METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-19, 20:23   #4801
_Joker
Przyczajenie

Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje

Mam do Was prośbę...

1. Chyba wszyscy wiemy jak wyglądają po prl'owskie pseudo drewniane meble, pokryte grubą warstwą lakieru i takie właśnie meble znajdują się w mieszkaniu, które będę wynajmować. Nie pieśćmy się zbytnio, jestem tylko biedną studentką, na wiele wyższy standard mnie nie stać, własnych mebli nie posiadam. Macie pomysł jak można cokolwiek z nimi zrobić?

2. Myślę też nad odmalowaniem pokoju w którym będę spała i położeniem na ścianie tapety, bądź narysowaniem jakichś wzorów, ale po egzaminach moja kreatywność praktycznie nie istnieje (maże, żeby się wyspać). Czy mogłybyście podesłać mi coś ciekawego? Najlepiej na allegro i w przystępnej cenie.
_Joker jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 13:37   #4802
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl160 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich Poniżej wkleiłam zdjęcia swojego pokoju. Chciałabym coś w nim zmienić, od kilku lat jest taki sam i już mi się znudził. Niestety nie mam funduszy na zakup nowych mebli...liczę na waszą pomoc!
Będę wdzięczna, za każdą sugestię
Pytanie czy możesz malować i jaki masz mniej więcej budżet
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 13:58   #4803
bluegirl160
Raczkowanie

myślę, że z malowaniem nie byłoby problemu a budżet to ok. 200 zł
Stary 2011-02-20, 15:40   #4804
Anoula
Zakorzenienie

wiec po pierwsze bym pomalowała (nie wiem ile teraz kosztują farby). Ten kolor który masz wydaje mi się taki dość dziecinny. Nie sugeruje koloru, bo nie wiem jakie lubisz. Malowanie zdecydowanie odświeża pokój.
Ten dywan zdecydowanie zaciemnia i ma taki smutny kolor, ja bym się go pozbyła.
Ja zdjęłabym plakaty z mebli (ale wiem, ze niektóry to lubią, wiec nie namawiam) i misia z półki. No chyba ze nie chcesz bardzo "wydoroślac" pokoju,
Nie widzę za bardzo możliwości przestawiania mebli. Ale samo malowanie, nowe zasłonki, firanki i dodatki potrafią zdecydowanie odmienić pokój. Na sofę możesz kupić narzutę w pasującym kolorze (w ikei są niedrogie) Możesz tez zmienić grafikę znad łóżka.
Ten ciemniejszy kolor na meblach to zielony? Jesli tak to polecam zieleń na ściany i czerwień w dodatkach.
Stary 2011-02-20, 18:10   #4805
bluegirl160
Raczkowanie

dzięki za opinię zdecydowanie chciałabym, żeby mój pokój był bardziej dorosły, tym bardziej, że w tym roku kończę 18 i już najwyższa pora ;P mebli niestety przestawić się nie da; kolor tych ciemniejszych części to ciemna zieleń. Myślałam nad zmianą koloru ścian, ale nie wiem jak to mógłby być...teraz jest intensywnie żółty, kiedyś był jasno pistacjowy. Chciałabym jakiś inny, ale nie wiem czy nie będzie się 'gryzł' z zielenią mebli?
Stary 2011-02-20, 19:52   #4806
desdemonik
Zadomowienie

powiedz jakie kolory Cię interesują jakiś na pewno się znajdzie, który spodoba się i Tobie i meblom...
desdemonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 20:49   #4807
bluegirl160
Raczkowanie

