|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.
Dzień dobry Moje Piękne
![]() Co dobrego dzisiaj słychać? Cytat:
Nie jestem w stanie zrezygnować z nabiału Jogurty, biały ser, latte z mlekiem... ...a jakie oleje i tłuszcze generalnie polecicie? Na czym smażycie, co dobrze smakuje do sałatek? Oprócz oliwy z oliwek i kokosa nie próbowałam nic ciekawego ostanio. A powinnam! ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Miszka i jak testowałaś? Fajnie się zapowiada... Powiedz czy jest bardzo tłusty? Dobry pod makijaż?
|
|
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, jakbym startowała w wyborach to zamykam:
1/ biuro pracy 2/ sanepid- Kama doskonale Cię rozumiem także ten, jakby co to początek mojego programu ![]() ale tak na serio, to sanepid jest instytucją goniącą absurd za absurdem. Panie przeprowadzające kontrole mają na piśmie wytyczne. Często te wytyczne opracowane są lata świetlne temu. W swoich papierach mają jasno napisane, iż płyn bakteriobójczy na urządzeniu powinien działać 5 min. Producenci płynów wchodzą w nowe technologie, wszystko idzie do przodu. Płyn dezynfekujący działa na powierzchnie całym spektrum już po 30 sekundach. Produkcja płynu rok 2016, wytyczne 1998 i dyskutuj ....ręce opadają. Biuro pracy kolejna świetna instytucja... Caffe w kuchni mam: olej sezamowy- do chińszczyzny, intensywny olej rzepakowy- do sałatek, do gotowania olej lniany- do sałatek, twarogu olej z pestek winogron- bezwonny, doskonały do smażenia olej z orzechów włoskich- do sałatek. |
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, Anyż!
|
|
|
|
#4894 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Na szczęście nigdy nie miała do czynienia ze wspomnianymi instytucjami ![]() Owszem Sanepid gdzieś w pracy krążył ale styczności osobistej nie miałam.Oleje w kuchni ( i nie tylko ) to priorytet, że tak rzeknę ![]() Tłuszcz w kuchni to w końcu nośnik smaku zatem nie żałuję.Staram się używać nierafinowanych olejów, chociaż chyba najczęściej dzierżę w ręku rafinowany olej rzepakowy.Nigdy nie miałam oleju kokosowego i nie przepadam za oliwą z oliwek. Bardzo trudno o dobrą oliwę z oliwek ( e.v.), większość dostępnych ma po prostu wg mnie zjełczały smak. Najlepszą kosztowałam we Włoszech ale w kraju nie mogę dostać niczego o zbliżonym smaku. Na półce u mnie również olej słonecznikowy, z pestek dyni i ryżowy. Kupuję malutkie pojemności, bo olej nadszarpnięty zębem czasu już tak na zimno nie smakuje Anyzkowa, olej z winogron nie jest do smażenia, niestety. Lubię oleje, które mają chociaż cień smaku, a w oleju z pestek winogron nie ma go w ogóle, ponadto posiada niekorzystny skład kwasów z przewagą tych z omega 6. Wolę winogrona zjeść, a pestki wypluć ![]() Olej chyba przereklamowany ![]() Tak, komplement od kobiety to wartość dodana, Mówi się, że liczy się podwójnie czy jakoś tak... ![]() ![]() Dobry komplement to jak dobry zabieg wygładza zmarszczki i rozświetla spojrzenie |
|
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
LaMary
pierwszy z brzegu tekst o oleju z pestek winogron: https://polki.pl/przepisy/porady-kul...6,artykul.html i jest do smażenia. W moim przypadku (bardzo podwyższony cholesterol) jest również wskazany. Wyniki odebrałam, Moje Drogie ogłaszam cholesterol mam obniżony o 50 jednostek |
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
LaMary - popróbuj więcej rodzajów oliwy z oliwek, to super zdrowa sprawa, nie wierzę że nie można dobrej wybrać i w Polsce
Anyż - dobre wyniki ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Do smażenia mam zimnotłoczony rzepakowy - smakuje bardzo ok. |
|
|
|
#4897 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przeczytałam pierwszy z brzegu tekst ![]() A czytałaś komentarze? Nie wiem, co to za portal Polki ale artykuł wydaje mi się mocno sponsorowany Przeczytaj Pocztę zdrowia, polsko-francuską wersję o naturalnych metodach leczenia, potwierdzoną badaniami naukowymi. Bardziej te informacje do mnie przemawiają Nie neguję właściwości oleju ale na zimno, nie do smażenia, bowiem przy wysokiej temperaturze olej robi się toksyczny. Czy działa na obniżenie cholesterolu, nie mam pojęcia ale bardziej przemawiają do mnie skórki, czy raczej to co pod skórką i sam miąższ bo zbawienne w te...flawonoidy (?) niż pestki
|
|
|
|
|
#4898 |
|
Rozeznanie
|
[1=a41e5628ec20eaaf3266066 f6eafe0f03253103a_6810087 1c0c55;72560351]
A czytałaś komentarze? Nie wiem, co to za portal Polki ale artykuł wydaje mi się mocno sponsorowany [/QUOTE]Edipresse. Właściciel/wydawca wizaz.pl m.in.
|
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Po 2 pochmurnych dniach nareszcie wyszło po południu słońce
Zmobilizowałam się i odprowadziłam rower do serwisu. Brawo ja Chyba jednak kupno nowego odłożę na przyszły rok Anyż brawa miałaś jakąś dietę specjalną? co robiłaś. Mnie też powoli wzrasta cholesterol. Obawiam się, że w wiekiem będzie coraz gorzej.... Też mam botki carrini x2 i bardzo je lubię ![]() Uwielbiam olej z oliwek i oliwki też lniany jakoś mi nie posmakował ![]() Jak pięknie świeci słońce. Kocham słońce od razu humor mam lepszy i nawet odbicie w lustrze mnie nie przeraża |
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
w hiszpanii uczciwie spróbowałam w sklepie z 7 smaków oliwy z oliwek
Cóz...znawca ze mnie żaden, tak samo, jak wina...Jakas wybitna roznica mi się nie rzuciła na język, jest mi słodko obojętne, na jakiej smaże Oprócz oliwy z oliwek stosuje olej kokosowy i rzepakowy. albo masło klarowane, jak akurat mam. tak czy tak - ograniczam, nie przepadam za tłustawymi potrawami.Anyz, dziś pracowicie przygotowywałam dokumenty dla sanepidu. tz z teściem pucowali gabinet , a ja im tłumaczyłam spokojnie, co pania bardziej zainteresuje, niż jakiś głupi kurz : czy na każdej kartce spisu procedur stosowanych sa pieczatki...czy kartki sa ponumerowane...czy wpisałam daty aktualizacji rzeczonych procedur...czy mam ostatni raport kominarza..umowę na dostawe wody...czy czyste fartuchy wisza w workach, a nie luzem...czy na szafce jest odpowiedni znaczek, wykrzyknik zamiast trojkata z ubiegłego roku....I tak mi całe popołudnie zeszło w papierologii ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- to ciekawie wygląda, na szczęście mam moja misshe ![]() http://www.sephora.pl/Makijaz/Oczy/B...roduct4_170404 |
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Na oleju ryżowym smażę.Masło klarowane tez mam,ale jakoś mi za tłusto po nim...
La Mary Ulthera to nie laser. To ultradzwięki. Wektorowo na przekór grawitacji Efekt napięcia skóry pojawia się podobno po 90 dniach (od ostatniego zabiegu).Tyle ponoc trwa produkcja nowego kolagenu.. To ja juz kochane produkuję ![]() ![]() Mój lekarz Ultraformer nazwał chińska podróbką. Nie wiem,nie znam się. Ufać lekarzom estetycznym-gdzie lukratywnie napychają kieszenie nasza naiwnością-bezcenne ![]() Wolę opinię Wasze,sprawdzone,szczere. . Aussie buciki wygodne? Caffe kremik jest tresciwy,a zarazem nie mam uczucia lepkości,co daje mi dobre spoiwo nawilżenia. Widziałam na stronie Phenome ,że sprzedawają w pojemności 10ml i to w tubce
|
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zachciało mi się sadzić kwiatki na balkonie - w stroju mocno wiosennym. To teraz bardzo wiosennie boli mnie gardło ![]() Miszka, ja również czekam na opis przyrostu ![]() Krem fajnie się zapowiada, chyba kupię Kama, opis jak z filmu Barei
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Pochmurny poranek. Ciężko się wstawało
kawa wypita, ale czy pomogła mi się obudzić? oto jest pytanie ![]() Miszka- botki wygodne, o sandałkach wypowiem się jak zacznę w nich latać jak zrobi się ciepło Kamlisa- do nas też przychodzi sanepid wiem co przechodzisz. Najważniejsze, że panią są miłe ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie szaro
kawę piję i zastanawiam się na co mam ochotę jak dziś ciężko zarobie pieniądze kino, krioterapia czy siłownia. Na wszystko czasu mi nie starczy, ale kombinuję że jak się spręże to zaliczę dwa punkty programu.---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- a co robiłam, że spadł mi cholesterol myślę, że niepalenie i próby kontrolowania stresu. Jednak nie jest on nawet w górnych granicach, jest powyżej, ale spadł. I to jest tendencja z której się cieszę. |
|
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Głowa mnie boli... może kawa mnie uleczy :p
Od tygodnia testuję nowe hantle - zdecydowana różnica Wygodnie się z nimi ćwiczy. No i... nie bijcie, znowu kupiłam nowy ciuch sportowy: stanik do biegania ShockAbsorber. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4906 |
|
mar_jolka
|
Dziewczyny jak myslicie czy mozna wysadzic aksamitki do ogrodu? Nie mam juz gdzie ich trzymac w domu..
Anyzkowa gratulacje ze wygrana batalie z cholesterolem. Moj T Z az sie boi zrobic badania. Ostatnio mial 330 ale tego dobrego duzo. I trojglicerydy tez ok... nie wiem czy sie martwic czy byc spokojna..Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
MarJolka niestety nie wygrałam batalii z cholesterolem. Wyjściowe wyniki miałam bardzo zbliżone do Twojego Tż. Od 10 lat. Teraz spadły, ale to pewnie z powodów o których wspomniałam wyżej.
Caffe dajesz czadu z ciuchami Fajny stanik.
|
|
|
|
#4908 |
|
mar_jolka
|
Anyzkowa a czy w czyms Ci szkodzi ten cholesterol? Bo roznie sie czyta o nim...a nawet wiem ze wyzszy poziom cholesterolu chroni przed rakiem. No i zmuszanie wszystkich zeby mieli ponizej 190 tez budzi watpliwosci. W koncu kazdy jest inny. I naprawde nie wiadomo czy taka norma nie zaistniala z powodu nacisku firm farmaceutycznych...wszyst ko mozliwe...skoro do kremow i zywnosci pakuje sie wredna chemie i wypisuje sie jakiez to dobroczynne sklady maja kosmetyki/zywnosc. A jak sie wczyta w sklad to wlos sie jezy...ostatnio tez jest jakas afera ze deklarowany sklad zywnosci ma sie nijak do rzeczywistego. Byl na ten temat program w radio.
Wracajac do cholesterolo..czy czasem nie pomogloby wspomaganie watroby ostropestem sylimaryna czy innymi ziolami? W koncu watroba go produkuje. Moze dlatego ze zle pracuje? Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze przyznam, ze nawet cholesterolu nie sprawdzam... u mnie w rodzinie nie ma z nim problemu. Ale może to uśpiło moją czujność?
Jest za to problem z poziomem czerwonych krwinek... mojej mamie lekarz powiedział: taka to już widocznie pani uroda ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Oglądam eleganckie sukienki na Zalano... nic nie ma ![]() Potrzebuję raczej długą, wieczorową - na specjalną okazję ...ale żeby nie wyglądac jak księzniczka Elsa z Krainy Lodu Gdzie ja taką znajdę? |
|
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
Anyżkowa- no właśnie kontrola stresu. Też mam z tym problem niestety
staram się jak mogę, ale niestety różnie wychodzi ![]() marjolka- za bardzo nie pomogę, bo ja po drugiej stronie Pl mieszkam. Sprawdź prognozę pogody u siebie na najbliższe 2 tyg i już będziesz wiedziała Kamlisa- czy ja dobrze kojarzę, że wstawiałaś tu kiedyś przepis na pyszną babkę drożdżową? Nie pamiętam skąd miałam przepis, a święta tuż za rogiem
|
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
Caffe, dobry stanik to podstawa biegania
Jak mam z panache i bardzo sobie chwale, nie wiem nawet, czy to nie shock absorber własnie hantli sobie nie kupiłam, ale obciążniki tak i czekaja, az skoncze z przeziębieniem ![]() Na cholesterol trzeba właśnie patrzeć całościowo, to nie batalia, by spadł poniżej kreski, tylko, by była równowaga - ma być mało trójglicerydów , dużo HDL, wtedy sam poziom całkowity cholesterolu nie jest tak istotny. dodatkowo bierze się pod uwagę, co z glukoza, bo niebezpieczny jest zespół metaboliczny, czyli i cholesterol i cukrzyca. i obwód w pasie jako miara otłuszczenia wisceralnego narządów Czyli, jak pas ok, nie ma cukrzycy i przyzwoite hdl, to wyższe trochę trójglicerydy i całkowity mogą być. można mieć całkowity w normie, a skopana gospodarke węglowodanów, stres, palenie - i pasc na zawał w wieku lat 38. Zbijanie cholesterolu na siłe, lekami, bez spojrzenia całościowego na pacjenta, na jego tryb zycia - jest bez sensu.---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Aussie, proszę bardzo ![]() http://skutecznie.tv/2013/03/babka-d...-z-rodzynkami/ |
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
oooo... a ja poproszę przepis na bułeczki drożdzowe. Z serem. Takie jak babcia robiła
![]() Kama, u mnie to już sie zrobiła kolekcja staników sportowych, ale jak się okazuje - wcale nie mam ich zbyt wiele. Do jogi jednak jest potrzebny inny niż do biegania. Słuchajcie - na wesele sukienka wieczorowa czy koktajlowa? |
|
|
|
#4913 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Caffe, no... zadziwiasz z kupnem ale to zdrowy nawyk ![]() Trudno doradzić, trzeba trochę pochodzić po sklepach ja również muszę coś kupić na kolejny ślub mojej znajomej. Ale to nie będzie huczne wesele Widziałam b.ładna sukienkę w Simple, chyba żorżeta, z kołnierzykiem, odcinana w pasie. Będę dzisiaj w galerii ( spotkanie przy kawce ze znajomymi ) to przymierzę ![]() Mar_jolka, mam ogród ale w ogóle na roślinach się nie znam ![]() Anyzkowa, byłam dziś wcześnie rano na pobraniu krwi. Zmobilizowałaś mnie, dzięki ![]() Gdy znalazłam sie w gabinecie zabiegowym dyskretnie spojrzałam na wiszące na ścianie lustro. I to był mój błąd Mniemanie na swój temat to ja mam mhy... ale optyka się drastycznie zmienia ![]() Z tej nader czarnej melancholii nawet nie zauważyłam, że pobrano mi krew. Moje odbicie w lustrze pocieszam się, że to wczesna pora była, że taka pół martwa, pół żywa byłam, że taka 'niedomalowana' ( chociaż w domowym, małym lusterku malując się mój wzrok mówił >jest dobrze...< Nie jest dobrze Eee... z uwagi na małe dzieci zaprojektowałam sobie w głowie, że ciągle mam trzydzieści kilka latKama, gabinet oporządzasz, zerknij na sanitariat i poczekalnię. Żeby Ciebie nie zaskoczyli ![]() Miszka to mnie zastrzeliłaś informacją, chińska podróbka powiadasz? Mhy... doktor nie przebiera w słowach, nawet nie próbuje przemycić subtelnej aluzji tylko wali prosto w oczy. Też nie mam pojęcia co to za machina, czyta się dobrze o HIFU ![]() Popytam w maju, może czegoś się dowiem... Czyli coraz więcej śmieci i nierzetelnych informacji w necie ![]() ![]() Będąc w ciąży z drugim dzieckiem ( a 40stka mi stuknęła ) tyle naczytałam o trudnościach z porodem, że z objawami palpitacji serca wylądowałam u kardiologa. Recepta lekarza: niczego nie czytać, bo głupoty...Hematolog na pierwszej wizycie stanowczo poinformował mnie, że nie mam niczego czytać, pustosłowie... 8 lat temu na 'podyplomówce' wykładowcy ostrzegali przed złudną wiedzą sugerując jednocześnie, że jakieś systemy do wykrywania plagiatów mają... To chyba daje do myślenia. Oczywiście, że czytam ale zanim cokolwiek znajdę to przekopuję cały internet ![]() A... można być grubym cukrzykiem i chudym cukrzykiem ![]() mam też ![]() zwiększoną predyspozycję genetyczną, ojciec choruje na cukrzycę. A ja na razie sprawdzam czy jestem ciągle w 'normie'.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4914 |
|
Gang Iren
|
Dzień dobry
![]() Caffe, skłaniałabym się ku koktajlowej sukience na wesele My mieliśmy iść na wesele w czerwcu (tzn. jechać do Polski), ale niestety to już nieaktualne, bo narzeczeni się rozstali...
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Kamlisa- dziękuję bardzo
![]() Gosia- ups, ale może lepiej teraz niż m-c po ślubie.... ![]() Caffe- sukienka koktailowa, no chyba że to będzie bardzo bardzo eleganckie przyjęcie LaMary cukrzycę mogą mieć i chudzinki i grubasy |
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Caffe to zależy. Producenci różnie klasyfikują. Polecam Ci sklep asos- brałam do nich sukienki. Bardzo dobre ceny, rewelacyjnie szybka przesyłka i jeszcze szybszy zwrot gotówki. Tylko odsyłasz towar na angielski adres.
MarJolka mój ojciec miał udar. Miał bardzo wysoki cholesterol. Reszta- okaz zdrowia. W niczym mi ten wynik wysoki nie przeszkadzał, moja lekarz prowadząca jest podobnego nastawienia jak Kama. Zresztą ja również. Jednak wiem, że cholesterol podwyższa się min od plenia i stresu, więc palenie rzuciłam a stres staram się kontrolować. Wynik spadł, więc się cieszę. |
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
Caffeine na zalando zerknij na mint&berry, mam sporo ciuchów od tej firmy i często jestem za nie komplementowana, a ceną nie zabijają
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Też doszłam do ostatecznego wniosku, że na wesele jednak koktajlowa
Soso, zerkam już na mint&berry, rzeczywiście fajny wybór. ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Anyż, nie wiedziałam że Asos ma już darmową przesyłkę, obadam. Zwrot też jest gratis? ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4919 |
|
Konto usunięte
|
Sukienka to czysty poliester 😠 Pozdrawiam czekając na towarzyszy 😉
|
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
LaMary, pracuje bez asystentki, wiec wszystko sama, żadnego odbojnika
![]() Tak, lustra potrafią nas naprawde niemiło zaskoczyć Inne lustro, inne oświetlenie - i okazuje się, ze to , co nam się wydawało w domu - to nam się tylko wydawało A prawda jest starsza/grubsza/brzydsza, niż do tej pory sądziłysmy ![]() Mar-jolka, w ogrodzie mogę zrywac owoce wszelkiego typu, od kwiatków jest tesciowa. Ja się na tym nie znam i nie lubie, padł mi właśnie ostatni zywy kwiat, patykowaty kaktus i z ulga kupiłam ładne, sztuczne storczyki. Chyba to storczyk...? Co do Ultraformera - to ja wole wierzyc zdaniu mego lekarza. Specjalista od Ulthery na pomorzu, miał ja wiele lat, potem kupił ultraformer i przez 1,5 roku porównywał. ulthere ostatecznie sprzedał, zostając przy ultraformerze. W jego ocenie jest w stanie osiagnac więcej w sposób bardziej bezpieczny dla pacjenta właśnie na ultraformerze. ale zaznaczył - jeśli ktoś ma tylko ulthere to oczywiście będzie ja promował, jako najlepsza, on jest w tej sytuacji, ze miał moznosc uczciwego porównania. tak, ulthery była pierwsza jako technologia hight frequency, ale pierwsza nie znaczy jedyna i ostateczna, bądź co bądź nie używamy do tej pory prototypu komorek, komputerów, samochodów...Wszystko idzie naprzód. facet ma iles tych urzadzen, laserów, prawdziwa klinikę estetyki, wiec siedzi w nowościach. Oczywiście z reka na sercu powiem, ze nie wiem, czemu to wszystko jest tak strasznie drogie i ze wolałabym, by było dużo tansze Choc moja kosmetyczka przypomina sobie, ze na początku ulthera na twarz kosztowała jej klientki ( nie u niej, u lekarza) 17000 za twarz Ja czytałam o niej kilka lat temu, ale ilekroć czytałam - tylekroć była za droga No, ona może specjalnie nie staniała, lecz ja się zestarzałam ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- https://www.zalando.pl/mint-berry-su...1cabm-q11.html https://www.zalando.pl/esprit-collec...1c0db-i11.html ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- https://www.zalando.pl/mint-berry-su...1ca6z-k11.html https://www.zalando.pl/mint-berry-su...1ca5y-g12.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

nawilżaj się od środka tłuszczami