Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-22, 09:38   #4951
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Najlepszego dla Hani i Beniego

U nas noc super. Sen od 20 podbudka o 2 i 6 i 8.30. Teraz już zabawa na macie. Ja jem śniadanie.
Maja śpi w body dł rekaw i pół spiochy. Przykryta kocykiem. Po pierwszym karmieniu zostaję ze mna pod kołdrą

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Agusia jak u Ciebie dzialanie słodu?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 10:17   #4952
zabciajs
Zakorzenienie

Moze to jest pomysł z tym windi? Musze poczytać o co w tym chodzi i jak sie tego uzywa.

Gabi od dlugiego czasu się probuje smiać, fajne dzwięki wychodza i ksztusi sie przy tym A wczoraj przy wycieraniu pach ręcznikiem sie tak śmiesznie fajnie chichrala, musi mieć niezłe łaskotki
A dziś od rana gada, krzyczy jak szalona A cos milcząca była ostatnio.

Mialysmy sie wybrac na zakupy. Kupic pojemniczki do mrozenia, pudełko na te wszystkie gryzaki i pare koszyczków na pierdółeczki. Ale jest taka pogoda, ze masakra. Zimno jak cholercia, wiec chyba damy sobie spokoj aby tego kataru nie pogorszyć. Co innego gdybysmy mogly to zalatwic na nogach wtedy w chuste na to polar i mozna ruszac. Ale z auta do chusty, z chusty do auta i znow do chusty. W tym wypadku są wielkie plusy mieszkania w mieście. Choć do niektorych sklepow i tak daleko.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-09-22 o 10:20
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 10:43   #4953
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Madziuś jaka u Was roznica wieku?

Justyna wow, ja sobie nie wyobrazam bycia w ciazy przy tak małym dziecku, podziwiam

Marzy mi się...konkretne posprzątanie. Ale mam marzenia Ale od 3 tyg mnie szlak trafia.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Nie jestem w dobrej kondycji ostatnio, bo nie mam dluzszej chwili bez dziecka. Nawet (sorry za okreslenie) na wysranie sie bez stresu.
Nie zrozumcie mnie zle,kocham spedzac czas z Gabi ale od 3-4 tyg ciagle to troche duzo. Co innego jakby spala sama i dlugo w dzien, zrobilabym wtedy milion rzeczy.
3 lata i 7 miesięcy różnicy
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 10:43   #4954
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Moze to jest pomysł z tym windi? Musze poczytać o co w tym chodzi i jak sie tego uzywa.

Gabi od dlugiego czasu się probuje smiać, fajne dzwięki wychodza i ksztusi sie przy tym A wczoraj przy wycieraniu pach ręcznikiem sie tak śmiesznie fajnie chichrala, musi mieć niezłe łaskotki
Mojemu pomaga na bączki a czasem i kupka pójdzie jeśli już była na "wylocie".

Mój mały ma na szyi wczoraj tatuś szyjkę chciał mu umyć to przyciskal głową i chichotal żeby nie dać mi dotknąć. I bardzo chichocze jak go całuje w szyjkę z boku
Dodalabym Wam filmik ale nie wiem jak ;( muszę pokombinowac

Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 10:44   #4955
madzius90
Zakorzenienie

Dzanet trzymam !
Choć mam nadzieje ze szybko poszło i jesteście już po wizycie
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 10:50   #4956
Lena_Marlena
Rozeznanie

Chciałam jeszcze was zapytać o te kupki właśnie. Skoro dokarmiam mm to myślicie że powinny być codziennie?
Franus ma problemy z nimi. Ja początku dostawał bebiko i wcale nie robił, za każdym razem pomagałam. Zmieniliśmy na hipp bio combiotik i było super, co drugi dzień piękna kupka. A teraz znów się zepsuło, chyba przez Wit D. Wcześniej nie podawalam bo słońce itp, dawałam tylko w brzydkie dni. A ostatnio dawałam cały czas bo taka pogoda nijaka. No i teraz znów nie może poradzić sobie z kupka.
Myślicie że powinnam go dopajac? Chciałam mu dac na próbę trochę wody ale nawet nie zassal.
Wit D już odstawiłam. Od przedwczoraj nie daje ale kupki nadal nie ma.

Stary 2016-09-22, 10:53   #4957
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Najlepszego dla Hani i Beniego

Moj synek pogodzinoe gadania w lozeczku usnol dwie godzinki i placz, smok nie dzialal. Mam dosc tak szczerze, nie wiem o co chodzi ze slabo spi.

