|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
A ja w auchanie widywalam wanienki i przewijaki na 100%
Ja wrocilam niedawno do domu. Bylismy z TZ w muzeum Twierdzy Wisloujscie a potem na spacerku na Westerplatte... wrocilismy, zamowilismy pizze i teraz sie bycze...
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czekam na znajomych, zrobiłam ciasto mokka, desery z arbuza i jogurtu naturalnego z owocami, na kolacje prosto: świeże bułeczki i szwedzki stół (Salata, rzodkiewka, ogórek, sery, szynki, pomidory, mozarella), dziś już nic więcej nie robie, bo jestem wymeczona, niby zrobiłam same proste rzeczy, ciasto juz wczoraj a i tak jestem padnięta... Ale przynajmniej będzie przyjemne popołudnie
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Pojechałam na ta porodowke. Po drodze poklocilam się z mężem który uznał ze ja w ogóle nie myślę za kierownicą. Więc już byłam wkurzona. Pogodzilismy się ale jednak. No i idziemy. Pani nam mówi ze musimy kupić fartuszki i kapcie... na stronie www nie było o tym mowy. Grzebie i szukam drobnych. Zabrakło 3 zł. Pytamy o bankomat. NIE MA!
byłam już taka zła ze odwrocilam się i wyszłam...Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- A w Auchan kupiłam wanienke. Przewijaki były drogie. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Pojechała oglądać
. Skrecilam przewijak. Bosz kondycja już nie ta. Pot sie leje po tyłku ale jestem z siebie dumna. Ridja- no to współczuje. Taki kawał drogi na próżno. Mogli uprzedzić na stronie. Chociaż mnie już chyba szpitale niczym nie zaskoczą ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4718 |
|
Zadomowienie
|
Ja Was podziewam, że Wy z domu dziś wychodzicie.. u mnie upał taki, że jak wyszłam to momentalnie dół karku i włosów mokre, nawet klimatyzacja w Rossmanie mi nie pomogła i szybko się do domu zawinęłam. Jutro teściowa robi obiad imieninowy - cudownie kisić się będzie ze wszystkimi. Zamierzam siedzieć i tyłka nie ruszyć, no sorry druga synowa może jej pomóc (a zazwyczaj robi takie cyrki, że szok).
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Dni otwarte. Jakbym rodziła to może by mnie wpuścili bez fartuszka
![]() Cytat:
U mnie kondycja tez licha ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4721 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z zakupów zlana potem... Rodzice wpadli nas odwiedzic. Pobawilam się z psem. Zrobię blok czekoladowy i tyle mnie dziś będzie...
Ridja Mogli darować już skoro wam zabrakło :/
|
|
#4722 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No widzisz, luuuuuzik ![]() Cytat:
Byliśmy w tym Auchanie i tak średnio jestem zadowolona z zakupów, chciałam przejrzeć staniki sportowe a tam puchy, dosłownie nic ciekawego nie było. Do tego były ręczniki papierowe w super cenie, ale stwierdziliśmy że taka cena to na pewno za 1 nie za 3 rolki i odpuściliśmy. A potem jak już wyszliśmy to się upewniliśmy że 3... Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-07-18 o 17:46 |
|||
|
|
|
#4723 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Pewnie już o mnie zapomniałyscie Mam ograniczony dostęp do netu i powoli Was nadrabiam. W międzyczasie udało mi się skręcić stopę, nie polecam Uważajcie na siebie i patrzcie pod nogi Najlepiej w tym wszystkim ma się młody, po prostu podrecznikowo Któraś z Was (chyba Oczarowana) wrzucala linka do Pawła Zawitkowskiego na YT. Czytałam jego książkę "Mamo tato, co ty na to" i oglądałam dołączony do niej film. Jest świetna, można się dużo dowiedzieć o pielęgnacji i traktowaniu dzidziusiow w sposób nie tylko skuteczny, ale też biorący pod uwagę potrzeby i postrzeganie takich malutków. Któraś z Was wrzucala tez linka do innego wątku na wizażu o samodzielnym robieniu karuzeli nad łóżeczko. Nie mogę tego znaleźć pomożecie?[COLOR="Silver"]
Edytowane przez petel Czas edycji: 2015-07-18 o 18:30 Powód: (nie tu miało byc) |
|
|
|
#4724 |
|
Raczkowanie
|
panna Izabela - wrzuc do rekawa nozki lub udka z kurczaka z przyprawami, na druga blache ziemniaczki z oliwa, sola i tymiankiem i jakies warzywa, jesli lubicie pieczone - marchewki, buraczki, do piekarnika i gotowe. ewentualnie jeszcze pomidorki ze szczypiorkiem jako salatke.
jesli chcesz podac deser to polecam sernik na zimno - kupujesz galaretki w proszku, jakas jasna rozpuszczasz i dodajesz do jogurtu, ktory wylewasz do formy wylozonej biszkoptami. wkladasz do lodowki do zastygniecia. na wierzch ukladasz owoce jakie masz (tylko nie ananasa) zalewasz kolejna galaretka i do lodowki. gotowe ![]() dziewczyny, ktore sa w szpitalu - kciuki za Was! |
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
No niepotrzebne. Tzn ha doceniam jego rady, jest doświadczony i moim zdaniem dobrze jeździ. Ale co innego jak mi coś radzi na spokojnie a co innego jak się irytuje i rzuca zlosliwosciami.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#4726 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
uwielbiam te fotele, ale też nie w ikea kupowaliśmy, tylko w zwykłym meblowym na 50 nie kupuję jak faktycznie będzie potrzebne to wyślę kogoś z rodzinki do sklepu Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie w serniku na zimno denerwują te galaretki, zawsze przegapię moment, w którym powinnam je wylać...
|
|
|
|
#4728 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No brawo. Mój własnie sie wziął za salon. No i bedzie z głowy. Wszystkie pokoje pomalowane. Zobaczymy czy bedzie sie nam jeszcze chciało bo zostało do pomalowanie hol schody kuchania i łazienka. No ale to nie jest konieczne. Jak zostanie farby to może maźniemy.Cytat:
Ja chce jutro paznokcie w nogach zrobić, trzeba sie nastawić psychicznie na te wielkie wyzwanie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
. A mój mąż czasem jak sie wleke za nim to mówi kulaj sie klopsie![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Ale jestem padnieta. Byliśmy w Chińskiej. Najadłam sie jak świnia.
|
|
#4729 |
|
Zadomowienie
|
Mam 20% zniżki na dowolną butelkę avent na agito. Jesli ktoś chce kod to prv. Ja mam już kupione butelki wiec nie potrzebuje.
|
|
|
|
#4730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nikt nie mysli za kierownica. Wszystko co robimy dzieje sie w naszej podswiadomosci dopiero, gdy w naszej podswiadomosci wlacza sie "alarm" - reaguje nasza swiadomosc. Chociaz, gdy czesto spotykamy sie z tym "alarmem" to nasza podswiadomosc wie co robic. To jest to "doswiadczenie", ktora szybciej reaguje. Nasz mozg jest madry! |
|
|
|
|
#4731 |
|
Zadomowienie
|
Jecie takie dobre rzeczy a ja nie dość że w szpitalu daleko od domu to jeszcze na diecie :-/
|
#4732 |
|
Zadomowienie
|
masz wiatrak? przyda się..
|
#4733 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Wielkie dzięki za kciuki! Dziś byliśmy na ktg i wyszło lepiej niż wczoraj (tętno od 109-140, średni 117) ale i tak mamy obserwować i monitorować naszego małego. Na razie mam robić codziennie, aż do piątku - mamy wtedy wizytę w poradni ds. patologi ciąży i zobaczymy co powie nam Pani doktor. Cytat:
Co do toreb to na prawdę szczerzę radzę tym co jeszcze nie mają ich przygotowanych by powoli już się pakowały - przynajmniej te podstawowe rzeczy. Ja sama nigdy nie podejrzewałabym, że na przełomie 33 i 34 tc trafię na patologię i że usłyszę, żę grozi mi cc, ale na szczęście część rzeczy miałam już poprane i mąż poleciał tylko je spakować i dokupił tylko jakieś kosmetyki w rossmanie dla mnie i małego. Teraz to już nawet paznokci nie będę malować w razie kolejnej niespodziewanej wizyty (tfu, tfu)...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam torbę na 90 % spakowaną, w 31tyg, już kilka razy ostatnio słyszałam że w 30ktoryms tyg ktoś trafił do szpitala, a wcześniej nic się nie działo...
|
|
#4735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja Po niedzieli kupie jeszcze płyn do prania bo do płukania dzis kupiłam i zaczne juz powolutku sobie prac i szykować. Wczoraj zaczełam 31 tc i mąż sie pyta''A torba juz przyszykowana"Przezorny zawsze ubezpieczony.
|
|
#4736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja muszę pochwalić moja teściową - wpadła dziś do nas i pomyła wszystkie okna, poprała i powiesiła firanki i powycierała kurze A mi było tak głupio, że tylko siedzę
|
|
|
#4737 |
|
Zadomowienie
|
Zabiję mojego męża!
Ciekawe jak on mierzył ten nasz pokój? Właśnie się okazało, że łóżeczko się nie zmieści! Brakuje "tylko" centymetra! No uduszę go! I wiecie co chce zrobić? Uciąć ten centymetr z łóżeczka!I skręcić na nowo! AAAAAAAAKazałam mu myśleć dalej
|
|
|
|
#4738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie znowu zbiera się na burze ;(
|
|
#4740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale chyba ktoś wrzucal, jak uporać się z palakiem na łóżeczko, bo one same kosztują min. 50 zł i w ogóle ciężko je znaleźć PS. W ogóle sorry, że ja tu o takich ☠☠☠☠☠☠☠ach, ale wciąż jestem do tylu z czytaniem, tylko kątem oka widziałam, że kilka dziewczyn miało jakieś przygody szpitalne, mam nadzieję, że u wszystkich juz ok... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

. 

dwie i tak juz mam, a w wyprawce do szpitala u mnie trzeba miec 3-4, widzialam na all niedrogie i całkiem ładne 
pomożecie?[COLOR="Silver"]

No brawo. Mój własnie sie wziął za salon. No i bedzie z głowy. Wszystkie pokoje pomalowane. Zobaczymy czy bedzie sie nam jeszcze chciało bo zostało do pomalowanie hol schody kuchania i łazienka. No ale to nie jest konieczne. Jak zostanie farby to może maźniemy.

. To KTG to do dnia porodu masz robić??