|
|
#4741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2019
hej dziewczyny!
ale miałam wczoraj nerwowy dzień byłam u mojej ginki i znów mnie postraszyła, wchodziłam do gabinetu z uśmiechem na twarzy a jak wyszłam i zadzwoniłam do tż to się od razu popłakałampowiedziała, że na dole mam brzuch twardy jak skała (ja jak go czuję, że jest twardy to tylko wieczorem a na wizycie byłam w środku dnia) i że mam brać 2x więcej magnezu a jak trzeba to nospę, może później doda mi luteinę...i generalnie panika bo tak nie powinno być... sprawdziła mi szyjkę - jest długa i twarda i ma powyżej 5 cm ale jak brzuch będzie ciągle taki napięty to ta szyjka w końcu puści i zacznie się skracać z kolejnych zakazów: "żądnych spacerów!" ... niby nie każe mi leżeć ale usłyszałam, że "siedzenie to też wysiłek"... wrrr... po tej wizycie cały czas aż do wieczora byłam znerwicowana więc nie dziwne, że na wieczór znów brzuch twardy mam wrażenie, że najbardziej mnie same takie wizyty u niej stresują niż cokolwiek innego a chyba lekarz powinien uspokoić a nie stresować jeszcze bardziej kobietę w ciąży idę w piątek wieczorem prywatnie do innego lekarza i w przyszłym tygodniu jeszcze do kolejnego... jak oni mi potwierdzą, że czują jakieś skurcze i że ten brzuch rzeczywiście twardy to będę mieć jasność bo jak narazie coraz bardziej tracę zaufanie do mojej ginki szczególnie jak mi sama powiedziała, że większość swojej ciąży ona musiała leżeć... zaczynam mieć podejrzenia, że teraz radzi tak wszystkim pacjentkom w ciąży skoro sama tak miała... |
|
|
|
#4742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
krok po kroku opisujesz wszystko a wątpliwości możesz konsultować z lekarzem prowadzącym i ten gotowy Plan niby jest potrzebny w szpitalu ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Kochana będzie dobrze no musi być dobrze trzymam kciuki za kolejne wizyty |
|
|
|
|
#4743 |
|
Rozeznanie
|
Annlady- super brzuszek- malutki.
Denneris - to bywa różnie - może się jeszcze obracać- u mnie to chodziło raczej o to czy będzie ogóle możliwy obrót na podłużne położenie ze względu na łozysko. Ale widać da się. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- ga- tita- mi to właśnie najbardziej twardnieje jak mam iść do lekarza- i to ze stresu własnie. Koniecznie musisz zapytać jeszcze innego lekarza o radę- choćby po to by mieć pewność.
|
#4744 |
|
Zadomowienie
|
Ga-tita moim zdaniem ta ginekolog ma rację.
Musisz na maksa się oszczędzać. |
|
|
|
#4745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kobieta chyba naprawdę ma jakies traumatyczne przeżycia że tak straszy. Ja rozumiem że lepiej dmuchać na zimne i się oszczedzać, każda z nas teraz musi ale trzeba zachowac w tym jakis rozsądek. A że "siedzenie to też wysiłek" to co, masz fruwać? Moja szyjka ma 31 mm i mnie nikt nie straszył że zaraz się otworzy czy skróci, po to są wizyty żeby to kontrolować. Poza tym nic nie piszesz i nie chwalisz sie dzieciaczkiem tylko stale z wizyt przychodzisz zdenerwowana, a to nie jest dobre na pewno.
__________________ Najważniejsze to mieć swój cel, Reszta przyjdzie z czasem... Edytowane przez malajaa Czas edycji: 2018-09-19 o 12:40 |
|
|
|
|
#4746 |
|
Zadomowienie
|
To moja szyjka jest jeszcze krótsza i lekarz mnie tak nie straszył, wręcz podkreślił żeby nie panikowac
pójdź na konsultacje do innego lekarza, bo chyba trochę za bardzo Cię straszy.Co do planu porodu to ja myślałam że to się załatwia z lekarzem, ale ze sama mam to napisać? Jak ja nie mam pojęcia co i jak. Może moja siostrę poproszę o pomoc. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4747 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Najgorsze jest to że niby wszędzie wymagają tego planu porodu, a potem z jego realizacją różnie bywa.. I nie chodzi mi tu o jakieś nieprzewidziane komplikacje tylko o chęci personelu.. Cytat:
![]() Gatita bardzo dobrze że będziesz się konsultować z innymi lekarzami, bo to mi wygląda na zwykłe straszenie. Oby okazało się wszystko dobrze
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
My rośniemy i mamy się całkiem dobrze Ruchy są już co raz mocniejsze, i czuje je najczesciej rano i wieczorem. Czasami jak w ciagu dnia mam chwile na lezenie to tez.U nas akcja mieszkanie, co raz więcej w nim pracy, więc też pochłania mnóstwo czasu, ale za dwa tygodnie przeprowadzka Obkupiłam ostatnio trochę maluszka, trochę rzeczy też dostaliśmy. Jestem zdania, że chłopca też można fajnie ubrać Cytat:
|
|
|
|
|
#4749 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas nic takiego nie ma na szczescie Poza tym niektore z tych rzeczy i tak weryfikuje zycie wiec taki plan to chyba rzadko sie sprawdza Cytat:
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
byłam dziś w Aldim, kupiłam dwupak bluzek na długi rękaw ciążowych chciałam sukienkę jeszcze, ale na żywo okazała się strasznie cienka, więc odpuściłam ![]() w ogóle jestem w szoku, bo do tej pory ruchy czułam sporadycznie, wczoraj tyle co nic, a dziś od rana mam disco w brzuchu Cytat:
![]() ga_tita na razie się oszczędzaj, ale dobrze że skonsultujesz to z innym lekarzem, skoro Twoja gin potrafi tylko straszyć
|
|
|
|
|
#4751 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
nie odzywałam się jakoś ostatnio bo po 8 godzinach pracy nie miałam już siły na nic chociaż nie powiem bo w II trymestrze mam o wiele więcej energii niż na początku ciąży ja dziś też po wizycie z maluszkiem wszystko ok duży chłopak z niego waży już całe 511 g Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super wieści, gratulacje ❤️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dziewczyny
![]() Justysia mój maluch też się uspokaja jak mąż przykłada rękę
|
|
|
|
#4755 | |
|
City of Bones
|
Cytat:
Gratuluje udanych wizyt dziewczyny ![]() Rożek i przewijak odebrane Jak będę z telefonu to wrzucę zdjęcie rożka - przewijak jeszcze w kartonie
|
|
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mnie złapał skurcz w pachwinach. W ogóle dziś jakiś słabszy dzień. Bóle głowy teraz to jeszcze Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4757 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąż nie ma prawa dotknąć brzucha bo mały dostaje takiego kuźla że mi łzy same lecą
Co do planu porodu lekarz mi mówił że mam go napisać sama i najlepiej zacząć już teraz bo w razie wątpliwości z nim lub położną będę omawiać ale sama z mężem będę wiedzieć czego oczekuje od opieki i w wypadku cc i sn Mój lekarz jest zastępcą ordynatora dla tego może do tego podchodzi w ten sposób |
|
|
|
#4758 |
|
Rozeznanie
|
Dzast no to już duży niuniek.
|
#4759 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja teżCytat:
![]() Mam wyniki z glukozy: 74, 144, 122. Według tego co pisze mamaginekolog to wszystkie wyniki w normie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4760 |
|
City of Bones
|
Wklejam rożek
![]()
|
|
|
|
#4761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super wyniki, nie masz sie czym martwić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Piękny ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
dzast28 super, gratuluję
piękny! mam już ten rożek z allegro ale chyba się jednak skuszę na jeszcze jeden a przypomnisz proszę stronę bo myślałam, że zapisałam w zakładkach i nie ma ?Cytat:
mam nadzieję, że jak już będę robić to też się zmieszczę w normie
Edytowane przez justysiaa89 Czas edycji: 2018-09-19 o 20:19 |
|
|
|
|
#4763 |
|
Raczkowanie
|
Co do lekarzy to różni są, jedni wszystkim sie przejmują, a drudzy zaś nawet jak cos zobaczą to nam nie mówią, ciężko się wyznać..
Jeśli chodzi o plan porodu to nigdy nie miałam i nie widzę sensu. Chyba dzieć mi się obrócił, bo zawsze czułam kopniaki w pęcherz a od dzisiaj wieczora czuję koło pępka, więc pewnie tu ma nogi Miałam dziś straszną ochotę na jabłka i zjadłam ich 6 będzie rewolucja
|
|
|
|
#4764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na swoje niestety poczekam do poniedzialku bo robiłam na NFZ i muszę się do karty dostać Ładny, ja choruje na któryś z tych Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4765 | ||
|
City of Bones
|
Cytat:
Cytat:
justysiaa89 https://projectbyalice.eu/ ![]() AnnLady też bardzo ładne ![]() Dzień dobry ![]() Tak mi się dziś dobrze spało i ![]() Do tego gorąco znowu jest popołudniu i dziś już mi jest niedobrze na nowo także cudowny dzień zapowiada się
Edytowane przez rubbim Czas edycji: 2018-09-20 o 09:17 |
||
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja już od rana na nogach umyłam okno, mama przyjechała mi pomóc z firanką, wstawiłam już drugie pranie, ugotowałam kompot jabłkowy, a teraz się zbieram do sklepu i myślę, co by tu szybkiego na obiad wymyślić ![]() w ogóle zastanawiam się, ile będę czekać na te meble, na stronie było napisane że czas realizacji około 5 dni roboczych, a u mnie jutro miną już dwa tygodnie od złożenia zamówienia rubbim w końcu znalazłam z innej zakładce, ale dziękuję |
|
|
|
#4767 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ja już po urlopie, było super
![]() ️ ️ ☠♀️ no i jedzenie było pyszne, w związku z tym w 3 tygodnie między kolejnymi wizytami u gin +2 kg ![]() 🥝 🥦🥐🥗![]() Ale się nie martwię, i tak ogólnie mało przytyłam, bo na początku ciąży chudlam, teraz w domu też już aż tyle nie jem załączam pierwsze zdjęcia mojego brzucha-na poczatku 24 tyg. (w bluzce jakoś bardziej widoczny) Teraz ruszamy z remontem, zaczęliśmy też powoli kupować rzeczy dla małej m.in. upolowalismy na olx świetne łóżeczko, oglądaliśmy też wózki i foteliki do auta i już mamy wózkowych faworytów Kupiłam także używane ubrania ciążowe na olx, bo moje stare spodnie mnie już cisną.Tak więc w sumie z typowo ciążowych ubrań mam 2 pary jeansów z H&M (jasne i ciemne), 2 pary czarnych leginsow, 1 jasne, 1 bluzka z krótkim rękawem, 1 z rękawem 3/4, 2 bluzki z długim rękawem (też justysiaa89 z Aldi ). Jestem b. zadowolona z tych zakupów, bo w sumie wydałam na odzież dla mnie mniej niż 200 zł, i to mi wystarczy, jedynie co, to dokupie jeszcze z 2 pary grubych rajstop na zimę, bo liczę że pochodzę jeszcze w moich sukienkach _20180914_101716.JPG_20180914_102058.JPGWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4768 | ||
|
City of Bones
|
Cytat:
![]() Ja muszę wymyślić też co na obiad ale na weekend ![]() Ja bym się im przypomniała Nie lubię tego jak napiszą, że termin realizacji taki i taki, a w rzeczywistości 2/3x dłużej ![]() Cytat:
I jaki malutki zgrabny brzuszek |
||
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
south_diamante jaki malutki, zgrabniutki brzusio
![]() rubbim zwłaszcza, że czekam na te meble, żeby móc pochować to co do tej pory kupiłam, bo obecnie wszystko w reklamówkach i kartonach leży na środku pokoju (żeby zaraz świeżo malowanych ścian znów nie pobrudzić) i robi bałagan a na weekend planuję w końcu schab w sosie i kluski śląskie lub kopytka, bo chodzą za mną już od dawna
|
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, my wczoraj zamówiliśmy wózek i fotelik
Przed chwilą odebrałam też zamówienie z h&m, sukienka dla mnie, wybrałam taką typowo na jesień. Uwielbiam ich sukienki. ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

byłam u mojej ginki i znów mnie postraszyła, wchodziłam do gabinetu z uśmiechem na twarzy a jak wyszłam i zadzwoniłam do tż to się od razu popłakałam

pójdź na konsultacje do innego lekarza, bo chyba trochę za bardzo Cię straszy.
doszła do mnie paczka od naszej zdolnej Blueberry_11_19, zobaczcie jakie cuda 

Ruchy są już co raz mocniejsze, i czuje je najczesciej rano i wieczorem. Czasami jak w ciagu dnia mam chwile na lezenie to tez.

nie odzywałam się jakoś ostatnio bo po 8 godzinach pracy nie miałam już siły na nic chociaż nie powiem bo w II trymestrze mam o wiele więcej energii niż na początku ciąży
ja dziś też po wizycie z maluszkiem wszystko ok
duży chłopak z niego waży już całe 511 g 

❤️

?

️
️
☠♀️ no i jedzenie było pyszne, w związku z tym w 3 tygodnie między kolejnymi wizytami u gin +2 kg

🥝
🥦🥐🥗
Ale się nie martwię, i tak ogólnie mało przytyłam, bo na początku ciąży chudlam, teraz w domu też już aż tyle nie jem 
Nie lubię tego jak napiszą, że termin realizacji taki i taki, a w rzeczywistości 2/3x dłużej