|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
co do uspokajania się dzidziusia jak przyłoży się rękę to podobno dzidziuś odczuwa to jako pieszczotę- tak pisza w mojej książce
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wczoraj mialam wizyte-zapomnialam napisac:p wszystko ok, nerki są, pecherz jest , serduszko bije, synek nadal synkiem widzialam siusiaka )waży ponad pół kilo (22tydz 2 dz), polozna stwierdzila ze mam wielki brzuch jak na ten tydzien wiec mnei przerazila, ale gin mowi ze wszystko ok, przytylam od poczatku 7 kilo..fakt mam większy niż w ostatniej ciązy , ale podobno w drugiej to normalne.jedyne co to wyniki krwi mam słabe i musze brać żelazo |
|
|
|
#4743 |
|
Zadomowienie
|
Uff padam na twarz
powiesiliśmy z mężem firanki, zasłonki poustawialiśmy meble, pomalowaliśmy parapety i salon zaczyna wyglądać przytulnie Jeszcze tylko narożnik i parę detali i będzie gotowe ![]() Teraz zmykam bo już normalnie ledwo żyję dobranoc babeczki
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
co do SR ja nei chodzilam w pierwszej ciazy i nei zaluje..jakos tak wszystko poszlo instynktownie a nei uwaazam by szkola rodznia jakos specjlanie przygotowywala do wszystkich kwestii zwiazanych z początkami z dzieckiem..nikt nie powie jaka jest obsługa takiego dzidziusia, mi dużo pomogły wizyty poloznej, tej środowiskowej po porodzie bo na poczatku bylam baaardzo spanikowana i myslalam, że wszystko źle robie, ona bardzo mnie wspierala , no i mąż baaardzo mi pomogl.
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2013-12-06 o 22:20 |
|
|
|
#4745 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
. Na początek gratuluje dużych i mniejszych dzieciatek Widzę ze rozmawiacie o SR, tez sie zastanawiałam ale stwierdziłam ze chyba rodzenie ma sie we krwi :P w razie czego pod ręką będzie moja mama, która od zawsze mnie wspiera Jak u mnie wieje strasznie :/ Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
I ja witam z rana.. Dobryj dień!!
A ja znowu kucharzenie Znowu goście w domu Ale później do świąt spokój![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Dziewczyny jak to jest?? Dziś mam 27t0d wczoraj było 26 t 6dz... NA pierwszej str brakuje własnei tego 0 dnia To kiedy zaczynam 7 miesiac jutro czy dziś??
|
|
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też dziś 27t0d Piotruś wczoraj dał mi taki popis że myślałam że na prawdę ze mnie wyjdzie. Pociesza mnie że jedna koleżanka mamy też tak miała że brzuch jej skakał jak piłka a dziecko było nieco flegmatyczne...bo jak Piotrek będzie tak żywym dzieckiem to ja już zaczynam pielgrzymkę do Częstochowy na kolanach |
|
|
|
|
#4748 |
|
Moderator
|
Ja tez bym juz liczyla 7 miesiac
![]() ![]() Side - zazdroszcze, moj maluch jest tak spokojny ze jak mam gorszy dzien to sie martwie... Coraz rzadziej zdarzaja mu sie dni wzmozonego brykania. Dobrze ze sie umowilam na to prywatne USG w srode to mam nadzieje ze troche sie uspokoje
|
|
|
|
#4749 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() czbasia, side85 brawo za III trymestr |
|
|
|
#4750 | ||
|
Zadomowienie
|
U mnie zawieruchy ciąg dalszy a wczoraj nawet piorun z błyskawicami przeszedł ![]() Miałam wziąć córe i jechać do lumpka na łowy ale na taką pogodę chyba zostaniemy w domu ![]() Cytat:
![]() Ja miałam cc, jak drugiego dnia lekarka powiedziała: "niech Pani rozbierze córkę do badania" dostałam szoku,pomyślałam -jak to ja ?????yyyyy No ale cóż, zaczęłam zdejmować ciuszki i udało się ![]() ![]() Później poszło jak po maśle ![]() czego nie wiedziałam pomogła mama i wszystko się udawało ![]() Cytat:
![]() Teraz drugie maleństwo tak samo ułożone i też nieźle się rozpycha,ale nie martw się..................córa rozbrykana była w łonie a teraz to najukochańsze dziecko na świecie
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuję dziewczyny
Jak miło być oficjalnei w 7 miesiącu Miłego dnia życzę bo dziś my mamy cyrk z Mikołajkami i oczywiście robię od rana to co codziennie po popołudniowych robotach remontowych, przez godzinę szoruję podłogę na kolanach Moje dziecko musi już myśleć że mama jest czteronożna jak piesek |
|
|
|
#4752 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane!!
Zacznę od tego, że wychodze Wszystkie badania wykazały że mie ma mowy o skracającej się szyjce, ale lepiej sprawdzić wszelkie wątpliwości. Mały w 22t4d mam 535g i wszystko z nim dobrze. Dziękuje za wszystkie miłe słowa, kciuki i wsparcie. Co do misiaków to muszę się pochwalić, aczkolwiek nie widziałam go jeszcze, ponoć w domu czeka na mnie jakiś, nie wiem jaki :banghead: to niespodzianka od tż. Jeszcze raz dziekuje i buziakuje was mocno!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4753 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4754 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Mamuśki
![]() Niedawno wstałam i mnie natchnelo na imię, mimo, że mialam już parę typow.. Jak Wam się podoba imię Antoś? W Szkoplandii nawet występuje w podobnej formie, jako Anton,a już zdrabniac można jak sie chce...tu akurat jest popularne mówić Anton, w sumie jako nastolatek brzmi lepiej niż Antoś Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4755 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko u mnie już 28tydz. Jakoś mi się tak wydaje, że mam jeszcze tyyyle czasu... Poza tym też wykańczam dom i stopuje mnie przeprowadzka w styczniu i brak jakichkolwiek mebli Mimo to w ramach Mikolajek kupiłam Hani 2 body z długim, 3 leginsy, sukienkę w granatowe grochy, 3 sweterki i 3 bluzeczki- wszystko oczywiście w SH żal było nie brać bo po 2 zł/szt. Tż tylko pytał czy Hania zdąży to wszystko założyć. Cytat:
też się 2 tygodnie temu wywrociłam i też na tyłek. Strachu się najadłam, ale tylko kość ogonową potukłam- ponad tydzień mnie tyłek bolał i ruszałam się ja 100 letnia babciaWogóle zauważyłam, że taka się zrobiłam niezdara ostatnio. A to szklanka z mlekiem mi z rąk wypadła, a to talerz z rosołem mi się wyśliznął ![]() Cytat:
Mały jest Gigantem Ja dziś zaczełam 28t i ciekawa jestem ile Hania waży ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
|
|
#4756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak jest grzeczny to Antoś,niegrzeczny Antek Anton też ok ;-)
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
za III trymestry ![]() mara to super, że wychodzisz i wszystko w porządku Cytat:
Ale myślę, że Ola się po prostu gdzieś wcisnęła i słabiej ją czuję. Czułam ją wczoraj wieczorem, ale nie tak jak zawsze. Dzisiaj rano to samo. Czułam, że jakoś się tam wierci, ale brzuch mi nie skakał.Nie jestem panikara, ale kurde martwię się
|
|
#4760 |
|
Zadomowienie
|
No powiem Wam dziewczyny, że jak się czekalo na Laurke to z imieniem dla chłopca, a na dodatek żeby mi tu w DE nie przekrecali wcale niełatwo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli mieszkasz na stałe w DE to dobrze pomyśleć o czymś bardziej niemieckim, że tak powiem
Ale jeśli Antoni, to to samo co Anton, to może być
|
#4762 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
waga wpisana ![]() Cytat:
super! Dziwne, co to za opinia "wielki brzuch" ![]() jaką mam wagę wpisać, jeśli wpisywać? czbasia, side85 ![]() Cytat:
Waga wpisana ![]() Ja dzisiaj sprzątałam od rana - porobiłam, co trzeba Na obiad mamy pyszny, kwaśniutki bigos ugotowany przez męża Po południu jedziemy na pierwsze urodziny Olusia, bratanka męża Miłego weekendu |
|||
|
|
|
#4763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- A w ogóle poproszę również o wpisanie mi daty wizyty, 7.01, godz.9. Ostatnio już miałam dzwonić do ginki i opierniczac, że nie mam terminu, patrze na nasza pierwsza stronę, a tam stoi jak byk, łącznie z godzina ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mara Na mojego Piotrusia czeka miś Franek (na cześć Franka Sinatry ) - miś mamusi z którym przespała wiele nocy zanim poznała tatusia Ma już 12 lat |
||
|
|
|
#4765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mama mi dziś powiedziała, że jej tatą, a mój dziadek, którego nigdy nie poznałam też miał na imię Antoni to pobede sobie z tym imieniem trochę, ale jakoś mi się widzi i nawet do brzuchola mogłabym już tak mówić, a z Jonaszem się wstrzymywalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Mój synalek, któremu się mało które imię podoba, Jonasza zaakceptował, ale pomysły miewał dziwne, łącznie z Laurenzem, a sam ma na imię Kajetan, powiedział: Kajtek i Antek, nawet pasi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4766 |
|
Rozeznanie
|
witajcie dziewczynki, mam do Was pytanie z mojej serii dziwne i gUpie
![]() czy jak mam ochraniacz długi na łóżeczko 120x60 (320cm), to jakoś będzie można je dopasować do łóżeczka 170x40? wykombinowałam, że może da sie jakoś jedną część zawinąć (w nogach), ale... mam pościel jeszcze nie rozpakowaną i nawet nie wiem jak wygląda dokładnie :P może ktoś kiedyś kombinował jak ja (czyli pod górę)? hehe moje dziecię chyba będzie zasypiać wyłacznie przy stukaniu młotka i suszarce, bo mu funduję trzeci dzień robienie dziur na kable w scianie i teraz opalanie farby na drzwiach i skrobanie (suszara jak nic) ![]() baaaaaaaaaaardzo jest przy tym spokojny :P jakby go tam w ogóle nie było :P:P:P:P
|
|
#4767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mam nadzieję, że trafi mi się taka właśnie spokojna Ola
|
|
#4768 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Wszystkim
![]() Gratuluję III i ostatniego trymestru ![]() Ja o dziwo dzis sie wyspalam i właśnie jadę kupić wózek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4769 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc
Klawiatura mi nie robi polskich znaczkow buuuuuu! ![]() My chodzilismy do szkoly rodzenia w pierwszej ciazy, to naprawde duzo dalo TZtowi! Ja bym sobie dala rade i bez tego, ale on na pewno bez teoretycznego przygotowania nie odwazylby sie brac maluszka na rece a co dopiero kapac. Cytat:
Bylam juz zdecydowana na Mikolaja a maz nagle wczoraj stwierdzil ze Mikolajku! to zbyt dlugie slowo
|
|
|
|
|
#4770 | |
|
Moderator
|
Cytat:
My dzisiaj tez na zakupy jedziemy Zamawiamy komode - jak juz bedzie to zaczne szalec na calego zeby ja zapelnic
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

powiesiliśmy z mężem firanki, zasłonki poustawialiśmy meble, pomalowaliśmy parapety i salon zaczyna wyglądać przytulnie 
Znowu goście w domu
To kiedy zaczynam 7 miesiac jutro czy dziś??

tylko u mnie już 28tydz. Jakoś mi się tak wydaje, że mam jeszcze tyyyle czasu... Poza tym też wykańczam dom i stopuje mnie przeprowadzka w styczniu i brak jakichkolwiek mebli
też się 2 tygodnie temu wywrociłam i też na tyłek. Strachu się najadłam, ale tylko kość ogonową potukłam- ponad tydzień mnie tyłek bolał i ruszałam się ja 100 letnia babcia
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013