|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
Fenris, widzę, że to już nie przelewki i powinnaś poszukać pomocy... może jakiś specjalista, z którym mogłabyś pogadać i który potrafił by pokazać pozytywy
No to ja się pochwalę, ale tylko przez chwilę...
Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2012-01-04 o 22:14 |
|
|
|
#4772 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracaj do nas Cytat:
oklaski: oklaski: !
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
||
|
|
|
#4775 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki
a co do soji to wyczytalam: Dr Dukan : Actually I’m glad to hear about you and your relevant question. About soya, what is permitted is tofu in the proteins section and soya sprouts in the vegetable section because tofu is plenty of proteins and soya sprouts have lost all their fat . But soya beans are not allowed because they are full of fat so please have some tofu and/or sprouts as much as you want but wait until the start of your consolidation phase to have some edamame as your starch portion. Have a nice day Czyli kielki soji i tofu mozna, w ksiazce doczytalam , ze mleko sojowe nieslodzone rowniez. Ale o otrebach ani slowa. No nic, jak nie bede miec co zjesc rano, to chyba strzele sobie placuszka z tych otrebow sojowych. Wiecie co, glodna siedze. W lodowce samo zlo miesne, pozostalosci pieczzonych schabow ze swiat. Do sklepu juz sie nie wybiore dzis. Piekne owoce dukania na tych zdjatkach. Ja to sie chyba nawet nie sfotografowalam podczas poprzedniego dukania, ba! nawet jakos nie docenilam zrzucenia 8 kg. Chyba jakies wyimaginowane oczekiwania mialam. Marzylo mi sie 56kg a tymczasem doktorek wyznaczyl mi 61. Przy 66kg, ktorych nie docenilam, zaczelam przybierac do stanu obecnego. Awww -zawyje sobie!
Bylo:83 ![]() Jest:75 ![]() cel1: 66kg Bedzie:63 A wedlug Dukana 01.06.15 powinno byc 61kg--->niedowiarek Edytowane przez lukkija Czas edycji: 2012-01-04 o 22:19 |
|
|
|
#4776 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mnie zbiera, więc wezmę polopirynę i idę spać.
Dobranoc chudziny
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2012-01-04 o 22:41 |
|
|
|
#4778 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() Komentarz niepotrzebny.
|
|
|
|
|
#4779 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() zapewne znajomi Cie na ulicy nie poznaja ja poprzednio bylam tak zaslepiona, zeby zejść ponizej 70, ze jak mi sie waga zatrzymala na 72,8 to nic innego mnie nie obchodzilo...nawet sie zbytnio nie cieszylam,ze zeszlam z 87 ktore bez dukania zeszlo na 84 a pozniej do 73... teraz sobie w brode moge pluc... tylko i wylacznie...ale podejrzewam,ze sporo z nas tak ma i nawet ten sam problem :P ze nei docenia tego co sie mialo nie wiem czy to co napisalam jest spojne myslowo..ale jak ktorejs sie bedzie chcialo czytac to pewnie sie dowiem ;p zycze milej nocki i spadkow
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze się załapałaś
![]() Dziękuję ! ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Zdaję sobie sprawę z tego, że jak się za siebie nie wezmę to mogę wszystko zaprzepaścić. Przed świętami było w miarę okej, tylko teraz po świętach i sylwestrze ciężko mi się wraca. Ale zrobię to ! Może nawet na II wrócę, o ile uda mi się to ukryć przed rodziną ![]() Też chciałam baardzo zejść poniżej 70, chociaż nie wiem jakby to wyglądało przy moim wzroście. Ale z różnych względów przeszłam na III wcześniej niż wyliczył mi test
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2012-01-04 o 22:48 |
|
|
|
|
#4781 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam 170 cm i marzy mi sie wazyc 68 ;] ale jak dotre do 70 to bedzie suuper w tych okolicznosciach
|
|
#4782 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Yolando - coś kombinuję w tym kierunku... Kurcze, nie załapałam się na zdjęcia
![]() Magdaleno - ![]() Dobranoc. |
|
|
|
#4783 |
|
Raczkowanie
|
Obejrzalam wlasnie ciakwy program dokumentalny pt Dlaczego szczupli ludzie nie tyja. Eksperymentowi poddano 10 szczuplych osob, ktore przez 4 tyg mialy codziennie spozywac 10000 kalorii! W skrocie, wszyscy przytyli ale maksymalnie 5kg. W tym czasie mieli zakaz jakiejkolwiek aktywnosci fizycznej poza koniecznym chodzenie. Co ciekawe ich procent tkanki tluszczowej zwiekszyl sie nieznacznie. Jeden gosiu, ktory przytyl 4kg utrzymal nawet swoj startowy procent tkanki tluszcowej. Zaobserwowano,ze u wiekszosc w miare z jedzeniem, zwiekszyl sie metabolizm. Organizm za wszelka cene probowal spalic nadmiar kalorii. Po zakonczeniu 'diety' wszyscy bez odchudzania wrocili do wagi startowej. Konkludujac, stwierdzono,ze ma to prawdopodobnie zwiazek z iloscia komorek tluszczowych nagromadzonych w dziecinstwie. Te ludki od dziecka byly szczuple i ich organizm naturalnie 'zakodowal' sie na pewna maksymalna wage. Dodatkowo oczywicie, wplyw mialy nawyki zywieniowe wytworzone w mlodym wieku. Kzada z tych osob miala wytworzony mechanizm mowienia sobie dosc w odpowiednim momencie. Smutna konkluzja z tego taka, ze grubasek, ktory schudnie ponizej owej 'zakodowanej' naturalnie wagi, powroci do niej jesli nie bedzie cale zycie uwazal na diete oraz duzo sie ruszal. Ehh to ja chyba na zawsze jestem skazana na 69kg nawet przy dietowaniu bo taka mam wage bez odchudzania
Zawsze bede miala nadwage
|
#4784 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() PW ![]() Cytat:
Cytat:
chociaż jeszcze kilka miesięcy temu (wówczas 84 kg) to był szczyt moich marzeń Cytat:
![]() Dzisiaj mam białkowy czwartek...oj ciężko będzie ![]() Miłego dnia! |
||||
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, wczoraj wybrałam się na zakupy z planem "rozejrzę się, co się nadaje do jedzenia od wtorku"
![]() Padło na Tesco i o ile ze znalezieniem nabiału - wieśniaków, jogurtów, serka homogenizowanego 0% (dziwna forma nazwy nie pomnę, ale w domku sprawdzę) - tak z mięskiem... na właśnie co z mięskiem? Piersi z kuraka nie są problemem - grilluję i wcinam, wołowina droga jak diabli, ale zawsze w II fazie mielone z pomidorami mogę zrobić ale co do pracy sobie brać? O rybach nie mówię, ale o mięso mi chodzi - miałam nadzieję na kabanosy drobiowe, ale one wszystkie dodatek wieprzowiny mają - najmniej znalazłam 30% i nawet w wersji light mają tłuszcz. No i teraz pytanie, czy możecie coś polecić w formie łatwej do przenoszenia - kiełbaska, kanbanos, cokolwiek - co jest dozwolone, nadaje się na drugie śniadanie i jest w miarę łatwo dostępne? Fenris, nie wiem co Ci jest, ale trzymam mocno kciuki, żeby jak najszybciej udało się toto wyleczyć
|
|
|
|
#4787 |
|
Zadomowienie
|
witajcie i znowu nie widzialam zadnych zdjec.
|
#4788 |
|
Zadomowienie
|
hmmm....
![]() Mam nadzieję, ze zdążyłaś tym razem... ![]() A tak w ogóle to również gratuluje zaręczyn Bo ja z chęcią jeszcze raz chciała to przezyć...i teraz inną sukienkę bym wybrała
Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2012-01-05 o 10:30 |
|
|
|
#4789 |
|
Raczkowanie
|
....Melduje sie i ja.....jutro zaczynam, ale chce rte zdjęcia o których tu piszecie zobaczyć...please dajcie uwierzyć raz jeszcze
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- ooo widze Yolanda..... ja Ciebie pamietam z poprzedniego mojego wejscia na dukana.......dzięki że wstawiłaś te foty....Boziuńciu jak ja bym wtedy wytrzymała to dziś byłoby mnie może te wymarzone 20kg mniej.....i to dopiero jest motywacja i nauczka.....a teraz bedziesz moja muzą
Start 09-01-2012 - 85,3kg - 16-01-2012 - 82,9kg - 30-01-2012 - 82,6kg 23-02-2012 - 80,8kg 06-04-2012 - 78,5kg cel 1 - 70kg wg. testu- 03/05/2012." cel 2 - 64kg wg.testu - 14/06/2012. Edytowane przez foca Czas edycji: 2012-01-05 o 10:09 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety, też coś czytałam o tym (nie wiem nawet czy nie w Dukanie? A może w jakimś innym odchudzającym cudzie ) i faktycznie te komórki tłuszczowe, które nabyliśmy w dzieciństwie nie znikną NIGDY jeno mogą jedynie zmniejszyć swą objętość. Mało to pocieszające w sumie dla takich kuleczek od dzieciństwa, ale musimy być świadomi, że jak sami nie nałożymy sobie kontroli to nic nam nie pomoże i potem będzie, że Dukan Srukan (przejrzałam kilka wątków z odchudzaniem, nagonka na Dukana kwitnie i owocuje jak widać )Dla Magdaleny zatem wielkie za piękny spadek i mały ![]() Z innych wieści: schudłam już nieco ponad 1kg! a zaraz chyba pójdę sobie zrobić bułki z opiekacza )
|
|
|
|
|
#4791 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zaczynałam z wagą 84,3 kg dokładnie w dniu 23 czerwca, a druga fazę zakończyłam z wynikiem 68,3 więc - 16 kg (po świętach i sylwestrze troszku mi przybyło , ze 2 kg , ale już walczę). Teraz jestem od listopada na trzeciej fazie i wydaje mi się, ze teraz jest najtrudniej...bo sie rozbestwiłam... Jednak możliwośc jedzenia od czasu do czasu "zwykłego" jedzenia sprawia, ze sobie troszku folguję... troszku za bardzo... no i wówczas czysto białkowe dni są dla mnie ciężki...no ale za ciężko pracowałam na to co mam teraz i się nie złamię! W wakacje chcę na plazy bez wstydu w stroju paradować ![]() No i co jeszcze bylo trudne: ano jakieś "imprezy firmowe" i rodzinne i to ciągłe tłumaczenie, ze tego , albo tamtego nie jem, bo jestem na diecie... ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki, dzieki dzieki
|
|
#4793 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() ja sie nie zalapalam na zdjecia, ale trudno a czemu tylko na chwile je wstawiacie?? wlasnie placuszki otrebowe zjadlam chyba mi sie @ zaczyna, bo najchetniej bym lodowke cala zjadla ![]() dzisiaj kolejny spadek wagi zaliczylam ołłłł jeeee ale mam paskudna pogode za oknem-dobrze,ze dzisiaj na uczelnie nie musze isc mam czas na cwiczonka ![]() milego dzionka
|
#4794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zorientowałam się po poście Emilki. Wiesz co ,Madzia? Ty jesteś nie do poznania na tych zdjęciach( przed i po) . Zagrzewa mnie to do dukania, bo chociaż Ty zgubiłaś 35 a ja tylko 20 to też różnica musi być widoczna (może nie jestem nie do poznania. , ale na pewno też nie do Bydgoszczy )Bo my nie widzimy i nie doceniamy straconych kilogramów (piszą o tym inne dukanki) i jesteśmy zaślepione wizją utraty następnych 10 kg. Jak nie idzie to płyniemy. Dlatego dobrze może nawet, że "przytuliłam" te 3 kg w Święta. 3 kg to nie tragedia a nauczy mnie szacunku do każdego straconego kilograma. LUKKIJA dobrze pisze (o komórkach tłuszczowych itp). Jesteśmy jak niepijący alkoholicy. Wiele z nas będzie musiało kontrolować jedzenie do końca życia. Dlatego MUSIMY zmienić swoje kulinarne upodobania i styl życia i to jest ważniejsze niż parę kg przybranych przez Święta. Chocolate , wracaj szybko i z piątkami!
|
|
#4795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje za gratulacje niestety bedziemy brac tylko cywilny ale i tak bedzie cudownie
|
|
#4796 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam małe pytanko czy na p+w mozna jeść makaron sojowy ?? na stornie dukana w cochingu czytałam że mozna jesć kotlety sojowe, a makaron?
Start 09-01-2012 - 85,3kg - 16-01-2012 - 82,9kg - 30-01-2012 - 82,6kg 23-02-2012 - 80,8kg 06-04-2012 - 78,5kg cel 1 - 70kg wg. testu- 03/05/2012." cel 2 - 64kg wg.testu - 14/06/2012. Edytowane przez foca Czas edycji: 2012-01-05 o 14:21 |
|
|
|
#4797 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
ja też
![]() ale damy radę ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4798 |
|
Raczkowanie
|
dzis koniec uderzeniowki i efekt przez 4 dni -1,5 kg ...mialam nadzieje , ze bedzie lepiej ,ale nie ma co marudzic.Dzis byla watroba ..jeny bez maki !??trzeba sie przyzwyczaic!ZARAZ WARZYWKA I BEDZIENPASOWAC
|
#4799 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

Samopoczucie źle. Doszły problemy ze snem (których nigdy nie miałam) i skupić się nie mogę - także w pracy pracuję wolniej, bo czytam po 10 razy 

klask i: