|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Cytat:
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Ja też chcę już mieć małą przy sobie ![]() Jak się dziś wypychała rączkami chyba to aż się popłakałam
|
|
#4862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam taką koleżankę, która odzywa się do mnie raz na kilka tygodni, zawsze chce wyjść na zakupki i kawkę (to nic, że ja w ciąży, z brzuchem, i jedyna osoba, z którą wychodzę na zakupy, to mój TŻ), oczywiście obraża się, jak jej odmawiam... Ale ostatnio mnie rozwaliła - napisała mi, na święta, że życzy mi i mojemu MAŁEMU Cytat:
Już niedługo! Będzie dobrze, zobaczysz. ![]() O, dopiero przeczytałam - sms od Authentic: "Przeleżałyśmy cały dzień i cisza. Jutro wywołujemy poród. Zapowiada się ciekawie."
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-01-07 o 20:52 |
||
|
|
|
#4863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() Debrah śliczna pościel
|
|||
|
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja własnie myśle ile.. jak to finansowo wyjdzie jak kupie osobno wszystko.....
|
|
#4865 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
co do bożenki to też mam takie wrażenie że jakby się taka nabrzmiała była
|
#4866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moja tez troche urosla wlasnie
|
|
#4867 |
|
Zadomowienie
|
Hihi Ifwka A ja wiem o co Ci chodzi z tą pulchną Bożeną-też zwróciłam na to uwagę
![]() Gratulacje dla Ellmi ![]() Jednak zrobiłam zamówienie u r__p-na DOZie cały czas jest coś niedostępne, wkurzyli mnie tylko ![]() A powrót na uczelnie po świętach to jakiś koszmar-1,5h nie mogłam na dupce wysiedzieć tak mi pipkę rozsadzało, do tego jeżdzenie girkami po żebrach.... Ehhh no nie dam rady już być codziennie w szkole nie ma bata Adusia i zazdraszczam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) Poszewka na poduszkę 2) Poszewka na kołdrę 3) Ochraniacz na szczebelki Wypełnień nie brałam, bo już wcześniej razem z materacem kupiłam w hurtowni wypełnienia właśnie. Ale cholera nie wiedziałam, że jest tyle różnych wymiarów (zwracajcie na to uwagę!) i się okazuje, że mam 135x100 - trochę nietypowy. Ale tutaj na szczęście takie poszewki też były. W ogóle - bardzooo mnie korciło wziąć zestaw 10- elementów ze względu na ten baldachim...że tak ślicznie, dla dziewczynki. Ale kurczę z drugiej strony.... jak Dziecię już siada to chyba się to ściąga i tak bo zaczyna wszystko chwytać, więc chyba krótko się z baldachimu korzysta... no i musiałabym mieć wtedy drugie całe wypełnienia, bo przecież już jedno mam, a w 10 elementowym zestawie jest. Przemówiłam sama sobie do rozsądku, żeby wziąć same poszewki + ochraniacz a za zaoszczędzoną kasę kupić coś innego.. Jak masz blisko IKEę Bokeh to się przejdź. Tam wypełnienia najtańsze jakie widziałam + pościele też tanie (39,90 lub 49.90) a dużo bardzo ładnych jest. Tylko właśnie jak od nich, to musisz mieć wszystko - bo mają inne wymiary. Mnie wypełnienia kosztowały 70zł (teraz wiem, że dużo, jak je kupiłam to na spontanie i nie byłam zorientowana w ogóle, ogólnie głupotę zrobiłam, wzięłabym teraz z allegro wszystko razem) + teraz poszewki 84zł + 16 kurier. Czyli razem 170zł. Tylko ochraniacze mam 2 - bo był jeden razem z wypełnieniami, no i teraz przyjdzie z Baby-Raj. Ale mi wyszedł elaborat, na temat jakże fascynującego tematu pościeli dziecięcej, lol |
|
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dzis kryzys... Nic mi sie nie chce, najchetniej bym lezala w lozku, choc przeciez nic mnie nie boli.
Za 2 dni mam kolokwium, do ktorego nauke calkiem olalam. W przyszlym tygodniu kolejne 2, jakas niechec mnie dopadla... Siedzimy z TZ i caly dzien leniuchujemy, nawet do kina nosa nie wychylilismy, nikomu sie nie chce
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-01-07 o 21:06 |
|
|
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak piszecie o tej pulchnej bożence, że aż jutro chyba wezmę lusterko i się swojej przyjrzę
|
|
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawde mało bardzo jest takich które mi sie podobaja..... zestawy fajne ale tez nie takie jakbym chciala np baldachim zamienila bym na rozek.... no i te wymiary kupie w ikei to potem wlansie musze od nich wszystkoooniech ktoś to za mnie zrobiiiiiiiiii
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mocno zaciśnięte ![]()
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale olałam i nic, NIC! Coś bardzo podobnego jej napisałam, to mi odpisała - jakby nigdy nic - że życzy mi przyjemnego i bezbolesnego porodu.
|
|
|
|
|
#4875 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A skąd masz te naklejki na ścianę ? Cytat:
![]() Cytat:
))))Cytat:
Cytat:
myślałam że coś się święci i dupa ...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe jak tam Mała i Szaja czy akcje się powtórzyły? i Hope i Deli trzymam też za Was kciuki żebyście się długo już nie przeterminowywały Dziewczyny mam takie pytanie troche głupie, bo niedawno jak wycierałam się w łazience to na papierze miałam takiego gluta beżowego wyglądał jak sperma tylko o wiele gęstszy i się zastanawiam co to? czop, infekcja czy może faktycznie sperma... bo wczoraj się tegesiliśmy ale możliwe żeby po takim długim czasie dopiero wypłynęła??
|
||||||||
|
|
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ja chyba napisze maila do cwiczeniowca i pierwszy raz "wykorzystam" moja ciaze na uczelni proszac o inny termin
|
|
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Black, filozofia i etyka to jeszcze nic
. Ja mialam sztuke komunikacji
|
|
|
|
#4878 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do studiów i nauki to rozumiem Was doskonale...
Dzisiaj miałam egzamin tzn. ogólnie jest on 20 ale umówiłam sie z babką zeby go wczesniej napisac. W ogóle nie umiałam sie nauczyc , ciągle cos mnie rozpraszało, i ciągle myśle o dziecku, porodzie i tylko to sie dla mnie teraz liczy. Ogólnie mam wrażenie że mózg mi się skurczył i jest w nim tylko miesce dla myśli o Blaneczce.. |
|
|
|
#4879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie tylko Ty masz lenia, ja musze się na korki przygotować na sobotę a taaaak mi się nie chce, nie mogę sie w ogóle skupić
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety te tańsze zestawy mi się nie podobały w ogóle - materiały strasznie przesadzone. A to co mi się podoba, w większych zestawach to wychodzi strasznie kosmiczna jak na pościel cena ![]() I te wymiary cholera, czy nie mógłby być JEDEN pasujący do łóżeczka? W końcu wszystkie mamy albo 120x60 albo 140x70. A tu z 5 możliwości... pogubić się idzie, zwłaszcza jak się jest niezorientowanym w temacie... Ja się napaliłam na tą pościel z ikea, bo mi mama mówiła, jakie fajne i tanie. Jadę, a tam znowu wszystko inne i nie pasujące. Obłęd
|
|
|
|
|
#4881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4882 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
ja weszłam w kategorię staniorów dla ciężarówek i wpisałam 75E no i wybrałam z tego co było. Może miseczka ciut przy duża, ale doszłam do wniosku, że wsadzi się wkładke plus cycuszki napęcznieją
i będzie git. Z resztą wzięłam dwa takie mięciochy na początek za jakieś 13 zł jeden, nie są o dziwo takie stożkowe trójkątne a jak będą złe to se kupie potem lepsze, wazne, żeby do szpitala był choć jeden, co by było w co te wkładki wsadzić i koszuliny nie poplamić.
|
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
Moje drogie, co do wanny - to co z tego, że ja mam wielką (dwuoosobowa w sercowatym kształcie ) skoro jest strasznie wysoka (bo ona ma opcję masażu) i i tak ledwo z niej wychodzę i ledwo włażę
![]() Więc wcale nie ułatwia to sprawy. |
|
|
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeju, jak ja bym chciała mieć wannę z masażem - ale Ci zazdroszczę |
|
|
|
|
#4885 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to chyba na każdym kierunku jest, szczególnie jak im punktów ECTS brakuje, ja miałam na licencjacie i na magisterce ![]() Cytat:
ja przy każdej kąpieli mam wrażenie że wanna do się coraz mniejsza robi
|
|
#4886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie zdaze nauczyc sie jutro ok 110 stron
|
||
|
|
|
#4887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, czop raczej
![]() Wy rozczarowane po wizycie, ja sie cieszylam jak glupia ze rozwarcie skrocona szyjka bla bla bla i co? I nic dodatkowo dzisiaj szefowa mojego meza stwierdzila, ze najlepiej jakbym urodzila po 18tym bo jej Michal jest do 18go potrzebny..... oby nie wykrakala bo Dlatego ja o ciazy poinformowalam tylko najblizszych, zadnych fotek na fb (siostrze jak wstawila zdjecie ze swiat to zrobilam mega awanture, niestety nie dotarlo ona z tych calkiem fejsbukowych maniakow, az sie boje co bedzie jak sie Maly urodzi :/ ) wlasnie dlatego, zeby uniknac ciaglych pytan, wiadomosci, co gdzie kiedy jak i dlaczego takze mam spokoj, rano tylko codziennie wysylam do mamy i siostry smsa 'wszystko ok, nie rodze ' i generalnie mam spokoj. Mega ciagna mnie jajniki i taaaaaak bola sutki, za az sie plakac chce
|
#4889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4890 |
|
Raczkowanie
|
głównie biologia i chemia na wszystkich poziomach nauczania, ale dla jeżeli mam uczyć mojego brata to jeszcze fizyka i matma dochodzi ale to tylko na poziomie gimnazjum
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.

to aż się popłakałam 
Też nawet na życzenia mi nie odpisała...
Mam taką koleżankę, która odzywa się do mnie raz na kilka tygodni, zawsze chce wyjść na zakupki i kawkę (to nic, że ja w ciąży, z brzuchem, i jedyna osoba, z którą wychodzę na zakupy, to mój TŻ), oczywiście obraża się, jak jej odmawiam... Ale ostatnio mnie rozwaliła - napisała mi, na święta, że życzy mi i mojemu MAŁEMU
Już niedługo!
- sms od Authentic: "Przeleżałyśmy cały dzień i cisza. Jutro wywołujemy poród. Zapowiada się ciekawie." 

Gin stwierdził, że powinnam dotrzymać do terminu, czyli 27 stycznia, a może nawet jeszcze dłużej 
Prawie się popłakałam z bezsilności. Nie mogłam nóg podnieść, bo mała mi się w żebra wbijała. Byłam tak nieporadna, że mąż musiał mnie wybawić, bo nie dałam rady

22.05.2008
14.08.2011
ona z tych calkiem fejsbukowych maniakow, az sie boje co bedzie jak sie Maly urodzi :/ ) wlasnie dlatego, zeby uniknac ciaglych pytan, wiadomosci, co gdzie kiedy jak i dlaczego