Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 cz.2 :) - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-12-04, 23:25   #4771
esor
Mamusia Luty 2016

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
I znowu cisza na wątku
Powiedzcie jak debacie o ząbki i buzię w środku, nasza mała ma trochę biały język i już sama nie wiem czy to z mleka czy nie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ja czytałam duzo na ten temat i zdecydowałam sie od pierwszego ząbka uzywac pasty z fluorem dla dzieci oczywiście tylko delikatnie muskam nią szczoteczkę. Staram sie myc 2x dziennie, a jak sie czuje gorzej to nasze minimum to 1x przed snem.

Wysłane z aplikacji mobilnej.
22.02.2016 Hania
20/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-20, 22:26   #4772
re_nata
Raczkowanie

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Część dziewczyny jak tam przygotowania do świat? Jak maluszki?chodzą już? Jak wam Dieta idzie?
Nasza niusia juz od jakiegoś czasu wstaje i chodzi przy meblach. Na pierwszy samodzielny krok czekany. I na 'mama' kiedys rano jak sie obudzila i mnie zobaczyła powiedziała mama. Ale od tego czasu cisza., rządzi tara i tototo... wyszła 1 Górna jedynka i mamy 3 ząbki i koleją Górna idzie. ..
Oczywiście w dalszym ciągu jedzenie to zło i już mam dosyć ba sama myśl karmienia. Już nie wiem co robić gdy chce ją włożyć do krzesełka to ryk i ostatnio nawet na kolanach placze z wielkim trudem coś zje... no chyba ze to chleb/ bułką to je w miarę. A jak wstanie po drzewce koło 16:30 to zwykle dopiero kaszel je koło 18:30-19 i tyko niecale100ml.
Jak to u Was jest? Ile posiłków dzień nie dzieciaki zjadają i ile?Bo martwię się czy nie za mało je.

re_nata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-21, 23:27   #4773
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987

Mój już wchodzi sobie sam na ławę, z ławy na parapet i panika, słyszę zaraz mammmm i muszę go ściągać
Dziś łapałam telewizor :P Próbuję naśladować co mówię, np. pić, to powtarza ić Gryzie wszystko co mu w rączkę wpadnie, choinka go nie interesuje, tyle dobrego
Chodzi spać ok. 23 , śpi do 8:30, ale 1-3 pobudki mamy.
Z jedzeniem się przeprosił na szczęście, je już wszystko co mu dam, a jeszcze 2 tygodnie temu nie chciał nic prócz mleka i jogurtu Tak więc wszystko pięknie do przodu u nas
11.2016
rudziutka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-23, 11:21   #4774
Lucy31
Zakorzenienie

U nas leci. Bartuś zaczął chodzić. Na razie ostrożnie i powolutku. Ma 5 ząbków, przebija mu już 6sty. Je wszystko co mu dam, jak mały odkurzacz zazwyczaj je 3-4 stałe posiłki, plus cyc cyc cyc. Jego miłość

Wesołych świąt wszystkim

Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-12-23, 17:49   #4775
amb86
Zakorzenienie

U nas raczkowanie i próby stania, a ja już i tak mam dość.. gramoli się na pudła, na meble, ściany, na mnie.. 😉 Leon ma6 ząbków, a z jedzeniem to różnie: cyc 2x w dzień i 134575 w nocy nie wiem, jak go od tego odzwyczaić Od stycznia wracam do pracy i już się boję

Wesołych!

amb86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-26, 19:56   #4776
Karinek1973
Raczkowanie

Witam na finiszu świąt... Mój synek waży 8,7 kg,ma już 8 zębów, wstaje próbuje chodzić przy meblach a najbardziej uwielbia chodzić z krzesłem - takim dla dzieci z ikea popycha je i dzielnie maszeruje po całym salonie. Uwielbia wchodzić po schodach tylko czeka na okazje by móc się po nich się wspinać .... Zjada raczej wszystko (prócz bigosu schabowych i kilku innych przysmaków ) ale nadal numero uno jest CYC !!! W ciągu dnia sypia ekspresowo - pierwsza drzemka ok 40min max godz Druga ok 15-20 min A o nocach to wolę nie mówić/pisać budzi się jak noworodek co półtorej, dwie godziny na cyca...

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
U nas raczkowanie i próby stania, a ja już i tak mam dość.. gramoli się na pudła, na meble, ściany, na mnie.. �� Leon ma6 ząbków, a z jedzeniem to różnie: cyc 2x w dzień i 134575 w nocy nie wiem, jak go od tego odzwyczaić Od stycznia wracam do pracy i już się boję

Wesołych!

Powrotu do pracy nie zazdroszczę... ja po macierzyńskim wykorzystam urlop wypoczynkowy za ...2015,2016 i 2017r a później idę na wychowawczy

Edytowane przez Karinek1973
Czas edycji: 2016-12-26 o 19:58
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-26, 22:33   #4777
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Ja również witam tak już można powiedzieć poswiatecznie. Nasz Oli waży 10kg. Czworakuje, wstaje, sam stoi już dosyć długo. Mamy 3 żeby a 4 będzie lada dzien. Jak Wy macie tak dużo zębów już. Wow.
Zazdroszczę wychowawczego. Ja wracam do pracy jakoś kwiecien/maj i już rycze na samą myśl.

Stary 2017-01-12, 22:29   #4778
esor
Mamusia Luty 2016

Witajcie w nowym roku. Co tam słychać mamusie?

22.02.2016 Hania
26/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2017-01-13, 11:05   #4779
Paumyd
Raczkowanie

U nas cały czas do przodu
Od świąt Igor juz samodzielnie chodzi , wręcz bym powiedziała ze biega po domu :p narazie ma tylko 2 zeby i jest fetyszystą stóp i butów tylko ujrzy jakas stopę badz buta to odrazu chce gryźć ...
Od lutego wracam do pracy a młody idzie pod opiekę babci

Paumyd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-13, 13:38   #4780
Karinek1973
Raczkowanie

[QUOTE=esor;69605066]Witajcie w nowym roku. Co tam słychać mamusie?
U nas chorobowo synek na antybiotyku .... ma 8 zębów, jeszcze sam nie chodzi, nadal jest leciutki jak piórko waży tylko 8,7 je niewielkie porcje i nadal uwielbia cyca 24 h /dobę, noce kiepskie pobudki na cycanie co 1,5-2 godz, mówi kilka słów: mama, tata, baba, dziadzia, ej, nie ...
Szykujemy się do imprezy roczkowej robimy w dniu jego ur 5 lutego w domu na 20 osób... Będzie się działo!!!
A co u Ciebie jak się czujesz, jak Hania ?
Stary 2017-01-13, 15:44   #4781
jestinna
Raczkowanie

U nas kiepskie nocki, ale juz sie przyzwyczailam. Nina ma 4 zeby i nic nowego nie widac. Chodzi sama a czasami prawie biegnie jesli drzwi do lazienki sa otwarte Tez z niej mala fetyszystka i hakerka, bo ciagle stara sie pisac na komputerze, az go blokuje W ogole zrobila sie taka fajna i wesola. Z kazdym miesiacem jest coraz slodsza. Zdecydowanie wole wieksze dzieci niz takie niemowlaki

A ja mialam swoje pierwsze nocne wychodne Wyszlam z kolezanka do klubu na tance a tata bawil Tego mi bylo trzeba
Pochwale sie tez, ze od konca wrzesnia schudlam juz 13 kilo i teraz waze mniej niz przed ciaza! Jeszcze 9 kilo i bede zadowolona
Ninka zaczyna za miesiac zlobek. Ciekawe jak to bedzie. Na poczatek tylko 4 godzinki a pozniej zobaczymy. W sumie fajnie bedzie miec te pare godzin, zeby na spokojnie ogarnac mieszkanie, posprzatac i ugotowac. Trudniej bedzie jak juz wroce do pracy

Esor jak Hania i malenstwo?

Edytowane przez jestinna
Czas edycji: 2017-01-13 o 15:45
jestinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-13, 16:14   #4782
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez Paumyd Pokaż wiadomość
U nas cały czas do przodu
Od świąt Igor juz samodzielnie chodzi , wręcz bym powiedziała ze biega po domu :p narazie ma tylko 2 zeby i jest fetyszystą stóp i butów tylko ujrzy jakas stopę badz buta to odrazu chce gryźć ...
Od lutego wracam do pracy a młody idzie pod opiekę babci

O jaaaa ale super, ze juz biega u nas Hania na razie dopiero zaczyna stawać bez trzymanki i chodzi z pchaczem. I ząbków mamy 8

Cieszysz sie z powrotu do pracy czy niebardzo?

22.02.2016 Hania
26/40 Agatka

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

[QUOTE=Karinek1973;6962628 1]
Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Witajcie w nowym roku. Co tam słychać mamusie?
U nas chorobowo synek na antybiotyku .... ma 8 zębów, jeszcze sam nie chodzi, nadal jest leciutki jak piórko waży tylko 8,7 je niewielkie porcje i nadal uwielbia cyca 24 h /dobę, noce kiepskie pobudki na cycanie co 1,5-2 godz, mówi kilka słów: mama, tata, baba, dziadzia, ej, nie ...
Szykujemy się do imprezy roczkowej robimy w dniu jego ur 5 lutego w domu na 20 osób... Będzie się działo!!!
A co u Ciebie jak się czujesz, jak Hania ?

Zdrowka dla synka Co Was złapało?

My strasznie przechorowalismy święta, najpierw tż 40 stopni Potem pod koniec jego choroby Hanię złapało wysoka gorączka, kaszel, katar - wirus jakiś i obyło sie bez antybiotyku. A na koniec ja zapalenie oskrzeli i antybiotyk Ale juz wszystko ok.

Super z roczkiem - kiedy to zleciało co nie?

My tez u siebie zaprosimy na ciasto ciastka i sałatkę. Bedą balony i takie tam. Ale bardziej skromnie bo ja takich imprez nie lubię. Ale osób bedzie duzo bo dziadkowie babcie, tz ma dwie siostry i obie maja mężów i bliźniaki wiec same siostry to 8 osób moja siostra panna

22.02.2016 Hania
26/40 Agatka

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez jestinna Pokaż wiadomość
U nas kiepskie nocki, ale juz sie przyzwyczailam. Nina ma 4 zeby i nic nowego nie widac. Chodzi sama a czasami prawie biegnie jesli drzwi do lazienki sa otwarte Tez z niej mala fetyszystka i hakerka, bo ciagle stara sie pisac na komputerze, az go blokuje W ogole zrobila sie taka fajna i wesola. Z kazdym miesiacem jest coraz slodsza. Zdecydowanie wole wieksze dzieci niz takie niemowlaki

A ja mialam swoje pierwsze nocne wychodne Wyszlam z kolezanka do klubu na tance a tata bawil Tego mi bylo trzeba
Pochwale sie tez, ze od konca wrzesnia schudlam juz 13 kilo i teraz waze mniej niz przed ciaza! Jeszcze 9 kilo i bede zadowolona
Ninka zaczyna za miesiac zlobek. Ciekawe jak to bedzie. Na poczatek tylko 4 godzinki a pozniej zobaczymy. W sumie fajnie bedzie miec te pare godzin, zeby na spokojnie ogarnac mieszkanie, posprzatac i ugotowac. Trudniej bedzie jak juz wroce do pracy

Esor jak Hania i malenstwo?

O jaaaa gratulacje dla Ninki
Co do wieku tez mam wrażenie ze teraz jest "fajniej" niż wcześnie€, dzieci sa bardziej wesołe, komunikatywne. Ale jest bardziej cieżko fizycznie bo trzeba za nimi latać. Albo mi sie tylko wydaje, ze jest ciężej przez ciąże?

A kiedy wracasz do pracy? Ja Hani nie daje nigdzie, będę z nią i Agatka siedziała przynajmniej do jesieni 2017, a chciałabym nawet do września 2018 jesli finanse pozwolą (bo to by sie wiązało z moim bezpłatnym rodzicielskim).

22.02.2016 Hania
26/40 Agatka

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Aaa i u nas jest okej. Dziś byliśmy na USG, wg 1 usg genetycznego dziś mamy 25t6d i prawdopodobnie za 3 miesiące czeka mnie cesarka Agatka dziś nawet pokazała buzie w 3D. Pupę tez i nie ma wątpliwości co do płci

Jestinna gratuluje tez wagi!!!!! Ja na razie jestem na zero z kilogramami, wazę tyle co przed ciaza, czyli o jakieś 8-10 kg za duzo i tez mam zamiar schudnąć po porodzie, mysle, ze z dwójka malchjow nie bedzie to trudne

22.02.2016 Hania
26/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2017-01-13, 16:23   #4783
jestinna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
O jaaaa gratulacje dla Ninki
Co do wieku tez mam wrażenie ze teraz jest "fajniej" niż wcześnie€, dzieci sa bardziej wesołe, komunikatywne. Ale jest bardziej cieżko fizycznie bo trzeba za nimi latać. Albo mi sie tylko wydaje, ze jest ciężej przez ciąże?

A kiedy wracasz do pracy? Ja Hani nie daje nigdzie, będę z nią i Agatka siedziała przynajmniej do jesieni 2017, a chciałabym nawet do września 2018 jesli finanse pozwolą (bo to by sie wiązało z moim bezpłatnym rodzicielskim).

22.02.2016 Hania
26/40 Agatka

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Aaa i u nas jest okej. Dziś byliśmy na USG, wg 1 usg genetycznego dziś mamy 25t6d i prawdopodobnie za 3 miesiące czeka mnie cesarka Agatka dziś nawet pokazała buzie w 3D. Pupę tez i nie ma wątpliwości co do płci

Jestinna gratuluje tez wagi!!!!! Ja na razie jestem na zero z kilogramami, wazę tyle co przed ciaza, czyli o jakieś 8-10 kg za duzo i tez mam zamiar schudnąć po porodzie, mysle, ze z dwójka malchjow nie bedzie to trudne

22.02.2016 Hania
26/40 Agatka
Jest troche ciezej fizycznie ale przynajmniej minimalna dawka ruchu jest zapewniona kazdego dnia Ciaza raczej tego nie ulatwia

Nina tez pokazywala wszystko na usg Przynajmniej nie bylo watpliwosci

Wow jak to zrobilas, ze nic nie przytylas? Moze to zasluga Hani

A jesli chodzi o prace to jeszcze nie wiem. Najpierw chce zobaczyc jak Nina zareaguje na zlobek. W koncu jest jeszcze taka malutka, a jak zaczne pracowac to nie chce zaraz brac ciagle zwolnien. Chcialabym jakos w kwietniu... Mysle, ze przez 2 miesiace wszystko powinno sie ustabilizowac, tak zeby Nina miala czas sie przyzwyczaic do nowej sytuacji.

Edytowane przez jestinna
Czas edycji: 2017-01-13 o 16:29
jestinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-14, 11:11   #4784
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez jestinna Pokaż wiadomość
Jest troche ciezej fizycznie ale przynajmniej minimalna dawka ruchu jest zapewniona kazdego dnia Ciaza raczej tego nie ulatwia

Nina tez pokazywala wszystko na usg Przynajmniej nie bylo watpliwosci

Wow jak to zrobilas, ze nic nie przytylas? Moze to zasluga Hani

A jesli chodzi o prace to jeszcze nie wiem. Najpierw chce zobaczyc jak Nina zareaguje na zlobek. W koncu jest jeszcze taka malutka, a jak zaczne pracowac to nie chce zaraz brac ciagle zwolnien. Chcialabym jakos w kwietniu... Mysle, ze przez 2 miesiace wszystko powinno sie ustabilizowac, tak zeby Nina miala czas sie przyzwyczaic do nowej sytuacji.

Też tak mysle, ze to zasługa Hani Ale tez to, ze tak naprawdę dopiero od niedawna sie dobrze czuje - wcześniej pierwszy trymestr to wiadomo, a drugi znowu przez posypaną tarczyce tez spędzony w bólach głowy i apetyt nie dopisywał.

To trzymam mocno kciuki za Ninkę to bedzie dla Was duża zmiana, ale dacie rade. jednym zajmuje dłużej innym krócej, ale w końcu na pewno sie zaadoptuje do nowej sytuacji.

22.02.2016 Hania
26/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2017-01-15, 13:30   #4785
Paumyd
Raczkowanie

Ja się bardzo cieszę z powrotu do pracy :p mam taką prace, Że o 15 już będę w domu wiec jeszcze czas na zabawę z młodym będzie, a już mi baaardzo potrzeba wyjść do ludzi i odetchnąć od siedzenia w domu

Paumyd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-19, 11:43   #4786
Magdzinska85
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny No to zaczynamy pomału wchodzić ze swoimi dzieciaczkami w drugi rok ich życia
U nas dzisiaj o 8.25 wybiło 12 miesięcy z czego się bardzo cieszymy
Zuzia to mała łobuziara ale bardzo kochana... U nas jak na razie 4 ząbki, od kilku dni zaczyna sama chodzić, waży koło 10 kg, dokładne ważenie będzie w następnym tygodniu an bilansie
Pozdrawiamy wszystkie Mamusie i dzieciaczki
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-19, 11:50   #4787
kaaasi
Zakorzenienie

Zuzia najlepszego

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-19, 12:50   #4788
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny No to zaczynamy pomału wchodzić ze swoimi dzieciaczkami w drugi rok ich życia

U nas dzisiaj o 8.25 wybiło 12 miesięcy z czego się bardzo cieszymy

Zuzia to mała łobuziara ale bardzo kochana... U nas jak na razie 4 ząbki, od kilku dni zaczyna sama chodzić, waży koło 10 kg, dokładne ważenie będzie w następnym tygodniu an bilansie

Pozdrawiamy wszystkie Mamusie i dzieciaczki

Sto lat Zuziu!!!! ależ to minęło

22.02.2016 Hania
27/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2017-01-19, 18:11   #4789
Magdzinska85
Rozeznanie

Dziękuję za życzenia w imieniu Zuzi
Stary 2017-01-19, 20:08   #4790
Lucy31
Zakorzenienie

Zuzia 100 lat

U nas roczek za równo tydzień

Stary 2017-01-22, 19:15   #4791
agaczilla21
Zakorzenienie

Hej widzę że z deczka wątek odżył u nas ząbków 7 - 4 z góry i 3 z dpłu...Patryś lata przy meblach....Poza tym mamę darzy miłością wielką i nieprzemijającą Jak skądś wrócę to nawet jak jestem bardzo cicho to wyczai że jestem w kuchni Nocki mamy ok bo o 20 już zawsze śpi, o 4-5 flasia i jeszcze śpimy do 6-7.30
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-23, 15:57   #4792
Karinek1973
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Hej widzę że z deczka wątek odżył u nas ząbków 7 - 4 z góry i 3 z dpłu...Patryś lata przy meblach....Poza tym mamę darzy miłością wielką i nieprzemijającą Jak skądś wrócę to nawet jak jestem bardzo cicho to wyczai że jestem w kuchni Nocki mamy ok bo o 20 już zawsze śpi, o 4-5 flasia i jeszcze śpimy do 6-7.30
"Prawie" jak u nas ma 8 zębów, chodzi przytrzymując się czegoś, big love do matki ... i to by było na tyle bo u nas NOCE TRAGICZNE!!!!

Witamy po dłuuuuugiej nieobecności ... co u Was, co u Ciebie, jak starsze dzieciaki, z tego co pamiętam to Twój najstarszy synek miał mieć operację?
Stary 2017-01-25, 07:23   #4793
Magdzinska85
Rozeznanie

Smile Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Spóźnione życzenia urodzinowe dla Kacperka, Leonka i Wojtusia

Wszystkiego najlepszego dla Niny dzisiejszej solenizantki
Stary 2017-01-25, 08:42   #4794
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinek1973 Pokaż wiadomość
"Prawie" jak u nas ma 8 zębów, chodzi przytrzymując się czegoś, big love do matki ... i to by było na tyle bo u nas NOCE TRAGICZNE!!!!

Witamy po dłuuuuugiej nieobecności ... co u Was, co u Ciebie, jak starsze dzieciaki, z tego co pamiętam to Twój najstarszy synek miał mieć operację?
U mnie leci zaje*iście...nim się obejrzę to tydzień za tygodniem leci...Jak jest mąż w domu chodzę na siłownię 3 razy w tyg a poza tym ćwiczę w domu co by wreszcie się do ładu doprowadzić....Mikołaj ma mieć operacje w marcu...a kiedy dokładnie to dowiem się w lutym bo mają dzwonić z terminem. Dzieciaki ogólnie spoko, gadają jak najęte, szybko zapamiętują bajki które oglądają i te czytane. W tym roku posyłam starsze do przedszkola ale jeszcze nie wiem czy u nas czy w mieście bo się jeszcze nie zorientowałam jak "czasowo" u nas przedszkole działa...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-25, 12:44   #4795
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Spóźnione życzenia urodzinowe dla Kacperka, Leonka i Wojtusia

Wszystkiego najlepszego dla Niny dzisiejszej solenizantki

Podpinam się pod życzenia wszystkiego najlepszego dla całej czwórki

22.02.2016 Hania
28/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2017-01-26, 23:20   #4796
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Super ze watek troszkę odzyl bo tęskno mi za Wami

100 lat dla wszystkich byłych już solenizantow.

Stary 2017-02-22, 14:56   #4797
re_nata
Raczkowanie

witajcie, ale tu cisza jak makiem zasiał.
nasz madzik własnie miał roczek ale czas szybko leci...od prawie miesiąca już chodzi, nawet biega i nadszedł ten czas zeby kupic jej butki. do teraz wiadomo po domu skarpetki a raczej rajtuzki z antypoślizgowym spodem, na spacery chodziłysmy w kombinezonie z zakrytymi stopkami. i teraz już czas najwyższy na butki, obeszłam chyba wszystkie sklepy u mnie i zalamka totalna. chyba w 2 cos jest dla małej. Ale nie wiem czy kupowac adidaski czy trzewiki, takie typowo zimowe to raczej juz nie ma po co. jak jest u was polecacie jakieś firmy?
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-22, 19:06   #4798
Lucy31
Zakorzenienie

My kupowaliśmy w Zdrowej Stopie. Braliśmy zimówki, no ale kupowaliśmy grudzień/styczeń więc nie mogło być inaczej.

Stary 2017-02-22, 22:35   #4799
tygryszek
Zadomowienie

U nas pod koniec stycznia stuknął roczek, ale chodzimy tylko przy meblach. Temat butów to dla mnie czarna magia, kompletnie nie wiem jakie powinny byc te pierwsze buciki

XII 2013
X 2014
tygryszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-23, 19:06   #4800
Karinek1973
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
witajcie, ale tu cisza jak makiem zasiał.
nasz madzik własnie miał roczek ale czas szybko leci...od prawie miesiąca już chodzi, nawet biega i nadszedł ten czas zeby kupic jej butki. do teraz wiadomo po domu skarpetki a raczej rajtuzki z antypoślizgowym spodem, na spacery chodziłysmy w kombinezonie z zakrytymi stopkami. i teraz już czas najwyższy na butki, obeszłam chyba wszystkie sklepy u mnie i zalamka totalna. chyba w 2 cos jest dla małej. Ale nie wiem czy kupowac adidaski czy trzewiki, takie typowo zimowe to raczej juz nie ma po co. jak jest u was polecacie jakieś firmy?
Mój synek jeszcze sam nie chodzi ale butki ma domowe ekotuptusie a "wyjściowe" z deichmanna elefanten coś podobnego do tych http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...sitionInList=2

Edytowane przez Karinek1973
Czas edycji: 2017-02-23 o 19:08
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości