|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.IV
Cytat:
Ale te z OM są tylko na wydruku badań z USG I trym, na końcu pod tymi wszystkimi czarami, mam pogrubione "Ustalono wiek ciążowy na podstawie CRL - 14.02.2021" i tego się cały czas trzymamy.
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Luty 2021 cz.IV
Cytat:
Ja np nie mam żadnego powodu wpisanego w skierowaniu 🤷🏼 ♀️ a mam skierowanie żeby się stawić w 41 tygodniu. Mam nadzieje że się jednak nie przyda. Czy któraś z Was ma torbę do wózka od mamy ginekolog?
|
|
|
#4775 |
|
💑🐱📚👶
|
Ja w kartę ciąży mam wpisany termin z OM czyli 19.02. I tego sie trzymamy
|
|
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja z OM mam 25.02 i ten mam wpisany do karty ciąży. Z I prenatalnych wyszedł 26.02 wiec nie zmienialiśmy już.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Ja np mam zwolnienie do tego 41 tygodnia czyli do 4 marca i już się martwię co jak mnie przyjmą dopiero 10 dnia po terminie. Albo jak mnie przyjmą tego 7 dnia po terminie a urodzę np 9 dnia to co ze zwolnieniem na te 2 dodatkowe dni? Szpital mi wypisze jak byłam przyjęta na oddział czy każą mi z macierzyńskiego brać czego bym oczywiście nie chciała robić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4779 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
echme, L4 mam do niedzieli i też nie wiem co od poniedziałku. Gin stwierdził, że macierzyński, pfrrr.
Wyczytałam, że jakbym była w szpitalu, to szpital przy wypisie powinien wystawić wstecznie, tylko trzeba się przypomnieć. Może do LM uderzę w piątek i będę wypraszać o zwolnienie? A może urodzę do tego czasu?
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nikt niepofatygowal się wpisać jej do książeczki bądź do wypisu...teraz wpisali ale ja mam wrażenie ze w szpitalu była mniej żółtą🤷☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Luty 2021 cz.IV
Dziewczyny mam pytanie o torbę do wózka i ogólnie jak praktycznie rozwiązuje się pewne rzeczy na spacerach. Uznajmy że idę na spacer z wózkiem na godzinę w taką pogodę jak dziś. Czy mam zabierać ze sobą cały zestaw do przebrania pieluchy? Tak naprawdę nie będę miała gdzie tego zrobić idąc do parku na przykład. Jak z karmieniem butelką? Mam zabierać na takie spacery butelkę z mlekiem? Jeśli tak to mam mieć ze sobą jakąś butelkę termiczną czy jak? Czy nic nie zabierać i wtedy taka torba do wózka w ogóle nie będzie mi potrzebna?
![]() Edytowane przez echme Czas edycji: 2021-02-16 o 12:43 |
|
|
|
#4783 |
|
Zadomowienie
|
Jak mnie zatrzymali w szpitalu przy synu to przy wypisie pytali sami, czy potrzebuję przedłużyć zwolnienie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam wpisane tylko ze mały w 3 dobie dostał żółtaczki na wypisie i tyle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo narazie nie korzystam z tych rzeczy ale niech sobie będą). Na wyjścia biorę swoje mleko w butelce w temp pokojowej w opakowaniu termicznym bo moje mleko może być tak przechowywane parę godzin a mm niestety nie. Jak przejdę na mm to kupię mały Termos i go będę brać ![]() A ogółem nie używam torby do wózka, mam taką czarna sportowa z 4f, wygląda jak zwykła torebka ale jest pakowna. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz o takim opakowaniu termicznym jak coś na tym zdjęciu? IMG_1613480142.558536.jpg Teoretycznie można mieć w tym butelkę z wodą i pojemniczek z miarką mleka np mm i powinno być ok na dłuższych spacerach ale co z przewijaniem dziecka jak nie ma gdzie? Jak sobie z tym radzić? Nie przewijać? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie chce sobie wlac do buteleczki wodę o temp 50 stopni i dać do tego op zobaczyć ile czasu będzie się trzymać temp ![]() A co do przewijania.. Hmm.. Narazie tylko u kogoś przewijałam. Jak będzie ciepło to w wózku z podkładem myślę że bez problemu a teraz to bym wracała do domu przy kupie o ile bym się zorientowała że zrobił bo mój wgl nie marudzi jak ma kupę i często jestem zaskoczona podczas przewijania że coś tam zrobił ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Luty 2021 cz.IV
.
![]() Edytowane przez echme Czas edycji: 2021-02-16 o 14:06 |
|
|
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do trzymania temperatury przez ten pojemniczek ze smyka to godzine woda jest ciepla bo mam podobny z lovi i tak trzyma ciepło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Luzia i jak tam kp po podcieciu?
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Luty 2021 cz.IV
Cytat:
To chyba godzina to wystarczający czas? Nie wiem jak jest z mm, czy jak woda jest chłodniejsza niż te 37-40 stopni to się proszek nie rozpuści czy jak to wyglada? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja na poczatku jak nie mialam podgrzewacza to nie zawsze udalo mi sie idealnie trafic z ciepla woda czasami za mocno schlodzilamWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Postęp jest bo gościu chwyta ładnie cycka. Ale tempo z jakim płynie mleko mu nie pasuje i się drze. Przyzwyczaił się do butelki niestety..Ale już nie szarpie się tak nerwowo ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale też myślę że się rozpusci. A czas chyba wystarczający, ja małego ubieram tak 0,5-1h po jedzeniu do wyjścia, po kolejnej godzinie jak by się to zrobiło to jeszcze godzinę może stać. A zazwyczaj mały wola po trzech godzinach to akurat ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak chcesz mm to nie karmisz tak często mm co 3 h i czesciej się nie powinno że względu na inne trawienie niż mleko matki. A w okolicach 3-4 tyg to już nawet co 4 h można karmić. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2021-02-16 o 15:03 |
|
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super ze od razu taka poprawa jest a Ty jak sie czujesz? Rana po cc dokucza? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem coś pociągnie ale ogólnie to nie ma problemów.Nie wiem czy chce małego męczyć. Doradca mówiła, że każde karmienie to będzie walka i okropny krzyk na cały blok. Minie po około 2 tyg... Nie wiem czy mam na to nerwy.. Zwłaszcza, że jak tak się drze, to łyka powierze i zaraz ulewa co zje. Potem jak zaśnie to ciężko oddycha, jakby przeżywał to wszystko. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4799 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Z tym dopajaniem to tak jak z kąpielą widzę
7 lat temu - dopajać, teraz z tego co piszecie - nie dopajać (ja będę)Kąpiel - 7 lat temu codziennie lub co drugi dzień ewentualnie, robić wieczorny taki sam codziennie rytuał żeby dziecko wiedziało co się będzie po kolei wydarzało i będzie rozróżniało dzień od nocy i tak będę robić Cytat:
muszle no to już wygoda po prostu, można się obejść ale po co się męczyć Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#4800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

Mimo ze potem na prenatalnych wychodziło zawsze 26.02. Ostatnio tez sama mówiła ze „trzymamy się 26.02.” ale skąd mam wiedzieć która datę wezmą w szpitalu 
Ale te z OM są tylko na wydruku badań z USG I trym, na końcu pod tymi wszystkimi czarami, mam pogrubione "Ustalono wiek ciążowy na podstawie CRL - 14.02.2021" i tego się cały czas trzymamy.

♀️ a mam skierowanie żeby się stawić w 41 tygodniu. Mam nadzieje że się jednak nie przyda. 

w efekcie oboje niespalismy a mała zasnęła dopiero przed 6
Wyczytałam, że jakbym była w szpitalu, to szpital przy wypisie powinien wystawić wstecznie, tylko trzeba się przypomnieć. Może do LM uderzę w piątek i będę wypraszać o zwolnienie? A może urodzę do tego czasu? 

bo narazie nie korzystam z tych rzeczy ale niech sobie będą). Na wyjścia biorę swoje mleko w butelce w temp pokojowej w opakowaniu termicznym bo moje mleko może być tak przechowywane parę godzin a mm niestety nie. Jak przejdę na mm to kupię mały Termos i go będę brać 

7 lat temu - dopajać, teraz z tego co piszecie - nie dopajać (ja będę)
Śpię jak młody bóg, brzuch mi w nocy nie przeszkadza, nie wstaję do toalety, dziś po 7mej już buszowałam po kuchni i szykowałam śniadanie (dla porównania w styczniu to wstawałam i budziłam się co godzinę, a rano byłam jak zombie).
Ile jeszcze razy ma do Was wpaść?
Hahah