|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Light Limara ale z Ciebie ranny ptaszek
ja o tej godzinie przewracałam się na drugi bok :PNikii dla Oskara!! Mądrego synusia masz a z TŻ już się pogodziliście?? ![]() za wizytyJustyna sto lat, wszystkiego najlepszego i zdrowego synusia!!!! Dzień dobry ale się dziś ciężko wstawało pospałabym jeszcze dobrze, że jutro już weekend miłęgo dnia mamusie |
|
|
|
#4832 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cześć mamuśki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co to za zmywacz? ![]() Cytat:
Cytat:
W piersi robisz kieszonkę wkładasz tam suszone pomidory i ser feta, pierś przyprawiasz, niby tymiankiem i innymi przyprawami ale ja nie lubie tymianku i daję co mi pasuje i do piekarnika na ok 30-40 min po wyjęciu polewasz sosem serowym, pycha ![]() Przepisu z netu Ci nie podam bo brak, ja mam przepis od szefa kuchni i nigdzie nie mogę na necie znaleźć podobnego ![]() Cytat:
![]() ale może jak zaproponujesz mężowi wspólną kąpiel i wtedy uda Ci się go namówić na depilacje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gdzie to takie tanie USG 4 D? ja najtańsze znalazła za 200
|
||||||||||
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Martuszka i tak i nie . Tzn wczoraj z nim rozmawiałam już , ale i tak jestem na niego cięta. Najgorsze że on nie widzi problemu i jemu słowo "przepraszam" nie przejdzie. Ale nie będę się wdawała w szczegóły.
Aldrin w Mikołowie , ale tam byś chyba miała za daleko co ?? |
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
Justnka śliczny dzidziol
I najlepszego )Kciuki za wizyty
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna wszystkiego najlepszego, sto lat
![]() Nikii brawo ogromne za smoka Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4837 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
![]() Oczywiście za dzisiejsze wizyty ![]() Justynka wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka dla Was ![]() I za wizyte i synusia ![]() Dzisiaj jadę po wyniki, mam nadzieję że wyszły dobrze
|
|
#4838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spałam dziś 10 h.... dziś wizyta |
|
|
|
|
#4839 |
|
BAN stały
|
Justynka wszystkiego co najlepsze !!
Witam się z rańca. Moje dziecię jeszcze śpi A mamusia zamiast korzystać to nie śpi już od 7 Dziś kolejny cudowny dzień w pracy Ale to dopiero od 11 |
|
|
|
#4840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obyło sie bez gorączki,wypilam sok malinowy przed spaniem,na gorąco i sie położyłam... chyba coś mi to dało bo się wypociłam. Ide zaraz na badania,bo od 6,30 nie spie i juz głodek mnie łapie.. chyba w drodze powrotnej piekarnie odwiedzę bo padne z głodu.. Ja swoja jak oduczałam od smoczka to kazałam jej go samej wrzucić do pieca wiedziała ze juz go z tamtąd nie wyjmie.. ![]() Ale pozbyła się go szybko bo miał dziure i ona była taka że z dziurą do buzi nie wzięła bo był be i fuj Więc poszło lekko Justynka 100 latek NAJLEPSZEGO
|
|
#4841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mamusi i synusia - toż to kawał chłopa ![]() i wszystkiego najlepszego w dniu urodzin Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4842 |
|
Zadomowienie
|
carolyna86 tak tak czosnek kupie własnie mi przypomniałas
wczoraj mi sie skończył bo robiłam mleko z miodem i czosnkiem...Dalam też córce bo juz kichać zaczęła,piła i płakała że smierdzi Nie ma czasu na chorowanie bo do szkoły musi chodzic za duzo potem zaległości Wiecie co wkurzyłam sie ostatnio na znajomą.. nie mówiłam jej o ciąży bo to nikt bliski a to jeszcze za wczesnie Napisala mi ostatnio ze ma sprawę czy moge wpaść bo ona nie może...poszłam zrobiła mi herbate,potem powiedziala ze slyszała ze jestem w ciązy i czy to prawda,potwierdziłam.Ucie szyła się a potem powiedziała mi że jej dzieci własnie przechodza ospę... troszke sie wkurzyłam bo słyszala o ciąży,mogła pomyslec że raczej z chorobami teraz nie powinnam mieć styczności a ona mnie zaprosiła jak gdy by nigdy nic...
|
#4843 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za bardzo wyobrażają sobie cały ten proces. w sensie, że pukają je w główkę w trakcie stosunku Cytat:
![]() Cytat:
i super że wszystko w porządku Cytat:
![]() i gratuluję przeżycia bez smoka musisz być dumna. ja mojego też odzwyczajałam jak miał tyle co Twój zdaje się.
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Justynka ma urodziny to i ja się przyłącze do życzeń
Dużo zdrówka i wiele miłości ![]() Bycie mamą potrafi być prawdziwym cudem, Magią, która zmienia życia twego sens Chociaż macierzyństwo bywa również trudem, Tajemnicą szczęścia – każda chwila jest. Miej siłę, energię do podboju świata, Niech dziecko najlepszym będzie przyjacielem, Wychowuj je czule i wspieraj przez lata, Niech nic Was nie dzieli, za to łączy wiele. Bądź taką, co budzi się rano z uśmiechem, Taką, co zasypia pełna szczęśliwości, Rozkwita, gdy „mamo” odbija się echem, Ma wielkie poczucie matczynej wartości. Sto lat
|
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to kto u Was wie o ciąży już?bo u mnie to na razie rodzina i przyjaciółka i 2 znajome. Na razie kazałam trzymać gębę na kłódkę koleżankom, mam nadzieję, że się stosują, bo wiedzą, że milutka nie będę
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, gratuluje wczorajszych wizyt i poznanych plci
trzymajcie dzis za mnie kciuki, oby gin nie olal i zrobil usg, bo go chyba wymienie ![]() Carmena szczerze to nie wiem, kto wie a kto nie wie, rodzina pewnie droga pantoflowa sie dowiedziala, a ze znajomych dalszych to mnie nie interesuje, czy wiedza, pochodze z malej miejscowosci, wiec pewnie sie rozeszlo, ale narazie nikt mnie nie nagabuje za to wczoraj spotkala mnie sprzataczka i mowi, ze slyszala ze sie wyprowadzamy i ze po mnie nie widac ciazy, hehe, miesiac mnie tu nie bylo, ciekawe skad ona to wie
|
|
|
|
#4847 |
|
Raczkowanie
|
Dzieńdoberek
![]() Justyna wszystkiego naj, naj... Spełnienia marzeń, w szczególności tych najbardziej skrytych. Też trzymam kciuki za wizyty, u mnie pewnie nic szczególnego nie będzie, bo bez usg. :thumbup: No a późnym popołudniem przyjedzie fachowiec od remontu, musimy się z nim umówić jakoś na styczeń. Czeka nas remont u Leny no i Leosia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin no czasem się nie opłaca bo za przejazd w obie strony też trzeba zapłacić.
Pomarańcza jakby co to służę , mogę podać imię i nazwisko lekarza, nr tel i adres jakbyś kiedyś potrzebowała ![]() Masz też dziś USG ?? Ilkas u Nas jeszcze się nie zdarzyło aby dziecko przespało matkę zawsze to mnie on budzi i najczęściej przed 7 rano :PSylvunia to dobrze że lepiej a ile miała Twoja jak oduczałaś smoka?? Mój ma niecałe 20m i z koszem na śmieci próbowałam ale się nie dało , za to z Mikołajem od razu … no ale nie zapeszajmy bo to dopiero 1 dzień.Co do znajomej to trochę nieodpowiedzialna ![]() Carmena to jest nasze drugie podejście bo w połowie sierpnia go już oduczyłam , chodził bez smoka, zasypiał i spał bez, ale jak w połowie września trafiłam do szpitala na 3dni to TŻ nie umiał go uśpić i dał smoka i potem już było ciężko. Wiele razy podchodziłam do tego , ale zawsze był ryk i mega płacz. Wczoraj rano powiedziałam koniec i nawet gładko poszło i raczej jestem już dobrej myśli My mówiliśmy najbliższej rodzinie tylko i dobrym znajomym (4) . Niestety teściowa mimo mojej prośby jak byłam w szpitalu rozgadała jeszcze kilku osobom czym mnie mega wkurzyła ![]() Może jeszcze ktoś wie , bo potem to idzie drogą pantoflową , ale na razie mi nic o tym nie wiadomo ... Aldrin piękne życzenia
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2013-12-12 o 08:55 |
|
|
|
#4849 |
|
Rozeznanie
|
Carmena u mnie wie najbliższa rodzina, niektórym znajomym powiedzieliśmy i kilka osób w pracy jeszcze wie... Ale już nie ukryje się, czasem patrzą na mój brzuch, ale nie komentują :P może nie są pewni czy to ciąża czy po prostu przytyłam
![]() Nikii może TŻ zrozumie i przeprosi :P Słuchajcie, mam sprawę. Chodzę do ginekologa prywatnie i ona nie pracuje w szpitalu, w którym jest porodówka.Czy według Was warto zapisać się gdzieś na nfz do lekarza, który pracuje na porodówce???? |
|
|
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej...
Gratki udanych wizyt dziewczynki moje!! Justynko sto lat, duzo zdrowka i szczesliwego rozwiazania!! Co do wiadomosci na temat ciazy to chyba wszyscy wiedza. Mieszkam w malej miejscowosci wiec jak poszlam na badania pierwsze tzn krew to wiekszosc wiedziala juz. Rodzinie sami powiedzielismy no a teraz to juz nie da sie ukryc i chodze dumna jak paw z moim brzuchatkiem. Dzis wybieram sie do biedronki na zakupki z mama a wieczorem z mezulkiem do miasta po stol i cos tam jeszcze. No chyba ze pozno wroci z pracy... ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam na wsi, więc jak wie rodzinka to wie każdy, bo szybko się informacje rozchodzą
![]() A co do lekarza to ja bym też wolała iśc pod koniec ciąży do jakiegoś pracującego w szpitalu aby się pokazać ale znajome które chodzą prywatnie a lekarze nie przyjmują w tym szpitalu, nie odczuwały różnicy w traktowaniu ich, nawet przecież może się tak zdarzyć, że nasz lekarz będzie na urlopie w czasie naszego porodu i też nam nic nie da, że chodzimy do niego całą ciąże
|
|
|
|
#4852 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() widzę, że tak pedzimy i pewnie jutro wieczorem bedzie nowy wątek ![]() ładnie, ładnie mamuśki - długo nam nie zajeło zapełnienie tego |
|
|
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
Oj Niki nie pamietam w jakim była moja jak oduczalam od smoka :/ to było 11 lat temu.Ale na pewno była starsza niż 20 miesięcy
wiec z tym Mikołajem to był dobry chwyt ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4854 |
|
Rozeznanie
|
kasian mojej gin nie zmieniam, tylko zastanawiam się czy dodatkowo iść do tego, który pracuje w szpitalu... Tylko ja nawet nie wiem w którym chcę rodzić
|
|
|
|
#4855 |
|
Wtajemniczenie
|
JJJustynAAA gratuluję udanej wizyty, no i odkrytej płci
A tak w ogóle to wszystkiego wymarzonego Ci życzę, duuużo miłości i szybkiego rozwiązania Carmena_88 u mnie wie caaaała rodzina no i coraz więcej znajomych ![]() Dzień dobry w ten pochmurny dzień, Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i życzę udanego dnia A i zapomniałam dodać że dziś zaczyna się 16 tydzień
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-12-12 o 09:27 |
|
|
|
#4856 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co za ..![]() Mnie Natan się kojarzy tak jak którejś z Was(jak zwykle zapomniałam)z aferą z księdzem Natankiem,masaaaakra! No i zawsze może być Natan-Szatan jakbyś chciała sobie obrzydzić ![]() Vampirka dobry argument nie jest zły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Justysia Kochanie GRATULACJE SYNUSIA I WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJWSPANIALSZEGO! ![]() ![]() Pomysł na imie?Fajne te Igrzyska śmierci,ale troszke za długo fabuła się rozkręcała i nagle wskoczyło zakończenie..nie lubie takich numerów. Tak głośno na reklamach było, dźwięki,dudnienie itp,że się bałam normalnie o Małego co On sobie może tam myśleć musi i czy się nie boi.Dałam sweter gruby na brzuszek,więc może tak nie słyszał Trzymam kciukaski za wizyty ![]() Nikusia dopisz mnie do listy wizyt na 2 stycznia. a i tak się skapnełam,że dziś mam 22t3d czyli 23t czyli chyba rozpoczynam 6 miesiąc
Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-12-12 o 09:27 |
|||
|
|
|
#4857 |
|
Zadomowienie
|
U mnie wie najbliższa rodzina.Czesc bliskich znajomych.Reszta droga pantoflową sie powoli dowiaduje bo widzę po spojrzeniach
![]() Siedze w poczekalni u lekarza rodzinnego i zaraz padnę....babuszka przyszla wyperfumowana takimi babciowatymi perfumami..az mi słabo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4859 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() To dziś trzymam kciuki za: pomarańcza anulka muffinka mala85 ![]() Justyna, 100 lat! Niki, za smoka!Cytat:
A zmywacz taki jak pisałam. Kupisz go w netto za ok 3 zł. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No, może poza osobami, których nie lubimy...Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4860 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam dawno mnie nie było
![]() Proszę o dopisanie mnie do kalendarza mam 19 grudnia wizyte ![]() Ja za pierwsze płaciłam 100 zł a potem po 60 zł uzupełnianie... Cytat:
Cytat:
Ja chodziłam w 1 ciazy do lekarza prywatnie który pracuje w szpitalu a bedac 10 dni w szpitalu nie widziałam go ani razu. Dzwoniłam do niego jak jechałam do porodu ale odpowiedział mi ze mam jechac tam mnie przyjmą i tym sposobem nie widziałm go wcale . A nie ukrywam ze miałam nadzie ze jako jego pacjentka bede jakos lepiej traktowana, ze chociaż zajrzy do mnie w szpitalu. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

ja o tej godzinie przewracałam się na drugi bok :P
dla Oskara!! Mądrego synusia masz 
za wizyty
pospałabym jeszcze 

nawet apapu nie mam

moimi krągłościami. I cycami i brzuszkiem, jakby był trzecim cycem 
Pomysł na imie?