|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Magda ;)
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI
|
|
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Kur....wlasnie wracam od fryzjera. Mial byc blond poziom 8 a mam pol mopa na glowie i pol wlosow rozowo-fioletowych. Jutro mam isc na poprawke. Wspaniale!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
To nie masz powodów do obaw. Wg mnie to plamienie owulacyjne. Nie bierzesz tabsow to owulka jest normalnie wszystko jest normalnie i masz plamienie. Długościa okresu też nie ma co się martwić.
|
|
|
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale do gina i tak pojde,bo musze zrobic cyto i chyba poprosze o recepte na tabletki anty,sama jeszcze nie wiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak ona to zrobila?
|
|
#4927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skład wklejam Robiłam na oryginalnym oxy 9%, bo włosy były rudym blondem. Naturalki potraktuję 12% Cytat:
A co do obfitości krwawienia przy antkach bywa baaardzo różnie, gdy brałam Madinette miałam plamienia albo nic przez kilka opakowań. Niby fajnie, ale nie do końca Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-05-30 o 21:47 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4928 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!! Aktualnie mam włosy w kolorze bardzo jasny blond, farbuję się tak już od kilku lat, u swojej stałej fryzjerki. Nadal chciałabym zostać przy blondzie, jednak wolałabym dać moim włosom odpocząć trochę od rozjaśniacza i przyciemnić je o ton, lub dwa. Dodam jeszcze że mój naturalny kolor włosów to średni brąz. Jest to dość kłopotliwe, ponieważ bardzo szybko przy takim kolorze widać odrosty, a co za tym idzie częste wizyty u fryzjera są nieuniknione. Tym razem chciałabym wykombinować coś tańszym kosztem, na własną rękę
Moje pytanie w związku z tym jest następujące. Jaką farbę polecacie tak aby ładnie pokryła ciemne odrosty? No i przede wszystkim żeby nie wyszły mi dwukolorowe włosy(ciemniejsze przy odrostach a jaśniejsze na całej długości włosów). W załączniku przesyłam dwie fotki: na pierwszej mój aktualny kolor, na drugiej kolor, który chciałabym mieć(taki naturalny blondzik piękny!!Edytowane przez 19ewelaaa89 Czas edycji: 2014-05-30 o 22:11 Powód: błąd stylistyczny w zdaniu |
|
|
|
#4929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ja się jakoś szczególnie nie starałam także myslę, że byłyby jeszcze lepsze Kuuurde, znowu mi zdjęcia się wgrać nie chcą :/ ''Operacja nie może być wykonana, ponieważ wygasła Twoja sesja - minęło zbyt wiele czasu od ostatniego logowania. Kliknij wstecz w przeglądarce i odśwież stronę aby odświeżyć dane sesji.'' wrzucam na ifotos http://s3.ifotos.pl/img/201405241_eernxew.jpghttp://s6.ifotos.pl/img/201405241_eernxes.jpg ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
a s5 to kosztuje krocie że tak powiem przynajmniej jak na moją pensje. A note są zbyt wieelkie nie chciałabym ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- O k***a ale masz włosiiiiiska a kolor faktycznie dziwny ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
na początku wpada w taki deelikatniusi żółty a później nic |
|||
|
|
|
#4930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza że jest jeszcze s3 lte. I większość osób, które przerzuciły się z s3 na s4 i które znam osobiście żałuje że nie poczekało i nie dopłaciło do s5 ![]() Więc podsumowując nie warto dopłacać i kupować s4 wg mnie. Lepiej s3 lte, zwłaszcza dla przeciętnego użytkownika. Ja akurat chce duży telefon, lubie ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Kupiłam kiedys bo innych nie było i teraz prawie zawsze kupuje z aplikatorem. I wg mnie jak ktoś ma problemy z infekcjami to dobre rozwiązanie.No i ja zawsze też miałam problem ze zmianą, bo a to sucho a to coś, a już mistrzostwo jak mi coś krzywo poszło. To to w ogóle standard
Edytowane przez czekoladowoo Czas edycji: 2014-05-30 o 22:09 |
||
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
s4 ma troszke lepszy procesor + lepszy aparat i jakies tam jeszcze pierdoły ![]() ewentualnie można kupić sobie samsunga core bo ma podobne parametry do s3 (nawet bardzo :P ) Jak ktoś lubi duże to spoko ja tam nie lubie, mam małe dłonie i lubie w miare małe telefony ![]() Princeska , zrobioone
|
|
|
|
|
#4932 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jaka farba będzie najlepsza na moje włosy??
Polecam Ci przede wszystkim bloga Blondbunny
kopalnia wiedzy o blondachPrawdopodobnie będziesz musiała użyć farby rozjasniajacej z wodą 12% skoro masz ciemne naturalki, jeśli byś chciała utrzymać ten kolor który masz teraz. A żeby był taki jak na drugim zdjęciu musisz najpierw swoje przyciemnic, farbą "naturą" (z zerem po przecinku) a później kiedy uzyskasz poziom ktory chcesz możesz kombinować z odcieniem
Ćwiczę od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO Edytowane przez MorganLeFay Czas edycji: 2014-05-30 o 22:39 |
|
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam małe dłonie, nawet bardzo. Ale telefonu używam do takich rzeczy ze akurat wole większy a znowu tableta nie chce :d A note nie dość ze ma fajne parametry to i baterie sporą także odkładam powoli kase :dChociaż.póki co to wszystko.na aparat i zęby idzie :/ jeszcze musze pomyśleć czy górę robić ehhh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4934 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale żeście upisaly znowu
![]() Bunny nie możesz się tak zadreczac psychicznie, nawet ciąża... Nove jakie długie ![]() Odnośnie tamponow to ja od dobrych kilku lat używam tylko tamponow i nie zamienilabym na nic innego Bunny jaki kolor ma teraz Chylińska? (Oglądam właśnie top trendy z nia )Umylam tym dove silk i fajne włosy. Tylko nie do końca gładko sie je przeczesuje na mokro ale to akurat wina moich włosów. Nie wiem co im jest nie dosc ze leca na potege -ale to wcierke kupie to jeszcze tak od 1/3od końca sie plataja przy czesaniu na mokro czy to po samym szamponie czy to po odzywce...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. No ja to uzywam s3 do czytania ksiazek, wizazu itd. I jest bardzo spoko jak dla mnie . Hyhyhy <brzydal>Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4936 |
|
Przyczajenie
|
a czy farba rozjaśniająca to nie to samo co rozjaśniacz?? chodzi mi o to, że chciałabym dać odpocząć włosom, bo i tak są przesuszone przez te ciągłe rozjasnianie.:P nie chce ich za bardzo katować. A samą farbą nie dałoby rady hmm....
|
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
princ, poszło
![]() nove :ślina:
|
#4938 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, nie to samo. Farba rozjasniająca to "mniejsze zło" dla włosów. Poza tym rozjaśniacz jedynie "wyciąga" pigment z włosa, natomiast farba usuwa część pigmentow ale też wprowadza inne. Jak będziesz robić wyłącznie odrosty i nie przeciągać farby na całość włosów to nie ucierpią. Na blogu blondbunny jest tez artykuł "rozjasniacz vs farba"
Ćwiczę od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO |
|
|
|
#4939 |
|
Magda ;)
|
Dziewczynki bardzo Wam dziękuję za wypełnienie ankiet
Jakby któraś jeszcze mogła to bardzo bym prosiła ![]() Wstawiam obiecaną fotkę odrostu, nie przestraszcie się ![]() Ostatni raz byłam na pasemkach w marcu ![]() No i sorki za to, że są już trochę tłuste, ale tak wyglądają moje włosy dwudniowe porażka
|
|
|
|
#4940 |
|
Wtajemniczenie
|
Prineska tez wypelnilam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4941 |
|
Magda ;)
|
Shiz dziękuję
Bunny powiedz mi co myślisz o kuracjach Elseve? U mnie w biedro są po 8,39 i zastanawiam się czy kupić? Jest arganine resist, color vive, cement-ceramid i któraś z nutrii gloss warto którąś wziąć? |
|
|
|
#4942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam młyn-Siostra egzaminy gotowanie zakupy, naprawdę sporo. Jeszcze 4 egzaminy przede mna. Potem mam nadzieje odetchnę ![]() Z tamponami to sprobuje może te aplikatorowe, ale bałabym się ze mi utknie Ja używam OB, ale bez aplikatora. Spróbuje Bunny odnośnie dzieci-przy Twoich problemach wiadomo ze roznie może być ale w Twoim przypadku w ciąży jest się pod stala opieka ginekologa kardiologa i gastrologa. Oni pilnują ciężarnej i dbaja o jej zdrowie. Jakie są teraz plany działania wobec Ciebie, jakies badania? Czy leki i czekania na działanie? Mysle ze jak uregulujesz zdrowie możesz zachodzić w ciaze. Ja bym wcześniej skonsultowała to z lekarzem, zapytała czy nie ma pwskazań (bo przy niektórych lekach nie można) i już. |
||
|
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Farba rozjaśniająca rozjaśnia maksymalnie o 2-3 tony i nie jest to to samo. Popatrz sobie na paletę Welli Koleston, ich 12/22 jest podobne do kolorku, który podałaś, bo na pewno jest to perłowy blond. Niemniej, jeśli chciałabyś je przyciemnić, rzeczywiści najpierw natura (proponuję poziom 8 lub 9).
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#4944 |
|
Przyczajenie
|
do blondynek :)
hej dziewczyny! mam pytanie odnośnie fioletowego szamponu firmy joanna. Czy on trwale usuwa żółty odcień z włosów, czy może po kilku myciach zwykłym szamponem platynowy kolor zejdzie? z góry dziękuje za odpowiedź
|
|
|
|
#4945 | ||||
|
Rozeznanie
|
Nove jakie Ty masz długaśne i piękne włosy
![]() Cytat:
![]() Odżywka taka fajna a szampon beznadziejny, o Garnierze oczywiście mówię ![]() Cytat:
Trafiłaś u mnie z tą ankietą. Ostatnio miałam do czynienia z manipulacją w pracy tak bardzo, jak jeszcze nigdy w życiu.Cytat:
![]() Cytat:
Ale trudno, może jestem zacofana w tej kwestii No więc Samsunga Galaxy S II. Rozważałam jeszcze Sony Xperia L ale za słabe zdjęcia z niej wychodzą. Tak naprawdę nie potrzebuje nie wiem jak wypasionego telefonu, S5 dla mnie za drogi, S3 jak słyszałam po opiniach moich znajomych bardzo delikatny. Może kiedyś kupię sobie jakiś super telefon, myślę, że jak na razie ten mi w zupełności wystarczy ![]() Dziękuję wszystkim za rady Nie wiem, czy przez tę pogodę dzisiaj ale taka jestem rozwalona, jakby czołg po mnie przejechał. Nawet mi się na dwór nie chce wyjść a w domu siedzieć też za duszno. Spać mi się chce ale jak się położę to nie mogę zasnąć. Łażę z kąta w kąt i nie wiem co mam ze sobą zrobić. Mój mi mówi, że marudzę jak stara baba. Myślę, że przesadza
|
|
#4946 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Mam pytanie odnośnie pasemek. Ostatnio robiłam u fryzjera rozjaśniaczem, na moich ciemnych blond włosach wyszły bardzo jasno, ale wciąż wszystko było w chłodnych odcieniach. Ostatnio stwierdziłam, że nie chcę jasnego blondu na włosach i dorwałam jakąś brązową farbę i te blond pasemka zafarbowałam. Wyszedł mi z tego jakiś rudy kolor nijak mający się do reszty koloru moich włosów. Teraz pytanie - czy da się u fryzjera zafarbować te pasemka aby miały kolor moich naturalnych włosów czyli ciemny popielaty blond?
