|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Lilou, Trollbeads) cz.4
Cytat:
![]() Ponieważ nadgarstek mam 14,5 to raczej wyjścia nie miałam, rozmiar 36 cm musi być ok. |
|
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Lilou, Trollbeads) cz.4
mi link działa, ale wklejam wypowiedz Magdy jeszcze raz:
Co do rozmiaru bransoletek doprawdy nie wiem skąd się wzięły te dodatkowe 2cm zalecane przez producenta ![]() Gdzieś w necie widziałam filmik (dot. brans. Pandora) z instruktażem dobierania rozmiaru i wyglądało to tak że mając np. 15,5cm. w nadgarstku powinno się zaokrąglić wynik do 16 i dopiero dodać 2cm. O ile do Trolli ten filmik by mi pasował i tyle do Pandory już zupełnie nie bo Pandora się rozciąga! W Trollowych bransoletkach tego zjawiska nie zauważyłam a mam je od stycznia 2010 i noszę je praktycznie codziennie. Nawet jeżeli występuje takie rozciąganie to musi być ono minimalne. Nie chcę tu robić Trollom kreciej roboty ale moim skromnym zdaniem te 2,5 - 3cm trzeba mieć w zanadrzu i już. Więcej niż 3cm. to już za dużo... Tak się składa że mam 2 bransoletki (mój rozmiar nadgarstka to 15,5-16cm), jedną 18 z dużym zapięciem a drugą 19 z normalnym dwucentymetrowym i niestety jak przełożę mniejsze zapięcie na 18 to dopinam je ale z wielkim trudem i czuję jak bransoletka ściska mi rękę. Edit: dla ścisłości dodam że chodzi mi o bransoletkę wypełnioną w całości Edit2: jeżeli ktoś planuje bransoletkę zapełnioną w max połowie to oczywiście te +2cm będą w zupełności wystarczające. Oczywiście jedne z nas lubią mieć luz inne wolą przyleganie wiec i to należy brać pod uwagę dobierając bransoletkę. Jest i druga kwestia przy doborze rozmiaru którą też należałoby wziąć pod uwagę mianowicie rodzaj zapięcia. Otóż wybierając zapięcie 3cm pozbawiacie się 3 cm długości na której teoretycznie mogłyby być umieszczone koraliki dlatego też jeżeli 2cm miałyby mieć gdzieś zastosowanie to właśnie na bransoletce z Dużym Kwiatem. W przypadku zapięć dwu-centymetrowych radzę brać min 2,5 - 3cm więcej. |
|
|
|
#4833 |
|
PIP.
|
Wam tez padl wizaz na chwile?
![]() ogladam na fb te pandory, ktore maja byc wycofywane niby i jest tam tez moj kosciolo-domek mam nadzieje, ze zdaze go kupic w ogole, to spodobal mi sie tez labedz i ten smieszny minimalistyczny slon http://www.pandora.net/pl-pl/jewelle...moments/790123 musze obejrzec na zywo choc nie powinnam na fb jakas masakra jest, u nas te wycofywane jeszcze sa, ale np w US juz nie i laski kombinuja, jakies inne im kupuja i wysylaja.. szał
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4835 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, kilka dni mnie tutaj nie bylo, a do czytania mam tyle, ze nigdy nie przeczytam :P
Koraliki Trollowe poprostu cudowne. Wszystkie ![]() Jesli chodzi o bransoletke Pandory- ja mam nadgarstek 15 cm, bransoletke 19. Ostatnio chcialam w sklepie kupic bransoletke 18, zeby miec mniejsze- ale wypelniona 18 cm mi sie nie dopinala. Pozrawiam!! |
|
|
|
#4836 |
|
Raczkowanie
|
Dobra a co jeśli chcę nosić Trolle na NIE trollowej bransoletce ?
Np. na apartowej bo jest tańsza i bardziej mi sie podoba ![]() I chcę mieć całą zapełnioną murano. Jak rozmiar brać przy 16 cm nadgarstku ?
|
#4837 | ||
|
Raczkowanie
|
dzień doberek
![]() Cytat:
Saruman z OKIEM SAURONA ![]() Cytat:
![]() Iliosik! u mnie też chwilę nie działało!! Juz się przestraszyłam , że znów wizaz padł
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4839 |
|
Zadomowienie
|
Ania, Sorina, ale Trollbeads Was zbyło na FB:
"Drogie Panie do zobaczenia w dniu jutrzejszym podczas oglądania Nowej Kolekcji ... Zapraszamy "Bardzo ładnie się wymigują ze wszystkich odpowiedzi o promocje. Już nawet głupiego rabatu 5% nie dają, co kiedyś. I tacy pokrzywdzeni biedni. Znalazłam kilka real zdjęć koralików z nowej kolekcji. Palma tu wygląda fajnie
|
|
#4840 | |
|
PIP.
|
Cytat:
![]() i jak szalona odswiezalam
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Na początku przypominam Trollomaniaczkom o wątku w klubie ![]() Sorina, widzę kolejne plany zakupowe Są w ogóle jeszcze jakieś koraliki, których Ty nie masz lub nie planujesz mieć? ![]() Dagienka, wczoraj z ciekawości aż weszłam na ich profil i widać, że kręcą, jak mogą, ucinając dyskusje w niewygodnych dla nich momentach Oj, nieładnie, nieładnie ![]() A palma rzeczywiście wygląda na tej bransoletce bardzo fajnie!
