Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-12, 07:37   #4831
martuszka0
Rozeznanie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Light Limara ale z Ciebie ranny ptaszek ja o tej godzinie przewracałam się na drugi bok :P

Nikii dla Oskara!! Mądrego synusia masz a z TŻ już się pogodziliście??

za wizyty

Justyna sto lat, wszystkiego najlepszego i zdrowego synusia!!!!

Dzień dobry

ale się dziś ciężko wstawało pospałabym jeszcze dobrze, że jutro już weekend

miłęgo dnia mamusie
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 07:43   #4832
Aldrin
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cześć mamuśki

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość

A dlaczego nie mozna? Ja o tym nie slyszalam, ale tak na logike nie umiem wymyslec powodu, dlaczego by to mialo w czymkolwiek przeszkadzac?

Predzej slyszalam, ze sie w ogole nie powinno malowac paznokci w ciazy ze wzgledu na chemikalia, ale moim skromnym zdaniem to juz przesada... Takim razie w ogole z domu nie powinnam wychodzic, zeby spalin nie wdychac :P
Ja też o tym pierwsze słyszałam od koleżanki i myślałam, że zwariowała dlatego Was pytałam ale właśnie carolyna wytłumaczyła niby czemu nie można

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
ja słyszałam że przy operacjach nie można mieć pomalowanych bo lekarze patrzą na paznokcie czy nie sinieją i czy czasem pacjent im nie odlatuje... co do porodu naturalnego to nie wiem
Niby podczas normalnego porodu zawsze może dojść do cesarki

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

A poza tym byłam dziś na pobraniu krwi... tym razem chyba na spr żółtaczki, więc mogłam zjeść śniadanie. W poczekalni zrobiło mi się słabo, a po pobraniu krwi jeszcze gorzej... wróciłam do domu, zjadłam pomarańczko i musiałam się położyć... teraz wstałam i ledwo siedzę... słabo mi i mnie mdli... obiadu na razie nie robię, tylko kanapki zjadłam... i dalej ledwo, ledwo...

Mojej koleżance gin kiedyś powiedział, że nie, bo właśnie patrzą na paznokcie, czy nie sinieją... ale właśnie na jasne, przezroczyste to można.
Co do szybkiego zmywania, to ja od dawna używam takiego zmywacza z gąbką w środku. Wkłada się do niego palca i nawet ciemne kolory szybko schodzą. W sumie roboty na pół minuty Zuzywa się szybciej niż zwykły, ale w netto jest taki "luksusowy", tani a dobry.
Biedactwo, szkoda, że tak źle się czujesz jak nie zjesz śniadania

Co to za zmywacz?

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
To ubranka mojego Maleństwa Wyszperałam na SH taniutko

Gatunkowo są super
Na razie takie kolorki bo nie znam płci, a osobiście to mi intuicja podpowiada że będzie chłopczyk, zobaczymy
No to ubranka wyszperałaś super

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Wydaje mi się to jakąś bzdurą

Natomaiast uwielbiam ser feta... Ale smakowitości podsuwasz... A zarzuć pzrepis na tą pierś z suszonymi pomidorami i fetą

W piersi robisz kieszonkę wkładasz tam suszone pomidory i ser feta, pierś przyprawiasz, niby tymiankiem i innymi przyprawami ale ja nie lubie tymianku i daję co mi pasuje i do piekarnika na ok 30-40 min po wyjęciu polewasz sosem serowym, pycha
Przepisu z netu Ci nie podam bo brak, ja mam przepis od szefa kuchni i nigdzie nie mogę na necie znaleźć podobnego

Cytat:
Ja swojemu już wspominałam, że będę potrzebowała tam pomocy i niestety mam to sobie wybić z głowy, bo On nie da rady
Będę więc musiała sama... może jakoś pójdzie...
Lusterko i jedziesz
ale może jak zaproponujesz mężowi wspólną kąpiel i wtedy uda Ci się go namówić na depilacje

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Około 3 miesiace temu wstępnie i na luzie rozmawiałam z tż o imionach. Ja byłam przekonana, że będzie dziewczynka i wybrałam Natalkę, a tż powiedział, ze mu się Natan podoba. I mi tez się spodobało i tak wstępnie było ustalone Natalka i Natan. Nawet w poprzednich watkach pisałam. Potem tż poszedł do brata i mu napąknął o imieniu Natan. Powiedział mi tylko, że bratu się spodobało. Ale ja byłam przekonana, że będziemy mieli dziewczynka, więc w sumie mnie to nie interesowało. Wczoraj jak dowiedzielismy się, że chłopak to od razu wiedziałam że Natan albo Nataniel, ale bardziej Natan. A teraz tż mówi, że brat ma Natana...

