Mamy Luty 2021 cz.IV - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2021-02-16, 12:11   #4771
aktogimka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Luty 2021 cz.IV

Cytat:
Napisane przez CharlotteSK Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ten termin do indukcji to z OM czy USG? U mnie raz wyszło na USG 2.03. i babka mi to wpisała w kartę ciąży Mimo ze potem na prenatalnych wychodziło zawsze 26.02. Ostatnio tez sama mówiła ze „trzymamy się 26.02.” ale skąd mam wiedzieć która datę wezmą w szpitalu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja mam w kartę ciąży wpisany tylko termin z USG I trymestru, czyli 14.02 i na wszystkich wizytach operowaliśmy tym terminem. Z OM mam 17.02, a z OM skorygowany po uwzględnieniu długości cyklu to nawet 19.02. Ale te z OM są tylko na wydruku badań z USG I trym, na końcu pod tymi wszystkimi czarami, mam pogrubione "Ustalono wiek ciążowy na podstawie CRL - 14.02.2021" i tego się cały czas trzymamy.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-02-16, 12:12   #4772
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
26.02. mam z OM i potwierdzony na USG prenatalnych wszystkich 3 trymestrow. Wiec mam nadzieje ze tej daty będą się w szpitalu trzymać

Ciężka sprawa. Niestety patrząc na to z czym się spotkałam w szpitalu to tak naprawdę wszystko zależy na jakiego lekarza się trafi.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-02-16, 12:16   #4773
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Ciężka sprawa. Niestety patrząc na to z czym się spotkałam w szpitalu to tak naprawdę wszystko zależy na jakiego lekarza się trafi.

Zgadzam się w 100% i tez bedzie zależalo od miejsca na odziale bo pewnie jak bede mieli mało to beda chcieli szybko zrobic indukcje i miec z głowy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2021-02-16, 12:18   #4774
echme
Zakorzenienie

Mamy Luty 2021 cz.IV

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia, myślę, że po 7 dniach już przyjmują i obserwują do max 10 dnia po tp. Zależy co będziesz miała na skierowaniu. Na pewno z cukrzyca lub jakimiś nieprawidłowościami biorą wcześniej, choć też bywa różnie... Myślę, że wezmą termin z OM. Tego najbardziej się trzymają, z USG zawsze może się zmieniać.

Ja np nie mam żadnego powodu wpisanego w skierowaniu 🤷🏼♀️ a mam skierowanie żeby się stawić w 41 tygodniu. Mam nadzieje że się jednak nie przyda.

Czy któraś z Was ma torbę do wózka od mamy ginekolog?
Stary 2021-02-16, 12:19   #4775
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Ja w kartę ciąży mam wpisany termin z OM czyli 19.02. I tego sie trzymamy

paula1456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-02-16, 12:20   #4776
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
26.02. mam z OM i potwierdzony na USG prenatalnych wszystkich 3 trymestrow. Wiec mam nadzieje ze tej daty będą się w szpitalu trzymać

Ojj powiem ci ze różnie,bo ja będąc w szpitalu przy przyjęciu mnie na oddział lekarka która mnie badała wpisała datę z OM a potem co obchód to inaczej patrzyli na to jedni pytali o termin z pierwszego prenatalnego a inni tylko patrzyli na ten z OM i bądź tu mądry człowieku

MadziQ6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-02-16, 12:25   #4777
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
Ja np nie mam żadnego powodu wpisanego w skierowaniu 🤷🏼♀️ a mam skierowanie żeby się stawić w 41 tygodniu. Mam nadzieje że się jednak nie przyda.

Czy któraś z Was ma torbę do wózka od mamy ginekolog?
U mnie na skierowaniu jest tylko "41 hbd, ciąża po terminie". Wydaje mi się, że nasze skierowania to tylko formalność i gdybyśmy ich nie miały to po prostu 7 dni po terminie wycieczka do szpitala i oddanie się w ręce personelu.

Stary 2021-02-16, 12:27   #4778
echme
Zakorzenienie

Ja z OM mam 25.02 i ten mam wpisany do karty ciąży. Z I prenatalnych wyszedł 26.02 wiec nie zmienialiśmy już.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
U mnie na skierowaniu jest tylko "41 hbd, ciąża po terminie". Wydaje mi się, że nasze skierowania to tylko formalność i gdybyśmy ich nie miały to po prostu 7 dni po terminie wycieczka do szpitala i oddanie się w ręce personelu.

Ja np mam zwolnienie do tego 41 tygodnia czyli do 4 marca i już się martwię co jak mnie przyjmą dopiero 10 dnia po terminie. Albo jak mnie przyjmą tego 7 dnia po terminie a urodzę np 9 dnia to co ze zwolnieniem na te 2 dodatkowe dni? Szpital mi wypisze jak byłam przyjęta na oddział czy każą mi z macierzyńskiego brać czego bym oczywiście nie chciała robić.

Stary 2021-02-16, 12:27   #4779
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Cytat:
My przy wyjściu mieliśmy 10.8

Cytat:
Napisane przez MadziQ6 Pokaż wiadomość
Przy średniej nikt łaskawie nam niewpisal do książeczki poziomu a teraz mieliśmy 10,3 jakoś tak.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Dzień dobry tak w ogóle,u nas noc średnia. Polozylismy się wczesniej i bach młoda postanowiła wstać tez wczesniej bo po 23🤦🏻♀potem kolejny raz przed 4 i nie chciała zasnąć musiał wkroczyć TŻ bo chyba ja brzuszek bolalw efekcie oboje niespalismy a mała zasnęła dopiero przed 6te noce są męczące jak ona takie przerwy sobie robi

Ja mam nie wpisane 🤷☠♀️🤷☠♀️ i mam inne chyba jednostki bo mały miał najpierw 170 czegoś tam, potem 211-i stwierdzona żółtaczkę, a potem w piątek przy wypisie miał 167.
Cytat:
Napisane przez Francesc_a Pokaż wiadomość
Nairobi - super, że położna nic się nie czepiała Też mi się wydaje, że nie dopaja się dziecka na mm ani kp

Ja to bym zrobiła tak. Jak mała robi kupy to bym nie podawała wody. Widzę że nie robi kilka dni i jej przeszkadza to bym podała małe ilości ciepłej przegotiwanej wody. Ale tylko awaryjnie

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-02-16, 12:37   #4780
aktogimka
Zakorzenienie

echme, L4 mam do niedzieli i też nie wiem co od poniedziałku. Gin stwierdził, że macierzyński, pfrrr. Wyczytałam, że jakbym była w szpitalu, to szpital przy wypisie powinien wystawić wstecznie, tylko trzeba się przypomnieć. Może do LM uderzę w piątek i będę wypraszać o zwolnienie? A może urodzę do tego czasu?

Stary 2021-02-16, 12:40   #4781
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Ja mam nie wpisane 🤷♀️🤷♀️ i mam inne chyba jednostki bo mały miał najpierw 170 czegoś tam, potem 211-i stwierdzona żółtaczkę, a potem w piątek przy wypisie miał 167. Ja to bym zrobiła tak. Jak mała robi kupy to bym nie podawała wody. Widzę że nie robi kilka dni i jej przeszkadza to bym podała małe ilości ciepłej przegotiwanej wody. Ale tylko awaryjnie

To masz tak jak ja przy średniej córce wypisali nas z mega żółtaczka jak zobaczyła ja położna i pediatra to były wściekle ze oni nas wypuścili z tak dużą żółtaczkaale nikt niepofatygowal się wpisać jej do książeczki bądź do wypisu...teraz wpisali ale ja mam wrażenie ze w szpitalu była mniej żółtą🤷☠♀️

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-02-16, 12:42   #4782
echme
Zakorzenienie

Mamy Luty 2021 cz.IV

Dziewczyny mam pytanie o torbę do wózka i ogólnie jak praktycznie rozwiązuje się pewne rzeczy na spacerach. Uznajmy że idę na spacer z wózkiem na godzinę w taką pogodę jak dziś. Czy mam zabierać ze sobą cały zestaw do przebrania pieluchy? Tak naprawdę nie będę miała gdzie tego zrobić idąc do parku na przykład. Jak z karmieniem butelką? Mam zabierać na takie spacery butelkę z mlekiem? Jeśli tak to mam mieć ze sobą jakąś butelkę termiczną czy jak? Czy nic nie zabierać i wtedy taka torba do wózka w ogóle nie będzie mi potrzebna?

Edytowane przez echme
Czas edycji: 2021-02-16 o 12:43
echme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-02-16, 12:47   #4783
adhoc
Zadomowienie

Jak mnie zatrzymali w szpitalu przy synu to przy wypisie pytali sami, czy potrzebuję przedłużyć zwolnienie.

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-02-16, 12:47   #4784
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MadziQ6 Pokaż wiadomość
To masz tak jak ja przy średniej córce wypisali nas z mega żółtaczka jak zobaczyła ja położna i pediatra to były wściekle ze oni nas wypuścili z tak dużą żółtaczkaale nikt niepofatygowal się wpisać jej do książeczki bądź do wypisu...teraz wpisali ale ja mam wrażenie ze w szpitalu była mniej żółtą🤷♀️

Myślisz, że to duża żółtaczka?!
Ja mam wpisane tylko ze mały w 3 dobie dostał żółtaczki na wypisie i tyle

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-02-16, 13:33   #4785
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie o torbę do wózka i ogólnie jak praktycznie rozwiązuje się pewne rzeczy na spacerach. Uznajmy że idę na spacer z wózkiem na godzinę w taką pogodę jak dziś. Czy mam zabierać ze sobą cały zestaw do przebrania pieluchy? Tak naprawdę nie będę miała gdzie tego zrobić idąc do parku na przykład. Jak z karmieniem butelką? Mam zabierać na takie spacery butelkę z mlekiem? Jeśli tak to mam mieć ze sobą jakąś butelkę termiczną czy jak? Czy nic nie zabierać i wtedy taka torba do wózka w ogóle nie będzie mi potrzebna?

Ja mam cały zestaw małego w dwóch siateczkach, w jednej ciuchy itp a w drugiej pieluchy, podkład do przewijania itp. To jak wyruszam gdziekolwiek z małym to wrzucam albo do swojej torby albo do wózka (torbe do wózka mam taką małą i żeby mi nie dyndala to wrzucam w koszyk pod wózkiem bo narazie nie korzystam z tych rzeczy ale niech sobie będą). Na wyjścia biorę swoje mleko w butelce w temp pokojowej w opakowaniu termicznym bo moje mleko może być tak przechowywane parę godzin a mm niestety nie. Jak przejdę na mm to kupię mały Termos i go będę brać
A ogółem nie używam torby do wózka, mam taką czarna sportowa z 4f, wygląda jak zwykła torebka ale jest pakowna.

Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-02-16, 13:56   #4786
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina1671 Pokaż wiadomość
Ja mam cały zestaw małego w dwóch siateczkach, w jednej ciuchy itp a w drugiej pieluchy, podkład do przewijania itp. To jak wyruszam gdziekolwiek z małym to wrzucam albo do swojej torby albo do wózka (torbe do wózka mam taką małą i żeby mi nie dyndala to wrzucam w koszyk pod wózkiem bo narazie nie korzystam z tych rzeczy ale niech sobie będą). Na wyjścia biorę swoje mleko w butelce w temp pokojowej w opakowaniu termicznym bo moje mleko może być tak przechowywane parę godzin a mm niestety nie. Jak przejdę na mm to kupię mały Termos i go będę brać
A ogółem nie używam torby do wózka, mam taką czarna sportowa z 4f, wygląda jak zwykła torebka ale jest pakowna.

Mówisz o takim opakowaniu termicznym jak coś na tym zdjęciu? IMG_1613480142.558536.jpg
Teoretycznie można mieć w tym butelkę z wodą i pojemniczek z miarką mleka np mm i powinno być ok na dłuższych spacerach ale co z przewijaniem dziecka jak nie ma gdzie? Jak sobie z tym radzić? Nie przewijać?

Stary 2021-02-16, 14:01   #4787
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Mówisz o takim opakowaniu termicznym jak coś na tym zdjęciu? Załącznik 7741590
Teoretycznie można mieć w tym butelkę z wodą i pojemniczek z miarką mleka np mm i powinno być ok na dłuższych spacerach ale co z przewijaniem dziecka jak nie ma gdzie? Jak sobie z tym radzić? Nie przewijać?

Tak ja mam coś takiego ze smyka, tylko czytałam ma grupach że jeśli chodzi o nasze mleko to nie każde dziecko w temp pokojowej wypije. Mój ostatnio bez problemu wypił jak w szpitalu byliśmy ale dziewczyny też wkładają między cycki itp żeby było ciepłe
Właśnie chce sobie wlac do buteleczki wodę o temp 50 stopni i dać do tego op zobaczyć ile czasu będzie się trzymać temp
A co do przewijania.. Hmm.. Narazie tylko u kogoś przewijałam. Jak będzie ciepło to w wózku z podkładem myślę że bez problemu a teraz to bym wracała do domu przy kupie o ile bym się zorientowała że zrobił bo mój wgl nie marudzi jak ma kupę i często jestem zaskoczona podczas przewijania że coś tam zrobił

Stary 2021-02-16, 14:04   #4788
echme
Zakorzenienie

Mamy Luty 2021 cz.IV

.

Edytowane przez echme
Czas edycji: 2021-02-16 o 14:06
echme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-02-16, 14:07   #4789
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina1671 Pokaż wiadomość
Tak ja mam coś takiego ze smyka, tylko czytałam ma grupach że jeśli chodzi o nasze mleko to nie każde dziecko w temp pokojowej wypije. Mój ostatnio bez problemu wypił jak w szpitalu byliśmy ale dziewczyny też wkładają między cycki itp żeby było ciepłe
Właśnie chce sobie wlac do buteleczki wodę o temp 50 stopni i dać do tego op zobaczyć ile czasu będzie się trzymać temp
A co do przewijania.. Hmm.. Narazie tylko u kogoś przewijałam. Jak będzie ciepło to w wózku z podkładem myślę że bez problemu a teraz to bym wracała do domu przy kupie o ile bym się zorientowała że zrobił bo mój wgl nie marudzi jak ma kupę i często jestem zaskoczona podczas przewijania że coś tam zrobił

Zazdroszcze bo moja jest mega wrażliwa i jak ma mała kupe to sie drze
Co do trzymania temperatury przez ten pojemniczek ze smyka to godzine woda jest ciepla bo mam podobny z lovi i tak trzyma ciepło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-02-16, 14:13   #4790
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nairobi89 Pokaż wiadomość
Co do trzymania temperatury przez ten pojemniczek ze smyka to godzine woda jest ciepla bo mam podobny z lovi i tak trzyma ciepło

No co całkiem niezły czas trzyma

Stary 2021-02-16, 14:14   #4791
Nairobi89
Zakorzenienie

Luzia i jak tam kp po podcieciu?

Stary 2021-02-16, 14:16   #4792
echme
Zakorzenienie

Mamy Luty 2021 cz.IV

Cytat:

To chyba godzina to wystarczający czas? Nie wiem jak jest z mm, czy jak woda jest chłodniejsza niż te 37-40 stopni to się proszek nie rozpuści czy jak to wyglada?

Stary 2021-02-16, 14:58   #4793
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba godzina to wystarczający czas? Nie wiem jak jest z mm, czy jak woda jest chłodniejsza niż te 37-40 stopni to się proszek nie rozpuści czy jak to wyglada?

Rozpusci się bo ja na poczatku jak nie mialam podgrzewacza to nie zawsze udalo mi sie idealnie trafic z ciepla woda czasami za mocno schlodzilam

Stary 2021-02-16, 15:00   #4794
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Luzia i jak tam kp po podcieciu?

Postęp jest bo gościu chwyta ładnie cycka. Ale tempo z jakim płynie mleko mu nie pasuje i się drze. Przyzwyczaił się do butelki niestety..
Ale już nie szarpie się tak nerwowo

Stary 2021-02-16, 15:01   #4795
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:

Ja narazie termometrem zawsze strzelam w butelkę z wodą żeby sprawdzic temp ale też myślę że się rozpusci. A czas chyba wystarczający, ja małego ubieram tak 0,5-1h po jedzeniu do wyjścia, po kolejnej godzinie jak by się to zrobiło to jeszcze godzinę może stać. A zazwyczaj mały wola po trzech godzinach to akurat

Stary 2021-02-16, 15:02   #4796
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:

Dzieci czasem nie chcą chodniejszego.
Ale jak chcesz mm to nie karmisz tak często mm co 3 h i czesciej się nie powinno że względu na inne trawienie niż mleko matki. A w okolicach 3-4 tyg to już nawet co 4 h można karmić.

Edytowane przez Luzia
Czas edycji: 2021-02-16 o 15:03
Stary 2021-02-16, 15:02   #4797
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Postęp jest bo gościu chwyta ładnie cycka. Ale tempo z jakim płynie mleko mu nie pasuje i się drze. Przyzwyczaił się do butelki niestety..
Ale już nie szarpie się tak nerwowo

To kciuki aby na nowo przyzwyczail się do piersi ale super ze od razu taka poprawa jest a Ty jak sie czujesz? Rana po cc dokucza?

Stary 2021-02-16, 15:05   #4798
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
To kciuki aby na nowo przyzwyczail się do piersi ale super ze od razu taka poprawa jest a Ty jak sie czujesz? Rana po cc dokucza?

Nie, lajtowo jest czasem coś pociągnie ale ogólnie to nie ma problemów.

Nie wiem czy chce małego męczyć. Doradca mówiła, że każde karmienie to będzie walka i okropny krzyk na cały blok. Minie po około 2 tyg... Nie wiem czy mam na to nerwy.. Zwłaszcza, że jak tak się drze, to łyka powierze i zaraz ulewa co zje. Potem jak zaśnie to ciężko oddycha, jakby przeżywał to wszystko.

Stary 2021-02-16, 15:11   #4799
Larysa88
Zakorzenienie

Z tym dopajaniem to tak jak z kąpielą widzę 7 lat temu - dopajać, teraz z tego co piszecie - nie dopajać (ja będę)
Kąpiel - 7 lat temu codziennie lub co drugi dzień ewentualnie, robić wieczorny taki sam codziennie rytuał żeby dziecko wiedziało co się będzie po kolei wydarzało i będzie rozróżniało dzień od nocy i tak będę robić

Cytat:
Dzień dobry!
Ja Wam mówię, że u mnie to już po zawodach. Termin minął, Bobek zapadł w sen zimowy, zapomniał się urodzić i już tak zostaniemy. Śpię jak młody bóg, brzuch mi w nocy nie przeszkadza, nie wstaję do toalety, dziś po 7mej już buszowałam po kuchni i szykowałam śniadanie (dla porównania w styczniu to wstawałam i budziłam się co godzinę, a rano byłam jak zombie).

Nairobi, powodzenia z położną! Ile jeszcze razy ma do Was wpaść?

Luzia o wow, to super z tym wędzidełkiem, że już aż tak widać różnicę w zachowaniu okolicy ust.

Larysa, hmm, ja się waham z tymi muszlami i kompresami. Boję się, że nakupię miliard rzeczy, a potem nie użyję. Zbadałam teren i dużo akcesoriów Medeli mamy w aptece pod blokiem i na olx też mam przejrzane oferty. Będę działać na bieżąco.
Kompresy użyjesz bankowo muszle no to już wygoda po prostu, można się obejść ale po co się męczyć

Cytat:
Napisane przez Francesc_a Pokaż wiadomość
Dzień dobry, Ja już po pobieraniu krwi.
Mam nadzieję, że płytki nie spadly bo inaczej pewnie zostanę już jutro na oddzialeHahah
Super, że widać poprawę. Od razu człowiek ma wrażenie że dobrze zrobił Super, że nocka lepsza
I fajnie, że polecasz te produkty. Wszystkie mam i nie zawaham się ich użyć

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Bardzo dobre podejście męża
Nie ma co się położną przejmować. Krzywdy dziecku nie robisz

Kciuki za dobre wyniki!

Cytat:
Taki mail od Enfamilu właśnie mi wpadł do skrzynki:

"Twój noworodek: tydzień 1
GRATULACJE!
Twoje dziecko jest już na świecie, a Ty zaczynasz ekscytującą przygodę"

🤦☠♀️

Cytat:
Jeszcze dwie wizyty dzisiaj byla 3
Kluska wazy juz 3785g pieknie przybiera. Jest zdrowiutka. Mam jej podawac wode skoro dostaje tylko mm

Super ze wizyta udana!

Stary 2021-02-16, 15:24   #4800
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieci czasem nie chcą chodniejszego.
Ale jak chcesz mm to nie karmisz tak często mm co 3 h i czesciej się nie powinno że względu na inne trawienie niż mleko matki. A w okolicach 3-4 tyg to już nawet co 4 h można karmić.
U nas jest w piątek 4tyg a mamy karmic co 2,5-3godz ale to dlatego ze mała miała przez tydzień spadek i musimy karmić często i na dodatek zdąży jej się ulewac dużo. Mamy dobić do wagi minimalnej jaka powinna dobić mając miesiąc. To chyba tez zależy od dziecka a na tym opakowaniu od Nairobi znowu karmić jak piersią czyli an zadanie 🤷☠♀️

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Z tym dopajaniem to tak jak z kąpielą widzę 7 lat temu - dopajać, teraz z tego co piszecie - nie dopajać (ja będę)
Kąpiel - 7 lat temu codziennie lub co drugi dzień ewentualnie, robić wieczorny taki sam codziennie rytuał żeby dziecko wiedziało co się będzie po kolei wydarzało i będzie rozróżniało dzień od nocy i tak będę robić

Kompresy użyjesz bankowo muszle no to już wygoda po prostu, można się obejść ale po co się męczyć

Kciuki za dobre wyniki!

🤦♀️

Super ze wizyta udana!

To u mnie właśnie dużo koleżanek kąpie co wieczór po to żeby dziecko wieczorem miało ten swój rytuał wieczorny i odruznialo dzień od nocy. My kapiemy co dwa dni, naszym rytuałem jest usypianie codziennie o tej samej porze i ze karmienie jest w sypialni przy projektorze.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości