|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
AgaMili odpisała. Napisała, że z Dzidzią wszystko ok, tylko ona jest w kiepskim nastroju. Poprosiła w pracy o zmniejszenie liczby godzin bo już nie dawała rady. Przeziębienie ją dopadło, przesyła buziaki dla Was i napewno się odezwie wkrótce.
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
no to dobrze, ze jest ok!
|
|
|
|
#4653 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Wczoraj mnie nie było i już 7stron do nadrobienia Czasu mam niewiele wiec tak szybciutko bede musiała. Odwiedziła mnie wczoraj siostra z koleżanką i pojechałyśmy na zakupy do mothercare i kupiłam skarpetunie i rajtuzki za pół ceny jeszcze pojade dzisiaj po taką czapeczk i niedrapki to sie pochwale Później pojechałam do siostry i tak cały dzień zleciał.... Dostałam kolejną porcje ciuszków po Franku
|
#4654 |
|
Rozeznanie
|
oj... od wczoraj mam już chyba z 7 str do nadrobienia... oj oj ale skrobiecie
później nadrobię, teraz sprzątanko robimy z maużem, a później idziemy na spacereq ![]() Pozdrawiam
|
|
#4655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dolaczam sie. Jestesmy teraz takimi wieeekszymi motylami Takie motylki w rozmiarze XXXXXL Oj, to dobrze,ze z AgaMili ok. Jak zasypialam dzisiaj ponownie,to akurat myslalam,ze cos dawno nie pisala. Cos kiepskawo sie czuje :/
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
Neska
za wynik moczu, szok ze są takie pomyłki ale na szczeście wszystko oki. No i za posiew.Inutil kurcze szkoda że to jednak ten zespół ale z drugiej strony przynajmniej wiesz co Ci jest. Oby samo przeszło ![]() A co do prasowania to je też właśnie odpuściłam bo nie mam gdzie chowac. No i w listopadzie również jedziemy z tżtem do ikei po komode ![]() Martuniunia moja siostra mo wczoraj mówiłą o tej szczypionce na roravirusy. Ja nawet nie wiedziałam ze coś takiego istnieje. tu w Irl nie ma takiego szczepienia planowo chyba można wykupiś ale jest dośc drogie, ale siostra mówi ze i tak by nie szczepiła Franka bo ma dwójke dzieci 11 i 7lat i żadne nie chorowało. Ja jeszcze jestem zielona w tym temacie wiec si muse zastanowi. Pono to si szczepi do 6miesiaca zycia dziecka, ja w tym czasie bde w Pl to musz to przemyślec. Eliza nieciekawe te Twoje wyniki. Kuruj sie i dbaj o siebie
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Hej brzuchatki
Co do chrzcin, ja sie boje że u nas wyjdzie małe wesele bo mąż ma dużą rodzine z którą utrzymuje kontakt i są bardzo zżyci, wiec rodzeństwo cioteczne rodziców będzie pewnie proszone. Ode mnie bedą tylko najbliżsi a to i tak daje koło 30 osób. Ja tez mam już skurcze, brzuch mam czasem jak kamień a przedwczoraj w nocy to sie ruszyc nawet nie mogłam tak mnie bolało więc oszczędzam sie do końca ciąży. NataliaM1103 moja kruszynka na przełomie 20/21 tyg ważyła 270 g. czuje sie od trzech dni fatalnie. Mam okropny kaszel i jestem osłabiona. Miałam dziś lekko ogarnąć w pokoju ale tz powiedział że jak wróci z pracy to sam to zrobi a ja mam wypoczywać, kochany jest ![]() Musze się wybrac do okulisty, bo coraz gorzej z moim wzrokiem i jeszcze okulary mi sie popsuły |
|
|
|
#4658 |
|
BAN stały
|
Matko w zyciu was nie nadrobie gaduly
![]() Milo mi ze o mnie pamietacie ![]() Jestem, zyje ale wszystko mnie denerwuje , cierpliwosci zero i ostatnio zniszczylam w drobny mak plastikowa komode w lazience . Takze staram sie teraz panowac nad nerwami. Na tylku mi trudno usiedziec, tz juz na mnie krzyczy ze jestem w 7. miesiacu, mam lezec pod kocem przed telewizorem a nie usiedze. Ciagle chodze, sprzatam, przestawiam meble . Powracaja hormony z I trymestru
|
|
|
|
#4659 |
|
Zadomowienie
|
eneria witaj w śród nas
Z tymi wyprawkami to jest różnie, niektóre z nas już mają wszystko, niektóre prawie nic....a niektóre po woli coś tam już kupują Ogólnie nie ma stresu bo jest czas, ale jaka to przyjemnośc móc sie tym zajmowac![]() agawoo Zosia ja myślałam ze bede zapraszac bo wydawało mi sie ze moi rodzice beda chcieli, ale mama mi powiedziała że w cale nie musze bo to wyjdzie prawie 30osób i nie bede prosic. Tylko chrzestni z rodziną(to akurat moja siostra i brat tżta) nasi rodzice i dziadkowie(z tym ze tylko 1 babcia bedzie) i tyle. Nawojka wszystko zależy od tego jaki dzidziuś sie urodzi. Nie wiem czy czytałaś moją odpowiedź do Karinio na ten temat. Jeszcze tylko dodam bo nie napisałam że Franek w te new born w ogóle nie wszedł jak sie urodził, kilka takich dostała moja siostra i w ogóle nie wykorzystała ![]() doczytałam że przeczytałaś no u niej tak to wyglądało, ale nigdy nie wiadomo jak duży dzidziuś si urodzi
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-10-22 o 13:25 |
|
|
|
#4660 |
|
Rozeznanie
|
renatko, nie tylko ty panikujesz, ja też. Ja się strasznie boję urodzić nie tylko przed 30 tygodniem ale nawet przed 35. Jeżeli nadrobiłaś to wiesz że ja i nikotynka mamy założone pessary z powodu skracającej się szyjki macicy. Ja dodatkowo biorę fenoterol i praktycznie cały czas leżę. Nawet nie siadam, tylko leżę lub półleżę. Może 2h na dobę spędzam w pozycji stojącej. Uważam że to nie sztuka wcześnie urodzić dziecko, tylko jaki potem jest kłopot z takim wcześniakiem to nikomu nie życzę. Mam koleżankę która urodziła w 27tc, cudem synka uratowali, ma teraz roczek, ale wizyty u specjalisty to co chwilę.
Więc ja wolę nie kusić losu i te kilka tygodni na maksa się oszczędzać, bo chcę urodzić zdrowe i donoszone dziecko. |
|
|
|
#4661 |
|
Zadomowienie
|
Karinio ja dostałam w sumie 3 albo 4 kombinezony grube takie misiowe i takiego "kurtkowego" nie bede kupowac. Tp mam przełom gr/st jak by było naprawde zimno to sie nie przejmuje bo wózek kupuj co ma dodatkowo taki kombinezon wkładany wiec maluszek na pewno nie zmarznie.
A body u nas są do wyboru i wiszą koło siebie.
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-10-22 o 13:41 |
|
|
|
#4662 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nawet bym nie chciała tych moich wujków i ciotki mieć na chrzcinach mojego dziecka, dla samego dziecka jest to daleka rodzina.
TŻ mnie wnerwia, ale mnie i tak wszystko wnerwia, kłopot w tym, że nie umiem odreagować, nie umiem uwolnić emocji, tłumię je w sobie, a potem chodzę jak bomba, która w każdej chwili może wybuchnąc.. Słońce chociaz u mnie dzisiaj świeci, chociaz tyle. |
|
|
|
#4663 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie!!!
Trzymam mocno kciuki za wszystkie szyjki, wizyty itp. Ja w poniedziałek idę na test obciążenia glukozą, kazali mi dwa dni nie jeść nic słodkiego ani owoców ![]() Zaraz mam obiadek a po obiadku spacerek jesienny. Córka ma zrobić stroik z darów przyrody, muszę znaleźć żołędzie kasztany, liście, trawkę itp. Przy okazji zabiore aparat Będzie sesja zdjęciowa |
|
|
|
#4664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej lasunie
![]() Obudziłam się o 9.45, ale wstałam po godzinie leżakowania, bo liczyłam ruchy malca i podziwiałam jego bunt Dostał na dzień dobry 3 ząbki czosnku- stały zestaw na kanapce z serem i pomidorem ![]() Mogę się cicho pochwalić, że mężulek dostał podwyżkę o całe 1 eu ![]() sandra1892- Ty masz nadciśnienie, czy mąż?? Fajnie, że dostałaś paczkę od mamy a mata- cenowo super! ![]() pearpearl- Wróciłam, wróciłam next time biorę od razu tam lapka A Twój tż taki przejęty?? "to możemy iść spać" super masz faceta ![]() Też dużo czytałam, także jestem na bieżąco z tą chorobą ![]() Cytat:
bunt jak ta lala z rańca w szpitalu to buntownik czasem budził się o 3 w nocy, a tak to 5 rano solidne kopy, no ale musiał ładnie zaczekać do 8.30 na śniadanie Ja czułam po prawej stronie, że "chyba ma tam główkę" bo czuję wyraźnie jak nią jeździ a z lewej girami się wypycha dlatego czasem mnie łaskotało a teraz to boli bo się pręży a no i ręką czasem pomizia mi miejsce pod wzgórkiem łonowym-podbrzuszu A teraz nie wiem gdzie ma główkę, straciłam rachubę jeszcze ma miejsce na przekręcenie się ![]() Cytat:
ale teraz od miesiąca strasznie się pogorszył i nie wiem o co kaman ![]() Agamili zdrowiej i odpoczywaj!!
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
dokończyłam sprzątać
![]() zaraz TZ będzie w domku i naleśniki będziemy konsumowac ![]() a potem jadę do mojej małej chrześnicy ma rok i 4 miesiace
|
|
|
|
#4666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A wiesz ze Twój Nieroperek to taki sam cwaniaczek jak moja Milenka. Czasami jak mnie boksuje np rano i aż stekne, tż przykłąda reke żeby poczuc tą rozrabiare to ona wtedy cichutko ani kopniaczka...... że niby taka grzeczna ![]() AgaMili Nadrobiłam i uciekam, zakupy i obad same sie nie zrobia ![]() Do wieczorka
|
|
#4667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a dzisiaj dla mojej niuni kupiłam rękawiczki i szaliczek w Textil Market po 2,99 zł
|
|
#4668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciśnienie sobie mierzysz?? Też musisz na siebie uważać kurczę- ciekawe czy zniknie po ciąży... niby jak się pojawi nadciśnienie to już do końca życia trzeba brać leki współczuję, bo to niebezpieczne dla dzidzi ![]() wypiłam 2 łychy soku z cebuli słodkie blaaa, ale przez zatkany nos piłam ![]() Pearl i co i co chyba dobrze, że wyrzucili Twoją Magdę z tap madl?? Bo ona nie interesuje się modą, nie wie co robi w tym programie, nie umie rozmawiać po angielsku, ma nadwagę i jest głupia ja się cieszę, że ją wyrzucili
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-22 o 14:37 |
|
|
|
|
#4670 |
|
Zadomowienie
|
czesc mamuski, wrocilam szybciej ze szkoly bo lipnie siwee czuje;( poczytalam was troszke ale wybaczcie ni bede cytowac...
z okna widze jakis slub ![]() przypominam o mojej prosbi w klubie : i dziekuje z gory
|
#4671 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To pijemy , ale Ty stawiasz ![]() ![]() Cytat:
bedziemy na biezaco ![]() a moj to nie zawsze jest taki super, ale ma "momenty" ![]() zazdrosnik sie wypytywal, kto o tej porze do mnie pisze i komu odpisuje, wiec zapamietal, ze jak "nocny" sms to do Agatka no i sie pozniej wypytywal ![]() Cytat:
![]() to jednak pokazywal Tobie lekarz Zajaczka? to fajnie, bo na poczatku narzekalas, ze nie mialas jak zobaczyc Cytat:
Twoj powolutku rosnie, a moj to chyba za dwoch, bo czuje go coraz mocniej i mocniej. Ale zdecydowanie ma jeszcze miejsce,zeby sie przekrecac, bo co chwila zmienia lokalizacje uderzen, smyranki i laskotanki tez sa rz po jednej, raz po drugiej stronie, raz na dole, raz na gorze. Nieslychane,co ten Dzieciak wyprawia. No,ale sobie czytam i czytam, ze to swiadczy o jego dobrej kondycji, wiec niby sie na niego zloszcze, a w glebi ducha, to serce sie raduje ![]() Jakos martwi mnie tylko,ze ten moj bebzol wcale nie idzie do gory, tylko caly czas jest tak mocno na dole... Cytat:
to sa po jednych pieniadzach z moim Nietopersonem dwa male-wielkie cwaniaki jak prosilam z ranca tzta,zeby uspokoil swojego potomka, to tam,gdzie przykladal reke nastawala cisza i zaczynalo sie walenie z drugiej strony - i tak w kolko macieja ![]() Cytat:
to byl jej wybor tak naprawde mogla zaswiecic pipka i cycochami, ale nie chciala, a prawda jest taka, ze dobra modelka moze sobie sama decydowac,czy zgadza sie na rozbierana sesje czy nie nie ma az takiego parcia jak pozostale wszyscy profesjonalisci, ktorzy pracowli z tymi "modelkami" caly czas ja chwalili i mowili, ze nadaje sie jak zadna inna, wiec ja tam mysle, ze on sobie poradzi poza ramami tego programu teraz moja faworytka jest Viera :brzydal :Tz przyniosl mi ciasteczka z blonnikiem kakaowym i pojechal z kumplem po jakas tam rurke do klopika, bo sie zepsul Niech ktos mi je zabierze, bo pozre cale opakowanie ![]() ![]()
|
|
#4672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4673 | |||
|
Zakorzenienie
|
ok, mam jeszcze jedno niemieckie bezalkoholowe ![]() Cytat:
a jak zrobili usg w środę i już inny gin to pokazał i ssało kciuka jak ta lala- chyba pisałam o tym ![]() Cytat:
mi w ogóle nie rośnie, nie widzę różnicy i nikt mi nie chce wierzyć, że to 7 miesiąc więc bez jaj! Cytat:
głupia, młoda dupa
|
|
#4674 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamunie!
Przeziębiłam się i cały dzień spędzam w łóziu, jakas taka rozbita fizycznie i psychicznie jestem ![]() podczytuje cały czas i witam wszystkie nowe mamusie a czy wiecie co z Maga83 ?? miała iśc na usg i nic nie pisała chyba, albo przeoczyłam
40 42 44 46 .... 64 zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2011-10-22 o 15:47 |
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
rotawirus to chyba najgorsza choroba
moja chrześniaczka miała wymioty, biegunka, nie chciała jeść... na zakaźnym była koło 2 tyg... więc ja wolę zaszczepić
|
#4676 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale super prezenty!!Cytat:
nie masz bliskiego z nią kontaktu czy ona taka jest po prostu?Cytat:
Cytat:
![]() ale fajny prezent od mamy a u nas kiepska noc...njpierw nie mogłam zasnąc bo moja noga drętwieje jak leże i mnie bolała, później mąż przyszedł i coś mojemu psu nie spasowało i zaczął na niego warczeć...no i tż stwierdził że jak Lilka się urodzi to pies będzie musiał siedziec u mojej mamy a nie u nas bo jest nieobliczalny i jeszcze coś zrobi małej...no a j zaczęłam ryczeć z tego powodu(nie mogę sobie wyobrazić życia bez psa no ale chyba ma racje...), jak juz się uspokoiłam to tż zaczął chrapać straszliwie i się rozpychac tak że kopniaki ani nic nie pomagało więc dogorywałam w łóżku. rano poscierałam kurze i musielismy jechac do teściów na chwile a później kuzynka z mężem i córeczkami przyjechała, jak juz pojechali to w trakcie obiadu znowu się popłakłam chyba mi już bije
|
|
#4677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może ja za bardzo szaleję i latem w tę i z powrotem gdzieś ja biorę odpowiednik fenoterolu - cordafen ( lekarz mówił, ze nie będę się trzesła tak po nim i to prawda ) bo powiem Ci, że dalej mam skurcze i bóle brzucha i to codziennie z mniejszą lub większą intensywnością ![]() pear strzeż się mnie teraz na ulicach warszawy ![]() :brzyda l:Zuzia ja też się boję, że kiepsko u mnie będzie z karmieniem bo mi też nic nie leci jeszcze ![]() idę robić obiad
|
|
|
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi od 17-18 tyg wypływa siara i nie martwię się, bo to nigdy nic nie wiadomo! PROSZĘ MI TU NIE STRASZYĆ I NIE MÓWIĆ, ŻE JAK WYPŁYWA SIARA TO ŚWIADCZY O TYM, ŻE BĘDZIE SIĘ MIAŁO POKARM, A JAK NIE WYPŁYWA TO NIE BĘDZIE BO TO O NICZYM NIE ŚWIADCZY ![]() muszę normalnie z Wami zrobić porządek bo już chyba Wam ciąża na mózg ciśnie żarcik of kors
|
|
#4679 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mi nic nie leci nawet jak nacisnę a obwód mi się zwiększył o 10 cm mam juz w cycorach 109 cm masakra a jak TŻ się cieszy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

Czasu mam niewiele wiec tak szybciutko bede musiała.
motylem byłam, ale przytyłam
za wynik moczu, szok ze są takie pomyłki ale na szczeście wszystko oki. No i
za posiew.

. Takze staram sie teraz panowac nad nerwami. Na tylku mi trudno usiedziec, tz juz na mnie krzyczy ze jestem w 7. miesiacu, mam lezec pod kocem przed telewizorem a nie usiedze. Ciagle chodze, sprzatam, przestawiam meble

bunt jak ta lala z rańca 
i nie wiem o co kaman 
że niby taka grzeczna 

ciśnienie sobie mierzysz?? Też musisz na siebie uważać kurczę- ciekawe czy zniknie po ciąży... niby jak się pojawi nadciśnienie to już do końca życia trzeba brać leki
ja się cieszę, że ją wyrzucili
, ale Ty stawiasz 
mi w ogóle nie rośnie, nie widzę różnicy i nikt mi nie chce wierzyć, że to 7 miesiąc
moja chrześniaczka miała