Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-28, 22:01   #4831
201712071518
Konto usunięte

Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
no wlasnie wiele twierdzi ze to co robi dzieciom to normalne bo oni te dzieci kochaja
zoofile też kochają psy. a zoofilia nawet nie wszedzie jest karalna.

i niestety może pedofil czy zoofil ślinić się do gazety ''mama to ja'' czy ''mój przyjaciel pies'' i to nie jest karalne.
karalne są czyny o charakterze seksualnym określone paragrafami (równiez nie jednakowymi dla każdego kraju).
więc skoro nie ma jednolitych norm społecznych dotyczących tego co jest pedofiliąa to jak Ty usiłujesz nam wmówić, że są normy społeczne dotyczące ubierania psów.
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 22:03   #4832
avesome
Raczkowanie

[QUOTE=stupid-girl;49500159]
Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość

tiaaa - był kiedyś wątek o przebijaniu uszu niemowlakom. bo tak słodko wyglądają. jak księżniczki. i że ''przeciez to nie boli, dziecko zapomni'' itp.
i to kochające mamusie mówiły
tez niedawno przebiłam uszy mojej rocznej córce (niby na urodziny) Mąż do mnie, że chyba ja będę miała większą z tego radochę. Rozszyfrował mnie

ale teraz mają maści znieczulające, mała nic nie płakała. Zero zaczerwienienia, itd.
avesome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 22:03   #4833
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
zoofile też kochają psy. a zoofilia nawet nie wszedzie jest karalna.

i niestety może pedofil czy zoofil ślinić się do gazety ''mama to ja'' czy ''mój przyjaciel pies'' i to nie jest karalne.
karalne są czyny o charakterze seksualnym określone paragrafami (równiez nie jednakowymi dla każdego kraju).
więc skoro nie ma jednolitych norm społecznych dotyczących tego co jest pedofiliąa to jak Ty usiłujesz nam wmówić, że są normy społeczne dotyczące ubierania psów.

to jak nie karalne to znaczy ze normalne zachwoanie? jak pedofil sie silni do gazety mama to ja to uwazasz za normalne zachowanie?ok.

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 22:05   #4834
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:

jesli chodzi o psy to nawet same kokardki jak tu, robia z psa maskotke
a ludzie którzy stroją dzieciaki "na hipstera" dodając okularki przeciwsłoneczne, kolczyki (ale wiszące, bo wkręty nie pasują!), 3 bransoletki, opaskę, naszyjnik i szaliczek, plus jeszcze czapeczkę i pomalowane pazurki to nie robią z dziecka lalki ergo maskotki?

Cytat:
niech sbie chodzi, wyrazilam swoje zdanie ze dla mnie to zabawka, I oczywiscie wszyskie sie na mnie rzucily jak hieny
a dla mnie niemowle to zabawka, i to "gorsza" jakościowo od psa, bo pies to się przyjdzie pobawić, można poszaleć na spacerze, fajnie się przytula - a co zrobi dwumiesięczne dziecko? Nic - zje, wydali, zapłacze. Żadnych korzyści z posiadania niemowlęcia w domu

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

[QUOTE=avesome;49500574]
Cytat:

tez niedawno przebiłam uszy mojej rocznej córce (niby na urodziny) Mąż do mnie, że chyba ja będę miała większą z tego radochę. Rozszyfrował mnie

ale teraz mają maści znieczulające, mała nic nie płakała. Zero zaczerwienienia, itd.
i pewnie pistoletem u kosmetyczki?

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

[QUOTE=avesome;49500574]
Cytat:

i pewnie pistoletem u kosmetyczki?

Edytowane przez 201803111829
Czas edycji: 2014-12-28 o 22:07
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 22:07   #4835
avesome
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
A kto decyduje o tym jaka liczba psów w swetrach tworzy normę?
Nie ma żadnych norm a propos ubierania psów. Muszę cię rozczarować.
avesome, dlaczego taka rasa? Co wiesz o tych psach?
w sumie nie wiele, bardzo mi się podoba. No to doradzcie jakiegoś małego pieska do mieszkania. Ozdobnego, towarzysza
Stary 2014-12-28, 22:08   #4836
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
to jak nie karalne to znaczy ze normalne zachwoanie? jak pedofil sie silni do gazety mama to ja to uwazasz za normalne zachowanie?ok.
dopóki nikogo nie skrzywdzą niestety mogą się ślinić do czego chcą.
Normą społeczną jest wolność myśli i wolność czytania co się chce
Stary 2014-12-28, 22:09   #4837
zakonna
Naczelna Nastolatka

Każdy pies będzie potrzebował odpowiedniego wychowania i ułożenia. Nie ma tak, że przyniesiesz do domu, zawiążesz kokardę i będzie siedział na poduszce.
Stary 2014-12-28, 22:10   #4838
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
dopóki nikogo nie skrzywdzą niestety mogą się ślinić do czego chcą.
Normą społeczną jest wolność myśli i wolność czytania co się chce
moga co nie zmienia faktu ze to nie jest normalne zachwoanie.

Czy Ty uwazasz ze to normalne zachowanie jak dorosly facet slini sie na widok dziecka?

Haters Gonna Hate
Stary 2014-12-28, 22:12   #4839
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez avesome Pokaż wiadomość
w sumie nie wiele, bardzo mi się podoba. No to doradzcie jakiegoś małego pieska do mieszkania. Ozdobnego, towarzysza
a jak Twoje dzieci (dziecko) odnoszą się do psów?
Bo wiesz, że takie szczeniaczki są mega mega delikatne (no trudno, żeby nie były skoro dorosły pies waży poniżej 5 kg) i dziecko może niechcący w zabawie zranić takiego pieska. Wszystkie te małe rasy są bardzo delikatne i trzeba chuchać dmuchać i jak z jajkiem się obchodzić.

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
moga co nie zmienia faktu ze to nie jest normalne zachwoanie.

Czy Ty uwazasz ze to normalne zachowanie jak dorosly facet slini sie na widok dziecka?
nie. ale normy społeczne mówią, że facet może się slinic na widok dziecka.
Stary 2014-12-28, 22:14   #4840
OYE
Zakorzenienie

Cytat:

kazdy zdrowy czlowiek powie ze nie. takze o jakich normach spolecznych ty piszesz

Haters Gonna Hate
Stary 2014-12-28, 22:17   #4841
avesome
Raczkowanie

Cytat:
Każdy pies będzie potrzebował odpowiedniego wychowania i ułożenia. Nie ma tak, że przyniesiesz do domu, zawiążesz kokardę i będzie siedział na poduszce.
Wiem. Dlatego cały czas zwlekamy z psiakiem. Najbardziej obawiam się sasiada. Bo tylko my mamy dziecko i psa też nikt nie ma
Stary 2014-12-28, 22:18   #4842
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Oye, ale ty nie czaisz co się do ciebie mówi. to, że ktoś o czymś MYŚLI (ślini się na widok dziecka, czy chce stukać psa) jest DOZWOLONE. taka osoba MOŻE wyobrażać sobie najgorsze okrucieństwa. Przecież nikt nikomu NIE ZABRONI MYŚLEĆ. i tu nie ma mówienia co jest normą a co nie jest normą, bo człowiek może myśleć o wszystkim. Natomiast normy ZABRANIAJĄ gwałtów na dzieciach, zwierzętach, zabójstw itede. rozumiesz?
Stary 2014-12-28, 22:20   #4843
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
kazdy zdrowy czlowiek powie ze nie. takze o jakich normach spolecznych ty piszesz
o normach społecznych, które pozwalają ludziom myśleć co chcą DOPÓKI nikogo nie skrzywdzą.
Normą społeczną jest demokracja, wolność myśli, religii wolność prasy i wypowiedzi itp
jako mieszkanka najbardziej demokratycznego kraju świata powinnaś to wiedzieć.
więc śmieszne jest powoływanie się na normy społeczne wg których psy nie powinny chodzić w ubrankach bo większość psów nie chodzi.
Stary 2014-12-28, 22:24   #4844
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Oye, ale ty nie czaisz co się do ciebie mówi. to, że ktoś o czymś MYŚLI (ślini się na widok dziecka, czy chce stukać psa) jest DOZWOLONE. taka osoba MOŻE wyobrażać sobie najgorsze okrucieństwa. Przecież nikt nikomu NIE ZABRONI MYŚLEĆ. i tu nie ma mówienia co jest normą a co nie jest normą, bo człowiek może myśleć o wszystkim. Natomiast normy ZABRANIAJĄ gwałtów na dzieciach, zwierzętach, zabójstw itede. rozumiesz?
nie to ty nie rozumiesz. Myslec mozesz co chcesz co nie znaczy ze to o czym myslisz jest normalne.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
o normach społecznych, które pozwalają ludziom myśleć co chcą DOPÓKI nikogo nie skrzywdzą.
Normą społeczną jest demokracja, wolność myśli, religii wolność prasy i wypowiedzi itp
jako mieszkanka najbardziej demokratycznego kraju świata powinnaś to wiedzieć.
więc śmieszne jest powoływanie się na normy społeczne wg których psy nie powinny chodzić w ubrankach bo większość psów nie chodzi.

jak juz pisalam wyzej. masz wolnosc slinic sie do czego chcesz co nie znaczy ze to silnienie jest normalne zachowanie

Haters Gonna Hate
Stary 2014-12-28, 22:25   #4845
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
nie to ty nie rozumiesz. Myslec mozesz co chcesz co nie znaczy ze to o czym myslisz jest normalne.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

jak juz pisalam wyzej. masz wolnosc slinic sie do czego chcesz co nie znaczy ze to silnienie jest normalne zachowanie
ale nie Ty decydujesz co jest normalne a co nie.
zwłaszcza w kontekscie ''myślenia''
Stary 2014-12-28, 22:27   #4846
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
ale nie Ty decydujesz co jest normalne a co nie.
zwłaszcza w kontekscie ''myślenia''
dlaczego nie? mam rozum I moge ocenic czy cos jest normalne zachowanie czy nie.

Sama zdecydowalas ze to nienormalne zachowanie jak facec sie silni na widok dziecka, czemu nie twierdzisz ze to normalne zachowanie? wkoncu jak twierdzisz ma wolnosc myslenia co chce

Haters Gonna Hate
Stary 2014-12-28, 22:28   #4847
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Ale normy społeczne nie określają tego o czym możesz myśleć, a o czym nie możesz. Jeśli mówisz "norma" to musisz wiedzieć, że tą normę można "złamać". A jeśli złamiesz, to są jakieś konsekwencje. Np. normą jest robienie kupy w toalecie. A jeśli załatwisz dwójkę na środku parku, to czeka cię kara - obgadanie przez ludzi, kara pieniężna, wstyd itd. Powiedz mi, jak ukażesz człowieka, który myśli o zgwałceniu dziecka, skoro nie wiesz, że o tym myśli?
Stary 2014-12-28, 22:31   #4848
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Ale normy społeczne nie określają tego o czym możesz myśleć, a o czym nie możesz. Jeśli mówisz "norma" to musisz wiedzieć, że tą normę można "złamać". A jeśli złamiesz, to są jakieś konsekwencje. Np. normą jest robienie kupy w toalecie. A jeśli załatwisz dwójkę na środku parku, to czeka cię kara - obgadanie przez ludzi, kara pieniężna, wstyd itd. Powiedz mi, jak ukażesz człowieka, który myśli o zgwałceniu dziecka, skoro nie wiesz, że o tym myśli?
lamiesz prawo nie norme, o matko

Haters Gonna Hate
Stary 2014-12-28, 22:33   #4849
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
dlaczego nie? mam rozum I moge ocenic czy cos jest normalne zachowanie czy nie.

