|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z pewną taką nieśmiałością... :-D
Juz widzialam na stronie, ale i tu Ci poslodze
![]() Normalnie czaderskie wyszlo, a ze wiem jak niewdzieczna jest blacha tym wiekszy podziw!
|
|
#452 |
|
Rozeznanie
|
Super to wyszło
![]() Mari byłaś, jesteś i będziesz moją idolką ![]() Idę poużalać się nad moim beztalenciem
|
|
#453 |
|
Wtajemniczenie
|
Mari, i po co było tyle kasy tracić na zakupy w Silveksie
, Ty potrafisz wyczarować biżu ze wszystkiego
|
|
|
|
|
#455 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Haha, fakt. Kapsle od coca-coli były zdecydowanie najgorsze
![]() Cytat:
Dzięki, chociaż zdecydowanie mnie przeceniasz, a siebie niedoceniasz Ha! Trzeba było mnie od pomysłu wydawania setek złotych odwodzić zanim te pieniądze wydałam Teraz to już musztarda po obiedzie, będzie trzeba te Swary przerobić, a dopiero potem rzucić się w wir śmieciowej kariery biżuteryjnej Cytat:
Ale tak na serio - ja bym większą ilością tego typu biżu-wyzwań nie pogardziła Fajnie się czasem oderwać od błyskotek
|
||
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem wykonać coś z niczego to jest prawdziwa sztuka!!!
|
|
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze! jak to pięknie wygląda! Świetnie sobie poradziłaś, ekstra podobierałaś kolory żeby pasowały i te super kształty i podoba mi się zapięcie kwiatów w naszyjniku, chociaz nie wiem co jest obrożą, ale ciekawie się zaczyna. Niesamowicie Ci to wyszło. pełny opad szczeny
|
|
#458 | |
|
Wtajemniczenie
|
I dobra zabawa
Cytat:
Nie do końca wiem co miałaś na myśli pisząc "zapięcie kwiatów", ale obróżka to 5 linek jubilerskich z zapięciem rurkowym, a przylutowane są do tych świderków z aluminiowej blachy
|
|
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie o te swiderki mi chodziło, bo zuważyłam że kwiaty przechodzą w świderki i nie wiedziałam co dalej, czy te swiderki robią się coraz cieńsze i tak zostaja okalając szyję, czy jakoś inaczej to rozwiązałaś. Ekstra sprawa. Kiedy moge zobaczyć na żywo?
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
wow- a gdzie te kapsle?
![]() piekniaste
|
|
|
|
|
#461 |
|
Raczkowanie
|
Strasznie mi się podobają Twoje cacka.
Ciekawi mnie gdzie nabyłaś takie ciekawe kamyczki?? Ogólnie ![]()
|
|
|
#462 |
|
Zadomowienie
|
ohhhh.... Mari - naprawdę nasmęciłaś... ( posłodzę Ci też trochę)
...od dawna Twoja biżuteria budzi we mnie zachwyt i jakby nie było od dawna jesteś dla mnie inspiracją w tym całym bizuterioklepstwie... potrafisz dosłownie z niczego wyczarować prawdziwe cudeńka, wpaść na takie pomysły i połączyć je w taką całość....że nie ma chyba kolekcji wsród Twoich bizutków której nie oglądałabym z opadem szczęki. przypuszczam, że gdybyś wzięła się za przysłowiowe ,,kozie bobki '' to biżuteria zrobiona z nich przez Ciebie byłaby piękna....serio uwierz mi, niejedna z nas mogłaby pozazdrościć Twojego talentu i smaku w tej dziedzinie a kapslowa biżu naprawdę fantastyczna, super pomysł, super wykonanie i super efekt. Świetnie dobrałaś kolorki. Dla mnie nr jeden - to naszyjnik |
|
|
|
|
#463 |
|
Wtajemniczenie
|
Ohoho, sto lat mnie tu nie było
I nawet jako naczelny cham i prostak wizażowy nie podziękowałam Wam za miłe słowa... A więc nadrabiam zaległości i dziękuję bardzo za wszystko Cieszę się, że śmieciowa bizuteria nie wzbudziła wyłącznie obrzydzenia, zanim zlądowała tam gdzie jej miejsce, czyli w koszu Jury się ona nie spodobała, ale za to mam satysfakcję, bo w finałowej dziesiątce znalazły się prace mojego faworyta w tym konkursie, czyli tt concept. Nie wiem, czy ostateczny wynik jest już ogłoszony, czy dopiero będzie (nie śledzę na bieżąco informacji na tym portalu), ale jak ten facet nie wygra, to znaczy, że nie ma sprawiedliwości na tym świecie ))A teraz wracam z powrotem na swoje małe poletko bizuklepskie, czyli do zwyklaków I na początek wkleję trochę swarów, takich całkiem prostych i takich, przy których musiałam ciutkę ruszyć łepetyną i palnikiem (aczkolwiek te są w zdecydowanej mniejszości )
|
|
|
|
|
#464 |
|
Raczkowanie
|
Marisello, ja Twoje prace podziwiam od dawna, wydobyłam gdzieś link z lobbowych czeluści i od tej pory co jakiś czas zaglądam oczy nacieszyć
![]() Jesteś dla mnie wzorem i pięknie wykonanej biżu i wspaniałych zdjęć ![]() A swarki bardzo przyjemne
|
|
|
|
|
#465 |
|
Zadomowienie
|
Ależ masz piękne te krawatki przy Swarkach
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#466 |
|
Wtajemniczenie
|
Koleżanka to szalona jest, czy dobrze mi się zdaje, że zdjęcia są cykane na mrozie?
Boziu to się nazywa zaangażowanie No ale trzeba przyznać, że efekt świetny. Podziwiam szczerze
|
|
#467 |
|
Zadomowienie
|
śliczne swarki , takie niecodzienne
|
|
|
|
|
#468 |
|
Rozeznanie
|
Ten z czwartego zdjęcia jest wprost cudowny. Taki delikatny i niecodzienny
|
|
#469 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
A z tymi najprościej wyglądającymi (czyli jak mniemam Oceanblue z czwartej fotki i kolejne - Ruby) jest taki zonk, że własnie z nimi było najwięcej pracy, bo nad falistą krawatką trzeba się było 40 minut poznęcać na różne sposoby i poświęcić życie jednego teardropa, żeby dało sie na niej ten konkretny kryształ umieścić (a na ten własnie się uparła, bo wygląda tak faliście-pianowo-oceanicznie ). Z kolei bigli jak przy Ruby też nie znajdziesz w pierwszym lepszym sklepie, bo lutowałam je sama z blachy i drutu tymi ręcami A i ważki wymagały drobnego machnięcia palnikiem i pilnikiem ![]() Więc nie zawsze to proste, co proste (co nie zmienia faktu, że do tych kolców jakiegoś szczególnego kunsztu mieć nie trzeba było, to racja świeta )Cytat:
Ze zdjęciami w zimie zawsze jest tak samo - zerkam na termometr, widzę np. -19 więc stwierdzam, że no mowy nie ma, na takim mrozie nie focę, po prostu nie, na głowę nie upadłam Pół godziny szukam więc wszsytkich przyrządów do zdjęć, drugie pół szukam kotów i zamykam je każde w innym pomieszczeniu (bo razem tak się piorą, że futro leci ), pół godziny rozkładam stanowisko do focenia, pół godziny zbieram z niego pozostałości, bo akurat pies przechadzał się po domu i pootwierał drzwi, wypuszczając koty, które jak tajfun przeszły przez pokój siejąc zniszczenie. Kolejne pół godziny próbuję z odratowanych lamp, kartek i innych cudów wianków sklecić stanowisko-prowizorkę. Robię zdjęcia, wrzucam na komputer i stwierdzam, że są do niczego. Robię ponownie, wrzucam. No nie lepsze. Podejmuję trzecią próbę, ale przelatują koty, wszystko się ponownie rozpierdasza, i wtedy to przeważnie, po 4 zmarnowanych godzinach, wychodzi ze mnie mój wewnętrzy furiat, pizgam więc w kąt wszsytkimi lampami, szmatkami, tłami, pleksami, stwierdzam, że jeszcze na głowę nie upadłam, żeby w takich warunkach zdjęcia robić biorę z drukarki białą kartkę, ubieram się jak na Syberię, wynoszę krzesełko, biżuty i w godzinkę wszystko mam obfocone, a zdjęcia są względnie akceptowalne. Zastanawiam się wprawdzie czasem, kiedy sąsiedzi, widząc mnie zimą wychodzącą z popierdółkami i aparatem do ogrodu, wezwą sympatycznych panów, ktorzy będą chcieli mnie ubrać w koszulkę z ciut za długimi rękawkami, ale liczę na to, że skoro ten sezon udało się przetrwać, to w kolejnym też się jakoś wymigam ![]() Najgorsze z focenia biżu na mrozie i śniegu jest i tak, powiem Wam, przymarzanie biżutów do podłoża
|
||
|
|
|
|
#471 |
|
Raczkowanie
|
Swarki w Twoim wydaniu są jak zwykle wspaniałe. Ja to tylko siedzę i podziwiam Twoje zdjęcia...
|
|
|
|
|
#472 | |
|
Raczkowanie
|
Nigdy bym nie pomyślała,że będę się zachwycać i wzdychać do Swarków
![]() cudne są Cytat:
e tam pewnie już się przyzwyczaili
|
|
|
|
|
|
#473 |
|
Wtajemniczenie
|
śliczniutkie wszystkie twoje prace
nie moge wyjść z podziwu ide podziwiać dalej
|
|
#474 |
|
Zadomowienie
|
Normalnie - przepiękne! Świetne pomysły na krawatki i bigle
|
|
|
|
|
#475 |
|
Raczkowanie
|
No cóż Twoje "zwykłe" swarki mają się nijak do zwykłych, naprawdę ładne
.
|
|
#476 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie lubiłam swarów.......... Do dzisiaj. Piękności
|
|
|
|
|
#477 |
|
Wtajemniczenie
|
Dagus, B.Zet, Attentte, ak_pinki, lunamin, IwonnaH, synnyskies -
O matko! Za pierwszym razem przeczytałam, że "już się PRZYCZAILI" i na wszelki wypadek przez dwa dni z domu nie wychodziłam ![]() A teraz coś, co długo myślałam, czy tu wklejać, bo to już takie totalne zwyklaki, zero lutowania, piłowania, polerowania, czegokolwiek - no po prostu nic. No dobra, tyle co zoksydowałam Ale pomyślałam, że te gotowe elementy w tych biżutach są tak śliczne, że może nie będziecie mi miały za złe, że takie zwykleki pokazuję
|
|
|
|
|
#478 |
|
Wtajemniczenie
|
I jeszcze kilka
|
|
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę kotyy
A poza tym fantastycznie prezentują się okienka, strasznie ładne to sreberko![]() No i wróżki - nie dość że gronka do których mam słabość to jeszcze te elfiki...
|
|
|
|
#480 |
|
Rozeznanie
|
Nie pisz, że zwykłe, bo wcale zwykłe nie są. Cudne te Twoje sreberka. Żabki na księżycu rewelacja
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

, Ty potrafisz wyczarować biżu ze wszystkiego 
może się przespecjalizujesz 

jestem również

A więc nadrabiam zaległości i dziękuję bardzo za wszystko