|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
witam
ona zdjęcie prześliczne u nas dzień w miarę fajny, poza małymi napadami histerii ząbkowej. Czy jak dziąsełka są napuchnięte na wysokości 3 dolnych tzn że one wyjdą pierwsze? A ja nie lubię jutrzejszego święta, ginie zawsze mnóstwo ludzi, wszędzie korki i taki nastrój.... ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- a zmian czasu też nie lubię
|
|
#4922 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() u nas nocka mozliwa, pobudka o polnocy, cala butla mieszanki - 4 miarki mleka+5 miark sinlacu, potem sen, pobudka o 6.00 80 ml mieszanki, maly kategorycznie odmawia jedzenia mleka , ale on je uwielbial, probuje go przekonac sinlaciem, na razie idzie ciut lepiej, wczoraj myslalam, ze wycaluje podloge jak zjadl przed snem 180 ml sinlacu!![]() dzis odpoczywam, ogarne jakies domowe, papierkowe sprawy, wstawie jakas zupke i bycze sie z maluchem, malz w robocie milego i przede wszystkim bezpiecznego dnia
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
5:35 dziś pobudka.
Ktoś mnie przebije?
|
|
|
|
#4924 |
|
Zadomowienie
|
Tak Mój gad wstał dziś o 5:25. Dzisiejszy dzień nie jest jakimś wielkim wyjątkiem,bardzo często tak wstaje. To dla mnie nie jest wielkim problemem. Problemem za to jest to,że Oliver wisi w nocy na cycu i śpi niespokojnie. Często nawet nie mam jak do toalety wyjść na siku,bo od razu ryk bydgosiu kciuki za Luizkę |
|
|
|
#4925 | |||
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jaka ładna wiedźmaCytat:
a myslalam ze ja przebije wszystkich 5.45 to ja sie obudzilam a mala wczesniej bo zastalam ja gadajaca i zerkajaca na mnie otworzylam oczy a ta sie chichra za to w nocy mala chyba dopieropoczula zmiane czasu godz 2.30 a ta kweka podalam cieplej herbatki wypila 100ml i tylko sie rozkrecila ja do wyrka.. a ta sobie rozmawia po 10 minutach juz marud, probowalam ja uspokoic bo to nie pora jedzenia a ta swoje wiec juz przemeczona powiedzialam do niej cos niemilym tonem to mnie mąż z....alciekawe, bo twierdzi ze w nocy to on nie slyszy jak do malej wstaje a to akurat uslyszal ![]() no nic, dalam jej jesc.. a pobudka przed 6 ale w dobrym humorze teraz zjadla i spiocha a ja zajadam jajka na miękko ps @ nadal nie ma....... zaczynam się bac, serio ![]() jacie, nie chce teraz byc w ciazy! ja chce okres Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-11-01 o 08:44 |
|||
|
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22978058]A Agu pluje brokułami dalej, niż widzi, tak samo zupka brokułowa z kurakiem była bllleeeee.
Kaszka mleczno-ryżowa czy ryżowa? Ja dziś kupiłam ryżowo-kukurydzianą z truskawkami bobovity. Mnie to tu na forum polecały dziewczyny, a potem jeszcze lekarka zapisała. Macie przebrania? ![]() Agatka i czapka dziękują za miłe słowa Dzisiaj na ryku malą przetrzymałam do 18. Ale bez problemu poszła lulu.[/QUOTE] Mleczno-ryżową Cytat:
może to ropniak? To co Blanka miala? Takie niewiadomo skąd i kiedy? i bolące..? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22981350] Nie wprowadziłam glutenu jeszcze - chciałam biszkopcik, ale duupa, mleko jest a tu zaraz żółtko trzeba, kurde. Muszę w tym tygodniu z glutenem zawalczyć. A któraś rybkę już podawała? Ja nie wiem, co zrobić, bo słoikowa tylko z marchwią jest, no to muszę kupić i ugotować, ale jaką? Mam jeszcze 29 dni macierzyńskiego A potem do pracy, fajnie [/QUOTE]Ja też nie wprowadziłam glutenu jeszcze.. Jakoś.. nie mam kiedy Rybkę z gerbera podawałam wczoraj. Losoś to był i baardzo smakowało. ![]() A moja dziś obudzila sie pięknie o 8..
|
|
|
|
|
#4927 |
|
Zadomowienie
|
my codziennie tak wstajemy
![]() ------------------------------------------------------------------------------------ cześć dziewczyny ![]() ostatnio wogule nie mam czasu na wizaz ![]() U nas noce coraz gorsze!Mala budzi się w środku nocy i gada sobie,albo przewraca się na brzuszek.Jak jej się głowa zmeczy to zaczyna wołać pomocy:/ Miałam przesunąć kapiel z 18 na 19 ale przez tą zmianę czasu nie ma szans.Wczoraj ledwo wytrzymała do 18 bo praktycznie jest to dla niej 19.Ale chyba zacznę ja usypiać o 16 to może wytrzyma do 19. Załączę kilka zdjeć mojego aniołka
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-11-01 o 09:23 |
|
|
|
#4928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O ile w wózku na spacerze smoczek jest ok,tak w nocy nie ma mowy.I gad drze się dotąd,aż cyca dostanie... masakra...Zrób może test i wszystko się wyjaśni szybko ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- ona cudna fotka Darianna śliczna czarownica |
|
|
|
|
#4929 |
|
Zadomowienie
|
PRZEBIJAM WSZYSTKIE - POBUDKA O 5.00
wszystko pozasuwałam , w pokoju ciemno a ta glista budzi sie radosna i ani myśli spac ![]() godzine z nią walczyłam - trzymałam smoka - usneła o 5.45 żeby sie obudzic o 5.55 na flache ![]() znowu z nią walczyłam usneła na 20 minut i po ptokach....dziś nie dam sie i spróbuje położyc jak zwykle o 19stej ![]() foty śliczne
|
#4930 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana gdyby tak budził się mój Oliver,to byłabym szczęśliwa
|
||
|
|
|
#4931 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
zamówie na all na spróbowanie.Mam ospę. Jestem załamana, boję się, żeby malutki się nie zaraził, ale jak to zrobić?? dokładnie 15 dni temu widziałam się z dzieckiem siostry męża, którego na drugi dzień wysypało. Zdążyłam już zapomnieć o tym, a wczoraj pojawiły się kropki. DUŻO jutro idę do lekarza. Gorączki na szczęscie nie mam...Dziewczyny wspóczuję Wam tych nocek, malutki dziś wyjątkowo do 9 brykał w łóżeczku bz płaczu. Chyba wyczuł, żem chora
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to chyba mam dobrze bo Szymon o 7.30 wstaje
![]() No ale z pierwszym nie było tak kolorowo, wstawał często 5-6, za każdym razem jak u Joli, czyli z wielkim rykiem. Zresztą on tak długo miał, że budzil się z płaczem, od rana skrzywiona mina. Szymon już jest zupełnie inny. Iza Michalinka śliczna W ogóle Michalina to moje ulubione imię
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-11-01 o 10:19 |
|
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Cytat:
trzymaj się.Nic nie pomaga na Olci katar.Dzis ide do apteki kupić jakieś krople. Wczoraj Olcia padla o 20.00.Wstawała o 24.00, 4.00,6.00.O 7.00 zaczęła gadać i tak do 9.00 z przerwą na cycka.Teraz śpi. Jamaica mnie @sie spoźnił ostatnio tydzień. |
|
|
|
|
#4934 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Tyle, że i tak ogólnie maleńko wychodzi, ale też nie wiem, o co biega. Najpierw obstawiałam zęby, ale to półtora miesiąca już...Ja 5:30. Cytat:
No to odpada ![]() Cytat:
Cytat:
No ja wczoraj ledwo młodą do 17:30 przetrzymałam, ona od kilku dni pięknie o 18 szła spać, ale przeca teraz to 17, nie położę jej... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Agu dzisiaj od rana nadaje. Gada, krzyczy, piszczy (nie nerwowo - bawi się), ale już uszy puchną Rano zjadła butlę kaszki, teraz pół słoika gruszek, mleko już beee, nalałam do niekapka, sprzętem zafascynowana, ale już jedzeniem z niego nie bardzo |
||||||||
|
|
|
#4935 |
|
Rozeznanie
|
U nas od 2 do 3.30 mały gadał jak najęty! i robił sobie małe przerwy tak jakby ktoś mu odpowiadał więc z tż się śmiejemy, że odwiedzili go wszyscy zmarli z rodziny i musiał biedak z każdym pogadać
ale piękna pogoda! nie pamiętam takiej na 1 listopada. Czy wasze dzieci od razu, tj od pierwszego słoiczka polubiły nowe dania? (wprowadzone zupełnie po raz pierwszy) bo mój robi takie miny jakby mu nie smakowało ale nie wiem czy dlatego, że to dla niego coś innego niż mleczko i potrzebuje czasu czy po prostu nie odpowiada mu konkretny smak (dynia z ziemniakiem)?
|
|
#4936 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22986723]No właśnie tak, z tym, że chcę znów spróbować teraz. Półtora miesiąca nie podawałam. Ja się kurde boję sama rybę gotować, bo mam schizy, że na pewno ość jakaś będzie :/
też bym chciała spróbować jeszcze raz z marchewką.Czy wtedy jak dam np. dwie łyżeczki marchewki na próbę, to jest już koniec obiadku czy jak? czy mogę normalnie dać inny sprawdzony słoiczek? Spokojnie, nawet jak dziecko zachoruje, przejdzie lajtowo. Zdrówka życzę! Kup sobie do smarowania taki płyn biały, o lekko miętowym zapachu, nie pamiętam nazwy, ale tanie i w każdej aptece, jak powiesz że na ospę to będą wiedzieli. Dzięki, posłałam męża do apteki. Zadrapie się zaraz Agu dzisiaj od rana nadaje. Gada, krzyczy, piszczy (nie nerwowo - bawi się), ale już uszy puchną Rano zjadła butlę kaszki, teraz pół słoika gruszek, mleko już beee, nalałam do niekapka, sprzętem zafascynowana, ale już jedzeniem z niego nie bardzo Czyli jedzeniowo dzień się ładnie zaczął też próbowałam dać kaszkę z niekapka, ale nie bardzo wie co z tym zrobić![]() Dzięki. Zdrowia dla Oli!
|
#4937 |
|
Raczkowanie
|
A my sie bawimy od 4:00!
Tu akurat sie nie dziwie bo normalnie od 5 nie spimy zawsze I w nocy tez czeste wybudzanie na cysia lub żeby sie przytulic.. Zaraz kończy pół roku a tu w spaniu żadnych postępów
|
#4938 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja pamiętam, bodajże w 2000 leżałam w szpitalu, i była taka cudna pogoda, że szok. Raczej jest zdziwiony, ale to nie znaczy, że mu nie smakuje. Agatce ewidentnie brokuł nie smakuje - pluje od razu i usta zaciska. Co do marchwi - ja dam potem normalny obiadek. Dziecko mi wreszcie spać poszło, po ponad 3h czuwania i gadania. |
|
|
|
|
#4939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko zdrzemnęło się 45 min,znów obudziło niewyspane i zrzędzi... |
|
|
|
|
#4940 | |||||
|
Zadomowienie
|
Jesiennie ale pięknie
Rewelacyjne przebranie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja bym chciała dać młodemu same ziemniaki, Czesi mają a my nie???? Czemu?? Gdybym go karmiła tylko butelką to bym sobie podskoczyła do sąsiadów a tak to nie mam jak, a z młodym nie pojadę bo jeszcze nie ma dowodu. Chyba, że babcię przekabacę żeby mu na dniach zajechała do Cieszyna może coś kupi?? ![]() Ospy nie zazdroszczę, bo już miałam. Oby jednak malutkiego nie złapało. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22986723]Aniołek wcale nie wygląda na diabełka [/QUOTE]Ciekawe co powiecie o moim jak mu wreszcie fotkę strzelę. Na razie zasypia więc pewnie później. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja mam już głowę 6 na 9. Po obiadku spacer dla regeneracji, a wieczorem przybywa babcia żeby mnie troszku z młodym jutro odciążyć. ![]() A i miałam napisać, że u nas zmiana czasu przeszła bezboleśnie. Wczoraj kąpiel i sen koło 20 nowego czasu, a dziś pierwsza pobudka na jedzenie miedzy 4 a 5 więc jest OK.
Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-11-01 o 11:50 Powód: Dopisek |
|||||
|
|
|
#4941 |
|
Konto usunięte
|
Eeeeeee głupie pytanie. W niekapku mam od spodu dzióbka taką zaślepkę, w avencie właśnie. Ja to ściągam, i prezz te 3 dziurki leci jak wściekłe, wcale to nie jest niekapek
tak ma być?
|
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22988347]Eeeeeee głupie pytanie. W niekapku mam od spodu dzióbka taką zaślepkę, w avencie właśnie. Ja to ściągam, i prezz te 3 dziurki leci jak wściekłe, wcale to nie jest niekapek
tak ma być?[/QUOTE]Nie zciągaj tej zaślepki. Ja też ją zciaglam pierwszy raz to mi kolezanka wytłumaczyła zeby nie zciągać.Moja Olci je z tego kubka mm+kaszka.Dziecko sobie samo reguluje i fajnie leci. |
|
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak się zabierałam za kupno kubka niekapka że go do tej pory nie kupiłam
ale u mnie bida z TT a na all jakoś nie mogę się zebrać Zawsze mówie że jak będę w wawie to kupie ten kubek.. no i nie kupiłam ![]() Sprzedałam torbę xlanderową ale radocha jeszcze tylko gondola
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Dzwoniliśmy do lekarza, prywatnie pójdziemy ( znajomy teściów, pediatra, ordynator szpitala dziecięcego). Mąż powiedział mu o objawach i on stwierdził, ze to przepuklina. Mamy dzwonić dzisiaj po 20, bo on w trasie był. Mówił, żeby się nie martwić, zobaczy to jutro, albo pojutrze, bo nie wie, czy nas wciśnie na jutro. Z tego co czytałam, to jednak będzie musiał być zabieg. Te wymioty były jednym z objawów przepukliny. Strasznie się boję ![]() Nocka była w miarę spokojna. Jak podłożyłam maleńkiej poduszkę pod nóżki, to było dużo lepiej.
|
#4945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze,oby nie trzeba było operować |
|
|
|
|
#4946 |
|
Raczkowanie
|
hej
u nas walka z przeziebieniem i dlatego sie nie odzywam. ledwo zyje, teraz glos mi sie zmienia, do tego chyba szkliwo mi peklo na jedynce i mnie boli albo to cos gorszego :O no jestem nie do zycia ehhhdo tego mały wstaje o 5 codziennie... no nie mam juz sily... co za zycie![]() Pozdrawiamy was serdecznie... No i prosimy o głosiki na mikusia, w tym miesiacu chcemy cos wygrac;-)
Potrójna mama Hani: 27.10.2006r. 3400g, 56cm, g.8:50 , sn - 4,5l. Daniela: 18.11.2007r. 4220g, 55cm, g.4:10, sn - 3,5l. Mikołaja: 8.06.2010r. 4070g, 57cm, g.2:24, sn - 10mies. 11-ty leci ![]() Tyle jestesmy razem... ![]() Starość nie radość...
|
|
|
|
#4947 | ||||
|
Rozeznanie
|
sliczna Michasia
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22986723] kochana, Agu cały dzień guzik zjada, a wieczorem 240ml kaszki potrafi wciągnąć Tyle, że i tak ogólnie maleńko wychodzi, ale też nie wiem, o co biega. Najpierw obstawiałam zęby, ale to półtora miesiąca już... Rano zjadła butlę kaszki, teraz pół słoika gruszek, mleko już beee, nalałam do niekapka, sprzętem zafascynowana, ale już jedzeniem z niego nie bardzo juz zaczynam tracic cierpliwosc a to dopiero pare dni, chyle czola szaju, ze tak dzielnie podchodzisz do tematu mam nadzieje, ze mu minie, poki co ostro ulewa mleko jak mu juz je wepchne a niekapek to u nas tez swietna zabawka ![]() Cytat:
rozumiem, ze na kwalifikacyjnej przepytuja z ustawy trzymam kciukasy!! Cytat:
Cytat:
glos oddany ---------------------- a u nas marud dzisiaj ![]() ide z malym dzis spac, bo na pysk padam
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 Edytowane przez justin18061976 Czas edycji: 2010-11-01 o 17:11 |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4948 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będzie dobrze, jak mała tak szybko trafi na fachową opiekę to szybciutko wróci do zdrowiaCytat:
![]() Cytat:
żeby jutro było lepiej, dobranoc kafuniax za szybki powrót do zdrowia. I nie drap się bo będą blizny bratkab na pewno wszystkich zagniesz swoją wiedzą a mój syn śpi już pół godziny wolę nie myśleć o której wstanie
|
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie masz kogoś kto się dzieckiem zajmie??? To bardzo zaraźliwa choroba jest! |
|
|
|
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj spędziłam 7h w samochodzie jadąc "na groby"w tym jeden postój na pierwszym cmentarzu.. ubieranie..powrót do auta - rozbieranie.. drugi cmentarz - ubieranie, powrót-rozbieranie.. dojazd do babci - zaś ubieranie i rozbieranie w domu mały całą drogę zgodnie z rytmem dnia.. jedzonko, zabawa i spanko, zero płaczu czy marudzenia... jak dla niego to moglibyśmy mieć dom na kółkach xDPosiedzieliśmy do końca dnia i droga powrotna do domu - 5h jednym ciągiem - mały przespał już snem nocnym, nawet się nie obudził jak go przekładałam z fotelika do łóżeczka.. wyciągnął się i śpiochał dalej. U babci mega spokojny poznał nowy dom babci, babcię, byli moi rodzice, pies, potem wizyta u cioci a tam ciocia, wyjek, i ich dwójka niemal dorosłych synów.. znowu nowe otoczenie.. mały zero zastrzeżeń nawet u ciotki na rękach przysypiał... na koniec jak wychodziliśmy to się chichrał do każdego jak dziki osiołek ![]() Dziś ja czuję się jak zwłoki bo tyle drogi w jeden dzień to już nie na moje siły.. wróciliśmy po 2 w nocy a od 8:30 rano byliśmy w drodze zrobiłam prawie 600km ![]() Z chęcią bym odespała ale moje dziecię jak wstawało o 8 tak przez zmianę czasu wstaje o 7.. mam w planie spać w każdej wolnej chwili.. jesuuu normalnie czuję się jakby mnie traktor przejechał, gnaty mnie bolą wszystkie.. Pod względem spania nocnego to mam cudowne dziecko, już jak miał miesiąc to spał całą noc ![]() ale w dzień.. 30 minut i koniec :/ więcej usypiania niż spania.. jeszcze dziś wcale nie mógł zasnąć bo mu się spodobało wczorajsze bujanie w aucie i dziś spanie-niet... dopiero jak na cmentarz jechaliśmy to przysnął :[ już widzę jak do 5go roku życia będę z nim kursować po mieście
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

, ale on je uwielbial, probuje go przekonac sinlaciem, na razie idzie ciut lepiej, wczoraj myslalam, ze wycaluje podloge jak zjadl przed snem 180 ml sinlacu!

Mój gad wstał dziś o 5:25. Dzisiejszy dzień nie jest jakimś wielkim wyjątkiem,bardzo często tak wstaje. To dla mnie nie jest wielkim problemem. Problemem za to jest to,że Oliver wisi w nocy na cycu i śpi niespokojnie. Często nawet nie mam jak do toalety wyjść na siku,bo od razu ryk 

jaka ładna wiedźma

a tu zaraz żółtko trzeba, kurde. Muszę w tym tygodniu z glutenem zawalczyć. 

O ile w wózku na spacerze smoczek jest ok,tak w nocy nie ma mowy.I gad drze się dotąd,aż cyca dostanie...

trzymaj się.

jak mu wreszcie fotkę strzelę. Na razie zasypia więc pewnie później.