Sama zdecydowalas ze to nienormalne zachowanie jak facec sie silni na widok dziecka, czemu nie twierdzisz ze to normalne zachowanie? wkoncu jak twierdzisz ma wolnosc myslenia co chce

oczywiscie facet może się ślinić na widok dziecka. nawet jak dla mnie to nienormalne (podobnie jak np jedzenie mięsa czy zachwycanie się dziećmi albo oglądanie "klanu"), to ukochane przez ciebie normy spoleczne pozwalają mu na takie zachowanie.

to co ty myslisz/uwazasz za normalne =/= normalne wg norm spolecznych bo te same normy pozwalaja ludziom robic co im się żywnie podoba w zakresie dopuszczalnym przez prawo.
więc prywatnie możesz sobie myśleć co ci się żywnie podoba, ale głupotą i narcyzmem jest uważanie, tego co się myśli za obowiązującą normę społeczną
Stary 2014-12-28, 22:40   #4850
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
lamiesz prawo nie norme, o matko
nie, myśląc nie łamiesz prawa łamiesz prawo gdy wprowadzasz myśli w życie, czyli robisz to, o czym myślisz.
Boże, gdyby łamać prawo myśleniem, to byłabym recydywą gnijącą w więzieniu!
Stary 2014-12-28, 22:41   #4851
avesome
Raczkowanie

Cytat:
a jak Twoje dzieci (dziecko) odnoszą się do psów?
Bo wiesz, że takie szczeniaczki są mega mega delikatne (no trudno, żeby nie były skoro dorosły pies waży poniżej 5 kg) i dziecko może niechcący w zabawie zranić takiego pieska. Wszystkie te małe rasy są bardzo delikatne i trzeba chuchać dmuchać i jak z jajkiem się obchodzić.

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

teraz jesteśmy w Pl i mała codziennie ma kontakt z psami, głównie rasą pekinczyk. Cieszy się, łazi za psami ale ich nie dotyka.
Nigdy nie pozwoliłabym jej zrobić krzywdy któremuś.

Moi dawni sąsiedzi co chwila mieli nowe kotki, pieski jak to mówili "do zabawy" dla dzieci. Biedne te zwierzęta przy nich były.
Traktowali jak zabawki a że zabawki nie jedzą to zapominali o karmieniu. Wszystkie jadały u nas.
Stary 2014-12-28, 22:42   #4852
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

stupid, myślałaś kiedyś, żeby kogoś zabić? No wiesz "jak się nie zamknie to go zabiję" albo "tu jest tak ciasno, że zaraz kogoś wyrzucę przez okno"
Stary 2014-12-28, 22:44   #4853
OYE
Zakorzenienie

Cytat:

oczywiscie facet może się ślinić na widok dziecka. nawet jak dla mnie to nienormalne \
to ze moze nie znaczy ze spoleczenstwo w ktorym zyje uwaza to zachowanie za normalne

poddaje sie, jest to idiotyczna rozmowa

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
stupid, myślałaś kiedyś, żeby kogoś zabić? No wiesz "jak się nie zamknie to go zabiję" albo "tu jest tak ciasno, że zaraz kogoś wyrzucę przez okno"
jak ktos mysli ze chce kogos zabic, potrzebuje pomocy psychologa, to nie jest zdrowe

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-12-28 o 22:45
Stary 2014-12-28, 22:45   #4854
zakonna
Naczelna Nastolatka

he he he, 90 procent społeczeństwa by siedziało u psychologa. Ja chciałam swego czasu żeby moją szefową szlag trafił. I wiele razy chciałam po prostu przejechać durnych przechodniów, którzy mi wchodzili pod koła.
Stary 2014-12-28, 22:47   #4855
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
to ze moze nie znaczy ze spoleczenstwo w ktorym zyje uwaza to zachowanie za normalne

poddaje sie, jest to idiotyczna rozmowa

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

jak ktos mysli ze chce kogos zabic, potrzebuje pomocy psychologa
uważa za normalne. i nawet nieźle się na tym zarabia
(polecam toddles and tiaras czy inny podobny shit - robienie z 5 latek obiekty seksualne)

byłabyś za☠☠☠istym betonowym cyberbrainowym dyktatorem
Stary 2014-12-28, 22:47   #4856
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
jak ktos mysli ze chce kogos zabic, potrzebuje pomocy psychologa, to nie jest zdrowe
kiedyś nauczycielka mi powiedziała, że mi urwie głowę, jak się nie nauczę na następną lekcję. Myślisz, że powinnam zgłosić do dyrekcji, że chce mnie zdekapitować ze szczególnym okrucieństwem i zaproponować jej leczenie u psychologa?
Stary 2014-12-28, 22:49   #4857
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
he he he, 90 procent społeczeństwa by siedziało u psychologa. Ja chciałam swego czasu żeby moją szefową szlag trafił. I wiele razy chciałam po prostu przejechać durnych przechodniów, którzy mi wchodzili pod koła.
myślisz, że OYE to aż 10 procent społeczeństwa????

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
kiedyś nauczycielka mi powiedziała, że mi urwie głowę, jak się nie nauczę na następną lekcję. Myślisz, że powinnam zgłosić do dyrekcji, że chce mnie zdekapitować ze szczególnym okrucieństwem i zaproponować jej leczenie u psychologa?
powinnaś. przecież to jest nienormalne i społeczeństwo nie akceptuje takich zachowań
Stary 2014-12-28, 22:50   #4858
zakonna
Naczelna Nastolatka

ha ha ha.
Stary 2014-12-28, 22:53   #4859
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
uważa za normalne. i nawet nieźle się na tym zarabia
(polecam toddles and tiaras czy inny podobny shit - robienie z 5 latek obiekty seksualne)
T&T robi z dzieci plastikowe lalki, kto uwaza to za norme?

takie jeszcze jedna refleksja po tej wspanialej rozmowie
Takze jak pedofil ktory sie silni na widok dziecka to normalne zachowanie a ty uwazaz ze nie jest to normalne, to kto jest nienormalny pedofil czy ty
Takze Ty twierdzisz ze pedofil robi cos normalnego wedlug norm spolecznych chodz osobiscie twierdzisz ze to nienormalne. Ze jak?:br zydal:

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-12-28 o 23:00
Stary 2014-12-28, 23:11   #4860
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
T&T robi z dzieci plastikowe lalki, kto uwaza to za norme?

takie jeszcze jedna refleksja, takze jak pedofil ktory sie silni na widok dziecka to normalne zachowanie a ty uwazaz ze nie jest to normalne, to to jest nienormalny pedofil czy ty
społeczeństwo w którym zyjesz.

refleksja głeboka jak odpływ w kiblu
napiszę tak, żebyś zrozumiała:
1. pedofil może się ślinić do czego chce,
2. ja mogę uważać to za nienormalne
3. ale normy społeczne, które zakładają wolność myśli, wypowiedzi i ślinienia się do czego się chce, nie teleportują śliniących się w kosmos
4. myśląc o ludziach to co myślę, nie powołuję się na normy społeczne. Ty uważasz ubieranie psów za nienormalne bo normy społeczne mówią, że jest to nienormalne, bo większość psów jest nieubranych.
Większość ludzi jest heteroseksualnych więc idąc Twoim tokiem myślenia geje i lesbijki są nienormalni, większość ludzi ma ciemne włosy - blondyni są nienormalni, większość ludzi ma dwie nogi, więc kalecy są nienormalni?
Powołujesz się na jakiś ''ogół'', "jakiś wszystkich" i wydaje ci się, że mówisz w ich imieniu

wyciągnęłaś idiotyczny argument pedofilii (w kontekscie gejów i lesbijek), kiedy właśnie przykład gejów i lesbijek pokazuje, że nie większość decyduje o tym jaka jest norma (związku czy ubierania psów czy dzieci)

z mojej strony koniec tematu. dostarczyłaś mi niewysublimowanej ale jednak rozrywki w pracy i czas szybciej zleciał, więc dziękuję bardzo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości