|
|
#4831 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Trądzik - cz. 2
Cytat:
Dzięki Ja też się cieszę, że znalazłam to forum ![]() chyba raczej wszyscy którzy to przeżywali/przeżywają ten koszmar wiedzą jakie ważne jest wsparcie osób które naprawdę cie rozumieją, a nie złote rady wszystkich wokół jak trzeba się zachowywać, a którzy nawet nie maja pojęcia jak człowiek się w takiej sytuacji czuje ![]() Pozrawiam |
|
|
|
|
#4832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale jak zauwazylam to u wiekszosci osob na tym forum same polepszenia czy ktos tu wogole wchodzi jeszcze?
|
|
|
|
|
#4833 |
|
Rozeznanie
|
Ja wchodze bo mam doła z powodu tego!!!
Tak mi to psuje humor czasami że dziewczyny naprawdę... szczególnie dzisiaj dlatego pisze tutaj bo pomyślałam ze jak sie wyżale to będzie lżej Czasami unikam pewnych spojrzeń, ludzi, spotkan twarza w twarz,odwracam głowe itp.Chyba poprosze o izotek chociaż boje sie skutków ubocznych ale juz nie mam siły do tego. |
|
|
|
#4834 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja wchodzę i narazie nie zamierzam przestać, bo jestem dopiero po miesiącu kuracji więc jeszcze muszę poczekać na bardziej widoczne efekty, (choć już widzę poprawę, to jeszcze nie jest za dobrze ![]() co do znajomych to ja wogole nie lubie o tym gadac bo wtedy ich wzrok automatycznie ląduje na moich pryszczach no i to jest bardzo krępujące... A i mam pytanie od ilu lat leczysz się na tradzik, i czym do tej pory się leczyłaś?
|
|
|
|
|
#4835 |
|
Raczkowanie
|
kochane ja dalej zagladam mimo ze sie u mnie meggaaa poprawilo
))) ogolnie teraz musze zrobic cos ze sladami bo ehh chcialabym kiedys zrezygnowac ze smarowania sie roznymi masciami typu excipial jednak narazie jest to nie mozliwe.Macie jakies dobre sposoby na obrzydliwe czerwone sladyy??? bo dziurki to nic nie usunie ( jedynie heheh co moze mnie uratowac to przeszczep skory z tylka:P
|
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ehh.. nie wiem czemu tak jest, ale zaaawsze, gdy mam jechać do domu na weekend (jeżdżę co 2 tygodnie) to coś mi wyskakuje... dzisiaj oczywiście pojawiła się paskuda.
|
|
#4837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale to w sumie za duzo nie dawalo moze nigdy nie mialam bardzo duzo pryszczy ale jak sie kazdy pojawial to zostawal na bardzo dlugo slad i moja twarz zrobila sie taka w sladach i wygladala na wiele gorsza niz jest w rzeczywistosi potem zaczelam stosowac skinoren 3 miesiace a teraz duac i unidox i od czasu tej kuracji prawie nic mi sie nie pojawia tak sie ciesze moze wkoncu sie tego pozbylam![]() teraz mam na policzkach troche sladow ktore powoli nikna
|
|
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jedna? Olka i TY sie przejmujesz? ;ppozamawialas sobie probki? ![]() ja z tymi bliznami rozumiem, bo teraz przed okresem mi cos zawsze wyskoczy, niby jeden - dwa pryszcze ale przebarwienie zawsze zostaje i to juz na kilka miesiecy
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiesz jak
. Myślałam, że pojadę do domku, pokażę się bez wyprysków, a tu zonk . To taka wielka jest.Cytat:
Ja niestety mam tragiczne blizny... Całe policzki i brodę są jakby pofalowane - tzn. tu dołek, obok górka, zaraz dołek. Wiem, że nic już z tym nie zrobię (chyba, że ten przeszczep z tyłka ). Ale jakby nic nowego nie wyskakiwało, to może udałoby się zakryć makijażem na jednolity kolor i z daleka nie byłoby tego widać.
|
|
|
#4840 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie te blizny... Ja myślałam,że trochę mi poznikały, ale coś mi się wydaje że to był taki efekt lekkiej opalenizny i jak znikła to znowu mam te czerwone plamki. Wczoraj kupiłam tointex, wątpię żeby coś tam wybieliło, bo te cholerstwa to już się z moją skórą zjednoczyły, ale przynajmniej matuje
![]() A jak tam nie macie pogorszenia jesiennego po lecie?? Bo zawsze na jesień u mnie trochę gorzej jest. Olka mi tam już teraz aż tak często nie wyskakują jakieś nowe pryszcze, ale tak czy siak te przebarwienia i pofalowania jak to określiłaś to pod makijażem ładnie nie wyglądają, bo to takie nierówne jakieś, ale grunt to się nie poddawać. Wy tu o przeszczepie z tyłka,i mi też by się przydało bo na moje przebarwienia to chyba jakieś ścieranie papierem ściernym do 5 warstwy podskórnej nawet by nie pomogło. |
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
Ja narazie po prawie dwoch tygodniach unidexu, zineyrtu i aknymecinu i jestem nastawiona bardzo pozytywnie- widze poprawe, nic nowego praktycznie nie wyskakuje, twarz duzo jasniejsza, przyjemniejsza w dotyku- szalenstwo
oby tak dalej ale przebarwienia tez spedzaja mi sen z powiek o ile pod podkladem widac je tylko raczej przy mocnym swietle ewentualnie w samym sloncu to bez podkladu jest tragedia.. Ale moze jakies zabiegi pozniej cos dadza.. Badzmy dbrej mysli, najwazniejsze pozbyc sie tego, Milego dzionka
|
|
|
|
#4842 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Wszyscy wiemy jak ciężka jest walka z trądzikiem. Zapewne wielu z Was stosowało wielu bezskutecznych rzeczy. Napewno wielu z Was nie udało się rozwiązać skutecznie tego problemu. Dlaczego?! Ponieważ trądzik nie jest problemem tylko skóry! Ten problem dotyczy całego naszego organizmu. Między innymi tego jak się odżywiamy. Trądziku nie pozbędziemy się samymi kosmetykami! Ten problem należy dodatkowo zwalczać od środka! Na początku musimy oczyścić swój organizm, to podstawa aby zacząć walkę z trądzikiem i pozbyć się go skutecznie! Jeśli ktoś zechce dowiedzieć się więcej jak powinien skutecznie walczyć z trądzikiem i pozbyć sie go raz na zawsze zapraszam do pisania na mego e-maila
Pozdrawiam!---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Z pewnością wsparcie jest ważne Powiem Wam też, że podczas walki z trądzikiem musimy wierzyć w sukces, a wtedy naprawdę efekty są dużo większe.
|
|
|
|
#4843 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was dziewczyny,nie wiem czy mnie pamiętacie,pisałam tu we wrześniu,brałam wówczas Tetra i epiduo.Po 2,5miesiącach bez poprawy,udawałam się do pani demratolog,która........ zaproponowała mi IZOTEK
Uzasadniła to faktem,że nie przepisuje mi ze względu na stan mojej skóry lecz długośc nieskutecznego leczenia.Nie wiem co robić,nie mam aż takiej tragicznej skóry.Broda i czoło czyste,ewentualnie jakieś grudy z boku policzków.Przeraziło mnie to,bo czytałam wiele razy ile to ludzi,w tym Was prosi o Izotek,a lekarze się wahają,nie zgadzają.Nie wiem czy warto sie tak truć?Dała mi czas do namysłu,bardzo się boję,nie wiem co mam robić.Od wczoraj ciągle o tym myślę i dalej jestem w szoku. Co mam począć? |
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze, jesli masz tylko jakies grudki, a nie jakis naprawde tragiczny tradzik to szczerze mowiac ja bym sie nie zdecydowala.
Tym bardziej, ze 2,5 miesiaca leczenia i raptem jednym antybiotykiem to naprawde nie jest dlugo. Ja rozumiem jakbys leczyla sie rok bez skutku i wykorzystala wszelkie mozliwe sposoby... Pomijajac juz fakt, ze przeciez by w ogole to rozwazac to na serio to najpierw zrobic badania bo nie wiadomo czy w ogole mozesz
|
|
|
|
#4845 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już myślałam że będzie coraz lepiej a tu znowu co chwilę coś nowego
możliwe że wina tego że jesień mamy? czemu ja muszę mieć brzydką cerę a ci wszyscy którzy się śmieją się z innych mają takie ładne cery, ja mam nawet brzydką jak mam na sobie podkład
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety po lecie jest czesto pogorszenie...bo przesuszenie sloncem daje o sobie znac
|
|
|
|
#4847 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cześć, ja leczyłam się tetralysalem przez ponad pół roku i efekty były świetne tylko że po zakończeniu kuracji to znowu wróciło (po ok miesiącu chyba). Teraz jestem w trakcie terapii izotekiem, bo moja twarz była w opłakanym stanie i po 30 dniach kuracji izotekiem jestem zadowolona, wysuszył mi skórę i wysyp mi już przechodzi - jednym słowem jest znaczna poprawa jedynym minusem jak dla mnie na razie są wysuszone usta, ale to da się przeżyć (odpowiednie pomadki nawilżające )Jednak jeśli Twój tradzik tak jak piszesz nie jest aż taki straszny to nie podejmuj sie tego leczenia, bo IZOTEK jest na naprawde ciężkie postacie tradziku. Wybór jednak nalezy do Ciebie, Jeśli jednak trądzik by Ci się znaczmie nasilił, polecam izotek (w połączeniu z dobrym dermatologiem daje świetne efekty) 3mam za Ciebie kciuki
|
|
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze i Ty idz i spytaj kogos innego. Ja bym nie porywala sie na ten izotek.. szczegolnie tez ze to sa naprawde duze koszta a dla organizmu tez nie jest to przeciez obojetne. |
|
|
|
|
#4849 |
|
Raczkowanie
|
kochana mnie izotek nie pomogl... ogonie nic mi nie pomagalo do czas az zrobilam wymaz z krosty dostalam zwykle ( ale dopasowane) antybiotyki ktore nie sa tak inwazyjne jak roacutany, acnenorminy czy izoteki i aktualnie mam tyko slady zero pryszczy. tak wiec na twoim miejscu bym sie zastanowila bo pzrede wszytkim wcale nie musi pomoc a jest starsznie szkoldliwy albo pomoze na troche a problem wroci bo np bedziesz miala tradzik o innym podlozu.....
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4850 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za odp
|
|
|
|
#4851 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej wszystkim
Co tam u Was słychać?? Ja tydzień temu zrobiłam sobie w dwa dni pod rząd peeling migdałowo-mlekowy(z kwasem mlekowym). W piątek i na weekend wysypało mnie koszmarnie. Miałam megadoła:/po raz pierwszy od wielu miesięcy. Wyglądałam koszmarnie, lewy policzek-pryszcz na pryszczu, w dodatku skóra łuszcząca się , a prawy policzek-jakieś dziwne gule... Pelna najgorszych przeczuc, doprawiłam się jeszcze kwasem salicylowym-tylko na te pryszcze... I dziś się nie poznaję-nagle wszystko się pięknie złuszczyło, łącznie z zaskórnikami!których ostatnio za nic nie mogłam usunąć. Mam NORMALNĄ cerę,gładziutką, nawet przebarwienia zeszły trochę! Jedynie na czole parę krostek i na prawym policzku-ale wszystko się pięknie złuszcza wciąż. Ech, zauważyłam u siebie , że jak mam taki meeeega wysyp to potem tym fajniejsza poprawa i cera jak marzenie(no prawie ). Kocham świat!!!!!! Mam ochotę dziko tańczyć jak mój kot w avatarku
|
#4852 | |
|
Raczkowanie
|
a mi sie zrobil wielki pryszcz na brodzie taki podskorny bolacy
tak dawno nie mialam takiego ze nie wiem czym go potraktowac wiem ze tak nie mozna ale dzisiaj posmarowalam prawie wszystkim co milam w domu hehe a tak ogolnie to reszta dobrze ale ja wiem ze nigdy nie bede miec idealnej i z tym sie licze trudno sie mowi...juz sie boje jutrzejszego dnia jak ja zakryje go do szkoly ehh ale mam nadzieje ze excipialem sobie poradze ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
a tancz!!!
|
|
|
|
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też wyszedł jeden łobuz, na lewym policzku
![]() ale to tylko dlatego, że testowałam olejki z BU to chyba na dobry początek Generalnie na trądzik już nie narzekam, bo sladowe pryszcze da się znieść... ale walcze z czerwonymi śladami, no i naczynkami.. Grupa wsparcia zdaje egzamin.. Fajnie że jesteście dziewczyny |
|
|
|
#4854 |
|
Raczkowanie
|
Ojejciu, ale wam zazdroszczę. U mnie była poprawa, ale już ani śladu po niej. Od ostatnich kilku dni moja buzia wygląda okropnie, a do tego wciąż pojawiają się nowe pryszcze i to takie spore, zwłaszcza na policzkach, gdzie i tak już mam ślady.. Pewnie Zineryt przestał działać i to tylko dzięki niemu nastąpiła chwilowa poprawa. Teraz mam kolejny środek, ale czy jest sens stosowania tych specyfików przepisanych przez dermatologa, skoro dają one tylko tymczasowe efekty?
Nie jestem załamana, nie mam już na to siły. Jakoś tak się powoli z tym godzę, że wszyscy wokół mają piękne, czyste cery, a ja wciąż muszę chować się pod podkładem... Humor pogarsza mi dodatkowo wf, przez niego moja buzia wygląda jeszcze gorzej, a ja czuję się po nim nieświeża, kiedy nie mogę wytrzeć twarzy czy opłukać, bo podkład, wiadoma sprawa... Już nie jestem zła, tylko jakoś tak smutno mi w sumie.
|
|
#4855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest tylko jeden lek (doustne retinoidy), ktory dziala inaczej...ale to naprawde mocny srodek, stosowany w naprawde ciezkich przypadkac i mocno obciazajacy organizm. Ja bym sie na niego nie zdecydowala w zyciu. A co do innych srodkow to moim zdaniem warto, chocby po to by wygladac lepiej gdy sie je stosuje ![]() Polecam lekture http://www.bella-derm.pl/roaccutane/ Krotki cytat: Cytat:
|
||
|
|
|
#4856 |
|
Zadomowienie
|
Ech, nie wiem czy Cie to pocieszy Merila, ale od olejku z BU mnie wysypało, i mam kilku nowych gości na twarzy... ide sie pochlastać
|
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
quleczka- nie mozemy sie poddawac
Bedzie na pewno lepiej
|
|
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też tak macie?)a najgorsze jest to, że pewnie nigdy się tej paranoi nie pozbędę, bo nawet jeśli wyleczę się z trądziku, to i tak do końca życia coś mi będzie wyskakiwać, chociażby przed okresem
|
|
|
#4859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Olka a odstawilas juz ten lek co bralas? ![]()
|
|
|
|
|
#4860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak sie wszystko odstawi...to wlasnie moze wrocic i to jeszcze z wieksza sila ![]() Cytat:
Bo nie ma cudow, antybiotyki zlikwiduja ropne stany zapalne ale tak naprawde nie likwiduja przyczyny, wiec trzeba stosowac cos by te pory sie znowu nie zapychaly i nie zrobil sie ponownie stan zapalny...ogolnie trzeba to stosowac tak dlugo jak problem jest
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.

Czasami unikam pewnych spojrzeń, ludzi, spotkan twarza w twarz,odwracam głowe itp.
dzisiaj oczywiście pojawiła się paskuda.

. Myślałam, że pojadę do domku, pokażę się bez wyprysków, a tu zonk

Co tam u Was słychać?? Ja tydzień temu zrobiłam sobie w dwa dni pod rząd peeling migdałowo-mlekowy(z kwasem mlekowym). W piątek i na weekend wysypało mnie koszmarnie. Miałam megadoła:/po raz pierwszy od wielu miesięcy. Wyglądałam koszmarnie, lewy policzek-pryszcz na pryszczu, w dodatku skóra łuszcząca się , a prawy policzek-jakieś dziwne gule... Pelna najgorszych przeczuc, doprawiłam się jeszcze kwasem salicylowym-tylko na te pryszcze... I dziś się nie poznaję-nagle wszystko się pięknie złuszczyło, łącznie z zaskórnikami!których ostatnio za nic nie mogłam usunąć. Mam NORMALNĄ cerę,gładziutką, nawet przebarwienia zeszły trochę! Jedynie na czole parę krostek i na prawym policzku-ale wszystko się pięknie złuszcza wciąż. Ech, zauważyłam u siebie , że jak mam taki meeeega wysyp to potem tym fajniejsza poprawa i cera jak marzenie(no prawie