|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
Pięknie wyglądacie Ewunia śpi jak aniołek
|
|
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka ale pięknie wyglądasz ze swoim Synkiem, cudne te zdjęcia!
|
|
|
|
#4833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale pewnie Twój mąż ją broni? Bo u mnie to jak opiernicza swoją mamę to zawsze potem wychodzi tak, że ona po prostu nie chciała albo to z troski o nas, itp., itd. Wrrr... te teściowe :P
|
|
|
|
|
#4834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym na ich m-scu nie odslaniala wogole rolet. Ja ze swojego okna mam widok na okno pokoju i kuchni tesciow. I bez wiekszgo wygladania widze co sie dzieje w pokoju ale zeby zobaczyc co w kuchni musze sie wychylic. Oczywiscie nie mam takiej potrzeby zeby sie wychylac ![]() W kazdym razie mam to szczescie ze ona nie widzi ze swoich okien co my robimy widzi tylko czy sie swieci swiatlo czy nie. Za to ja mialam fajny podglad na jeszcze wtedy chlopaka (teraz meza) co robi w pokoju a ze to to samo pietro to dokladnie widzialam![]() No poza tym to juz pisalam, ze przez okna sie poznalismy hihi
|
|
#4835 |
|
Rozeznanie
|
Aguśkaa ale masz ślicznego synka
Piękny po mamusi Super zdjęcia I brzucholek jaki fajny
|
|
|
|
#4836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdzie moja insulina??? Aż mi cukier skoczył! Też chcę taką małą pieszczochę śliczna
|
|
|
|
|
#4837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogromne gratulacje!!! Cytat:
Ale miło się na Was patrzy! Cytat:
![]() Hej. udało mi się załatwić na uczelni, AŻ jeden wpis a zaplanowane miałam dwa wpisy, złożenie podania w dziekanacie o IOS i zaliczenie egzaminu ( koleś się śpieszył i się nie dało podejść do egzaminu, miał strasznie dużo ludzi na konsultacjach) Jednym słowem jestem zła, że tylko tyle załatwiłam. No ale cóż zrobić, uroki studiowania ![]() już nie marudzę, idę nastawić teraz obiad, a potem się może prześpię...
|
|
#4838 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygląda przepysznie ![]() Cytat:
![]() cierpliwa jeszcze jestem , ale już pomału przestaję być. Coraz częściej mówię TŻ że lepiej byłoby mieszkać z dala sami, a rodzina tylko sporadycznie w odwiedziny. Na początku lutego TŻ się tak pożarł z ojcem i bratem że przez pół nocy mówił mi "jutro szukam mieszkania dla Nas nie będziemy z wariatami mieszkać. A wnuka będą odwiedzać tylko sporadycznie, i nie ma żadnego pilnowania. Niech się ugryzą damy sobie radę bez nich" i wiecie co żałuję że tego nie zrobił i nie zaczął mieszkania szukać. No ale z jednej strony tu włożyliśmy sporo kasy na remont. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba bym zabiła... Wy nie macie własnego zycia ciągła kontrola. Też podziwiam Cię za cierpliwość.
|
|||||
|
|
|
#4839 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no myslalam,ze takie sytuacje nie zdarzaja sie naprawde ![]() Cytat:
skoro zostalismy postawieni przed faktem dokonanym. Jest dziwnie, nie powiem. Dla mnie to nie jest do konca normalna sytuacja i o ile ciesze sie, że moj tata ma kogos na starosc, o tyle moze niekoniecznie chciałabym aby to była moja własna tesciowa . Nie chce zabrzmiec egoistycznie, ale to naprawde nie jest komfortowa sytuacja. Jest inaczej i juz nigdy nie bedzie tj kiedys- brak mi tego troche..a prawda jest taka, ze niezaleznie jak ta sytuacja sie zakonczy czy "beda zyli dlugo i szczesliwie" czy inaczej to już ogolnie nasze relacje poprostu ulegly zmianie.Wlasnie sobie wyobrazam jak tlumacze dziecku te zawilą sytuacje.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#4840 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze znajde tyle czasu zeby sie z nimi fotografowac ![]() Cytat:
Ale wiesz, jak wrocilam do pracy, Filipek mial pol roczku wiec do tego czasu zdazylam zaobserwowac jak tescie zajmuja sie małym i ladnie sobie radzili. Musielismy im tylko pokazac na poczatku jak pampersa sie zaklada, ze teraz mleka sie juz nie gotuje no i wyjasnic pare innych waznych kwestii. Nie bylo latwo, przyznam ze bylo ciezko. Pamietam, ze dzien przed pierwszym dniem pracy wieczorem usiadlam z tesciami i chyba z 2 godziny im tlumaczylam, gdzie co jest, napisalam na kartce duzymi wyraznymi literami co o ktorej maja dac malemu, w jakich ilosciach co mieszac itd itd....Oczywiscie wczesniej musialam znosic swoja tesciowa czesto w domu zeby sie tego nauczyla, no bo jak inaczej I oczywiscie gdybym widziala, ze sobie nie radzi, to bym musiala innego wyjscia szukac. Oni wlasnie sa z innych lat, wiekowi tesciowa po 70tce tesc po 60tce. Ale skumali szybko, oczywiscie pare małych bledow popelniali ale tez nie moglam wymagac nie wiadomo czego. Ogolnie byli sprytni, tez staralam sie ich wyrozumiec. Bo chcieli pomoc, bardzo pomogli i za to im jestem wdzieczna. Przeciez nie musieli zostawac z malym. Tesciu jeszcze wtedy pracowal, ale teraz juz idzie na emeryture, wiec beda sie wzajemnie wspierac. Tylko, ze wlasnie ta tesciowa moja musi jezdzic i jej nie ma jakis dluzszy czas i opiekuje sie swoja 100letnia mama, niby mam spokoj ale pomocy tez w sumie wtedy nie mam. Potem przyjezdza, wtedy 100letnia mamą zajmuje sie jej brat i tak na zmiane. Albo tą mamę tu przywozili do tesciow, ale tesc sie juz wkurzyl, bo ona z powodu demencji budzila go w nocy chodzila po domu, a poza tym rozne inne przeboje z nia mieli i teraz nie chcial zeby tu ja przywozic. Wiec dlatego ona pojechala tam 300 km od nas do mamy, ale wlasnie wraca 1 marca bo podobno ma badania do zrobienia ale ja tam wiem ze tez z innych pwoodow ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Na szczescie szafek mi nie przeglada ![]() No wlasnie to sa te dylematy, z jednej strony ma sie juz dosc z drugiej strony jest ta pomoc, ktora czesto jest bezcenna... Karo89 wazne ze chociaz ten jeden wpis jest! ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Idziemy z małym zjesc obiadek ![]() Dzis zrobilam gulasz indyczy w sosiku z ziemniaczkami. Potem sie poloze bo juz nie wiem czy dzidziorek mi na jelita naciska czy boli mnie jak na @
|
|
#4841 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Duzo zdrowka dla was kobietki Znow sie wzruszylam... ![]() Cytat:
Chore to nie jest, bo spokrewnieni nie byli, po prostu niezreczne, ale skoro mieszkacie daleko od siebie, to moze nie ma to az takiego znaczenia ![]() Cytat:
![]() Ja tez juz chce takiego spioszka w swoim domu! Hej kobitki |
||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4842 |
|
Rozeznanie
|
konia-super, że już jesteście po.cieszcie się sobą teraz i odpoczywajcie dziewczynki
ivonka-napatrzeć się na Was nie mogę.śliczne jesteście obie.przesłodkie zdjęcia.miłość aż daje po oczach jak się patrzy na te zdjęcia i czyta to co piszesz. ten Twój opis porodu tak mnie optymistycznie natchnął, że się już troszkę mniej boję. gucia- ja chcę taki chlebuś!!!!normalnie aż mi nim zapachniało... aguśka- świetna sesja z Filipkiem
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska fajne foteczki
Filipek jaki wesolutki zawsze na zdjeciach
|
|
|
|
#4844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój chrześniak chodzi już 2 lata do żłobka i jest przeszczęśliwy i jego rodzice też i ja również do tego samego żłobka będę naszą córcię oddawać Akurat ten żłobek darzę zaufaniem a wyjścia innego nie mam. Gdybym miała płacić opiekunce to musiałabym jej oddawać całą swoją pensję, to już lepiej jakbym sama z pracy zrezygnowała. Ale ja do pracy chce wrócić jak najszybciej, bo bym chyba zgłupiała tyle czasu w domu siedzieć.
|
|
|
|
|
#4845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, że jeszcze tylko parę miesięcy... ale łatwo powiedzieć, ciekawe jak to będzie jak maluszki się pojawią na świecie mam nadzieję, że następnym razem wszystko uda Ci się załatwić ![]() Ivonka cudownie wyglądacie Aguśka no Twój brzuszek to jest obniżony już wiem jak obniżone brzuszki wyglądają a Filipek mega słodziak (fotka z lizakiem wymiata!)
|
|
#4846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a przepis i linki, z ktorych korzystalam wrzuce na maila nic to, uciekam, bo spoznie sie zeby odebrac Sandre ze zlobka ![]()
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boję się że jak coś powiem, wytłumaczę to i tak inni będą robic po swojemu "bo kiedyś się tak robiło i było dobrze, nic się nie działo, więc czemu teraz miałoby się coś dziac".. Tak jak swojej mamie nie miałabym oporów czegos tłumaczyc, to mam wrażenie że innym będzie mi w jakimś stopniu głupio.. Może trochę na wyrost się martwię, ale strasznie chciałabym uniknąc takich sytuacji, no i nie powiem - obawiam się że nikt ie będzie dośc ostrożny.. No ale muszę przestac tak myślec, zobaczę za 2 miesiące ![]() Pamiętam własnie że teraz Twoja teściowa jest u swojej mamy, ciekawa jestem jak to będzie jak wróci, czy znowu będziesz miała przejścia.. Oby nie.. A Twój mąż ma rodzeństwo? i u nich też tak ingeruje w życie?
|
|
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
O jejku jak się najadłam masakra
![]() ![]()
|
|
|
|
#4850 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Znalazłam cos takiego w twojej instrukcji: Załaduj zawartość — Zdecyduj, czy w czasie przeglądania internetu chcesz pobierać zdjęcia i inne obiekty. Jeśli wybierzesz Tylko tekst, to aby później, podczas przeglądania pobierać zdjęcia lub inne obiekty, wybierz Opcje > Opcje wyświetlania > Załaduj zdjęcia. Wnioskuje z tego ze opcjach gdzie mialas te wyskakujace okeinka pownna byc tez opcja "Sposob wyswietlania" i tam wybierz "Tylko tekst". Mam nadzieje ze to cos pomoze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A wogole to zmykam odgrzac obiad i na 17.30 wizyta u gina, ciekawe ile tym razem bedzie obsowy
|
|||||
|
|
|
#4851 | ||
|
Gang Iren
|
Ja po wizycie.
No i sie bardzo martwie teraz ![]() Dwie wizyty temu polozna stwierdzila,ze synus jest za maly o 2cm(no i to przeklada sie na 2 tyg),potem urosl o 2 cm,czyli caly czas za maly,ale jeszcze nic zlego.A teraz znowu nic nie urosl przez 2 tyg i juz zrobil sie za maly o 4 cm(czyli chyba 4 tyg tez) Jutro ide na Usg do szpitala. Boje sie. Cytat:
Cytat:
A jak sie czujesz?
|
|
#4852 |
|
Wtajemniczenie
|
a co miałaś dobrego??
ja czekam na męza i zaraz będziemy wcinać mięsko i pyzy z ciemnym sosikiem
|
#4853 |
|
Rozeznanie
|
gosia-- wiem, że się boisz, ale staraj się nie denerwować za bardzo.na pewno będzie dobrze wszystko
|
|
#4854 |
|
Wtajemniczenie
|
MoniqW to powodzenia na wizycie
gosia to tobie na podstawie długości mówili że za mały jest? Mi nigdy lekarz nie powiedział ile mierzy bo mi na podstawie wagi ciągle pani sugerowała że o 2 tyg za mały, co prawda urósł troche jakieś 400 g przez 4 tyg ale wg tych pomiarów wyszło że o 3 tyg za mały, ale powiedziała że jak do 2300g dociągnie to nie ma powodów do zmartwień tylko mam starać sie nie urodzić za szybko. Powiem ci ze przestałam sie tym przejmować bo już nie raz się okazało że dzieci się duzo wieksze rodziły niż te pomiary! Staraj się nie martwić dobrze że w miare szybko masz to usg, bądz dobrej myśli a też beddzie na pewno dobrze
|
#4855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staraj sie nie martwic, na pewno wszystko bedzie dobrze.Moze polozna sie pomylila Dobrze, ze zlecila usg, to zawsze pewniejsze badanie, wszystko sie jutro wyjasni. A moze Twoja dzidzia bedzie po prostu mniejsza, nie kazde dziecko musi miec 56cm, a ona pewnie sugeruje sie normami ksiazkowymi.
|
|
|
|
|
#4857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ślicznosci a ty wygladasz kwitnąco |
|
|
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba że są inne metody żeby się tego dowiedzieć
|
|
|
|
|
#4859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno na USG okaże się, że jest wszystko dobrze nie martw się Gosia przecież wiesz jakie te ich pomiary są. Nosek do góry! Ja w poniedziałek też USG i też troszkę się stresuję co usłyszę, ale liczę, że będą same dobre wieści. I Tobie też takich życzę! A ja znów się obżarłam cztery pulpeciki w sosie śmietanowo-pomidorowym i pół woreczka kaszy, potem duża lukrowana oponka i na koniec twix... a jeszcze bym coś zjadła to jest nienormalne
|
|
#4860 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Staram sie nie martwic,ale to nie jest proste.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

Wspaniale że są już razem! a Kaja jaka duża dziewczynka
i 1 paczka chusteczek.

Ale pewnie Twój mąż ją broni? Bo u mnie to jak opiernicza swoją mamę to zawsze potem wychodzi tak, że ona po prostu nie chciała albo to z troski o nas, itp., itd.
Wrrr... te teściowe :P
Oczywiście, musieli odmachiwać jej radośnie, udając, że to miłe zaskoczenie! Ponadto, tak jak u Ciebie, teściowie przez okna szpiegują, wypytują, a czemu tak pózno wczoraj wróciliscie, gdzie byliście itp. Ciężka sprawa....
a zaplanowane miałam dwa wpisy, złożenie podania w dziekanacie o IOS i zaliczenie egzaminu ( koleś się śpieszył i się nie dało podejść do egzaminu, miał strasznie dużo ludzi na konsultacjach)

A w nocy śniło mi się, że odpadł mi czop i wody zaczęły odchodzić