Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!) - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-09, 11:26   #4831
dorinka30
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)

Jodie Wszystkiego NAJ, NAJ ! Niech w końcu zaświeci dla Ciebie słoneczko, życzę Ci samej pozytywnej energii, wielu szczerych przyjaciół i wiesz sama czego................ -aby wszystko ułożyło się tak jak tego pragniesz
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 11:34   #4832
jodie
Zakorzenienie

Madzia, Miśkowa, Haniu ,Dorinko dziękuję Wam bardzo
Stary 2009-10-09, 11:38   #4833
miskowa
Zakorzenienie

Dziewczyny, wczoraj tż zaczął ze mną szczerze gadać, zaczął się mocno otwierać i wyrzucił z siebie kilka rzeczy, których bał się mówić na głos.
Chodzi generalnie o to, że on czuje się niezaakceptowany przez moją mamę, czuje się gorszy, bo jest gorzej wykształcony ode mnie i jak to sam określił pochodzi ze zwykłej, prostej rodziny. Ma ogromne kompleksy z tym związane i tylko wyszukuje sytuacji, które by potwierdzały to, że moja mama go nie lubi i nie akceptuje, albo że nie pasuje do mojej rodziny.
Szczęka mi opadła, bo ja wcale nie odniosłam takiego wrażenia. Fakt, moja mama jest dość specyficzna, zdystansowana, nie chwali tylko wytyka itp., ale na pewno nie jest tak, że go nie lubi - może nie potrafi tego okazać, albo nie chce, nie wiem. W każdym razie nie potrafiłam mu przetłumaczyć, on ciągle swoje. Nie wiem kompletnie, co z tym zrobić i czy to mu z czasem przejdzie w ogóle, bo moim zdaniem to tylko kompleksy w jego głowie i on się sam nakręca
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 11:48   #4834
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Mój mąż nie zostawia na kilka dni mięsa - piecze od razu. Tylko że on to mięso nadziewa: nacina delikatnie i wkłada kawałki czosnku, ogórka, boczek itp. Cały kawał następnie smaruje przyprawami, vegetą, daje listek laurowy. Zawija wszystko w folię aluminiową i tak zapieka godzinę. I tyle
Każdy ma swój sposób

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że ten wyjątkowo rozczarował i później będzie lepiej.
Ja też mam taką nadzieję.

Cytat:
---------
Piersi z kuraka kroisz na kawałeczki posypujesz przyprawą do gyrosa i odstawiasz na 20 min.
Smażysz, po czym kroisz:
Kapustę pekińską, ogórki świeże, paprykę, cebulkę czerwoną, kukurydzę.
układasz w misce...kurczaka- na to cebulkę , paprykę, kukurydzę, kapustę pekińską i zalewasz sosem z keczupu i majonezu.
W oryginale się nie miesza..ale ja nie lubię warstwowych sałatek i mieszam wszystko.
Na naszym ślubnym obiedzie była właśnie sałatka gyros- jadłam ją po raz pierwszy i nie mogłam przestać
Stary 2009-10-09, 11:53   #4835
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Cześć.

Mnie też pasowali na ucznia a było to sporo lat temu więc to nie tylko teraz. Dorinko, dla Ciebie to może i cyrk ale dla dzieciaków wielkie przeżycie.
Mnie tam nie pasowali a uczniem byłam , może dla dzieciaków to przeżycie ale dla mojego Tomka wielkie zamieszanie o nic, nic mu nie sugerowałam, sam doszedł do takich wniosków ale oczywiście jesteśmy na to gotowi

Miśku a Twoja mama jak rozmawia z Tobą o Tżcie to przejawia takie myśli, że wolałaby aby Twój partner był innym człowiekiem, lepiej wykształocnym itp. W sensie, czy siedzi to w niej ?

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2009-10-09 o 11:56
Stary 2009-10-09, 12:00   #4836
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Mnie tam nie pasowali a uczniem byłam , może dla dzieciaków to przeżycie ale dla mojego Tomka wielkie zamieszanie o nic, nic mu nie sugerowałam, sam doszedł do takich wniosków ale oczywiście jesteśmy na to gotowi

Miśku a Twoja mama jak rozmawia z Tobą o Tżcie to przejawia takie myśli, że wolałaby aby Twój partner był innym człowiekiem, lepiej wykształocnym itp. W sensie, czy siedzi to w niej ?
nie, rozmawia ze mną normalnie, niczego takiego nie zauważyłam, ja myślę, że on sobie sam to wkręca, bo ma takie kompleksy, ale ja nie potrafię mu wytłumaczyć, że tak nie jest
fakt, moja mama ostatnimi czasy chyba zaczęła menopauzę, ale nie rozmawiam z nią o tym, chociaż widzę, że nieraz różne dziwne rzeczy ją na maksa wkur... ale nie było nigdy sytuacji, żeby np. źle mówiła o tż
Stary 2009-10-09, 12:00   #4837
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj tż zaczął ze mną szczerze gadać, zaczął się mocno otwierać i wyrzucił z siebie kilka rzeczy, których bał się mówić na głos.
Ja myślę żr po prostu jest zakompleksiony i w każdym geście twojej mamy doszukuje sie dezaprobaty.
Tez nie wiem co robić. Doceniać faceta...ale to przede wszystkim on sam powinien polubić siebie.

Cytat:
Dla mnie to było wielkie przeżycie.

W niemieckich szkołach to w ogóle wielkie święto.
Jest zwyczaj że chrzestni robią prezent dla dziecka..kupują takie wielkie rożki w których są przybory szkolne, słodycze itp.

Później oczywiście dzieci z tymi rożkami pełnymi prezentów mają zdjęcia i grupowe i solo.
Są ciasta i sałatki...no biba wielka
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 12:02   #4838
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę żr po prostu jest zakompleksiony i w każdym geście twojej mamy doszukuje sie dezaprobaty.
Tez nie wiem co robić. Doceniać faceta...ale to przede wszystkim on sam powinien polubić siebie.
też tak myślę, ale nie potrafię mu w tym pomóc

Cytat:

Jest zwyczaj że chrzestni robią prezent dla dziecka..kupują takie wielkie rożki w których są przybory szkolne, słodycze itp.

Później oczywiście dzieci z tymi rożkami pełnymi prezentów mają zdjęcia i grupowe i solo.
a ty chodziłaś do niemieckiej szkoły Haniu?
Stary 2009-10-09, 12:03   #4839
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
a ty chodziłaś do niemieckiej szkoły Haniu?
Nie..ale mój chrześniak chodzi
Stary 2009-10-09, 12:05   #4840
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Jesli mowa o pasowaniu to dla mnie też było mega przezycie. pamiętam jak wszystkie klasy siedziły na sali gimnastycznej. Kazdy ładnie ubrany. Były jakies przedstawienia potem ktos podchodził do kazdego ucznia i pasował go pamiętam , ze kazdy potem czuł sie taki bardziej poważny hehe

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 12:08   #4841
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam ambiwalentny stosunek do takich uroczystości, wyczuwam tu sztuczność i pompę na siłę, mały ma to pewnie po mnie, teraz mówi, o jeny w piątek popołudniu takie uroczystości, wolałbym pójść do kolegi i z nim spędzić wolny czas On ma straszny kult weekendowania, chyba po mnie
W każdym razie ciasta, słodycze i poczęstunek też będzie , ja mam zamiar wymknąć się po angielsku jeśli się wszystko przedłuży, bo mam salsę ale ojciec małego mnie zmieni, więc wszystko zostanie w rodzinie

Miśku nie pozostake nic innego jak przekonywanie Tżta, leczenie go z tych kompleksów, że są niesłuszne ....ale wiadomo kompleksy siedzą w nas głęboko i to nie przechodzi po takim gadaniu zazwyczaj

