Zimowe bobasy są pierwszej klasy (styczeń-luty 2010) - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-06, 15:31   #4831
addicted to wizaz
Zadomowienie

Dot.: Zimowe bobasy są pierwszej klasy (styczeń-luty 2010)

Ingrid córa śliczna, no i za soczek
azzis w takiej pozycji maluchy wyglądają na bardziej pyzate, myślę że nie ma się czym martwić Adaś śliczny
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 15:33   #4832
azzis
Zakorzenienie

patinka_ czyli jednak ogródek wzięłaś
Ja też bardziej ku niemu się skłaniam

No skoro nie widać, że tyle waży to dobrze ale grubasek jest już całkiem niezły

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 15:48   #4833
pysiamn
Zakorzenienie

Kanciu dla Ciebie i meżą również wszystkiego Naj

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
[/SIZE][/B]a z tż przed ślubem byliśmy razem 1,9 roku, a znaliśmy się już wtedy ponad 10miesięcy[B][SIZE=3]
Wooowww to tym bardziej wielkie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Kancia ja to się boję, żeby go nie upaść, bo już teraz ma takie poliki...
Jakie poliki do Kalisza to mu brakujeeeeee
Cudny jest i te piękne oczyyyyyy

Cytat:
W zeszłym tyg. ważył 6,200
To tak jak dzisiaj Julka i też za ok tydzien kończy 3 miesiace

_________________________ ____

Ja wiem że niektóre z Was są na diecie ...ale może upieczecie dla mężusia

Dziś zrobiłam DROŻDZÓWKI z budyniem i truskawkami ...
Kuba po obiedzie zajadał aż mu się uszy trzęsły

Smacznego
ps Licze na to że nie dostane batów za fotki

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-05-06 o 15:54
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 15:50   #4834
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość

patinka ja pewnie poszukam używanego
też o tym myślałam,ale ostatnio kupiłam małemu tygrysa matę z fisher price używaną i w ogóle nie używam bo jakoś nie mogę się przemóc - może któraś chce?>więc teraz wolałam kupić nowe, żeby znów nie leżało-bo patrzyłam na ceny używanych i też niskie nie są:/za 70zł widziałam
Stary 2010-05-06, 15:51   #4835
Ingrid80
BAN stały

Pysiaaaa
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 15:53   #4836
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
patinka_ czyli jednak ogródek wzięłaś
Ja też bardziej ku niemu się skłaniam

tak,wzięłam ogródek bo jak zacznie siedzieć to taki stoliczek na pewno mu się sprzyda poza tym teraz dla dzieciaczka najważniejsze,że kolorowe,gra i świeci a nie to czy ma kształt kraba czy rybki...
Stary 2010-05-06, 15:53   #4837
azzis
Zakorzenienie

No to pocieszyłyście mnie . Bo już się bałam, że od małego będzie spasiony

pysiamn dzięki (za tego Kalisza)

Stary 2010-05-06, 16:10   #4838
Ingrid80
BAN stały

Ja mam tego tygrysa FP i super się sprawdza! Kupiłam go też mojemu chrześniakowi prawie 4 lata temu i nadal go lubi!
Stary 2010-05-06, 16:28   #4839
zebra666
Zakorzenienie

A mnie dopadł taki ból głowy jak tydzień temu- zaczął się w nocy a rano głowy nie mogłam podnieść. Potem ból żołądka i niwdobrze... wypiłam rmianek-powymiotowałam, przespałam się i lepiej. Tylko głowa pobolewa... do tego mały dzisiaj niedobry- śpi tylko u mnie na kolanach, może to tapogoda... mam nadzieję, ż od jutra będzie normalnie... Nie mam siły na nic...

Co do zabawek zamówiłam pianinko krówke- Sweet mi poleciła- jej mały się sam nimi bawi i ma chwile dla siebie. O takie:
http://www.allegro.pl/item1028090140...o_funkcji.html
No i cena spoko

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 16:36   #4840
lila12
Zadomowienie

Kancia dlaczego? Napisz coś więcej proszę. Jak inaczej mam rozszerzać dietę? Z tej kaszki mam zrobić próbę glutenową: podawać 2 gramy do mleka mojego 2-3 razy w tygodniu.
Jak rozszerzacie dietę maluszka na cycu? I kiedy?
lila12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 16:49   #4841
azzis
Zakorzenienie

zeberko fajne te organki. Ten sprzedający ma dużo fajnych i tanich zabaweczek.
Myślisz że takie organki byłyby też dla 1,5 rocznego malucha? Bo chciałabym coś kupić bratankowi i nie bardzo mam pomysł

Stary 2010-05-06, 16:59   #4842
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Melduję sie po powrocie! Wróciliśmy we wtorek wieczorem, ale wczoraj jeszcze rozpakowywanie wszystkiego do końca, pranie itd. Zdarzyłam trochę nadrobić, ale i tak wszystkiego nie pamiętam...

Lila, Kancia, azzis, pysia gratulacje rocznicowe i kolejnych, pieknych, szczesliwych lat

addicted, karola duuuzo zdrowka dla Waszych chorowitkow

Wy tu o diecie, zrzucaniu kg, kurcze a u mnie stoi w miejscu i nie moge zaczac jakiejs diety w koncu. Co by mnie tu moglo zmobilizowac

Widziałam też temat rozszerzania diety. Ja Szymkowi daje już kleik ryżowy bezsmakowy Bobovity i jadł już trzy kaszki, malinową, waniliową i taką na noc brzoskwiniową. Kaszki mu zwykle daje na noc, albo rano, rano tez dostaje kleik. Na razie wszytsko dobrze toleruje. Dostaje tez soczek jablkowy i kilka razy dalam mu jabluszko starte Marchewke dostal raz, ale widziałam, ze mu nie podchodzi, wiec sprobuje za jakis czas raz jeszcze. Chce teraz moze w weekend dac mu jakis obiadek ze sloiczka i ugotowac mu zupke, zobaczymy jak zareaguje. Pewnie polowe bedzie mial na sobie, bo jeszcze wystawia jezyczek jak cos dostanie do buzi

Katarek dalej jeszcze jest i troszke kaszle, ale mam nadzieje, ze juz bedzie lepiej. Caly tydzien dostawal syropek i kropleki do nosa. Dzis na 18 idziemy do lekarza, wiec zobaczymy. Mamy sie tez dzis na pneumokoki szczepic.

Ja tez jestem jeszcze przeziebiona, kaszle.... Ale i tak jest lepiej niz na poczatku.

A co do wyjazdu, bylo super, pogoda moze nie zawsze piekna, ale udalo nam sie sporo pospacerowac, szczegolnie po naszym ukochanym Rovinju Wybralam kilka zdjeciek tak na szybko
Stary 2010-05-06, 17:00   #4843
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

I jeszcze jedno
Stary 2010-05-06, 17:01   #4844
filka2
Zadomowienie

lilla ja narazie w ogóle nie myśle o rozszerzaniu diety,mała za 10 dni bedzie miała 4miesiące.pomysle w czerwcu może,ale zaczne od kaszki bezglutenowej bo tz jak był mały to miał alergie.mi sie nie spieszy z cycusiem wygoda
zebra to pianinko też fajowe
kancia,lilla na rocznice
ingrid słodka jest
pysiamn jeju a ty tu z takim frykasami wyskakujesz!!!!ja ostatnio duzo słodkiego jem

ja dziś w nocy znów ciocią zostałam,Zosia nam przybyła do rodziny.moja kuzynka-świadek ze ślubu urodziła.Ada już ma kilka kuzynów i kuzynek rówieśników.
Ada dziś sie kilka razy przekręciła z brzuszka na plecki.,no i jak zmieniamy pieluszke to jest taka zabawa stópskami,ze trwa to z 10 minut.

dziewczyny czy znacie jakieś sposoby na odstające uszka?bo mojej niuni chyba sie zaczynaja robićpoczytałam troche w necie i zakładam jej opaske która już dawno kupiłam ale ona słabo sciąga i musze poszukać lepszej o ile to coś da
ale dzis dzień,spiąca jestem ze spacerku były nici,chyba zaraz zrobie karpatke na jutro bo znajomi wpadną

ps
dziewczyny czy wybieracie sie na wczasy zagraniczne w ciepłe kraje lub czy wybrałybyście sie w półrocznym szkrabem??
Stary 2010-05-06, 17:02   #4845
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Melduję sie po powrocie! Wróciliśmy we wtorek wieczorem, ale wczoraj jeszcze rozpakowywanie wszystkiego do końca, pranie itd. Zdarzyłam trochę nadrobić, ale i tak wszystkiego nie pamiętam...

Lila, Kancia, azzis, pysia gratulacje rocznicowe i kolejnych, pieknych, szczesliwych lat

addicted, karola duuuzo zdrowka dla Waszych chorowitkow

Wy tu o diecie, zrzucaniu kg, kurcze a u mnie stoi w miejscu i nie moge zaczac jakiejs diety w koncu. Co by mnie tu moglo zmobilizowac

Widziałam też temat rozszerzania diety. Ja Szymkowi daje już kleik ryżowy bezsmakowy Bobovity i jadł już trzy kaszki, malinową, waniliową i taką na noc brzoskwiniową. Kaszki mu zwykle daje na noc, albo rano, rano tez dostaje kleik. Na razie wszytsko dobrze toleruje. Dostaje tez soczek jablkowy i kilka razy dalam mu jabluszko starte Marchewke dostal raz, ale widziałam, ze mu nie podchodzi, wiec sprobuje za jakis czas raz jeszcze. Chce teraz moze w weekend dac mu jakis obiadek ze sloiczka i ugotowac mu zupke, zobaczymy jak zareaguje. Pewnie polowe bedzie mial na sobie, bo jeszcze wystawia jezyczek jak cos dostanie do buzi

Katarek dalej jeszcze jest i troszke kaszle, ale mam nadzieje, ze juz bedzie lepiej. Caly tydzien dostawal syropek i kropleki do nosa. Dzis na 18 idziemy do lekarza, wiec zobaczymy. Mamy sie tez dzis na pneumokoki szczepic.

Ja tez jestem jeszcze przeziebiona, kaszle.... Ale i tak jest lepiej niz na poczatku.

A co do wyjazdu, bylo super, pogoda moze nie zawsze piekna, ale udalo nam sie sporo pospacerowac, szczegolnie po naszym ukochanym Rovinju Wybralam kilka zdjeciek tak na szybko
Cudownie zdjęcia Ja też kocham Rovinj!!!
Stary 2010-05-06, 17:16   #4846
azzis
Zakorzenienie

Madziulka83 super fotki Widać, że rodzinka szczęśliwa.

filka2 ja bym się nigdzie nie ruszała z takim maluszkiem. Tzn. ja się nigdzie nie ruszam Powiem szczerze, że widziałam takie małe dzieci w samolocie jak płakały i nie chciałabym narażać małego na taki stres (nie mówiąc o swoim stresie). My za rok pojedziemy ale gdzieś nad polskie morze, a potem się zobaczy... pewnie też nici z wyjazdu bo chciałabym mieć już jakiś wstępny plan na drugiego bobasa

Stary 2010-05-06, 17:25   #4847
lila12
Zadomowienie

Też zrezygnowałam z wyjazdu "w ciepłe kraje" i jedziey w lipcu nad polskie morze, żeby pooddychać jodem - szczególnie chodzi oczywiscie o Bartusia
Stary 2010-05-06, 18:13   #4848
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:

pysiamn dzięki (za tego Kalisza)
Polecam się

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Jak rozszerzacie dietę maluszka na cycu? I kiedy?
Ja jak pisałam Pediatra powiedział że w naszym wypadku od kiedy Julcia skończy 5 miesięcy ...i wspomniał dziś że i tak na poćżatek to marcheweczka lub jabluszko

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
witamy alez mieliscie super Wypad
Gratulacje widac ze rodzice szczesliwi i synek tezzzzzz

fotka z piwem

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość

dziewczyny czy znacie jakieś sposoby na odstające uszka?bo mojej niuni chyba sie zaczynaja robićpoczytałam troche w necie i zakładam jej opaske która już dawno kupiłam ale ona słabo sciąga i musze poszukać lepszej o ile to coś da
pierwsze słysze myslisz ze opaska pomoze
ja bym podpytała lekarza ale mi sie wydaje ze to juz taka uroda...ale moge sie mylic

Cytat:
ps
dziewczyny czy wybieracie sie na wczasy zagraniczne w ciepłe kraje lub czy wybrałybyście sie w półrocznym szkrabem??
my z małym Kubusiem bylismy nad p. morzem...a w tym roku to czeka nas wakacjna przeprpwadzka

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Też zrezygnowałam z wyjazdu "w ciepłe kraje" i jedziey w lipcu nad polskie morze, żeby pooddychać jodem - szczególnie chodzi oczywiscie o Bartusia
polskie morze tez jest fajne

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:18   #4849
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
ps
my jedziemy do wloch samochodem jak zuza bedzie miala 7 miesiecy

grat za nowe dzieciatko

ps. tylko tyle mala maruda na rekach
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:22   #4850
bardotka_a
Wtajemniczenie

lilla polecam to forum o rozszerzaniu diety

http://forum.gazeta.pl/forum/f,1135,...nie_diety.html
Stary 2010-05-06, 18:46   #4851
aldii
Zakorzenienie

