|
|
#4831 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
Cytat:
i niestety może pedofil czy zoofil ślinić się do gazety ''mama to ja'' czy ''mój przyjaciel pies'' i to nie jest karalne. karalne są czyny o charakterze seksualnym określone paragrafami (równiez nie jednakowymi dla każdego kraju). więc skoro nie ma jednolitych norm społecznych dotyczących tego co jest pedofiliąa to jak Ty usiłujesz nam wmówić, że są normy społeczne dotyczące ubierania psów.
|
|
|
|
|
#4832 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=stupid-girl;49500159]
Cytat:
![]() ale teraz mają maści znieczulające, mała nic nie płakała. Zero zaczerwienienia, itd. |
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak nie karalne to znaczy ze normalne zachwoanie? jak pedofil sie silni do gazety mama to ja to uwazasz za normalne zachowanie?ok. |
|
|
|
|
#4834 | ||
|
Konto usunięte
|
a ludzie którzy stroją dzieciaki "na hipstera" dodając okularki przeciwsłoneczne, kolczyki (ale wiszące, bo wkręty nie pasują!), 3 bransoletki, opaskę, naszyjnik i szaliczek, plus jeszcze czapeczkę i pomalowane pazurki to nie robią z dziecka lalki ergo maskotki?
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- [QUOTE=avesome;49500574] Cytat:
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- [QUOTE=avesome;49500574]i pewnie pistoletem u kosmetyczki? Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2014-12-28 o 22:07 |
||
|
|
|
#4835 |
|
Raczkowanie
|
w sumie nie wiele, bardzo mi się podoba. No to doradzcie jakiegoś małego pieska do mieszkania. Ozdobnego, towarzysza
|
|
|
|
#4836 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4837 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Każdy pies będzie potrzebował odpowiedniego wychowania i ułożenia. Nie ma tak, że przyniesiesz do domu, zawiążesz kokardę i będzie siedział na poduszce.
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy Ty uwazasz ze to normalne zachowanie jak dorosly facet slini sie na widok dziecka? |
|
|
|
|
#4839 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo wiesz, że takie szczeniaczki są mega mega delikatne (no trudno, żeby nie były skoro dorosły pies waży poniżej 5 kg) i dziecko może niechcący w zabawie zranić takiego pieska. Wszystkie te małe rasy są bardzo delikatne i trzeba chuchać dmuchać i jak z jajkiem się obchodzić. ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- nie. ale normy społeczne mówią, że facet może się slinic na widok dziecka. |
|
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
kazdy zdrowy czlowiek powie ze nie. takze o jakich normach spolecznych ty piszesz
|
|
|
|
#4841 |
|
Raczkowanie
|
Wiem. Dlatego cały czas zwlekamy z psiakiem. Najbardziej obawiam się sasiada. Bo tylko my mamy dziecko i psa też nikt nie ma
|
|
|
|
#4842 |
|
Konto usunięte
|
Oye, ale ty nie czaisz co się do ciebie mówi. to, że ktoś o czymś MYŚLI (ślini się na widok dziecka, czy chce stukać psa) jest DOZWOLONE. taka osoba MOŻE wyobrażać sobie najgorsze okrucieństwa. Przecież nikt nikomu NIE ZABRONI MYŚLEĆ. i tu nie ma mówienia co jest normą a co nie jest normą, bo człowiek może myśleć o wszystkim. Natomiast normy ZABRANIAJĄ gwałtów na dzieciach, zwierzętach, zabójstw itede. rozumiesz?
|
|
|
|
#4843 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Normą społeczną jest demokracja, wolność myśli, religii wolność prasy i wypowiedzi itp jako mieszkanka najbardziej demokratycznego kraju świata powinnaś to wiedzieć. więc śmieszne jest powoływanie się na normy społeczne wg których psy nie powinny chodzić w ubrankach bo większość psów nie chodzi.
|
|
|
|
|
#4844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
jak juz pisalam wyzej. masz wolnosc slinic sie do czego chcesz co nie znaczy ze to silnienie jest normalne zachowanie |
||
|
|
|
#4845 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zwłaszcza w kontekscie ''myślenia''
|
|
|
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama zdecydowalas ze to nienormalne zachowanie jak facec sie silni na widok dziecka, czemu nie twierdzisz ze to normalne zachowanie? wkoncu jak twierdzisz ma wolnosc myslenia co chce |
|
|
|
|
#4847 |
|
Konto usunięte
|
Ale normy społeczne nie określają tego o czym możesz myśleć, a o czym nie możesz. Jeśli mówisz "norma" to musisz wiedzieć, że tą normę można "złamać". A jeśli złamiesz, to są jakieś konsekwencje. Np. normą jest robienie kupy w toalecie. A jeśli załatwisz dwójkę na środku parku, to czeka cię kara - obgadanie przez ludzi, kara pieniężna, wstyd itd. Powiedz mi, jak ukażesz człowieka, który myśli o zgwałceniu dziecka, skoro nie wiesz, że o tym myśli?
|
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4849 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oczywiscie facet może się ślinić na widok dziecka. nawet jak dla mnie to nienormalne (podobnie jak np jedzenie mięsa czy zachwycanie się dziećmi albo oglądanie "klanu"), to ukochane przez ciebie normy spoleczne pozwalają mu na takie zachowanie. to co ty myslisz/uwazasz za normalne =/= normalne wg norm spolecznych bo te same normy pozwalaja ludziom robic co im się żywnie podoba w zakresie dopuszczalnym przez prawo. więc prywatnie możesz sobie myśleć co ci się żywnie podoba, ale głupotą i narcyzmem jest uważanie, tego co się myśli za obowiązującą normę społeczną
|
|
|
|
|
#4850 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz jesteśmy w Pl i mała codziennie ma kontakt z psami, głównie rasą pekinczyk. Cieszy się, łazi za psami ale ich nie dotyka. Nigdy nie pozwoliłabym jej zrobić krzywdy któremuś. Moi dawni sąsiedzi co chwila mieli nowe kotki, pieski jak to mówili "do zabawy" dla dzieci. Biedne te zwierzęta przy nich były. Traktowali jak zabawki a że zabawki nie jedzą to zapominali o karmieniu. Wszystkie jadały u nas. |
|
|
|
|
#4852 |
|
Konto usunięte
|
stupid, myślałaś kiedyś, żeby kogoś zabić? No wiesz "jak się nie zamknie to go zabiję" albo "tu jest tak ciasno, że zaraz kogoś wyrzucę przez okno"
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poddaje sie, jest to idiotyczna rozmowa ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- jak ktos mysli ze chce kogos zabic, potrzebuje pomocy psychologa, to nie jest zdrowe Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-12-28 o 22:45 |
|
|
|
|
#4854 |
|
Naczelna Nastolatka
|
he he he, 90 procent społeczeństwa by siedziało u psychologa. Ja chciałam swego czasu żeby moją szefową szlag trafił. I wiele razy chciałam po prostu przejechać durnych przechodniów, którzy mi wchodzili pod koła.
|
#4855 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() (polecam toddles and tiaras czy inny podobny shit - robienie z 5 latek obiekty seksualne) byłabyś za☠☠☠istym betonowym cyberbrainowym dyktatorem |
|
|
|
|
#4856 |
|
Konto usunięte
|
kiedyś nauczycielka mi powiedziała, że mi urwie głowę, jak się nie nauczę na następną lekcję. Myślisz, że powinnam zgłosić do dyrekcji, że chce mnie zdekapitować ze szczególnym okrucieństwem i zaproponować jej leczenie u psychologa?
|
|
|
|
#4857 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4858 |
|
Naczelna Nastolatka
|
ha ha ha.
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie jeszcze jedna refleksja po tej wspanialej rozmowie Takze jak pedofil ktory sie silni na widok dziecka to normalne zachowanie a ty uwazaz ze nie jest to normalne, to kto jest nienormalny pedofil czy ty Takze Ty twierdzisz ze pedofil robi cos normalnego wedlug norm spolecznych chodz osobiscie twierdzisz ze to nienormalne. Ze jak? ![]() :br zydal:
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-12-28 o 23:00 |
|
|
|
|
#4860 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
refleksja głeboka jak odpływ w kiblu ![]() napiszę tak, żebyś zrozumiała: 1. pedofil może się ślinić do czego chce, 2. ja mogę uważać to za nienormalne 3. ale normy społeczne, które zakładają wolność myśli, wypowiedzi i ślinienia się do czego się chce, nie teleportują śliniących się w kosmos 4. myśląc o ludziach to co myślę, nie powołuję się na normy społeczne. Ty uważasz ubieranie psów za nienormalne bo normy społeczne mówią, że jest to nienormalne, bo większość psów jest nieubranych. Większość ludzi jest heteroseksualnych więc idąc Twoim tokiem myślenia geje i lesbijki są nienormalni, większość ludzi ma ciemne włosy - blondyni są nienormalni, większość ludzi ma dwie nogi, więc kalecy są nienormalni? Powołujesz się na jakiś ''ogół'', "jakiś wszystkich" i wydaje ci się, że mówisz w ich imieniu ![]() wyciągnęłaś idiotyczny argument pedofilii (w kontekscie gejów i lesbijek), kiedy właśnie przykład gejów i lesbijek pokazuje, że nie większość decyduje o tym jaka jest norma (związku czy ubierania psów czy dzieci) z mojej strony koniec tematu. dostarczyłaś mi niewysublimowanej ale jednak rozrywki w pracy i czas szybciej zleciał, więc dziękuję bardzo |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

Haters Gonna Hate