|
|
|
#4947 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
cześć ponownie SceneQueene ![]() Czy są tu osoby, które przed nakładaniem farby rozjaśniającej muszą używać początkowo rozjaśniacza na odrosty? Lub czy są osoby, które się w tym temacie orientują? ![]() Krótko opiszę moją historię Moim problemem są ciemne włosy, których nigdy nie łapie farba rozjaśniająca, nawet z utleniaczem 12%. Moje ostatnie farbowanie miało miejsce ok. miesiąc temu farbą Wella Koleston 12/61 z utleniaczem 12% - odrosty wyszły takie jak zawsze - ciemny blond, a reszta włosów jest bardzo jasna - na poziomie co najmniej 10.Tym razem, chciałam skusić się na wstępne rozjaśnienie włosów rozjaśniaczem. Jeżeli już jestem przy Welli, chciałabym użyć rozjaśniacza w pudrze Wella Blondor (używał ktoś go może kiedyś?). Widziałam efekt u jeden dziewczyny po zastosowaniu Blondora a następnie Kolestonu 12/96 i jest olśniewający - dokładnie taki, jaki chciałabym mieć! Nadmienię, że ta dziewczyna ma dokładnie ten sam problem co ja - bardzo ciemne odrosty, co widać na jej zdjęciu (zdjęcie 1sze to ta dziewczyna) - ja mam dokładnie taki sam kolor naturalnych odrostów! Następnie wklejam zdjęcia moich włosów - zdjęcie 2: mój wieczny odrost ciemny blond (i mój naturalny, ciemny odrost, który wyszedł tu o wiele za jasno...)zdjęcie 3: Jak całość włosów się prezentuje - ciemnoblondowy odrost + jasna reszta ![]() A więc moje pytania: Jeżeli miałabym użyć wstępnie rozjaśniacza, to na ile minut? Jeżeli miałabym po rozjaśniaczu pofarbować włosy, to z jakim wtedy utleniaczem? I czy ktoś wie coś na temat Blondora?
|
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Ostatnio jak rozjaśniałam całość na blond to na odrostach miałam średnio mocnego Vincenta Lediera na oxy 7,5% przez maksymalnie kwadrans- z brązu poziom 4 zeszły mi do jasnego złotka. Ale chciałam maksymalnie poziom 8, więc myślę sobie, że u Ciebie pewnie ze 20 by się przydało. Musisz patrzeć podczas zabiegu, ja tak robiłam. Tego rozjaśniacza niestety nie miałam. Potem tylko tonowałam kolor, co zazwyczaj robię na 3%, ale dla pewności wzięłam 4,5%. Jeśli jednak będziesz farbować 12 to wzięłabym 6 lub 9. To przynajmniej na moje oko.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#4949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przy pasemkach to sie bardziej zlewa pewnie Cytat:
Każdy ma inne potrzeby. Ja gdyby mój HTC Desire X sie nie zepsuł to bym w ogóle nie celowała w Note'a, ale niestety ani go na gwarancje nie moge oddac ani nic bo miał pęknięty wyswietlacz i dupa... Musialabym najpierw wymienić a to si enie opłaca :/Teraz mam S Plusa i gdyby nie masakrycznie mała pamięć RAM, która mi utrudnia użytkowanie to bym spokojnie do nowego roku poczekała z wymianą telefonu. Swoją drogą, nawet ostatnio mi w salonie mówili że s3 taki delikatny. A mój eks ten telefon utopił w kałuży, w kiblu, przejechał rowerem, pływał z nim w morzu, rzucał nim, przywalił nim komuś w zęby |
||
|
|
|
#4950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

ale ogólnie teraz widzę dobrze swoje naturale i jak dla mnie to taki ciemny złoty blond, ładny 

ale do gina i tak pojde,bo musze zrobic cyto i chyba poprosze o recepte na tabletki anty,sama jeszcze nie wiem.

Ale ostatnio ciezko o jakieś rewelacyjne światło. Mam narazie te co wklejałam
jak calkiem osiwieje to bede taki miala
zazwyczaj jechalam na poduszkowcach ze wzgl. ze nienawidze sobie wkladac tamponow...

nie dosc ze leca na potege -ale to wcierke kupie to jeszcze tak od 1/3od końca sie plataja przy czesaniu na mokro czy to po samym szamponie czy to po odzywce...