|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
są cały czas proste, tylko na tym pierwszym zdjęciu były tak wygniecione od koczka
|
|
#4952 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko ze twoje wloski wg mnie ładne są, zero zniszczen i zadnego suchego siana.. A jak na moje z góry popatrzę to o matko :x a olejuje, Pilomaxa też używam, pokrzywa, drożdze(3 miesiace skonczone), Jantar... :/ i włosy nic nie lepsze chce sie zaopatrzyc w jakas dabur amla , te indyjskie olejki ale nie umiem zamawiać totalnie nie wiem o co chodzi w tym ![]() i nad henną mysle ale nie dal mi nikt dpowiedzi czy 1 opakowanie starczy na moje wlosy byłam w trzeciej aptece i nie mają ani Rzepy z joanny, ani serum z l'biotici a+e
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
dziś noc z alterrą morellą i na to papaja migdał
noc iście alterrowo-rossmannowa oby jutro włosy prezentowały się dobrze, bo jak nie to ![]()
|
#4955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wg mnie to zrozumiałe, że mając świadomość jak duży jest rynek kosmetyczny i ile w przeciętnej drogerii jest produktów wszelkiego rodzaju - do twarzy, do malowania, do włosów, do ciała, do farbowania, do stylizacji, do higieny intymnej, do zębów, nawet srajtaśmy do podcierania się - nie będę wymieniać więcej działów, bo wszystkie wiemy, że tego sporo. A w każdym z tych działów dziesiątki produktów. Nie iem jak można wymagać, żeby byle jaka ekspedientka - jak już ktoś nadmienił, która idzie do pracy, żeby pracować za psie pieniądze, a nie z powołania - znała składy każdego produktu, skoro nikt jej nawet nie dał możliwości przeszkolenia.A że czasem nie wiedzą gdzie co jest, to jest denerwujące. Ale wyobraź sobie sytuację, jak przychodzisz do pracy i się okazuje, ze na poprzedniej zmianie wszystko zostało poprzestawiane i stoi gdzie indziej niż wczoraj - i bądź tu mądry i znajdź
|
|
#4957 |
|
Zadomowienie
|
Struś pędziwiatr Was nie dogoni
jeden dzień mnie nie było o tu 6 str do nadrobienia, ale upór jest, spać się nie chce więc dałam radę![]() To chyba ja o czymś nie wiem możliwe, że jak zwykle kupiłam coś co miało być Castingiem trwałym a czytałam przed chwilą i takich nie ma Co nie zmienia faktu, że mi się szybko wypłukuje, mimo iż włosy wysokoporowate a takie to powinny chłonąć farbę jak gąbka![]() Teraz to wiem, i cieszę się bo w końcu zbliżam się do momentu w którym będę mogła powiedzieć "wiem co lubią moje włosy" Myślałam, że tak samo będzie po garnierze aik ale nie są aż tak spuszone, no nic będę eksperymentować dalej
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4959 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() podrzuci mi ktoś link do dej wcierki Joanny? często ktoś tu o tym wspomina, a ja ciągle zastanawiam się co to
|
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prosze: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...acniajaca.html |
|
|
|
|
#4961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwierz mi - rok temu niewiele mi mówiło słowo silikon w odniesieniu do kosmetyków. A ty potrafiłabyś, w czasie przed rozpoczęciem pielęgnacji, wymienić choćby ich charakterystyczne końcówki w nazwach? Nie bierz tego do siebie, ale - wątpię![]() Cytat:
![]() Na sucho nakładam rzadko i zazwyczaj nie wychodzi mi najlepiej ![]() ![]() Cytat:
Tak trudno uwierzyć, że przed sprowadzeniem reszty produktów chcą przekonać się czy w ogóle warto to robić? Do ekspedientki masz pretensje o zarządzanie sklepem?
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
relacja po nałożeniu na noc lnianego glutka: rano byłam w szoku, bo wszystko wchłonęło się we włosy, były świeże, nieprzetłuszczone, uniesione, i pofalowane (od warkocza). gdyby nie biały proszek na włosach wyglądający jak łupież (chyba nałożyłam za dużo żelu) mogłabym ich w ogóle nie myć
|
#4963 | |
|
Spaceroholiczka
|
Dajta se po szlagu, zamiast wykłócać się tu o ekspedientki i ich poziom wiedzy bądź nachalność
![]() Cytat:
![]() alex1989 - trzymam kciuki za ombre ![]() Nie wiem jakim cudem, ale moje włosy strasznie nabrały blasku i są takie milusie w dotyku ![]() Wczoraj jedynie przesadziłam z odżywką b/s, bo aż porobiły mi się strąki, a później puch |
|
|
|
|
#4964 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i że nie wymagam znajomości każdego składnika ....jak widac czytanie ze zrozumieniem dalej szwankuje i to nie tylko w wieku gimnazjalnym Cytat:
![]() jak zaczęłam brace jako barmanka też g*wno wiedziałam i tez nie miałam szkolenia jak robić drniki. sama we własnym zakresie musiałam się tego dowiedzieć siedziałąm po nocach i oglądałąm filmiki instruktazowe... bo mi było wstyd jak ktoś by do mnie podszedł a ja na moim stanowisku pracy nie byłabym zorientowana w "produktach" the rock wspomniała tez o tym że babka nawet nie wiedziała że taki produkt GP mają na stanie i jak dla mnie to jest porażka..... dobra dla mnie temat zamknięty wy macie takie podejscie ja takie Amen ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
sasasaja też bym podotykała milusie włosy a u mnie 4 dniowa szopa z pseudoloków
Edytowane przez alex1989 Czas edycji: 2012-07-21 o 10:02 |
|||||
|
|
|
#4965 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() U Ciebie szopa z pseudoloków? Nie wierzę
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
#4967 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#4968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy niewiedza o tym, gdzie stoi nowy produkt albo nieznajomość nazw każdej nowej firmy upoważnia do tego, że można ludzi nazywać idiotkami ![]() Ale masz rację, temat jest raczej wyczerpany ![]() Bardzo chciałabym zobaczyć efekt, na pewno, udanego ombre - baaardzo lubię takie wariacje na lokach i gdyby tylko moje włosy na to pozwoliły to nie wahałabym się ni chwili
|
|
#4969 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
boje się że mi źle rozjasni włosy a do tego zaryzykowałam z farbą bo kupiłam jakąs polskiej firmy za 7 zł, ale ma dobre opinie ![]() a jak nie wyjdzie to obetne sie na krótko bo ostatnio mi sie marzy taka "ostra" fryzurka
|
|
|
#4970 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4972 |
|
Zadomowienie
|
Letki offtop
Kojarzę Cię z nicka i wiem, że nie pleciesz bzdur i masz kawał wiedzy, odnośnie henny też. Nieistotne dla mnie jest w tym momencie, która z nas ma rację, bo to ważne, żeby się uczyć i chętnie się dowiem więcej. Wkurza mnie tylko jak ktoś jeszcze nie spróbuje, a już wie, że henna to samo zło. Oczywiście henna jak wszystko ma minusy i indywidualną kwestią jest czy dla niego przeważają one nad plusami czy nie. Ja tu też nie posądzam koleżanki o to, że stwierdziła, że henna to samo zło, bo absolutnie nie, tak tylko tłumaczę, czemu tyle osób się piekli o różne rzeczy powtarzane o hennie. Ile razy jest tak, że naprawdę komuś gorąco polecamy, ktoś ma mało włosów, wrażliwą skórę głowy itp, a ten ktoś "nie, bo..." i tu jakiś bzdurny argument, zupełnie niezgodny z prawdą. Wiesz na pewno o co mi chodzi. ![]() A ja dziś po raz pierwszy od dawna nie spałam w żadnym oleju i tak mi łyyyso. Ale wczoraj się naczytałam o tym, że zniszczone włosy można próbowac ratować i że farbowane też mogą być ładne, więc walczę o te swoje, choć są momenty, że mam nożyczki w głowie... Kłopot z tym, że moja obecna długość jest najdłuższą w życiu i żal mi każdego cm...
|
|
#4973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)![]() A żeby nie było tak, jak jest, to zamiast obrabiać tę ekspedientkę na forum trzeba było złożyć skargę, skoro takie rzeczy dzieją się nagminnie - przynajmniej jest szansa, że upomnienie od kierownika coś da (mówię serio)
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się zgadzam z The Rock, bo na prawdę w wielu Rossmannach tak właśnie jest, że ekspedientki same nie wiedzą co gdzie stoi i nie są w stanie w niczym pomóc
![]() W Krakowie to chyba typowe, a "odwiedziłam" tutaj jakieś 7 sklepów tej sieci. No i ogólnie między innymi dlatego ja Rossmanna nie lubię i robię zakupy gdzie indziej ![]() I jak można szanować czyjąś pracę skoro ta osoba jej nie szanuje? Bo skoro nie ma o niczym zielonego pojęcia to co ona tam robi? Brak szacunku do pracy + brak szacunku do klienta. Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2012-07-21 o 12:09 |
|
|
|
#4975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc nie orientujesz się w sprawie tak jak reszta dziewczyn z dużo dłuższym stażem i w jednym masz rację, następnym razem poproszę o rozmowę z kierowniczkąJak dla mnie rozmowa jest skończona ponieważ odbiega od tematyki wątku... ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
zgadzam się z tobą w 100%
|
|
#4976 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ciekawe to, może wypróbowałabym na mojego skalp-tłuścioszka, tylko szkoda, ze ten denat, jestem wrażliwcem i nie wiem jakby to zadziałało ![]() obecnie od czasu do czasu spryskuję sobie skalp eliksirem z green pharmacy, jak skończe ten psikacz to podziele się wrażeniami ![]() Cytat:
Ja zazwyczaj lniany glutek używałam jako stylizator, ale mieszane odczucia miałam, czasem był bardzo fajny, a czasem słaby, najbardziej podobał mi się jak dodałam soku z aloesu, więc polecam wypróbować Cytat:
|
|
#4977 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chyba, że tą jedną farbą wycieniujesz sobie kolor Ciekawa jestem efektu, na loczkach to wygląda lepiej moim zdaniem.Cytat:
Cytat:
Nawet jak jej poprzestawiają to jest za przeproszeniem jej zas***ny obowiązek żeby wiedzieć gdzie co leży, bo ona jest od tego aby POMÓC klientowi, a pomoc to także wskazanie półki, na której jest coś, czego my nie potrafimy znaleźć. Ja przykładowo pracowałam w sklepie z obuwiem i myślisz, że jak mnie nie było 2 dni w pracy to mnie tłumaczyło przed tym, że nie potrafiłam znaleźć butów, z którymi jakaś kobieta podeszła do kasy? Nie. Tak samo powinno być w większych sklepach kosmetycznych. Tak wracając do tematu włosów ![]() Czekam od 3 tygodni na Sesę, bo wydawało mi się, że zamówiłam na Allegro... tak... wydawało mi się W związku z tym uznałam to za znak i kupiłam w Tesco olej winogronowy. Premiera jutro
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4978 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do zakupów... gratulacje
|
||
|
|
|
#4979 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakby co będę je obcinac w uformowanych rulonikach żeby Ci było łatwiej je przyczepiać ![]() Cytat:
![]() już przy rozjasnianiu mocniej rozjasnie koncowki a potem będę próbowała uzyskać to przechodzenie poprzez fabre jak mi wyjdzie taka równa krecha odcinająca jeden kolor od drugie to wtedy się przemęcze miesiąc a przy następnym farbowaniu wyrównam całość ![]() i własnie to jest fajne że przy lokach można sobie pozwolić na drobne defekty przy farbowaniu bo to się nie rzuca tak w oczy . Daj znac jak winogronowy Zmierzyłam dziś włosy i mają 50,5 cm
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
weź, zapłakałabym się chyba na śmierć
weźcie już skończcie o tych ekspedientkach, bo czytać tego już nie można
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

są cały czas proste, tylko na tym pierwszym zdjęciu były tak wygniecione od koczka

tylko ze twoje wloski wg mnie ładne są, zero zniszczen i zadnego suchego siana.. A jak na moje z góry popatrzę to o matko :x a olejuje, Pilomaxa też używam, pokrzywa, drożdze(3 miesiace skonczone), Jantar... :/ i włosy nic nie lepsze

noc iście alterrowo-rossmannowa 

ale ciul praca to praca każda wymaga minimum wiedzy i zaangażowania i czy tu mowa o wielkich korporacjach które stwarzają warunki (szkolenia) czy też o zwykłych sieciówkach.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)