|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
Tak jak przewidywałam od 20 nie mogła spać do rana, więc była zmiana pieluszki i karmienie ok. 3. A ponieważ była wyspana, to chciała się bawić! Bardzo tarła dziąsła, więc posmarowałam jej Dentinoxem i chyba trochę pomogło, ale zasnęła dopiero przed 4, jak dostała dodatkowe 60 ml mleczka. Za to stękać zaczęła dopiero ok. 9, a zbudziła się na sobre przed 10, jak ją wyciągnęłam z łóżeczka do karmienia. Teraz szuka zębów. Czy Wasze dzieci też szukają zębów trzonowych? Ona jeszcze nie ma żadnych, a trze dziąsła głównie z tyłu.
|
|
|
|
|
#4952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ramiz.pl/edukacyjne-miekk...ki-p-1006.html Maciejka tak, Luśka też tak szuka ząbków
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-11-06 o 10:27 |
|
|
|
|
#4953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Sol biegnij do Orange i nie daj się spławić! Co za oszuści! Ja co prawda jestem w tej sieci od samego początku, jakieś 14 lat i odpukać nigdy mi żadnego numeru nie wywinęli ale to co zrobili Tobie to przekracza wszelkie granice
![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Nadalka a Ty potrafisz założyć? Bo faktycznie mało do końca a Hani nie ma
|
|
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ale miałam nockę ciężką... mały często się budził, do tego cały czas miał zapchany nosek i bardzo płakał przy odciąganiu... wsółczuję dziewczynom, które takie nocki mają częsciej ![]() teraz młody leży sobie na kanapie a ja mogłam spokojnie zjeść śniadanie ![]() Trzymamy kciuki za szczepienie Amelki ![]() Nadalko mam nadzieję, ze uda się Tobie zrzucić to co chcesz ja też zbieram się do tego ale zawsze cos stoi mi na drodze ![]() Linko u nas kupy wyglądają podobnie jak dziewczyny napisały, typowo żółtych nie ma często. Nie wiem jak dieta matki na to wpływa ale ja jem wszystko, mały nie ma problemów po moim jedzeniu.... Paula wg mnie powinnaś szczerze porozmawiać z mężem, tak nie może być. W końcu on tez jest ojcem i powinien aktywnie Ciebie wspierać, nie tylko zza komputera
|
#4955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewvzyny czy któras z was stosowała pieluszki bella happy?jakie są? |
||
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
my używiliśmy bella i już wiecej nie użyjemy. są strasznie sztywne,
ja tak średnio bym umiała , może ktoś jest chętny, jak nie no to mogę założyć ;p |
|
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Ja "na oko" ważę mniej, niż przed ciążą i wcale mi się to nie podoba. Jak będę jeść więcej żółtego sera, czekolady i ciasta, to powinnam trochę przybrać. Tylko ja wolałabym przybrać na twarzy i w biuście, a te kalorie pewnie pójdą w biodra. *** Mandi - za szczepienie
|
|
|
|
|
#4958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 15 idziemu na bilans, to zobaczę co powie pediatra....
|
|
#4959 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam próbki bella happy 1, które dostałam w szpitalu i byłu koszmarne
sztywne, krótkie i szerokie. Niunia miała poodgniatane nóżki i ciężko się je zakładało. Nigdy ich nie kupiłam
|
|
|
|
#4961 |
|
Zadomowienie
|
troszke mnie nie bylo ale u nas duzo zmian...wszystkich swietych straszny dzien dla nas do i tak odczuwanego smutku doszedl strach bo znow cos zaczelo ciec z ranki Laury...na szczescie okazalo sie to jednorazowe,potem dowiedzielismy sie ze bedziemy sie przeprowadzac na nasz domek wiec od piatku stres bez granic,codziennie do 23 walczymy o 6 pobudka praca,szpital itd...do tego wczoraj dowiedzielismy sie ze mala za tydzien w wtorek bedzie miala operacje zalozenia wentylka i bedzie mogla w weekend do nas dolaczyc wiec teraz musimy dac jeszcze wiekszy poweer...wiec widzicie duzo u nas nowosci w tym roku :P
Nasz dwumiesieczny klocem ma juz 3,250 i 48 cm!!!!!!! |
|
|
|
#4962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za dobre wieścidużo siły życzę
|
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sol orientujesz się w obecnych promo na pampersy avtiv baby ? Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4968 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
Ja
![]() My dziś też idziemy na szczepienie... Do tego muszę zabrać Dorotkę, bo siostrze męża wypadła praca (miała mieć wolne) i nie mam jej z kim zostawić... A w tej przychodni w niektórych miejscach jest tak ciasno że nie wiem czy wjadę podwójnym wózkiem.. i pewnie będzie podwójny ryk, bo Dorotka czasem solidaryzuje się z siostrą w płakaniu |
|
|
|
#4971 |
|
Wtajemniczenie
|
Natalka jak podajesz Idze mleczko z odrobiną kaszki to już tym smoczkiem "kaszkowym"? bo ja wczoraj kupiłam ten smoczek i ta dziura taka wielka mi się wydaje
|
|
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
mnie też to wkurzyło bo można powiedzieć że specjalnie pojechałam tyle kilometrów po głupie pampersy
![]() w super-pharm 2 paczki premium care 87,99 do 14.11 w delikatesach centrum 62szt nr 3 39,99 do 13.11 w stokrotce 82szt nr 4 55,99 do jutra w realu 96szt nr 3 59,79 do jutra spisałam tylko te co są na obrazkach, ale są różne rozmiary ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() za szczepienie---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- tak, ale za duzo jej leci i musze kupic mniejszy |
|
|
|
|
#4973 |
|
Wtajemniczenie
|
tzn. jaki chcesz kupić??
|
#4975 |
|
Wtajemniczenie
|
a jakiej firmy używasz??ja MAM i nie wiem jaki kupić, jeśli na noc chcę dać troszkę kaszki do mleczka, co by było bardziej syte, bo coś mi się ostatnio budzi koło 2, zasypia wcześniej niż przedtem, bo ok.19.30-20 i przez to wcześniejsze pobudki, a już było tak pięknie, że spała do 5....
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4977 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Znam
Albo u mojej siostry Cytat:
Dzięki za info, w takim razie powiem w przychodni, że chcę to rozbić. Oni najlepiej to by dowalili jeszcze mi pneumokoki i te obowiązkowe, wtedy wyszłoby chyba 5 wkłuć. Dla nich tak jest lepiej. Moja pediatra mówi natomiast, że z pneumokokami nie można łączyć jednej szczepionki, ale już nie pamiętam której, bo wtedy skutki mogą być ciężkie dla dziecka - nie że jakies przewlekłe, ale gorączka, wymioty, osłabienie organizmu, marudzenie itd. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A podobno ta mata jest do 18 miesiąca...Cytat:
U nas nocka całkiem ok, pobudka o 4, trochę zabawy do 4,30 i pobudka na dobre o 7,30. Nie ma tragedii Teraz maluch się bawi na macie, ja piję herbatkę i czekam na koleżankę ciężarówkę, która zaraz ma do nas przyjechać. A potem siostra
|
||||||
|
|
|
#4978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat mi facet sprzedający HTC sam wszystko wyłączył. Cytat:
Dzisiaj jest rozzłoszczona. Myślę, że przez dziąsła. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-06 o 11:45 |
||
|
|
|
#4979 | |
|
Zakorzenienie
|
ale słodko
Cytat:
dlatego ja wolę swój zwykły poczciwy telefonik. Byliśmy u księdza. Chrzest Misiunia 25.12 o 11.15 ![]() Okazało się że on u nas w domu mieszkał kilka lat ![]() wynajmował mieszkanie u poprzednich właścicieli. I odebraliśmy z Emilem rumaka z rycerzem z poczty Ten lew dla Dawidka też fajny fajne odgłosy wydaje
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka, ja mam podobnie z tym internetem, mam chyba 200 mb w abonamencie, a jak wkorzystam, to spada mi prędkość. Ale jak to faktycznie jest......
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

za szczepienie.
Ona jeszcze nie ma żadnych, a trze dziąsła głównie z tyłu.

ja też zbieram się do tego ale zawsze cos stoi mi na drodze
jakoś na przełomie 5/6 miesiąca dziecko powinno "chwytać" zabawki położone na klatce piersiowej rączkami i nóżkami 

za dobre wieści

Mały ma jakiś skok chyba, bo od wczoraj marudzi, jęczy, nic mu nie pasuje, nawet na rękach jest źle. I do tego mąż... Ja rozumiem, on pracuje, jak ma wolne, to i tak się zapisuje do pracy, więc musi czasem odpocząć, odreagować. No ale bez przesady... Od już dłuższego czasu wraca z pracy, zje i idzie na siłownie/grać w piłkę z kolegami. Ok, nic nie mówiłam. Ale od tygodnia-dwóch po powrocie zasiada przed komputer, najpierw ogląda samochody na allegro (choć mamy auto i zmieniać nie zamierzamy w najbliższym czasie), a potem gra. Później jęczy, że się nie może wyspać do pracy, ale grać gra do ciemnej nocy. Na nas w ogóle nie zwraca uwagi. Jeszcze do małego dojdzie, coś tam pogada chwilę do niego. Raz dziennie pobuja go chwilę w wózku i to by było na tyle. Ale ze mną nie ma potrzeby nawet porozmawiać. Mówi "no przecież się wami zajmuje". Tylko kiedy pytam? Wtedy, gdy wróci z pracy zajmie się z godzinę małym, a w tym czasie ja muszę posprzątać w domu. Taki mój odpoczynek. A mną się zajmuje w ten sposób, że przychodzi, gdy chce mu się seksu. Do tego wszystkiego muszę przez niego chodzić i non stop sprzątać. Bo nie potrafi uszanować mojej pracy. Nieważne, że dopiero odkurzałam, on wchodzi w ubłoconych butach na dywan. Rozrzuca swoje ubrania po wszystkich fotelach. Zje i nawet nie potrafi wynieść brudnych naczyń do zlewu, tylko zostawia na stole. Przedwczoraj byłam na przykład z małym na spacerze, w tym czasie tż grał w piłkę. Potem poszliśmy razem do jego rodziców na obiad. Zanim tż wjechał wózkiem do domu, poleciał po szczotkę, omiótł koła z błota i dopiero wjechał. Potem poszliśmy do nas, wiadomo koła przez drogę znów się ubłociły. Wjechał od razu na dywan. Był już wieczór, więc nie miałam czasu na odkurzanie, mały marudził, trzeba było go kąpać, karmić i usypiać. Wczoraj królewicz był taki zajęty sobą, że nie miał czasu zająć się Adasiem, tak więc do teraz mam piaskownicę w domu. Super po prostu