Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-30, 20:49   #4921
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
dziekuje
spokojnie, mlyn u ciebie minie, to na wakacje zrobisz sie na bostwo
wtedy będzie nowe zajęcie - szukanie pracy
cyknę fotki odrostu to się kochanie przestraszysz ale ogólnie teraz widzę dobrze swoje naturale i jak dla mnie to taki ciemny złoty blond, ładny
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 20:57   #4922
Rinaa
Zakorzenienie

Kur....wlasnie wracam od fryzjera. Mial byc blond poziom 8 a mam pol mopa na glowie i pol wlosow rozowo-fioletowych. Jutro mam isc na poprawke. Wspaniale!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Rinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 20:59   #4923
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
KYLIE Kochana mnie tez boli w srofku cyklu na owulacje.To norma, okresem jego obfitościa jeśli jest w normie bym sobie głowy nie zawracała.A może to plamienie implantacyjne? cos się tam dzieje coo?
Nie raczej nic tam sie nie dzieje. Zawsze sie zabepieczamy prezerwatywa i Tz i tak nigdy w srodku nie konczy:-P

xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 21:09   #4924
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
Nie raczej nic tam sie nie dzieje. Zawsze sie zabepieczamy prezerwatywa i Tz i tak nigdy w srodku nie konczy:-P

To nie masz powodów do obaw. Wg mnie to plamienie owulacyjne. Nie bierzesz tabsow to owulka jest normalnie wszystko jest normalnie i masz plamienie. Długościa okresu też nie ma co się martwić.
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 21:12   #4925
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
To nie masz powodów do obaw. Wg mnie to plamienie owulacyjne. Nie bierzesz tabsow to owulka jest normalnie wszystko jest normalnie i masz plamienie. Długościa okresu też nie ma co się martwić.
Ufff troche mnie uspokoilas ale do gina i tak pojde,bo musze zrobic cyto i chyba poprosze o recepte na tabletki anty,sama jeszcze nie wiem.

xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 21:15   #4926
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rinaa Pokaż wiadomość
Kur....wlasnie wracam od fryzjera. Mial byc blond poziom 8 a mam pol mopa na glowie i pol wlosow rozowo-fioletowych. Jutro mam isc na poprawke. Wspaniale!

to jak ona to zrobila?
Stary 2014-05-30, 21:44   #4927
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
o i powiedz o tym szamponie- zostawia wlosy tepe czy normalne? gladkie czy spuszone? mocno domywa? skora glowy sciagnieta czy nie?
daj fote skladu ;D
ty robilas c10 na jakim oksy?
Takie czyste, ale nie jak po ziołowych. Szybko robią się gładkie. Taki do włosów normalnych bym powiedziała

Skład wklejam

Robiłam na oryginalnym oxy 9%, bo włosy były rudym blondem. Naturalki potraktuję 12%

Cytat:
dolegają mi bóle w podbrzuszu w środku cyklu,nawet teraz siedze i mnie boli jak normalnie na okres,a do okresu jeszcze 2 tygodnie,dodatkowo miałam baaaardzo malutkie ale jednak dwudniowe plamienie.Ale to było bardzo minimalne.
mam bóle przed okres bardzo silne,których kiedyś w ogóle nie miałam,co jeszcze jest dziwne,że jak brałam tabletki to @ miałam bardzo obfity,że czasem to bałam się plamy po nocy miedzy łopatkami a teraz mimo,że nie biore tabletek mam bardzo skromnuitki,gdzie na logike i działanie hormonów powinno byc zupełnie odwrotnie, i to mnie tez zaskakuje
Hmm też tak miałam przy naturalnym cyklu. Już myślałam, że to bóle zwiastujce okres, a on pojawiał się dopiero za 2-3 tygodnie.

A co do obfitości krwawienia przy antkach bywa baaardzo różnie, gdy brałam Madinette miałam plamienia albo nic przez kilka opakowań. Niby fajnie, ale nie do końca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szampon.jpg (79,2 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2014-05-30 o 21:47
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 21:51   #4928
19ewelaaa89
Przyczajenie

Question Jaka farba będzie najlepsza na ciemne odrosty??

