|
|
#4891 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
Ani kasy, ani faktury, ani odpowiedzi na maile z Modnej..
Franio - gratuluję
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Franio - gratulacje
![]() A w Modnej jest już info co, jak i dlaczego.
|
#4893 |
|
Przyczajenie
|
hej,
czy dostaliście przelewy z wylęgarni? Wiecie co się dzieje z modną? od kilku godzin strona się nie wgrywa. Z góry dzięki za info |
|
|
|
#4894 |
|
Rozeznanie
|
Modna dała info na fb:
"Z powodu awarii serwera obsługującego Modna.pl strona aktualnie nie działa. Pracujemy nad przywróceniem funkcjonowania serwisu, ale w tej chwili nie jesteśmy jeszcze w stanie dokładnie podać, o której Modna znowu będzie działać - jest to kwestia godzin. Prosimy o jeszcze trochę cierpliwości "
|
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
No to coś im bardzo nie wyszło, bo nie działa dalej.
|
|
|
|
#4896 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Ja dopiero zaczynam swoją sprzedaż poprzez internet i jestem już na kierunku szukania galerii. Wiem, że na początek nie mam szans na wejście do tych dużych ale może znacie jakieś pośrednie? |
|
|
|
#4897 |
|
Raczkowanie
|
Ehh.. Galeria Unikatu zawiesza działalność. Szkoda, że się nie udało.
|
|
|
|
#4898 |
|
Przyczajenie
|
tak, szkoda, tam miałam swoje produkty, nawet jedną rzecz sprzedałam ...
|
|
|
|
#4899 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytanie do dziewczyn sprzedających w Modnej, bo niestety odpowiedzi z galerii się nie doczekałam, a klientce trzeba by odpisać - jak załatwiacie sprawę wymiany/poprawki kupionego przedmiotu? Chodzi o to, że trzeba jakoś podać adres (można w korespondencji z klientem czy mi wy-x-ują?) i jak załatwić kwestię dopłaty za ponowną wysyłkę? Niestety nawet na forum nie mogę sprawdzić, czy był poruszany ten temat, bo forum nadal nie działa. Ma któraś z Was doświadczenie w tej kwestii?
|
|
|
|
#4900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4901 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy któraś dostała z Modnej fakture za kwiecień albo maj?
|
|
|
|
#4902 |
|
Raczkowanie
|
Niestety cisza
|
|
|
|
#4903 |
|
Przyczajenie
|
Czy macie już przelewy z modnej?
|
|
|
|
#4904 |
|
Zadomowienie
|
|
#4905 |
|
www.dulcedo.pl
|
A ja bym chciała wiedzieć od dziewczyn z Etsy jakie macie doświadczenia z tym portalem. Na co warto zwrócić uwagę wystawiając przedmiot?? Czy lepiej wystawiać więcej co kilka dni czy jedną prace codziennie?? Jak to czujecie, bo żeby na tym portalu być efektywnym trzeba się troszkę widzę nagimnastykować.
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie wystawianie codziennie po jednym jest lepsze. No i trzeba być cierpliwym, bo zwykle zaczyna się słabo. Warto też być w różnych teamach - bardzo pomaga możliwość rozmowy z ludźmi, którzy robią to samo i są bardziej doświadczony sprzedawcami. Ja mam super doświadczenia z Etsy Metal Clay Team - fantastyczne dziewczyny.
Edytowane przez smoczek Czas edycji: 2012-07-11 o 18:11 |
|
|
|
#4907 |
|
www.dulcedo.pl
|
Muszę się mocno rozeznać nie wiedziałam, że są tam teamy. Chętnie wyszperam. Jestem średnia z angielskiego lepiej się dogaduje niż piszę, ale to chyba kwestia praktyki jest tez chyba Etsy Poland coś mi kiedyś się obiło.
|
#4908 |
|
Raczkowanie
|
Polski team na etsy nazywa się POLetsy
![]() Co do wystawiania przedmiotów - moim zdaniem na początek warto dodać więcej rzeczy naraz, żeby sklepik jakoś wyglądał. A później po trochę uzupełniać. Powodzenia
|
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
A tak, to prawda co pisze Mitz. Jeśli chodzi o Poletsy to ja akurat niewiele widzę korzyści, ale teamów jest mnóstwo. To nie tak, że musisz w jakimś być, ale to pomaga w promocji, no i zawsze można nawiązać fajne kontakty. No i musisz sobie rozpracować sprawy księgowe. Jakbyś miała jakieś pytania to pisz do mnie, jeśli tylko będziesz miała potrzebę.
|
|
|
|
#4910 |
|
Raczkowanie
|
Przelew mam, natomiast czekam na fakturę bieżącą i nie mam DWÓCH poprzednich...
|
|
|
|
#4911 |
|
Zadomowienie
|
Ja czekam na dwie faktury, za kwiecień i maj, codziennie wysyłam maila, ale oczywiście żadnej odpowiedzi....
|
|
|
|
#4912 |
|
Raczkowanie
|
U nas to samo. Znowu brak kontaktu, brak faktur i tym samym brak możliwości rozliczenia VAT, to dopiero PROFESJONALIZM i odpowiedzialność w biznesie. Ehhh :-(
|
|
|
|
#4913 |
|
Raczkowanie
|
A ja bym prosiła - z braku forum choćby tędy - o jakieś wyjaśnienia od Modnej jednak... Nikogo nie oskarżam, ale nie wierzę już w to, że system się zaciął i zawiesił i bank i strona i wszystkie plagi świata, wygląda to niestety na działanie z premedytacją, które jest na naszą niekorzyść. Może - jeśli znowu usłyszymy, że to wina systemu - dobrze by było zmienić system wreszcie? Odezwijcie się Galerijo droga, bo znowu się robi niepotrzebnie mało sympatycznie...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4914 |
|
Zadomowienie
|
Nie sądze żeby pojawiły się jakiekolwiek wyjaśnienia. Może zgłoszenie tego odpowiednim instytucjom coś pomoże.
|
|
|
|
#4915 |
|
Przyczajenie
|
Dokładnie. To jest niedopuszczalne, żebyśmy my, za Galerię, opłacali VAT. Też nie mam faktur za ostatnie TRZY miesiące. Mam problem ze zwrotem towaru, wysyłanym za pobraniem, którego Klientka radośnie nie odebrała. Opłaciłam niemałe koszty wysyłki w obie strony. Piszę o obu sprawach do modnej, proszę, wkurzam się i nic - cisza. W ubiegłym miesiącu, kiedy zalegali z przelewami, 15.06 otrzymałam odpowiedź, że przelewy lada moment a faktury pójdą w ślad za nimi. Nie wiem, dokąd ten ślad prowadził, ale na pewno nie do mnie. Przymykałam oko na wysyłanie faktur co 2 miesiące, ale zaległośc kwartalna to już jest przesada, zwłaszcza, że nic nie wskazuje na to, iż kiedykolwiek się ich doczekamy. Nie pojmuję, jak można mieć tak dokładnie gdzieś nie tylko ludzi, dzięki którym się istnieje i zarabia, ale również przepisy skarbowe.
Może zacznijmy ich zalewać mailami w sprawie faktur? Może to coś w końcu da? Dlaczego mam płacić wyższy VAT??? Ktoś mi zwróci odsetki od tego? Bo co z tego, że za kolejne 3 miesiące otrzymam MOŻE 6 faktur, skoro MOJE i TYLKO MOJE pieniądze poleżą w tym czasie na koncie nie moim, ale skarbu panstwa?? |
|
|
|
#4916 |
|
Zadomowienie
|
Ja też w czerwcu po opóźnionym przelwie dostałam odpowiedź że zaraz za chwile będą faktury, niestety faktury nie otrzymałam. Piszę do nich praktycznie codziennie w dni robocze, nie doczekałam się ani jednej odpowiedzi od połowy czerwca.
|
|
|
|
#4917 |
|
Przyczajenie
|
No przecież forum "siadło". Trzeba się nim zająć. Są rzeczy ważne i ważniejsze. :/
A tak BTW - na forum jakiś czas temu pojawił się zarys nowego regulaminu, który, oczywiście, znowu nakłada na projektantów obowiązki i kary a jakoś niewiele wspomina o karach dla Galerii oraz, co bardzo ciekawe, owszem, wspomina, że Galeria co miesiąc wystawia faktury na pobraną prowizję, tylko jakby nie określa do którego dnia miesiąca te faktury mają być wystawione. Bardzo sprytnie. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4918 |
|
Zadomowienie
|
Niewiarygodne jak galeria Modna.pl robi w konia artystów z których żyje. No po prostu niebywałe. Ja na waszym miejscu już dawno bym się zmyła z takiego miejsca, bo z podobną nierzetelnością i brakiem szacunku to się dawno nie spotkałam. Założę się że pan jak mu tam, co spory z artystami załatwia tu na forum czyta to wszystko i się w duchu śmieje. Żal.
|
#4919 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, prosze, zróbmy coś razem w tej sprawie. Art. 86 Ustawy o VAT wyraźnie mówi, że prawo do odliczenia podatku na podst. wystawionych faktur przysługuje tylko w miesiącu wystawienia tych faktur lub DWÓCH kolejnych. Czyli jeśli teraz nie otrzymamy najstarszej faktury, to w następnym miesiącu będziemy ją sobie mogły wetknąć w zadek. Istnieje wprawdzie możliwość odliczenia tez później, nawet do 5 lat, ale wyłącznie poprzez korekty deklaracji (ust. 13).
|
|
|
|
#4920 |
|
Zadomowienie
|
Czyli w modnej bez zmian - żałosne! Też się dziwię że ktokolwiek z was tam jeszcze siedzi. Zamiast prosić się na publicznym forum by galeria łaskawie wywiązała się ze swoich obowiązków może lepiej załatwić to prawnie (nie wiem - np pozwem zbiorowym) i zerwać współpracę z ludźmi którzy ewidentnie od lat artystów mają tam gdzie słońce nie dochodzi?
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.