|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
Niezła koncepcja, zwłaszcza w kwestii kolorów, bo bardzo podoba mi się połączenie neutralnego przygaszonego koloru z mocną, intensywną barwą. Nawet jasny szary na suficie pewno się sprawdzi (ciemne kolory odpadają).
Co do ustawienia, to nie będę się wypowiadać, jako że nie wiem ile przestrzeni zajmą poszczególne meble - byłoby to lepiej widoczne na rysunku w 3D, ale rozumiem że nie każdy lubi się bawić programami do projektowania, jak ja.
|
|
|
|
#4832 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze nie bedzie za szaro. dodatki beda w kolorze fuksji
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
Ok przybywam z porada
moze ktos powie czy pasuje jeden pokoj umeblowac - sypialnia w kolorze braz z czernia * jest to jeden odcinen) a salon polaczony z kuchnia meble biale? skoro robie sciane czarna tapete z biala? jakos wolalabym jednolite meble w calym mieszkaniu jednak nie wiem .... |
|
|
|
#4835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ALE jeśli wolisz jednolitą kolorystykę i meble w całym mieszkaniu to też będzie ok. drugie rozwiązanie daje Ci spójność i harmonię. Sypialnia w innym stylu/kolorystyce z kolei może podkreślać jej rolę jako azylu i miejsce odpoczynku, różne od strefy dziennej, zazwyczaj zabieganej
|
|
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za odp
![]() sypialnia jest osobno na szczescie ![]() ale chyba wole spojnosc zdecydowalam sie na meble w kolorze czarnobrazowym odcien jednak stolik w pokoju polaczonym z kuchnia bedzie bialy zeby jednak nie bylo zbyt jednolicie chyba bedzie to pasowac ze soba? cos jak tu : meble sa ciemne a stolik widze bialy wiec chyba jednak tak polaczyc mozna http://fotballfrue.no/wp-content/upl...1/04/POSE1.jpg |
|
|
|
#4837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
YYYY...mam nadzieję, że da się zrozumieć to co napisałam . Na przykładzie: obrazki w białych ramkach na ścianach + biały dywan + białe zasłonki = biały trójkąt = harmonia
|
|
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiedzialam tego
znaczy wiedzialam ze cos bialego /zlamana biel raczej dolaczy w pokoju np dywanik pod stolik ale nie wiedzialam o trojkacie bede pamietac![]() dzieki wielkie za rade
|
|
|
|
#4839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Acha. Dodam jeszcze ze pokoj jest jasny i przez wiekszosc dnia zaglada tam sloneczko
|
|
#4840 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#4841 |
|
Rozeznanie
|
Jestem w trakcie urządzania mieszkania. Chciałabym najpierw dokończyć sypialnię. Mam wrażenie ,że nie potrafię sobie poradzić z tym. Jak dobrać kolory, dodatki, żeby było przytulnie i ładnie. Opierać się będę na tym co oferuje Ikea :/ Sypialnia ma wymiary 2, 8 na 2,9. Najważniejsze meble już są: łóżko, komoda i szafki nocne. Pozostała jeszcze garderoba i dodatki. Niestety nie mogę pomalować ścian, które są BIAŁE. Chciałabym wprowadzić trochę życia. Poniżej na fotkach jest to co wybrałabym. Proszę was o sugestie.
|
|
#4842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tu bardzo fajny drugi przykład ciekawych frontów, można z własnym zdjęciem bardzo ciekawie też może wyglądać ciemna pościel w białej sypialni, połączenie brązu z bielą może nadać ciepła całemu wnętrzu jak na tym dołączonym zdjęciu: |
|
|
|
|
#4843 |
|
Przyczajenie
|
Wydaje mi się, że dodatki w kolorze błękitnym i granatowym dobrze by kontrastowały z bielą mebli. Biały chodniczek jak najbardziej.
|
|
|
|
#4844 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Do bieli każdy kolor będzie dobrze wygladał, ale jesli chcesz aby było przytulnie, to może dobierz dodatki w żółciach i pomarańczach, ociepli to trochę białe surowe wnetrze, taka słoneczna sypialnia tez będzie fajnie wyglądać.
|
|
|
|
#4845 |
|
Przyczajenie
|
Chciałabym, żeby mój pokój przestał być już taki dziecinny, ale mam kolekcję najróżniejszych aniołków i bardzo zależy mi, żeby pozostały. Nie jest ich jakoś strasznie dużo mieszczą się na jednej z półek. Macie może jakiś pomysł co zrobić?? Czy mogą zostać, czy muszę się z nimi pożegnać, jeśli chcę mieć bardziej "dorosły" pokój??
|
|
|
|
#4846 |
|
Zadomowienie
|
to zależy ile tych aniołków jest
Generalnie kolekcje urozmaicają wnętrze i dodają mu charakteru. Jeżeli reszta dodatków, kolory, faktury i umeblowanie będzie nowoczesne/country/etno to spokojnie wszystko się ładnie zmelanżuje. Jak pójdziesz w niebieskie ściany, puchate poduszki i dywaniki i różowe dodatki to może być gorzej
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
alcon - moim zdaniem do bieli pasuje takze fiolet jako kolor( rozne odcienie jego od ciemnego do jasnego)
sama go u siebie robie jako dodatek wprowadzajacy w zyciu to kolorow scian - czerni i bieli i fioletu odrobiny |
|
|
|
#4848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez extassy Czas edycji: 2011-05-07 o 13:03 |
|
|
|
|
#4850 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Potrzebuję pomocy w urządzniu salonu Ponizej dodalam linki do zdjec salonu i kanapy Kanapa jest niebieska i trzyosobowa Do tego sa dwa fotele w komplecie Na podlodze beda ciemnobrazowe panele Na scianie gdzie sa 3 "dziwne" ramki bedzie kominek Chcialabym uzyskac cieply ale i nowoczesny salon Jakich kolorow powinnam uzyc na scianach, Jakie kolory dodatkow? Dziekuje za pomoc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#4851 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Tak obecnie wygląda mój pokój... Ten biały blat to stolik z krzesłami z juska. myślicie ze jest jakas szansa troszke inaczej ustawić meble? ![]() mam nadzieje ze coś doradzicie....
|
#4852 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli wszystkie meble muszą zostać to komodę postawiłabym w miejsce stolika, kanapę na miejscu komody, a stolik w okolicy okna. Szafa musi zostać chyba tam gdzie stoi bo raczej nie zmieści się w innym narożniku
|
|
|
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
Pomorzecie mi urządzić pokój? Mieszkam w nim razem z bratem. Fotele sa rozkładanie, uwzględniłam to w moim pseudo-planie
Zaznaczam, że nie potrzebujemy aż tak wielkiego biórka, zwykłe, jednoosobowe wystarczyłoby. Chciałabym jakoś przemeblować, i fajniebyłoby mieć swobodny dostęp do okna Wiszące szafki znajdują się na wolnej ścianie okiennej, a druga sąsiaduje z oknem, wisząc między nim a łóżkiem.Przepraszam za 'burdel' ![]() Fotki mogę w razie czego dorobić
Edytowane przez Fuzukatsu Czas edycji: 2011-06-20 o 20:58 |
|
|
|
#4854 |
|
Raczkowanie
|
Szykuję remont kuchni, chodzi o wymianę zniszczonej podłogi na coś bardziej praktycznego. Opcje są dwie: płytki lub panele. Co doradzacie? Co ma dłuższą trwałość i jest praktyczniejsze?
|
|
|
|
#4855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#4856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4857 |
|
Raczkowanie
|
W kuchni jak to w kuchni centrum życia rodzinnego. Skłaniam się ku płytkom, ale znajomi twierdzą, że panele są fajne, bo w kuchni będzie cieplej niż od płytek. Myślę jednak, że to nie ma tak dużego znaczenia, obawiam się, że panele trzeba będzie za kilka lat wymienić.
|
|
|
|
#4858 |
|
Raczkowanie
|
a może płytki jak panele
![]() szukaj pod hasłem woodentic (choć tanie nie jest, jak masz mały metraż kuchni można rozważyć) http://www.google.pl/search?um=1&hl=...w=1280&bih=608
|
|
#4859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4860 |
|
Raczkowanie
|
desdemonik dzięki za rady i podesłany wątek. Dowiedziałam się kilku ciekawych rzeczy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

Co do ustawienia, to nie będę się wypowiadać, jako że nie wiem ile przestrzeni zajmą poszczególne meble - byłoby to lepiej widoczne na rysunku w 3D, ale rozumiem że nie każdy lubi się bawić programami do projektowania, jak ja.

ALE jeśli wolisz jednolitą kolorystykę i meble w całym mieszkaniu to też będzie ok. drugie rozwiązanie daje Ci spójność i harmonię. Sypialnia w innym stylu/kolorystyce z kolei może podkreślać jej rolę jako azylu i miejsce odpoczynku, różne od strefy dziennej, zazwyczaj zabieganej
. Na przykładzie: obrazki w białych ramkach na ścianach + biały dywan + białe zasłonki = biały trójkąt = harmonia

carpe diem...