MIłego weekendu dziewczyny, ja już spadam

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2009-10-09 o 12:17

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-09, 12:53   #4842
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

zaskoczyłą mnie tesciowa. Nie mogła się do TZ dodzwonic wiec zadzwoniłą do mnie. Powiedziała, ze ma wizyty domowe po pracy a TZ siostra jest u ortodontki umówiona na 19 w makowie i czy nie miałanbym nic przeciwko jakby TZ ją zawiózł. Powiedziałam,z e nie ma sprawy, dzis nic nie mielismy w planach.
Ucieszyła się

Tesciu to pewnie by sie nie pytał, tylko od razu rozkazał bo jesli nie to...

Stary 2009-10-09, 14:27   #4843
hania811
Zakorzenienie

O rety co za cisza
A ja z nudów dziś umieram.

Poza tym jest "fantastycznie" gdyż mój kolega ma poważny uraz kręgosłupa..chodzi na zabiegi, na zastrzyki i siedzieć nie może ..tym sposobem do końca miesiąca jestem sama w pracy...całe 3 tygodnie i 4 soboty
Prezes tylko poszedł mi na ręką (jakby miał inne wyjście) i mogę otwierać biuro o 10.

To będzie najdłuższy październik w moim życiu

NATALI!!!!
TO TY???

O rety Kobieto pisz co u Ciebie!!!

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-10-09 o 14:29
Stary 2009-10-09, 14:35   #4844
czeremchowa
Zadomowienie

Jodie wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo spokoju no i żeby spełniły się Twoje marzenia

Haniu no to faktycznie październik zapowiada się nie za ciekawie współczuję

Jakaś śnięta jestem i spanie mnie bierze
czeremchowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 14:43   #4845
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Haniu współczuje

Natalia co tam u ciebie??

Dziewczyny włąsnie dzowniłą moja babcia. Dzownili do niej z warszawy we wtorek na 8 rano dziadek ma byc w warszawie na kardiologii na badaniach i od razu potem operacja na serce . az mi się ręce trzęsą całe jak sie dowiedziałam. ale wierzę, ze wszystko się uda.

Stary 2009-10-09, 18:31   #4846
carmelova
Zakorzenienie

Haniu mam do Ciebie pytanko. Jak robisz pastę twarożkowo-tuńczykową? Tuńczyk w zalewie czy w oleju ? Brzmi pysznie, ale boję się coś zepsuć. Mam 2 lewe ręce jeżeli chodzi o ryby i owoce morza. Nawet jezeli nie trzeba nic gotować :P

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2009-10-10 o 15:19
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 21:04   #4847
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

no i mamy weekend

moj zaczal sie tak,ze nalałam sobie wody do wanny i idę zaraz się w tej wannie wyryczeć

Szanowny małzonek spi. Na kanapie. Przed telewizorem. I ok ,wszytsko rozumiem ,zapytalam,czy połozymy się wcześniej ,ale nie, on przeciez nie spi.
Moglibysmy zwyczajnie sie przytulic i isc wczesniej spac ,ale jak widze ja nie jestem mu do niczego potrzebna. Poza tym mam ochotę mu powiedzieć,ze zachowuje się jak stary ramol. Mamy oboje dzis cały dzien wolny ,nie robił nic wiecje niz ja ,a zachowuje sie tak,jakby wrocil z ciekich robot drogowych.
Ja na prawde nie wymagam niczego wielkiego. Moglibysmy po prostu posiedziec, pogadac,obejrzec jakies *******y w tv ,jesli na nic innego nie ma ochoty.
Mam go w nosie, nie bede przy nim lezec kiedy on spi i gapic sie bezczynnie w tv. Ide do wanny zajac sie sobą.
A jeszcze niedawno było zupełnie inaczej...przegadane wieczory ,wino pite we dwoje, jakies male wyjscia, wspolne kolacje ze znajomymi u nas.
a teraz.... kicha
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 10:00   #4848
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

czesc

Stokrotka i jak tam wczoraj się sprawy potoczyły?? TZ przyszedł do ciebie , czy dalej spał na kanapie??

A my wczoraj oglądalismy film "zapowiedz" polecam gorąco. a potem pół odcinka dr Housa i zasnęlismy no a na 8 mąz pojechał pomagać swojemu ojcu bo trzeba kilka samochodów rozładowac, bo im do sklepu korę przywieźli.

Dzis miałam fają noc . TZn mój mąż mnie obudził o 5 nad ranem, zaczał całować, dobierac sie do mnie. Rano mu mówie, ze mnie zaskoczył, a ten, ze on nic takiego nie pamięta myslałam, ze z łózka spadne, robił to przez sen

Rano za to chciał mi to wynagrodzić, mówi pocałuj mnie mnie (bo ja sie pod kołdre schowałam. a ja, ze krzycze, ze nie. a on" no kochanie, pocałuj, a jak mi sie coś stanie to będziesz załowała, ze sie ze mną nie pożegnałas cwaniaczek

Stary 2009-10-10, 10:17   #4849
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Haniu mam do Ciebie pytanko. Jak robisz pastę twarożkowo-tuńczykową? Tuńczyk w zalewie czy w oleju ? Brzmi pysznie, ale boję się coś zepsuć. Mam 2 lewe ręce jeżeli chodzi o ryby i owoce może. Nawet jezeli nie trzeba nic gotować :P
Po prostu mieszam tuńczyka z twarożkiem Doprawiam oczywiście solą i pieprzem...żeby pasta nie była sucha dodaje jogurtu naturalnego, czasem kapkę musztardy lub keczupu.
Jak masz w nosie diety to dodaj majonezu.
Tuńczyka zawsze kupuję w sobie własnym....ale jak masz w oleju też może być

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
no i mamy weekend

moj zaczal sie tak,ze nalałam sobie wody do wanny i idę zaraz się w tej wannie wyryczeć

Szanowny małzonek spi. Na kanapie. Przed telewizorem. I ok ,wszytsko rozumiem ,zapytalam,czy połozymy się wcześniej ,ale nie, on przeciez nie spi.
Moglibysmy zwyczajnie sie przytulic i isc wczesniej spac ,ale jak widze ja nie jestem mu do niczego potrzebna. Poza tym mam ochotę mu powiedzieć,ze zachowuje się jak stary ramol. Mamy oboje dzis cały dzien wolny ,nie robił nic wiecje niz ja ,a zachowuje sie tak,jakby wrocil z ciekich robot drogowych.
Ja na prawde nie wymagam niczego wielkiego. Moglibysmy po prostu posiedziec, pogadac,obejrzec jakies *******y w tv ,jesli na nic innego nie ma ochoty.
Mam go w nosie, nie bede przy nim lezec kiedy on spi i gapic sie bezczynnie w tv. Ide do wanny zajac sie sobą.
A jeszcze niedawno było zupełnie inaczej...przegadane wieczory ,wino pite we dwoje, jakies male wyjscia, wspolne kolacje ze znajomymi u nas.
a teraz.... kicha
To jednorazowa sytuacja czy robi tak codziennie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-10, 10:43   #4850
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Haniu do której dziś w pracy??

Stary 2009-10-10, 10:56   #4851
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
czesc

Stokrotka i jak tam wczoraj się sprawy potoczyły?? TZ przyszedł do ciebie , czy dalej spał na kanapie??
przyszedł ,przyszedł ,przytulił ,pomiział i noc mineła miło ,ale rano i tak mu wygarnęłam..

Cytat:

To jednorazowa sytuacja czy robi tak codziennie?
Zasypiac przed tv zdarzało sie nam razem czasem ,kiedy oglądalismy coś a bylismy zmęczeni. Ale wtedy to ,które się obudziło ,budziło drugie i szlismy do sypialni.
I to nie był nigdy problem dla mnie.
Ale ostatnio jak juz pisałma mój TZ zachowuje się nieco inaczej ,jest apatyczny ,a przy tym rozdrazniony ,zamyka się w swoim świecie i ma wszytsko i wszytskich w nosie.
Rozmawialiśmy na ten temat już i powiedzial,ze ma gorszy okres, że finanse itd.
A dzisiaj sam przyznał,że zauważa swoje dziwne zachowanie ,że wszystko go drażni itd.
Sama nie wiem jak mu pomóc..
Stary 2009-10-10, 11:04   #4852
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Stokrotka czyli wczoraj było miło to dobrze.
Skoro mówi, że ma gorszy okres, to może trzeba to przeczekać.

Stary 2009-10-10, 11:15   #4853
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Stokrotka czyli wczoraj było miło to dobrze.
Skoro mówi, że ma gorszy okres, to może trzeba to przeczekać.
problem w tym,że ja nie jestem dobra w przeczekiwaniu
a poza tym...(moze to zle) ,ale uważam,że jak jest problem to sie go rozwiazuje i tyle.
Mozna miec gorszy dzien ,pewnie, ale nie dzieje sie zadna tragedia...jego zachowanie wydaje mi się albo na wyrost ,albo...spowodowane czymś o czym nie mam pojęcia.
Próbowałam go wspierac,bardziej docenic, chwalić ,ale to nic nie daje... Zmiane zachowania TZ zauwazam nie tylko ja ,ale tez znajomi i rodzina ,wiec jest cos na rzeczy.
Ja nie oczekuje,ze zawsze będzie w świetnej formie ,ale takie maruderstwo mnie dobija...
I szarpię się z tym, bo mam wrażenie, że nie jest szczęsliwy ,a chciałabym ,żeby był.
Stary 2009-10-10, 11:19   #4854
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
problem w tym,że ja nie jestem dobra w przeczekiwaniu
a poza tym...(moze to zle) ,ale uważam,że jak jest problem to sie go rozwiazuje i tyle.
Mozna miec gorszy dzien ,pewnie, ale nie dzieje sie zadna tragedia...jego zachowanie wydaje mi się albo na wyrost ,albo...spowodowane czymś o czym nie mam pojęcia.
Próbowałam go wspierac,bardziej docenic, chwalić ,ale to nic nie daje... Zmiane zachowania TZ zauwazam nie tylko ja ,ale tez znajomi i rodzina ,wiec jest cos na rzeczy.
Ja nie oczekuje,ze zawsze będzie w świetnej formie ,ale takie maruderstwo mnie dobija...
I szarpię się z tym, bo mam wrażenie, że nie jest szczęsliwy ,a chciałabym ,żeby był.
To może dziś na spokojnie pogadajcie. Zrób kolację, winko (mówiłas, że kiedys lubiłas takie wieczory z winkiem), moze wtedy TZ bardzie się otworzy??

Stary 2009-10-10, 11:28   #4855
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
To może dziś na spokojnie pogadajcie. Zrób kolację, winko (mówiłas, że kiedys lubiłas takie wieczory z winkiem), moze wtedy TZ bardzie się otworzy??
Wiesz, pogadalismy juz na spokojnie i ja wiem o co chodzi ,i wiem tez, że TZ juz nic wiecje na ten temat mi nie powie.
Moze problem jest we mnie. Moze powinnam byc cierpliwsza, spokojniejsza.
Ja wiem,ze przez to przejdziemy i będzie dobrze,wiem,że pojdziemy dalej. Tylko teraz pierunsko boli mnie to jak patrzę na mojego TZ takiego dobitego. Zrobiłabym coklwiek, zeby było mu lżej ,a gucio mogę zrobić. I przez to się wściekam. A tym mu na pewno nie pomogę.

a pomysł ze spokojnym wieczorem we dwoje jest dobry
Stary 2009-10-10, 11:31   #4856
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, pogadalismy juz na spokojnie i ja wiem o co chodzi ,i wiem tez, że TZ juz nic wiecje na ten temat mi nie powie.
Moze problem jest we mnie. Moze powinnam byc cierpliwsza, spokojniejsza.
Ja wiem,ze przez to przejdziemy i będzie dobrze,wiem,że pojdziemy dalej. Tylko teraz pierunsko boli mnie to jak patrzę na mojego TZ takiego dobitego. Zrobiłabym coklwiek, zeby było mu lżej ,a gucio mogę zrobić. I przez to się wściekam. A tym mu na pewno nie pomogę.

a pomysł ze spokojnym wieczorem we dwoje jest dobry
ech.. wcale ci się nie dziwię

Mam nadzieje, że wieczorek pomoże i będzie lepiej

Stary 2009-10-10, 11:33   #4857
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
ech.. wcale ci się nie dziwię

Mam nadzieje, że wieczorek pomoże i będzie lepiej
dzięki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-10, 11:53   #4858
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu do której dziś w pracy??
Jeszcze 2 godzinki tylko.

Cytat:
przyszedł ,przyszedł ,przytulił ,pomiział i noc mineła miło ,ale rano i tak mu wygarnęłam..

Zasypiac przed tv zdarzało sie nam razem czasem ,kiedy oglądalismy coś a bylismy zmęczeni. Ale wtedy to ,które się obudziło ,budziło drugie i szlismy do sypialni.
I to nie był nigdy problem dla mnie.
Ale ostatnio jak juz pisałma mój TZ zachowuje się nieco inaczej ,jest apatyczny ,a przy tym rozdrazniony ,zamyka się w swoim świecie i ma wszytsko i wszytskich w nosie.
Rozmawialiśmy na ten temat już i powiedzial,ze ma gorszy okres, że finanse itd.
A dzisiaj sam przyznał,że zauważa swoje dziwne zachowanie ,że wszystko go drażni itd.
Sama nie wiem jak mu pomóc..
To fajnie że wczoraj jednak było milutko.
Stokrotko w takiej sytuacji nic wiecej nie zdziałasz...i niestety musisz przeczekać.

TŻ ma po prostu inny charakter niż Ty - bardziej się stresyje, gorzej sobie radzi z problemami . Nie wkurzaj się na niego. Ważne że umiecie rozmawiać, powiedział o co chodzi, wiesz że to chwilowa sytuacja..a do tego TŻ mimo wszystko potrafi przytulić i pomiziać.
Dobrze będzie

Mi si wydaje że g faceci gorzej sobie radzą z problemami finansowymi bo uważają że to oni powinni być finansową głowa rodziny.
Gdy jest inaczej ostro się dołują...przynajmniej faceci których ja znam tak mają- a szczególnie mój mąż tak ma

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-10-10 o 11:55
Stary 2009-10-10, 13:07   #4859
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cześć

Jodie, spoznione zyczenia urodzinowe, wszystkiego naj!!

Cytat:
Ja smażę wszsytko co muszę na oleju z pestek winogron, moim zdaniem najlepszy(zdrowy) i bezwonny

Na oliwie z oliwek z 1 tłoczenia nie można smażyć na pewno , jeżeli już to na oliwie z wytłoczyn, ale wtedy jest podane że nadeje się do smażenia
Ja zawsze smażyłam na oleju z pestek winogron, poza warzywami do zupy (Hania nauczyla mnie na maśle, mniam ).
Przedwczoraj wpadla mi w rece taka gazetka zatytuowana "Twoj przewodnik po oliwie z oliwek", no i wyczytalam ze jak najbardziej mozna smazyc na extra virgin, bo temperatura w ktorej zaczyna dymic jest bardzo wysoka- 210 stopni (oleju z pestek winogrn- 'tylko' 160 stopni). Nastepnym razem az sprobuje bo sie zaciekawilam.

Cytat:
Cześć
Z moją kondycją coraz lepiej
Wczoraj biegałam 40 min na bieżni.

Oczywiście później jeszcze godzina pilatesu.

3 tygodnie dopiero chodzę a już widzę diametralna różnicę w mojej świadomości własniego ciała, postawie i ogólnym samopoczuciu. Jestem już super rozciągnięta..stojąc bez problemu dostaję przy wyprostowanych nogach głowa do kolan, co jeszcze 3 tygodnie temu nie do końca mi wychodziło.
No i brzuch mam jakis taki twardy

Co to będzie za 3 miesiące

--------------
Obejrzałam wczoraj 1 odcinek Dextera- nei zawiodłam się. To jednak najlepszy serial. Końcówka dość hm....zatrważająca.
Jak tylko wrócę do domu oglądamy 2 odcinek
Haniu, zazdroszcze
Bo z moja coraz slabiej Rok temu chodzilam na 3 godziny zajec pod rzad, i to takie prawdziwe wyciskania potu- i dalam rade. Teraz po godzinie stepu pot sie ze mnie leje Mam nadzieje ze jak sie zmobilizuje do chodzenia kilka razy w tygodniu to w ciagu miesiaca-dwoch jakos sie poprawi

2 odcinek Dextera podobal mi sie tez bardzo
Mad mana zzaczelismy kiedys ogladac ale nie wciagnal nas jakos strasznie. Mnie sie nawet podobal ale TŻ sie nudził

Cytat:
O rety co za cisza
A ja z nudów dziś umieram.

Poza tym jest "fantastycznie" gdyż mój kolega ma poważny uraz kręgosłupa..chodzi na zabiegi, na zastrzyki i siedzieć nie może ..tym sposobem do końca miesiąca jestem sama w pracy...całe 3 tygodnie i 4 soboty
Prezes tylko poszedł mi na ręką (jakby miał inne wyjście) i mogę otwierać biuro o 10.

To będzie najdłuższy październik w moim życiu
Wspolczuje.. Jednodnowy weekend to cos okropnego

Dziewczyny, wscieklam sie. Sprawa dotyczy wakacji. Zaplacilismy, podpisalismy umowe i przeslalismy skan mailem. Egipt, hotel bardzo dobry, dlugo go wybieralismy na holidaychecku.
Wczoraj TŻ dzwoni (dzwonil do nich bo nie przyslali nam potwierdzenia rezerwacji) ze nagle sie okazalo, ze hotelu juz nie ma.. Zrobili nam rezerwacje zapewniajac ze sa miejsca i wszystko super. No i co najglupsze, zgodnie z umowa maja prawo zrobic cos takiego, pod warunkiem ze zapewnia nam hotel o podobnym standardzie albo wyzszym. Owszem, zaproponowali kilka innych- tyle ze albo cena wyzsza o 700 zl na glowe!! albo sa to hotele, ktore maja fatalne opinie na necie. Jestesmy wsciekli, najbardziej o to ze znow musimy czegos szukac a wyjazd mial byc w nastepny piatek. Cos pewnie znajdziemy, tylko ze to nasze pierwsze wspolne wakacje, chcielismy jechac do naprawde fajnego miejsca, nie do jakiegos dziada

Za to zaplacilismy wczoraj zaliczke za zespol
Stary 2009-10-10, 13:33   #4860
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość

Ja zawsze smażyłam na oleju z pestek winogron, poza warzywami do zupy (Hania nauczyla mnie na maśle, mniam ).
Przedwczoraj wpadla mi w rece taka gazetka zatytuowana "Twoj przewodnik po oliwie z oliwek", no i wyczytalam ze jak najbardziej mozna smazyc na extra virgin, bo temperatura w ktorej zaczyna dymic jest bardzo wysoka- 210 stopni (oleju z pestek winogrn- 'tylko' 160 stopni). Nastepnym razem az sprobuje bo sie zaciekawilam.
...mnie nauczyła mama- to jej jeden ze sposób na gotowanie najlepszych zup pod słońcem.
Mój szwagier tez smaży na oliwie extra virgin i uważa że nic się nie dzieje. A jest kucharzem z Sycylii więc chyba się zna

Cytat:
Haniu, zazdroszcze
Bo z moja coraz slabiej Rok temu chodzilam na 3 godziny zajec pod rzad, i to takie prawdziwe wyciskania potu- i dalam rade. Teraz po godzinie stepu pot sie ze mnie leje Mam nadzieje ze jak sie zmobilizuje do chodzenia kilka razy w tygodniu to w ciagu miesiaca-dwoch jakos sie poprawi

2 odcinek Dextera podobal mi sie tez bardzo
Mad mana zzaczelismy kiedys ogladac ale nie wciagnal nas jakos strasznie. Mnie sie nawet podobal ale TŻ sie nudził
Kondycja i mięśnie szybko powracają u osób które generalnie lubią sie ruszać i kiedyś trenowały.
Ja kiedyś mocno rzeźbiłam ręce i teraz kilka ćwiczeń z guma na ręce sprawiło że mięśnie dosłownie wyskoczyły
Także Zara kilka wyjść na fitnes i będzie super

Nie obejrzałam jednak dwójki bo nie było nas wczoraj w domu do 2 w nocy
Dziś też nie mamy czasu na obejrzenie
A tak jestem ciekawa co się wydarzyło po tym wypadku

Bo w Mad Menie akcji nie ma to taka obyczajówka bardziej więc pewnie dlatego sie nie wciągnął.
Nam sie bardzo podoba szczegolnie za klimat lat 60..a poza tym później sie rozkręca.
Jak TŻ chce akcji obejrzyjcie Burn Notice...super jest. Uwielbiam glównego bohatera tak jak Dextera
No i koniecznie Breaking Bad!!!

Ja mam taką kolejnośc serialową:
Dexter, Breaking Bad, Burn Notice, Mad Man, The Mentalist i mimo wszystko Californication.

Cytat:
Wspolczuje.. Jednodnowy weekend to cos okropnego
Jedyne pocieszenie takie że meża w żadną sobotę nie bedzie więc w sumie i tak nie miałabym co w te soboty robić

Cytat:
Dziewczyny, wscieklam sie. Sprawa dotyczy wakacji. Zaplacilismy, podpisalismy umowe i przeslalismy skan mailem. Egipt, hotel bardzo dobry, dlugo go wybieralismy na holidaychecku.
Wczoraj TŻ dzwoni (dzwonil do nich bo nie przyslali nam potwierdzenia rezerwacji) ze nagle sie okazalo, ze hotelu juz nie ma.. Zrobili nam rezerwacje zapewniajac ze sa miejsca i wszystko super. No i co najglupsze, zgodnie z umowa maja prawo zrobic cos takiego, pod warunkiem ze zapewnia nam hotel o podobnym standardzie albo wyzszym. Owszem, zaproponowali kilka innych- tyle ze albo cena wyzsza o 700 zl na glowe!! albo sa to hotele, ktore maja fatalne opinie na necie. Jestesmy wsciekli, najbardziej o to ze znow musimy czegos szukac a wyjazd mial byc w nastepny piatek. Cos pewnie znajdziemy, tylko ze to nasze pierwsze wspolne wakacje, chcielismy jechac do naprawde fajnego miejsca, nie do jakiegos dziada

Za to zaplacilismy wczoraj zaliczke za zespol
Ano mogą tak zrobić.

Pewnie ktoś się walną i nie wywalił tego hotelu z systemu po prostu.
Albo pracownik biura źle sprawdził dostępność.

Też bym sie bardzo wkurzyła.
Szukajcie szybko bo już jest duży problem z miejscami na piątek.

GRATULUJĘ zaklepania zespołu

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-10-10 o 13:37
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości