|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)
Jodie Wszystkiego NAJ, NAJ ! Niech w końcu zaświeci dla Ciebie słoneczko, życzę Ci samej pozytywnej energii, wielu szczerych przyjaciół i wiesz sama czego................ -aby wszystko ułożyło się tak jak tego pragniesz
|
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, Miśkowa, Haniu ,Dorinko dziękuję Wam bardzo
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wczoraj tż zaczął ze mną szczerze gadać, zaczął się mocno otwierać i wyrzucił z siebie kilka rzeczy, których bał się mówić na głos.
Chodzi generalnie o to, że on czuje się niezaakceptowany przez moją mamę, czuje się gorszy, bo jest gorzej wykształcony ode mnie i jak to sam określił pochodzi ze zwykłej, prostej rodziny. Ma ogromne kompleksy z tym związane i tylko wyszukuje sytuacji, które by potwierdzały to, że moja mama go nie lubi i nie akceptuje, albo że nie pasuje do mojej rodziny. Szczęka mi opadła, bo ja wcale nie odniosłam takiego wrażenia. Fakt, moja mama jest dość specyficzna, zdystansowana, nie chwali tylko wytyka itp., ale na pewno nie jest tak, że go nie lubi - może nie potrafi tego okazać, albo nie chce, nie wiem. W każdym razie nie potrafiłam mu przetłumaczyć, on ciągle swoje. Nie wiem kompletnie, co z tym zrobić i czy to mu z czasem przejdzie w ogóle, bo moim zdaniem to tylko kompleksy w jego głowie i on się sam nakręca |
|
|
|
#4834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam taką nadzieję. Cytat:
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, może dla dzieciaków to przeżycie ale dla mojego Tomka wielkie zamieszanie o nic, nic mu nie sugerowałam, sam doszedł do takich wniosków ale oczywiście jesteśmy na to gotowi ![]() Miśku a Twoja mama jak rozmawia z Tobą o Tżcie to przejawia takie myśli, że wolałaby aby Twój partner był innym człowiekiem, lepiej wykształocnym itp. W sensie, czy siedzi to w niej ? Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-10-09 o 11:56 |
|
|
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt, moja mama ostatnimi czasy chyba zaczęła menopauzę, ale nie rozmawiam z nią o tym, chociaż widzę, że nieraz różne dziwne rzeczy ją na maksa wkur... ale nie było nigdy sytuacji, żeby np. źle mówiła o tż |
|
|
|
|
#4837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez nie wiem co robić. Doceniać faceta...ale to przede wszystkim on sam powinien polubić siebie. Cytat:
W niemieckich szkołach to w ogóle wielkie święto. Jest zwyczaj że chrzestni robią prezent dla dziecka..kupują takie wielkie rożki w których są przybory szkolne, słodycze itp. Później oczywiście dzieci z tymi rożkami pełnymi prezentów mają zdjęcia i grupowe i solo. Są ciasta i sałatki...no biba wielka
|
|
#4838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Nie
..ale mój chrześniak chodzi
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli mowa o pasowaniu to dla mnie też było mega przezycie. pamiętam jak wszystkie klasy siedziły na sali gimnastycznej. Kazdy ładnie ubrany. Były jakies przedstawienia potem ktos podchodził do kazdego ucznia i pasował go
pamiętam , ze kazdy potem czuł sie taki bardziej poważny hehe
|
|
|
|
#4841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, teraz mówi, o jeny w piątek popołudniu takie uroczystości, wolałbym pójść do kolegi i z nim spędzić wolny czas On ma straszny kult weekendowania, chyba po mnie ![]() W każdym razie ciasta, słodycze i poczęstunek też będzie , ja mam zamiar wymknąć się po angielsku jeśli się wszystko przedłuży, bo mam salsę ale ojciec małego mnie zmieni, więc wszystko zostanie w rodzinie ![]() Miśku nie pozostake nic innego jak przekonywanie Tżta, leczenie go z tych kompleksów, że są niesłuszne ....ale wiadomo kompleksy siedzą w nas głęboko i to nie przechodzi po takim gadaniu zazwyczaj ![]() MIłego weekendu dziewczyny, ja już spadam
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-10-09 o 12:17 |
|
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
zaskoczyłą mnie tesciowa. Nie mogła się do TZ dodzwonic wiec zadzwoniłą do mnie. Powiedziała, ze ma wizyty domowe po pracy a TZ siostra jest u ortodontki umówiona na 19 w makowie i czy nie miałanbym nic przeciwko jakby TZ ją zawiózł. Powiedziałam,z e nie ma sprawy, dzis nic nie mielismy w planach.
Ucieszyła się ![]() Tesciu to pewnie by sie nie pytał, tylko od razu rozkazał bo jesli nie to... |
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
O rety co za cisza
![]() A ja z nudów dziś umieram. Poza tym jest "fantastycznie" gdyż mój kolega ma poważny uraz kręgosłupa..chodzi na zabiegi, na zastrzyki i siedzieć nie może ..tym sposobem do końca miesiąca jestem sama w pracy...całe 3 tygodnie i 4 soboty Prezes tylko poszedł mi na ręką (jakby miał inne wyjście ) i mogę otwierać biuro o 10.To będzie najdłuższy październik w moim życiu ![]() NATALI!!!! TO TY??? O rety Kobieto pisz co u Ciebie!!!
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-10-09 o 14:29 |
|
|
|
#4844 |
|
Zadomowienie
|
Jodie wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo spokoju no i żeby spełniły się Twoje marzenia
Haniu no to faktycznie październik zapowiada się nie za ciekawie Jakaś śnięta jestem i spanie mnie bierze
|
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu współczuje
Natalia co tam u ciebie?? Dziewczyny włąsnie dzowniłą moja babcia. Dzownili do niej z warszawy we wtorek na 8 rano dziadek ma byc w warszawie na kardiologii na badaniach i od razu potem operacja na serce . az mi się ręce trzęsą całe jak sie dowiedziałam. ale wierzę, ze wszystko się uda. |
|
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu mam do Ciebie pytanko. Jak robisz pastę twarożkowo-tuńczykową? Tuńczyk w zalewie czy w oleju ? Brzmi pysznie, ale boję się coś zepsuć. Mam 2 lewe ręce jeżeli chodzi o ryby i owoce morza. Nawet jezeli nie trzeba nic gotować :P
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2009-10-10 o 15:19 |
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
no i mamy weekend
moj zaczal sie tak,ze nalałam sobie wody do wanny i idę zaraz się w tej wannie wyryczeć Szanowny małzonek spi. Na kanapie. Przed telewizorem. I ok ,wszytsko rozumiem ,zapytalam,czy połozymy się wcześniej ,ale nie, on przeciez nie spi. Moglibysmy zwyczajnie sie przytulic i isc wczesniej spac ,ale jak widze ja nie jestem mu do niczego potrzebna. Poza tym mam ochotę mu powiedzieć,ze zachowuje się jak stary ramol. Mamy oboje dzis cały dzien wolny ,nie robił nic wiecje niz ja ,a zachowuje sie tak,jakby wrocil z ciekich robot drogowych. Ja na prawde nie wymagam niczego wielkiego. Moglibysmy po prostu posiedziec, pogadac,obejrzec jakies *******y w tv ,jesli na nic innego nie ma ochoty. Mam go w nosie, nie bede przy nim lezec kiedy on spi i gapic sie bezczynnie w tv. Ide do wanny zajac sie sobą. A jeszcze niedawno było zupełnie inaczej...przegadane wieczory ,wino pite we dwoje, jakies male wyjscia, wspolne kolacje ze znajomymi u nas. a teraz.... kicha |
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Stokrotka i jak tam wczoraj się sprawy potoczyły?? TZ przyszedł do ciebie , czy dalej spał na kanapie?? A my wczoraj oglądalismy film "zapowiedz" polecam gorąco. no a na 8 mąz pojechał pomagać swojemu ojcu bo trzeba kilka samochodów rozładowac, bo im do sklepu korę przywieźli. Dzis miałam fają noc . TZn mój mąż mnie obudził o 5 nad ranem, zaczał całować, dobierac sie do mnie. Rano mu mówie, ze mnie zaskoczył, a ten, ze on nic takiego nie pamięta myslałam, ze z łózka spadne, robił to przez sen ![]() Rano za to chciał mi to wynagrodzić, mówi pocałuj mnie mnie (bo ja sie pod kołdre schowałam. a ja, ze krzycze, ze nie. a on" no kochanie, pocałuj, a jak mi sie coś stanie to będziesz załowała, ze sie ze mną nie pożegnałas cwaniaczek
|
|
|
|
#4849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doprawiam oczywiście solą i pieprzem...żeby pasta nie była sucha dodaje jogurtu naturalnego, czasem kapkę musztardy lub keczupu.Jak masz w nosie diety to dodaj majonezu .Tuńczyka zawsze kupuję w sobie własnym....ale jak masz w oleju też może być ![]() Cytat:
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu do której dziś w pracy??
|
|
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasypiac przed tv zdarzało sie nam razem czasem ,kiedy oglądalismy coś a bylismy zmęczeni. Ale wtedy to ,które się obudziło ,budziło drugie i szlismy do sypialni. I to nie był nigdy problem dla mnie. Ale ostatnio jak juz pisałma mój TZ zachowuje się nieco inaczej ,jest apatyczny ,a przy tym rozdrazniony ,zamyka się w swoim świecie i ma wszytsko i wszytskich w nosie. Rozmawialiśmy na ten temat już i powiedzial,ze ma gorszy okres, że finanse itd. A dzisiaj sam przyznał,że zauważa swoje dziwne zachowanie ,że wszystko go drażni itd. Sama nie wiem jak mu pomóc.. |
|
|
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka czyli wczoraj było miło
Skoro mówi, że ma gorszy okres, to może trzeba to przeczekać. |
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a poza tym...(moze to zle) ,ale uważam,że jak jest problem to sie go rozwiazuje i tyle. Mozna miec gorszy dzien ,pewnie, ale nie dzieje sie zadna tragedia...jego zachowanie wydaje mi się albo na wyrost ,albo...spowodowane czymś o czym nie mam pojęcia. Próbowałam go wspierac,bardziej docenic, chwalić ,ale to nic nie daje... Zmiane zachowania TZ zauwazam nie tylko ja ,ale tez znajomi i rodzina ,wiec jest cos na rzeczy. Ja nie oczekuje,ze zawsze będzie w świetnej formie ,ale takie maruderstwo mnie dobija... I szarpię się z tym, bo mam wrażenie, że nie jest szczęsliwy ,a chciałabym ,żeby był. |
|
|
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja wiem o co chodzi ,i wiem tez, że TZ juz nic wiecje na ten temat mi nie powie.Moze problem jest we mnie. Moze powinnam byc cierpliwsza, spokojniejsza. Ja wiem,ze przez to przejdziemy i będzie dobrze,wiem,że pojdziemy dalej. Tylko teraz pierunsko boli mnie to jak patrzę na mojego TZ takiego dobitego. Zrobiłabym coklwiek, zeby było mu lżej ,a gucio mogę zrobić. I przez to się wściekam. A tym mu na pewno nie pomogę. a pomysł ze spokojnym wieczorem we dwoje jest dobry
|
|
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, że wieczorek pomoże i będzie lepiej |
|
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze 2 godzinki tylko.
