|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
dziś znów brzydko
![]() Cytat:
![]() ![]() Super, że poszłaś na tą rozmowę - może okaże się że jednak będziesz im potrzebna na to zlecenie. Fajnie by było bo zdobędziesz doświadczenie i po odchowaniu maluszka łatwiej ci będzie coś znaleźć bądź wrócić do nich na etat... trzymam kciuki.
|
|
|
#4682 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Hej mamuśki
![]() Mój urlop niestety dobiega końca, już jutro wracam do....no właśnie ciężko mi powiedzieć do domu bo czuję że mój dom jest tutaj.......ten czas tak szybko leci a kolejna wizyta dopiero za 7 miesięcy...... Gratuluję wszystkim mamusią udanych wizyt i nowo ujawnionych chłopczyków i dziewczynek ![]() kla ski raz rozpoczętych nowych tygodni ![]() ![]() My dalej nie mamy imienia dla naszej księżniczki...ciężka sprawa ![]() Witam nowe mamusie ![]() Mamuśki nie jestem wstanie wyłapać wszystkiego i tylko zmieniam na liście płeć jak mi się uda wyłapać, więc proszę piszcie na priv Od przyszłego tygodnia będę na bieżąco i wszystko wróci do normy ![]() Ja wróce to pochwalę się zakupami, a ogólnie mam wszystkiego więcej bo dostałąm ogromny wór ciuszków od bratowej tż. Praktycznie same wyjściowe, sukieneczki, bluzeczki, spodenki, kurteczki i buciki. 2 rożki i termosik. A bodziaki i pajace do spania to od siostry dostanę po Franusiu i w zasadzie na pół roku to juz będe miała wszystko, zostaną mi tylko drobnostki do kupienia ![]() Inutil moja przyjaciółka puszczała muzykę relaksacyjną dla kobiet w ciaży i teraz mówi że Pawełek się przy niej uspokaja. Ja czasami tylko śpiewam do brzusia ale zastanawiam sie czy nie puszczać tej muzyki. Odebrałam wynik toxo i hiv TOXO IgM ujemny TOXO IgG ujemny CMV Ig M ujemny ale CMV Ig G mam 157,6 AU/ml i nie wiem jak to czytać bo <6,0 to ujemny =>6dodatni i powiem szczerze że zaczynam panikować, po południu jade z tymi wynikami to gina.
|
#4683 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja własnie mam taki sam plan, z tymże ja ciuchy schowam u mamy bo nie mam w ogóle miejsca u siebie, a gdzie ja schowam ciuchy maluszka to już cakiem nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 20 km w jedną, ale zajęcia są w środy i soboy wiec 2 razy w tygodniu a mój tż jest taki kochany, tak sie cieszy z maluszka, ze jestem w szoku już mu się snią te małe paluszki jak go łapią za rękę
|
|
|
#4684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spodnie wszystkie są albo dostane albo z lumpeksu zmykam na ćwiczenia, może uda mi się zahaczyć o lumpeks jakiś
|
||
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jest wybredne... cały tydzień na śniadanko jem chleb ze szynką, pomidorkiem, majonezem, a w piątki serek bym chciała np. zjeść, to mi niedobrze i dzisiaj po śniadaniu znów
|
#4686 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
hihi fajnie! Cytat:
właśnie miałam wkleic fryzurke i zapomniałam bukiet mam w kształcie łezki z białych anemonów(lub storczyków tajlandzkich jeśli anemonów nie będzie) i kremowych dużych goździków zdjęcia nie mam bo to koleżanka florystka mi wymyślała ![]() kiecke wkleje pewnie po ślubie dopiero bo jeszcze jej w domu nie mam(muszę dopasowywac ze względu na brzuś) Cytat:
ale wiesz za 7miesięcy to będzie już na świecie od paru miesięcy maluszeksuper że dostałaś tyle rzeczy!! na razie nie panikuj kochana gin ci wszystko wyjaśni na pewno tez musze zrobic to CMV bo ostatnio zapomniałam o tym i zrobiłam tylko toxo
|
|
#4687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4688 |
|
Zadomowienie
|
ide prasowac bo mam już 4 prania na kupie
chyba zwariuje jak skoncze
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() ale zimnooooooooooo dzis!! |
|
|
|
#4690 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie i brzusie
![]() Inutil , co do ruchów ja równiez mam lozysko na przedniej scianie , ruchy poczulam 18/19 tc a wcale do szczuplakow nie naleze i te ruchy tez sa takie same , chociaz raz na jakis czas mocniej zasadzi kopa bo az mi brzuch podskoczy ale nie masz sie czym martwic bo na ruchy mamy czas do 25 tc , a co do mocniejszych , to potem bedziesz narzekac jak ci sie maly wbije w zeberko albo jakis narzad Co do hartowania sutkow , mi lekarz powiedzial w ZADNYM WYPADKU NIE STYMULOWAC PIERSI !!! Czyli nie wyciskac siary nie masowac a juz wgl nie mam mowy o szypaniu sutkow. Poniewaz stymulacja piersi pobudza wydzielanie sie oksytocyny, ktora powoduje skorcze macicy . (ja siary wyciskac nie musze, bo moje piersi ucza sie karmienia na bluzkach Widze, ze wasze maluchy to niezle klocuszki moja wazyla 21 tc 349 gram Mialam cos jeszcze napisac , ale w tej ciazy dopadlo mnie totalne skisielenie mozgu
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że znajdę jakiś... jesienny trafiłam tydzień temu za 12 zł ale to tylko na podszewce, czarny do kolan, wiązany nad brzuszkiem![]() To do spisania później Mamuśki
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2011-09-09 o 10:25 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
![]() przepraszam ze nic Wam nie odpisuje na to co piszecie ale jakas przygnebiona jestem.. i czytam ale nawet nie wiem co pisac przepraszam ![]() dlaczego mlodzi ludzie maja tak ciezko w tej zasranej Polsce?? Dlaczego prace mozna miec tylko po znajomosci, rodzinie albo wlazac w dupe bez wazeliny... zaczelam myslec jak to bedzie jak skonczy mi sie macierzynskie.. zostane bez pracy.. teraz z 2 wyplat ciezko przezyc;/ a z jednej z dzieckiem??;/ masakra moze daleko w przod wybieglam ale... i smieszy mnie jak ktos mowi.. bozia dala dzidziusia to da domek, da prace itd;/ ciekawe.. no posmucilam wam to teraz ide sprzatac moze mi sie humor poprawi..
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil ja mam takie dni, że junior szaleje jak wściekły
a czasem rusza się delikatniej i mniej. najbardziej rusza się po jedzeniu i rano mnie budzi...albo mu się nudzi,z e długo nie jest kołysany albo glodny ;D nie wiem.....---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- dziewczyny, czy Wam się tez czaem tak ciężęj oddycha? jakby powietrza brakowało? nie to, ze duszno czy cos...tylko tak jakby dzidzia na przeponę uciskała.... Uska- takie życie w nasyzm kraju nie smutaj sie!
|
|
|
|
#4694 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie dziś razem z Tz idziemy na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia mam nadzieję że będzie ok opisze Wam wszystko w niedzielę bo zaraz potem zmykamy do teściów a tam teraz netu brak
tak wiec prosze duzo nie pisać żebym pózniej nie musiala nadrabiać 15 stronAnabellita mój Tz mieszkał na Wrocławskiej i jest od Ciebie starszy o ok 2lata, a Ty w jakich rejonach mieszkasz? Kamciurko i Ciężaróweczko nie martwcie się wszystko będzie ok mi lekarz na poczatku ciąży też powiedział że jest zagrozona przez plamienie ktore miałam, ale poleżałam tydz w domku i się wszystko uspokoiło i teraz ciąża przebiega bez zarzutów Mam jeszcze jedno pytanie macie tak czasami że jak kichacie to boli Was w środku tak jakby coś się tam odrywało???? |
|
|
|
#4695 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
muszę tylko wyskoczyć do sklepu po kiszoną kapustę.Cytat:
trochę macierzyńskiego, a potem zęby w ścianęCytat:
Cytat:
W przyszłym tyg. idę zapisać się na połówkowe USG to może się dowiem.Lecę po kiszoną na łazanki ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-09-09 o 10:58 |
|||||
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki, jeśli któraś chce kupić wózek bebecar to w pazdziernikowym numerze dziecka jest bon na -25% na wózki
|
|
|
|
#4697 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry z lozeczka
![]() Cytat:
[QUOTE=*Agatek*;29283158] Kamciurka zapomniałam napisać... to się strachu najadłaś! leż, odpoczywaj- to chyba jedyna metoda... będzie dobrze dziekuje ![]() Cytat:
![]() dziekuje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
buziakiCytat:
|
||||||
|
|
|
#4698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze tez bedzie niespodzianka i 14 sie trafi, tym bardziej, ze my z TZ poznalismy sie 14.02 ![]() aaa odnosnie wyjazdu TZ to nie wypaliło, gosciu znalazl sobie jakas tansza firme do ochrony, co prawda TZ sie smieje ze jeszcze sie odezwie, bo jak firma tansza to i jakosc uslug pewnie bedzie niska, a on strasznie wymagajacy byl, no ale na razie cisza ![]() Cytat:
![]() tez wlasnie musze wyskoczyc do sklepu to zakupie gazetke Inutil swietne te ciuszki jak i zestawy ktore wstawilas |
||
|
|
|
#4699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4700 |
|
Raczkowanie
|
Hejka Mamusie.
Dziękuje za wsparcie duchowe. Nie moge wstawić zdjęć , podpowie mi ktoś dlaczego??? |
|
|
|
#4701 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny stała się katastrofa
|
|
|
|
#4702 |
|
Zadomowienie
|
tylko ze wyplata wyplacie nie rowna ;/
|
#4703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedzcie mi-kombinezonik na jaki rozmiar kupujecie-taki gruby mi chodzi....68 będzie ok? ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Jeszvcze zalezy jak ona wglada-pokaż foto...moze jakies kolorowe dodatki i byłby git
|
||
|
|
|
#4704 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a nie wiecie co sie dzieje z MMONIKA9 ?? No bo nie ma jej juz dosc dlugo
Miala gdzies jechac czy jak? Moze napisze do niej smska bo chyba nr zostawila w klubiku . Co wy na to?
|
#4705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4706 | |
|
Zadomowienie
|
Renata
to czekamy z niecierpliwością na zdjęcia ![]() przy przygotowywaniach ![]() Cytat:
Z osobami mającymi umowe na stałe też jest różnie - koleżanka opowiadała mi o swojej znajomej, której po powrocie z macierzyńskiego wręczono wymówienie. Wiec nigdy nic nie wiadomo, niby masz gdzie wracać ale zaraz może okazać się że już cię nie potrzebują Ta sytuacja tak ją zmobiliowała, że w ciągu miesiąca wypowiedzenia znalazła kolejną pracę.
|
|
|
#4707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pisz smska zobaczymy
|
|
#4708 | ||
|
Zadomowienie
|
Zośka mi ostatnio 2 noce pod rząd też się śniły koszmary,ze zaczęło mi sie rozwarcie,pojechałam do szpitala,tam lekarz jakimś długopisem ponaciskał mi na uda i powiedział ,ze poronie.Dał jakieś leki na przyśpieszenie i kazał leżeć w domu.A mężowie też się zaczyna śnić nasza córeczka,że wziął podłożył jej poduszki na łóżku po bokach,miała pól roczku i sobie z nią rozmawiał
Uska ja też mam tylko umowę do dnia porodu,później macierzyński i koniec moich pieniędzy.Z wypłaty męża sie nie utrzymamy,bo mamy kredyt na mieszkanie który zjada połowę jego pensji.Pewnie będę musiała iść do pracy ,ale nie wyobrażam sobie zostawić takie maleństwo Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś coś kiepsko sie czuję,raz zwymiotowałam przed śniadaniem ,a teraz ciągle mnie mdli.Oj czuję ,ze ciężki będzie dzis dzień
|
|
#4709 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wklejam link: http://www.emonnari.pl/klasyczna-mala-czarna-1,825.html
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd9vvj9axi6zng.png https://www.suwaczki.com/tickers/ex2by2v4ryjbufjc.png https://www.suwaczki.com/tickers/tkvgh758sh1iafsd.png Edytowane przez snesha Czas edycji: 2011-09-09 o 12:03 |
|||
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego buty w innym kolorze-czerwone np , torebka tez i masywny kolorowy naszyjnik cos w takim styku-oczywiscie kolor moze byc innyhttp://allegro.pl/we-fioletach-naszy...800469189.html i dla mnie byłoby gites
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

ja na to że pewnie tylko jest małe ale...hehe że jestem w ciąży
taka dowartościowana
musi być 60
w sferze marzeń 58

kla ski
Od przyszłego tygodnia będę na bieżąco i wszystko wróci do normy
dasz se radę 

ale wiesz za 7miesięcy to będzie już na świecie od paru miesięcy maluszek

chyba zwariuje jak skoncze

robisz z mięskiem i pieczarkami? zrobiłam z boczkiem bez innego mięska i są przepyszne!!

to się strachu najadłaś!