Filka bo w avencie sa jeszcze takie smoki trojprzeplywowe.I szybkosc lecenia picku zalezy od tego w ktora strone przekrecisz smoka
Lila ja gluten wprowadze dopiero jak Lu skonczy rok
Gosbaj za wage
Tajgabajga w 3city mieszkalam kilka lat,teraz wrocilam do rodzinnego miasta (ale nadal mam rzut beretem do trojmiasta)
Addicted i dla Maciusia
Kancia,Lila szczesliwych i spokojnych kolejnych lat
Patinka thx za linka
Youyou duuuzo zdrowka i za 3 m-ce i imieninki

Koniec nadrabiania,pozniej reszta...
Stary 2010-05-06, 19:13   #4852
oliviaoO
Rozeznanie

witam mamuski
ja mam w domu małą śmieszkę, cały cza chce żeby do niej zagadywać i się ciągle śmieje płacze tylko wieczorem przed zaśnięciem od dwóch dni.. smaruję jej dziąsełka bobodentem bo wydaje mi się, że ją bolą..
dzisiaj u mnie w domu jakieś pampersowe fatum
jak byłam rano na uczelni to TŻ pisze mi smsa, że zapomniał Julii założyć pieluszkę (!!!), uśpił ją i zasikała ubranko, prześcieradło no i materac.. plama była ogromna musiała się zsikać kilka razy.
Jednak moja mama zrobiła jeszcze lepszy numer. Wyszłam na 15 min do sklepu jak TŻ szedł do pracy, ona przebrała małą no i ja wróciłam, ona gdzieś poszła. Po jakimś czasie moje dziecię produkuje kupkę no to biorę ją na przewijak a tu cała zawartość na ubranku - tak był pampers założony przez pierwsze dwie min nie wiedziałam jak się za to zabrać bo jeszcze cała nóżka była usmarowana i moja ręka też no cóż, bywa..
a dziś jak dobrze pójdzie i TŻ wcześniej skończy pracę to idę na juwenalia.. chociaż pogoda taka sobie no ale piwka się trzeba napić bo wiadomo "juwenalia juwenalia kto nie pije ten kanalia"

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 19:29   #4853
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
witam mamuski
ja mam w domu małą śmieszkę, cały cza chce żeby do niej zagadywać i się ciągle śmieje płacze tylko wieczorem przed zaśnięciem od dwóch dni.. smaruję jej dziąsełka bobodentem bo wydaje mi się, że ją bolą..
dzisiaj u mnie w domu jakieś pampersowe fatum
jak byłam rano na uczelni to TŻ pisze mi smsa, że zapomniał Julii założyć pieluszkę (!!!), uśpił ją i zasikała ubranko, prześcieradło no i materac.. plama była ogromna musiała się zsikać kilka razy.
Jednak moja mama zrobiła jeszcze lepszy numer. Wyszłam na 15 min do sklepu jak TŻ szedł do pracy, ona przebrała małą no i ja wróciłam, ona gdzieś poszła. Po jakimś czasie moje dziecię produkuje kupkę no to biorę ją na przewijak a tu cała zawartość na ubranku - tak był pampers założony przez pierwsze dwie min nie wiedziałam jak się za to zabrać bo jeszcze cała nóżka była usmarowana i moja ręka też no cóż, bywa..
a dziś jak dobrze pójdzie i TŻ wcześniej skończy pracę to idę na juwenalia.. chociaż pogoda taka sobie no ale piwka się trzeba napić bo wiadomo "juwenalia juwenalia kto nie pije ten kanalia"

hehe co prawda to prawda udanej zabawy
Stary 2010-05-06, 19:34   #4854
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam do Was pytanie, te co mialy ubranko Grzes na chrzest? Jaki mialyscie rozmiar? Bo chciałabym go od kogos odkupic?

Gosbaj - ząbki?? już? mój Filip cztery dni młodszy od Krzysia ale to chyba jeszcze nie czas, co prawda strasznie się ślini ostatnio ale to chyba przez to że nie nauczył się jej jeszcze połykać
Fotki słodkie mam taki sam leżaczek
[/QUOTE]

Ja mam ubranko Grzes ale kupilam rozmiar wieksze (74) zeby Krzys mial je na dluzej. Zawsze to odswietne ubranko sie przyda. Za 3 tyg mamy komunie wiec bedzie akurat.

czy zabki?? no moze nie tak calkiem zabki ale pani dr potwierdzila ze ma podpuchneite dziaselka i ze pewnie go swedza....

Pysia dla Julki ze byla dzielna na szczepieniu

Krzys tez zniosl dzielnie. Najpierw byl Rotarix wiec zjadl ze smakiem a potem 5 w 1 troche zaplakal przy wkluciu a potem jak go uspokoilam to tak sie zalil wsystkim naokolo ze az sie panie smialy

jest zdrowiutki i pani dr potwierdzila ze skubany rwie sie juz do siadania. tak podnosi glowe wysoko ze szok.
na wadze bardzo mu sie podobalo jak go polozylam bo zaczal machac nozkami i raczkami i sie ciesyc do pani pielegniarki. jej sie troche mniej podobalo bo go zwazyc nie mogla. No ale jakos dala rade i synek wazy 7700g a 2 maja skonczyl 3 miesiace i ma 68cm
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 19:39   #4855
zebra666
Zakorzenienie

Azzis myśle, że nadadzą się i dla troszke starszego To też normalne pianinko.

Madziulka jakie cudne zdjęcia! Pozazdrościć

Filka z tą kupą to nie zazdroszcze zwłaszcza, że one sa jakkieś radioaktywne i sprać się nie chcą

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 19:51   #4856
gosbaj
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie. co podajecie maluszkom kaszke czy kleik?? bo sie pogubilam i nie wiem co kupic a chcialabym sprobowac dawac malemu na noc. I jak to dajecie tzn w jakich proporcjach. Moj normalnie zjada 180ml mleka to ile powinnam dac mleka a ile tek kaszki??
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 20:11   #4857
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. co podajecie maluszkom kaszke czy kleik?? bo sie pogubilam i nie wiem co kupic a chcialabym sprobowac dawac malemu na noc. I jak to dajecie tzn w jakich proporcjach. Moj normalnie zjada 180ml mleka to ile powinnam dac mleka a ile tek kaszki??
ja zaczynalam od kleiku teraz daje kaszke ale tylko na noc i to karmienie wychodzi mi miedzy 22-23 ogolnie jak dla mnie kaszka lepiej jej podchodzi
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 20:15   #4858
addicted to wizaz
Zadomowienie

patinka jak nie masz przekonania do używanych, to oczywiście że lepiej kupić nowe, bo po co ma potem leżeć nieużywane w kącie Za "kup teraz" było 50 zł najtaniej, no i licytacje... czyli nie wiadomo ile
zebra
lila niedawno cytowałam część artykułu z gazety Niemowlę Pierwszy rok życia dziecka (może coś będzie na edziecko.pl), że jest nowe podejście a propos wprowadzania glutenu. Cycowym dzieciom zaleca się wprowadzić po ukończeniu 4 miesiąca (nie później niż przed ukończeniem 6 miesiąca)
Madziulka super, że wyjazd udany. zdjęcie z piwem. zdrówka dla wszystkich i za ładne jedzenie
filka dla cioci. Z uszkami to , a w tym roku to wybieramy sie tylko na działkę, ale gdybym miała możliwość to pojechałabym nad nasze morze
olivia ale miałaś przygody ale może przynajmniej się zrelaksujesz na juwenaliach
gosbaj
dla olbrzymka (ale to nie złośliwie, bo przecież on duży się urodził) i za szczepienie

czytam i czytam o tych nebulizatorach i
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 20:19   #4859
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Kamyk mam juz parasolke do wozka. Zamowilam u siebie w miescie w sklepie gdzie wozek kupowalam. W kilka dni mi sprowadzili i kosztowala 45zl.
Zajrzałam tylko i doczytałam o parasolce.
Nasza czeka w sklepie już do odbioru.

Dzisiaj w Smyku zakochałam się w ośmiornicy z Lamaze
tylko tam kosztowała 109 zł:
http://esklep.************/index.php...oducts_id=1918

W kropkach było babyfant . pl
Stary 2010-05-06, 20:24   #4860
Ingrid80
BAN stały

Dziewczyny, czy wasze dzieci też tak źle reagują na zmainę planu dnia?
Chodzi mi o to, że na przykład w porze popołudniowego spania jesteście poza domem, albo przyjedziecie później? Bo moja wtedy się nie wysypia i urządza awantury Tak samo wieczorem, jak jest zmęczona to nawet nie chce jeść tylko idzie spać głodna Dodam, że wtedy i tak śpi co najmniej do 3-4.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości