|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
papryczko
ehhhhhhhhhhhhhh myślałam że wytrzymam bez pisania ale to se ne da a kandydata na chrzest mozesz wybrac przez gre w marynarzyka nie no zartuje, ja mam 3 suiostry heh i juz kiedys niby-obiecalam przyjaciolce wiec tez mam problem i na szczescie czas do stycznia...my po wizycie u neurologa, bniby ok, mala sie fajnie rozwija, ale to ze nawet nie probuje usiasc sama to nie do konca dobrze, takze mam zalecenie by ją cwiczyc na pilce takiej gumowej do rehabilitacji. Dzis szukalam takiej piły w decathlonie i nie bylo, juyro pojedzdze po sklepach ze sprzetem do rehabilitacji najgorsze ze musze jecghac z mala zeby ją do takiej piłki "przymierzyc" a jutro mam warunek z podatkowego i pustke w głowie heh w dodatku babka co nas egzaminuje moze w kazdej chwili utrodzic takze nie wesoło... najwyzej sobie rok powtorze-tragedii nie ebdzie przexciez... dziecko ważniejsze. Hanuśka wazy ok 8620 i ma w klacie 45 zm, w glowce 43 cm, czyli ładnie. No tylko mam ją cwiczyc 3 razy dziennie przez 2 miesiace (albo az sama zalapie siadanie) po 2-3 minuty, ciekawe czy je sie spodoba...a z ta pilka problem bo to ma byc taka, zeby jak ona lezy na pilce miala po 20 cm do podloza od konca nozek i rączek, dlatgo niezbędna jest przymiarka... ehhhh mam piłke w domu ale za małą... generalnie nic u nas wiecej nie slychac, jedynie co Hanka strasznie upodobala sobie spanie na brzuszku. Ja tez bym nie kupila uzywanego fotelika, nie wiadomo cz t nei po ywpadku itp aczkolwiek takie nosidelko dla niemowlaka to czenmu nie, w sumie sama swoje na aukcji wystawilam, po wypadku nie jest i wsyztsko z nim ok, ale wiadomo ze takie dla starszakow to musi byc w 100% pewne ja szuklama w sk;epi zwyklych kukurydzianych chrupek ale mieli z solą to nie bralam ( chociaz sama takie uwielbiam, szczegolnie te pałeczki) Kupilam za to malej słoiczeek z hippa owoce z kleikiem ryzowym ale takie małe g*** kosztuje 5 zł!!!! paranoja!!!! i mam tez jabluszka z kaszką manna ale wydaje mi sie ze w mannie jest gluten wiec nie daje... musze sie spytac mojej lakrki czy moge juz podac glutenu. |
|
|
|
#4922 |
|
Rozeznanie
|
papryczka,hehe specjalnie ja ubralam w sukieneczke,bo to jedna z ciuszkow od mojej siostry.A juz w lecie raczej nie pochodzi bo jest na styk wiec chociaz do foty ja ubralam:PPPPP
gosiaczek fajnie ze jestes
|
#4923 |
|
Raczkowanie
|
ja nie kupuje uzywanego tylko dostaje od siostry brata
|
|
|
|
#4924 |
|
Raczkowanie
|
tfu, nie od siostry brata(bo to byloby ze ode mnie
) tylko od siostry tz
|
|
|
|
#4925 |
|
Rozeznanie
|
Hej witam fajnie gosiaczku że jesteś z nami.
Papryczko ten dom co zamierzam kupić jest na osiedlu a nie na odludziu jest też tam plac zabaw szkoła gimnazjum dwa przedszkola poczta sklepy itd i ciągle ta dzielnica się rozwija wokół mnóstwo ludzi się buduje moi rodzice też tam mają ziemię a od dwóch lat nawet jest Biedronka. Zosia ma starszą siostrę więc na pewno będzie miała z kim rozmawiać od wczoraj mówi baba i lala już myślałam że jak rozwija się motorycznie dobrze to na mowę przyjdzie czas póżniej. Marcelinko moja Zosia tak samo stoi w łóżeczku a jeśli chodzi o kanapę to wstaje z dywanu i trzyma się rączkami rąbka narzuty na kanapie i czasem się zagapi i bęć i wtedy jest płacz i tak cały dzień wspina się na wszystkim. Gosiaczku o71 moja Zosia też sama nie siedzi nawet nie zabardzo ją to interesuje po co skoro można wszędzie pójść a ja jej nie sadzam bo i tak zaraz ucieka taka wiercipięta. Vea 82 jesteś z Pruszcza ja chyba będę mieszkać w Straszynie pewnie znasz a jak Ci się mieszka w Pruszczu masz dom czy mieszkanko
|
#4926 |
|
Rozeznanie
|
Susola ja też mam jeden z fotelików używany Basia dostała go od ojca chrzesnego po jego dzieciach i jest ok co innego kupić w ciemno np poprzez internet
|
#4927 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas z nowości - Sashka woła baba, lala i inne takie. Krzyczy też mama jak chcę, żebym ją ululała. Do tego staje już nie tylko na kolankach ale też na paluszkach i prróbuje iść tylko rączkami jeszcze nie umie machać
![]() A ja jutro z rana lecę do dentysty - pękł mi ząb
|
|
#4928 |
|
Zadomowienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez madabell Czas edycji: 2008-11-13 o 10:04 Powód: dopisek |
|
|
|
#4929 |
|
Rozeznanie
|
Papryczko dziękuję za radę odnośnie fotelika. Teraz kupię albo nowy albo poszukam gdzies wśród znajomych aby był sprawdzony i bezwypadkowy.
Madabell ja miałam hemoroidy i wyleczyłam je 2 lata temu. Do tej pory mam spokój. Po porodzie troszeczkę się odezwały ale szybko przeszło. A pozbyłam się ich pijąc codzinnie (a na początku dwa razy dziennie) łyżeczkę octu jabłkowego wlanego do połowy szklanki wody przegotowanej i posłodzonej łyżeczką cukru. Wieczorami robiłam nasiadówki z kory dębu. I tak chyba przez 1,5-2 miesiące. Ty karmisz piersia prawda? To nie wiem jak z tym octem. Ja miałam już poważny stan i dostałam skierowanie do szpitala na zabieg ale czytałam, że to bardzo bolesne i nie poszłam. Mieli mi jakieś gumki nakładać:/ Powiedziałam sobie, że właśnie spróbuję tej metody a jak nie pomoże to są jeszcze jakieś prądy czy jakoś tak i ewentualnie na to bym poszła. No ale nie było takiej potrzeby
|
#4930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oooo,w koncu ktos blisko mnie!! Zana,znam Straszyn,moze nie za dobrze ale wiem gdzie jest:P.Niestety w Pruszczu mam mieszkanie;///,mieszka mi sie juz calkiem dobrze,przyzwyczailam sie Cisza spokoj,bezpiecznie,wszedz ie blisko,bo Pruszcz maly.A i do Gdanska nie daleko
|
|
#4931 |
|
Wtajemniczenie
|
z moich okolic tez raczej nikogo nie ma , najbliżej to mam chyba do adatki i marceliny ale to i tak ponad 100 kilosów
. Rzeczywiscie fajnie byłoby sie spotkac.maja dzis starsznie wojowała w nocy. Pewnie to kolejny skok. Dzis idziemy na kontrole do lekarza. Pipusia ładnie wygojona, mam nadzieje że w moczu nic nie wyszło. madabel gratulacje. Jak masz pierwszy rozdział to potem juz z górki . Ja pamietam jak pisałam swoja. Praktycznie z nożem na gardle napisałam 3 rozdziały w 2 dni. grunt to miec dobre materiały.my tez przymierzamy sie do fotelika ale na razie ten stary jest ok no i w sumie nigdzie daleko nie jeździmy. u nas dzis szaro buro , juz przyzwyczaiłam sie do pieknego słoneczka. uciekam robic kisiel z bobofruta, mam nadzieje że maja mi coś zostawi
|
#4932 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
A moje dziecko zbiera chyba zapasy na zimę, rosnie mi mały głodomór. Wczoraj na obiad zjadł słoiczek 190g aromatycznego rosołku z ryżem z bobovity, który o dziwo nie gryzł w zęby, chociaż nie był papką ( mamine obiadki , które mają choć mały kawalątek gryzą ). A w nocy budził się 3 razy na jedzenie ( 2 razy to norma)No i wczoraj wreszcie uporządkowałam zdjęcia i filmiki Krzysia i część wrzuciłam na bobasy, jak któraś chce poogladać to zapraszam link w podpisie. Wzięło mnie wczoraj na wspomnienia, z łezką w oku oglądałam jego pierwsze dokonania, kurcze a co będzie za parę lat jak tego się nazbiera
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
h.e.m.o.r.o.i.d.y
niestety i mnie ten problem dotyczy no ale podobnie jak madabell nie wyskakiwałam z tym tematem. po porodzie była masakra ale smarowałam taką mascią mumio i dało rade. Niestety czasem jeszcze boli ale juz nie sa takie duze jak wczesniej. gosiaczku super ze jestes wciągaaa
Edytowane przez adatka Czas edycji: 2008-11-13 o 10:34 |
|
|
|
#4934 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje! wiem co to znaczy. pewnie juz pisalam, ale podziwiam was, mamuski, ze dajecie rade jeszcze ze studiami majac dzieci. jak ja studiowalam, to mialam pelen luz - mieszkalam jeszcze z rodzicami, hehe, wiec nic mnie nie obchodzilo i jak trzevba bylo, to sie skupialam tylko na nauce.
no to fajnie. tez slyszalam i czytalam o zappie i biore go pod uwage, bo bede szukac lekkiego wozka. na razie jeszcze nie, ale jak sie wezme za poszukiwania, to poczytam tez o tym twoim. dobrze wiedziec, ze jestes zadowolona. Cytat:
wiedzialam, ze nie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez papryczka Czas edycji: 2008-11-13 o 11:02 |
||||||
|
|
|
#4935 |
|
Zadomowienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez madabell Czas edycji: 2008-11-13 o 11:03 Powód: blad w cytowaniu |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4936 |
|
Zadomowienie
|
Madabell, czytałam o tym, niestety takie przystosowanie mają tylko nowe modele volvo. A W Polsce nie produkują fotelików tyłem do kierunku jazdy i tych przystosowań , tych baz, tak więc zapomnij. Zanim my sie tego doczekamy to nasze dzieci będą jeździć już bez fotelika.
|
#4937 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja już po dentyście - nie wytrzymałam czekania i umówiłam się prywatnie na jutro...
Co do obolałych pupć mam to bardzo dobra jest maść proctoglyvenol - ja na szczęście nir miałam tego problemu ale moja ciotka tak...
|
|
#4938 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam, tylo mnie nie bolą tylko są, takie poduszeczki . te wszystkie środki to sa gdy boli a jak sie ich nie chce mieć to te zaciskacze? Muszę się wybrać do proktologa ale najpierw po skierowanie.
|
#4939 |
|
Konto usunięte
|
Susola, Kasia Słoneczko, Gosiaczek - rozmawiałam z babką z AWF i zaproponowała termin na przyszłą środę godz. 14.15, 14.45, 15.15, tak co pół godziny, pasuje Wam? Bo muszę potwierdzić jak najszybciej.
Przy okazji się spotkacie ![]() a co do zjazdu ogólnokrajowego mamusiek to jestem jak najbardziej za, nawet mogę się podjąć organizacji jak będzie trzeba fajnie byłoby się spotkać zwłaszcza, że dzieciaki będą już duże i byłoby wesoło a mój znów coś kombinuje... dzisiaj w nocy wstawałam parę razy i musiałam go karmić bo ryczy tak, że nic nie pomaga... a od dwóch dni budzi się już ok 24 ![]() massakra ! może górne zęby idą ![]() co do pokoju to są naklejki, ja jestem zdolna ale nie aż tak
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2008-11-13 o 12:33 |
|
|
|
#4940 |
|
Raczkowanie
|
odpowiadam najszybciej jak
potrafie- tak!!!
|
|
|
|
#4941 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4942 |
|
Raczkowanie
|
14.45
|
|
|
|
#4943 |
|
Wtajemniczenie
|
Od dzisiaj mamy w domu małego zajączka !!!!!!
![]() Sashka zaczeła skikać nóżkami jak zajączek a rączki sobie tylko przesuwa Jadłam brukselka siedząc z małą na kocu, a Sashka tak do mnie kicała a i dałam jej trochę tej gotowanej brukselki - krzywiła się ale jadła
|
|
#4944 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a ja zrobiłam wczoraj zupę dyniową - pychotka i przed chwilą ją jadłam, a Ignaś tak się do niej ślinił, że dałam mu troszkę... wsuwał aż mu się uczy trzęsły ciekawe jak jego organizm zaakceptuje czosnek, cebule, gałkę muszkatołową i imbir
|
|
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
teso ja chce 14.15 jeśli jkest jeszczewolna, zostaw mi na priv albo na NK wiadmosmosc z njamikms tel jak sie klekarzyca nazywa i jak mozesz to gdzie to jest ok?/ ja lece na egzamin, pozniej wpadne buziaki i nalezy cie sie
|
|
|
|
#4946 |
|
Wtajemniczenie
|
no, my po wizycie u lekarza. bylam zabrac karte malej zeby wziac ja do nowego lekarza, bo tam ma przeciez wpisy od urodzenia i karte szczepien. zostala zbadana, osluchana, zwazona i jest wszystko ok.
teraz musze przyspieszyc z pakowaniem do przeprowadzki... ale mi sie nie chce! tzn. chce mi sie przeprowadzac, ale pakowac mniej, hehe. dziewczyny, jak macie w planie zakupy zabawek dla swoich pociech, to hipermarkety wydaly wlasnie specjalne gazetki i niektore ceny sa rzeczywiscie atrakcyjne (kilka zabawek sprawdzalam i wychodza taniej niz na allegro, nie wspominajac, ze tam trzeba jeszcze za przesylke placic). wejdzcie na strony hipermarketow: real, auchan, tesco i carrefour - wszytskie maja teraz katalogi zabawek.
|
|
|
|
#4947 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem czy ja czegos takiego nie mam,bo czasami mnie własnie odbyt boli, ale to dziwne,bo ja podczas porodu męczyłam się tylko godzinę i miałam cc wiec czy to możliwe,żeby to były hemoroidy?Czasami tam pojawia sie taka kulka jakby spuchnięta żyła
.Do tej pory nic nie stosowałam, bo to nie zawsze boli-tylko czasami.Dzis bylismy na szczepieniu-żółtaczka i Olo waży 8800g jestem zdziwiona,bo wydaje się cięższy. No i muszę się pochwalic,że Olgierd dziś kończy 8 miesięcy i woła mama. |
|
|
|
#4948 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem czy mozna przy karmieniu tyle octu pic ale tak ogolnie to mozna. moja siora pila go na oczyszczenie organizmu. jej nie pomogl, cera jej sie nie poprawila nic a nic i schudnac tez nie schudla. moze za to na hemo skutkuje....
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;9700368]kic, kic, kic, fajnie a ja zrobiłam wczoraj zupę dyniową - pychotka i przed chwilą ją jadłam, a Ignaś tak się do niej ślinił, że dałam mu troszkę... wsuwał aż mu się uczy trzęsły ciekawe jak jego organizm zaakceptuje czosnek, cebule, gałkę muszkatołową i imbir [/QUOTE]podejrzewam ze calkiem niezle to zniesie tylko purtac bedzie po cebuli ze hoho gratulacje dla ola i sashki. juz wiem ze alusia zaatakowala eschiericha coli. dziadostwo sie przyplatalo. ma tego duzo bo nie leczone. no pewno ze nie leczone bo zaden glupi swidnicki lekarz nie wpadl na to zeby mlodemu badanie moczu zrobic. ja tez bym nie zgadla ze chudosc alka to wynik bakterii w pecherzu ale ja nie doktor wiedziec nie musze. mam nadzieje ze leczenie szybko przyniesie rezultat i alus zacznie wreszcie przybierac. zaczyna tez zjadac wieksze porcjre jedzenia. zjada sloiczek 190 ml, zwlaszcza jak cos lubi np indyka w pomidorach albo zupe pomidorowa hippa. sniadanka je skromne ale obiadki niezle mu ida i kolacje tez. |
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu
tyle moge powiedziec... a skad to e.coli??? ja mialam w ciazy... sdostal antybiotyk???? i jakim cudem sie zarazl...? moze przy zminaie pieluszki...? ehhh szkoda maluszka, najwazniejeze ze nasza lekarzyca to wykryla (tzn zlecila te badania, o ile to ona...?)teso dzeli dzieki dzieki kochana babka z ciebie ![]() ![]() ![]() ![]() :
|
|
|
|
#4950 |
|
Zadomowienie
|
no ja nie wiem wlasnie skad. w ciazy nei mialam wiec to raczej nie ode mnie. znajoma mowi ze one sie latwo lecza tylko ze bardzo duzo ich
zaraz sie zabiore za czytanie ki czort te bakterie, a badania zlecila koralewska od razu mowila ze to moze byc przyczyna malego przyrostu wagi. aleks dostal bactrim do picia. oby pomoglo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

nie no zartuje, ja mam 3 suiostry heh i juz kiedys niby-obiecalam przyjaciolce wiec tez mam problem i na szczescie czas do stycznia...

MÓJ NAJWIĘKSZY SKARBEK

. Rzeczywiscie fajnie byłoby sie spotkac.
. Ja pamietam jak pisałam swoja. Praktycznie z nożem na gardle napisałam 3 rozdziały w 2 dni. grunt to miec dobre materiały.
niestety i mnie ten problem dotyczy no ale podobnie jak madabell nie wyskakiwałam z tym tematem.

zaraz sie zabiore za czytanie ki czort te bakterie, a badania zlecila koralewska od razu mowila ze to moze byc przyczyna malego przyrostu wagi. aleks dostal bactrim do picia. oby pomoglo