|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Jestesmy.......
![]() Matko i corko co za koszmar! wchodzimy a tam tabun dzieci przed nami 7 za nami 10 ![]() bo jednego lekarza nie bylo i wszyscy do naszego czekali... ale Igorzasty byl grzeczny i nie plakal ani jak czekalismy ani jak bylismy u doktora. Doktor zrobil usg i mowi ze musi sie mu przyjrzec z katownikiem bo cos mu nie gra....myslalam ze dostane zawalu chcialo mi sie plakac zrobilo mi sie goraco a on mowi: Wszystko okej mozecie przyjsc dopiero 7-8 mc..... Dziekuje wiec za kciukasy
|
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Nasza pediatra mówiła, ze po pół roku można spróbować z normalnym mlekiem, ale pomalutku. Ja lubie Nutre ze względu na cenę. No ale zobaczymy w przyszłym tygodniu. Bo ostatnio przebąkiwała, ze może jednak zostać na Nutrze. Bo z jednej strony żal mi, ze Agata musi pić takie śmierdzące mleko.
Da Karo tak to podyplomówka Moje dziecie właśnie awanturuje się z ojcem
|
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, no i przede wszystkim b. dziękuje Wam za te miłe słowa, ale ja oczywiście mam masę kompleksów. Dziękuję kochane!
Kurcze pisałam posta wcześniej, ale M. mi wyłączył ze swoją debilną grą ;/ Odpisywałam chyba Carmelce, że mi poszło całe opakowanie ( a miałam dzielone 60 ml ). Imy zaczęliśmy o 21 a skończyliśmy dobrze koło 24... dziubku co się stało ??? coś nie tak? cyto ? a z mlekiem masz rację, ale ja jeśli już to przejdę na tego Hippa Combiotik, bo ha jest takie drogie...a na Hipp dużo promocji. ale mi się we łbie kręci. I mnie tak jakoś dziwnie boli. Od razu mi się Hanka z M jak Miłość przypomina ![]() właśnie Scio, mam identyczne odczucia. A mogę nieśmiało zapytać Ciebie Scio jaką robisz podyplomówkę ? Muszę się wam przyznać, że od kilku dni daję maluchowi raz w ciągu dnia kaszkę mleczno-ryżową. Czyli ma zwykłe MM. No i nie zauważyłam skutków ubocznych. Pediatra mi kazała jako próbę przed zwykłym MM .
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-12-14 o 20:18 |
|
|
|
#4834 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Biedny Igus. Telik wiesz juz cos?? Gratuluje miesiecznic, dla chorych dzieciaczkow zdrowka. Ktos byl u ortopedy, zdawac relacje ![]() U nas dziisaj noc byla straszna, maly budzil sie co godzina. Wiecie jak wygladam?? Teraz juz spi.
|
|
|
#4835 |
|
Zadomowienie
|
Brunetko zalezy jakie masz czopki, stosuje sie 10mg na kg masy ciala dziecka. Ale cos boli po szczepieniu?
|
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko ja dawałam Paracetamol całego czopa po szczepieniu na temperaturę
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool, DaKaro, Marina
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-12-14 o 20:24 |
|
|
|
#4838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a myślisz że to skok, czy coś innego?
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko ja mam paracetamol farmina 50 i dawałam całego ale szczerze mówiąc kupiłam ostatnio nurofen w syropie i lepiej działa i wygodniej aplikuje.
Marina robię edukację przedszkolna i wczesnoszkolna pisze z telefonu |
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
No i co.
Kolejna próba z MM i mogę sobie je wsadzić w chciałam grzecznie najpierw UU a potem MM, a moje dziecko od razu foch na MM . W ogóle spróbowałam te bebiko, wstrętne jakiś osad czy cos nie dobrego. ![]() Jutro podam w butelce moje mleko i sprawdzę, czy chodzi o butelkę czy o nie smaczne mleczko. Marina Dziubek pisz szybko !? Brunetka wiesz, że nie wiem ile się daje czopka. Kiedyś o to pytałam, ale nie pamiętam. Mam jakiś w lodówce,ale sama nawet nie wiem jaki..Ile Ala ma gorączki? NEROLKA KAJ ŻECH JEEEE ? JACIEEE ?! KOLINA?WODAUQA ?! |
|
|
|
#4841 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem w koncu....
Mala mi padła po kąpieli o godzinę za wczesnie. Mam nadzieje ze pobudki o 6 nie bedzie Brunetka co do czopkow to jak dziewczyny piszą. 10 mg na każdy kg czyli u Alicji jak waży ponad 7 kg ( bo tak wyczytalam ostatnio) ja bym dała 1,5 czopka (oczywiscie tych po 50 mg) Moja Mala tez w ostatni piątek ważyła Juz 7450 Dziubku napisz co sie stało bo zmartwilas mnie bardzo. Mam nadzieje ze nie jest to nic groźnego. I małe pytanko. Kiedy przechodzilyscie na pieluchy 4? Tak jak pisałam Wiki waży ponad 7 kg. Trójki są na nią tak na styk ale boje sie ze czwórki moga byc za duże i beda przeciekac. Ide Troche ogarnąć pobojowisko w kuchni. Ale jeszcze tu wrócę .... Bójcie sie
|
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku co się dzieje?
Brunetko z tego co mi wiadomo to jest jakaś określona dawka. Ja jeszcze nie podawałam więc nie pomogę. |
|
|
|
#4843 |
|
Rozeznanie
|
Heeeeeeeeeeeeja Hooooooooooooo
![]() Jestem o nietypowej dla siebie porze.Mała już po kąpieli i śpi- daje jej max 2 h i się obudzi, bo tak wczśnie nigdy nie szła spać... dzisiaj wcześniej, bo Marcin pojechał sobie gdzies, a uparl sie, ze przy kapieli chce byc. |
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Marina ale z Ciebie laska!
Efekt super, ja już się swojego doczekać nie mogę!
|
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
ojjj...co się stało? ![]() My po kąpieli, mały śpi....od dłuższego czasu kąpiel wygląda tak że z wody w wanience co najmniej 1/4 ląduje na ścianach i podłodze, a 1/4 na matce ale jakie dziecko szczęśliwe że tak chlapie
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek Ja już kupiłam 4 DADY. Mam wrażenie, że 3 są za małe. Emilie ma po nich odciski no i kito za duże,bo ledwo chowam na boczek ten nie rzep,tylko to co z przodu jest - nie wiem jak to nazwać, pasek?4 leżą zdecydowanie lepiej i wyżej, co u mnie jest bardzo ważne
|
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczku Agata tydzień temu ważyła 7kg i od dziś jesteśmy na 4
|
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej wstawiałam wanienkę do wanny,ale mam już ją za mała a tak Emilie sobie nawet poleży z 3 min an brzuszku i udaje że pływa trochę kręgosłup boli,ale nie trwa to pół godziny więc wytrzymuje no i kucam przy wannie. Zaczęłam od wczoraj i patent z dużą wanna się spisuje |
|
|
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas też super bioderka zdrowe, ale dla zasady za 2 miesiące trzeba przyjść dziękuję za kciuki, są mega pomocne
|
|
#4850 |
|
Zadomowienie
|
Jak juz szukamy zaginionych: Beatka Madziaranew Agni???
Malwi zjadla z dwoch piersi: lewej, prawej, jeszcze raz lewej...placz. Zrobiam MM - z placzem zjazdla 90ml, usnela na 20 minut, po obudzeniu znowu placz, teraz znowu dojada z UU... . Nie rozumiem, az tyle potrzebuje?
|
|
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam wanny w domu ![]() serio....kilka lat temu rodzice robili remont no i wanny wywalili, wstawili kabiny prysznicowe... więc chyba niedługo przerobimy z powrotem na wanny ![]() ehh.....szefostwo mojego męża dba o to żeby się z rodziną nie nudzili....TŻ na weekendy przyjeżdża to teraz im jeszcze sobotę pracującą zrobili więc będzie w domu pewnie z dobę w tym tygodniu...no nic, zmykam spać, dobranoc!
|
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
Lila padła znowu jak mucha, wypiła tylko 60ml ale zjadła wcześniej cały słoiczek śliwek więc może nie była zbyt głodna... Zobacyzmy jak pośpi..
Marina Ty i kompleksy??? jak patrzę na Ciebie to ja wpadam w kompleksy![]() Co do pampków to my od jakiś 2 tygodni jesteśmy na 4-kach, a Lila wazy coś ponad 7kg, może 7,5kg,. 3 były za krótkie. dziubek co się dzieje?? Ja jutro zrobię sobe mały relaksik, został mi do wykorzystania voucher do salonu SPA Clarinsa i jade sobie jakiś zabieg na twarz zrobić
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-12-14 o 21:13 |
|
|
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
Jestem, jestem!
a do pisania weny brak, ale nie bijcie, poprawię się! dla pięknej Marinki i duuużego Igora!My po pierwszej dyni i ziemniakiem - dla mnie okropieństwo, Zośka chciała więcej i więcej ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy go nie macie ? JAk ie to wiesz co myślę, kupić taką piaskownicę i wsadzić pod prysznic i nalać wody. Ona jest szeroka i głęboka ? ale mam pomysła ![]() NIc laski idę nynać. Moja dama wyznacza godziny spania, a chce chociaż coś pospać. Oooooo. Trzymajcie kciuki aby do tygodnia zaczeła spać dłużej, bez pobudki ? ![]() Daje czas do tygodnia bo pewnie z nocy na noc tego nie zrobi ![]() |
|
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka,Marinka,Żanetka, Stronczek, Natka, Ania,YouYou napisałam w klubie... |
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu ją też nie mam wanny ale planuje kupić A. Miskę i w brodziku ją kąpać ale to jak zacznie siedzieć na razie tak jak u Was woda wszędzie
|
|
|
|
#4857 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaneta, Scio, Youyou dziekuje za odzew. Skonczymy ta pake pieluch co mamy i przechodzimy na 4 w takim razie.
Lece do klubu... |
|
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4859 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Chwilę mnie nie było (czyt. dwa dni) a tu tyle stron do nadrobienia...eh... Coś ostatnio czasu mi brakuje. Do tego wczoraj potwornie bolały mnie plecy (na wysokości łopatek) - dzisiaj na szczęście już lepiej - chyba przeforsowałam się ćwicząc i padałam ok. 22, aż się mąż zdziwił.A Helenka jak jest wciąż tak samo rozkoszna, codziennie czymś zaskakuje, ostatnio upodobała sobie robić mały bałagan podczas zmiany pieluchy - na komodzie obok przewijaka leży mała kupka z pieluchami i ona za każdym razem sięga do niej i wybiera sobie pieluszkę - rozwalając przy tym stosik. Dzisiaj byłyśmy w CH i była mega grzeczna, do wszystkich się uśmiechała i wytrzymała bez jedzenia przez ponad 3 godziny (dlaczego w nocy tyle nie wytrzymuje..? )no dobra idę nadrabiać, chociaż nie wiem czy dam radę... |
|
|
|
#4860 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też sobie zrobię, o! Dziś prostowałam prostownicą i mam dość, ręce poparzone, nie chce mi się już po każdym myciu prostować, żeby wyglądać jak człowiek. Ale to dopiero jak skończę karmić UU. Cytat:
Cytat:
Grunt to się nie dać!Cytat:
na święta więcej towaru idzie i dłużej mu schodzi. Wraca to najczęściej kąpiemy Małego, później on idzie na kompa (tż) a ja karmię. TŻ idzie spać to ja się myję, sprawdzę neta i tak w koło macieja. Czasem jak przychodzę od karmienia, chcę na neta usiąść to tą pyta "oglądamy co?" nosz kur... ![]() Ke pasa? Edit. ide do klubu. Cytat:
Moja lekarka to wiecznie jakieś dziwne westchnienia czyni.... Brawa dla Igorka ![]() I dla Marinowego Igorka Rogiego też brawa, za pół roczku ! ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Pokłóciłam się z TŻ ![]() Wkurzył mnie strasznie. Radek dziś znowu dał mi w kość, jestem taka zmęczona, nerwy mi puściły, pofiksowałam trochę a ten (tż) mnie upominać chamsko zaczął ![]() to była płachta na byka! Nie odzywam się do niego, poszedł spać, przynajmniej seks mnie ominie ![]() Ide do klubu i do spania. A i Żanetka współczuję pobudek. Radek tak wstawał przez jakiś czas.... Ale pamiętam, że wtedy Emilie Ci długo spała. Ale ci zazdrościłam ![]() Emi się unormuje, pewnie ma skok. ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- A i słyszałam w radio, że od nowego roku mają być pneumokoki obowiązkowe, bezpłatne. Słyszała któraś? Dobranoc. |
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

. Nie rozumiem, az tyle potrzebuje?
więc będzie w domu pewnie z dobę w tym tygodniu...
jak patrzę na Ciebie to ja wpadam w kompleksy