Ja chyba w zyciu nic nie mogę planować, bo wszystko jest na odwrót.
Zachowali się jak d..... ja bym im nagadała

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość

Ja też po wizycie Z dzidzią wszystko ok Choć to było tylko szybkie podglądanie Ja przytyłam 450g od ostatniej wizyty. Płci nie był w stanie podać - tak, jak myślałam Zapytałam, czy widzi coś między nogami, na co lekarz, że tak - pępowinę 9 stycznia mam USG połówkowe i zobaczymy co ten drugi stwierdzi Z kolei następną wizytę mam 15 stycznia - Niki wpiszesz
No i od jutra wracam do pracy! Lekarz nie bardzo był chętny, ale przeciwwskazań też nie miał Cieszę się bardzo, bo muszę przyznać, że psychicznie nie za dobrze ze mną
Super, że wizyta udana

Cytat:
Dziewczyny jestem

Wizyta super... Dzidek zdrowy, ma jądra więc to raczej chłop
Usg połówkowe, także zobaczyliśmy serduszko, mózg, nóżki, kregosłup... no wszystko zdrowy dzieć nam się rozwija... Małż pierwszy raz był ze mną podczas usg. pani doktor się z nim podroczyła hihih. Jak pokazała mu że tu i tu jest moszna, to małż do ginki a co taka mała, ona wzrok na niego i mu mówi że jeszcze trochę potrwa zanim będzie taka jak jego gabaryty Poza tym dziś bardziej zwracała się do niego niż do mnie... ale mi to nie przeszkadzało ja miałam na co patrzeć Dzidzia ma prawie 20 cm.
Ruchy mogę poczuc dopiero za 2 tyg, tak jak mówiłyście... One może już są a ja nie mam pewności że to to.
Dostałam skierowanie na badania, mocz, morfologia no i glukoza planuje je zrobić w czasie kiedy mam wolne czyli między świętami a sylwkiem.
W ogóle to jestem mega szczęśliwa... Cudny prezent mi dzidzia zrobiła na urodzinki - niczego mi już nie potrzeba
Gratuluje chłopczyka

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Dziewczyny znalazłam super gabinet i naprawdę rewelacyjną cenę jak na USG 4d - tylko 150zł

Gdzie to takie tanie USG 4 D? ja najtańsze znalazła za 200
Stary 2013-12-12, 07:51   #4833
Nikii89
Zakorzenienie

Martuszka i tak i nie . Tzn wczoraj z nim rozmawiałam już , ale i tak jestem na niego cięta. Najgorsze że on nie widzi problemu i jemu słowo "przepraszam" nie przejdzie. Ale nie będę się wdawała w szczegóły.

Aldrin w Mikołowie , ale tam byś chyba miała za daleko co ??
Stary 2013-12-12, 07:52   #4834
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Justnka śliczny dzidziol I najlepszego )

Kciuki za wizyty

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 08:08   #4835
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Justyna wszystkiego najlepszego, sto lat

Nikii brawo ogromne za smoka

Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 08:13   #4836
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Martuszka i tak i nie . Tzn wczoraj z nim rozmawiałam już , ale i tak jestem na niego cięta. Najgorsze że on nie widzi problemu i jemu słowo "przepraszam" nie przejdzie. Ale nie będę się wdawała w szczegóły.

Aldrin w Mikołowie , ale tam byś chyba miała za daleko co ??
To nie tak daleko ale więcej kasy bym przejechała, więc nie warto dzięki za informacje
Stary 2013-12-12, 08:17   #4837
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Dzień dobry!

Oczywiście za dzisiejsze wizyty

Justynka wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka dla Was
I za wizyte i synusia

Dzisiaj jadę po wyniki, mam nadzieję że wyszły dobrze

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 08:19   #4838
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Beatusia co do regeneracji i ogarnięcia siebie szczerze to nie wiem , nie mam aż tak dobrych kontaktów z mamą i nie rozmawiałam z nią na ten temat.
Pamiętam że kiedyś ze starszym bratem zapytałam się jej czy jestem wpadką bo wg mnie nikt normalny nie decyduje się tak szybko na drugie dziecko :P a ona mi odpowiedziała że nie , że ja byłam planowana bo chcieli taką różnicę małą wieku i że wpadką jest mój młodszy o ponad 3 lata brat .

Dziewczyny znalazłam super gabinet i naprawdę rewelacyjną cenę jak na USG 4d - tylko 150zł
Już Doczytałam że w Mikołowie, jak będę potrzebować to się będę pytać

Spałam dziś 10 h.... dziś wizyta
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 08:20   #4839
ilkas
BAN stały

Justynka wszystkiego co najlepsze !!

Witam się z rańca. Moje dziecię jeszcze śpi A mamusia zamiast korzystać to nie śpi już od 7
Dziś kolejny cudowny dzień w pracy Ale to dopiero od 11 Ehh żeby przetrwać dziś i jutro..i już będzie luźniej wreszcie...
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 08:21   #4840
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Ramona u Nas w większości za 4d jest od 250zł wzwyż .
a ile ważysz normalnie ? wieczorem nie ma co patrzeć na wagę bo to po całym dniu jedzenia i picia :P

Sylvunia zdrówka i jak tam gorączka złapała?

Dobry
Zasypianie bez smoka się udało , dobra mama wytłumaczyła wczoraj synowi że smoczek zabrał Mikołaj i oddał go malutkim dzieciom , bo one bardziej potrzebują . I cały dzień się nie upominał o niego , ale wieczorem szukał pod poduszką i mówi "nie ma" i zaraz dodaje "hoho" (tzn że Mikołaj zabrał w jego wykonaniu) :P i dziecko poszło grzecznie spac bez. Nad ranem coś ok 5 musiałam dac , bo inaczej to bym już musiała wstawać, a tak to pospaliśmy do 6.30. I rano mówię do niego "teraz oddaj smoka, musimy dac go Mikołajowi" a ten mówi "tak hohoh" i oddaje bez marudzenia w sumie to się dziwię dlaczego akurat Mikołaja wybrałam :P

TŻ idzie dziś ostatni raz dziś do pracy i wolne az do Nowego Roku

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Kciuki dziś za :
pomarańcza
anulka
muffinka 14.40
mala85

No i Justynka wszystkiego najlepszego , dużo zdrówka, uśmiechu na twarzy , miłości , kopniaczków i za 4m bezproblemowego rozwiązania ;*

Obyło sie bez gorączki,wypilam sok malinowy przed spaniem,na gorąco i sie położyłam... chyba coś mi to dało bo się wypociłam.
Ide zaraz na badania,bo od 6,30 nie spie i juz głodek mnie łapie.. chyba w drodze powrotnej piekarnie odwiedzę bo padne z głodu..

Ja swoja jak oduczałam od smoczka to kazałam jej go samej wrzucić do pieca wiedziała ze juz go z tamtąd nie wyjmie..
Ale pozbyła się go szybko bo miał dziure i ona była taka że z dziurą do buzi nie wzięła bo był be i fuj
Więc poszło lekko

Justynka 100 latek NAJLEPSZEGO
Stary 2013-12-12, 08:22   #4841
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jestem

Usg połówkowe, także zobaczyliśmy serduszko, mózg, nóżki, kregosłup... no wszystko zdrowy dzieć nam się rozwija... Małż pierwszy raz był ze mną podczas usg. pani doktor się z nim podroczyła hihih. Jak pokazała mu że tu i tu jest moszna, to małż do ginki a co taka mała, ona wzrok na niego i mu mówi że jeszcze trochę potrwa zanim będzie taka jak jego gabaryty Poza tym dziś bardziej zwracała się do niego niż do mnie... ale mi to nie przeszkadzało ja miałam na co patrzeć Dzidzia ma prawie 20 cm.
Ruchy mogę poczuc dopiero za 2 tyg, tak jak mówiłyście... One może już są a ja nie mam pewności że to to.
Dostałam skierowanie na badania, mocz, morfologia no i glukoza planuje je zrobić w czasie kiedy mam wolne czyli między świętami a sylwkiem.
W ogóle to jestem mega szczęśliwa... Cudny prezent mi dzidzia zrobiła na urodzinki - niczego mi już nie potrzeba
dla mamusi i synusia - toż to kawał chłopa

i wszystkiego najlepszego w dniu urodzin
Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
i powiem wam dziewczyny, że pobilam wlasny rekord jedzenia mandarynek nie przepadam za cytrusami, ale teraz to potrafie zjesc i 10 dziennie
wow, ja też ostatnio uwielbia cytrusy: mandarynki, grejpfruty i pomelo
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Jejku cos mi sie zdaje ze mnie dzis gorączka złapie w nocy...A mam tylko Miodek i sok malinowy nawet apapu nie mam
zaopatrz się jeszcze w cebulę i czosnek.. z cebuli zrób syrop, a czosnek dodawaj do kanapek

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 08:30   #4842
sylvuniaa84
Zadomowienie

carolyna86 tak tak czosnek kupie własnie mi przypomniałas wczoraj mi sie skończył bo robiłam mleko z miodem i czosnkiem...
Dalam też córce bo juz kichać zaczęła,piła i płakała że smierdzi
Nie ma czasu na chorowanie bo do szkoły musi chodzic za duzo potem zaległości

Wiecie co wkurzyłam sie ostatnio na znajomą..
nie mówiłam jej o ciąży bo to nikt bliski a to jeszcze za wczesnie
Napisala mi ostatnio ze ma sprawę czy moge wpaść bo ona nie może...poszłam zrobiła mi herbate,potem powiedziala ze slyszała ze jestem w ciązy i czy to prawda,potwierdziłam.Ucie szyła się a potem powiedziała mi że jej dzieci własnie przechodza ospę... troszke sie wkurzyłam bo słyszala o ciąży,mogła pomyslec że raczej z chorobami teraz nie powinnam mieć styczności a ona mnie zaprosiła jak gdy by nigdy nic...
Stary 2013-12-12, 08:32   #4843
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
No i po wizycie.... 235 g waży, nogi, ręce są, nawet mam zdjęcie królewskiej stopy serce 2 komory, 2 przedsionki i gin zauważyła jakąś jasną plamkę na serduszku.... powiedziała, że na tym etapie nie jest w stanie stwierdzić czy to jakaś wada, ale mogę w styczniu iść do kariologa USG... oczywiście mówiła, żeby się nie stresować, ale jak tu o tym nie myśleć dziecko strasznie się ruszało, nie mogła złapać, żeby pomierzyć... Płci niestety nie pokazało wstydliwy maluch z tego mojego dziecka... No i tyle, następna wizyta 8 stycznia i wtedy będą połówkowe... będzie 23 t, czy to nie za późno?
wiem, że się fajnie gada, ale nie przejmuj się tą plamką, słaby sprzęt nie daje pewności żadnych, spójrz sama, że głupiej płci czasem nie idzie wykryć, a co dopiero wady serduszka poczekaj do prenatalnych, na pewno będzie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Właśnie kiedyś mu powiedziałam - że posadzę go przed laptopem i włączę mu jakiś artykuł - że możemy się kochać - ale on się tak martwi, że nawet nie macie pojęcia
Jak powiem, że brzuszek mnie boli - to nieba by mi przychylił, niczego nie odmawia..
ja słyszałam/czytałam, że niektórzy faceci mają blokadę uprawiania seksu z kobietą w ciąży za bardzo wyobrażają sobie cały ten proces. w sensie, że pukają je w główkę w trakcie stosunku i za nic nie mogą się przemóc. Ale może być tak jak też twój gada, że się po prostu boi. A może weź go do gina?

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
to powiedz TŻ że brzuszek Cie boli od wstrzemięźliwości

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Ja też po wizycie Z dzidzią wszystko ok Choć to było tylko szybkie podglądanie Ja przytyłam 450g od ostatniej wizyty. Płci nie był w stanie podać - tak, jak myślałam Zapytałam, czy widzi coś między nogami, na co lekarz, że tak - pępowinę 9 stycznia mam USG połówkowe i zobaczymy co ten drugi stwierdzi Z kolei następną wizytę mam 15 stycznia - Niki wpiszesz
super, że zdrowiutkie i gratuluję

Cytat:

gratuluję chłopaka i super że wszystko w porządku

Cytat:

Widziałam że poruszałyście temat depilacji , ja w poprzedniej ciąży do końca goliłam się sama pomagało mi lusterko i nawet nieźle mi szło i szczerze nie męczyłam się za bardzo
czyli tak jak ja
i gratuluję przeżycia bez smoka musisz być dumna. ja mojego też odzwyczajałam jak miał tyle co Twój zdaje się.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 08:33   #4844
Aldrin
Zakorzenienie

Jak Justynka ma urodziny to i ja się przyłącze do życzeń

Dużo zdrówka i wiele miłości
Bycie mamą potrafi być prawdziwym cudem,
Magią, która zmienia życia twego sens
Chociaż macierzyństwo bywa również trudem,
Tajemnicą szczęścia – każda chwila jest.
Miej siłę, energię do podboju świata,
Niech dziecko najlepszym będzie przyjacielem,
Wychowuj je czule i wspieraj przez lata,
Niech nic Was nie dzieli, za to łączy wiele.
Bądź taką, co budzi się rano z uśmiechem,
Taką, co zasypia pełna szczęśliwości,
Rozkwita, gdy „mamo” odbija się echem,
Ma wielkie poczucie matczynej wartości.

Sto lat
Stary 2013-12-12, 08:35   #4845
Carmenaa_88
Zakorzenienie

A tak w ogóle to kto u Was wie o ciąży już?bo u mnie to na razie rodzina i przyjaciółka i 2 znajome. Na razie kazałam trzymać gębę na kłódkę koleżankom, mam nadzieję, że się stosują, bo wiedzą, że milutka nie będę

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 08:48   #4846
muffinka90
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, gratuluje wczorajszych wizyt i poznanych plci

trzymajcie dzis za mnie kciuki, oby gin nie olal i zrobil usg, bo go chyba wymienie

Carmena szczerze to nie wiem, kto wie a kto nie wie, rodzina pewnie droga pantoflowa sie dowiedziala, a ze znajomych dalszych to mnie nie interesuje, czy wiedza, pochodze z malej miejscowosci, wiec pewnie sie rozeszlo, ale narazie nikt mnie nie nagabuje
za to wczoraj spotkala mnie sprzataczka i mowi, ze slyszala ze sie wyprowadzamy i ze po mnie nie widac ciazy, hehe, miesiac mnie tu nie bylo, ciekawe skad ona to wie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 08:49   #4847
mala85
Raczkowanie

Dzieńdoberek

Justyna wszystkiego naj, naj... Spełnienia marzeń, w szczególności tych najbardziej skrytych.

Też trzymam kciuki za wizyty, u mnie pewnie nic szczególnego nie będzie, bo bez usg. :thumbup:

No a późnym popołudniem przyjedzie fachowiec od remontu, musimy się z nim umówić jakoś na styczeń. Czeka nas remont u Leny no i Leosia

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 08:54   #4848
Nikii89
Zakorzenienie

Aldrin no czasem się nie opłaca bo za przejazd w obie strony też trzeba zapłacić.

Pomarańcza jakby co to służę , mogę podać imię i nazwisko lekarza, nr tel i adres jakbyś kiedyś potrzebowała
Masz też dziś USG ??

Ilkas u Nas jeszcze się nie zdarzyło aby dziecko przespało matkę zawsze to mnie on budzi i najczęściej przed 7 rano :P

Sylvunia to dobrze że lepiej a ile miała Twoja jak oduczałaś smoka?? Mój ma niecałe 20m i z koszem na śmieci próbowałam ale się nie dało , za to z Mikołajem od razu … no ale nie zapeszajmy bo to dopiero 1 dzień.
Co do znajomej to trochę nieodpowiedzialna

Carmena to jest nasze drugie podejście bo w połowie sierpnia go już oduczyłam , chodził bez smoka, zasypiał i spał bez, ale jak w połowie września trafiłam do szpitala na 3dni to TŻ nie umiał go uśpić i dał smoka i potem już było ciężko. Wiele razy podchodziłam do tego , ale zawsze był ryk i mega płacz. Wczoraj rano powiedziałam koniec i nawet gładko poszło i raczej jestem już dobrej myśli
My mówiliśmy najbliższej rodzinie tylko i dobrym znajomym (4) . Niestety teściowa mimo mojej prośby jak byłam w szpitalu rozgadała jeszcze kilku osobom czym mnie mega wkurzyła
Może jeszcze ktoś wie , bo potem to idzie drogą pantoflową , ale na razie mi nic o tym nie wiadomo ...

Aldrin piękne życzenia

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2013-12-12 o 08:55
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 09:03   #4849
martuszka0
Rozeznanie

Carmena u mnie wie najbliższa rodzina, niektórym znajomym powiedzieliśmy i kilka osób w pracy jeszcze wie... Ale już nie ukryje się, czasem patrzą na mój brzuch, ale nie komentują :P może nie są pewni czy to ciąża czy po prostu przytyłam

Nikii może TŻ zrozumie i przeprosi :P

Słuchajcie, mam sprawę. Chodzę do ginekologa prywatnie i ona nie pracuje w szpitalu, w którym jest porodówka.Czy według Was warto zapisać się gdzieś na nfz do lekarza, który pracuje na porodówce????

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 09:10   #4850
kasiab91
Zakorzenienie

Hej hej...

Gratki udanych wizyt dziewczynki moje!!
Justynko sto lat, duzo zdrowka i szczesliwego rozwiazania!!

Co do wiadomosci na temat ciazy to chyba wszyscy wiedza. Mieszkam w malej miejscowosci wiec jak poszlam na badania pierwsze tzn krew to wiekszosc wiedziala juz. Rodzinie sami powiedzielismy no a teraz to juz nie da sie ukryc i chodze dumna jak paw z moim brzuchatkiem.

Dzis wybieram sie do biedronki na zakupki z mama a wieczorem z mezulkiem do miasta po stol i cos tam jeszcze. No chyba ze pozno wroci z pracy...

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Carmena u mnie wie najbliższa rodzina, niektórym znajomym powiedzieliśmy i kilka osób w pracy jeszcze wie... Ale już nie ukryje się, czasem patrzą na mój brzuch, ale nie komentują :P może nie są pewni czy to ciąża czy po prostu przytyłam

Nikii może TŻ zrozumie i przeprosi :P

Słuchajcie, mam sprawę. Chodzę do ginekologa prywatnie i ona nie pracuje w szpitalu, w którym jest porodówka.Czy według Was warto zapisać się gdzieś na nfz do lekarza, który pracuje na porodówce????
Kochan mam to samo. Moja polozna powiedziala, ze dobrze byloby isc pod koniec na jakies swie wizyty do lekarza ktory pracuje w szpitalu i sie poprostu pokazac. Ja wtedy pojde do ordynatora i wiadomo ze troszke nas zapamieta. Poki nic sie nie dzieje to raczej warto chodzic do tego co jest. Mi jest ciezko jakiemus zaufac na nowo.
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 09:14   #4851
Aldrin
Zakorzenienie

Ja mieszkam na wsi, więc jak wie rodzinka to wie każdy, bo szybko się informacje rozchodzą

A co do lekarza to ja bym też wolała iśc pod koniec ciąży do jakiegoś pracującego w szpitalu aby się pokazać ale znajome które chodzą prywatnie a lekarze nie przyjmują w tym szpitalu, nie odczuwały różnicy w traktowaniu ich, nawet przecież może się tak zdarzyć, że nasz lekarz będzie na urlopie w czasie naszego porodu i też nam nic nie da, że chodzimy do niego całą ciąże
Stary 2013-12-12, 09:18   #4852
anulka3999
Rozeznanie

hej

widzę, że tak pedzimy i pewnie jutro wieczorem bedzie nowy wątek

ładnie, ładnie mamuśki - długo nam nie zajeło zapełnienie tego
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 09:18   #4853
sylvuniaa84
Zadomowienie

Oj Niki nie pamietam w jakim była moja jak oduczalam od smoka :/ to było 11 lat temu.Ale na pewno była starsza niż 20 miesięcy wiec z tym Mikołajem to był dobry chwyt

Stary 2013-12-12, 09:19   #4854
martuszka0
Rozeznanie

kasian mojej gin nie zmieniam, tylko zastanawiam się czy dodatkowo iść do tego, który pracuje w szpitalu... Tylko ja nawet nie wiem w którym chcę rodzić
Stary 2013-12-12, 09:20   #4855
paulka0212
Wtajemniczenie

JJJustynAAA gratuluję udanej wizyty, no i odkrytej płci Zdjęcie niunia śliczne !
A tak w ogóle to wszystkiego wymarzonego Ci życzę, duuużo miłości i szybkiego rozwiązania

Carmena_88 u mnie wie caaaała rodzina no i coraz więcej znajomych

Dzień dobry w ten pochmurny dzień,
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i życzę udanego dnia

A i zapomniałam dodać że dziś zaczyna się 16 tydzień

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-12-12 o 09:27
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 09:23   #4856
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Około 3 miesiace temu wstępnie i na luzie rozmawiałam z tż o imionach. Ja byłam przekonana, że będzie dziewczynka i wybrałam Natalkę, a tż powiedział, ze mu się Natan podoba. I mi tez się spodobało i tak wstępnie było ustalone Natalka i Natan. Nawet w poprzednich watkach pisałam. Potem tż poszedł do brata i mu napąknął o imieniu Natan. Powiedział mi tylko, że bratu się spodobało. Ale ja byłam przekonana, że będziemy mieli dziewczynka, więc w sumie mnie to nie interesowało. Wczoraj jak dowiedzielismy się, że chłopak to od razu wiedziałam że Natan albo Nataniel, ale bardziej Natan. A teraz tż mówi, że brat ma Natana...

Ja chyba w zyciu nic nie mogę planować, bo wszystko jest na odwrót.
Zwędzili Wam imieco za .. Napewno jakieś fajne wymyślicie jeszcze;p Zawsze mozesz wziąść przykład z forum gdzie króluje Leon
Mnie Natan się kojarzy tak jak którejś z Was(jak zwykle zapomniałam)z aferą z księdzem Natankiem,masaaaakra! No i zawsze może być Natan-Szatan jakbyś chciała sobie obrzydzić

Cytat:
Mój też się bał, ale przekonałam go, że musi dla dobra dziecka :P
Vampirka dobry argument nie jest zły

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Musisz mu wytłumaczyć że dzieciątko lubi jak tatuś troszkę pokołysa wiadomo że w końcówce już nie ale jeszcze można
Dokładnie

Cytat:

No i mój TŻ też jest moimi krągłościami. I cycami i brzuszkiem, jakby był trzecim cycem
haha,mój wczoraj sam powiedział,że "podniecają Go moje 2 cyce,w sumie to 3" Ci faceci;p szkoda tylko,że mi libido totalnie spadło,null!

Justysia Kochanie GRATULACJE SYNUSIA I WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJWSPANIALSZEGO! Pomysł na imie?

Fajne te Igrzyska śmierci,ale troszke za długo fabuła się rozkręcała i nagle wskoczyło zakończenie..nie lubie takich numerów. Tak głośno na reklamach było, dźwięki,dudnienie itp,że się bałam normalnie o Małego co On sobie może tam myśleć musi i czy się nie boi.Dałam sweter gruby na brzuszek,więc może tak nie słyszał

Trzymam kciukaski za wizyty
Nikusia dopisz mnie do listy wizyt na 2 stycznia.

a i tak się skapnełam,że dziś mam 22t3d czyli 23t czyli chyba rozpoczynam 6 miesiąc

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-12-12 o 09:27
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 09:24   #4857
sylvuniaa84
Zadomowienie

U mnie wie najbliższa rodzina.Czesc bliskich znajomych.Reszta droga pantoflową sie powoli dowiaduje bo widzę po spojrzeniach

Siedze w poczekalni u lekarza rodzinnego i zaraz padnę....babuszka przyszla wyperfumowana takimi babciowatymi perfumami..az mi słabo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 09:43   #4858
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie wie najbliższa rodzina.Czesc bliskich znajomych.Reszta droga pantoflową sie powoli dowiaduje bo widzę po spojrzeniach

Siedze w poczekalni u lekarza rodzinnego i zaraz padnę....babuszka przyszla wyperfumowana takimi babciowatymi perfumami..az mi słabo

Wspolczuje, ostatnio babeczka stala kolo mnie w Kosciele w futrze. Dawala ostro myszami... bleeee....
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 10:01   #4859
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam

To dziś trzymam kciuki za:
pomarańcza
anulka
muffinka
mala85

Justyna, 100 lat!

Niki, za smoka!

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Biedactwo, szkoda, że tak źle się czujesz jak nie zjesz śniadania

Co to za zmywacz?
Akurat wczoraj zjadłam śniadanko... nie wiem czemu tak źle się czułam... i w sumie dziś też mi słabo i wcześniej wymiotowałam... Może jakiś witamin mi brakuje... za tydzień wizyta, to się spytam...
A zmywacz taki jak pisałam. Kupisz go w netto za ok 3 zł.

Cytat:
Wiecie co wkurzyłam sie ostatnio na znajomą..
nie mówiłam jej o ciąży bo to nikt bliski a to jeszcze za wczesnie
Napisala mi ostatnio ze ma sprawę czy moge wpaść bo ona nie może...poszłam zrobiła mi herbate,potem powiedziala ze slyszała ze jestem w ciązy i czy to prawda,potwierdziłam.Ucie szyła się a potem powiedziała mi że jej dzieci własnie przechodza ospę... troszke sie wkurzyłam bo słyszala o ciąży,mogła pomyslec że raczej z chorobami teraz nie powinnam mieć styczności a ona mnie zaprosiła jak gdy by nigdy nic...
Co za małpa! Na prawdę, czasami lepiej nie mieć znajomych! Powiedziałaś jej chociaż parę słów co o tym myślisz? Ja bym nie wytrzymała

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to kto u Was wie o ciąży już?bo u mnie to na razie rodzina i przyjaciółka i 2 znajome. Na razie kazałam trzymać gębę na kłódkę koleżankom, mam nadzieję, że się stosują, bo wiedzą, że milutka nie będę
A u nas wie każdy, kto się nawinął No, może poza osobami, których nie lubimy...

Cytat:
Mój gin też ma dyżury w szpitalu... też słyszałam, że to podobno lepiej, ale nie wiem co to mogłoby pomóc... może tyle, że psychicznie czułabym się lepiej, że komuś już tam ufam, kogoś znam, ale jak będę rodzić, to akurat mój gin może mieć wolne, może być na urlopie itd...

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
hej

widzę, że tak pedzimy i pewnie jutro wieczorem bedzie nowy wątek

ładnie, ładnie mamuśki - długo nam nie zajeło zapełnienie tego
Ja obstawiam, że już dziś będzie

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 10:13   #4860
Donuś
Zadomowienie

Witam dawno mnie nie było

Proszę o dopisanie mnie do kalendarza mam 19 grudnia wizyte

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Donuś i ile płaciłaś za przedłużanie ?
Ja za pierwsze płaciłam 100 zł a potem po 60 zł uzupełnianie...

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

Jak czesto to trzeba uzupelniac??

A to zależy ja uzupełniam tak co 1,5 miesiąca ale wiem ze czasem babki przychodza co 3 tyg.

Cytat:

Myśle ze to nie ma sensu, chyba ze dla twojego lepszego samopoczucia ale to równie dobrze możesz sie dogadac z położna.
Ja chodziłam w 1 ciazy do lekarza prywatnie który pracuje w szpitalu a bedac 10 dni w szpitalu nie widziałam go ani razu. Dzwoniłam do niego jak jechałam do porodu ale odpowiedział mi ze mam jechac tam mnie przyjmą i tym sposobem nie widziałm go wcale . A nie ukrywam ze miałam nadzie ze jako jego pacjentka bede jakos lepiej traktowana, ze chociaż zajrzy do mnie w szpitalu.

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości