XXL-ki chudną do M-ki :) - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-15, 22:53   #4711
LadyTo0fat
Rozeznanie

Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)

A u mnie dziś okazało się występkowo (jak i przewidywane spore występki za tydzień i za dwa w weekendy ): ponad pół butelki wina słodkiego i kiełbaska zgrillowana.
By the way kupiłam dla spróbowania dietetyczny majonez Nie żebym jakoś za nim tęskniła, bo szczerze mówiąc zapomniałam w ogóle jak smakuje Ale spróbuję raz czy dwa po łyżce (niecałe 50kcal) do sałatki albo na kanapkę.
Dziś już nie mam ochoty nic jeść, a dużo do nauki nie mam, więc jak już zjem dosłownie ciutkę twarogu albo raczej nic i idę spać. Dobrej nocy!
LadyTo0fat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 23:45   #4712
abraxas2871
Wtajemniczenie

Jeśli cię to pocieszy to u mnie dzisiaj jakaś rozpusta była - mam jutro 3 egzaminy do których zaczęłam się uczyć dziś, nic nie umiem, nic nie ogarniam, nie mam już siły i w ogóle, więc z tej okazji zjadłąm chyba z 8 czekoladek

Nich ta sesja się już skończy, bo serio przerasta mnie utrzymanie diety w jej trakcie. Mam chociaż nadzieję, że do rana mój mózg spali te kalorie
abraxas2871 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 00:11   #4713
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

ja dzisiaj 4trójkąty toblerone białej zeżarłam ale nie mam wyrzutów sumienia Idę kolację wcinać.

A co do sesji-mnie przy życiu trzyma sesja poprawkowa
I mimo kopy nauki-wesolutko mi jak nie wiem coooooo
xD

Głowy do góryyyy! Zaliczymy i będzie można znowu spokojnie studiować
f_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 00:12   #4714
LadyTo0fat
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez abraxas2871 Pokaż wiadomość
Jeśli cię to pocieszy to u mnie dzisiaj jakaś rozpusta była - mam jutro 3 egzaminy do których zaczęłam się uczyć dziś, nic nie umiem, nic nie ogarniam, nie mam już siły i w ogóle, więc z tej okazji zjadłąm chyba z 8 czekoladek

Nich ta sesja się już skończy, bo serio przerasta mnie utrzymanie diety w jej trakcie. Mam chociaż nadzieję, że do rana mój mózg spali te kalorie
Spaliii na pewno!
Ja tam się w sumie nie przejmuję - raz nie zawsze, ale gorsze jest to, że w najbliższym czasie okazje do podjedzenia czegoś, a szczególnie picia alkoholu, zdarzą się częściej.
Stary 2012-01-16, 00:30   #4715
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

A ja się czuje jak królik Bottegi wcinając marchewkę z serkiem wiejskim xD
Stary 2012-01-16, 13:20   #4716
Bottega
Zakorzenienie

ZALICZYŁAM ZERÓWKĘ z wykładu z zeszłego czwartku!!! AAAA nie wierzę!! wpis za tydzień. Dziś zdobyłam dwa wpisy - z wykładów (jeden na zalkę, drugi z oceną - zaliczyłąm ostatnie koło i dostłam 4 na koniec).

Jestem mega zadowolona
Jutro kolejne zaliczenie wykładu - pisemne i ustne. Pojutrze z angola. Czw dzięki zdanej zerówce wolny od zaliczeń. Co do pt jeszcze nie wiem - nie mamy wyników.

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 13:47   #4717
f_ola
Zakorzenienie

Ale masz zapierdzieeeeel Botteguś
Ja za to robię sobie wagary. Zawsze byłam na wykładach z rzymu(a zdaje go w sesji letniej) więc nara nie idę. Żrem bułeczkę,dojadam satino i edukejszyn część kolejna.]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-16, 14:05   #4718
Bottega
Zakorzenienie

najbardziej boję się środy, bo oprócz zaliczeń mamy też przepytkę ustną a angola. Nie wiem po co to, niby nie na ocenę, "przygotowujące" nas do ustnego z angola, ale ta babka zawsze tak ciśnie, że się po prostuj boję :/

Stary 2012-01-16, 14:27   #4719
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość
ZALICZYŁAM ZERÓWKĘ z wykładu z zeszłego czwartku!!! AAAA nie wierzę!! wpis za tydzień. Dziś zdobyłam dwa wpisy - z wykładów (jeden na zalkę, drugi z oceną - zaliczyłąm ostatnie koło i dostłam 4 na koniec).

Jestem mega zadowolona
Jutro kolejne zaliczenie wykładu - pisemne i ustne. Pojutrze z angola. Czw dzięki zdanej zerówce wolny od zaliczeń. Co do pt jeszcze nie wiem - nie mamy wyników.
no widzisz jednak się udało i opłacało się iść

Ja dziś dla siebie znalazłam w lidlu jakąś serie Linessa że niby dietetyczna . Wzięłam na spróbowanie Napój czekoladowy na bazie mleka odtłuszczonego . Ma 1,3 tłuszczu i ma 57kcal na 100ml więc nie dużo więcej niż zwykłe mleko .
Miałam parcie na czeko przed @ więc się przyda
Zimno w stolicy i biaaaaaaaaaaało
W nocy miało być -11 stopni aż się przestraszyłam ale chyba coś im się pomerdałobo specjalnie w nocy sprawdzałam i było zaledwie -5 . Oszukańcy no !
No nic życzę Wam miłej nauki i pozaliczania wszystkiego.\
Ciekawe jak tam Tyszka się rozpuściła w tych górach
Idę cudować obiad dla rodziny .
Stary 2012-01-16, 16:25   #4720
LadyTo0fat
Rozeznanie

Brawka Bottega! I trzymam kciuksy za następne zaliczenia

Wiecie co, nie wiem jakim cudem, ale po sobotnim ważeniu (68kg), w niedzielę i dziś miałam poniżej 67. It's impossible, ta waga jest jakaś oszukana chyba. Mi to tam większej różnicy nie robi, bo ta szóstka z przodu jest najważniejsza, ahh. Ale wpienia mnie trochę, że waga jest świrem.
Anyway... Dziś przyjechało rodzeństwo. Jaki miłyyy był ich szok! Zrobiłam szaaaał ciaaał Czuję się megaaaaaa.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

A jeszcze takie mi się nasunęło pytanie Dziewczyny, co do tego niepicia przed/po jedzeniu. Mianowicie kawa z mlekiem! Jest tam mleko, co za tym idzie kalorie, co za tym idzie jest to prawie że posiłeczek; albo tak samo kakao. Tego też nie powinno się pijać przy posiłku, jako że to porcja kalorii, a podjadać między posiłkami się przecież nie powinno?

Edytowane przez LadyTo0fat
Czas edycji: 2012-01-16 o 16:26
Stary 2012-01-16, 16:46   #4721
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez LadyTo0fat Pokaż wiadomość

A jeszcze takie mi się nasunęło pytanie Dziewczyny, co do tego niepicia przed/po jedzeniu. Mianowicie kawa z mlekiem! Jest tam mleko, co za tym idzie kalorie, co za tym idzie jest to prawie że posiłeczek; albo tak samo kakao. Tego też nie powinno się pijać przy posiłku, jako że to porcja kalorii, a podjadać między posiłkami się przecież nie powinno?
ja kawy ani kakao nie piję nigdy do posiłku... to by było dla mnie za dużo, bo właśnie to trochę takie zapychające jak przekąska... w połaczeniu z mała bułeczką np czy czymś jest ok jako np II śniadanie ale sporo osób pije do I sniadania kawę bez problemu. kwestia upodobań.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:19   #4722
Bottega
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny, bardzo się cieszę
Co do kawy/kakaa - kawy nie piję, więc nie pomogę, a kakao raczej rzadko i traktuję to jako część posiłku, np. jak mam długi dzień, to II śniadanie sobie rozdzielam na dwie części i jedną z nich jest samo kakao

Jadłam dziś po raz pierwszy brokuła Pyszny!
Niedługo przyjdzie pora na spróbowanie szpinaku - z czym/w jakiej postaci jest najsmaczniejszy?

Stary 2012-01-16, 17:31   #4723
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Niedługo przyjdzie pora na spróbowanie szpinaku - z czym/w jakiej postaci jest najsmaczniejszy?
czosnek super wydobywa smak szpinaku nie smakuje wtedy jak trawa

no ale najlepsze połączenie to w śmietanie jeszcze
Stary 2012-01-16, 17:38   #4724
f_ola
Zakorzenienie

szpinaczek+łyżka śmietany 12proc+kubeczek jogurtu+masa czosnku+sól i pieprz.
Kocham z ziemniakami z wody i jajkiem sadzonym
Albo makaronem i kurczakiem+starty ser na to

Mamoo poezja. Właśnie się zajadam
Stary 2012-01-16, 17:40   #4725
Eldo_rado
amor vincit omnia

makaorn zapiekany ze szpinakiem i kurczakiem
Stary 2012-01-16, 17:48   #4726
happenstance
Raczkowanie

Cytat:

JAK TO PO RAZ PIERWSZY?! gdzie ty sie uchowałaś jak mamusie męczyły brokułem/szpinakiem/brukselką

ja dzisiaj zjadłam rano owsianke ( szoook no nie ?!) ale taką bez dodatków bo wyszły orzechy i banany :/

później rybę z puszki w sosie salsa ( w sumie nie wiem czy to takie zdrowe...) z 2 kromkami ciemnego chleba i sałatką z pekińskiej, ogórka i papryki

a teraz pyyyszne leczo z resztek ( jak zawsze złotówa, ale naprawde nienawidze wyrzucać jedzenia)

Lady gratuluje bo najbardziej cieszy jak ktoś kto dawno cię nie widzał zauważa efekty ja z utęsknieniem czekam na wage, jutro będzie i obym się nie załamała....
happenstance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:52   #4727
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez happenstance Pokaż wiadomość
a teraz pyyyszne leczo z resztek ( jak zawsze złotówa, ale naprawde nienawidze wyrzucać jedzenia)
ja z natury też nie lubię marnować jedzenia, zawsze kombinuję jak by tu wykorzystać to co mam w lodówce, żeby nic się nie zmarnowało... poza tym wszystko drożeje, również jedzenie... z 'resztek' mozna czasem bardzo fajne rzeczy wymyślić
Stary 2012-01-16, 18:10   #4728
f_ola
Zakorzenienie

Resztkowe jedzenie jest ekstra Można cuda wymyślić.
Gorzej gdy się już resztek nie ma i trzeba iść na zakupy xD
Stary 2012-01-16, 18:13   #4729
Eldo_rado
amor vincit omnia

z resztek w lodówce można kombinować, ale ze światła w lodówce to już ciężko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-16, 18:17   #4730
happenstance
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
z resztek w lodówce można kombinować, ale ze światła w lodówce to już ciężko
dlatego ja mam sporo zapasów suchych makarony, kasze soczewica, ryz.... ewentualnie słoiczki od mamy

ale jak już mam kryzys to starczy mi makaron, oliwa z oliwek, czosnek i oregano. i naprawde jestem szczęśliwa
happenstance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:23   #4731
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
czosnek super wydobywa smak szpinaku nie smakuje wtedy jak trawa

no ale najlepsze połączenie to w śmietanie jeszcze
hmm + jakieś mięsko do tego i byłoby chyba niezłe
Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
szpinaczek+łyżka śmietany 12proc+kubeczek jogurtu+masa czosnku+sól i pieprz.
Kocham z ziemniakami z wody i jajkiem sadzonym
Albo makaronem i kurczakiem+starty ser na to
oo to brzmi pysznie!

Cytat:
JAK TO PO RAZ PIERWSZY?! gdzie ty sie uchowałaś jak mamusie męczyły brokułem/szpinakiem/brukselką
a nooo, u mnie w domu bylo w sumie mało warzyw, co zdecydowanie nie będę powtarzać jak założę rodzinę
ale brukselkę to jeszcze w przedszkolu próbowałam - ohydztwo xD

Stary 2012-01-16, 18:36   #4732
f_ola
Zakorzenienie

Bottego brukselka jest CUDOWNIE SMACZNA!
Stary 2012-01-16, 19:44   #4733
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Brawka Bottega! I trzymam kciuksy za następne zaliczenia

Wiecie co, nie wiem jakim cudem, ale po sobotnim ważeniu (68kg), w niedzielę i dziś miałam poniżej 67. It's impossible, ta waga jest jakaś oszukana chyba. Mi to tam większej różnicy nie robi, bo ta szóstka z przodu jest najważniejsza, ahh. Ale wpienia mnie trochę, że waga jest świrem.
Anyway... Dziś przyjechało rodzeństwo. Jaki miłyyy był ich szok! Zrobiłam szaaaał ciaaał Czuję się megaaaaaa.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

kurczę ja bym skakał z radości że mi tak waga spada rewelacja tylko pozazdrościć ...nosz szalejesz jak burzaaaaaaa
Cytat:
dzięki dziewczyny, bardzo się cieszę
Co do kawy/kakaa - kawy nie piję, więc nie pomogę, a kakao raczej rzadko i traktuję to jako część posiłku, np. jak mam długi dzień, to II śniadanie sobie rozdzielam na dwie części i jedną z nich jest samo kakao

szpinak jest przepyszny żeby nie śmietana z którą jest cudowny to jadła bym codziennie właśnie z czosnkiem i sól pieprz lub vegeta plus makaron niach niach niach
szpinak zapiekany w cieście francuskim
aj mnóstwo przepisów aaa i brokuły są też pychotka jedz jedz ;P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-16, 19:57   #4734
abraxas2871
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
no widzisz jednak się udało i opłacało się iść

Ja dziś dla siebie znalazłam w lidlu jakąś serie Linessa że niby dietetyczna . Wzięłam na spróbowanie Napój czekoladowy na bazie mleka odtłuszczonego . Ma 1,3 tłuszczu i ma 57kcal na 100ml więc nie dużo więcej niż zwykłe mleko .
Miałam parcie na czeko przed @ więc się przyda
Zimno w stolicy i biaaaaaaaaaaało
W nocy miało być -11 stopni aż się przestraszyłam ale chyba coś im się pomerdałobo specjalnie w nocy sprawdzałam i było zaledwie -5 . Oszukańcy no !

No nic życzę Wam miłej nauki i pozaliczania wszystkiego.\
Ciekawe jak tam Tyszka się rozpuściła w tych górach
Idę cudować obiad dla rodziny .
Mój termometr o 3 w nocy wskazywał -2. Może kwestia dzielnicy
Cytat:

ja dzisiaj zjadłam rano owsianke ( szoook no nie ?!) ale taką bez dodatków bo wyszły orzechy i banany :/

później rybę z puszki w sosie salsa ( w sumie nie wiem czy to takie zdrowe...) z 2 kromkami ciemnego chleba i sałatką z pekińskiej, ogórka i papryki

Lady gratuluje bo najbardziej cieszy jak ktoś kto dawno cię nie widzał zauważa efekty ja z utęsknieniem czekam na wage, jutro będzie i obym się nie załamała....
też się uchowałam - ale szpinak jadłam już kilka razy w zapiekankach/bułkach itp (wszystkie niestety sklepowe) - bardzo dobry jest - nie wiem o co takie straszne halo jeśli chodzi o obrzdliwość szpinaku.
Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
Bottego brukselka jest CUDOWNIE SMACZNA!
No tu bym akurat polemizowała Okropieństwo!

Jej, dziewczyny ja dziś jestem po 3 egzaminach. Jeden po drugim - umieram. Na ostatnim to już naprawdę się wyłączyłam - liczę, że chociaż marna trójczyna będzie. Jutro zaliczenie z portugesza u jednego wykłądowcy, w środę u drugiego, w czwartek nic (poza zajęciami do 18.15) a w piątek zaliczenie z programu ze staty. W kolejnym tygodniu - 4 egzaminy. Chcę umrzeć!
abraxas2871 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:00   #4735
f_ola
Zakorzenienie

Ja mam mało egzaminów ale kolosalnie dużo materiału należy przygotować

Jutro etyka. Haha będzie ciekawie haha.

Naprawdę! Jak umiesz ją przygotować- jest pyszna. Kwestia przypraw i przygotowania

20! koniec psot do książek!
Stary 2012-01-16, 20:24   #4736
LadyTo0fat
Rozeznanie

W sumie ja często też kawę traktuję jako zapychacz między posiłkami. Szczególnie w szkole. Ale czasami jak mam jakiś mniejszy objętościowo posiłek albo ogółem mały to pijam do. Albo np. do słodzikowego czegoś kawka.

Bottega, ale no nie wierzę, że po raz pierwszy ! Ja właśnie dziś też jadłam, w wersji zgniecionej na puree z serkiem homo i wrzuconą kukurydzą słodką.

W sumie ja z kolei nie mam pojęcia, jak smakuje brukselka. Tzn. może kiedyś jadłam, ale nie przypominam sobie, a smaku to już w ogóle; pojęcia nie mam.
Szpinak jest spoko, właściwie ja jeśli już jest to go używam do wszystkiego, dodaję do naleśnika, do otrębowego czegoś, do wszystkiego, bo kalorii dużo nie ma, a samo zdrówko. Ale czosnek do tego to naprawdę najlepsze połączenie.

Happenstance Na pewno waga Cię nie rozczarujeee! Przecież grzeczna jesteś.

Boże, te sesje to jakaś masakra, widzę. Trzymam za Was kciuki, laski

A u mnie dzisiaj:
1) 15g płatków owsianych, 10g otrębów pszennych, 55ml mleka 1,5%, 4g orzech włoski, 27g chleb razowy ze słonecznikiem, 20g polędwica z indyka
2) 50g mandarynka, 180g jogurt naturalny
+ kawa z mlekiem
3) 280g jabłko
4) 35g makaron pełne ziarno spaghetti, 150g wiejskiego lekkiego, kawa z mlekiem 1,5%
5) 4g orzech włoski, 220g brokuły, 50g serek homo nat zero, 25g kukurydza słodka, 61g jajo gotowane, 6g majonez light (smaczny w sumie, kupiłam jakiś tani na spróbowanie )
6) będzie za godzinkę mniej więcej: 50g twarogu chudego, sałatka z pomidora, kiszonego, pekińskiej, czerwonej, groszku + kawa z mlekiem może.
Ogólnie przyjęłam sobie, że jadam około 75-80g białka , 130-140g węglowodanów, 30-35g tłuszczy. Może być tak mniej więcej? Jakoś w tych granicach mi wychodzi codziennie. Największy problem mam z białkami, bo za dużo zazwyczaj.

Edytowane przez LadyTo0fat
Czas edycji: 2012-01-16 o 20:27
Stary 2012-01-16, 20:40   #4737
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Bottega, ale no nie wierzę, że po raz pierwszy ! Ja właśnie dziś też jadłam, w wersji zgniecionej na puree z serkiem homo i wrzuconą kukurydzą słodką.
ja jałma z groszkiem kukurydzą i 1/3 opakowania ryżu

abraxas, jak to 7 egzaminów? Jeszcze o czymś takim nie słyszałam. Chyba 7 łącznie z zaliczeniami Zazwyczaj są 2-4 egz.
Ja mam łącznie 9 zaliczeń (w tym 4 egz.) + ćwiczenia ofc.

Stary 2012-01-16, 22:12   #4738
f_ola
Zakorzenienie

Tatatatatadabum!
Piszemy kartki do Maćka między nauką, coooo?
http://marzycielskapoczta.pl/maciej-...#comment-90204

Buziaki 102! Spadam do prlu!
Stary 2012-01-16, 22:56   #4739
Eldo_rado
amor vincit omnia

zrobiłam sobie 8min buns
Stary 2012-01-16, 23:00   #4740
LadyTo0fat
Rozeznanie

A co myślicie o tych moich przyjętych B,W,T?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości