|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII
Zaklepane
![]() Druga połowa lipca 10 dni
|
#4952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że zupa pomidorowa króluję u wszystkich SPD
Nie wiem jak u was, ale jest to moja ulubiona zupa, którą mogłabym jeść i jeść i chyba nigdy by mi się nie zmudziła, a w wykonaniu mojej mamy Cytat:
|
|
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz po czesci zakupy zrobione
pranie 2 wstawione obiedek zaraz jakis zrobie potem tylko jeszcze po dzemy do sklepu i bedzie relax ![]() my na 2 tyg do Francji juz bilety kupione ale to do rodziny super bo pogoda napewno bedzie lepsza niz tu Anastazja trzymam kciuki za mame Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2011-03-21 o 15:55 |
|
|
|
#4954 |
|
kobieta za ladą
|
paulunia idz z małą
![]() a u mnie dziś schabowe pokombinowałam --potłukłam płatki kukurydziane i zmieszałam z bułką tartą ciekawe jak będzie smakować
|
#4955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na środę chłopski garnek wypróbuję
|
|
#4956 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
mi również się wydaje, że te Twoje dolegliwości związane są z nerwicą Edytowane przez 201608051010 Czas edycji: 2011-03-21 o 13:53 |
||
|
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Kelpie ja ich nie robię idę na łatwizne... mam gotowe parowce, więc tylko robię je na parze , a potem wylewam na talerz jogurt owocowy maczam parowca i do buzi
Najbardziej jednak lubię parowce z takim świeżorobionym koktajlem z truskawek ![]() dla mnie np. nowością jest, że parowce się jada z gulaszem ... u mnie parowce jadło się zawsze na słodko
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry połuniowo w pierwszy dzień Wiosny
![]() Paulunia zrób badania i na pewno się wszystko wyjaśni,ja cierpię na nerwicę od 18 roku ale mam nadzieję że u Ciebie to jednak będzie coś innego. Anastazja trzymam kciuki za mamusię. Kash zazdraszczam tej Gdyni Nadia super że macie już rezerwację. Ala poproszę przepis na placek z sosikiem ![]() Mężyk fuguje łazienkę a ja robię obiadek.
|
#4959 |
|
Zadomowienie
|
Anastazja cały czas myślę o Twojej mamie. Mam nadzieję, że najgorsze już za Wami
![]() sikoreczka U mnie też na słodko się zawsze jadło. Dzisiaj na obiad mam kurczaka pieczonego w panierce w piekarniku + pół brokuła + 1 ziemniak ugotowane na parze - zrobiłam wczoraj, bo dzisiaj wracam późno do domu. A ja jutro na obiad takie coś zrobię KLIK |
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
Coś takiego jak tu KLIK albo tu KLIK
Placki robi się normalnie jak na ziemniaczane. Natomiast do sosiku to Tz użył mięska gulaszowego plus mrożonka chińska.
|
#4961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję
|
|
#4962 |
|
Zadomowienie
|
Hje Dziewczynki
![]() Przepraszam że się nie odzywałam, ale tydzień ostatni był mega intensywny i obfitował w niespodzianki- niestety niemiłe. Do tego doszły problemy z netem i w ogóle nie siedziałam na necie. A więc krótkie sprawozdanie: W środę moi współlokatorzy zrobili imprezę do 4 rano, z piciem, paleniem, nieznajomymi przewracającymi sie na korytarzu i klatce. Przypominam, że mają miesięcznego synka i całe te harce odbywały się przy nim. Był dym, ale to była tylko zapowiedź najgorszego. W czwartek okazało się, ze z małym nie jest dobrze. Matka (która przez cały dzień leczyła kaca kolejnymi piwkami) wieczorem wezwała pogotowie. Lekarz stwierdził że dziecko ma zapalenie płuc i jest odwodnione i że konieczna jest hospitalizacja. A ta idiotka zamiast ubrac siebie i dziecko powiedziała że ona ma dość szpitali i nigdzie nie jedzie. Na nic nie zdały się moje i Sebastiana perswazje. Na nic prośby i groźby lekarza. Uparta debilka. Pogotowie nie widziało innego rozwiązania więc wezwali policje. O 21 wpadli do naszego mieszkania kryminalni. Najpierw przekonywali ją żeby pojechała [ja w międzyczasie ubrałam i uspałam maluszka, który ledwo co oddychał]. Potem pogotowie zabrało dziecko, a ja na komisariat. Oczywiście były bluzgi, szarpanie. patologia jednym słowem. Ja zadzwoniłam do właściecieli że z tymi debilami nie będę mieszkać i teraz nie wiem czy mam szukać mieszkania czy oni się wyprowadzą. Na wszelki wypadek szukamy sobie jakiegoś miejsca do życia. Weekend spędziliśmy w domu. I trochę odreagowałam bo to wydarzenie dało nam popalić. pytanie mam do kraven: w miejscu gdzie trzymałam malucha (okolice dekoltu) wyszła mi wysypka: średniej wielkości czerwone kropki, nie bolą, ani nie swędzą. Pije wapno, ale już 3 dzień nie schodzą więc chce iść do apteki po jakiś środek. Możesz mi coś polecić? dodaja- przepraszam że jeszcze nie odesłałam tego formularza dla Twojej koleżanki, ale przez to wszystko plus zamieszanie w pracy (robiliśmy częstochowski tydzień przedsiębiorczości i było mega dużo pracy) dopiero wczoraj się za to zabrałam. obiecuję, że jutro rano wyląduje w Twojej skrzynce ![]() poza tym wczoraj kupiłam baleriny, o takie za 39 zł![]() i mam pytanko o jakieś pyszne przepisy na dania z cukinią co SPD mogą zaproponować?
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|
|
|
#4963 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie jutro będę robić. Wygląda smacznie i mam nadzieję, że taka będzie
|
||
|
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
snowdrop to co opisujesz nie miesci mi sie w głowie.mam nadzieje że tamci się wyprowadzą i będziecie mieć spokój.
ja dziś nic nie zrobiłam i nie zrobie aż nie wyjaśni się ważna dla mnie sprawa.siedzę jak na szpilkach ... trzymajcie za mnie kciuki miedzy 16 a 17 proszeeee
|
#4965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
sikoreczka chodziło mi właśnie o sposób podania bo nie znałam takiego
![]() ssnowdrop ta cała sytuacja to jakaś masakra. A co do dań z cukinią to ja zapiekam w piekarniku z różnymi farszami, z mięsem mielonym, z kurczakiem, z warzywami co mi przyjdzie do głowy albo robię jakieś zapiekanki z nią lub podsmażoną jako dodatek czy z innymi warzywami jak robię "warzywa na patelnię" ale świeże. zetafon ![]() Ja odkurzyłam, zmyłam podłogi i posprzątałam kuchnie, a TŻ łazienkę. Drugie pranie się pierze, a obiadek gotuje. Edytowane przez Kelpie Czas edycji: 2011-03-21 o 14:58 |
|
|
|
#4967 | |
|
kobieta za ladą
|
Cytat:
ja mam nadzieje ze zgłoszenie na policji zaalrmuje odpowiednie instytucje i dostaną kuratora i opieka społeczna też tam zagościszukajcie mieszkania poza tym jest takie coś ze rodziny z dzieckiem nie można eksmitować na bruk![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- zetafon
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
ssnow okropne rzeczy piszesz
![]() aż szkoda słów na to ![]() na cukinię : https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=3289
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
Ssnow
nawet nie mogę sobie wyobrazić co to za matka która skazuje własne dziecko na cierpienie,mam nadzieję ze matka zostanie ukarana,w wogóle takim ludziom to powinno się dzieci odbierać by nie doszło do tragedii.
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam silan hawajskie coś tam....i tak ślicznie pachnie
kupiłam póki co 1 litr i czekam na jakąś większą okazję ...ale ten starczy mi na ok 20 pran więc do tego czasu na pewno się coś znajdzie ... w ogóle w sobotę jest fajny zestaw mebli ogrodowych metalowych za 300 zł ( i dostaje się bon 150 zł czyli niby koszt mebli 150 zł ) i mi się strasznie podoba...a chciałam coś na balkon, o mamy duży, ale nam 2 krzesła wystarczą i nie wiem co robić orientujecie się może ile kosztują takie plastikowe meble ? stół i krzesła ??
|
|
#4971 |
|
Konto usunięte
|
Evilcia ten przepis wygląda pysznie, jak będe dzisiaj w biedro i będą cukinie to kupie i zrobie na obiad w piątek
![]() Ssnow współczuje przeżyć i też bym na Waszym miejscu szukała innego lokum, na temat wspólokatorów to sie wypowiadac nie będę bo głupota i nieodpowiedzialność ludzka nie zna granic spadam do domu, czeka mnie jeszcze podróż autobusem a potem tramwajem, ale nic to, byle do domuuuuuu |
|
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie w ogóle jest nie do pojęcia co się dzieje w tym kraju z dziećmi. Jak się chce prowadzić rodzinny dom dziecka, to dostaje się kasę na dziecko ... nie rozumiem, czemu nie mogą dać tej kasy rodzicom ( przecież nie wszędzie jest patologia, niektórzy starają się jak mogą, a dzieci im zabierają "bo nie ma warunków" ) a znowu w innych przypadkach dzieci przechodzą tragedię, ale warunki życia są ok i "oficjalnie nic złego się nie dzieje ...
|
|
|
#4973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
Eh, nadrobić nie idzie....
U mnie nie było prądu 3 dni, bo właściciel nie zapłacił rachunku ![]() Na uczelni jak zwykle, nauka, praca itp. ps. macie sposoby na zmniejszenie butów?
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Ssnow
brak mi słów...Zetafon
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
oj, chyba dziś się moja sprawa nie wyjaśni.może powiem o co chodzi.miała dziś ok.16 zadzwonić osoba która zajmuje się rekrutacją do jednej firmy, i zrobić rozmowę w języku obcym.jak widać jest prawie piąta a ten ktoś nie zadzwonił.wspominano mi że jest opcja telefonu jutro więc chyba jeszcze jest szansa że ucieknę z obecnej roboty.
|
|
#4978 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4979 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Póki co mamy mięsko na dwa obiady, poza tym łazi za mną również Twoja pieczarkowa. Chińszczyznę zrobię więc może w weekend. Cytat:
![]() Normalnie bym na księżyc tą "matkę" posłała! I chyba bym tego tak nie zostawiła. Ktoś odpowiedni powinien się tym zainteresować. Cytat:
![]() Aaaaaaaaa, myślałam że zejdę. Przegięłam chyba dzisiaj na siłowni i jak zeszłam z bieżni to fatalnie zakręciło mi się w głowie. I kręciło tak do wejścia do domu. Rzuciłam się na pomarańczkę szybko zjadłam i poprawiło się. Fatalne uczucie. A najdziwniejsze, że podczas ćwiczeń nie czułam się źle. Muszę coś do przekąszenia brać. TŻ padł - na 6 był dzisiaj w pracy i jeszcze podobno musi jechać. ![]() A później wybiera się do kina z kumplami, więc mam wolny babski wieczór i randkę z samą sobą. ![]() Aaaaa w sumie szkoda, że TŻ do tego kina idzie, bo kupiłam sobie słodkie gatki z narysowaną kokardą, mogłabym więc robić jako prezent. Będę musiała pozostać nierozpakowana do jutra.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-03-21 o 16:53 |
||||
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
snow to co ta ,,matka " wyprawia to przechodzi ludzkie pojecie
mam nadzieje ze dadza im kuratora i wogole ktos sie tym zajmie ja po kolejnych zakupach wrocilam zjadlam bulke z ziarnami ( na sniadanie zjadlam tylko serek wiec trzeba bylo juz cos bo 3 to troche obiadowa juz pora ale jak mam wolne to glownie mi sie pic chce i jem jakies mniejsze ilosci) dla tz-a pizza ale on zaraz do pracy rusza poza tym jak tz pojdzie to czeka mnie prasowanie dobrze ze jutro mamy razem wolne co do potraw z cukinii to ja robie : -placki tak jak ziemniaczane tylko z cukinia - cukinie zapiekana z kawalkami kurczaka , serem czasem jakas odrobina ryzu do farszu i pomidorek wszystko w kosteczke z pomidorka robi sie fajny sosik i na wierzch ser - cukinie zapiekana z miesem mielonym - leczo |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

ponadto żywienie w dużej mierze u babci P. wiec naprawdę wakacje nas dużo nie kosztują, a oboje uwielbiamy Gdynię 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

co SPD mogą zaproponować?
ja mam nadzieje ze zgłoszenie na policji zaalrmuje odpowiednie instytucje i dostaną kuratora i opieka społeczna też tam zagości

współczuje przeżyć i też bym na Waszym miejscu szukała innego lokum, na temat wspólokatorów to sie wypowiadac nie będę bo głupota i nieodpowiedzialność ludzka nie zna granic