|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
No bo tak. Maz chcial swojego tate wziac. No wiec jego 2 braci tez. Wprosil sie kolega, ktory zaplodnil taka koze ktorej nie trawie no i ja oczywiscie tez chce wziac, no i do tego swoja mame, bo ojciec mu zmarl i mama taka samotna. Pech chcial, ze jego mama i mimi to przyjaciolki, wiec ja ten kolega tez zaprosil. No wiec ja powiedzialam, ze jak ich mamy to moja tez zaprosilam. A slynna mimi mnie bierze na bok wczoraj i sie mnie pyta, kto bedzie placil. No wiec jej mowie, ze ja za meza i za moja mame. A za meza ojca pewnie bracia, no bo to ich ojciec. Potem skojarzylam, ze ona pewnie probowala obczaic czy ja za nia zaplace.
|
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Cytat:
wy to macie skomplikowane to zycie w tej Hameryce Ja bym zabrala tylko meza i dziecko i ewentualnie tate meza, a reszta niech robi co chce...i wogole jak to sie mogl kolega wprosic jacys chamscy ci ludzie tam sa i nie wychowani, nie kumam tego! chyba ze u was takie zwyczaje sa
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-18 o 21:05 |
|
|
|
|
#4713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jakby ja lafirynde jedna chcial...
|
|
|
|
|
#4714 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo u Ciebie zawsze sie jakoś tak goście spraszają sami Cytat:
Spice już doczytałam .... i nie mogę się pozbierać ...... Edytowane przez Tun1a Czas edycji: 2010-06-18 o 21:09 |
||
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mimi to nie do podrobienia jest
|
|
#4716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie zebym mimi nie lubila, ale mam ja caly tydzien... A do tego maz mi sie przyznal, ze ten chlopak chce, zebym ja i ta jego dziewczyna sie zaprzyjaznily No ale dosc o mnie bo was nudze. Wy cos planujecie na Dzien Ojca? Bo u was 23 czerwca, tak? |
|
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się uśmiałam Spice, nie zazdroszczę
Buziak dzwoniłaś do przychodni? Jakoś mi mleko w oczy nie wpadło ale będę miała na uwadze. W Carrfourze są Huggiesy za 39,99 i d tego druga paczka za 20 zł. Kupiłam i Bartas ma zapas pieluch teraz, mam małą nadzieję, ze już ostatni raz kupowałam. Ostry trening nocnikowy zaczynam
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Czego uzywacie do mycia dzieciakow
bo ja od dluzszego czasu zelu do ciala i wlosow Hippa ale kurcze znudzil mi sie juz jakos ten zel i wogole drogi jest bo 19 zl kosztuje, jedynie w Tesco cos 15 z groszami ale chcialabym zmienic na cos innego i nie wiem na co chcialabym jakis zel albo pianke ale jakis ladnie pachnacy i nie taki drogi, jest cos takiego wogole bo nigdzie znaleźć nie moge a moze by sie na mydlo przezucic ale mydlo w oczy szczypie raczejJo@n@ nie dzwonilam bo zapomnialam i nie mialam glowy do tego....pol dnia mialam problem ze soba bo wymiotowalam i mnie mulilo po kilka razy, wkoncu poszlam spac bo mi przejsc nie chcialo, potem 3 prania na szybko, obiad na szybko i drugie pol dnia nie bylo nas w domu i wylecialo mi to z glowy, poczekam do wtorku bo we wtorek idziemy na szczepienie to zapytam wtedy bezposrednio lekarza Ja juz kupuje tylko pielucho majtki z pampersa i nic innego a czesto trafiam na promocje za 42,99 paczka, ostatnio w Rossmanie byly a w Realu za 42,95 wiec kupilam znowu 2 paki....ja tez zaczynam trening nocnikowy (choc kiepsko mi to idzie bo nie codziennie i jakos nie mam nerwow do tego) i zakladac bede zwykle majtki bez pampka po domu i na dworze (na dworze jak wroca upaly) Spice my nic nie planujemy raczej bo to sroda wypada a do tego tz ma 2 zmiane i u nas sie takich swiat jakos szczegolnie nie obchodzi Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-18 o 21:51 |
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
my żelu do kąpieli z Biedronki, po 1. rż tani i pachnie jak oranżadka
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4723 |
|
Zadomowienie
|
Johnson's Head to Toe czy jakos tak, taki w zoltej butelce
|
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Top to toe? Nas uczulił, Bartka i mnie też bo parchów dostałam na ręce, która kontakt mocniejszy z jego wodą miała
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Z Johnsona nic nie chce bo zawsze slyszalam dookola ze uczula i jakos zrazilam sie do tej firmy i nigdy nie kupilam Dawidowi nic z tego....ale o tym Pinio z Biedronki slyszalam cos gdzies ale kurcze nigdzie u nas w Biedronce tego znaleźć nie moge
a mam 3 Biedronki, a ile on mniej wiecej kosztuje, bede musiala jutro objechac jeszcze raz Biedronki bo Dawidowi sie konczy zel, ma juz na samym dnie
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-18 o 21:58 |
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
w Biedronce jest tam gdzie inne artykuły dla dzieci, pieluszki, chusteczki itp. a cena... nie pamiętam, ale nie więcej niż 5 zł chyba
EDIT: gdzieś znalazłam, że 5,90 zł kosztuje
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2010-06-18 o 22:01 |
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupowałam za 4,95 ale to wtedy jak promocja dzieciaczkowa była
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
ja oszczędności szukam wszędzie
znowu wróciliśmy do pieluszek z Biedronki, płyn do kąpieli Nivea zamieniliśmy na ten Pinio, tylko balasam do ciała z Nivei mamy nadal, bo jest wydajny i ładnie nawilża proszek Jelp się nam skończył, więc piorę w naszym, dodaję Lenora i jest gites majonez mleko z kartonu pijemy z dodatkiem kaszki BoboVita soczki z Biedronki rozcieńczone 1/2 z wodą obiady je już z nami no i chyba to tyle
|
|
#4730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my też! |
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już piorę w naszym proszku. Na początku kupiłam Persil Sensitive a teraz mam już zwykły Persil Gold i spoko.
Mleko nadal Bebiko bo mam zapasy Biedronkowe. Do tych kaszek besmakowych co były za free do mleka daję truskawki albo wcieram jabłko. Do picia daję wodę z kropelką soku takiego do rozcieńczania bo białego mi nie wypije a chcę, zeby wody nauczył się pić. Mamy z męzem kiepskie zęby i boję się, ze Bartasek też takie będzie miał
|
#4732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za 25 dni wylatuje |
|
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- plyn do kapieli kupowalam taki z marketow cos okolo 6 zl mala butla, zapachowe (rozne zapachy) (nie pamietam nazwy) ale teraz kupilam w Tesco wieksza duzo butle za cos ok 4 zl, nazywa sie Dudus mandarynkowy, jest tez malinowy chyba ale troche drozszy, no i chce zmienic zel do mycia na tanszy jakis, sprobuje tego Pinio - balsam do ciala mam Hippa (mleczko) bardzo wydajne jest i starcza na dluuugo ale chyba po skonczeniu tez zastapie czyms innym, bardziej pachnacym, - proszku uzywam tego co my czyli roznie, zalezy jakie wielkie paki sa na promocji, mielismy OMO a teraz mamy BRYZE i uzywam Lenora, ale cos z tych dwoch rzeczy chyba Dawidowi nie pasuje bo na rekach calych ma cala mase drobnych krosteczek koloru skory wiec na cos ma uczulenie i tylko na rekach to ma wiec dziwne ![]() - mleko nadal Juniora Nestle, nie mam zamiaru zamienic na zwykle, jakos za duzo sie zlego naczytalam o wartosciach zdrowotnych/odzywczych w zwyklym mleku i nie chce mu go narazie dawac, pije tylko 2 butle po 210 ml na dobe wiec nie konczy sie mleko szybko, moze po 2 roku zycia zaczne kartonowe dawac ale nie wiem jeszcze - soczki Bobofruty tylko, ale rozcienczam z woda czyli daje obecnie juz wiecej wody niz soku, do tego cherbatki Hippa albo Bobovity i tez wiecej wody niz tego granulatu - obiady je te co my ale zawsze sloiki mam w zapasie bo nie zawsze obiad gotuje, tak wiec czasem zdazy sie ze 1-2 razy w tygodniu zje obiad sloikowy, choc staram sie zeby mial zawsze normalny obiad niz sloikowy Sie rozpisalam
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-18 o 22:37 |
|
|
|
|
#4734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
spicegirl a wsumie to jak wygrałaś te drinki, co za konkurs? Buziak my używamy płynu do kompieli z rosmana jest dłuży, tani i ładnie pachnie. Dobry wieczór! Wczoraj pożaliłam się że moje dziecko nie chce jeść mięsa a dziś zjadł trzy plasterki polędwicy sopockiej
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
|
|
|
|
#4735 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi dziecko w przechowalni nauczyli, smoka ciamkać. Teraz odzwyczaiła
![]() Tylko, że dziecku coś jest. Marudna była cały dzień i noc była bezsenna. Dzisiaj zasypianie też do bani i czeka nas ciężka noc pewnie. Oj kiedy ja prześpie 8 h ciengiem? Bo podobno później sie starzeją osoby co: - nie palą, - śpią 8 h - używają kremów z filtrem.... |
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Buziaczekk a do przychodni dzwoniłaś? Dawid spuchł?
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
dla FilipaMusisz więcej się żalić
|
|
#4737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marudze: Ola nadal nocy nie przesypia magio forum! Działaj! Edytowane przez Tun1a Czas edycji: 2010-06-18 o 22:41 |
|
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4739 |
|
Rozeznanie
|
No teraz pewnie przestanie jeść mięso ale jeszcze się pożalę że nie chce jeść truskawek, melona i jeszcze kilku owoców.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
|
|
|
#4740 |
|
Zadomowienie
|
E normalnie zapisalam sie na stronie tego baru. To jest na tej zasadzie, ze duzo osob wygrywa, bo ten co ma za darmo sprowadzi im klientow (znajomi tego co za darmo maja o polowe tansze drinki, wiec ludzie przychodza)
Marudzenie nie dziala, chyba ze tylko o dzieciach. Bo ja marudze od 15 miesiecy ze gruba jestem i co? I nic ! Spadam do domciu dziewczynki, milego weekendu i do zobaczenia w poniedzialek ! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.

a jutro po południu przychodzą moi rodzice i teściowie. A skąd Ci się 15 ojców wzięło? 

wy to macie skomplikowane to zycie w tej Hameryce
jacys chamscy ci ludzie tam sa i nie wychowani, nie kumam tego! chyba ze u was takie zwyczaje sa
Tak jakby ja lafirynde jedna chcial...

I nie zebym mimi nie lubila, ale mam ja caly tydzien... A do tego maz mi sie przyznal, ze ten chlopak chce, zebym ja i ta jego dziewczyna sie zaprzyjaznily 

dla Filipa