|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Dzien dobry wszytskim
Ja jeszcze chwila i do pracy zmykam. co do sposobu kereniny to jeszcze poczekam bo facet dzis dzwonil i mowil ze jest chory dlatego sie tak przeciaga ale ze w tym tygdoniu postara sie przywiez. No coz choroba nie wybiera wiec poczekam jeszcze spokojnie
|
#4712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do spania to mój tez tak spi wygięty ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
~~ na pewno jej to przejdzie
|
|
#4713 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No teraz to już pewnie ok. 1cm ma Ja chyba bym nie wytrzymała do porodu Słodka rozbrykana 2 Oby tylko maluszek był grzeczny to będą bajki.A my to nawet nie na pół żywioł, tylko mieliśmy odłożyć jeszcze z pół roku i troszkę się nie udało, ale i tak jest dobrze ![]() Cytat:
ale okropnie to wygląda ;/ ale co nie wiecie od czego to może być?? ja bym odstawiła wszystko i powoli sprawdzała co to może być.Cytat:
hehe udane te walentynki i z jakimi atrakcjami ;p Myślę, że przejdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oj czasami np. w przypadku chłopców dorastanie jest do 21 roku życia, więc wiecie ;p hehehe Cytat:
Ja szczebelki mam wyjmowane, ale i tak na noc wkładam z powrotem. A może coś byś podstawiła, żeby nie spadła w razie co?? Jakąś pufę, czy fotel.Cytat:
![]() Moja jakiś czas temu nauczyła się mówić ciiiiiiiiii
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Simpatica ja bym o innej wardze nie pomyslała, ale jak już tak napisałaś to myśle
A co do wrzasków..przejdzie może jak u nas w gryzienie? ![]() Kachula gratulacje
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
ja ma rozłożoną skórkę przy łóżeczku więc jak cos to wypadnie na nią. Zresztą dwa razy już go w nocy przyłapałam że na niej spał ale nie wem czy dlatego że wypadł czy dlatego że sam wyszedł
my znowu nocka nie przespana, właśnie dopijam trzecią kawe :/ Oby te zęby szybko wyszły
|
#4717 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Zaniedbałam wizaż całkiem, ale postaram się poprawić Z mojego Oskara to się zrobił diabełek straszny, dlatego nie mam na nic czasu. W lutym wyszły mu trzy ząbki, teraz czekamy na czwartego, więc problem z jedzeniem znów jest ;/ My mieliśmy wyjęte szczebelki, ale wtedy Oskar wogóle nie chciał być w łóżeczku, więc szczebelki są spowrotem, a ten szarpie i próbuje wyjąć ![]() Co do alergii to Osi też jest uczulony na czekoladę. Od dwóch miesięcy nie mogę mu wyleczyć skóry. ;/ Elalank - mam termin tydzień po Tobie teraz mam wizytę w marcu i bardzo chcę poznać płeć. Coś tak czuję, że będzie dziewczynka, bo ciągle muszę jeś słodycze, a jak nie mam nic akurat to potrafię się rozbeczeć ;pBardzo dokucza mi kręgosłup. Są dni kiedy nie mogę się po prostu ruszyć i tż musi wziąć urlop, bo nie mogę zajć się Oskarem Muszę się Wam pochwalić, że wybraliśmy już projekt domu! Jak tylko załatwimy wszystkie papierkowe sprawy to ruszamy z budową. A to załatwianie to jakaś porażka, na jedno mają dwa miesące i na drugie też;/ Tż powiedział, że najpóźniej w sierpniu będziemy już mieszkać w nowym |
|
|
|
#4718 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Lucky, napisz jakten domek z kiddielandu - mi się on strasznie podoba. Ola, Zarowe szmatki fajne, najbardziej podoba mi się to ostatnie Cytat:
, u nas Staś ma pamiatkę. Wczoraj sąsiadka się pyta: "A co zimno mu wyszło" - biedny, nieźle mu spuchło, dziś już lepiej.Cytat:
Cytat:
A możesz pokazać konkretnie tą duplo bazę? Cytat:
I masz w domu malą gwiazdkę? ![]() Cytat:
![]() Piszecie straszne rzeczy, te dzieciaki już nas nieźle naparzają... ![]() Mój uwielbia mnie ciągnąć za włosy! I to naprawdę mocno, a jak na niego podnoszę głos, to ściska jeszcze bardziej
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łał, to szybciutko się wybudujecie! Ja już prawie dwa lata się buduje i skońćzyć nie możemy a co płci, to ja też tylko słodkie jadłam - i co - jest chłop!
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Vitreus gratuluje projektu i szybkiej perspektywy mieszkanka
Co do zachcianek to mi się chiało i kwaśnego i słodkiego ale bliźniąt nie było
|
|
|
|
#4721 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ostatnio z taką poważną miną mnie udeżyła za to, że nie chciałam jej dać czegoś co ona akurat sobie upatrzyła.. nie wiem skąd ona zna takie zachowania i cały czas staram się jej tłumaczyć że tak nie wolno.. ale efektów jakoś nie widzę... a i przy usypianiu całymi rączkami dłubie mi w oczach a mój brzuch traktuje jako bębenek
|
|||
|
|
|
#4722 |
|
Raczkowanie
|
Lucky - http://pprojekt.pl/projekt740-bielik,opis.html - ten
Co do ciągnięcia za włosy i masakrowania twarzy to u nas na porządku dziennym
|
|
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
aaaa, bo ja pomyślalam ze jak dopiero wczoraj kupiłas to jeszcze nie doszedł (w podświadomości wszystkie zakupy = all
) a o tym co pisałas to jakaś inna zabawka...![]() Cytat:
|
|
|
#4724 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz sie grzecznie zdecydowalam na Duplo Poka ten domek... ![]() Cytat:
Szkoda....dla mnie te zabawki sa takie same jak FP...a czasami ciut tansze... ![]() Cytat:
![]() Ty nie mnie pros tylko core.... ![]() Cytat:
Cytat:
André ma swoje humory, ale nie bije ani nie ciagnie za wlosy Dwa razy zdaje sie sprobowal mnie pociagnac, to przytrzymalam go za reke i NIE WOLNO...zrobil oczy jak spodki i spokoj... Cytat:
Jestem juz po lekarzu i jestem...straumatyzowana. .. ![]() Wiem, ze czekalismy dlugo, bo ponad pol godziny, ale co to moje dziecko na koncu wyprawialo... Lekarka powiedziala, ze mam pozwolic mu biegac po gabinecie...dopoki nie wymontowal jej czegos z drukarki usg... ![]() Pobieranie krwi odbywalo sie w warunkach wyjatkowo ekstremalnych, bo synek chcial tylko u mamusi na kolanach akurat siedziec...O! A o co to ma mamusia, co tak wystaje z reki? Kabelek jakis? Ale fajne, moze pociagne..? itp. itd.... ![]() Nie przeklinam czesto, ale w myslach mialam tylko jedno "Ja pier....le".... ![]() Chyba na joge sie zapisze.... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-02-16 o 13:35 |
||||||
|
|
|
#4725 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No wiem, wiem jutro TZ nawet po pracy nie wraca do domu, tylko prosto na mecz jedzie ![]() korci mnie strasznie, ale co ja powiem lekarzowi, jak mi się spyta czy chce widzieć jaka płeć?? pewnie z automatu mi się wymsknie, że NO PEWNIE!a patrzyłam na ta koszulkę lechową, i kurcze to coś 150 zł kosztuje, niemało ![]() Cytat:
a co to ta zdechła zdechłość? Cytat:
![]() ja tez bym taka chciała taka pracę dlatego postanowiłam, że po macierzyńskim do starej nie wrócę, tylko szukam czegoś innego. Za dużo się czasu spędza w pracy, żeby jej nie lubić ![]() Cytat:
![]() fajnie, że się budujecie Cytat:
że nie tylko Olka taki diabełek nie miej mi tego za złe![]() Cytat:
no to wszytskie nasze dzieci mają te same upodobania maltretowania mamuś? a ja już myślałam, że tylko ja mam takiego łobuza w domu.