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Gabrys spi w body i pajacu z dl rekawani, w rozku i ostatnio jeszczw kocykiem okrecam, a i tak ma letni kark. W pojoju ok 18 st. Dzis nawet troche grzalismy zeby bardziej nie spadla
Gdzie kupiłaś taki duży rożek? Bo te standardowe to na noworodki
Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Najlepszego dla Hani i Beniego!!!
och, nawet nie zauważyłam, że Krzyś jest od nich równy miesiąc starszy, o 23 bedzie miał 4 miesiące <3 a zarówno hania jak i Benio ważą więcej od Krzysia
Hania za 2dni kończy 4m-ce a waży ok 5400 ale dzieci przybierają we własnym tempie
Btw nie dam sobie wmówić, że dzieci na mm sa zbite i szybciej przybierają oraz, że butelką przekarmie dziecko
Cytat:

Mialysmy sie wybrac na zakupy. Kupic pojemniczki do mrozenia, pudełko na te wszystkie gryzaki i pare koszyczków na pierdółeczki. Ale jest taka pogoda, ze masakra. Zimno jak cholercia, wiec chyba damy sobie spokoj aby tego kataru nie pogorszyć. Co innego gdybysmy mogly to zalatwic na nogach wtedy w chuste na to polar i mozna ruszac. Ale z auta do chusty, z chusty do auta i znow do chusty. W tym wypadku są wielkie plusy mieszkania w mieście. Choć do niektorych sklepow i tak daleko.
Spróbuj windi przy problemach z brzuszkiem u Nas była ulga.
Też muszę koszyczek na gryzaki kupić

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 11:11   #4958
australia87
Zakorzenienie

My się meldujemy ze spaceru. Przegapiłam pierwsze oznaki zmęczenia i w domu był taki ryk, że nawet zębów nie zdążyłam umyć
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 11:15   #4959
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Chciałam jeszcze was zapytać o te kupki właśnie. Skoro dokarmiam mm to myślicie że powinny być codziennie?
Franus ma problemy z nimi. Ja początku dostawał bebiko i wcale nie robił, za każdym razem pomagałam. Zmieniliśmy na hipp bio combiotik i było super, co drugi dzień piękna kupka. A teraz znów się zepsuło, chyba przez Wit D. Wcześniej nie podawalam bo słońce itp, dawałam tylko w brzydkie dni. A ostatnio dawałam cały czas bo taka pogoda nijaka. No i teraz znów nie może poradzić sobie z kupka.
Myślicie że powinnam go dopajac? Chciałam mu dac na próbę trochę wody ale nawet nie zassal.
Wit D już odstawiłam. Od przedwczoraj nie daje ale kupki nadal nie ma.

A pijesz koper włoski? Ja polecam bo u mnie codziennie kupa albo i dwie.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-22, 11:18   #4960
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
A pijesz koper włoski? Ja polecam bo u mnie codziennie kupa albo i dwie.

Jak ja będę Piła to małemu pomoże?
Czytałam kiedyś o nim, ale później trafilam na jakiś artykuł że może też zaszkodzić i jakoś tak nie brałam tego pod uwagę.

A jak jest z jabłkami? Bo też mam sprzeczne info. Pomoga małemu jeśli będę jadła? Jakie ilości?

A czy coś z mojej diety na niego może dzialac zatwardzajaco?

Stary 2016-09-22, 11:26   #4961
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Madzia ja mam ze Smyka rozek, ale nawet nie wiem jaki wymiar. Gabrys ledwo sie w nim miesci ale jeszczevidzie go zapiac. A teraz jak dodatkowo kocykiem przyjkrywam to sie tak nie wyplatuje.

Paulina, najlepszego dla Krzysia

Uff Gabrys po porannym karmieniu po godzinie usnol jeszcze i po 10 wstal, dobrze bo troche nocke odespalam. Mimo wszystko jestem zmeczona. Trzeba dzis powoli sie doprowadzic do porzadku na wyjazd jutro spakowac.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 11:26   #4962
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Jak ja będę Piła to małemu pomoże?
Czytałam kiedyś o nim, ale później trafilam na jakiś artykuł że może też zaszkodzić i jakoś tak nie brałam tego pod uwagę.

A jak jest z jabłkami? Bo też mam sprzeczne info. Pomoga małemu jeśli będę jadła? Jakie ilości?

A czy coś z mojej diety na niego może dzialac zatwardzajaco?

Ja od samego początku pije koper i kompot z jabłek i nie zaobserwowalam jakis złych rzeczy. Jeszcze problemu z kupa nie miałam. Jeden dzień nie było a potem poszły 3. Bólu brzuszka tez nie było.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-22, 11:27   #4963
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Co do kup - moj prawie 3 mc a nadal co karmienie kupa. Normalne? I to najczesciej wyciekajaca przez plecy :/

Edytowane przez justynan01
Czas edycji: 2016-09-22 o 11:40
Stary 2016-09-22, 11:29   #4964
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
My się meldujemy ze spaceru. Przegapiłam pierwsze oznaki zmęczenia i w domu był taki ryk, że nawet zębów nie zdążyłam umyć
U mnie marudzenie przed drzemka ponad godzine i głupia że wózka nie wzięłam i na dwór nie wyszłam. Ale bez śniadania średnio
Cytat:
Madzia ja mam ze Smyka rozek, ale nawet nie wiem jaki wymiar. Gabrys ledwo sie w nim miesci ale jeszczevidzie go zapiac. A teraz jak dodatkowo kocykiem przyjkrywam to sie tak nie wyplatuje.

Paulina, najlepszego dla Krzysia

Uff Gabrys po porannym karmieniu po godzinie usnol jeszcze i po 10 wstal, dobrze bo troche nocke odespalam. Mimo wszystko jestem zmeczona. Trzeba dzis powoli sie doprowadzic do porzadku na wyjazd jutro spakowac.
Pewnie jesteś mega szczęśliwa z,wyjazdu i spotkania z bliskimi

Sophia Loren
Stary 2016-09-22, 11:41   #4965
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Co do kup - moj prawie 3 mc a nadal co karmienie kupa. Normalne?
Mysle ze może ma taka przemianę mnie zawsze śmieszy gdy Maja zje a zaraz kupa... i juz pusty brzusio.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-22, 11:54   #4966
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Jesteśmy po poradni. Nie przyczepili się do niczego. Kontrolne badanie moczu co dwa tygodnie, wizyta za dwa miesiące, kontrolne usg brzucha w pierwszym wolnym terminie, czyli na styczeń
Mała była grzeczna, dzielna dziewczyna!
Trochę posiedzialysmy bo rejestracja była już od 7 a lekarz przyjmuje od 10. Byłyśmy po 9 i już byłyśmy jako 10te, szok! Pewnie ci co bliżej mieszkają byli się rano zapisać, bo oczywiście trzeba osobiście
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 12:08   #4967
Madzia9999
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65586736]Jesteśmy po poradni. Nie przyczepili się do niczego. Kontrolne badanie moczu co dwa tygodnie, wizyta za dwa miesiące, kontrolne usg brzucha w pierwszym wolnym terminie, czyli na styczeń
Trochę posiedzialysmy bo rejestracja była już od 7 a lekarz przyjmuje od 10. Byłyśmy po 9 i już byłyśmy jako 10te, szok! Pewnie ci co bliżej mieszkają byli się rano zapisać, bo oczywiście trzeba osobiście[/QUOTE]
Super, że tak w miarę sprawnie poszło! Ja bym pewnie szybciej prywatnie na usg poszła, ake js totalną uwagę na nerki zwracam z powodu swoich problemów. Ciekaww o której ludzie przychodzą czekać do rejestracji :/ jakby nir można było zapisac sie na dany dzień a nie siedzieć i czekać. terminy na nfz to tragedia. W Łodzi np na odetkanie kanalika lzowego czeka się ponad 3m-ce :/ chyba, że przez szpital na 3dni to miesiąc. Bez sensu.
Dziś idę prywatnie bo czekać tyle czasu nie będziemy

Sophia Loren
Stary 2016-09-22, 12:36   #4968
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65586736]Jesteśmy po poradni. Nie przyczepili się do niczego. Kontrolne badanie moczu co dwa tygodnie, wizyta za dwa miesiące, kontrolne usg brzucha w pierwszym wolnym terminie, czyli na styczeń
Trochę posiedzialysmy bo rejestracja była już od 7 a lekarz przyjmuje od 10. Byłyśmy po 9 i już byłyśmy jako 10te, szok! Pewnie ci co bliżej mieszkają byli się rano zapisać, bo oczywiście trzeba osobiście[/QUOTE]
Świetnie Brawo dla dzielnej Hani Ale terminy na nfz to faktycznie porażka...
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 12:40   #4969
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Gdzie kupiłaś taki duży rożek? Bo te standardowe to na noworodki

Hania za 2dni kończy 4m-ce a waży ok 5400 ale dzieci przybierają we własnym tempie
Btw nie dam sobie wmówić, że dzieci na mm sa zbite i szybciej przybierają oraz, że butelką przekarmie dziecko

Spróbuj windi przy problemach z brzuszkiem u Nas była ulga.
Też muszę koszyczek na gryzaki kupić

Gabi konczy 4 miesiace dopiero 7go, a tydzirn temu waga 6,5 kg tylko na piersi takze ten

Madzia czyli jednak zdecydowalas sie na odetkanie?

Gdzie kupie to windi? Tylko przez neta czy np w aptece dostane?

Bylam w pepco, Mała z babcią została. Uwinełam się, a one w najlepsze bawiły się, moglam jeszcze na jakieś zakupy skoczyć.Ale stres, bo ona roznie głodna, choć te przerwy ostatnio zaczynaja sie wydłużać. Ale mimo wszystko raz tak raz tak, a nie chce aby z głodu płakała.
Mam pojemnik na grzechotki!
Koszyczki na pierdółki i pudełka do mrozenia. Dynia i cukunia czekają.
Mam pytanie dodawac wody do nich jeśli na parze gotuje? Do marchewki dodalam, bo ona mało wody ma. Nie wiem jaką konsystencje ma takie jedzenie dla dzieci, bo styczności nie niałam.

Jak ja ostatnio sie rozpisuje

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Dzanet dobre wieści

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-09-22 o 12:42
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 12:45   #4970
PikPik09
Raczkowanie

my też po lekarzu. obadał Beniego i gardło odpada, katar się kończy brzuszek miękki i osłuchowo przepływy też dobrze. dał mi ten debridat i skierowanie na bad.moczu. jeśli w badaniu nic nie wyjdzie to wg niego najprawdopodobniej ... ząbki... w domu dałam debridat i jest o tyle lepiej ze spi w chuscie.inaczej nie ma mowy.i tez plakal zanim go zamotalam. z jedzeniem ostrozny jakby jednak ząbki.tak więc narazie na dwoje babka wróżyła. dzisiejsza noc-oby była lepsza,
a łapanie siusków na 8.35 jutro.
DZIEWCZYNY JAK PRZELEWACIE Z TEGO WORECZKA DO FIOLKI??nie wyobrazam sobie tego o ile cos w ogole zlapie...
piękna miesięcznica nie ma co...

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Świetnie Brawo dla dzielnej Hani Ale terminy na nfz to faktycznie porażka...
widzialam taka fotke na fejsie. na zdjeciu dłuuga kolejka w przychodni. i napis:dlaczego kolejki do lekarza są takie dlugie? wszystkim wiadomo, że najlepiej czas goi rany....
Stary 2016-09-22, 12:52   #4971
Konto usunięte

Cytat:
Super, że tak w miarę sprawnie poszło! Ja bym pewnie szybciej prywatnie na usg poszła, ake js totalną uwagę na nerki zwracam z powodu swoich problemów. Ciekaww o której ludzie przychodzą czekać do rejestracji :/ jakby nir można było zapisac sie na dany dzień a nie siedzieć i czekać. terminy na nfz to tragedia. W Łodzi np na odetkanie kanalika lzowego czeka się ponad 3m-ce :/ chyba, że przez szpital na 3dni to miesiąc. Bez sensu.

Madzia kciuki -za dzisiaj, będzie dobrze!
Gdyby w moczu wychodziło coś nie tak to też bym poszla prywatnie na usg. Ale jedno już miała i nic nie wykazalo, kolejne w okolicach pol roku to tak akurat

PikPik ja nie przelewam. Łapie do pojemnika. I dziewczynki gorzej, wyobraź sobie jak to u nas wygkada to zaraz ci się lepiej będzie pobierać u Beniego
Już zęby ... znowu ten cyrk od nowa, eh!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 13:10   #4972
Honcia
Zakorzenienie

Najlepszego dla Hani, Benia i Krzysia
Cytat:

Kciuki
Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
my też po lekarzu. obadał Beniego i gardło odpada, katar się kończy brzuszek miękki i osłuchowo przepływy też dobrze. dał mi ten debridat i skierowanie na bad.moczu. jeśli w badaniu nic nie wyjdzie to wg niego najprawdopodobniej ... ząbki... w domu dałam debridat i jest o tyle lepiej ze spi w chuscie.inaczej nie ma mowy.i tez plakal zanim go zamotalam. z jedzeniem ostrozny jakby jednak ząbki.tak więc narazie na dwoje babka wróżyła. dzisiejsza noc-oby była lepsza,
a łapanie siusków na 8.35 jutro.
DZIEWCZYNY JAK PRZELEWACIE Z TEGO WORECZKA DO FIOLKI??nie wyobrazam sobie tego o ile cos w ogole zlapie...
piękna miesięcznica nie ma co...

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

widzialam taka fotke na fejsie. na zdjeciu dłuuga kolejka w przychodni. i napis:dlaczego kolejki do lekarza są takie dlugie? wszystkim wiadomo, że najlepiej czas goi rany....
A uszka? U nas takie objawy byly przy początkach zapalenia uszka. Aa i moczu nie przelewalam, włożyłam z woreczkiem do pojemnika. A najlepiej łapać bezpośrednio do pojemnika...

Dzanet brawo za badania i wyniki

Noc zaczeła się u nas wczoraj o 23, wcześniej usypiała na 2minutki i płacz... Dopiero pidanie kolejnych 6kropel Espumisanu pomogło... Dziś obudziła się z płaczem i albo śmieje się w głos albo ryczy na pełnej syrenie... Spacer trwał 2minuty bo tak się darla, że wrócilyśmy. Nie wiem o co kaman ale przy piersi też cyrki robi. Jeśli do jutra tak będzie to idziemy do lekarza

Edytowane przez Honcia
Czas edycji: 2016-09-22 o 13:11
Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 13:13   #4973
ania230
Zakorzenienie

Ja siuski z woreczka pobralam strzykawka. Tak polecila. pielęgniarka.

Madziu kciuki!!
Dzanet dobre wieści

My miałyśmy wyjść na spacer a tu deszcz....wiec zamotalam Maje i śpi w chuscie.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Soffinko... idezwij sie . Mam sprawę do Ciebie.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-22, 13:18   #4974
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Dzanet super ze jest lepiej, a kolejki do lekarzy i na usg, szkoda gadac

Madzia, ciesze sie ze spotkam sie z rodzina, ale mieszkanue w dwoch domach zalatwianie waznych spraw mnie przeraza tym baedziej wszedzie z malym dzieckiem

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Pikpik wspolczuje, moze to zeby. W sumie lepiej zeby niz inne choroby

Stary 2016-09-22, 13:29   #4975
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Co do kup - moj prawie 3 mc a nadal co karmienie kupa. Normalne? I to najczesciej wyciekajaca przez plecy :/
Przy kp normalne

Cytat:

Gdzie kupie to windi? Tylko przez neta czy np w aptece dostane?
Ja kupuję w aptece. Mają nawet na sztuki, bo jest to dość drogie, za 7szt zapalcilam ok 25 zł. Jeśli u Ciebie będzie taka opcja to możesz wziąć mniej i zobaczyć czy u Was zadziała

Stary 2016-09-22, 13:36   #4976
Radena
Zadomowienie

Wszystkiego naj dla Hani,Benia i Krzysia:-* rosnijcie zdrowo Dzieciaczki:-*
Dziewczyny, mojej kuzynki dziecku wyszedł ząbek 4 dni temu,jak miał niecałe 5 miesiecy,więc te zęby jak najbardziej możliwe
Pytanie,jak długo Wasze dzieci jedzą z cycka? Bo Basi się jakoś te czasy jedzenia za bardzo nie skracają,nadal 40-50 minut,czasem godzina. I jak tu gdzieś wyjść?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Byłam z mamą na baziokach najpierw Basia siedziała z mamą,a potem ze mną. W 2 godziny się uwinelysmy,karmienie w aucie zaliczone,oczywiście pan na parkingu się musiał gapic,ale się pozakrywalam pieluszka to szybko zrezygnował:p
Kupiłam sobie kiecke na wesele,a potem jeszcze mama dokupila mi drugą, 2 kominy, bodziaka dla Basi, także zakupy nawet udane
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 14:35   #4977
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
My juz nie śpimy - i tak jest codziennie o tej porze
Ale Ignas zawsze wyspany i w dobrym humorze kładę go na macie i z godzine sie bawi jak sie zmęczy to idzie spac na kolejna godzine czy dwie ka wtedy sprzątam dom jem ogarniam siebie potem spacer
To nasz dzien
Mam pytanie : jak ubieracie dzieci do spania i czym przykrywacie? Ignas spi w samym pajacu i przykrywam go kocykiem, kaloryfery jeszcze zimne ale śpimy w sypialni w trójkę wiec jest ciepło a ten w nocy odkryty buzia i rączki lodowate wsadziłam go do śpiworkach ale nic nie pomogło :/

---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ----------

Jedziemy dzis na szczepienie ...

Dzanet kciuki za Hanię i buziaki
Rączki chyba będą zimne bo trzyma je w górze.
Myślę, że śpiworek wystarczy a pod to pajacyk. Później, jak zrobi się zimniej to możesz ubrać body z krótkim rękawem pod pajaca

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 14:44   #4978
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj dla Hani,Benia i Krzysia:-* rosnijcie zdrowo Dzieciaczki:-*
Dziewczyny, mojej kuzynki dziecku wyszedł ząbek 4 dni temu,jak miał niecałe 5 miesiecy,więc te zęby jak najbardziej możliwe
Pytanie,jak długo Wasze dzieci jedzą z cycka? Bo Basi się jakoś te czasy jedzenia za bardzo nie skracają,nadal 40-50 minut,czasem godzina. I jak tu gdzieś wyjść?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Byłam z mamą na baziokach najpierw Basia siedziała z mamą,a potem ze mną. W 2 godziny się uwinelysmy,karmienie w aucie zaliczone,oczywiście pan na parkingu się musiał gapic,ale się pozakrywalam pieluszka to szybko zrezygnował:p
Kupiłam sobie kiecke na wesele,a potem jeszcze mama dokupila mi drugą, 2 kominy, bodziaka dla Basi, także zakupy nawet udane
Hania od początku je 10-15minut. Nie wisi na piersi, całe szczęście!
I nie da się nakarmić przed wyjściem, jak np jeszcze nie jest fest głodna ale musimy wyjść. Nie, teraz nie zje, zawolA za pół godziny Tak dziś jechaliśmy do poradni. Jadla przed 7, przed 9 chciałam nakarmić to nie chciała, o 10 karmiłam już w poradni
No ale co się dziwić... Też nie jem jak nie jestem głodna
Stary 2016-09-22, 14:44   #4979
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
No jak go w nocy na karmienie wzięłam i spał troche z nami pod kołdra (poszwa z polaru :p) to był ciepły
Myslalam ze zimny bo sie odkrywa wiec wsadziłam w śpiwór a tu dooopa
Sprawdź jaki masz śpiworek. Jeśli 2.5 tog to bez obaw , na pewno Ignasiowi ciepło bo jest on na temperaturę ok16-18 stopni o ile dobrze pamiętam.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 14:46   #4980
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
a co robisz? my mamy w nd chrzciny i nie mam z tym żadnej specjalnej roboty mąż wczoraj zadzwonił do Restauracji i tyle ubranka dawno kupione, w kościele mamy przynieść dokumenty w sobotę

agusia jak Ty to robisz?błagam, powiedz mi Krzyś jest kąpany 18:30-19, zasypia około 19:30 i budzi się ostatnio około 1, 3, 5, (albo 4 i potem 6) i o 5:30 albo o 6 jest już gotowy żeby wstać!!! dzisiaj o 6:30 go położyłam na brzuszek i poszłam spać, on sobie tą głowe trzymał trzymał a po jakimś czasie przebudzilam się i spał, pospał do 9 więc matka szczęśliwa
Dziś spała do 10 zasnela o 19, pierwsze karmienie o północy a potem o 6. Generalnie nie wiem jak ona to robi, że mi tak ładnie śpi. A najlepsZe jest to, ze jej wogole nie usypiamy kładziemy do łóżecZka, trochę z nia gadamy, bawimy sie i jak widzę ze jest senna daje jej kroliczka. Ona go tak mizia mizia i mizia i w końcu zasypia czasem pogryzie go za dupkę i śpi z nim prZytulona

Pampersy i dwa proszki kupione w biedronce

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości