|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5
ja modlę się by się zmieścić w 15tys choć bezie ciężko!
mimo, że będzie około 60osób u nas na wesleu Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2013-08-05 o 18:32 |
|
|
|
#4682 |
|
na przekór do celu
|
No weź tu się nie stresuj jak dało się 20 tys zaliczki i 10 tys na opłaty, które przepadało, w wypadku negatywnej decyzji banku
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jak zwykle niedoinformowana
|
|
|
|
|
#4684 |
|
na przekór do celu
|
nie nie, spoko, wspominałam o tym ale dawno i chyba nie mówiłam jakiej wielkości to są kwoty
|
|
#4685 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dlatego Wy możecie wybierać, przebierać i z pewnością znajdziecie fajną salę taniej, skoro mówisz, że dużo sal tańszych jest. U nas natomiast lokali weselnych nie ma znowu za dużo, a jeszcze jak masz jakieś konkretne wymagania (u nas były koniecznie okrągłe stoliki, jasny, przestronny lokal i zieleń wokół), to ten wybór masz naprawdę ograniczony. I albo idziesz w coś, co nie do końca spełnia Twoje oczekiwania, albo płacisz to 200zł. Aczkolwiek też, tak jak Joasia pisała- nie spotkałam się u nas z niższą ceną aż tak .Cytat:
Cytat:
.A z tym Soprano to hm... drogo jeśli porównać stosunek ceny do oferty...ładny ten lokal się wydaje, ale dla mnie troche ciemnawy i tak . Plus jak mówisz o tym korkowym itd. masakra jakaś, stasznie duzo takich kosztow dodatkowych, o ktorych się nie myśli wyjdzie .Hahahaha. Pojazd . Ale powiedziałabym, że bardzo trafne podsumowanie . Sorry, ale przeważnie się mówi, że w kopercie dajesz tyle, żeby chociaż się zwróciło to, co Młodzi zapłacili w lokalu za ciebie... a w tym przypadku? możesz ewentualnie dać pustą kopertę . Skoro chcą koperty... nikt nie mówił, że z zawartością. Zawartość adekwatna do sytuacji .
|
|
|
#4686 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście?
![]() http://www.youtube.com/watch?v=YOZjaqHioro#at=22 |
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Oh, no tak- no to koperta z kartką
. I już, spełnione życzenie Młodych- jest i koperta, nawet z ZAWARTOŚCIĄ .Cytat:
. Wesoła jest ta piosenka . Lubię ją, choć treść to tego, nie ....
|
|
|
#4689 |
|
Raczkowanie
|
A propos pustych kopert. Mój kuzyn miał taką sytuację, że kilka osób dało mu pustą kopertę - bez żadnej nawet kartki
to dopiero tupet! ja też mam taką jedną koleżankę, której już powiedziałam, że zaproszę ją, ale wiem jaka ona jest po pijaku strasznie odwala i na pewno nic nie da ani żadnego upominku ani kasy. TŻ napiera, żeby jej nie zapraszać, bo nie chce burd na weselu i chyba tak zrobię, że jej odmówię choć z drugiej strony głupio, bo całą naszą paczkę zapraszam. A jak jest u Was? zapraszacie znajomych?
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, TŻ to samo , no i wspólnych jak najbardziej . Też słyszałam o takim przypadku, choć nigdy u mnie w Rodzinie nic takiego się nie zdarzyło. Ale wciąż- na typowym weselu w lokalu, wg mnie jest to totalnie chamskie. Rozumiem, że ktoś może nie mieć kasy czy coś- ale w takim razie nie daje też koperty...
|
|
|
#4691 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie my też tych bliski zapraszamy - u nas akurat ci lepsi to są nasi wspólni (oprócz 2 czy 3 wyjątków) więc ja np. sobie bez nich mojego ślubu nie wyobrażam. A tamta też w gruncie rzeczy jest naszą bliską koleżanką tylko odkąd zaczęła mieć problem z alkoholem stała się nie do wytrzymania i nie da sobie wyjaśnić, że ma problem ;/ i chyba jak będzie dalej w tym tkwić to nie zaproszę jej i tyle. nich się gniewa - to jest mój najważniejszy dzień i ma być idealnie.
W ogóle chciałabym, aby była taka pogoda za 2 lata w sierpniu jak teraz tylko ciut chłodniej.. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4692 |
|
na przekór do celu
|
Zapraszamy znajomych, jednak ja tylko ze studiów. Z pozostałymi straciłam kontakt, choć przeżyłam z nimi od podstawówki po liceum - tak później nasze drogi się poróżniły. Szkoda mi trochę, no ale jak się nie odzywają (ja kiedyś do nich jeszcze próbowałam i nic) to takich osób na wesele się nie zaprasza, w końcu to mają być najbliżsi...
|
|
#4693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Z jednej strony, niby fakt, że fajnie by było, jakby w dużej mierze wesele się zwróciło, ale z drugiej strony założeniem wesela "nachapanie" się kasą nie jest, raczej ma mieć wymiar typowo- cieszyć się w tym dniu w gronie najbliższych. Plus jak już raczej wiadomo- wesela raczej się "nie zwracają". Wiadomo, część kosztów się zwróci, ale na pewno nie całe wesele. My teraz w najbliższy weekend idziemy na wesele i planujemy dać drobny prezent, kartkę, jakieś artykuły szkolne czy inne coś tam (Młodzi do domu dziecka chcą zawieźć), no i 100 funtów w kopercie. A cały czas biję się z myślami czy czasem nie powinniśmy dać 150 funtów
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
My też zapraszamy znajomych.. ogólnie znajomi wyjdą nas prawie 30 zapraszanych osób ale nie wyobrażamy sobie wesela bez nich (liczymy singli oczywiście z osobami towarzyszącymi
) No i też nie liczę ze wesele nam się zwróci tzn mam nadzieję że trochę kasy dostaniemy i jak nie zdążymy całej kwoty na wesele zarobić to pójdzie z kopert ;p magda to jest dość dużo taka kwota faktycznie 100 funtów jak najbardziej wystarczy
|
|
|
|
#4696 |
|
Raczkowanie
|
No ja się z tym liczę, że nie wszystkich stać. Kasa nie przysłoni mi tego, że będę się cieszyć
my chcemy zamiast kwiatów alkohol albo słodycze. 500 zł to jest najbardziej odpowiednia suma, nie ma co szaleć. Większe sumy są dla chrzestnych i dziadków Moi rodzice ostatnio byli na weselu i tyle właśnie dawali.---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- U nas też prawie wszyscy są wolni więc osoby towarzyszące jak najbardziej też będą zaproszone - niektórym moim koleżankom już to spędza sen z oczy poszukiwania trwają
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
to u nas na te dokładnie 26 osób tylko 3 jest bez pary :P także nie jest źle przynajmniej jestesmy pewni kto będzie bo się spotykamy w takich parach w jakich jestesmy A co do pogody :P ogólnie to ja bym się załamała chyba jakby były upały...
|
|
|
|
#4698 |
|
Raczkowanie
|
Ja też ;/ nienawidzę upałów ;/
Oto co mi przed chwilą w oko wpadło: Muszę poćwiczyć, a przez te gorąco nie mam weny ;/ |
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
....
|
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dla mnie jest chyba zbyt szeroka.. ale bardzo ładna No nie.. deszcz też nie.. ale ja w takie upały bym zemdlała.. bo strasznie osłabiona jestem.. a skoro dziś np było 34 stopnie w cieniu ;p a do słońca huh! mi by 25 stopni spasowało na ślub :P |
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5
Cytat:
ja też miałam kiedyś aspiracje zapraszać ludzi z którymi znam się od dziecka ale skoro się odsunęli to dlaczego mam ich zapraszać. moja bliska przyjaciółka z dzieciństwa nawet mnie na ślub nie zaprosiła co mnie bardzo zabolalo bo ja ja na wesele nawet liczyłam. ale skoro ona mnie potraktowała jak obca to ja też tak zrobię. mam nowych znajomych i ich zaproszę bo jestem z nimi o wiele bliżejWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5
Cytat:
Ale za to mam wspaniałe koleżanki z lo i troche teraz ze studiów TŻ też ze studiów i spotykamy się od czasu do czasu.. kilka razy do roku imprezujemy razem więc jak najbardziej i mimo że większość znajomych TŻta poznałam te 2-3 lata temu to lubię ich bardzo :P
|
|
|
|
|
#4703 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja już spakowana na jutro, nie wiem czy mam wszystko, wyjdzie w trakcie
![]() Pewnie mnie zjedziecie ale z tą kasą na "wesele" w klubie to ja bym do tego podeszła po pierwsze tak czy to są jakieś bliskie dla was osoby. Jeśli nie to spoko też bym pewnie nie dawała za bardzo kasy albo jakoś symbolicznie ale ja np. byłam kilka lat temu na ślubie znajomych, którzy zaprosili nas na sam ślub no bo nie przelewa im się (było wesele ale małe) ale mimo to złożyliśmy się chyba po 100zł o ile dobrze pamiętam z tymi znajomymi co poszliśmy razem, znamy się dobrych parę lat no akurat nas nie zaprosili no tak musiało być, ja ich planuję zaprosić mimo wszystko bo ich rozumiem są różne sytuacje, może tamtych też nie stać na wesele, zachowują się faktycznie trochę dziwnie tak wymuszając te rzeczy ale jeśli byłyby to dla mnie bliskie osoby to dałabym i tak bo nie po to daje się kasę żeby się najeść, takie moje zdanie Cytat:
Cytat:
Cytat:
lubię tą piosnkę ![]() pewka nie wyobrażam sobie tego dnia bez nich ![]() Cytat:
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Viva gratulacje kredytu
Trzymam kciuki, żeby z następnego banku przyszła pozytywna odpowiedź z lepszą ofertą ![]() Co do kosztów wesela, to u nas chcielibyśmy zmieścić się w 40 tys. za 2 dni. Nie jest to nierealne, bo będziemy wynajmować salę z kucharką i, tak jak już wcześniej dziewczyny pisały, wychodzi to o wiele taniej, niż sala z gotowym cateringiem. Patrząc po znajomych czy rodzinie, nikt nie przekroczył w takiej opcji 100 zł/os za 2 dni, mimo że było już wszystko - ciasta, owoce, gorące dania, zimna płyta. Co do tego "wesela" w klubie - nie dałabym koperty za tupet Jakoś tak dziwnie mi wypowiedź pana młodego zabrzmiała, jakby specjalnie robili imprezę po kosztach licząc tylko na koperty.
|
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam kilka takich koleżanek (też i z podstawówki!
), które wiem, że chce zaprosić . Zawsze było w mojej głowie, że będę je chciała zaprosic, mimo że kontaktu nie mamy już super świetnego. Z podstawówki będzie ich 3, z gimnazjum... 3/4 (na jednej z nich właśnie wesele w sobotę idziemy ), no i reszta to LO, parę ze studiów (ale mało), no i reszta "ogólnych" znajomych .
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4707 |
|
Wtajemniczenie
|
My zapraszamy znajomych w sumie wszyscy teraz już są naszymi wspólnymi znajomymi. Ogólnie zapraszamy tylko bliskich z którymi mamy cały czas kontakt, dobry kontakt.
Wyjdzie Nam około 30 -35 znajomych. Co do sukienki mi się marzy taka zwyczajna prosta, strasznie podoba mis ię ten klimat prostoty, wianka we włosach, rozpuszczone włosy. Bardzooo chciałabym tak wystąpić ale obawiam się,że to mojej figury taka sukienka nie będzie pasowała.
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i z jedną ze studiów też się znam jeszcze od podstawówki bo mieszka na osiedlu mojej babci a na studia razem trafiłyśmy przypadkowo tż też tak podobny przekrój znajomych z różnych lat zaprasza
|
|
|
|
|
#4709 |
|
Raczkowanie
|
TŻ bardzo lubi większość moich znajomych i moją rodzinę - i wzajemnie oczywiście. Zawsze im pomaga czy gdzieś razem jeździmy. Koleżanki mi go zazdroszczą
ja za jego rodziną średnio przepadam i oni chyba za mną też, ale jego znajomych lubię prawie wszystkich. Ja dalej utrzymuję kontakt z jedną koleżanką, którą znam od zerówki. W tamtym roku zostałam nawet chrzestną jej córki zapraszam też koleżankę z internatu, z którą mimo odległość (jest za granicą) mamy bardzo dobry kontakt. A reszta jakoś się zmyła. No i oczywiście znajomi ze studiów
|
|
|
|
#4710 |
|
Konto usunięte
|
my chcemy sie w 10-15 zmiescic.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

a tak się stresowałaś
.

Trzymam kciuki, żeby z następnego banku przyszła pozytywna odpowiedź z lepszą ofertą