|
#4842 |
|
Raczkowanie
|
Dagna!
śliczne Lazurow na tym 2 zdjęciu: to zdecydowanie moje ulubione murano i chyba zaczne je kolekcjonować jak mi Natalia pozwoli a na Jeżowca wcześniej nie zwróciłam uwagi, a tu wygląda bardzo ładnie Za to palma...
|
|
|
|
#4843 |
|
Zadomowienie
|
dagienka brak słów
juz dobitniej niż napisałyśmy chyba nie możnajak tylko dostanę wróżkę od Magi to idę na stoisko się pochwalić ![]() wiecie co, kombinuję jak by tu na walentynkowej promocji kupić branso pandory - tzn bardziej za co ![]() chciałabym symbolicznie 2 dziewczynki i chłopca i 2 murano ![]() co sądzicie ?? która ma ochotę pobawić się w designera
|
#4844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() oo jaki ładny Jeżowiec się trafil !!!
|
|
#4845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Albo nie dawaj, bo za ładna Wszyscy będą taką chcieli ![]() A wiecie, że w nowym katalogu, Akwarelowy Komplet się nazywa Las nad Jeziorem?
Edytowane przez dagienka Czas edycji: 2011-02-02 o 11:44 |
|
|
|
|
#4846 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale to faza z ubiegłego tygodnia jak wiesz...dzisiaj może być już inaczej idę w końcu zmyc maskę z włosów bo mi powypadają ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() niektóre tylko odrobine , ale inne to prawie jakby były nowe koraliki moim zdaniem, zupełnie niepotrzebny zabieg, bo będzie nas klientki wprowadzał w błąd ![]() np; WRZOSOWISKA na WICHROWE WZGÓRZA albo Stylowy Kwiat na KWIAT MODY, Niebieskie Bąbelki na Niebieski Szampan, Potrójny Węzeł na Węzeł Koniczyna ??? po co to ?? ja sie pytam?? Edytowane przez LindenRathan Czas edycji: 2011-02-02 o 11:50 |
||
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba muszę zrobić to samo, zwłaszcza jak mamy się spotkać bliżej 13 niż 15
|
#4848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eL Oł eL, też siedzę w ręczniku na głowie
Edytowane przez dagienka Czas edycji: 2011-02-02 o 11:47 |
|
|
|
|
#4849 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na apartową wejdą, ale czy jest tańsza? 199zł sama bransoletka, a w Trollbeads 244zł - bransoletka i dwa koraliki, czyli za 22,50zł koralik. Skoro i tak chcesz kupić Trolle, to nie lepiej z bransoletką? No chyba, że aż tak strasznie Ci się nie podoba, ale widziałaś na żywo?
|
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty ile masz wszystkich? |
|
|
|
|
#4852 |
|
Rozeznanie
|
Ktsw
dziękuję, własnie o ten post mi chodziło Wczoraj go zawzięcie szukałam , juz nawet zaczęłam przeglądać pierwszą częśc wątku , ale się poddałam
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie umówmy się może tak na 13.30 bo ja mimo iż maskę już zmyłam, to dopiero zabieram się za suszenie włosów ![]() Cytat:
Dużo ich już widziałam na Twoich zdjęciach, jeszcze więcej jak Magi robiła dla Ciebie zakupów, a teraz jeszcze wish lista ![]() Ja to skromny mam zbiór nawet do 20-stu jeszcze nie dobiłam
|
|
#4854 | |
|
PIP.
|
Cytat:
i w ogole to bym jeszcze serduszka dolozyla [ciesz sie, ze muszelki nie wcisnelam ] dla_ani.jpg
|
|
|
#4855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam jeszcze wilgotne i biegam w piżamie a tak na marginesie to odkryłam że przez te zabawy z branso zaczęły mi sie rozdwajać paznokcie |
|
|
|
|
#4856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4857 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ilios ! SUPER TRÓJCA ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
ja też chce zjeść Daguś wytrzymasz??postaram sie wyrobic jak najszybciej ![]()
|
||
|
|
|
#4858 |
|
PIP.
|
ale Wam zazdroszcze tych mokrych wlosow i pizam, ja od 6.45 w pracy
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
ilios to w ogóle nie w stylu Ani
a fioletowego to z tego co pamietam to nie lubi Ania po kiego Ci ta pandora MJ ja mam w domu obecnie 11 murano z trollbeads i kilka sreberek z pandory Edytowane przez sorina Czas edycji: 2011-02-02 o 12:18 |
|
|
|
#4860 |
|
PIP.
|
musze powiedziec TZowi, ze bedziemy miec 3 dzieci, bo "standardowe" 2 sie nie komponuja tak ladnie na branso
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

bo ja mam nadgarstek 15 to wlasnie 18 kupie KIEDYS TAM W DALEKIEJ PRZYSZLOSCI ZA MILIARD LAT SWIETLNYCH 

przeżyłam chwilę grozy 

(tak robią jak widzą za duzo wejsc na jakąs strone
pewnie niedługo mnie to czeka tak czy siak)