|
|
#4951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13
Cytat:
Cytat:
Siedze i wyje.
|
|
#4952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyj! Madra babka jestes! Strzel pifko i sie rozluznij
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;57832956]A taki byl cichutki i budzil się co 3-4h po porodzie,pamietasz? (poczytalam wątek po opisie porodu Cashmere
) i takci tych kapieli bez placzu zazdroscilam ![]() Moja cora to dzis niegrzeczna jest jakas, co chwilę musze krzyknąć "nie wolno!", poszła kotu krasc chrupki,jak on jadl,wywalila wszystkie pieluchy z opakowania, wywala zabawki za sofe, tuz po tym jak mowie żeby nie rzucala, a jak zabieram to krzyczy wściekłe. Chcialam przetrzymac jeszcze z pójściem na spacer,żeby druga drzemke zrobila,bo mzy i ☠☠☠☠zi więc długo nie pochodzę ale chyba juz sie zbiore...[/QUOTE] On cały czas jest cudowny, bo jest mój! to dziec, mały dziec, więc ma prawo płakać, krzyczeć i mieć gorsze dni a ja jako matka biorę to na klate, przykro mi tylko jak on płacze a ja nie mogę mu pomóc.---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Jaki to komentarz?
|
#4954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po za tym nie kupilam a jechac mi sie nie chce. Ja mam oc w proamie ale to nie moje zmartwienie jak cos. Ac gdybym brala to raczej w pzu bo jakos mam zaufanie.
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
No i ja też poczytałam wpisy sprzed roku... ech i oczywiście łzy mi lecą.
Gosiak chodzi Ci o wpis Domimy jak juz była po porodzie i jeszcze ze szpitala pisała o więzi która się tworzy przez całą ciążę itd?
|
#4956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki. Musze poczytać
Cytat:
ketotifen jest. Nam zyrtec pomógł Cytat:
U mnie sie wszystko psuje, spluczki w wc, w wannie to do zamykania odplywu. Codziennie coś i wygląda jakbym to ja psula Dzięki za opinie o stroju na chrzciny :-*
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś pracowity dzień miałam! Umyłam okna, oprocz Adkowego, odkurzanie sprzątanie takie grubsze, zasłony uff i jeszcze ćwiczyłam no dumna jestem z siebie 😝😁 choć nie do końca... Adka rozcięła sobie wargę górną od środka o ząbki... i ma ustka jak po botoksie ciut ehh Trochę krew się polała, trochę biedna pokrzyczała, bałam się że przy karmieniu będzie płakać przez to, ale nie uff Dzielna jest! Ale ja się ostro na początku wystraszyłam brrr Mam nadzieję że ząbkom nic nie będzie... A Adka dla odmiany dziś kochana, współpracowała ze mną 😘 mogłaby taka zostać
![]() Fajnie w tej kamerce widać było w nocy, że jak się przebudzi to ucha zająca szuka i tarmocha go dopóki nie znajdzie Idę się wykąpię i Was nadrobię 😘
|
#4958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
apropo "dobrych" rad... slysze je na okrągło... generalnie codziennie jakąś mądra głowa mi mówi hasła pt "wyspij się bo później nie będzie na to czasu " " zbieraj siły, bo będą Ci potrzebne -zwłaszcza do porodu" jeszcze słyszałam ostatnio od niedawno rodzącej matki - "oglądaj sobie film bo ja juz teraz nic nie mam czasu oglądać" - cholera jasna czy z pojawieniem się dziecka przypadkiem światy się nie kończy? Nienawidzę takich tekstów... często też mam zaje.biste hasła od tesciowej ze mi dziecko napewno nie będzie jeść, napewno nie będzie spać... no się to wyjątkowo wredna kobieta... " .. dochodze do wniosku ze jej tesciowa to czarownica..
|
|
#4959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Laski ja kompletnie utonelam w wątku sprzed roku po porodzie zniknelam na 3 miesiące i nie wiedziałam co tam i jak tam u Was a nadrobienie było niemożliwe korzystając z ciszy tutaj doczytuje tamte emocje ale był gwar wtedy ) tyle postów - istne szaleństwo tu nam uciekła Domima, Rosi, Rybcia, sunny, flight, Sonia. .. ehh szkoda (
|
|
|
|
|
#4960 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie pięknie! I elegancko! Cytat:
Ojj biduś :/ aż się boję tych kolejnych zębów, bo jedynki też średnio znosiła. Cytat:
Kiedyś dziewczyny mówiły ze można 😁 A co marudny był ? Czy Tobie się tak chciało wyjsć ? ![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;57832956]A taki byl cichutki i budzil się co 3-4h po porodzie,pamietasz? (poczytalam wątek po opisie porodu Cashmere ) i takci tych kapieli bez placzu zazdroscilam ![]() Moja cora to dzis niegrzeczna jest jakas, co chwilę musze krzyknąć "nie wolno!", poszła kotu krasc chrupki,jak on jadl,wywalila wszystkie pieluchy z opakowania, wywala zabawki za sofe, tuz po tym jak mowie żeby nie rzucala, a jak zabieram to krzyczy wściekłe. Chcialam przetrzymac jeszcze z pójściem na spacer,żeby druga drzemke zrobila,bo mzy i ☠☠☠☠zi więc długo nie pochodzę ale chyba juz sie zbiore...[/QUOTE] A moja mnie zadziwiła, mąż jej podniesionym głosem mówił że do muchy psa nie wolno i teraz jak idzie tam to wystarczy że ha głośniej powiem nie wolno i Ada jakby wkurza się focha zarzuca ale nie wkłada łapek ufff Psa też już tak nie ciąga jak po łapkach dostała lekko. Także może da się okiełznać te nasze małe kochane![]() Cytat:
Niby tak, ale ten podgląd to tylko u Adki w pokoju I jak zakupy się udały ? Ja jutro ruszam ![]() Cytat:
Ehhh i dobrze że wzięłaś sprawy w swoje ręce, tak by może w nieskończoność go zwodzili. Ahh te gorące podlasie My w końcu nie wyszłyśmy przez tą wargę... się wystraszyłyśmy obie.Cytat:
Ehh kochana u Ciebie to już niema z czego ujmować :/ oby z butlą zaskoczyło w końcu ! ✊🏻✊🏻
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
U nas znowu wieczór pod znakiem ryków. Niech ten ząb się już przebije 😥
Jutro rano idziemy do lekarza, chce żeby go osluchal. Będę spokojniejsza że poza katarem nic się nie dzieje. A święta za pasem i będzie pozamykane. Wkrecilam się i czytam nasz stary wątek z poczekalni. Jak to było cudownie! Jak sobie przypomnę to chce jeszcze jedno dziecko by znowu to przeżyć. 😍 W ciężkich chwilach włącza mi się czerwona lampka i wtedy już sama nie wiem. ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- VIOLKA młody coś marudzil, i widziałam że chce spać ale uspac się nie dawał. Nie lubię z nim walczyć o sen, bardzo nie lubię...
|
|
#4962 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta teściowa Domimy rzeczywiscie krakaczka! Cytat:
Ja tylko weszłam i trafiłam na Twoj poród, przeczytałam 2 zdania jakoś słabo mi się zrobiło he i wyłączyłam Cytat:
Hehe niema to jak nadrobić po roku zaległości
|
|
#4963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
|
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- nowy watek, zapiszcie sobie ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post57852596
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie, że od dziś jestem juz na urlopie wypoczynkowym... Eh. Nie chce. Boże, jak ja wrócę do pracy bez tej mojej Zosieńki...
|
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
piona. ja od 5 dni :P
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już skończyłam macierzyński
Dziś trzeci dzień urlopu wypoczynkowego. Buuu ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- :d :d
|
#4969 |
|
Zadomowienie
|
Hejka dziewczyny
Stwierdziłam, że czas was odwiedzić Wszystkiego najlepszego dla naszych roczniaczkow Ja się nie mogę naszej imprezki doczekać
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z tego wątku to pamietam tyle, ze wszystkie rodziły a ja nie ... I jak ostatkiem sił po porodzie, zamiast odpoczywać to na Wizaz, ze urodziłam hehe
|
|
|
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeju jak ten zegar tyka... Co raz blizej bedzie buu i będziemy się wykruszać. Ja muszę w końcu jechać wypisać!
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Do samego końca :p tak bardzo nie chciała wyjsć, ze komentarze lekarzy, jak to teraz zszyć - mój brzuszek biedny- aż mnie zmroziły hehe. Ale jak zaczęła krzyczeć jeszcze ze wspomnianego brzucha - i już wiedziałam, ze wszystko jest w porządku, ze żyje - ta ulga, nie do zapomnienia ️
|
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
Jak bylam dziś na spacerze to poszłam trasa, gdzie byłam ostatni raz sama przed porodem (chyba ze dwa dni). I te słońce też mi przypomina czas jak się Szymi rodził. Strasznie sentymentalna się zrobilam. 😜
|
#4975 | ||
|
Konto usunięte
|
Ale Gosiak wykopalas komentarz,faktycznie straszna ta teściowa, no ale Olaf na szczescie ladnie je chociaż
Cytat:
moja dziś pierwszy raz do kota miski wystartowala,tak to nieraz tylko się przyglądala jak on je. Od wczoraj się jej taka przekora jakas zalaczyla i jak pokrzykuje to tak ręką macha,normalnie jak Twoja na filmiku a o co Adka bidna warge rozwalila,upadla gdzies?Cytat:
![]() HANKA przykro mi, ze katar Filipa jako alergiczny zdiagnozowany, ale ten katar to dopiero niedawno się pojawil, tak? Kciukam, żeby mu jednak przeszedl ✊ CASHMERE, buziaki dla Szymka, żeby dobrze pospał jednak. To czwórki juz mogą go tak meczyc? |
||
|
|
|
#4976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hehe do Twojego porodu nie doszłam jeszcze )Kurcze tak czytam ze zastanawialyscie się co u nas a ja nawet znać nie dałam Nie ma, a jednak potrzebny
|
|
|
|
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis z kiero wlasnie o urlopie gadalam. Od 11 kwietnia zaczynam.. 3 miesiace wypoczynkowego :P
|
#4978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też dokładnie pamietam ten czas, było tak słonecznie jak dziś i pamietam to podniecenie jak wracaliśmy z kliniki slonce po galach biło Adka spała. W domu na przewijaku położyliśmy eskimoska (taki stroj eskimoskowy miała) i tak wpatrywaliśmy się w to szczescie, a ona ciągle spała i promienie słońca się przebijały do jej pokoju ahh cudnie 😍 ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;57855216]Ale Gosiak wykopalas komentarz,faktycznie straszna ta teściowa, no ale Olaf na szczescie ladnie je chociaż O to ekstra,ze Adka taka posluszna moja dziś pierwszy raz do kota miski wystartowala,tak to nieraz tylko się przyglądala jak on je. Od wczoraj się jej taka przekora jakas zalaczyla i jak pokrzykuje to tak ręką macha,normalnie jak Twoja na filmiku a o co Adka bidna warge rozwalila,upadla gdzies?anp szkoda. Tez troche wtedy jak rodzilam to przegapilam wpisow,a dzis zerknelam,że np. GOSIAK relacje na bieżąco z porodu wpisywala,fajne to ![]() HANKA przykro mi, ze katar Filipa jako alergiczny zdiagnozowany, ale ten katar to dopiero niedawno się pojawil, tak? Kciukam, żeby mu jednak przeszedl ✊ CASHMERE, buziaki dla Szymka, żeby dobrze pospał jednak. To czwórki juz mogą go tak meczyc?[/QUOTE] Adka przestała już nam tak wygrażać tym paluszkiem się układa chyba ta nasza mała kierowniczka![]() Tak upadła i o podłogę pierdyknęła brrr
|
|
#4979 |
|
Rozeznanie
|
Edit: dałam znać ! Wyrzuty sumienia juz sobie poszły ;p
|
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

) i takci tych kapieli bez placzu zazdroscilam
to dziec, mały dziec, więc ma prawo płakać, krzyczeć i mieć gorsze dni a ja jako matka biorę to na klate, przykro mi tylko jak on płacze a ja nie mogę mu pomóc.
po za tym nie kupilam a jechac mi sie nie chce. 

️