podobają mi się kolory jasne, pastelowe np. żółcie, beże, zielenie. Pokój nie jest zbyt duży, więc ciemne barwy jeszcze by go zmniejszyły. Jedyne kolory, których nie akceptuję na ścianach to błękity i odcienie różu.
Oto kilka, które mi się podobają:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg californian_sands_4.jpg (672 Bajtów, 902 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg harvest_fruits_5.jpg (671 Bajtów, 904 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buttercup_fool_5.jpg (671 Bajtów, 905 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (671 Bajtów, 904 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lime_zest_4.jpg (672 Bajtów, 902 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg forest_lake_5.jpg (671 Bajtów, 904 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gentle_gold_2.jpg (671 Bajtów, 900 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 18.jpg (671 Bajtów, 908 załadowań)
Stary 2011-02-20, 22:10   #4808
desdemonik
Zadomowienie

w takim razie też jestem za zielonym, z tym że IMHO musi być w bardzo świeżym odcieniu. Będzie się ładnie komponować z czerwonym, pomarańczowym albo turkusowym. Dodatki w tych kolorach będą też pasować do mebli. Dywan zdecydowanie musi odejść, zgadzam się z Anoulą, masz niewielki budżet więc poszukałam dla Ciebie dywanów jakie mnie by się widziały, wydaje mi się, że w dobrych cenach. Niemniej zmieszczenie się w 200zł na cały remont będzie trudne. Możesz zacząć od ścian, a potem powolutku, obstawiam, że powinnaś się z wszystkim zmieścić w 500zł. Tutaj linki do dywanów: http://www.slicznedywany.pl/product_...products_id=35
http://www.slicznedywany.pl/product_...roducts_id=349
http://www.slicznedywany.pl/product_...roducts_id=412
http://www.slicznedywany.pl/product_...roducts_id=463
http://www.slicznedywany.pl/product_...roducts_id=738
http://taniedywany.pl/?page=pokaz&id=1005
http://taniedywany.pl/?page=pokaz&id=749 - mój faworyt bo jest tani, ładny i praktyczny
Stary 2011-02-20, 23:33   #4809
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desdemonik Pokaż wiadomość
w takim razie też jestem za zielonym, z tym że IMHO musi być w bardzo świeżym odcieniu. Będzie się ładnie komponować z czerwonym, pomarańczowym albo turkusowym. Dodatki w tych kolorach będą też pasować do mebli.
Podpisuje sie pod tym wszystkimi kończynami .

A żeby zaoszczędzić na dodatkach możesz poszukać w ikei, albo poczekać na promocje w brw. Mi już nie raz udało się upolować coś ciekawego za niewielkie pieniądze.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40175111
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20115401
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00115398
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00151051
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30175121
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80089927 (mam taki koc, bardzo ciepły )

Ja mam słabość do wszelkiego typu dodatków i co chwile dokupuje nowe, nie jest powiedziane ze wszystko musisz kupić w tym samym czasie. Możesz też polować na allegro. Wiadomo, że można tam znaleźć wiele rzeczy w atrakcyjnych cenach.
Stary 2011-02-21, 08:25   #4810
desdemonik
Zadomowienie

jeszcze mi się przypomniało, że wszystkie drobiazgi typu komsetyki i lusterko, które są niezbędne do życia, a mało dekoracyjne można wrzucić do pudełek w kolorach jakie sobie wybierzesz jako komplementarne do ścian. Coś w tym rodzaju: http://allegro.pl/pudelko-z-material...451238834.html
Stary 2011-02-21, 14:25   #4811
bluegirl160
Raczkowanie

dziękuję za wasze rady większość pewnie wykorzystam, ale zanim to zrobię to mam ambitny plan pozbycia się wszystkich zbędnych, zachomikowanych rzeczy poupychanych w szafach. Na malowanie mogę liczyć wiosną, jak będzie cieplej więc mam trochę czasu
Dodaję jeszcze zdjęcie, na którym moje meble mają taki kolor jak w rzeczywistości. Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły, to bardzo proszę!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 158.jpg (18,9 KB, 141 załadowań)
Stary 2011-02-21, 21:20   #4812
Darkoz
Zakorzenienie

A może dwa, ten ciemniejszy zielony i przedostatni? Będzie ciekawiej, weselej . Poza tym takie beże (wzięłabym tylko ciemniejszy) zawsze nadają pomieszczeniu klasy.
Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 22:48   #4813
agusia530
Przyczajenie

Question Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje

Witam!
Proszę o pomoc w aranżacji pokoju.Wprowadziłam się do nowego mieszkania i na razie zakupiłam tylko meble.Pokój ma około 16m2.Meble znajdują się po prawej stronie,łóżko po lewej,między nimi okno.
Meble muszą pozostać na tej ścianie.Chciałąbym was prosić o rady.
Chciałabym żeby mieszkanie wyglądało nowocześnie.

Jaki kolor wybrać ścian?
Na początku myślałam o kolorze fuksji.Ale mój mąż kręcił nosem.Więc możę na biały a ściany z meblami na jaśniutki siwy.
Na jaki kolor zdecydowałybyście się(biorę pod uwagę wszystkie).
Czy wtedy dodatki wybiera się w kolorze tej ściany?

Potem pozostaje sprawa dodatków,wstrzymuję się z ich zakupem,aż do wybrania koloru ścian.Nie wiem czy do bieli i czerni dodać jakiś kolor?Nie przepadam za czerwienią,a tylko takie aranżacje znalazłam.w jakim wiec kolorze dobrać dodatki?
Czy myślicie,że lóżko powinnam zostawić tak jak jest,czy przykryć je białą narzutą?(Łóżko ma zdejmowaną czarną narzutę do prania w pralce).Jeśli tak jak jest to dokupię białe kosmate poduszki.Narzuta marzy mi się taka z białego przystrzyżonego sztucznego futerka jak na zdjęciu(ale nie mogę nigdzie dostać w takim dużym rozmiarze- 210X170 lub coś zbliżonego).Może wiecie gdzie takie dostać?W Jysk znalazłąm tylko 200x160.A wtedy jaki kolor poduszek?
W załącznikach przesłąłam 3 zdjęcia foteli nad jakimi się zastanawiam.I dwie pufy też do wyboru.Jaki fotel by bardziej pasował?Fotel 2-drewno w kolorze czarnym zamiast miodowym.Czy wybrać 1 fotel ten śnieżnobiały+białą pufka,czy może 2 jednakowe(do wyboru fotel 2 lub 3-na pierwszy w ilości sztuk dwie mnie nie stać,pozatym jest on dość spory).

Wiem,że ława jest wysoka,ale zrobiliśmy ją specjalnie na zamówienie,ponieważ pokój pełni funkcję jadalni,a wieczorami biura.Na niższym byłoby nam niewygodnie.

Będę wdzięczna za każdą radę.
Agnieszka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg meble.jpg (19,6 KB, 149 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lozko.jpg (18,8 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fotel.jpg (16,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fotel 3.jpg (30,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fotel 2.jpg (28,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1473544992.jpg (21,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 1462912937_1.jpeg (2,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1465719352.jpg (13,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1005.jpg (59,7 KB, 7 załadowań)
agusia530 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 22:54   #4814
agusia530
Przyczajenie

Ciąg dalszy poprzedniego postu.
Chciałąbym też zaaranżować jakoś ścianę nad łóżkiem.Zastanawiałam się nad taką szafką jak na zdjęciu nad różowym łóżkiem.Lub też nad zwykła prostokątną na wysoki połysk wyżej,a pod spdem fototapetę.I dwie lampki w szafce skierowane na łóżko?Może któraś z załączonych fototapet by pasowała?
A może ani jedno ai drugie nie pasuje do tych mebli?

Jakie zasłonki i fieranki wybrać?I w jakim kolorze?Te na zdjęciu są przypadkowe z poprzedniego mieszkania.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ikea-sofá-rosa-lovas.jpg (50,8 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 62633_lampart_snieg_niebieskie_oczy.jpg (183,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1116928953_gal_tygrys3.jpg (66,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dcgjh.jpg (117,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Black_and_White_Tiger_Wallpaper_vuqw0.jpg (189,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg leopard_night.jpg (128,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg unnamed--501e3e2ccc-1920x1200.jpg (145,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg white_tiger_iphone_4_wallpaper_by_supamade09-d31y8pc.jpg (65,7 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez agusia530
Czas edycji: 2011-02-23 o 22:58
agusia530 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 22:42   #4815
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Re: urządzam mieszkanko.... pomóżcie :-)

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Kearlic po meblach widze ze styl raczej klasyczny niz nowoczesny.
Kolorystyka w domu jakas ma dominowac, czy misz masz w kazdym pomieszczeniu ma byc?
Ja do tych mbeli widze kolory ziemi, inspiracji kolorystycznej mozesz zaczerpnac ze zdjec z kuchnia staat wlasnie.
Na scianie mozaike, albo kafle biale w ukladzie cegłowym.
Na podloge cos przypominajacego kamien - bo nie wiem czy bialo-czarne kafle do Ciebie przemowia.

Jakis uklad masz wymyslony, zdjecia obecnej kuchni nawet jak to gole sciany bys wstawil.
te białe kafle wyglądaja bardzo fajnie

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 14:17   #4816
ver_million
Rozeznanie

dziewczyny, potrzebuje porady.
otoz w pazdzierniku ide na studia, rodzice sie wyprowadzaja z naszego mieszkania, zostaje mi jeden pokoj, reszta bedzie wynajeta. w zwiazku z tym chcialabym odnowic troche ten moj pokoik i musze powiedziec ze na 95%pomaluje sobie sciany na bialo, pozostaja dodatki w ewentualnie jakis fajnych kolorach.
mam tez biurko, stare, ale je lubie, strasznie ciezkie, chcialabym je odnowic, jednakze zawsze uwazalam, ze kolor mi nie pasuje do mebloscianki, ktora zostaje, bo nie stac mnie na inna.
ale co do biurka, chcialabym je pomalowac w taki sposob
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70116846 jak ten stol, jednak nie wiem jaka jest to farba i nie wiem jak sie za to zabrac, wiem, ze chcialabym to sama zrobic, bo raczej na niczyja pomoc liczyc nie moge. wiecie moze co to za farba?
biurko jest w kolorze ciemny-wisniowy-braz, troche obdrapane.
nie wiem czy dobrym pomyslem byloby pomalowanie go na czerwono, ale mysle, ze nie pomogloby to raczej w nauce, wiec pozostaje przy tym brazowym, chyba ze wy macie jakis pomysl?
nie dodam niestety zdjec, bo nie mam czym zrobic... dziekuje za kazda odp ;*
Stary 2011-02-28, 20:55   #4817
kasianula
Przyczajenie

Witam

Mam z mężem problem z aranżacją pokoju 5,8m x 3m
Obecnie robimy podstawowy remont i chcemy go zakończyć całkowitą przebudową naszego dużego pokoju.
W drugim, mniejszym pokoju żyje sobie nasz synek, a ten duży ma nam starczyć do życia

Mąż koniecznie chce rozstawić kino domowe, do tego myślimy nad jakąś szafą z drzwiami suwanymi taką do samego sufitu.

Nie dość, że pokój jest długi i wąski to jeszcze sufit jest lekko spadzisty co potęguje ten efekt bo przy wejściu jest 270cm a przy oknie 250cm.
Powiedziałabym, że to typowy pokój z blokowiska, niestety chyba wszystkie projekty aranżacji wnętrz są robione pod wielkie przestronne salony i nie znalazłam nawet jednego podobnego do naszego.

Mąż chce przy wejściu na tej krótszej ścianie zbudować szafę z drzwiami suwanymi żeby poupychać do niej wszystkie nasze rzeczy, oraz składane pionowo łóżko do szafy, jeśli starczyło by miejsca w co szczerze wątpię. Drugą opcją jest jakiś narożnik przed kinem domowym.

Jedyne co mi się podoba w tym pokoju to widok z okna bo jest w dzień dużo słońca.

Jakie kolory na ściany polecacie i może jakieś rozstawienie mebelków?
My nie mamy do tego jakoś umiejętności

Plan naszego pokoju:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg duzypokoj.jpg (44,5 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez kasianula
Czas edycji: 2011-02-28 o 20:57
kasianula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 12:09   #4818
GOśka T.
Zakorzenienie

kasianula
nie wiem jak w rzeczywistości wygląda Wasz pokój ale zapewne to taka blokowa"kiszka"?
myślę ze taka szafa na całą ścianę jest dobrym pomysłem bo mozna pochowac wiele rzeczy.CZy macie już jakieś meble czy dopiero zamierzacie kupić? w sumie tyle kacików w jednym pomieszczeniu może trochę zdezorganizować ale tzreba czasem pokombinować

spanie-łóżko rogówka czy zwykła kanapa? dylemat bo wydaje mi się ze rogówki do codziennego rozkładania i składania się nie nadają< ale co kto woli

jeżeli chodzi o kolory to obecnie modne jest zdobienie jednej ściany jakaś "naklejką"albo wzorzysta tapetą ale to też zależy od gustu,upodobania. ja osobiście lubie ciepłe kolory<beże,odcienie kanarkowe albo fiolet w różnych odcieniach.

zapewne w realu pokój jest węższy niz na propozycjach.starałąm sie odwzorować pomieszczeni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obraz.jpg (76,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (57,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokojosyp.jpg (67,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg salonosypialnia.jpg (61,2 KB, 41 załadowań)
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 15:27   #4819
Niuniaczek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agusia530 Pokaż wiadomość
Ciąg dalszy poprzedniego postu.
Chciałąbym też zaaranżować jakoś ścianę nad łóżkiem.Zastanawiałam się nad taką szafką jak na zdjęciu nad różowym łóżkiem.Lub też nad zwykła prostokątną na wysoki połysk wyżej,a pod spdem fototapetę.I dwie lampki w szafce skierowane na łóżko?Może któraś z załączonych fototapet by pasowała?
A może ani jedno ai drugie nie pasuje do tych mebli?

Jakie zasłonki i fieranki wybrać?I w jakim kolorze?Te na zdjęciu są przypadkowe z poprzedniego mieszkania.
Fajne połączenie bieli, różu i jeszcze ta fototapeta. Wg mnie super!
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 14:09   #4820
jagodaa25
Przyczajenie

hej dziewczyny przeglądam Wasz wątek od kilku dni i postanowilam cos napisac. mam 25 lat i 3 letniego malucha. niedawno zostaliśmy sami - jego tata umarł i wrociłam do mieszkania rodzicow i mojego starego pokoju. pokoj ma ok 23 metry, niestety tylko jedno okno i z racji mieszkania na poddaszu skośną ściane. jest ciemny, spedzamy tam czas tylko podczas drzemek i wieczorami (wolimy salon gdzie jest wiecej swiatla). chcialabym wydzielic miejsce do nauki - zostaly mi jeszcze 3 lata studiow. moge uczyc sie jedynie wieczorami i chcialabym nie przeszkadzac pozostalym domownikom. maluch spi ze mna i na razie nie potrzebuje oddzielnego łożeczka. załączam plan pustego pokoju (stan obecny) i projektu jaki zrobilam. chcialabym wysluchac/przeczytac Wasze opinie na ten temt, jakies pomysly itd. pozdrawiam, jagoda

ps dopiero teraz zauwazylam blad. oczywiscie ma byc "biurko" przez u otwarte
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokoj2.jpg (25,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokoj_po222.jpg (48,9 KB, 27 załadowań)
jagodaa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 11:53   #4821
paullinax33
Przyczajenie

Cześć wszystkim : )
Mam 14 lat i pokój raczej dziecinny ; / nie mamy kasy,żeby wyremontować ten pokój więc muszę coś sama wymyślić , mam nadzieje ,że mi pomożecie :D
Mam pokój raczej nie do przemeblowania , bo jest mały i nie ustawny , może macie jakieś pomysły , co mogłabym sama wykonać w domu , nie wydając fortuny , mam fioletowy pokój. wysyłajcie jakieś ciekawe pomysły , z góry dzięki ;* a i jeszcze mam drukarkę , więc jeśli znajdziecie coś fajnego to przesyłajcie linki : )

Edytowane przez paullinax33
Czas edycji: 2011-03-16 o 11:55
paullinax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:38   #4822
Haneczka
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!!!Bardzo liczę na Waszą pomoc,mnie dopadła niemoc jakaś-chcę coś zmienić(chyba początki wiosny tak na mnie działają),ale kompletnie nie mam pomysłu co.Chodzi o pokój córki-7-latki.Pokój jest duży-18,8m2 w poddaszu.Obecnie jest pomalowany na kolor żółty-bananowy.Wiadomo jak to bywa jak chce się wprowadzić do swojego domu,a chodzi o środki finansowe-teraz bym wszystko inaczej zrobiła i inne meble,panele itp kupiła.Ale póki co muszą być te co są.Do rzeczy-na suficie(jest to poddasze są panele-kolor i wzór-sosna),na podłodze są panele-takie średnie-chyba to jest o ile dobrze pamiętam jakiś dąb.W pokoju jest taki segment:http://images46.fotosik.pl/687/d9a13a6d3c5547ddmed.jpg to jest kolor grusza-beż,oraz tapczan pod kolor segmentu.Ponadto jak to w dziecięcym pokoju-pudła z rozmaitymi zabawkami.Córcia marzy o łóżku piętrowym-myślę o czymś takim:http://images35.fotosik.pl/542/153649776f5b7fa4.jpg (to łóżko jest w wersji dwukolorowej-można zmieniać-niebieski albo biały),tylko,że z tym baldachimem nie zmieści się w tym miejscu gdzie teraz stoi,bo będzie za wysokie.Myślę przestawić je po lewej stronie segmentu od komina,tyle,że nie wiem czy nie będzie nadźgane bardzo???chyba,że szafę od segmentu przestawić?Pewno przydało by się dziecku jakieś foteliki do siedzenia i jakiś stolik-może coś takiego?:http://allegro.pl/show_item.php?item=149516 7777
bo fajne są te fotele z Ikea,nawet do biurka jest też obrotowe z tej serii:http://allegro.pl/ikea-fotel-krzeslo...499546668.html
tyle,że nie mam pomysłu na stolik do nich.Doradźcie coś proszę-jaki kolor ścian pomalować czy jakąś tapetę na jedną ścianę dać???mile widziane linki do allegro budżet raczej skromny nie liczę łóżka,tylko dywan jakiś,dodatki,ozdoby itp.Chętnie z Ikea choć nie tylkoJeśli chodzi o dekoracje okienne to myślę skrócić karnisz(metalowy,pojedync zy),aby był lekko dłuższy niż okno i kupić np.makarony.Oto plan pokoju:http://images49.fotosik.pl/725/1e2b5d78c00a332amed.jpg
Liczę na Waszą pomoc!!!

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

od razu wyjaśniam,że wymiary czy skala to kompletnie nie wyszły,bardziej sugerujcie się rozmieszczeniem mebli niż wymiarami np. za krótki mi wyszedł odcinek od komina do końca ściany w poprzek segmentu(po lewej),a tymczasem wejdzie tam łóżko.Na suficie zaraz nad segmentem jest skos i w rogu tapczanu-od strony okna też.

Edytowane przez Haneczka
Czas edycji: 2011-03-17 o 20:23
Haneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 11:57   #4823
extassy
Zakorzenienie

hej
mam nadzieje ze mi pomozecie.
mebluje salon i chce wiedziec jak wy to widzicie
kolor scian: cieply szary /razem z sufitem
kolor zasłon :amarant
dywan:amarant shaggy /zdjecie, dywan bedzie troche wiekszy/
drzwi i panela: kolor ciemny/drzwi mam paneli jeszcze nie/
naroznik: dodaje dwa zdjecia bo nie mozemy sie zdecydowac albo pikowany chesterfirld albo prosty kolor bialy
sciana za naroznikiem czern tapeta/zdjecie//
mebloscianki jeszcze nie wybralam bedzie w tymn stylu co zdjecie kolor bialy.
tv wiszacy na scianie 42` /chyba bedzie 50 ale to sie zobaczy./
lampa bedzie z krysztalkami ale jeszcze jej nie wybralam
co myslicie bo zmienic?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lampa.jpg (11,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg meblo 2.jpg (57,5 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mebloscianka.jpg (49,1 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg naroznik.jpg (31,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg naroznik2.jpg (28,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg shaggy.jpg (70,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sofa.jpg (71,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tapeta.jpg (19,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokoj.jpg (40,2 KB, 25 załadowań)
Stary 2011-03-23, 18:54   #4824
qilka
Raczkowanie

z tego co opisujesz całość wydaje się być bardzo spójna i przemyślana. napewno to co wyjdzie będzie stylowe. fajnie, że zdecydowałaś się na akcent kolorystyczny w postaci tego amarantowego dywanu, gdyż złamie on trochę sterylność pomieszczenia. narożnik wybrałabym pikowany, gdyż będzie wydawał się bardzo stylowy. a co do lampy to chyba poszłabym już w nowoczesne wzornictwo i jakieś prostsze formy.... bo lampa z kryształkami wydaje mi się już trochę nazbyt oklepana, w szczególności w połączeniu z jedną ścianą wzorzystej tapety.
Stary 2011-03-24, 07:17   #4825
extassy
Zakorzenienie

szczerze mowiac troche sie obawaim pikowaneo naroznika. bedzie to eko skora ktora kosztuje 5 tys. naroznik nie pikowany kosztuje ok 1500. oba sa na zamowienie poniewaz nie znalazlam odpowiedniej wielkosci.
z eko skora bede miec pierwszy raz do czynienia i obawaim sie ze pikowany bedzie po prostu pekac poniewaz skora jest nacianieta. naroznik ze skory to niestety nie moja polka cenowa.
Stary 2011-03-24, 15:51   #4826
qilka
Raczkowanie

no to skoro Cię nie stac to wybierz tańszą opcję. zapytaj też o wytrzymałośc tego zwykłego narożnika z ekoskóry. albo poszukaj w komisach lub sklepach z antykami tam czasami można znaleźc naprawdę cuda- tylko trzeba miec sporo czasu i chęci
Stary 2011-03-24, 16:00   #4827
Darkoz
Zakorzenienie

Odpisałam Ci w kolorze ścian
Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:50   #4828
extassy
Zakorzenienie

na eko mnie stac spokojnie . tylko ze nie wiem wlasnie jak z wytrzymaloscia ekoskorki. szkoda wydac tyle kasy na badziew
Stary 2011-03-29, 00:47   #4829
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

odradzam, szkoda kasy :/
A niechby się trafi ktoś z paskiem i ćwiekami:/ i po zawodach.
U mnie w domu kanapę i fotele dobił Pies :/
Ivonea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 08:08   #4830
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ivonea Pokaż wiadomość
odradzam, szkoda kasy :/
A niechby się trafi ktoś z paskiem i ćwiekami:/ i po zawodach.
U mnie w domu kanapę i fotele dobił Pies :/
mowisz o ekoskorze czy pikowanej ekoskorze?

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości