Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-22, 11:34   #4651
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

AgaMili odpisała. Napisała, że z Dzidzią wszystko ok, tylko ona jest w kiepskim nastroju. Poprosiła w pracy o zmniejszenie liczby godzin bo już nie dawała rady. Przeziębienie ją dopadło, przesyła buziaki dla Was i napewno się odezwie wkrótce.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 11:53   #4652
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
AgaMili odpisała. Napisała, że z Dzidzią wszystko ok, tylko ona jest w kiepskim nastroju. Poprosiła w pracy o zmniejszenie liczby godzin bo już nie dawała rady. Przeziębienie ją dopadło, przesyła buziaki dla Was i napewno się odezwie wkrótce.
no to dobrze, ze jest ok!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:11   #4653
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki

Wczoraj mnie nie było i już 7stron do nadrobienia Czasu mam niewiele wiec tak szybciutko bede musiała.
Odwiedziła mnie wczoraj siostra z koleżanką i pojechałyśmy na zakupy do mothercare i kupiłam skarpetunie i rajtuzki za pół ceny jeszcze pojade dzisiaj po taką czapeczk i niedrapki to sie pochwale Później pojechałam do siostry i tak cały dzień zleciał.... Dostałam kolejną porcje ciuszków po Franku
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:14   #4654
MartuNiunia87
Rozeznanie

oj... od wczoraj mam już chyba z 7 str do nadrobienia... oj oj ale skrobiecie później nadrobię, teraz sprzątanko robimy z maużem, a później idziemy na spacereq

Pozdrawiam
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:32   #4655
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Pearpearl dzięki, się zarumieniłam. Dobrze, że mnie teraz nikt nie widzi motylem byłam, ale przytyłam

Dolaczam sie. Jestesmy teraz takimi wieeekszymi motylami Takie motylki w rozmiarze XXXXXL

Oj, to dobrze,ze z AgaMili ok. Jak zasypialam dzisiaj ponownie,to akurat myslalam,ze cos dawno nie pisala.

Cos kiepskawo sie czuje :/

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:46   #4656
kasikzaki
Zadomowienie

Neska za wynik moczu, szok ze są takie pomyłki ale na szczeście wszystko oki. No i za posiew.

Inutil kurcze szkoda że to jednak ten zespół ale z drugiej strony przynajmniej wiesz co Ci jest. Oby samo przeszło
A co do prasowania to je też właśnie odpuściłam bo nie mam gdzie chowac. No i w listopadzie również jedziemy z tżtem do ikei po komode

Martuniunia moja siostra mo wczoraj mówiłą o tej szczypionce na roravirusy. Ja nawet nie wiedziałam ze coś takiego istnieje. tu w Irl nie ma takiego szczepienia planowo chyba można wykupiś ale jest dośc drogie, ale siostra mówi ze i tak by nie szczepiła Franka bo ma dwójke dzieci 11 i 7lat i żadne nie chorowało. Ja jeszcze jestem zielona w tym temacie wiec si muse zastanowi. Pono to si szczepi do 6miesiaca zycia dziecka, ja w tym czasie bde w Pl to musz to przemyślec.

Eliza
nieciekawe te Twoje wyniki. Kuruj sie i dbaj o siebie
Stary 2011-10-22, 12:49   #4657
czubasek20
Zakorzenienie

Hej brzuchatki

Co do chrzcin, ja sie boje że u nas wyjdzie małe wesele bo mąż ma dużą rodzine z którą utrzymuje kontakt i są bardzo zżyci, wiec rodzeństwo cioteczne rodziców będzie pewnie proszone. Ode mnie bedą tylko najbliżsi a to i tak daje koło 30 osób.

Ja tez mam już skurcze, brzuch mam czasem jak kamień a przedwczoraj w nocy to sie ruszyc nawet nie mogłam tak mnie bolało więc oszczędzam sie do końca ciąży.

NataliaM1103 moja kruszynka na przełomie 20/21 tyg ważyła 270 g.

czuje sie od trzech dni fatalnie. Mam okropny kaszel i jestem osłabiona. Miałam dziś lekko ogarnąć w pokoju ale tz powiedział że jak wróci z pracy to sam to zrobi a ja mam wypoczywać, kochany jest

Musze się wybrac do okulisty, bo coraz gorzej z moim wzrokiem i jeszcze okulary mi sie popsuły

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:59   #4658
AgaMili
BAN stały

Matko w zyciu was nie nadrobie gaduly
Milo mi ze o mnie pamietacie
Jestem, zyje ale wszystko mnie denerwuje , cierpliwosci zero i ostatnio zniszczylam w drobny mak plastikowa komode w lazience. Takze staram sie teraz panowac nad nerwami. Na tylku mi trudno usiedziec, tz juz na mnie krzyczy ze jestem w 7. miesiacu, mam lezec pod kocem przed telewizorem a nie usiedze. Ciagle chodze, sprzatam, przestawiam meble. Powracaja hormony z I trymestru
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 13:23   #4659
kasikzaki
Zadomowienie

eneria witaj w śród nas
Z tymi wyprawkami to jest różnie, niektóre z nas już mają wszystko, niektóre prawie nic....a niektóre po woli coś tam już kupują Ogólnie nie ma stresu bo jest czas, ale jaka to przyjemnośc móc sie tym zajmowac

agawoo

Zosia ja myślałam ze bede zapraszac bo wydawało mi sie ze moi rodzice beda chcieli, ale mama mi powiedziała że w cale nie musze bo to wyjdzie prawie 30osób i nie bede prosic. Tylko chrzestni z rodziną(to akurat moja siostra i brat tżta) nasi rodzice i dziadkowie(z tym ze tylko 1 babcia bedzie) i tyle.

Nawojka wszystko zależy od tego jaki dzidziuś sie urodzi. Nie wiem czy czytałaś moją odpowiedź do Karinio na ten temat. Jeszcze tylko dodam bo nie napisałam że Franek w te new born w ogóle nie wszedł jak sie urodził, kilka takich dostała moja siostra i w ogóle nie wykorzystała i dała koleżance co wcześniaka urodziła. Ja mam plan ze jak mi sie dzidziuś malutki urodzi to wyśle tż albo siostre do sklepu jak bede jescze w szpitalu

doczytałam że przeczytałaś no u niej tak to wyglądało, ale nigdy nie wiadomo jak duży dzidziuś si urodzi

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-10-22 o 13:25
Stary 2011-10-22, 13:29   #4660
anankee
Rozeznanie

renatko, nie tylko ty panikujesz, ja też. Ja się strasznie boję urodzić nie tylko przed 30 tygodniem ale nawet przed 35. Jeżeli nadrobiłaś to wiesz że ja i nikotynka mamy założone pessary z powodu skracającej się szyjki macicy. Ja dodatkowo biorę fenoterol i praktycznie cały czas leżę. Nawet nie siadam, tylko leżę lub półleżę. Może 2h na dobę spędzam w pozycji stojącej. Uważam że to nie sztuka wcześnie urodzić dziecko, tylko jaki potem jest kłopot z takim wcześniakiem to nikomu nie życzę. Mam koleżankę która urodziła w 27tc, cudem synka uratowali, ma teraz roczek, ale wizyty u specjalisty to co chwilę.
Więc ja wolę nie kusić losu i te kilka tygodni na maksa się oszczędzać, bo chcę urodzić zdrowe i donoszone dziecko.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 13:35   #4661
kasikzaki
Zadomowienie

Karinio ja dostałam w sumie 3 albo 4 kombinezony grube takie misiowe i takiego "kurtkowego" nie bede kupowac. Tp mam przełom gr/st jak by było naprawde zimno to sie nie przejmuje bo wózek kupuj co ma dodatkowo taki kombinezon wkładany wiec maluszek na pewno nie zmarznie.

A body u nas są do wyboru i wiszą koło siebie.

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-10-22 o 13:41
Stary 2011-10-22, 13:36   #4662
zoskasamoska
Wtajemniczenie

A ja nawet bym nie chciała tych moich wujków i ciotki mieć na chrzcinach mojego dziecka, dla samego dziecka jest to daleka rodzina.

TŻ mnie wnerwia, ale mnie i tak wszystko wnerwia, kłopot w tym, że nie umiem odreagować, nie umiem uwolnić emocji, tłumię je w sobie, a potem chodzę jak bomba, która w każdej chwili może wybuchnąc..

Słońce chociaz u mnie dzisiaj świeci, chociaz tyle.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 13:43   #4663
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cześć Mamusie!!!
Trzymam mocno kciuki za wszystkie szyjki, wizyty itp.
Ja w poniedziałek idę na test obciążenia glukozą, kazali mi dwa dni nie jeść nic słodkiego ani owoców - i sie chyba nie da!!!!!
Zaraz mam obiadek a po obiadku spacerek jesienny. Córka ma zrobić stroik z darów przyrody, muszę znaleźć żołędzie kasztany, liście, trawkę itp. Przy okazji zabiore aparat Będzie sesja zdjęciowa
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 13:51   #4664
*Agatek*
Zakorzenienie

Hej lasunie

Obudziłam się o 9.45, ale wstałam po godzinie leżakowania, bo liczyłam ruchy malca i podziwiałam jego bunt dziecior głodny
Dostał na dzień dobry 3 ząbki czosnku- stały zestaw na kanapce z serem i pomidorem

Mogę się cicho pochwalić, że mężulek dostał podwyżkę o całe 1 eu także 7 zarabia i więcej pieniążków będzie

sandra1892-
Ty masz nadciśnienie, czy mąż??

Fajnie, że dostałaś paczkę od mamy a mata- cenowo super! ja używaną kupiłam firmy canpol

pearpearl- Wróciłam, wróciłam next time biorę od razu tam lapka a neta brat pożyczy- w końcu nie wiadomo na ile tam pojadę...
A Twój tż taki przejęty?? szok, mojemu jakbym powiedziała, to by pewnie za chwilę zapomniał z nawału problemów "to możemy iść spać" dostarczyłaś niezbędne info przed snem i chłopak mógł spokojnie usnąć hihihi super masz faceta dla niego

Też dużo czytałam, także jestem na bieżąco z tą chorobą jak trzeba to pojadę, żeby być spokojną i pod dobrą opieką w sumie... było mi tam lepiej niż w domu :P ciepło, gorący prysznic, jeść, pić dali, odwiedziny co chwila, pomiar temp 2x dziennie, 2x dziennie pytali jak się czuję, ktg zrobili, usg raz w tyg za friko długie- pomiar wszystkiego, dzidka lekarz pokazał... żyć nie umierać
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
A jeszcze chcialam sie poskarzyc wizazowym Ciotkom na Nietoperka, ktory sie rozbestwil jak nie wiem co. Codziennie rano kopie...nie, nie kopie...wali glowa w brzuch tak, ze wybudza mnie ok.5-6 nad ranem, musze zjesc sniadanie, bo inaczej walenie nie ustepuje, po sniadaniu nastepuja piesze wedrowki i laskotanie pod zebrami i dopiero ok 9 moge znowu na chwile usnac
hahaha, mam to samo bunt jak ta lala z rańca w szpitalu to buntownik czasem budził się o 3 w nocy, a tak to 5 rano solidne kopy, no ale musiał ładnie zaczekać do 8.30 na śniadanie

Ja czułam po prawej stronie, że "chyba ma tam główkę" bo czuję wyraźnie jak nią jeździ i na usg się spytałam po której stonie i faktiko po prawej miał a z lewej girami się wypycha dlatego czasem mnie łaskotało a teraz to boli bo się pręży a no i ręką czasem pomizia mi miejsce pod wzgórkiem łonowym-podbrzuszu łaskocze mnie wtedy A teraz nie wiem gdzie ma główkę, straciłam rachubę jeszcze ma miejsce na przekręcenie się
Cytat:

Agatek, nie swiruj, nie uwierze, ze nasz watkowy doktor nie zna domowych sposobow na kaszel
No właśnie o to chodzi, że kaszel miałam zawsze lekki tak sobie parsknęłam od czasu do czasu jak kot ale teraz od miesiąca strasznie się pogorszył i nie wiem o co kaman zaraz wypiję łychę syropu z cebuli i będę piła mleko z masłem- bo miodu nie mam

Agamili zdrowiej i odpoczywaj!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 14:01   #4665
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dokończyłam sprzątać
zaraz TZ będzie w domku i naleśniki będziemy konsumowac

a potem jadę do mojej małej chrześnicy ma rok i 4 miesiace
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 14:01   #4666
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:

Kasikzaki
, uuuuuuu, myslisz o mnie w wannie, faaaaaaajnie Jutro, a wlasciwie pojutrze dexter

A wiesz ze Twój Nieroperek to taki sam cwaniaczek jak moja Milenka. Czasami jak mnie boksuje np rano i aż stekne, tż przykłąda reke żeby poczuc tą rozrabiare to ona wtedy cichutko ani kopniaczka...... że niby taka grzeczna

AgaMili

Nadrobiłam i uciekam, zakupy i obad same sie nie zrobia a szkoda

Do wieczorka
Stary 2011-10-22, 14:07   #4667
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Haj brzusie i mamusie
Chyba coś w tym jest że w III trym powracają dolegliwości z I bo mnie znowu ciągle mdli i nie mam siły.DZiś mąż jedzie pomagać szwagrowi a ja będę leniuchować u mamusi chyba że zacznę wymiotować to zostanę w domu
Ja mam to samo - mdłości mnie dopadły. W I trymestrze miałam tylko kilka dni. Do tej pory ciążę przechodziłam prawie bez objawów, a teraz mi się wzięło. Do tego zgaga, bezsenność, parcie na pęcherz i nacisk na oddychanie. No cóż, wszystko trzeba przeżyć

a dzisiaj dla mojej niuni kupiłam rękawiczki i szaliczek w Textil Market po 2,99 zł

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 14:23   #4668
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
(...)
sandra1892-
Ty masz nadciśnienie, czy mąż??

Fajnie, że dostałaś paczkę od mamy a mata- cenowo super! ja używaną kupiłam firmy canpol (...)
Ja mam nadcisnienie indukowane ciaza Wlasnie przez to lezalam w szpitalu. Wczesniej bylo wsio ok, a teraz jade na dopegycie 3x1 tabletka codziennie i tak pewnie do konca ciazy. Plus do tego magnez 3x1 i luteina 2x1 , ale czego nie robi sie dla dzicka
Stary 2011-10-22, 14:30   #4669
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Ja mam nadcisnienie indukowane ciaza Wlasnie przez to lezalam w szpitalu. Wczesniej bylo wsio ok, a teraz jade na dopegycie 3x1 tabletka codziennie i tak pewnie do konca ciazy. Plus do tego magnez 3x1 i luteina 2x1 , ale czego nie robi sie dla dzicka
ooo jaa to niedobrze ciśnienie sobie mierzysz?? Też musisz na siebie uważać kurczę- ciekawe czy zniknie po ciąży... niby jak się pojawi nadciśnienie to już do końca życia trzeba brać leki współczuję, bo to niebezpieczne dla dzidzi

wypiłam 2 łychy soku z cebuli słodkie blaaa, ale przez zatkany nos piłam żeby nie haftować, bo ładnie to, to nie pachnie...

Pearl i co i co chyba dobrze, że wyrzucili Twoją Magdę z tap madl?? Bo ona nie interesuje się modą, nie wie co robi w tym programie, nie umie rozmawiać po angielsku, ma nadwagę i jest głupia ja się cieszę, że ją wyrzucili

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-22 o 14:37
Stary 2011-10-22, 15:02   #4670
uska000
Zadomowienie

czesc mamuski, wrocilam szybciej ze szkoly bo lipnie siwee czuje;( poczytalam was troszke ale wybaczcie ni bede cytowac...
z okna widze jakis slub

przypominam o mojej prosbi w klubie : i dziekuje z gory

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 15:18   #4671
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Mogę się cicho pochwalić, że mężulek dostał podwyżkę o całe 1 eu także 7 zarabia i więcej pieniążków będzie

To pijemy , ale Ty stawiasz
Cytat:
Napisane przez Agatek
pearpearl- Wróciłam, wróciłam next time biorę od razu tam lapka a neta brat pożyczy- w końcu nie wiadomo na ile tam pojadę...
A Twój tż taki przejęty?? szok, mojemu jakbym powiedziała, to by pewnie za chwilę zapomniał z nawału problemów "to możemy iść spać" dostarczyłaś niezbędne info przed snem i chłopak mógł spokojnie usnąć hihihi super masz faceta dla niego
oj, to dobrze,ze masz mozliwosc wziac lapka i bezprzewodowy internet
bedziemy na biezaco
a moj to nie zawsze jest taki super, ale ma "momenty"
zazdrosnik sie wypytywal, kto o tej porze do mnie pisze i komu odpisuje, wiec zapamietal, ze jak "nocny" sms to do Agatka no i sie pozniej wypytywal
Cytat:
Napisane przez Agatek
Też dużo czytałam, także jestem na bieżąco z tą chorobą jak trzeba to pojadę, żeby być spokojną i pod dobrą opieką w sumie... było mi tam lepiej niż w domu :P ciepło, gorący prysznic, jeść, pić dali, odwiedziny co chwila, pomiar temp 2x dziennie, 2x dziennie pytali jak się czuję, ktg zrobili, usg raz w tyg za friko długie- pomiar wszystkiego, dzidka lekarz pokazał... żyć nie umierać
W sumie jak juz bedziesz miala laptopika i internet, to faktycznie nawet lepiej bedzie Ci w spzitalu i bedziemy na biezaco, jezeli chodzi o postepy Zajaczka
to jednak pokazywal Tobie lekarz Zajaczka? to fajnie, bo na poczatku narzekalas, ze nie mialas jak zobaczyc

Cytat:
Napisane przez Agatek
hahaha, mam to samo bunt jak ta lala z rańca w szpitalu to buntownik czasem budził się o 3 w nocy, a tak to 5 rano solidne kopy, no ale musiał ładnie zaczekać do 8.30 na śniadanie
Powiem Ci, ze mnie to az przeraza, bo przez niego mam rozwalony caly dzien. Chodze niedospana i przymulona, a postepow z praca brak Twoj powolutku rosnie, a moj to chyba za dwoch, bo czuje go coraz mocniej i mocniej.
Ale zdecydowanie ma jeszcze miejsce,zeby sie przekrecac, bo co chwila zmienia lokalizacje uderzen, smyranki i laskotanki tez sa rz po jednej, raz po drugiej stronie, raz na dole, raz na gorze. Nieslychane,co ten Dzieciak wyprawia. No,ale sobie czytam i czytam, ze to swiadczy o jego dobrej kondycji, wiec niby sie na niego zloszcze, a w glebi ducha, to serce sie raduje

Jakos martwi mnie tylko,ze ten moj bebzol wcale nie idzie do gory, tylko caly czas jest tak mocno na dole...

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
A wiesz ze Twój Nieroperek to taki sam cwaniaczek jak moja Milenka. Czasami jak mnie boksuje np rano i aż stekne, tż przykłąda reke żeby poczuc tą rozrabiare to ona wtedy cichutko ani kopniaczka...... że niby taka grzeczna
oooooo takkkk
to sa po jednych pieniadzach z moim Nietopersonem
dwa male-wielkie cwaniaki

jak prosilam z ranca tzta,zeby uspokoil swojego potomka, to tam,gdzie przykladal reke nastawala cisza i zaczynalo sie walenie z drugiej strony - i tak w kolko macieja

Cytat:
Pearl i co i co chyba dobrze, że wyrzucili Twoją Magdę z tap madl?? Bo ona nie interesuje się modą, nie wie co robi w tym programie, nie umie rozmawiać po angielsku, ma nadwagę i jest głupia ja się cieszę, że ją wyrzucili
hmmm
to byl jej wybor tak naprawde mogla zaswiecic pipka i cycochami, ale nie chciala, a prawda jest taka, ze dobra modelka moze sobie sama decydowac,czy zgadza sie na rozbierana sesje czy nie
nie ma az takiego parcia jak pozostale
wszyscy profesjonalisci, ktorzy pracowli z tymi "modelkami" caly czas ja chwalili i mowili, ze nadaje sie jak zadna inna, wiec ja tam mysle, ze on sobie poradzi poza ramami tego programu

teraz moja faworytka jest Viera A placzke Anie to bym tak za wlosy i o kolarofyfer:brzydal :

Tz przyniosl mi ciasteczka z blonnikiem kakaowym i pojechal z kumplem po jakas tam rurke do klopika, bo sie zepsul
Niech ktos mi je zabierze, bo pozre cale opakowanie

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 15:20   #4672
specialle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Neska za wynik moczu, szok ze są takie pomyłki ale na szczeście wszystko oki. No i za posiew.

Inutil kurcze szkoda że to jednak ten zespół ale z drugiej strony przynajmniej wiesz co Ci jest. Oby samo przeszło
A co do prasowania to je też właśnie odpuściłam bo nie mam gdzie chowac. No i w listopadzie również jedziemy z tżtem do ikei po komode

Martuniunia moja siostra mo wczoraj mówiłą o tej szczypionce na roravirusy. Ja nawet nie wiedziałam ze coś takiego istnieje. tu w Irl nie ma takiego szczepienia planowo chyba można wykupiś ale jest dośc drogie, ale siostra mówi ze i tak by nie szczepiła Franka bo ma dwójke dzieci 11 i 7lat i żadne nie chorowało. Ja jeszcze jestem zielona w tym temacie wiec si muse zastanowi. Pono to si szczepi do 6miesiaca zycia dziecka, ja w tym czasie bde w Pl to musz to przemyślec.

Eliza
nieciekawe te Twoje wyniki. Kuruj sie i dbaj o siebie
Ja swojego nie zaszczepilam i pozniej wyladowalismy w szpitalu
specialle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 15:43   #4673
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

To pijemy , ale Ty stawiasz

ok, mam jeszcze jedno niemieckie bezalkoholowe

Cytat:
to jednak pokazywal Tobie lekarz Zajaczka? to fajnie, bo na poczatku narzekalas, ze nie mialas jak zobaczyc
jak robili usg w czwartek tydzień temu to nie pokazał, bo robił inny doktor- a od nich to zależy a jak zrobili usg w środę i już inny gin to pokazał i ssało kciuka jak ta lala- chyba pisałam o tym
Cytat:
Jakos martwi mnie tylko,ze ten moj bebzol wcale nie idzie do gory, tylko caly czas jest tak mocno na dole...
przestań się zamartwiać!! mi w ogóle nie rośnie, nie widzę różnicy i nikt mi nie chce wierzyć, że to 7 miesiąc więc bez jaj!

Cytat:

teraz moja faworytka jest Viera A placzke Anie to bym tak za wlosy i o kolarofyfer:brzydal :
oo płaczka najgorsza głupia, młoda dupa 'niech pani mnie wypyta'

Stary 2011-10-22, 15:44   #4674
pozycja77
Zadomowienie

Witajcie Mamunie!
Przeziębiłam się i cały dzień spędzam w łóziu, jakas taka rozbita fizycznie i psychicznie jestem
podczytuje cały czas i
witam wszystkie nowe mamusie
a czy wiecie co z Maga83 ?? miała iśc na usg i nic nie pisała chyba, albo przeoczyłam

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2011-10-22 o 15:47
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 15:45   #4675
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez specialle Pokaż wiadomość
Ja swojego nie zaszczepilam i pozniej wyladowalismy w szpitalu
rotawirus to chyba najgorsza choroba moja chrześniaczka miała wymioty, biegunka, nie chciała jeść... na zakaźnym była koło 2 tyg... więc ja wolę zaszczepić

Stary 2011-10-22, 15:58   #4676
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
mi się NIC nie leje więc zastanawiam się czy ja w ogóle będe mogła karmic wy to pewnie mlekowozy bedziecie mieć

super, fajny prezent
mlekowozyhehe
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
jest działa!!!!!!!!!!!!! dzięki !!!!!!!!!!!!!
dostałam:
wanienke + wkład gąbkowy z myjkami
paczke pieluch "2" 94szt
smoczek sylikonowy
szczotka i grzebyk do włosków
patyczki do uszu
nożyczki,obcinaczki,pilni czek
termometr do wody
butelke lovi ze smoczkiem antykolkowym
mleczko intensywne nawilżające nivea
łagodny szampon i płyn do kąpieli 2 w 1 nivea
delikatny krem pielęgnacyjny nivea
chusteczki nivea duo pack

no zaskoczona byłam baaaardzo i aż się popłakałam ze szczęścia
ale super prezenty!!
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
super

my bylismy dzis u teściow i teściowa powiedziała, ze wybiera się do sklepu dziecięcego - ciekawe hi hi na razie zdeklarowali sie dac na wózek - poza tym nico ;D

a w ogole pisałyscie wczoraj o tesciowych czy cos kupuja czy sie interesuja itd...
no i co tu mowic o tesciowych skoro u mnie np własna babcia sie mnie nawet nie zapyta jak sie czuje... ehh
nie masz bliskiego z nią kontaktu czy ona taka jest po prostu?
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Agatek - spróbuj na ten kaszel siemię lniane Powinno Ci pomóc, tylko tak raz - dwa razy dziennie pij i cierpliwie poczekaj na efekty. Uważam, że jest to jeden z najlepszych naturalnych środków na wiele dolegliwości.
Jest świetne na rozstrój żołądka, świetnie działa na suchą skórę, zniszczone włosy, zaburzenia trawienne, właśnie na suchy kaszel itd.
Oby Ci pomogło! Jeśli nie będziesz w stanie wypić ciepłej wersji to polecam zjedzenie suchych zmielonych ziaren, popicie wodą i później ciepła herbatka
nie wiem czy dobrze pamiętam ale siemienia lnianego nie wolno w ciąży, nawet popatrzyłam u mnie na opakowaniu pisze że w ciązy nie zalecane
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Nie moge cos ostatnio zasnac jak malz obudzi mnie o 6 na tabletke na nadcisnienie Alez mnie teraz ssie i mala dopomina sie sniadania bo sie wierci, wiec zaraz ide cos wszamac , tylko co Wracaja mi dolegliwosci z I trym . Czyli lekkie mdlosci, odbijanie i brak zdecydowania na jakies jedzenie A no i w czwartek tak mi sie slabo przy robieniu obiadu zrobilo , ze nie mialam sily miesa na gulasz pokroic
Po za tym we wtorek bylam na glukozie (75g) ohyda wyniki odbiore w pn jak bede jechac do gina mam nadzieje ze beda ok
A no i malz byl we wtorek wyrwac zeba bo od niedzieli po scianach z bolu chodzil, bylo mi go tak zal Ale sama musze wybrac sie do dentysty , ale moze po porodzie bo ja malo odporna na bol jestem

Dostalam wczoraj paczke od mamy z UK , a w niej miedzy innymi mata edukacyjna Tiny Love (ktora u nas kosztuje 219 zl) a mama kupila ja za 6 funciakow na karbudzie . I kilka ubranek dla niuni
kciuki za badania
ale fajny prezent od mamy

a u nas kiepska noc...njpierw nie mogłam zasnąc bo moja noga drętwieje jak leże i mnie bolała, później mąż przyszedł i coś mojemu psu nie spasowało i zaczął na niego warczeć...no i tż stwierdził że jak Lilka się urodzi to pies będzie musiał siedziec u mojej mamy a nie u nas bo jest nieobliczalny i jeszcze coś zrobi małej...no a j zaczęłam ryczeć z tego powodu(nie mogę sobie wyobrazić życia bez psa no ale chyba ma racje...), jak juz się uspokoiłam to tż zaczął chrapać straszliwie i się rozpychac tak że kopniaki ani nic nie pomagało więc dogorywałam w łóżku. rano poscierałam kurze i musielismy jechac do teściów na chwile a później kuzynka z mężem i córeczkami przyjechała, jak juz pojechali to w trakcie obiadu znowu się popłakłam chyba mi już bijeidę się położyć zaraz bo juz mam takie oczy spuchnięte że szok

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 16:00   #4677
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
renatko, nie tylko ty panikujesz, ja też. Ja się strasznie boję urodzić nie tylko przed 30 tygodniem ale nawet przed 35. Jeżeli nadrobiłaś to wiesz że ja i nikotynka mamy założone pessary z powodu skracającej się szyjki macicy. Ja dodatkowo biorę fenoterol i praktycznie cały czas leżę. Nawet nie siadam, tylko leżę lub półleżę. Może 2h na dobę spędzam w pozycji stojącej. Uważam że to nie sztuka wcześnie urodzić dziecko, tylko jaki potem jest kłopot z takim wcześniakiem to nikomu nie życzę. Mam koleżankę która urodziła w 27tc, cudem synka uratowali, ma teraz roczek, ale wizyty u specjalisty to co chwilę.
Więc ja wolę nie kusić losu i te kilka tygodni na maksa się oszczędzać, bo chcę urodzić zdrowe i donoszone dziecko.
ojej aż tak masz leżeć?
może ja za bardzo szaleję i latem w tę i z powrotem gdzieś
ja biorę odpowiednik fenoterolu - cordafen ( lekarz mówił, ze nie będę się trzesła tak po nim i to prawda ) bo powiem Ci, że dalej mam skurcze i bóle brzucha i to codziennie z mniejszą lub większą intensywnością

pear strzeż się mnie teraz na ulicach warszawy :brzyda l:

Zuzia ja też się boję, że kiepsko u mnie będzie z karmieniem bo mi też nic nie leci jeszcze

idę robić obiad
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 16:14   #4678
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Zuzia ja też się boję, że kiepsko u mnie będzie z karmieniem bo mi też nic nie leci jeszcze
przecież to, czy wypływa siara samoistnie czy nie, nie świadczy o tym czy będzie się miało full pokarmu czy nie nie wbijajcie sobie na banie takich rzeczy bo powariujecie mi od 17-18 tyg wypływa siara i nie martwię się, bo to nigdy nic nie wiadomo!

PROSZĘ MI TU NIE STRASZYĆ I NIE MÓWIĆ, ŻE JAK WYPŁYWA SIARA TO ŚWIADCZY O TYM, ŻE BĘDZIE SIĘ MIAŁO POKARM, A JAK NIE WYPŁYWA TO NIE BĘDZIE BO TO O NICZYM NIE ŚWIADCZY

muszę normalnie z Wami zrobić porządek bo już chyba Wam ciąża na mózg ciśnie żarcik of kors

Stary 2011-10-22, 16:16   #4679
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
zdrówka i cierpliwości! u mnie tez ostatnio tego i tego brakuje więc może tak dla wszystkich bo to masakra te humory ciążowe...
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
nie doczytałam tego! jejku dziewczyny to uważajcie na siebie! wiesz ja tak myślę, i jak będzie trzeba to leżeć będę... u mnie aż tak strasznie na szczęście nie jest ale musze przystopowac żeby tak się nie skończyłow pon wizyta u mojej ginki to się dowiem czy mnie dokorek szpitalny straszył czy serio aż tak muszę uważać...
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
A ja nawet bym nie chciała tych moich wujków i ciotki mieć na chrzcinach mojego dziecka, dla samego dziecka jest to daleka rodzina.

TŻ mnie wnerwia, ale mnie i tak wszystko wnerwia, kłopot w tym, że nie umiem odreagować, nie umiem uwolnić emocji, tłumię je w sobie, a potem chodzę jak bomba, która w każdej chwili może wybuchnąc..

Słońce chociaz u mnie dzisiaj świeci, chociaz tyle.
kochana popłacz sobie wykrzycz to co czujesz będzie ci lepiej zobaczysz.
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!!!
Trzymam mocno kciuki za wszystkie szyjki, wizyty itp.
Ja w poniedziałek idę na test obciążenia glukozą, kazali mi dwa dni nie jeść nic słodkiego ani owoców - i sie chyba nie da!!!!!
Zaraz mam obiadek a po obiadku spacerek jesienny. Córka ma zrobić stroik z darów przyrody, muszę znaleźć żołędzie kasztany, liście, trawkę itp. Przy okazji zabiore aparat Będzie sesja zdjęciowa
będa nowe zdjęcia w klubikuprawda?:pros i:

Cytat:
rotawirus to chyba najgorsza choroba moja chrześniaczka miała wymioty, biegunka, nie chciała jeść... na zakaźnym była koło 2 tyg... więc ja wolę zaszczepić
mam takie same doświadczenia z rotawirusem u mojej chrześniaczkinieste ty...

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 16:18   #4680
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
przecież to, czy wypływa siara samoistnie czy nie, nie świadczy o tym czy będzie się miało full pokarmu czy nie nie wbijajcie sobie na banie takich rzeczy bo powariujecie mi od 17-18 tyg wypływa siara i nie martwię się, bo to nigdy nic nie wiadomo!

PROSZĘ MI TU NIE STRASZYĆ I NIE MÓWIĆ, ŻE JAK WYPŁYWA SIARA TO ŚWIADCZY O TYM, ŻE BĘDZIE SIĘ MIAŁO POKARM, A JAK NIE WYPŁYWA TO NIE BĘDZIE BO TO O NICZYM NIE ŚWIADCZY

muszę normalnie z Wami zrobić porządek bo już chyba Wam ciąża na mózg ciśnie żarcik of kors
obyś miała rację bo jak nie to

mi nic nie leci nawet jak nacisnę a obwód mi się zwiększył o 10 cm mam juz w cycorach 109 cm masakra a jak TŻ się cieszy
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości