Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-06, 00:10   #4921
bossy
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Dasz radę bosiaku W końcu bosiak jesteś
Wiem, że dam

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
musze wysepic jakas probke w aptece. nie powiem, Lirena zaczyna mnie troche wkurzac [w koncu to juz enta tubka, wieje nuda]. akn nie wysusza?
Mnie nie wysusza. Czasem używam pod niego krem, czasem nie, zależy jak jestem z czasem. Akn wsiąka momentalnie, ale krem nawilż trzeba trochę poczekać. Lirena w porównaniu do akn jest ciężkawa, taka hm lepiąca, wodnista. Akn jest przecudaśny. Lirenę kupuję i tak i tak, używam na szyję i dłonie. Ale na buziolca Akn.

A dziś kupiłam paski wybielające zęby. (te z superpharmowej promocji). I tak wszyscy sami z siebie mówią, że mam ładne i białe zęby, ale mi się wydaje, że trochę zżółkły... zobaczymy czy działa Koleżanka miała i była zachwycona.

W ogóle to pojechałam po perfumy. Ale wróciłam właśnie z paskami, szczoteczką do zębów, odżywką do włosów do psikana fructis z jakimiś tam olejkami i marsem delight

Szkoda, że ja po słodyczach nie jestem de-light

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-06, 07:37   #4922
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Organzzo, ice dziękuję za propozycje kremów, muszę się rozejrzeć w tym temacie tylko sama nie wiem ile warto wydać na dobry krem

przyłączam się do zachwytów bossy nad Biodermą AKN zresztą kupiłam ją po jej wcześniejszych kuszeniach i jestem bardzo zadowolona, to jest najlżejszy filtr jaki widziałam! wchłania się elegancko nawet na treściwym kremie w połączeniu z Lucidity daje przyzwoity mat na cały dzień
ja już nawet zrobiłam zapas

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-06, 08:28   #4923
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
W wątku ze zdjęciami i katalogami Avonu sa te niebieskie lakiery.

A ja dziś kupilam PR 116 i 38 (troszkę ciemniej wyglada na zdjeciu, jedną buteleczkę rozwaliłam w sklepie spadła mi na podłogę ) i Delia Flash Summer W ręce miałam jeszcze z tej serii Delii turkus z drobinkami i liliowy z drobinkami ale nie byłam przekonana. W innym sklepiku chciałam kupić granat Eveline Colour Show ale ... nie miałam już pieniędzy
Widziałam właśnie te 2 lakiery Avonu w tym wątku i szczerze mówiąc myślałam, że będą jaśniejsze a one takie ciemne strasznie. Jak zawsze katalog sobie a rzeczywistość sobie
Hosenko, ten pierwszy od lewej jest śliczny

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Zdecydowanie odradzam Ci ten lakier, to jeden z najgorszych jakie kiedykolwiek miałam. Zaczynał odpryskiwać po paru godzinach (!!). Dlatego nie warto, mimo że na paznokciach wyglądał ładnie.

Na pocieszenie po zawalonej Ekonomice dostałam dziś wyniki z egzaminu zPR - 4,5 i poszłam po wpis z zaliczenia z OiZ - wyobraźcie sobie moją miną kiedy po miłej pogawędce zobaczyłam, jak wykładowca wpisuje mi do indeksu 5,5 ... To znaczy wiedziałam, że mi dobrze poszło, ale bez przesady, naprawdę niewielkie mam pojęcie o teorii organizacji i zarządzania, zresztą kompletnie mnie to nie interesuje.
Miałam kiedyś jeden lakier z CT, odcień Cafe au Lait i nawet byłam zadowolona z niego Co prawda rzeczywiście nie grzeszył trwałością to jednak podobał mi się kolor jaki dawał na pazurkach.
PS. Gratuluję świetnych ocen

Użyłam wczoraj żelu pod prysznic z granatem z Avonu. Muszę przyznać, że pachnie ślicznie Za to balsam, ech...na początku ładnie pachnie ale po chwili wychodzi z niego taka "plastikowa" nutka Granat TBS to było mistrzostwo, Avon nawet do pięt mu nie dorasta.
Stary 2009-06-06, 09:50   #4924
Hosenka*
Zakorzenienie

Isa: zwróć uwagę, że avonowy granat nie jest "czystym" granatem oprócz niego jest jeszcze mango.

Uzyłam wczoraj oliwkę ReBulid. Myśłam, że będzie bardziej gęsta i bardziej tłusta - z dozownika leje się jak woda Jak dla mnie za szybko się wchłania. zapach o wiele bardziej delikatny niż zapach masła.
Zobaczymy jak z efektami będzie

Zrobiłam sobie żel hialuronowy - na hydrolacie rumiankowym O wiele bardziej mi odpowieda niż zamówiony gotowy na wodzie. Dziś druga połowę kwasu rozrobię hydrolatem oczarowym.

Em: zdolniacha z Ciebie Gratuluje

Byłam na 8 po wpis i wpróciłam z 6.0 w indeksie Jutro ostatni egzamin w tej sesji z: "prawo cywilne, rodzinno-opiekuńcze oraz prawo gospodarcze" - jakby tego nie mogli rozdzielić Materiał jest oooobszerny a ja nawet nie wiem gdzie mam te wszystkie ksera z ćwiczeniami i wykładami żeby przecyztac is ię pouczyć. Dobrze, ze to będzie egzamin pisemny niż ustny.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-06-06 o 09:56
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-06, 09:55   #4925
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Miałam kiedyś jeden lakier z CT, odcień Cafe au Lait i nawet byłam zadowolona z niego Co prawda rzeczywiście nie grzeszył trwałością to jednak podobał mi się kolor jaki dawał na pazurkach.
Może to zależy tez od odcienia, ja miałam dokładnie ten, który pokazałaś i był prawdziwym bublem.

Zrobiłam sobie wczoraj wieczór wolny od nauki i rano wyciągnęły mnie z łóżka wyrzuty sumienia.
Także..
Stary 2009-06-06, 10:11   #4926
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Może to zależy tez od odcienia, ja miałam dokładnie ten, który pokazałaś i był prawdziwym bublem.

Zrobiłam sobie wczoraj wieczór wolny od nauki i rano wyciągnęły mnie z łóżka wyrzuty sumienia.
Także..
Emuś Ty chyba miałaś inny Pamiętam jak pytałas mnie czy go chcę - pisałaś o Peach Dazzle (o ile dobrze kojarze nazwę). Ten który wkleiła Isa jest nowością, daje opalizujacy efekt.

Instagram

Stary 2009-06-06, 10:14   #4927
isa666
Zakorzenienie

Hosenuś wiem, że to nie czysty granat, ale jednak wszystkie balsamy Naturals mają ten dziwny, chemiczny polocik. Kiedyś mi on nawet nie przeszkadzał(zużyłam już kilka butelek naturalsowych smarowideł), ale teraz chyba za bardzo przyzwyczaiłam nos do granatu TBS i teraz ten Avonowy mi trochę śmierdzi

BTW. Przypomniałaś mi o biochemii, kończę olej z owoców leśnych i pasowałoby zamówić jakiś nowy. Zaraz zasiadam nad BU i pomyślę nad zamówieniem

PS. Tobie też gratuluję oceny
Stary 2009-06-06, 10:17   #4928
emememsik

Cytat:
Emuś Ty chyba miałaś inny Pamiętam jak pytałas mnie czy go chcę - pisałaś o Peach Dazzle (o ile dobrze kojarze nazwę). Ten który wkleiła Isa jest nowością, daje opalizujacy efekt.
Możliwe. A wyglądają tak samo.
Stary 2009-06-06, 10:17   #4929
Hosenka*
Zakorzenienie

Dziękuję Isa

Dla mnie balsamy Naturals to wogóle porazka. Żele lubie Te dawniejsze wysuszały mi skóre, a obecne nie Nie moge przeboleć że zmieniają szate graficzną i teraz będą wyglądać jak z jakiegoś bazaru czy sklepu typy "Wszystko po 4 złote"

Instagram

Stary 2009-06-06, 10:32   #4930
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Isa

Dla mnie balsamy Naturals to wogóle porazka. Żele lubie Te dawniejsze wysuszały mi skóre, a obecne nie Nie moge przeboleć że zmieniają szate graficzną i teraz będą wyglądać jak z jakiegoś bazaru czy sklepu typy "Wszystko po 4 złote"
O tak, ta nowa szata graficzna to porażka No, ale ja w sumie z Naturalsów rzadko coś kupuję a żele wolę z Sensesów.
Przeglądam jeszcze katalog Ori i też mnie kilka rzeczy kusi, ale chyba się powstrzymam narazie
Stary 2009-06-06, 10:39   #4931
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja mam teraz kilka żeli i mgiełek
Krem brzoskwiniowy jest dla mnie jednym z lepszych kremów

Idę się wyoliwkować

Instagram

Stary 2009-06-06, 11:37   #4932
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
No i c.d skutków lakierowego kusicielstwa-dziś kupiłam następne dwa
No i wklejam wczorajsze i dzisiejsze nabytki
Spodobał mi się strasznie ten siara-róż z GOSHa Ni i nie ma u mnie nigdzie w drogeriach nowych Eveline i Bell
fajne nabytki
Cytat:
Zawaliłam zaliczenie z Ekonomiki TiR.. Trudno się dziwić, skoro z przeuczenia już prawie myśleć nie mogę. Ale szkoda mi, bo to był przedmiot, który naprawdę lubiłam.
Poprawisz na pewno
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Ja widziałam dziś piękny pomarańcz z Gosha(najchętniej kupiłabym jeszcze pomarańczowy i fiolecik, no ale mogłam sobie pozwolić tylko na 1-padło na róż)
W ogóle to mnóstwo kosmetyków z Guerlain mi się bardzo podoba, ale ceny są nie do przyjęcia jak dla mnie. i pewnie nie tylko dla mnie. Ale zakochałam się w pudrze z muszlą
Lakieyr Gosha są bardzo dobre i trwałe

co do G- patrzciei jakie boskie cienei na jesieni wejdą http://www.forum.hr/showpost.php?p=2...8&postcount=22 chociaż koncepcja makijażu jakaś dziwnawa w całości
Cytat:
A ja dziś kupilam PR 116 i 38 (troszkę ciemniej wyglada na zdjeciu, jedną buteleczkę rozwaliłam w sklepie spadła mi na podłogę ) i Delia Flash Summer W ręce miałam jeszcze z tej serii Delii turkus z drobinkami i liliowy z drobinkami ale nie byłam przekonana. W innym sklepiku chciałam kupić granat Eveline Colour Show ale ... nie miałam już pieniędzy
Boska t aDelia, ciekawe czy gdzies w Kraku można na nią trafić
Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
zielen na paznokciach to zbytnia ekstrawagancja ale marzy mi sie szary lakier, bez drobinek. nie zadne srebro, tylko typowo szary, blyszczacy...
JA kiedyś miałam taki szaro-bury i też wyglądałam jak trup z takimi pasurkami
Cytat:
Na pocieszenie po zawalonej Ekonomice dostałam dziś wyniki z egzaminu zPR - 4,5 i poszłam po wpis z zaliczenia z OiZ - wyobraźcie sobie moją miną kiedy po miłej pogawędce zobaczyłam, jak wykładowca wpisuje mi do indeksu 5,5 ... To znaczy wiedziałam, że mi dobrze poszło, ale bez przesady, naprawdę niewielkie mam pojęcie o teorii organizacji i zarządzania, zresztą kompletnie mnie to nie interesuje.
Pięknie, gratulacje !!
Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
W ogóle to pojechałam po perfumy. Ale wróciłam właśnie z paskami, szczoteczką do zębów, odżywką do włosów do psikana fructis z jakimiś tam olejkami i marsem delight
O, a jaka to wersja odzywki fructisa? ja się czaję na tę do objętości i do farbowanych
Cytat:
Ja balsamów nei używałam, lubię żele, szampony i mgiełki A now eopakowanai to faktycznie porażka, jak mogli taki bubel dopuścić, przecież to wygląda jak z epoki PRL

IDę zaraz się spotkać z Mag

Edytowane przez rzyrafka
Czas edycji: 2009-06-06 o 11:38
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-06, 12:15   #4933
Hosenka*
Zakorzenienie

Rzyrafko: pozdrów MagJe i udanego spotkania (pewnie głównie lakierowego

Pomalowałam tą różową Delią paznokcie u stóp. Bardzo ciekawy i fajny letni kolor, momentami wpada w łosoś. Na slońcu musi się pięknie mienić

Isa, pisałas o granatowym lakierze Sensique. To zdjecie mnie kusi do zakupu: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1240074176 i nie wiem co zrobić

Instagram

Stary 2009-06-06, 13:27   #4934
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Isa, pisałas o granatowym lakierze Sensique. To zdjecie mnie kusi do zakupu: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1240074176 i nie wiem co zrobić
On tak właśnie wygląda po 2 warstwach Kolor jest piękny, ale mi odpryskuje i to mnie zniechęca do używania. Choć z drugiej strony lakiery Sensique kosztują grosze, więc możesz zaryzykować

Ja zaraz idę podciąć moje szponki a potem może jednak pomaluję je, ale cielistym Essence.
Stary 2009-06-06, 13:39   #4935
Hosenka*
Zakorzenienie

Zapraszam lakieromaniaczki (i nie) tylko do nowego watku Link w podpisie.

Instagram

Stary 2009-06-06, 14:21   #4936
emememsik

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
A now eopakowanai to faktycznie porażka, jak mogli taki bubel dopuścić, przecież to wygląda jak z epoki PRL
Pokażcie jak wyglądają, bo zaciekawiło mnie to a nigdzie nie mogę znaleźć.

Pięknie wygląda ten lakier Sensique. Mi wszystkie dość szybko odpryskują, więc gdyby wytrzymywał choć dwa dni.. isa, ile u Ciebie się trzymał?

Nie mogę już się uczyć.. Każda informacja, która wchodzi mi do głowy natychmiast wychodzi uszami.
Stary 2009-06-06, 14:42   #4937
isa666
Zakorzenienie

Hosenko szalejesz, nowy lakierowy wątek Może ja też wkleję niedługo moje "zabawki".

emuś u mnie ten lakier Sensique nawet 1 dnia nie wytrzymywał - przykład: pomalowałam pazurki a wystarczyło, że umyłam ręce(nawet po kilku h od malowania, więc na pewno lakier był już suchy) a na koniuszkach odpryskiwały maleńkie kawałeczki

Znalazłam przed chwilą w lakierach mojej mamy jakiś perłowy róż marki bazarkowej, pomalowałam moje szponki i po 3 warstwach nawet ładnie wyglądają
Stary 2009-06-06, 14:47   #4938
emememsik

Cytat:
emuś u mnie ten lakier Sensique nawet 1 dnia nie wytrzymywał - przykład: pomalowałam pazurki a wystarczyło, że umyłam ręce(nawet po kilku h od malowania, więc na pewno lakier był już suchy) a na koniuszkach odpryskiwały maleńkie kawałeczki
W takim razie raczej sobie odpuszczę. A szkoda, bo fajne kolory są w tej serii.
Stary 2009-06-06, 15:08   #4939
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenko szalejesz, nowy lakierowy wątek Może ja też wkleję niedługo moje "zabawki".

Okazało się że taki watek już jest , więc ostateczny link: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=222327

To ja też rezygnuję z tego lakieru

Instagram

Stary 2009-06-06, 18:09   #4940
dodeczka84
Zakorzenienie

Czytałam czytałam i również się wybrałam dziś do drogerii. Kupiłam 4 lakiery. Tu wklejam zdjęcie odcienia nr 403 z serii GLAM WEAR Bell. Zapłaciłam 8,40 zł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SNC00395.jpg (151,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNC00398.jpg (154,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNC00400.jpg (152,4 KB, 39 załadowań)
dodeczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-06, 18:11   #4941
dodeczka84
Zakorzenienie

Resztę zaraz obfotografuję. Pozostałe 3 są z eveline..
Stary 2009-06-06, 18:23   #4942
dodeczka84
Zakorzenienie

Prosze bardzo, numerki kolorów widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SNC00402.jpg (157,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNC00405.jpg (154,2 KB, 17 załadowań)
Stary 2009-06-06, 18:28   #4943
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodeczka84 Pokaż wiadomość
Czytałam czytałam i również się wybrałam dziś do drogerii. Kupiłam 4 lakiery. Tu wklejam zdjęcie odcienia nr 403 z serii GLAM WEAR Bell. Zapłaciłam 8,40 zł.
śliczny kolor
ale czy nie mogłaś tego wszystkiego zmieścić w jednym poście?
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-06, 18:30   #4944
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny kolor choć jak dla mnie mógłby byc ciemniejszy.
Możesz wrzucić zdjecia do tego watku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=222327 ?

Instagram

Stary 2009-06-06, 18:49   #4945
dodeczka84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
śliczny kolor
ale czy nie mogłaś tego wszystkiego zmieścić w jednym poście?
A przepraszam Widzisz, ja taka szybka jestem, że najpierw zrobię, a potem myślę ;D
Postaram się nad tym zapanować
Stary 2009-06-06, 20:07   #4946
emememsik

Cytat:
Ile warstw daje taki efekt?
Stary 2009-06-06, 20:22   #4947
kochanie
Wtajemniczenie

Cześć

Cytat:
Jaki piękny kolor Może zaryzykuję i kupię, mimo tak marnej trwłości Na moich paznokciach i tak lakiery wytrzymują góra dwa dni

Muszę się leczyć. Miałam minimalizować zbiory... A pojechałam do douglasa po niebieski khol. Nie było jeszcze No to poszłam szukać spódnicy... i kupiłam dwa linery gosha - ciemnozielony i fiolet. Chciałam cztery (granatowy i jasnozielony), ale się jakoś opanowałam A tak w ogóle to jest promocja w galerii centrum: -40% na całego gosha
I przy okazji dowiedziałam się, że wcale nie likwidują GC - przynajmniej w Warszawie.
No i chyba kupię jeszcze ten zestaw miniatur galenic, dzisiaj wąchałam krem i pięknie pachnie, a mi akurat potrzebny lekki krem na lato. Tylko nie mieli tych zestawów w galerii mokotów, może zanim je znajdę, to mi przejdzie

A miałam oszczędzać

Dzisiaj wyjęłam z pudełka wszystkie swoje czerwone lakiery, ustawiłam obok siebie i... się załamałam One są do siebie tak podobne, że to nieprzyzwoite! Muszę kupić jakiś jaśniejszy czerwony czy co, żeby jakoś to ożywić Jutro zrobię im zdjęcie, bo dzisiaj to już nie wyjdą kolory
A! Sleepy, pokazywałaś swój fiolet Inglota. Mam taki sam Bardzo go lubię, ostatnio miałam go na spotkaniu
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-06, 20:55   #4948
Estella
Zakorzenienie

Ja też mam tyyyyyyyyyyle czerwieni i jasnych róży!!! Więcej nie kupuję, muszę coś zużyć - na szczęście Inglota i Bourjois jasnych zostało już niewiele. Mam nadzieję, że SH będzie ciemną seksowną czerwienią - inną niż te które mam
Dzisiaj mam na paznokciach soczystą malinę :ślina:

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-06, 21:11   #4949
dodeczka84
Zakorzenienie

Cytat:
Ile warstw daje taki efekt?

Dwie warstwy. Tak właśnie patrzę na swoje paznokcie i wygląda jakby się kolorek ciut utleniał;/
Stary 2009-06-06, 21:16   #4950
karolina1985
Zakorzenienie

Cześć

Dawno mnie nie było, ale widzę, że tu cały czas temat lakierowy, więc wiele się nie zmieniło
Kosmetycznie jestem b.grzeczna, powystawiałam trochę rzeczy na Allegro, jeszcze kilka wystawię. Mam właściwie żelazny zestaw, którego używam na co dzień jeśli chodzi o kolorówkę i stwierdziłam, że reszta jest mi kompletnie niepotrzebna.
Chcę też zużyć wszystkie miniaturki i zapasy pielęgnacyjne, chyba się wyleczyłam z chęci posiadania wszystkiego co zobaczę

Jeszcze sobie tylko pozwoliłam na zestaw miniatur Galenica no i chyba skuszę się na ten fiolet Inglota, który pokazywała Sleepy i który miała kochanie na spotkaniu, lakierów mam kilka, więc to nie będzie wielki grzech

A jutro spełniam dobry uczynek i będę się nudzić w komisji wyborczej, ech ja to mam słabą wolę jeśli chodzi o odmawianie znajomym

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości