|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
hej mamunie chyba oszalałyście z tymi postami nadrobić was to jakiś mexyk
byłam dziś u swojego lekarza na wizycie kontrolnej no i za ciekawie nie jest zbytnio mnie nie pocieszył tylko mocno nastraszył i mam teraz stracha jak nic: -po pierwsze najważniejsze że główka dzidzi jest dość wysoko wiec sie trochę uniosla -po drugie mam rozwarcie na 5cm -po trzecie nie mam na szczęście infekcji pochwy - się okazało że widocznie mam na jakis składnik uczulenie wiec mi lekarz przepisał tabletki dopochwowe i maść -po czwarte za tydzień mam kolejna wizyte ale stwierdzil ze do niej nie dotrwam on stawia na to ze ja za 2 dni mogę zacząć rodzić wiec mam sie na to przygotować (jestem przerażona) -po piąte powiedział mi ze jak tylko mi odejdą wody mam jechać natychmiast do szpitala bo moze sie tak zdarzyć ze po odejsciu wód wypadnie mi pepowina i może dojsc do tragedii a jak sie zapytalam dlaczego to powiedział ze jak wypadnie pępowina to moze zginac dziecko ![]() więc sie pytam dlaczego? a on na to ze jak pepowina wypadnie a dziecko zacznie glówka sie pchać na świat to bedzie nacisk na pepowine i nie bedzie dostawac tlenu i sie udusi ![]() po co on mi to mówił teraz będe się tym schizować ze moze mi pępowina wypaść ;(wiec mi takie wjazdy dzis na psychike porobil ze jestem przerazona w każdym razie za tydzień kolejna wizyta i mam sie przygotować ze za tydzień to juz napewno mi da skierowanie do szpitala bo jak tak z tyg na tydz bedzie postępować to rozwarcie to niebawem urodze w domu ahaa no i mi powiedzial ze jak ja mam takie rozwarcie to moge czasami w ciagu godziny urodzic od odejścia wód bo sie go pytalam jak co ile i jakie dlugie bede miec skurcze to mam do szpitala jechac? a on mi powiedział ze jak tylko poczuje skurcze to mam jechac bo ja mam za duze rozwarcie zeby to wszystko trwało 4-5 godzin dobrze bedzie jak zdażymy dojechać do szpitala na czas wiec jak by sie zdarzyło ze zaczne w domu rodzic to szybko w samochód z tylu sie na fotelu polozyc z tyłkiem w gorze teraz bede miec schize ze jutro lub pojutrze moga mi wody odejsc teraz to nawet sie boje ze dzis mi moga odejsc Cytat:
wciąga to i to bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
aha a szwagierka dziś mówi do mnie że - brzuszek ci sie obniżył masz go już niżej więc jej powiedziałam by mi już nic nie mówiła więcej bo wystarczy że u lekarza się nasłuchałam
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
|
|
|
|
|
#4623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z ta pepowina to tez dzis slyszalam od poloznej. mowila, ze w razie odejscia wod to najlepiej po karetke dzwonic, a jak przyjada to ratownicy maja obowiazek zaniesienia Cie do karetki, "NIE WOLNO CHODZIC" tak powiedziala polozna![]() trzymam kciuki, zeby obeszlo sie bez zbednych przygod ![]() ale z drugiej strony pomysl, ze juz za tydzien mozesz miec maluszka przy sobie
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gin Cię chyba niepotrzebnie nastraszył, bo jak się boi, że urodzisz tak szybko to mógł Cię od razu położyć do szpitala .. Trzymam kciuki
|
|
|
#4625 |
|
Wtajemniczenie
|
no chciał mnie wysłać ale stwierdził ze to bezsensu bo on mnie bedzie wysyłac a ci mnie będą odsyłać do domu
|
#4626 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
MMONIKA9 ojejj, to Cię nieźle nastraszył ten lekarz. Moim zdaniem zupełnie niepotrzebnie. Bo teraz non stop w stresie będziesz a to może jeszcze przyspieszyć poród przecież
Daleko masz do tego szpitala w razie co? |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4628 |
|
Rozeznanie
|
ja sie pochwale co kupilam wczoraj:
1. kocyk 80x110 taki jak tu: http://allegro.pl/kocyk-akrylowy-70x...922360442.html nr9, tylko, ze kupilam w sklepie za 30zl, jestem do przodu 20zl ![]() 2. krem na każdą pogodę NIVEA BABY (w tesco u mnie byla promocja po 7,50! )3. karuzelke: http://allegro.pl/karuzelka-chicco-z...932286183.html 4. szczotke do butelek 5. czapeczke i szalik/chustka to prezent od mojej mamy ![]() 6. i przed chwilą kupiłam posciel 11-element.: http://allegro.pl/sliczny-komplet-po...957370129.html ------------------------------------------------ PS Monia ja tez uwazam, ze nie powinnas sie stresowac, bo to moze przyspieszyc porod. Daleko masz do szpitala? A czy nie moglabys jechac na IP i udac, ze np. masz bole brzucha, moze wtedy, gdy zobacza, ze masz rozwarcie zostawia Cie w szpitalu?
Lenusia 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2011-11-25 o 21:49 Powód: dopisek |
|
|
|
#4629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
yyy nocą jak nie ma ruchu to z 20 min ale rano lub w południe to z 40min ale w godzinie się jak by co zmieszcze
|
|
#4630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monia, kurcze.... nie myśl o najgorszym! będzie dobrze, MUSI!! Zdążysz dojechać do szpitala, urodzisz zdrowego Michałka, będziesz go miała już niedługo u swego boku ![]() torbę masz spakowaną mam nadzieję?
|
|
|
|
|
#4632 | ||||
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z pracy
). Jeszcze czeka mnie zrobienie tiramisu i pofarbowanie włosów bo rano obciełam w końcu Jutro chrzciny Franka i nie będzie mnie cały weekend,bo będziemy nocować u siostry.Tylko podpatrzę czy czasem nowego wątku nie trzeba będzie założyć Więc bez stresu jak by co ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super wieści Cytat:
Cytat:
Ja właśnie się spakuję w taką walizkę podrużną. Z uchwytem na kółkach, zawsze z nią latam.
|
|
#4633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Wkurzylam sie na TZ,zaprosil sobie jutro gosci jak ja ledwo chodze!!Powiedzialam,ze nich sobie sam sprzata i gotuje...Teraz lata z mopem a jutro zamowi pizze....No i dobrze...
|
|
#4634 | |
|
Raczkowanie
|
Monia, trzymaj się i nie stresuj tak bardzo. Będziemy trzymać
![]() Cytat:
, a kocyk to właśnie z tych co kupiłam w Carefourze
|
|
|
|
|
#4635 |
|
Rozeznanie
|
Monika nie mart się,będzie dobrze!!!
|
|
|
|
#4636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Monia 3maj sie dzielnie, i nie daj sie stresowi bo to tylko pogorszy sprawe. Faktycznie gdyby co to najlepiej dzwonic po karetke, niezaleznie od tego jak daleko masz do szpitala. Lepiej nie ryzykowac
![]() A lekarz napewno nie chcial cie nastraszyć, tylko uświadomic w razie W co by moglo sie wydarzyc ! magda tez mam taki kocyk, tylko ten z nr 7
|
|
|
|
#4638 |
|
Zadomowienie
|
o kurde Monia.. ja chyba przestane na forum wchodzic bo wszystko co przeczytam to sobie zaraz wkrecam...;/
ide spac, jutro baby shower wiec pewnie nie zajrze.. a wiec do niedzieli
|
#4639 |
|
Zadomowienie
|
Ooo matko, dopiero teraz zobaczyłam że dzisiaj poszło ok 300 postów
![]() ![]() Ja dopiero jedną stronę przeczytałam ![]() Co z tytułem do nowego wątku?? Moja propozycja żeby teraz był taki prosty(były takie propozycje ostatnio) Mamusie styczniowo-lutowe 2012 a nastepny ten o Nowym Roku( bo zdążymy spokojnie przed nim. No chyba ze już chcecie o Nowym Roku??
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4641 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
dobra - zupa zrobiona, ciasto zaraz się upiecze, mięsko zamarynowane - mogę iść odpoczywać, tylko jeszcze was nadrobię bo jutro będę mieć problem wieczorem
tyyyyyle piszecie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak na 70% ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i cieszymy się z tobą z zasłużonego wolnego Cytat:
|
|
|
#4642 |
|
Rozeznanie
|
magda1804
kocyk http://i527.photobucket.com/albums/c...zieci/qwe5.jpg No normalnie, aż mi ciężko się powstrzymać, żeby go nie kupić, ale nie wiem zaś czy 100x140 to nie będzie za duży a w wersji mniejszej nie ma tego modelu... po za tym ja mam kocyków dość, tylko żadnego typowo dla dziewczynki... ale będzie mi potrzebny w sumie dopiero później bo na początek mam śpiworek do wózka... także chyba się wstrzymam na razie póki co ![]() Kurcze trzeba zakończyć zakupy dziecięcych artykułów przed końcem 2011 bo jak nam ten podatek walną 23% na dzidziusiowe rzeczy to ceny skoczą jak oszalałe
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
ewula83 tż trochę przesadził... ważniejsza impreza niż samopoczucie ciężarnej matki??
![]() Monia szok! Leż i nie przemęczaj się! Cytat:
jeszcze pisałam do nich na gg, więc czekam grzecznie
|
|
#4644 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz coraz więcej z nas na zwolnieniu i pędzimy jak szalone, do świąt jeszcze pewnie jeden wątek spokojnie wykończymy swoim gadulstwem Cytat:
![]() zmykam chyba spać, dobranoc |
||
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba też spadam do łóżeczka, bo rano muszę wstać, a tu jeszcze trzeba głowę wysuszyć ..
|
|
#4647 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam taką
Dziękuję Tiramisu zrobione ale włosów już nie miałam siły farbować, jutro rano mnie to czeka ![]() Trzymam kciuki za mamusie ze skurczami, skracającymi się szyjkami i rozwarciami, piszę tak ogólnie bo już nie mam siły cytować, sorki Uciekam spać będę podglądać buziaki
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Pearl poszła do chrzestnej i o, została tam na noc
no to dobranoc dziewuchy
|
#4649 |
|
Wtajemniczenie
|
MMONIKA nie stresuj się
o matko byłam z siostra w Tesco bo dzisiaj była od 22 ta promocja na zabawki za 50 proc. matko co tam, się działo przechodzi ludzkie pojęcia. Ludzie jakby mogli to by się pozabijali zmykam spać jutro zajęcia w szkole
|
#4650 |
|
Rozeznanie
|
Eee a ja nie śpię... tzn. zaraz idę bo wypadałoby już, ale nie specjalnie mi się chce... Mała ma dyskotekę na moim pęcherzu
kopie i się przeciąga. Ok idę spróbować usnąć... BUZKA!![]() ooo tu strona z różnymi filmikami - niektóre animacje - symulacje całkiem fajne - tylko wszystko w języnku ang ale myślę, że to nie problem:http://www.babycenter.com/video
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-11-26 o 01:29 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.

, to se namalowałam farbkami. Miałam takie płócienko(nie wiem jak to nazwać) więc wykorzystałam 

.
.

ale z drugiej strony pomysl, ze juz za tydzien mozesz miec maluszka przy sobie