|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Uciekam , Tz juz jest w domu. IDE sie pluskac . Dobrej nocy zycze
|
|
|
|
|
#4772 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Bartessa-
![]() jutr reszta,dobranoc
|
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
smoczek - biore bo poprzednio mi malego rpzynosili co 5 minut jak na lampach byl (albo siedzialam na krzesle obok) bo "głodny i placze" - dupa nie głodny, ssać chciał!
laktator - nie biore, poprzednio starczylo odciaganie reczne. w razie czego maż przyniesie (jak mi mama przywiezie bo zapomniala...) ja sama wszystkim mowie ze sie jeszcze kulam ![]() nakładki - biore, tym razem nei dam zrobic z sutków mięsnej przekąski... a ja mam odwrotnie - gadam wszystko co mi slina na jezyk przyniesie, kłóce sie o wszystko, jestem tak wygadana jak nigdy! nie przydarzylo mi sie machnac na cokolwiek reka dla swietego spokoju... patik - nie wiem jak z ruchami przed porodem, nie zauwazylam... agadus - jak leze na plecach to oddechu zlapac nie moge, wiec mam to samo. podobnie, chociaz mniej, jak leze na prawym boku |
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też poproszę o kciuki jutro
![]() O 13 mam USG Rany, jak ja to uwielbiam
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#4776 | |||
|
Rozeznanie
|
dziubek79 Szymuś śliczny
Cytat:
![]() Cytat:
powinnyśmy dodawać za każdym razem "taki wielki jak na Brumka" a to zupełnie inna kategoria "wielorybnicza" ![]() Cytat:
fajnie, że mnie dobrze rozumiesz a swoim opuchniętym stopom za każdym razem przyglądam się jakby nie należały do mnie, przybrały baaardzo dziwną formę...pamiętacie jak Shrek nadmuchał żabę i zrobił z niej balona dla Finy? to tak mi się właśnie kojarzą ![]() to będziemy teraz blokować listę, razem z LadyInBlack trzy bomby ![]() ![]() dobra uciekam spać, dobranoc pchły na noc |
|||
|
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Znowu tylko Ty nie śpisz o tej porze
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Coś ostatnio spać nie mogę
![]() Ja jutro na 15 jadę na ktg, posłucham mojego małego serduszka
|
|
|
|
#4781 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja ja tez jeszcze tu jestem. Wlasnie skończyłam nadrabiac. Ostatnio późno chodzę spać. Łóżko mnie przeraża. Niby spać sie chce, ale te niewygody skutecznie odstraszają. Mąż juz dawno chrapie, jak ja mu zazdroszcze.
Brumek specjalne dla Ciebie i Tymka.Natka za Twoje ktg rownież
|
|
|
|
#4782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze mam niedosyt słuchania i patrzenia na małego ![]() Cytat:
![]() Dzięki za kciuki I mam pytanie do Was i wszystkich mamuś na jutro (szczególnie tych co już mają doświadczenie ) - tym razem torba do wózka jest na tapecie ![]() Macie, używacie, warto kupić? Taką specjalną, którą się wiesza na rączce wózka. Obawiam się, że każda z Was powie, że bez torby ani rusz A obawiam się, bo ta oryginalna do mojego wózka kosztuje ponad 200zł
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4784 |
|
Wtajemniczenie
|
A No ostatnio jestem. Ale mi Troche łatwiej bo u mnie godzina do tylu jest niż u Was.
Ja mam torbę przez przypadek w sumie. Trafiłam na promocje w jednej z tutejszych drogerii. Za dołączenie do klubu w tej drogerii przy zakupie paczki pampersow dawali gratis. Gdyby nie to to bym nie miała. Nie kupowalabym specjalnie. Pomyslalabym nad jakimś plecakiem itp. Dobra mykam do tego łoża tortur bo rano trzeba do pracy wstać. Słodkich snów i do jutra ( w sumie to juz do Dzis )
|
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie ktg w prawdzie tylko tętno i zapis, ale dla mnie i tak niesamowita radość![]() Co do torby to ja właśnie wałkuję temat już od tygodnia. Wiem, że torba się napewno przyda, ale ta do mojego wózka też ponad 200 zl kosztuje i w ogóle mi się nie podoba. Ale są inne torby, które można przyczepić do wózka, szperałam troszkę na allegro i bardzo spodobala mi się ta: http://allegro.pl/torba-spacerowa-po...690962191.html My mamy czarny wózek, więc z dobraniem nie będzie problemu ![]() Aaaa no i zaczynamy 39 tydzień |
|
|
|
|
#4786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta sie tak ładnie powiesić nie daje...No i życze dobrej nocy oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() I gratuluję To już brzmi BARDZO poważnie
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
A to jest ta oryginalna do naszego wózka:
http://allegro.pl/maxi-cosi-torba-do...691336910.html na żywo wygląda jeszcze gorzej W dodatku jest na rzepy i jedynie chyba baaardzo napchana wyglądalaby znośnie---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Dobranoc Stroneczku ![]() Bardzo bardzo, ciekawa jestem kiedy się zacznie, czekam już zwarta i gotowa ![]() Torba wiadomo w domu się jakaś znajdzie, ale właśnie nie będzie sie komponowała zbytnio z wózkiem, a u mnie to wszystko musi do siebie pasować
|
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
No a nasza jest ładna i zgrabna i ślicznie sie trzyma tej rączki. Tylko cena sporawa
Ale pewnie w końcu ją kupię
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja napewno pochodzę jeszcze po sklepach i coś dobiorę do wózka ![]() A tą z babyOno bym kupiła o tak na wyjazdy czy wyjścia. |
|
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak samo. Niestety...
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Juz 3-cią noc z rzędu co godzinę chodzę siusiu. Chyba jutro kupię Żuravit, może znowu jakieś bakterie
No chyba, że moje dziecko jest tego powodem to wybaczam
|
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wkurzające jest kiedy się jedzie do centrum handlowego i 3 razy trzeba do toalety lecieć w trakcie jednych zakupów!
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Brumku muszę Cię opuścić, mąż wzywa już do spania Postaram się zasnąć![]() Dobranoc |
|
|
|
|
#4794 |
|
Zadomowienie
|
No to dzisiaj ja witam się pierwsza na wątku
Ponadrabiałam i chyba jednak jeszcze się prześpię ![]() Aha jeśli chodzi o ktg - Brumek to chyba nie jest takie obligatoryjne po 38 tc. Ja zaczęłam 39 tc a lekarz słowem o ktg nie wspomniał, więc pewnie w czasie porodu będę mieć pierwsze
|
#4795 |
|
Rozeznanie
|
brumek
natka a ja wstaje rano i co widze w lustrze: jakas masakre na twarzy jakbym lizai dostala,posmarowalm kremem nivea sos ty m dla dzieci ciekawe czy cos da,ja juz wymiekam chce zeby to byl 38 tydzien i zebym mogla rodzic!!!!!!!!!!!!!!////////////a tu jeszcze miesiac ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- zapomnialabym justynka witajcie w domku a co do spania i braku powitrza to ja np tak niemam ,ale zauwazylam ze jak leze na lewym boku to mam mniejsza zgage,na wznak staraam sie praktycznie wcale nielezec po tym jak mi gon powiedzial ze to najgorsza pozycja dla dziecka,ale jesli sie juz tak lezy i sie slabo nie robi to chwile mozna tak polezec,dlamnie nocki to tez meczarnie spac niemozna a jak juz sie zasnie to zaraz trzeba wstac siku zrobic i od poczatku proba zasniecia.Bywaja noce ze zasypiam jak sie widno juz na dworzu robi. co do odwiedzin w szpitalu to ja tez bym chciala zeby mnie nikt oprocz meza i mojej mamy nieodwiedzal,ale wiem ze to niemozliwe,mamy znajomych ktorzy wiedza co dla nas najlepsze lepiej od nas wiec napewno przyjda,tesciowie napewno tez choc wolabym nie,coz przezyjemy.Oby malutka byla zdrowa to najwazniejsze reszta do przezycia. |
|
|
|
#4796 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj pozno wrocilismy od rodzicow i nie mialam sily juz zajrzec ale pasztet z cukinii zrobiony ![]() meza dalej torturuje....... nie zrobilam mu wczorja kolacji ani kanapek do pracy noi spal na kanapie a on bidaczek chodi za mna i prosi zebysmy sie pogodzili i zeby bylo normalnie...... ale jak si powiedzialo A trzeba powiedziec B ![]() za dzisiejsze wizyty ![]() i za nowe tc i mc ![]() ide dzis na wizyte prosze o o ![]() mam nadizeje ze malo przytylam i ze bedzie wszsytko oki............ |
|
|
|
#4797 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam poweekendowo kochane
![]() trochę mam nadrabiania bo widzę że przez weekend nie odpoczywałyście ![]() w pierwszej kolejności: Dziubek: gratulacje że Szymonek już jest z Wami na świecie ![]() Cytat:
my wyganianie zaczynamy w nadchodzący weekend - ale tż mi zaczynał trochę tchórzyć ale ja już mu dam radę ![]() Cytat:
piękny opis porodu śliczna Sara za usg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też w nocy spać nie mogę - kręce się po domu w nocy, na siku wstaje co godzinę chyba,, brzuch gniecie, pod żebrami uciska... same niewygody ![]() Cytat:
![]() Ale naprodukowałyście - Sweet - zanim nadrobie - widze że jakieś spięcie z tżtem było ja nie umiem się kłócić i wolę szybko pogodzić więc rozumiem tżta że chodzi i smęci żeby już zgoda była między Wami - ja też tak smęce tz-towi jak się pokłócimy ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-04 o 08:16 |
|||||
|
|
|
#4798 |
|
Rozeznanie
|
witam się w ten Piękny
deszczowy poranekbrumek ![]() Natka gratki 39 tygodnia i oczywiście za ktgSweet ![]() normalnie jak patrzę za okno ze świadomością, że zaraz muszę wyjść odprowadzić młoda do przedszkola...to zaniosło się, że hej i nie zamierza przestac padać, ale jednak samotny dzień zwycięża przynajmniej cos porobię bez "przeszkadzajki:miłego dzionka |
|
|
|
#4799 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień doberek z rańca ![]() Ja właśnie szykuję się do miasta, bo trzeba oddać siuśki do analizy Miałam mieć dziś wizytę, ale liczniki u mnie spisują i muszę zostać w domu. Pójdę w środę. Może się nic takiego nie stanie.Za to trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, KTG ![]() Bartessa
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-07-04 o 08:52 |
||
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry,
u nas dzisiaj wybiła GODZINA ZERO Idę na 11 do rodzinnego po zwolnienie bo tylko do dzisiaj mam. Nerka dalej dokucza ![]() brumek no brzuś jak się patrzy ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.

tak więc JustPi jesteśmy dwie baaaardzo uśpione bomby do tego z opuchlizną

W dodatku jest na rzepy i jedynie chyba baaardzo napchana wyglądalaby znośnie
No chyba, że moje dziecko jest tego powodem to wybaczam
my wyganianie zaczynamy w nadchodzący weekend - ale tż mi zaczynał trochę tchórzyć 
zaniosło się, że hej i nie zamierza przestac padać, ale jednak samotny dzień zwycięża