|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cześć dziewczyny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ehhh marzenia... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My nadal się głowimy nad imieniem dla synka, ciekawe czy do porodu zdążymy coś wymyślić ![]() Kism z tymi skurczami jest nadzieja że akcja porodowa szybciej się rozpocznie. Ja czuję, że będzie podobnie jak u młodej czyli, że przenoszę ale nie rozpaczam bo ostatnio doszłam do wniosku że kilka dni na patologii ciąży leniuchowania bardzo by mi się przydało ![]() Mam właśnie kilka minut spokoju bo moje maleństwo śpi zmęczone spacerem, TZ jeszcze w pracy więc mam chwilę zanim będę musiała nastawić obiad, mieszkanie ogarnięte. Teraz brakuje mi tylko kubka kawy i czegoś słodkiego do niej
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||||||
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Millena
trzymaj sieStokroteczka ja wrzucilam linka do tych landych rzeczy, choc nie potrafie rowniez nic szydelkowac :P wrzucilam tak o z ciekawosci ![]() Nie mam sily pisac, bylam na polku, zdjecia wrzucilam na maila, pogoda sie niestety juz pogorszyla. Ide jesc nalesniki!mniam ![]() Kotek..... Jak nie chcesz tutaj, napisz mi moze na maila co sie dowiedzialas, jakie moglby byc przyczyny.... pytam tak z ciekawosci, poniewaz u mnie w rodzinie tez w 7 mcu stalo sie cos takiego;/... Wszystko bylo ok, pewnego dnia poprostu przestalo sie ruszac. ahhaa- tz robiac mi zdjecia, kiedy podnioslam bluzeczke mowi----- Ale Ciiiii rozstepy poszlyyyyy.....odrazu panika, pytam sie go gdzie, a on ze poogladam sobie na zdjeciach. Niestety mial racje dodalam jedno zdj brzuszka, ale staralam sie je lekko przykamuflowac ehhh mlodyyyyyyy ale rozpychasz mamusieeeeee
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-21 o 14:09 |
|
|
|
#453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisz mi w wolnej chwili co z Twoją Bulwinką? Myślę cały czas o Was. Trzymajcie się cieplutko, a Ty się Kochana nie forsuj za bardzo, bo wiesz jak to się może skończyć Chyba lepiej, żebyś była w domu, niż na "wczasach" z NFZ ![]() Mój dobry humor powoli się kończy. P był minutę w domu po pracy i pojechał do Rodziców, a ja leżę Tak bym gdzieś poszła Nie wyobrażam sobie, jak ktoś leży całe życie...powiedziałam dzisiaj P, że gdyby kiedykolwiek mnie spotkało coś, co zmusiłoby mnie do ciągłego leżenia (tfu tfu tfu), to ma mnie potraktować młotkiem, albo otruć ![]() agatka, super zdjęcia. Ja też takie chcę!!! Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-21 o 14:09 |
|
|
|
|
#454 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
....Kism - to trzymam mocno kciuki a zdięć pokoju jak nie było tak nie ma![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#456 |
|
Rozeznanie
|
moj maz przelezal wczoraj caly dzien, wieczorem wstal i poweidzial: mam juz dosyc tego lezenia i zaczal mnie nasladowac, myslalam ze go zabije, co za wredota
|
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Gaabbi - mogłabym przyznać Ci rację. Czasami myśli się, że jeśli coś przemilczysz, to będzie jeszcze gorzej... nigdy nie wiadomo co zrobić żeby było dobrze
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysprzątałam ładnie łazienkę i wc. zostało mi właściwie poskładanie prania i odkurzanie. mąż jeszcze w pracy. . nie chce mi się nic. zamontowaliśmy lampę, dzisiaj przyszła
|
|
|
|
|
#459 |
|
Rozeznanie
|
Eeee to spoko. Może Ci wypisać teraz ten lekarz.
My skończyliśmy przemeblowanie. Padam na ryj, więc uciekam się położyć. Ale powiem Wam, że normalnie po przemeblowaniu pokoiku to ten poród staje się coraz bardziej realny, a i chyba mi się brzuch obniżył, bo mi poszły rozstępy na wzgórkie i do tego dzieć tak jakoś na samym wzgórkiem się wierci. Kotek dzięki za słowa wsparcia. I masz rację nie będę zaciskała na 10sekund, bo mnie brzuchol później boli. Uciekam. Do wieczorka.
|
#461 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Kism to może zajmiesz 4 miejsce ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Agatka jakie śliczne zdjęcia
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||
|
|
|
#462 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie pisałam wcześniej, ale ja również pytałam o przypadek Perse. Co prawda nie mojej ginki, ale położnej, która u niej pracuje.
Ta powiedziała, że lekarze często nie mają odpowiedniego sprzętu, który mógłby w niektórych przypadkach uchronić od najgorszego. Mówiła przede wszystkim o urządzeniu (chyba USG), które sprawdza przepływy u dzidziusia. To jest podobno bardzo ważne. Jej reakcja na przypadek Perse i Dawidka była mniej więcej taka, że to raczej niemożliwe, żeby tak z dnia na dzień dziecko po prostu umarło... Wnioskuję, że wcześniej były jakieś symptomy, że coś się złego dzieje, ale nikt tego nie wykrył ![]() A może dałoby się coś zrobić... Co by było gdyby....
|
|
|
|
#463 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#464 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-21 o 16:59 |
|
|
|
|
#466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powiedziałam mojej gin że jestem już na wykończeniu mam wyrzuty trochę, bo to dalece odbiega od prawdy no ale bardzo mi zależalo żeby mieć trochę przerwy od tej pracy ja w sumie czuję się super a dziś zaczełam 37tc!! ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- w sprawie szczepionek to faktycznie gruba przesada, jak rodzice mają sobie pozwolić na takie wydatki przy minimalnych czasem zarobkach strasznie to przykre.w Irl wszystkie szczepienia są za darmo - tzn w ramach opieki nad noworodkiem, w tym pneumokoki. jedynie za szczepienie na rotawirusy trzeba sobie zapłacić. kapukat - mam rację? ja w sumie jeszcze nie zgłębiałam tematu, to tylko zasłyszane info. |
|
|
|
|
#467 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=kapukat;33690942]dla mnie to nie "gadka dziewczyny która nie ma pojęcia co czuję" dla mnie to bardzo pokrzepiające jest, bo to moje pierwsze dziecko i chociaż chciałabym być już tą niezależną osobą którą byłam przed porodem, czasami nie mam na to siły. Z resztą chyba najbardziej dobija mnie ten "zwis" - wiem dopiero minęły dwa tygodnie...ale ja chyba nie mam cierpliwości
![]() Musisz sobie dać więcej czasu brak sił to normalne. Mnie swego czasu dobijała moja powolność i nieporadność jakoś ciężko było mi się przestawić wiesz z kobiety energicznej która wszystko robi raz dwa teraz jest mi ciężko wstać z łóżka a już nie powiem o ubraniu się w coś |
|
|
|
#468 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja rozmawiałam z moją gin. Opisałam jej objawy, o jakich mówiła mi Perse. Przede wszystkim Dawidek był malutki - ważył tylko 1kg, a powinien ok. 1,5 kg w tym okresie ciąży - moja gin powiedziała, ze jej to wygląda albo na problem w przepływami albo łożyskiem. Ale jak Perse powiedziała, że nie było wód, to mówi, że w tak zaawansowanej ciąży może wskazywać na bardzo poważną wadę u dziecka - bo brak wód najczęściej wskazuje na wadę układu pokarmowego albo moczowego - w sensie wada nerek, przełyku, układu moczowego itp. Mówi, że ten brak wód jest znamienny - bo normalnie dziecko pije wody i siusia, brak wód w tak późnej ciąży najczęściej świadczy o tym, że dziecko pije wody ale nie siusia - czyli nagle stało się coś, co spowodowało, że Dawidek nie mógł wydalać wód, które wypił. No ale właśnie, był bardzo maleńki jak na ten okres ciąży - co może świadczyć o niewydolności łożyska/przepływach - dziecko nagle przestało rosnąć, rozwijać się, aż w końcu zmarło... Wiadomo, że to są tylko przypuszczenia, bo powodów może być bardzo wiele, a symptomy takie znamienne, o których pisała Perse te dwa... nie wiemy, czy lekarze nie przegapili innych, równie ważnych, które wyjdą w czasie autopsji i będą świadczyły o czymś jeszcze zupełnie innym...
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-21 o 17:33 |
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie przyczyn może być wiele, badania powinny wykazać przyczynę. Na wątku AM jest dziewczyna która straciła córeczkę w 22tc z powodu złych przepływów i też nie miała wód.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miejmy nadzieję, że przynajmniej uda się je odkryć... no i też pewnie może być też różnica pomiędzy przyczynami straty dziecka w 22 a 30 tc, bo to jednak prawie 2 miesiące później...ech, trzeba dalej czekać na wyniki ...
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-21 o 17:34 |
|
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Miejmy nadzieję że po wynikach Perse zazna trochę spokoju.
|
|
|
#472 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Timii;33693666]jeszcze raz dziękuję
powiedziałam mojej gin że jestem już na wykończeniu mam wyrzuty trochę, bo to dalece odbiega od prawdy no ale bardzo mi zależalo żeby mieć trochę przerwy od tej pracy ja w sumie czuję się super a dziś zaczełam 37tc!! [COLOR="Silver"]To kciuki się przydały to dobrze nie powinnaś mieć wyrzutów w 37 tc to należy Ci się odpoczynek. Co do powolności to nie tylko Tobie ona przeszkadza ja jak prasuje to na siedząco co dla mnie byłoby kiedyś nie do pomyślenia.
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Dasti nie mam metra, ostatnio mialam napewno ponad 120....jak zmierze dam znac
dziewczyny czy mozliwe jest w ciazy jakies zapalenie piersi ?? po sciagnieciu stanika, po kapieli, lub wczoraj wieczorem tak od niczego....tak samo na spacerze ta piers jest wrazliwsza niz druga Moja jedna piers poprostu tak mnie boli, ze mam lzy w oczach. jest goraca i nabrzmiala, najgorzej po kapieli. Leze i mi juz przeszlo, ale jeszcze 2 min temu bolalo cholernie ;[ ma ktoras tak ?? dzieki, ze sie Wam podobaja zdjecia, brzuch mam duzy i wolalabym juz urodzic szczerze mowiac. Zgaga, bole piersi, ociezalosc mi nie sluzy. Do tego sie nie wazylam 2 tyg i pewnie przekroczylam granice trzech cyferek ;[ zwaze sie w pn.... wiem, ze takie problemy przy problemach Perse np tp blahostka, ale musialam sie wygadac. wtedy mniej boli
|
#474 |
|
Rozeznanie
|
agatka skoro to jest taki wyraźny ból to ja na pewno pobiegłabym do lekarza. ja mam powiększone i obrzmiałe piersi ale na pewno nie mogę powiedzieć że bolą... więc może dla swojego spokoju sprawdź ze swoim ginem co to może być
|
|
|
|
#475 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobry chociaż tydzień odpoczniesz![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
|
|
#476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja miałam tyle planów na dziś że szok, a udało mi się zrobić może 1/5 tego wszystkiego... plecy mnie tak bolą że ciągle muszę siadać i już to nawet nie pomaga niedługo przychodzą znajomi a ja nawet nic nie przygotowałam. miałam ciasto robić ale po obiedzie odpuściłam dobrze chociaż że pogoda dopisała to mi 2 prania podeschły ale musiałam biegać z tymi suszarkami jak świrnięta bo 2 razy popadało w między czasie no nic, jeszcze zdążę będę działać dalej w poniedziałek ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- rozowa ja po tygodniu planuję poprosić o wolne na następny tydzień - już ostatni. a potem to już zaczynam macierzyński więc spoko. jeszcze tylko w poniedziałek muszę dzwonić z tą nowiną do szefa już widzę jaką będzie miał minę
|
|
|
|
|
#477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#478 | ||||
|
Zadomowienie
|
Nareszcie mam chwilę, żeby z Wami posiedzieć, mieszkanie posprzątane, ubranka ułożone ( tylko muszę włożyć do komody), mąż biega w lesie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ekstra lampa!! za tcCytat:
wiesz na zdjęciach wcale nie widać, żebyś miała 3 cyfrową wagę, chyba, że jesteś wyższa albo ten brzuszek daje tyle kg... ja na pewno nogi mam grubsze od Ciebie i ogólnie jestem grubaskiem szczególnie teraz, dzisiaj się ważyłam - 88,9 kg.... prawie 9,5 kg na plusie wiesz co do piersi to się nie orientuję naprawdę więc nie pomogę ... |
||||
|
|
|
#479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#480 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wkońcu odpocznieszJa też tak chcę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ależ miałam fajny dzień Po obiadku pojechaliśmy nad Wisłe połazic-u mnie było 26stopni dzisiaj .Do domu weszliśmy 20minut temu.Jak coś narobie z tymi postami to dostane baty bo ze mnie żaden "informatyk"---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Gabbi przeniosłam do drugiego postu-teraz możesz usunąc z pierwszego |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

Mamy V-VI cz.VIII

ordynator powiedzial ze w pn mnie zbada i wtedy zobaczymy narazie biore luteine bo odstawili mi cos przeciwskurczowego,licze ruchy 3x dziennie i mam nadzieje ze nic nie bedzie sie dzialo i w pn wroce do domu 

Chyba lepiej, żebyś była w domu, niż na "wczasach" z NFZ 

Udanego suszenia!
strasznie to przykre.
niedługo przychodzą znajomi a ja nawet nic nie przygotowałam. miałam ciasto robić ale po obiedzie odpuściłam 
.Do domu weszliśmy 20minut temu.
bo ze mnie żaden "informatyk"