|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zimowe bobasy są pierwszej klasy (styczeń-luty 2010)
Ingrid córa śliczna, no i
za soczekazzis w takiej pozycji maluchy wyglądają na bardziej pyzate, myślę że nie ma się czym martwić Adaś śliczny
|
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
patinka_ czyli jednak ogródek wzięłaś
![]() Ja też bardziej ku niemu się skłaniam No skoro nie widać, że tyle waży to dobrze ale grubasek jest już całkiem niezły
|
#4833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kanciu dla Ciebie i meżą również wszystkiego Naj
Cytat:
![]() Cytat:
Cudny jest i te piękne oczyyyyyy To tak jak dzisiaj Julka i też za ok tydzien kończy 3 miesiace _________________________ ____ Ja wiem że niektóre z Was są na diecie ...ale może upieczecie dla mężusia ![]() Dziś zrobiłam DROŻDZÓWKI z budyniem i truskawkami ... Kuba po obiedzie zajadał aż mu się uszy trzęsły ![]() Smacznego ps Licze na to że nie dostane batów za fotki
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-05-06 o 15:54 |
||
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
też o tym myślałam,ale ostatnio kupiłam małemu tygrysa matę z fisher price używaną i w ogóle nie używam bo jakoś nie mogę się przemóc - może któraś chce?>więc teraz wolałam kupić nowe, żeby znów nie leżało-bo patrzyłam na ceny używanych i też niskie nie są:/za 70zł widziałam
|
#4835 |
|
BAN stały
|
Pysiaaaa
![]()
|
|
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym teraz dla dzieciaczka najważniejsze,że kolorowe,gra i świeci a nie to czy ma kształt kraba czy rybki...
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
No to pocieszyłyście mnie
![]() pysiamn dzięki (za tego Kalisza)
|
|
#4838 |
|
BAN stały
|
Ja mam tego tygrysa FP i super się sprawdza! Kupiłam go też mojemu chrześniakowi prawie 4 lata temu i nadal go lubi!
|
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dopadł taki ból głowy jak tydzień temu- zaczął się w nocy a rano głowy nie mogłam podnieść. Potem ból żołądka i niwdobrze... wypiłam rmianek-powymiotowałam, przespałam się i lepiej. Tylko głowa pobolewa... do tego mały dzisiaj niedobry- śpi tylko u mnie na kolanach, może to tapogoda... mam nadzieję, ż od jutra będzie normalnie... Nie mam siły na nic...
Co do zabawek zamówiłam pianinko krówke- Sweet mi poleciła- jej mały się sam nimi bawi i ma chwile dla siebie. O takie: http://www.allegro.pl/item1028090140...o_funkcji.html No i cena spoko |
|
|
|
#4840 |
|
Zadomowienie
|
Kancia dlaczego? Napisz coś więcej proszę. Jak inaczej mam rozszerzać dietę? Z tej kaszki mam zrobić próbę glutenową: podawać 2 gramy do mleka mojego 2-3 razy w tygodniu.
Jak rozszerzacie dietę maluszka na cycu? I kiedy? |
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
zeberko fajne te organki. Ten sprzedający ma dużo fajnych i tanich zabaweczek.
Myślisz że takie organki byłyby też dla 1,5 rocznego malucha? Bo chciałabym coś kupić bratankowi i nie bardzo mam pomysł
|
|
#4842 |
|
Zadomowienie
|
Melduję sie po powrocie! Wróciliśmy we wtorek wieczorem, ale wczoraj jeszcze rozpakowywanie wszystkiego do końca, pranie itd. Zdarzyłam trochę nadrobić, ale i tak wszystkiego nie pamiętam...
Lila, Kancia, azzis, pysia gratulacje rocznicowe i kolejnych, pieknych, szczesliwych lat ![]() addicted, karola duuuzo zdrowka dla Waszych chorowitkow Wy tu o diecie, zrzucaniu kg, kurcze a u mnie stoi w miejscu i nie moge zaczac jakiejs diety w koncu. Co by mnie tu moglo zmobilizowac ![]() Widziałam też temat rozszerzania diety. Ja Szymkowi daje już kleik ryżowy bezsmakowy Bobovity i jadł już trzy kaszki, malinową, waniliową i taką na noc brzoskwiniową. Kaszki mu zwykle daje na noc, albo rano, rano tez dostaje kleik. Na razie wszytsko dobrze toleruje. Dostaje tez soczek jablkowy i kilka razy dalam mu jabluszko starte Marchewke dostal raz, ale widziałam, ze mu nie podchodzi, wiec sprobuje za jakis czas raz jeszcze. Chce teraz moze w weekend dac mu jakis obiadek ze sloiczka i ugotowac mu zupke, zobaczymy jak zareaguje. Pewnie polowe bedzie mial na sobie, bo jeszcze wystawia jezyczek jak cos dostanie do buzi Katarek dalej jeszcze jest i troszke kaszle, ale mam nadzieje, ze juz bedzie lepiej. Caly tydzien dostawal syropek i kropleki do nosa. Dzis na 18 idziemy do lekarza, wiec zobaczymy. Mamy sie tez dzis na pneumokoki szczepic. Ja tez jestem jeszcze przeziebiona, kaszle.... Ale i tak jest lepiej niz na poczatku. A co do wyjazdu, bylo super, pogoda moze nie zawsze piekna, ale udalo nam sie sporo pospacerowac, szczegolnie po naszym ukochanym Rovinju Wybralam kilka zdjeciek tak na szybko
|
#4843 |
|
Zadomowienie
|
I jeszcze jedno
|
#4844 |
|
Zadomowienie
|
lilla ja narazie w ogóle nie myśle o rozszerzaniu diety,mała za 10 dni bedzie miała 4miesiące.pomysle w czerwcu może,ale zaczne od kaszki bezglutenowej bo tz jak był mały to miał alergie.mi sie nie spieszy z cycusiem wygoda
zebra to pianinko też fajowe kancia,lilla ingrid słodka jest pysiamn jeju a ty tu z takim frykasami wyskakujesz!!!!ja ostatnio duzo słodkiego jem ![]() ja dziś w nocy znów ciocią zostałam,Zosia nam przybyła do rodziny.moja kuzynka-świadek ze ślubu urodziła.Ada już ma kilka kuzynów i kuzynek rówieśników. Ada dziś sie kilka razy przekręciła z brzuszka na plecki. ,no i jak zmieniamy pieluszke to jest taka zabawa stópskami,ze trwa to z 10 minut.dziewczyny czy znacie jakieś sposoby na odstające uszka?bo mojej niuni chyba sie zaczynaja robić poczytałam troche w necie i zakładam jej opaske która już dawno kupiłam ale ona słabo sciąga i musze poszukać lepszej o ile to coś da![]() ale dzis dzień,spiąca jestem ze spacerku były nici,chyba zaraz zrobie karpatke na jutro bo znajomi wpadną ps dziewczyny czy wybieracie sie na wczasy zagraniczne w ciepłe kraje lub czy wybrałybyście sie w półrocznym szkrabem??
|
#4845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też kocham Rovinj!!!
|
|
|
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka83 super fotki
filka2 ja bym się nigdzie nie ruszała z takim maluszkiem. Tzn. ja się nigdzie nie ruszam Powiem szczerze, że widziałam takie małe dzieci w samolocie jak płakały i nie chciałabym narażać małego na taki stres (nie mówiąc o swoim stresie). My za rok pojedziemy ale gdzieś nad polskie morze, a potem się zobaczy... pewnie też nici z wyjazdu bo chciałabym mieć już jakiś wstępny plan na drugiego bobasa
|
#4847 |
|
Zadomowienie
|
Też zrezygnowałam z wyjazdu "w ciepłe kraje" i jedziey w lipcu nad polskie morze, żeby pooddychać jodem - szczególnie chodzi oczywiscie o Bartusia
|
|
|
|
#4848 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Polecam się
![]() ![]() Ja jak pisałam Pediatra powiedział że w naszym wypadku od kiedy Julcia skończy 5 miesięcy ...i wspomniał dziś że i tak na poćżatek to marcheweczka lub jabluszko ![]() Cytat:
Gratulacje widac ze rodzice szczesliwi i synek tezzzzzz fotka z piwem ![]() Cytat:
![]() ja bym podpytała lekarza ale mi sie wydaje ze to juz taka uroda...ale moge sie mylic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4850 |
|
Wtajemniczenie
|
lilla polecam to forum o rozszerzaniu diety
http://forum.gazeta.pl/forum/f,1135,...nie_diety.html
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
Filka bo w avencie sa jeszcze takie smoki trojprzeplywowe.I szybkosc lecenia picku zalezy od tego w ktora strone przekrecisz smoka
Lila ja gluten wprowadze dopiero jak Lu skonczy rok Gosbaj za wageTajgabajga w 3city mieszkalam kilka lat,teraz wrocilam do rodzinnego miasta (ale nadal mam rzut beretem do trojmiasta) Addicted dla MaciusiaKancia,Lila Patinka thx za linka Youyou duuuzo zdrowka i Koniec nadrabiania,pozniej reszta... |
|
|
|
#4852 |
|
Rozeznanie
|
witam mamuski
ja mam w domu małą śmieszkę, cały cza chce żeby do niej zagadywać i się ciągle śmieje płacze tylko wieczorem przed zaśnięciem od dwóch dni.. smaruję jej dziąsełka bobodentem bo wydaje mi się, że ją bolą.. dzisiaj u mnie w domu jakieś pampersowe fatum ![]() jak byłam rano na uczelni to TŻ pisze mi smsa, że zapomniał Julii założyć pieluszkę (!!!), uśpił ją i zasikała ubranko, prześcieradło no i materac.. plama była ogromna musiała się zsikać kilka razy. Jednak moja mama zrobiła jeszcze lepszy numer. Wyszłam na 15 min do sklepu jak TŻ szedł do pracy, ona przebrała małą no i ja wróciłam, ona gdzieś poszła. Po jakimś czasie moje dziecię produkuje kupkę no to biorę ją na przewijak a tu cała zawartość na ubranku - tak był pampers założony przez pierwsze dwie min nie wiedziałam jak się za to zabrać bo jeszcze cała nóżka była usmarowana i moja ręka też a dziś jak dobrze pójdzie i TŻ wcześniej skończy pracę to idę na juwenalia.. chociaż pogoda taka sobie no ale piwka się trzeba napić bo wiadomo "juwenalia juwenalia kto nie pije ten kanalia" ![]()
|
|
|
|
#4853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe co prawda to prawda udanej zabawy
|
|
#4854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gosbaj - ząbki?? już? mój Filip cztery dni młodszy od Krzysia ale to chyba jeszcze nie czas, co prawda strasznie się ślini ostatnio ale to chyba przez to że nie nauczył się jej jeszcze połykać ![]() Fotki słodkie ![]() [/QUOTE] Ja mam ubranko Grzes ale kupilam rozmiar wieksze (74) zeby Krzys mial je na dluzej. Zawsze to odswietne ubranko sie przyda. Za 3 tyg mamy komunie wiec bedzie akurat. czy zabki?? no moze nie tak calkiem zabki ale pani dr potwierdzila ze ma podpuchneite dziaselka i ze pewnie go swedza.... Pysia dla Julki ze byla dzielna na szczepieniu ![]() Krzys tez zniosl dzielnie. Najpierw byl Rotarix wiec zjadl ze smakiem a potem 5 w 1 troche zaplakal przy wkluciu a potem jak go uspokoilam to tak sie zalil wsystkim naokolo ze az sie panie smialy ![]() jest zdrowiutki i pani dr potwierdzila ze skubany rwie sie juz do siadania. tak podnosi glowe wysoko ze szok. na wadze bardzo mu sie podobalo jak go polozylam bo zaczal machac nozkami i raczkami i sie ciesyc do pani pielegniarki. jej sie troche mniej podobalo bo go zwazyc nie mogla. No ale jakos dala rade i synek wazy 7700g a 2 maja skonczyl 3 miesiace i ma 68cm
|
|
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Azzis myśle, że nadadzą się i dla troszke starszego
To też normalne pianinko.Madziulka jakie cudne zdjęcia! Pozazdrościć ![]() Filka z tą kupą to nie zazdroszcze zwłaszcza, że one sa jakkieś radioaktywne i sprać się nie chcą
|
|
|
|
#4856 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie. co podajecie maluszkom kaszke czy kleik?? bo sie pogubilam i nie wiem co kupic a chcialabym sprobowac dawac malemu na noc. I jak to dajecie tzn w jakich proporcjach. Moj normalnie zjada 180ml mleka to ile powinnam dac mleka a ile tek kaszki??
|
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4858 |
|
Zadomowienie
|
patinka jak nie masz przekonania do używanych, to oczywiście że lepiej kupić nowe, bo po co ma potem leżeć nieużywane w kącie
![]() zebra lila niedawno cytowałam część artykułu z gazety Niemowlę Pierwszy rok życia dziecka (może coś będzie na edziecko.pl), że jest nowe podejście a propos wprowadzania glutenu. Cycowym dzieciom zaleca się wprowadzić po ukończeniu 4 miesiąca (nie później niż przed ukończeniem 6 miesiąca) Madziulka super, że wyjazd udany. zdjęcie z piwem . zdrówka dla wszystkich i za ładne jedzeniefilka dla cioci. Z uszkami to olivia ale miałaś przygody ale może przynajmniej się zrelaksujesz na juwenaliachgosbaj dla olbrzymka (ale to nie złośliwie, bo przecież on duży się urodził) i za szczepienieczytam i czytam o tych nebulizatorach i |
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasza czeka w sklepie już do odbioru. Dzisiaj w Smyku zakochałam się w ośmiornicy z Lamaze tylko tam kosztowała 109 zł: http://esklep.************/index.php...oducts_id=1918 W kropkach było babyfant . pl
|
|
#4860 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, czy wasze dzieci też tak źle reagują na zmainę planu dnia?
Chodzi mi o to, że na przykład w porze popołudniowego spania jesteście poza domem, albo przyjedziecie później? Bo moja wtedy się nie wysypia i urządza awantury Dodam, że wtedy i tak śpi co najmniej do 3-4.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.

za soczek
Adaś śliczny