|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
loooo matko, ale mam zgage
![]() dziekuje za kciuki za wizyte ![]() spiesze doniesc ze moja wizyta dziisaj ok, synek wazy 453g (ostatni dzien 22tc) - lekarz mowi ze dziec jest w sam raz, ani wielki ani maly dostalam zdjecia jak ssie paluchy ja wlasnie skonczylam sie pakowac, dopiero teraz, bo wieczorem strrrasznie mnie glowa bolala, nie obylo sie bez apapu i drzemki ponad 2h jutro lece do siostry do Leeds, ona ma net - postaram sie zagladac na chwile caluski
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza !
Witam z rana coś spać nie mogę dzisiaj Mała rzuca się jak delfin w brzuchu ![]() A dzisiaj zaczynamy 26 tydzień Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-04-12 o 07:56 |
|
|
|
#4713 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry mamusie
![]() ale dziś piękne słoneczko i odrobinkę cieplej. Ja już w robocie zza biurka do was macham Się stęskniłam. Tydzień nad morzem szybko minął i trzebabyło wrócić do szarej rzeczywistości. Jodu się nawdychałam i troszkę odpoczęłam.W robocie oczywiście wszystko sobie grzecznie na mnie czekało, więc poprzedni tydzień spędziłam na odgruzowaniu zaległości i wkurzaniu się na ludzi, ale szkoda gadać. dwa tygodnie mnie nie było, a tu kolejna część się kończy pewnie nigdy zaległości nie nadrobięTeraz to może przynajmniej jako tako na bieżąco będę. Pewnie Wasze brzuszki juz ślicznie urosły, mój daje nieźle czadu a tu jeszcze trzy miesiące....Wszystkie maleństwa mam nadzieję zdrowo rosną ![]() miłego dzionka |
|
|
|
#4714 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy się i my zza biurka
no wiecie dziewczyny jak mi tak lekarz powiedział, że może to dziewczynka jest to mi się teraz jakoś tak już mysli o niej jak o córeczce... tylko, że z imieniem będzie dla niej problem bo nie możemy dojść z mężem do porozumienia... no chyba, że za miesiąc dziewczynka się okaże Jaśkiem to problem się sam rozwiąże ![]() wszystkim mamusiom gratulujemy wczorajszych udanych wizyt ![]() brunetka zaraz ci wyśle mojego maila na PW to wysyłaj tą ankietę bo ja też chyba przeoczyłam ją gdzieś.... |
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
My również się witamy zza biurka
![]() Pieknie się robi na dworze-zielono, chociaz dzisiaj u nas bardzo dużo kałuż, a dżdżownic MASĘ. Wiosna jest piękna
|
|
|
|
#4716 | ||
|
Zadomowienie
|
moniczka2123, ta Twoja teściowa to jakaś popierdzielona jest
A czego niby masz się wstydzić że masz meża i spodziewacie się dziecka. Przecież to cudowne że dwoje ludzi się kocha i tworzy nowe życie. Ona ma jakies poglady dziwaczne. Moze powinna Cie wysłac gdzieś żebyś tam całą ciąże przebyła i urodziła a jak wrócisz to rozpowie ludziom ze dziecko w kapuście znalazłaś No normalnie kawy pić nie musiałam bo mi sie tak ciśnienie podniosło Twoja teściowa byłaby najlepszą teściową na 102 - 100 metrów od domu 2 metry pod ziemią ![]() dziubek79 super ze po wizycie wszystko dobrze ![]() pieleszka maluszek ewidentnie robi Wam na złość ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wczoraj to cos z ciśnieniem chyba było bo mnie tez głowa polała ![]() Hej mamusie ![]() U Nas też dzisiaj ładny dzień się zapowiada więc pewnie spacerek zaliczę ![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty zaciskam
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
||
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
my dziś kończymy 27.t.c. oficjalnie zaczynam III trymestr, 7. miesiąc
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki polećcie mi jakieś fajne sukienki na wesele
Taką, żeby później można w niej chodzić również po dworze, więc żadna satyna i takie tam...---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). to tez chcialam tak max z czerwca, zobaczymy co z tego wyjdzie. bo kto wie kiedy sie urodzi...
|
|
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
jaki mnie skurcz łydki w nocy złapał
w pierwszej ciąży nie zdarzało się
|
#4721 |
|
Rozeznanie
|
witam mamuski
![]() nie wiem czy mnie jesczze pamietacie bo w tym watku jeszcze nie zdazylam napisac...macie tekie tempo ze szok ![]() nie mialam dostepu do neta a jak juz go dorwalam to zdazylam tylko czesc postow nadrobic i to wszystko ![]() dzis mam wizyte u lekarza i juz sie nie moge doczekac jak moje malenstwo uroslo w koncu tez maz ze mna idzie ![]() oliweczka ja tez szukam takiej sukienki..zebym mogla i na wesele zalozyc i na zwykle okazje, na co dzien..czekaja mnie przed porodem 3 wesela ![]() moniczka2123 wspolczuje Ci tesciowej.masakra jakas!!!!taka tesciowa to tylko ![]() kolina za wizyte!!!super ze wszystko dobrzeponadrabiam Was pozniej bo ide sie szykowac apotem na zakupy z mezem i do tesciow. pewnie znowu kilka stron bedzie do czytania
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz po porannej glukozie, samo picie nie bylo takie złe, ale po 30 min zrobilo mi sie słabo, mroczki przed oczami, jeśli ktoras z was jeszcze nie byla, to niech zabierze ze soba druga osobe. Ja niestety byłam sama. |
|
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
ja w pierwszej ciąży piłam glukozę 2 razy, raz 50 g i potem 75 g i było spoko, tzn. nie smakowało, ale nie słabłam ani nic
teraz co robiłam 75 g to po drugim oddaniu krwi w drodze do domu prawie zemdlałam, dobrze, że autem byliśmy a nie sama gdzieś w autobusie ledwo do domu doszłam, położyłam się, a maż śniadanie zrobił to jak zjadłam wróciłam do formy a i jeszcze muszę napisać, że dziwnie się czuje kręci mi się lekko w głowie od rana... nie wiem czemu tak czuję się kiepsko
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-04-12 o 09:21 |
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
taki termometr sobie upatrzyłam, ale nie wiem czy dobry?
http://allegro.pl/termometr-braun-ir...540275004.html jaki mozecie polecic z tyc elektronicznych? |
|
|
|
#4725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
I udanego wypoczynku u siostry ![]() Cytat:
![]() Jak się źle czujesz to się połóż, być może jest coś z ciśnieniem ![]() Kalinkap za wizytę dzisiejszą
|
||
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
nie za bardzo mogę leżeć, muszę jechać do mamy, umyć, przebrać, nakarmić... ehhh tak codziennie jeżdżę
jeszcze jakoś wdrapuję się na 4. piętro, ale już tatę uprzedziłam, że w końcu nie dam rady do mamy jeździć
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
To niedobrze, lepiej jakbyś odpoczeła... W takim razie uważaj żebyś gdzieś nie zasłabła czasem
|
|
|
|
#4728 |
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje!
|
#4729 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie mnie koleżanki po porodach uprzedzały że to tak wygląda że lekarz w zasadzie nie jest obecny nawet na chwilę (chyba że jakoś go specjalnie opłacisz ) i przychodzi tylko na szycie ale przecież nie ma gwarancji że trafi się na dyżur swojego lekarza więc to może być ktoś inny niestety. Ja resztę szczegółów jak to wygląda w moim docelowym szpitalu dowiem się na szkole rodzenia więc na razie żyję w niewiedzy i nadziei że mężuś będzie przy mnie i na sali przedporodowej i na porodówce !! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no właśnie przed tym przestrzegałam dziewczyny które pisaly że chcą sobie po wypiciu glukozy wyjść z przychodni i dziwiły się że gdzieniegdzie pielęgniarki się na wyjście nie godzą i każą siedzieć w poczekalni choć widać nie każda tak reaguje a tak w ogóle to dzień dobry, u mnie pogoda ładna ale nie chce mi się nigdzie wychodzić, jadę po 16 na wizytę u okulisty aż jestem ciekawa co mi powie po tym badaniu ale cieszę się że udało mi się umówić z dnia na dzień na to badanie i będę miała spokój ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
ale po wczorajszej wizycie będę musiała zrezygnować z wnoszenia zakupów i ograniczyć jednak to bieganie góra dół skoro mały się tak pcha
|
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4730 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć Brzuchatki
Po tygodniu absencji- powracam Po krótce Was nadrobiłam stąd gratuluję udanych wizyt, ślicznych zakupów i trzymam kciuki za kolejne.Ja podobnie jak zanka jutro kończę 27 tc i nawet nie wiem, kiedy to zleciało A poza ciuszkami jeszcze oczywiście nic nie mam. W najbliższych planach jest na pewno skompletowanie w końcu torby do szpitala. Może dziś bryknę się na jakieś zakupy.moniczka2123- brak słów na to, co wygaduje teściówka, to naprawdę przykre u mnie zarówno teście jak i oczywiście rodzice cieszą się jak wariaci i sami rozgadują że będą dziadkami, tym bardziej przykro mi, że ktoś z rodziny (bo końcu teściowie to taka przybrana rodzina, w komplecie z mężem ) może być tak podły.. Trzymaj się kochana, najważniejsze, że Ty jesteś szczęśliwa pieleszko- ja też czuję, że to dziewucha ![]() zrobione Cytat:
Cytat:
wprawdzie wygotowałabym je, ale pielucha to już coś bardziej blisko ciała niż taki bodziak..Cytat:
a co do imienia- to Wasze dziecko więc nie sugerujcie się tym, że teściowej czy komuś tam się nie podoba. Nasz typ imienia nie podoba się np. mojej najbliższej przyjaciółce a i tak nie mam zamiaru rezygnować z tego imienia tylko z tego powodu. Cytat:
![]() wyników jeszcze nie odebrałam ale mam dobre przeczucia Cytat:
-- nasi znajomi zaprosili nas na ślub na czerwiec a ja będę w 36 tc- odważyłybyście się iść na weselicho w tak zaawansowanej ciąży? Bo nie wiem co im odpowiedzieć
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
dziubek wcześniej mieszkałam na 4. piętrze więc wiem jak to jest, w sumie całe życie na 4.
w tamtej ciąży też no ale teraz już sił nie mam tak latać do mamy niestety teraz mieszkam na 2. piętrze i zauważyła, że jak się tu wprowadziliśmy i był początek ciąży to wyjść do mieszkania to był pikuś, teraz powoli sprawia mi to trudności jednak kondycja tragiczna jest dziewczyny ja przed wyjściem założę kolejną część, bo nie wiem kiedy wrócę, ale nie piszcie tam dopóki nie skończymy ten części ok?
|
#4732 |
|
Zadomowienie
|
hej
ja sie jeszcze leniuchuje Nasz Bartus to juz bije rekordy wczoraj do 23 i dzis od rana szaleje zastanawiam sie co on tam robi milego dnia ![]()
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli oczywiście z ciążą będzie wszystko wporządku. Mąż będzie wiózł parę młodą naszym autem do ślubu, więc fajnieby było jakbym też mogła być... A tp mam na dokładnie miesiąc później (17 lipiec). Więc myślę, że jak u Ciebie będzie wszystko wporządku to możesz iść Wiadomo nie będziemy szaleć, tańcować, ale posiedzieć można![]() Moi rodzice też mieszkają na 4 piętrze, jak mieszkalam z nimi to nie mialam problemu z wejsciem, a teraz na drugim piętrze dostaję zadyszki hehe. A my mieszkamy na pierwszym teraz także loozik ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- pewnie, zakładaj |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4734 |
|
Zadomowienie
|
ach a na suwaczku 24 tydzien i 1 dzien czyli zaczelismy 25 tydzien
jeszcze 15 tygodni i Bartus bedzie z nami
|
#4735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Cytat:
![]() a do mnie właśnie przyszła paczka z monitorem oddechu |
||
|
|
|
#4736 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Przypominam mamusiom lubelskim, że w czwartek spotkanie
Będę sprawdzała obecność i stawiała pały za brak przybycia Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-04-12 o 10:29 |
|
|
|
#4738 |
|
BAN stały
|
zanka, gratuluję
Moje dziecko znalazło na suficie pająki i nazwało je Dudu i Bibi Teraz krzyczy że się nie słuchają
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Ooooo pokaz jaki kupiłaś ! |
|
|
|
#4740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

Mała rzuca się jak delfin w brzuchu
dwa tygodnie mnie nie było, a tu kolejna część się kończy
a tu jeszcze trzy miesiące....
tylko, że z imieniem będzie dla niej problem bo nie możemy dojść z mężem do porozumienia... no chyba, że za miesiąc dziewczynka się okaże Jaśkiem to problem się sam rozwiąże 

A czego niby masz się wstydzić
że masz meża i spodziewacie się dziecka. Przecież to cudowne że dwoje ludzi się kocha i tworzy nowe życie. Ona ma jakies poglady dziwaczne. Moze powinna Cie wysłac gdzieś żebyś tam całą ciąże przebyła i urodziła a jak wrócisz to rozpowie ludziom ze dziecko w kapuście znalazłaś 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
zębole
wprawdzie wygotowałabym je, ale pielucha to już coś bardziej blisko ciała niż taki bodziak..