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-02-16 o 13:33 |
||||||
|
|
|
#4726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale ciągnąć za wlosy mnie uwielbia ;-( no i ten sposób nie działa - muszę poszukac czegoś innego...![]() Cytat:
![]() Ja bym na pewno nie wytrzymała z poznaniem płci. Lecę - dziś mamy klubowe spotkanie maluchów będzie sie działo, pa!
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrazam sobie, ze mnie dziecko bilo...no nie wiem...jak André zacznie miec takie odpaly to bedzie wojna na calego...bo sie nie dam...niech sie tam tarza po ziemi jak ma taka potrzebe, ale bicie A wiecie, co wyczytalam w mojej ukochanej ksiazce? ![]() Ze nasze dzieci wchodza powoli w etap, kiedy slowo "Nie" i zakaz odnosi u nich calkiem odwrotny skutek - robia to, co zle i jeszcze poprawiaja...dlatego czasami to testuje i faktycznie - zakaz bez uzycia "nie" dziala jakos lepiej...a juz np. uzycie pytania/motywacji zamiast nakazu/zakazu skutkuje rewelacyjnie ![]()
|
|
#4728 |
|
Rozeznanie
|
karenina - to ja już nic do Ciebie pisać nie będę, bo po co, skoro myślimy tak samo
![]() vitreus - fajnie, że będziecie się budować. Projekt domu bardzo fajny. My mamy podobny, choć troszkę większy, ale niedużo i z piwnicą, bo u nas górski teren, różnica w poziomie i zasypanie kosztuje prawie tyle, co zrobienie piwnicy... Taki domek jest w sam raz. Do większego, to już musiałabym mieć gosposię do sprzątania, bo i przy tym roboty nie brakuje. No, ale mam tę świadomość, że sprzątam własny kąt. No i życzę cierpliwości, bo trwające miesiącami formalności, to dopiero wierzchołek góry lodowej... Więc wytrwałości, zdecydowania i cierpliwości życzę U nas żadne z dzieci nas nie bije. Karenina masz rację z tym nie. W tv mówili, chyba to superniania mówiła, że nie powinno się do dzieci mówić "nie", bo one jakby tego "nie" nie przyjmują i zamiast słyszeć "nie dotykaj", to słyszą "dotykaj" i dlatego robią tak jak nam się wydaje, na przekór. Zamiast mówić nie krzycz, to lepiej powiedzieć "mów ciszej". Jakoś tak to było... Ale pewnie teorii i wytłumaczeń na ten teat tyle, ilu psychologów itp. Widzę, że zainteresowała Was zdechła zdechłość To nic takiego. Po prostu kiedy jestem bez życia, bez energii, zmęczona i nic mi się nie chce, to mówię, że jestem zdechła. Zdechła zdechłość, to już jest apogeum tego zdechłego stanu. Coś jak oczywista oczywistość Więc teraz mam taki stan... Może to przez pogodę? A może muszę oddać dziecko jak wyrodna matka, do babć na jeden cały boży dzień i robić co mi się podoba? Może to pomoże?I nie dołujcie mnie z tymi dietami... Dla mnie ten dukan śmierdzi i to w dosłownym słowa tego znaczeniu, bo w ustach jest jak w ... przez to gnijące w organizmie białko. Jednak muszę się wziąć za siebie, bo kuzynka przyjeżdża za tydzień i nie mogę jej przyjąć taka nie dość, że zdechła, to jeszcze duuuuuża... No, to tyle bredzenia. Tymczasem delektuję się samotnością, która lada moment się skończy, bo córka ma przecudna wybudzi się ze snu
|
|
|
|
#4729 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze toche i bede laska jak Ty ![]() Cytat:
ja dostałąm roze ale marzy mi sie bukiet tulipanow potrzebne mi sa buty wysokie botki i jakies ladne kapcie, musze tzta jakos na to naprowadzic. Mam nadzieje ze tym razem wejdzie na wizaz i TO przeczyta![]() Cytat:
i wes chudzielcu ty nie potrzebujesz diet! ile wazysz?![]() Cytat:
oj biedactwo małe.. a co do spania to moj tez tak zawsze spał kiedys myslalam ze jest na cos chory ale nie byl. u niego to normalna pozycja do spania ;pCytat:
![]() ![]() klask i:![]() Brawa Dla Matika!!!Cytat:
chyba ze wypadl i wlazl z powrotem ![]() Fifi tak jak Andre tez mnie nie bije i nie wyobrazam sobie tego. Raz mnie pociagnal za wlosy to go zlapalam za łapke przytrzymalam popatrzylam groznym wzrokiem i powiedzialam ze bede krzyczec jak zrobi tak jeszcze raz, rozdarl sie poszedl bo sie obrazil ale pozniej przyszedl sie przytulic i wiecej nie probowal swoich sil. W ogole on jak narazie bardzo sie slucha, jak jestesmy w sklepie i cos chce wziasc i krzykne NIE WOLNO to zostawia to i idzie dalej i kiwa glowa "nie nie nie' mam nadzieje ze dalej bedzie taki usluchany ;d dzisiejsza noc masakryczna teraz z tztem spia a ja pichce obiad a sama wcinam makrele;dKareninko powiedz mi co Ci z owoców morza najbardziej smakuje i jak to przyrządzasz? Bo tz pwoieidzial ze widzial w sklepie jakies skorupiaki a skoro wy je tak zachwalacie to moze cos wypróbujemy
|
|
#4730 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aczkolwiek ja bym troszkę w środku zmieniła
|
||
|
|
|
#4731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Filuś był dzisiaj z obiema Babciami na kontroli i szczepieniu. Wszystko w porządku, główka symetryczna, na klacie ma pieprzyk, ale to ponoć normalne że po 12 m pojawiają się takie znamiona i rosną. Waży 12, 3 kg, mierzy 87 cm . Czyli taki w sam raz ![]() Cytat:
Ani się nie obejrzysz jak będzie śmigał po pokojach i robił bałagan ![]() Co do bicia, to mój jak próbuje podnieść na mnie rękę, to robię to samo co Karenina, więc zdarza mu się to bardzo rzadko. Nasze dzieci są jeszcze malutkie, nie liczą się z uczuciami innych, bo po prostu to dla nich za abstrakcyjne. Cytat:
Co do oddechu to fakt, ale staram się pić dużo wody, poza tym ratuję się tiktakami, w sumie nie wiem czy dozwolone, ale w pracy są mi niezbędne. Wiecie, jak się dużo mówi, to bywa różnie z tym oddechem
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2011-02-16 o 14:57 |
||
|
|
|
#4732 |
|
Wtajemniczenie
|
mam dokładnie taki
http://allegro.pl/klocki-lego-duplo-...445393225.html fajny jest, bo do neigo potem można dokupić inne elementy. nie wiem jedynie czy nie za duży jak na bazę ale taki dostałyśmy pod choinkę
|
|
|
|
#4733 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cos tyyyyy........ ![]() Cytat:
Mnie interesuja tylko teorie sprawdzajace sie na moim dziecku....ta sie sprawdza.... ![]() Cytat:
Ja tez taka...dlatego wybralam sie z tym do lekarza... ![]() Cytat:
Wiesz, musisz powiedziec, co bys byla w stanie zjesc...bo raczej nie pomoze jesli powiem, ze najbardziej lubie osmiornice albo malze...bo kazdy lub cos innego... ![]()
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale powiem Ci ze nasz dom to wtrakcie budowy zupełnie odbiegł od projektu, tzn. wnętrza, wszystko ułożyliśmy inaczej
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny powiedzcie mi prosze te co juz maja inhalatory warto go kupic?bo cos tani mi sie wydaje http://allegro.pl/nebulizator-inhala...445769736.html
|
#4736 |
|
Rozeznanie
|
Kachulka ta firma jest bardzo dobra, tylko model który wybrałaś (family?) jest o połowę tańszy i o połowę wolniejszy od PRO. ja mam ten drugi i jestem bardzo zadowolona, bo Olcia nie lubi się inhalować i im której to trwa tym dla mnie lepiej..
|
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Kachulko, a Mati chory, że rozmyślasz nad zakupem inhalatora?
Ja nie będę kupowała na wszelki wypadek, bo nie wiadomo czy będzie potrzebny, a poza tym jak znam mojego uparciucha, to nie uda mi się go zmusić do zbliżenia się do takiego ustrojstwa
|
#4738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tz kiedys przeniusl telewizor do salonu na ta mala szafke i zaczela mi stac zaraz przy nim i ogladac wiec odrazu wylanczam TV i mowie jej ze jak usiadzie na piłce (fotel w ksztalcie pilki) ktory oddalony jest w bezpiecznej odleglosci to wlacze i teraz odrazu jak powiem ze wylacze TV to odrazu ucieka na piłke ![]() Fajna ta ksiazka Ja dzis bylam po pracy z Kamilka u kumpeli odwiedzic bo urodzila 2 miesiace temu śliczniutka ma coreczke a taki grubasek normalnie prawie 6 kg wazy a moja Kamilka 10
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia, Wywa jak tam dieta?
Ja właśnie zażeram się dukanowym serniczkiem
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Vitreus piękny domek
![]() Joaśka zdechła zdechłośc powaliła mnie Agusia gratuluje wytrwałości w diecie ![]() Kachula ja mam ten sam inhalator - kupiłam go bo okazało się, ze sporo mamusiek go ma na wątku styczniowym i tu Madzia go zachwalała a używa od roku i to intensywnie. Ja jestem zadowolona, Do tego słyszałam, że do tych lepszych nie wszytsko można wlewać(nie karzdy lek) ale tego już nie potwierdze, bo to też wiem od mamki korzystającej często z inhalatora. 300zł bym nie dała za inhalator. Brombi no na wszelki wypadek kupować to bez sensu ale nigdy nie wiadomo czy kiedyś nie będzie trzeba to warto mieć wybrany tearz by się może i nie dał ale to kwestia czasu aż karze się siąść z maseczką na buzi i dziecko będzie siedzieć 2 latek to już kuma czacze spokojnie w takich kwestiach.Ale masz długie dziecko no noKusicie tymi klockami Piotrek ma faze na gryzienie ale pokazuje mu, że mi się to nie podoba- powścieka się ale mu przechodzi... Bicia nie próbował
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.

). Myslicie że to przejdzie?
Bo wizja leżącej i ryczęcej Oli w sklepie (w przypadku sprzeciwu z mojej strony) mnie przeraża
na szczęście nie była to jakaś duża kwota, więc jakby co to przeżyję.
Oby tylko maluszek był grzeczny to będą bajki.
Ja szczebelki mam wyjmowane, ale i tak na noc wkładam z powrotem. A może coś byś podstawiła, żeby nie spadła w razie co?? Jakąś pufę, czy fotel.
ciiiiiiiiii 
55kg

klask i:
A teraz siedzi koło mnie i śpiewa "Me Mambo", co znaczy "Hej mambo" 
i cały czas staram się jej tłumaczyć że tak nie wolno.. ale efektów jakoś nie widzę... a i przy usypianiu całymi rączkami dłubie mi w oczach
do 18 to mi chyba cierpliwości nie starczy