Cytat:
.Stokrotko w takiej sytuacji nic wiecej nie zdziałasz...i niestety musisz przeczekać. TŻ ma po prostu inny charakter niż Ty - bardziej się stresyje, gorzej sobie radzi z problemami . Nie wkurzaj się na niego. Ważne że umiecie rozmawiać, powiedział o co chodzi, wiesz że to chwilowa sytuacja..a do tego TŻ mimo wszystko potrafi przytulić i pomiziać. Dobrze będzie Mi si wydaje że g faceci gorzej sobie radzą z problemami finansowymi bo uważają że to oni powinni być finansową głowa rodziny. Gdy jest inaczej ostro się dołują...przynajmniej faceci których ja znam tak mają- a szczególnie mój mąż tak ma
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-10-10 o 11:55 |
|
|
|
|
#4859 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Jodie, spoznione zyczenia urodzinowe, wszystkiego naj!! Cytat:
Przedwczoraj wpadla mi w rece taka gazetka zatytuowana "Twoj przewodnik po oliwie z oliwek", no i wyczytalam ze jak najbardziej mozna smazyc na extra virgin, bo temperatura w ktorej zaczyna dymic jest bardzo wysoka- 210 stopni (oleju z pestek winogrn- 'tylko' 160 stopni). Nastepnym razem az sprobuje bo sie zaciekawilam. Cytat:
![]() Bo z moja coraz slabiej Rok temu chodzilam na 3 godziny zajec pod rzad, i to takie prawdziwe wyciskania potu- i dalam rade. Teraz po godzinie stepu pot sie ze mnie leje Mam nadzieje ze jak sie zmobilizuje do chodzenia kilka razy w tygodniu to w ciagu miesiaca-dwoch jakos sie poprawi ![]() 2 odcinek Dextera podobal mi sie tez bardzo Mad mana zzaczelismy kiedys ogladac ale nie wciagnal nas jakos strasznie. Mnie sie nawet podobal ale TŻ sie nudził ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, wscieklam sie. Sprawa dotyczy wakacji. Zaplacilismy, podpisalismy umowe i przeslalismy skan mailem. Egipt, hotel bardzo dobry, dlugo go wybieralismy na holidaychecku. Wczoraj TŻ dzwoni (dzwonil do nich bo nie przyslali nam potwierdzenia rezerwacji) ze nagle sie okazalo, ze hotelu juz nie ma.. Zrobili nam rezerwacje zapewniajac ze sa miejsca i wszystko super. No i co najglupsze, zgodnie z umowa maja prawo zrobic cos takiego, pod warunkiem ze zapewnia nam hotel o podobnym standardzie albo wyzszym. Owszem, zaproponowali kilka innych- tyle ze albo cena wyzsza o 700 zl na glowe!! albo sa to hotele, ktore maja fatalne opinie na necie. Jestesmy wsciekli, najbardziej o to ze znow musimy czegos szukac ![]() Za to zaplacilismy wczoraj zaliczke za zespol
|
|
|
#4860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...mnie nauczyła mama- to jej jeden ze sposób na gotowanie najlepszych zup pod słońcem. Mój szwagier tez smaży na oliwie extra virgin i uważa że nic się nie dzieje. A jest kucharzem z Sycylii więc chyba się zna ![]() Cytat:
Ja kiedyś mocno rzeźbiłam ręce i teraz kilka ćwiczeń z guma na ręce sprawiło że mięśnie dosłownie wyskoczyły ![]() Także Zara kilka wyjść na fitnes i będzie super Nie obejrzałam jednak dwójki bo nie było nas wczoraj w domu do 2 w nocy ![]() Dziś też nie mamy czasu na obejrzenie ![]() A tak jestem ciekawa co się wydarzyło po tym wypadku ![]() Bo w Mad Menie akcji nie ma to taka obyczajówka bardziej więc pewnie dlatego sie nie wciągnął.Nam sie bardzo podoba szczegolnie za klimat lat 60 Jak TŻ chce akcji obejrzyjcie Burn Notice...super jest. Uwielbiam glównego bohatera tak jak Dextera ![]() No i koniecznie Breaking Bad!!! Ja mam taką kolejnośc serialową: Dexter, Breaking Bad, Burn Notice, Mad Man, The Mentalist i mimo wszystko Californication. Jedyne pocieszenie takie że meża w żadną sobotę nie bedzie więc w sumie i tak nie miałabym co w te soboty robić ![]() Cytat:
Pewnie ktoś się walną i nie wywalił tego hotelu z systemu po prostu. Albo pracownik biura źle sprawdził dostępność. Też bym sie bardzo wkurzyła. Szukajcie szybko bo już jest duży problem z miejscami na piątek. GRATULUJĘ zaklepania zespołu
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-10-10 o 13:37 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

, może dla dzieciaków to przeżycie ale dla mojego Tomka wielkie zamieszanie o nic, nic mu nie sugerowałam, sam doszedł do takich wniosków ale oczywiście jesteśmy na to gotowi 
, teraz mówi, o jeny w piątek popołudniu takie uroczystości, wolałbym pójść do kolegi i z nim spędzić wolny czas
, ja mam zamiar wymknąć się po angielsku jeśli się wszystko przedłuży, bo mam salsę ale ojciec małego mnie zmieni, więc wszystko zostanie w rodzinie