Hej dziewczyny!! Aktualnie mam włosy w kolorze bardzo jasny blond, farbuję się tak już od kilku lat, u swojej stałej fryzjerki. Nadal chciałabym zostać przy blondzie, jednak wolałabym dać moim włosom odpocząć trochę od rozjaśniacza i przyciemnić je o ton, lub dwa. Dodam jeszcze że mój naturalny kolor włosów to średni brąz. Jest to dość kłopotliwe, ponieważ bardzo szybko przy takim kolorze widać odrosty, a co za tym idzie częste wizyty u fryzjera są nieuniknione. Tym razem chciałabym wykombinować coś tańszym kosztem, na własną rękę Moje pytanie w związku z tym jest następujące. Jaką farbę polecacie tak aby ładnie pokryła ciemne odrosty? No i przede wszystkim żeby nie wyszły mi dwukolorowe włosy(ciemniejsze przy odrostach a jaśniejsze na całej długości włosów). W załączniku przesyłam dwie fotki: na pierwszej mój aktualny kolor, na drugiej kolor, który chciałabym mieć(taki naturalny blondzik piękny!!) Dziewczyny błagam podpowiedzcie mi co zrobić aby taki kolor uzyskać i jaką farbę kupić. Buziole
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg eugfefhe.jpg (28,7 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fc_500x640.jpg (20,8 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez 19ewelaaa89
Czas edycji: 2014-05-30 o 22:11 Powód: błąd stylistyczny w zdaniu
19ewelaaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 22:06   #4929
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka_m Pokaż wiadomość
Super, jakbyś mogła wysłać mi pw albo wrzucić do swojego albumu ze 2 fotki, to będę wdzięczna
Wysyłam tutaj bo tam nie widzę żeby można było załączyć zdjęcia
i ja się jakoś szczególnie nie starałam także myslę, że byłyby jeszcze lepsze
Kuuurde, znowu mi zdjęcia się wgrać nie chcą :/ ''Operacja nie może być wykonana, ponieważ wygasła Twoja sesja - minęło zbyt wiele czasu od ostatniego logowania.
Kliknij wstecz w przeglądarce i odśwież stronę aby odświeżyć dane sesji.''

wrzucam na ifotos http://s3.ifotos.pl/img/201405241_eernxew.jpg
http://s6.ifotos.pl/img/201405241_eernxes.jpg

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Moge zrobić na dniach jakoś Ale ostatnio ciezko o jakieś rewelacyjne światło. Mam narazie te co wklejałam

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4489

Olejek z Schaumy tez jest bardzo fajny

Ja ostatnio wszystko pozużywałam i zostałam tylko z pinio truskawkowym i alterrą z kofeiną

Myślę żeby kupić lawendowy z Ziaji i Dove z olejkami Chociaż kusisz mnie tymi elseve

Jak dla mnie s4 się wogóle nie opłaca... już lepiej dopłacić do s5 albo kupić s3 lte

Ja zbieram na Note 2 albo Note 3
A dlaczego, Twoim zdaniem się nie opłaca ? moja koleżanka ma i jest zadowolona a s5 to kosztuje krocie że tak powiem przynajmniej jak na moją pensje. A note są zbyt wieelkie nie chciałabym

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez novelove Pokaż wiadomość
Dorwałam aparat Lavia, Cherry
O k***a ale masz włosiiiiiska a kolor faktycznie dziwny

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
wiem po sobie, np. ja zawsze po farbowaniu odrostu mam go rudy w cieniu/polcieniu. po okolo tygodniu- jakies 3-4 mycia nagle wszystko znika- farba sie jeszcze "dociera" na wlosie, bo inaczej tego wytlumaczyc nie mozna...albo inna opcja taka, ze palette dziala na wysokich oksydantach i wlos jest po farbowaniu uwrazliwiony- stad rudy podcien. stopniowo to jakby gasnie.
tak to sobie jakos tlumacze...kiedys przeciez gloszono, ze dzialanie wysokim oksy spowoduje wlasnei rudosc, bo za szybko zachodzi reakcja. dzis juz wiemy, ze farba na oksy 6% nigdy nie wyjdzie tak jasno jak na 12%- wiec nie ma sensu przetrzymywanie farby ponad te 30-50 minut dzialania na wlosie.
a powiedz, po czym ty masz na foto takie gladkie te wloski i lsniace? prostowalas? jakie kosmetyki wtedy uzywalas?

bo z moich ciemnizn nigdy tak czysty kolor nie wyjdzie...mam popielaty, ale baza jest poziom jakby 9- czyli one sa jak mrozny blond, zoltawe a nie tak krysztalowo biale jak u ciebie czy np truskawkowej jak calkiem osiwieje to bede taki miala i to z samej siwizny bo mam ja srebrzyscie biala
Też tak zawsze mam na początku wpada w taki deelikatniusi żółty a później nic

Wymiana

CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 22:13   #4930
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CherrryCat Pokaż wiadomość
Kuuurde, znowu mi zdjęcia się wgrać nie chcą :/ ''Operacja nie może być wykonana, ponieważ wygasła Twoja sesja - minęło zbyt wiele czasu od ostatniego logowania.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

A dlaczego, Twoim zdaniem się nie opłaca ? moja koleżanka ma i jest zadowolona a s5 to kosztuje krocie że tak powiem przynajmniej jak na moją pensje. A note są zbyt wieelkie nie chciałabym
Dlatego że s4 nie jest jakąś wielką rewolucją w porównaniu do s3 Zwłaszcza że jest jeszcze s3 lte. I większość osób, które przerzuciły się z s3 na s4 i które znam osobiście żałuje że nie poczekało i nie dopłaciło do s5
Więc podsumowując nie warto dopłacać i kupować s4 wg mnie. Lepiej s3 lte, zwłaszcza dla przeciętnego użytkownika.

Ja akurat chce duży telefon, lubie

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
to ja tak mialam po odzywce damage nienawidze tego lepkiego osadu fu...

wiecie ze jestem bezposrednia prawda?
to powiem wam ze przy obecnym @ odkrylam tampaxy.
i nie wiem jak dotad moglam zyc bez nich!
wiadomo @ lipna sprawa, jakos zyc trzeba zazwyczaj jechalam na poduszkowcach ze wzgl. ze nienawidze sobie wkladac tamponow...
brzydzi mnie to, mimo mycia rak do zdarcia skory mam wrazenie ze bakterie tam wprowadzam i w ogole do tego zmiany to dla mnie koszmar- albo mi przecieknie albo nie moge za chiny kolejnego wlozyc(uzywam tych regular lub mini) i przerobilam chyba wszystkie marki na rynku- dupa.
az mnie ostatnio pokusilo, mysle sobie moze z aplikatorem to mi latwiej bedzie i bingo!
aplikatory sa tak boskie, ze nie czuje ze tam cokolwiek wchodzi, nie ma uczucia wpychania druciaka takze polecam- tampaxy i nic innego! i moje poczucie higieny wzroslo na maxa
sory za ten wywod ale wciaz jestem pod wrazeniem i w pelni zadowolenia
Ja kupuje te facelle Kupiłam kiedys bo innych nie było i teraz prawie zawsze kupuje z aplikatorem. I wg mnie jak ktoś ma problemy z infekcjami to dobre rozwiązanie.
No i ja zawsze też miałam problem ze zmianą, bo a to sucho a to coś, a już mistrzostwo jak mi coś krzywo poszło. To to w ogóle standard

Edytowane przez czekoladowoo
Czas edycji: 2014-05-30 o 22:09
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 22:28   #4931
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego że s4 nie jest jakąś wielką rewolucją w porównaniu do s3 Zwłaszcza że jest jeszcze s3 lte. I większość osób, które przerzuciły się z s3 na s4 i które znam osobiście żałuje że nie poczekało i nie dopłaciło do s5
Więc podsumowując nie warto dopłacać i kupować s4 wg mnie. Lepiej s3 lte, zwłaszcza dla przeciętnego użytkownika.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Ja kupuje te facelle Kupiłam kiedys bo innych nie było i teraz prawie zawsze kupuje z aplikatorem. I wg mnie jak ktoś ma problemy z infekcjami to dobre rozwiązanie.
No i ja zawsze też miałam problem ze zmianą, bo a to sucho a to coś, a już mistrzostwo jak mi coś krzywo poszło. To to w ogóle standard
No tak, ale to osoby które się przesiadły z s3 na s4 a nie osoby które kupują nowy telefon, s3 i s4 nie różni się jakoś strasznie s4 ma troszke lepszy procesor + lepszy aparat i jakies tam jeszcze pierdoły
ewentualnie można kupić sobie samsunga core bo ma podobne parametry do s3 (nawet bardzo :P )
Jak ktoś lubi duże to spoko ja tam nie lubie, mam małe dłonie i lubie w miare małe telefony

Princeska
, zrobioone

Wymiana

Stary 2014-05-30, 22:36   #4932
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay
Dot.: Jaka farba będzie najlepsza na moje włosy??

Polecam Ci przede wszystkim bloga Blondbunny kopalnia wiedzy o blondach

Prawdopodobnie będziesz musiała użyć farby rozjasniajacej z wodą 12% skoro masz ciemne naturalki, jeśli byś chciała utrzymać ten kolor który masz teraz.
A żeby był taki jak na drugim zdjęciu musisz najpierw swoje przyciemnic, farbą "naturą" (z zerem po przecinku) a później kiedy uzyskasz poziom ktory chcesz możesz kombinować z odcieniem

Edytowane przez MorganLeFay
Czas edycji: 2014-05-30 o 22:39
MorganLeFay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 23:11   #4933
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, ale to osoby które się przesiadły z s3 na s4 a nie osoby które kupują nowy telefon, s3 i s4 nie różni się jakoś strasznie s4 ma troszke lepszy procesor + lepszy aparat i jakies tam jeszcze pierdoły
ewentualnie można kupić sobie samsunga core bo ma podobne parametry do s3 (nawet bardzo :P )
Jak ktoś lubi duże to spoko ja tam nie lubie, mam małe dłonie i lubie w miare małe telefony

Princeska
, zrobioone
No dlatego mówię ze nie ma sensu dopłacać do s4 :d bo nie ma takiej różnicy a s3 jednak tańszy a za ta kasę.można sobie coś innego dokupić

Ja też mam małe dłonie, nawet bardzo. Ale telefonu używam do takich rzeczy ze akurat wole większy a znowu tableta nie chce :d

A note nie dość ze ma fajne parametry to i baterie sporą także odkładam powoli kase :d

Chociaż.póki co to wszystko.na aparat i zęby idzie :/ jeszcze musze pomyśleć czy górę robić ehhh

Stary 2014-05-30, 23:26   #4934
shizaxa
Wtajemniczenie

Ale żeście upisaly znowu
Bunny nie możesz się tak zadreczac psychicznie, nawet ciąża...
Nove jakie długie
Odnośnie tamponow to ja od dobrych kilku lat używam tylko tamponow i nie zamienilabym na nic innego
Bunny jaki kolor ma teraz Chylińska? (Oglądam właśnie top trendy z nia )
Umylam tym dove silk i fajne włosy. Tylko nie do końca gładko sie je przeczesuje na mokro ale to akurat wina moich włosów. Nie wiem co im jest nie dosc ze leca na potege -ale to wcierke kupie to jeszcze tak od 1/3od końca sie plataja przy czesaniu na mokro czy to po samym szamponie czy to po odzywce...

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 23:27   #4935
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
No dlatego mówię ze nie ma sensu dopłacać do s4 :d bo nie ma takiej różnicy a s3 jednak tańszy a za ta kasę.można sobie coś innego dokupić

Ja też mam małe dłonie, nawet bardzo. Ale telefonu używam do takich rzeczy ze akurat wole większy a znowu tableta nie chce :d

A note nie dość ze ma fajne parametry to i baterie sporą także odkładam powoli kase :d

Chociaż.póki co to wszystko.na aparat i zęby idzie :/ jeszcze musze pomyśleć czy górę robić ehhh

Co kto lubi . No ja to uzywam s3 do czytania ksiazek, wizazu itd. I jest bardzo spoko jak dla mnie . Hyhyhy <brzydal>

Wymiana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-30, 23:30   #4936
19ewelaaa89
Przyczajenie

a czy farba rozjaśniająca to nie to samo co rozjaśniacz?? chodzi mi o to, że chciałabym dać odpocząć włosom, bo i tak są przesuszone przez te ciągłe rozjasnianie.:P nie chce ich za bardzo katować. A samą farbą nie dałoby rady hmm....
19ewelaaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 05:50   #4937
Renatka89
Zakorzenienie

princ, poszło

nove :ślina:
Stary 2014-05-31, 08:23   #4938
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Nie, nie to samo. Farba rozjasniająca to "mniejsze zło" dla włosów. Poza tym rozjaśniacz jedynie "wyciąga" pigment z włosa, natomiast farba usuwa część pigmentow ale też wprowadza inne. Jak będziesz robić wyłącznie odrosty i nie przeciągać farby na całość włosów to nie ucierpią. Na blogu blondbunny jest tez artykuł "rozjasniacz vs farba"
MorganLeFay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 10:00   #4939
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dziewczynki bardzo Wam dziękuję za wypełnienie ankiet
Jakby któraś jeszcze mogła to bardzo bym prosiła

Wstawiam obiecaną fotkę odrostu, nie przestraszcie się
Ostatni raz byłam na pasemkach w marcu
No i sorki za to, że są już trochę tłuste, ale tak wyglądają moje włosy dwudniowe porażka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1207.jpg (82,9 KB, 73 załadowań)
Stary 2014-05-31, 11:15   #4940
shizaxa
Wtajemniczenie

Prineska tez wypelnilam

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 11:30   #4941
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Shiz dziękuję

Bunny powiedz mi co myślisz o kuracjach Elseve? U mnie w biedro są po 8,39 i zastanawiam się czy kupić? Jest arganine resist, color vive, cement-ceramid i któraś z nutrii gloss warto którąś wziąć?
Stary 2014-05-31, 11:55   #4942
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff troche mnie uspokoilas ale do gina i tak pojde,bo musze zrobic cyto i chyba poprosze o recepte na tabletki anty,sama jeszcze nie wiem.

Kochana jak nie chcesz mieć dzieci w najbliższym czasie to bierz anty. Przy nich nie ma bóli i krwawień. Cyto powinno się robic raz na rok choć rekomendacje mowia ze raz na 3 lata-w sumie jak dla mnie rzadko. Tak czy siak do gina warto isc raz na rok-poltora.

Cytat:
to gratulacje poegzaminowe, ze dalas rade ja podziwiam, jeszcze sie siostra zajmujesz
czym farbujesz?

dla mnie lepsze ze wzgl. na komfort wkladania. moze gorsza jakosciowo jest ta wata, bo nie jest zwiezla jak w ob, tylko raczej taki zawiniety prostokat i sznurek jest przeszyty przez srodek(widac to jak juz wyjmiesz, jak wkladasz to normalny tampon z wygladu), z innej strony raczej nie ma opcji by sie urwal bo szycie jest przez cala dlugosc a nie tylko przez kawalek jak bywa w tamponach , niemniej dla mnie mega jesli chodzi o nasiakliwosc- tak samo jak przy innych tamponach.
no i nie uwiera mnie jak jest swiezy tak jak normalne- jakos lepiej widocznie wkladam w odpowiednie miejsce, bo aplikator to wymusza

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Farbowalam feria loreal pure paprika ale jakos krzywo pomalowalamale nie mam czasu teraz na fryzjera.
Mam młyn-Siostra egzaminy gotowanie zakupy, naprawdę sporo. Jeszcze 4 egzaminy przede mna. Potem mam nadzieje odetchnę

Z tamponami to sprobuje może te aplikatorowe, ale bałabym się ze mi utknie
Ja używam OB, ale bez aplikatora. Spróbuje

Bunny odnośnie dzieci-przy Twoich problemach wiadomo ze roznie może być ale w Twoim przypadku w ciąży jest się pod stala opieka ginekologa kardiologa i gastrologa. Oni pilnują ciężarnej i dbaja o jej zdrowie. Jakie są teraz plany działania wobec Ciebie, jakies badania?
Czy leki i czekania na działanie?
Mysle ze jak uregulujesz zdrowie możesz zachodzić w ciaze. Ja bym wcześniej skonsultowała to z lekarzem, zapytała czy nie ma pwskazań (bo przy niektórych lekach nie można) i już.
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 12:32   #4943
SceneQueene
Zakorzenienie

Farba rozjaśniająca rozjaśnia maksymalnie o 2-3 tony i nie jest to to samo. Popatrz sobie na paletę Welli Koleston, ich 12/22 jest podobne do kolorku, który podałaś, bo na pewno jest to perłowy blond. Niemniej, jeśli chciałabyś je przyciemnić, rzeczywiści najpierw natura (proponuję poziom 8 lub 9).

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 12:37   #4944
aaleksandraa09
Przyczajenie

do blondynek :)

hej dziewczyny! mam pytanie odnośnie fioletowego szamponu firmy joanna. Czy on trwale usuwa żółty odcień z włosów, czy może po kilku myciach zwykłym szamponem platynowy kolor zejdzie? z góry dziękuje za odpowiedź
aaleksandraa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 14:25   #4945
milka_m
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez novelove Pokaż wiadomość
Dorwałam aparat Lavia, Cherry
Nove jakie Ty masz długaśne i piękne włosy oj chciałabym takie mieć

Cytat:
A jesli chodzi o buble szamponowe to odradzam tego pana:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...de-karite.html
no co on mi zrobił na włosach
Jakbym z tydzień ich nie myła,oblepione czymś jakby były,a jak przeczesywałam je palcami to nawet ta powłoka na nich zostawała. No koszmarek
O tak, też odradzam, chyba najgorszy szampon jakiego używałam, chociaż nie, Babydream jest gorszy
Odżywka taka fajna a szampon beznadziejny, o Garnierze oczywiście mówię

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Cześć laseczki

Przepraszam, że tak wpadam jak chłop z konopii, ale jestem ostatnio zawalona moją magisterką, tak to jest jak się zostawia wszystko na ostatnią chwilę a jeszcze egzaminy, praca itd. i już nie mam sił

Mam do Was prośbę, jakbyście mogły to bardzo bym prosiła o wypełnienie ankiety do mojej pracy mgr
https://docs.google.com/forms/d/160u...g58lY/viewform
Wypełnione Trafiłaś u mnie z tą ankietą. Ostatnio miałam do czynienia z manipulacją w pracy tak bardzo, jak jeszcze nigdy w życiu.

Cytat:

Bardzo Ci dziękuję, nie wytrzymałam do poniedziałku i już kupiłam nowy telefon

Cytat:

Jak powiem co kupiłam, to mnie wyśmiejecie Ale trudno, może jestem zacofana w tej kwestii No więc Samsunga Galaxy S II. Rozważałam jeszcze Sony Xperia L ale za słabe zdjęcia z niej wychodzą. Tak naprawdę nie potrzebuje nie wiem jak wypasionego telefonu, S5 dla mnie za drogi, S3 jak słyszałam po opiniach moich znajomych bardzo delikatny. Może kiedyś kupię sobie jakiś super telefon, myślę, że jak na razie ten mi w zupełności wystarczy
Dziękuję wszystkim za rady

Nie wiem, czy przez tę pogodę dzisiaj ale taka jestem rozwalona, jakby czołg po mnie przejechał. Nawet mi się na dwór nie chce wyjść a w domu siedzieć też za duszno. Spać mi się chce ale jak się położę to nie mogę zasnąć. Łażę z kąta w kąt i nie wiem co mam ze sobą zrobić. Mój mi mówi, że marudzę jak stara baba. Myślę, że przesadza

Blog

milka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 14:53   #4946
LemonCakes
Raczkowanie

Hej dziewczyny Mam pytanie odnośnie pasemek. Ostatnio robiłam u fryzjera rozjaśniaczem, na moich ciemnych blond włosach wyszły bardzo jasno, ale wciąż wszystko było w chłodnych odcieniach. Ostatnio stwierdziłam, że nie chcę jasnego blondu na włosach i dorwałam jakąś brązową farbę i te blond pasemka zafarbowałam. Wyszedł mi z tego jakiś rudy kolor nijak mający się do reszty koloru moich włosów. Teraz pytanie - czy da się u fryzjera zafarbować te pasemka aby miały kolor moich naturalnych włosów czyli ciemny popielaty blond?

Cytat:
“If you love two people at the same time, choose the second. Because if you really loved the first one, you wouldn't have fallen for the second.” ~ Johnny Depp
LemonCakes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 18:01   #4947
patunia0161
Raczkowanie

GG do patunia0161

Cześć dziewczyny cześć ponownie SceneQueene
Czy są tu osoby, które przed nakładaniem farby rozjaśniającej muszą używać początkowo rozjaśniacza na odrosty? Lub czy są osoby, które się w tym temacie orientują?
Krótko opiszę moją historię Moim problemem są ciemne włosy, których nigdy nie łapie farba rozjaśniająca, nawet z utleniaczem 12%. Moje ostatnie farbowanie miało miejsce ok. miesiąc temu farbą Wella Koleston 12/61 z utleniaczem 12% - odrosty wyszły takie jak zawsze - ciemny blond, a reszta włosów jest bardzo jasna - na poziomie co najmniej 10.
Tym razem, chciałam skusić się na wstępne rozjaśnienie włosów rozjaśniaczem. Jeżeli już jestem przy Welli, chciałabym użyć rozjaśniacza w pudrze Wella Blondor (używał ktoś go może kiedyś?). Widziałam efekt u jeden dziewczyny po zastosowaniu Blondora a następnie Kolestonu 12/96 i jest olśniewający - dokładnie taki, jaki chciałabym mieć! Nadmienię, że ta dziewczyna ma dokładnie ten sam problem co ja - bardzo ciemne odrosty, co widać na jej zdjęciu (zdjęcie 1sze to ta dziewczyna) - ja mam dokładnie taki sam kolor naturalnych odrostów!
Następnie wklejam zdjęcia moich włosów - zdjęcie 2: mój wieczny odrost ciemny blond (i mój naturalny, ciemny odrost, który wyszedł tu o wiele za jasno...)
zdjęcie 3: Jak całość włosów się prezentuje - ciemnoblondowy odrost + jasna reszta
A więc moje pytania:
Jeżeli miałabym użyć wstępnie rozjaśniacza, to na ile minut?
Jeżeli miałabym po rozjaśniaczu pofarbować włosy, to z jakim wtedy utleniaczem?
I czy ktoś wie coś na temat Blondora?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy.jpg (17,4 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg odr.jpg (142,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wł.jpg (107,5 KB, 25 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-31, 18:47   #4948
SceneQueene
Zakorzenienie

Hej hej
Ostatnio jak rozjaśniałam całość na blond to na odrostach miałam średnio mocnego Vincenta Lediera na oxy 7,5% przez maksymalnie kwadrans- z brązu poziom 4 zeszły mi do jasnego złotka. Ale chciałam maksymalnie poziom 8, więc myślę sobie, że u Ciebie pewnie ze 20 by się przydało. Musisz patrzeć podczas zabiegu, ja tak robiłam. Tego rozjaśniacza niestety nie miałam. Potem tylko tonowałam kolor, co zazwyczaj robię na 3%, ale dla pewności wzięłam 4,5%. Jeśli jednak będziesz farbować 12 to wzięłabym 6 lub 9. To przynajmniej na moje oko.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 20:33   #4949
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:

No i sorki za to, że są już trochę tłuste, ale tak wyglądają moje włosy dwudniowe porażka
Aaaaale pas startowy Ale przy pasemkach to sie bardziej zlewa pewnie
Cytat:

O tak, też odradzam, chyba najgorszy szampon jakiego używałam, chociaż nie, Babydream jest gorszy

Wypełnione Trafiłaś u mnie z tą ankietą. Ostatnio miałam do czynienia z manipulacją w pracy tak bardzo, jak jeszcze nigdy w życiu.

Jak powiem co kupiłam, to mnie wyśmiejecie Ale trudno, może jestem zacofana w tej kwestii No więc Samsunga Galaxy S II. Rozważałam jeszcze Sony Xperia L ale za słabe zdjęcia z niej wychodzą. Tak naprawdę nie potrzebuje nie wiem jak wypasionego telefonu, S5 dla mnie za drogi, S3 jak słyszałam po opiniach moich znajomych bardzo delikatny. Może kiedyś kupię sobie jakiś super telefon, myślę, że jak na razie ten mi w zupełności wystarczy

Nie wiem, czy przez tę pogodę dzisiaj ale taka jestem rozwalona, jakby czołg po mnie przejechał. Nawet mi się na dwór nie chce wyjść a w domu siedzieć też za duszno. Spać mi się chce ale jak się położę to nie mogę zasnąć. Łażę z kąta w kąt i nie wiem co mam ze sobą zrobić. Mój mi mówi, że marudzę jak stara baba. Myślę, że przesadza
SII tez spoko telefon Każdy ma inne potrzeby. Ja gdyby mój HTC Desire X sie nie zepsuł to bym w ogóle nie celowała w Note'a, ale niestety ani go na gwarancje nie moge oddac ani nic bo miał pęknięty wyswietlacz i dupa... Musialabym najpierw wymienić a to si enie opłaca :/
Teraz mam S Plusa i gdyby nie masakrycznie mała pamięć RAM, która mi utrudnia użytkowanie to bym spokojnie do nowego roku poczekała z wymianą telefonu.

Swoją drogą, nawet ostatnio mi w salonie mówili że s3 taki delikatny. A mój eks ten telefon utopił w kałuży, w kiblu, przejechał rowerem, pływał z nim w morzu, rzucał nim, przywalił nim komuś w zęby co chwile gdzieś ten telefon lądował. I poza tym że wyświetlacz jest popękany to telefon nadal działa w najlepsze
Stary 2014-05-31, 21:47   #4950
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:

Wieeeeelki
Cytat:

No i git

Wymiana

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości