Dołaczam się do dziewczyn . Jestem myslami i duchem z wami. Trzymajcie się. Wiem. Najtrudniejszy jest dzień pogrzebu. Najbardziej wtedy rozkładają nas nerwy. Bądźcie dzielne i wspominajcie to co było piękne i wspaniałe.
oj dziewczyny jesteście naprawde kochane, co czytam wasze posty to ryczę

ks. Jan Twardowski
Stary 2007-09-18, 14:46   #4649
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
oj dziewczyny jesteście naprawde kochane, co czytam wasze posty to ryczę

a ja przyznam, ze angole to bardzo fajni ludzie, w obliczu tragedii jaka dotyka czlowieka to potrafia zalatwic wszystko by poczuc sie komfortowo i nie myslec o samolotach, taksowkach itp... wlasnie przed chwila dostalam wszystko podane na tacy wiec tylko byle do czwartku i dolaczam do mojej kochanej siostry i rodziny..

It is what it is

Stary 2007-09-18, 14:49   #4650
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Bafi, Anisiu - trzymajcie sie cieplutko, chyba wszystkie cieple slowa juz dziewczyny powiedzialy a i tak pewnie nic nie jest Was w stanie jeszcze utulic..... tylko czas. Gorace dla Was zyczenia spokoju, ciepla i ukojenia.....

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości