|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam całą czekoladę
będę gruba
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-06 o 13:04 |
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Ale, ale np szarańczy bym nie zjadła
|
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
ja się tak zapierałam że krewetek bym nie zjadła
a teraz je uwielbiam najlepiej w cieście jeszcze z sosem czosnkowym
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#4868 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4869 |
|
Wtajemniczenie
|
Anoula Ty założysz ten nowy wątek tak???
Ryba pytała czy już jest nowy wątek i jaki ma tytuł :P
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niedługo i ja się będę wybierać ![]() Pół dla Ciebie, pół dla Neli ![]() nie będziesz gruba ![]() mam już prawie posprzątane, obiad czeka w piekarniku na upieczenie - faszerowane papryki
|
|
|
|
|
#4871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tu Cie rozumiem, bo ja na konika polnego też się nie skusiłam :x chociaż teraz po czasie myślę, że bym zjadła
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
czym faszerowałaś?
|
||
|
|
|
#4872 |
|
Rozeznanie
|
hej, hej
co myslicie o tym? http://allegro.pl/7-el-posciel-wypel...423462291.html Ale dzis gorąco, tylko do basenu wskakiwać nic wiecej mi nie trzeba
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4874 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=babku;42128288] Zadzwonię tam dzień wcześniej w sprawie tej glukozy, bo widzę, że wszędzie inaczej. Przeraża mnie ten zakaz picia, ale dwie godziny jakoś wytrzymam. Gorzej jak by to było 5 ![]() Widzisz ja też dostałam tego skurczu łydki, jak byłam na prawym boku. Faktycznie strach, się przekręcić teraz ![]() QUOTE] o kurcze coś w tym jest chyba że na prawym boku coś tam się uciska, blokuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ja byłam dziś w NFZ, ale miałam przeboje to a propos traktowania kobiet w ciąży Tłumy niesamowite a ja chciałam kartę S1 i EKUZ. Do tej pierwszej nie ma osobnego okienka, więc trzeba podejść do informacji i prosić odpowiedzialną osobę i tam się przy tym okienku kłębić z osobami, które mają pytania do informacji. Tam była kolejka ok. 10 osób a ja podeszłam bezpośrednio do okienka, żeby zawołali dla mnie tę osobę. I za chwile jakiś młodzieniec do mnie się zwraca, tak złośliwie, że najlepiej jakbym stanęła w kolejce tak jak wszyscy ![]() Na co się strasznie wkurzyłam, bo nigdy nie miałabym zamiaru się wpychać, gdyby było osobne okienko, stałabym normalnie w kolejce, a przecież nie będę stać w kolejce, skoro chodzi tylko o poproszenie osoby z innego działu ![]() No i młodzieniec usłyszał taki wykład, że chyba nigdy kobiet w ciąży już nie będzie przestawiał. Choć w sumie sobie pomyślałam, że możliwe że on tego brzucha mojego ciążowego w ogóle nie widział, bo ciasno było no ale trudno A że do oczekiwania na kartę EKUZ było przede mną 945 osób, to zapytałam przy okazji załatwiania S1 czy nie ma osobnego okienka dla kobiet w ciąży i czy mam czekać aż 1000 przede mną zostanie załatwionych, no i pan się poczuł i od razu przy okazji mi EKUZ wydał, tak więc szybciutko wszystko załatwiłam no ale co się naużerałam to moje.....
|
|
#4875 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubię ,ani tych paluszków krabowych.Mój mężul się nimi zajada ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- o jaaaaa Teraz smaka mi zrobiłaś na gołębie ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
za walczenie o swoje
|
||||
|
|
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
oj zjadłabym takie
albo tradycyjnego gołąbka, ale przy tym to dużo pracy jest ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- hehe ciekawe właśnie czy to chrupie podobają mi się czasem komenatarze Cejrowskiego w jego programach, jak coś spróbuje z uśmiechem na twarzy: żeby nie urazić gospodarzy będę się uśmiechał, ale smak jest okropny
|
|
|
|
|
#4877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze że dałaś mu wykład, może następnym razem się zastanowi.
|
|
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nie wiedziałam że je się też liście
"If your dreams don't scare you they're not big enough".... Edytowane przez Taszanta Czas edycji: 2013-08-06 o 13:28 |
|
|
|
|
#4879 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie podobają mi się te skurcze u Ryby.. mam nadzieje,że przejdą i ją wypuszczą na dniach ![]() mamusie za tygodnie i miesiące![]() Nasz mały jest na razie ułożony główką w dół i mam nadzieję,że się nie przekręci ![]() Co do rozstępów to na razie nie mam żadnego..ale wiem,że jeszcze mogą się pojawić bo mojej przyjaciółce wyszły dopiero w 9 miesiącu. Heloł U Nas dziś równy 28 tydzień ![]() Dziś od rana skwar... Na przyszły tydzień zamówiliśmy ekipę i będziemy burzyć piec kaflowy którego nie używamy, tam mamy zamiar zrobić kącik dla Kamilka więc bardzo się cieszę bo wcześniej nie było tego w planach. ![]() Tż zaraz wybywa do pracy a ja zajrzę później
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-08-06 o 13:30 |
||
|
|
|
#4880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za tydzień III TRYMESTR CI PYKNĄŁ!
|
|
|
|
|
#4881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jakie cudo
http://www.lululaj.pl/pl/gallery/62 Cytat:
Szkoda tylko że na indukcji nie mam jak zrobić,brak wielkiego garnka do obgotowania kapusty :/// ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
za tydzień
|
||
|
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie sprawdziłam hiszpańską wikipedie: "Opuntia (...) conocida popularmente como nopal, tuna o chumbera" - Opuncja nazywana ppularnie: nopal, tuna lub chumbera
|
|
|
|
|
#4883 | |
|
Zadomowienie
|
peppermint, z tym ułożeniem to chyba Cię lekarz trochę postraszył. Moja znajoma rodziła z maju i chyba jeszcze z miesiąc przed porodem maluch był ułożony poprzecznie. Ale ona jakieś tam sposoby znalazła na to, żeby się jeszcze przewrócił i później normalnie rodziła sn.
A nawet jeśli miałaby być cesarka - każda kobieta przechodzi to inaczej. Moja siostra miała dwie cesarki - zero problemów z dojściem do siebie i z gojeniem się rany. Cytat:
Mi się podobają te w paski sama chcę podobne zamówić. Tylko becik chyba osobno będę kupować, bo chciałabym taki usztywniany pod główką.Dodzwoniłam się do tej szkoły rodzenia - miejsca są dostępne dopiero od przyszłego roku to chyba powinnam się zapisać od razy jak się dowiedziałam o ciąży żeby się załapać. Są co prawda jeszcze 3 inne darmowe SR przy szpitalach, ale kurde - wszystkie strasznie daleko ode mnie, a to zajęcia 2 razy w tyg przez 10 tyg. Chyba sobie odpuszczę.
|
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a może z mniejszej kapusty spróbuj? będą mniejsze gołębie |
|
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
Ale gapa jestem
![]() Dzisiaj 100 dni do TP
|
|
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
może masz rację
nich grubnie Nelka a nie ja ![]() smakują jak kurczak ![]() 7 miesiąc, brawo ![]() Cytat:
![]() idę coś zjeść bom głodna ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- studnióweczka ![]() mój małż jakiś strasznie zajęty w pracy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-06 o 13:41 |
|
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet takiego mniejszego nie mam :///Rodzice się nie dorobili jeszcze porządnego kompletu garnków
|
|
|
|
|
#4889 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ze mnie gapa!!Przegapiłam wczorajszą studniówkę!!Stawiam spóźnioną colę
![]()
|
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam sobie wmówić że jak kurczak,ale nie to nie mój smak
Dla mnie jak kurczak smakują żabie udka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

ale mnie to tam smakowało 
będę gruba
ale konkretnie mi powiedziala, ze organizm jest bardzo obciazony i dlatego wszystko wariuje. dzis mialam krw i zobaczymy czy mam te gestoze czy nie, o 14 mam wiyte u rodzinnego ma zobaczywc wyniki i powiedziec czy wysyla do szpitala czy nie. mam nadzieje ze nie.

to a propos traktowania kobiet w ciąży
nie lubię ,ani tych paluszków krabowych.Mój mężul się nimi zajada
, nie wiedziałam że je się też liście