|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Najlepszego dla Hani i Beniego
![]() U nas noc super. Sen od 20 podbudka o 2 i 6 i 8.30. Teraz już zabawa na macie. Ja jem śniadanie. Maja śpi w body dł rekaw i pół spiochy. Przykryta kocykiem. Po pierwszym karmieniu zostaję ze mna pod kołdrą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Agusia jak u Ciebie dzialanie słodu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Moze to jest pomysł z tym windi? Musze poczytać o co w tym chodzi i jak sie tego uzywa.
Gabi od dlugiego czasu się probuje smiać, fajne dzwięki wychodza i ksztusi sie przy tym A wczoraj przy wycieraniu pach ręcznikiem sie tak śmiesznie fajnie chichrala, musi mieć niezłe łaskotki A dziś od rana gada, krzyczy jak szalona A cos milcząca była ostatnio.Mialysmy sie wybrac na zakupy. Kupic pojemniczki do mrozenia, pudełko na te wszystkie gryzaki i pare koszyczków na pierdółeczki. Ale jest taka pogoda, ze masakra. Zimno jak cholercia, wiec chyba damy sobie spokoj aby tego kataru nie pogorszyć. Co innego gdybysmy mogly to zalatwic na nogach wtedy w chuste na to polar i mozna ruszac. Ale z auta do chusty, z chusty do auta i znow do chusty. W tym wypadku są wielkie plusy mieszkania w mieście. Choć do niektorych sklepow i tak daleko.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-22 o 10:20 |
|
|
|
#4953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mały ma na szyi wczoraj tatuś szyjkę chciał mu umyć to przyciskal głową i chichotal żeby nie dać mi dotknąć. I bardzo chichocze jak go całuje w szyjkę z boku Dodalabym Wam filmik ale nie wiem jak ;( muszę pokombinowac ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet trzymam
! Choć mam nadzieje ze szybko poszło i jesteście już po wizycie |
|
|
|
#4956 |
|
Rozeznanie
|
Chciałam jeszcze was zapytać o te kupki właśnie. Skoro dokarmiam mm to myślicie że powinny być codziennie?
Franus ma problemy z nimi. Ja początku dostawał bebiko i wcale nie robił, za każdym razem pomagałam. Zmieniliśmy na hipp bio combiotik i było super, co drugi dzień piękna kupka. A teraz znów się zepsuło, chyba przez Wit D. Wcześniej nie podawalam bo słońce itp, dawałam tylko w brzydkie dni. A ostatnio dawałam cały czas bo taka pogoda nijaka. No i teraz znów nie może poradzić sobie z kupka. Myślicie że powinnam go dopajac? Chciałam mu dac na próbę trochę wody ale nawet nie zassal. Wit D już odstawiłam. Od przedwczoraj nie daje ale kupki nadal nie ma. Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Btw nie dam sobie wmówić, że dzieci na mm sa zbite i szybciej przybierają oraz, że butelką przekarmie dziecko ![]() Cytat:
Też muszę koszyczek na gryzaki kupić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
My się meldujemy ze spaceru. Przegapiłam pierwsze oznaki zmęczenia i w domu był taki ryk, że nawet zębów nie zdążyłam umyć
|
|
|
|
#4959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czytałam kiedyś o nim, ale później trafilam na jakiś artykuł że może też zaszkodzić i jakoś tak nie brałam tego pod uwagę. A jak jest z jabłkami? Bo też mam sprzeczne info. Pomoga małemu jeśli będę jadła? Jakie ilości? A czy coś z mojej diety na niego może dzialac zatwardzajaco? Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4961 |
|
Rozeznanie
|
Madzia ja mam ze Smyka rozek, ale nawet nie wiem jaki wymiar. Gabrys ledwo sie w nim miesci ale jeszczevidzie go zapiac. A teraz jak dodatkowo kocykiem przyjkrywam to sie tak nie wyplatuje.
Paulina, najlepszego dla Krzysia ![]() Uff Gabrys po porannym karmieniu po godzinie usnol jeszcze i po 10 wstal, dobrze bo troche nocke odespalam. Mimo wszystko jestem zmeczona. Trzeba dzis powoli sie doprowadzic do porzadku na wyjazd jutro spakowac.
|
#4962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4963 |
|
Rozeznanie
|
Co do kup - moj prawie 3 mc a nadal co karmienie kupa. Normalne? I to najczesciej wyciekajaca przez plecy :/
... Piękność jest dla kobiety ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyźnie łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie... Edytowane przez justynan01 Czas edycji: 2016-09-22 o 11:40 |
|
|
|
#4964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle ze może ma taka przemianę
mnie zawsze śmieszy gdy Maja zje a zaraz kupa... i juz pusty brzusio.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4966 |
|
Konto usunięte
|
Jesteśmy po poradni. Nie przyczepili się do niczego. Kontrolne badanie moczu co dwa tygodnie, wizyta za dwa miesiące, kontrolne usg brzucha w pierwszym wolnym terminie, czyli na styczeń
Mała była grzeczna, dzielna dziewczyna! Trochę posiedzialysmy bo rejestracja była już od 7 a lekarz przyjmuje od 10. Byłyśmy po 9 i już byłyśmy jako 10te, szok! Pewnie ci co bliżej mieszkają byli się rano zapisać, bo oczywiście trzeba osobiście |
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65586736]Jesteśmy po poradni. Nie przyczepili się do niczego. Kontrolne badanie moczu co dwa tygodnie, wizyta za dwa miesiące, kontrolne usg brzucha w pierwszym wolnym terminie, czyli na styczeń
Mała była grzeczna, dzielna dziewczyna! Trochę posiedzialysmy bo rejestracja była już od 7 a lekarz przyjmuje od 10. Byłyśmy po 9 i już byłyśmy jako 10te, szok! Pewnie ci co bliżej mieszkają byli się rano zapisać, bo oczywiście trzeba osobiście[/QUOTE] Super, że tak w miarę sprawnie poszło! Ja bym pewnie szybciej prywatnie na usg poszła, ake js totalną uwagę na nerki zwracam z powodu swoich problemów. Ciekaww o której ludzie przychodzą czekać do rejestracji :/ jakby nir można było zapisac sie na dany dzień a nie siedzieć i czekać. terminy na nfz to tragedia. W Łodzi np na odetkanie kanalika lzowego czeka się ponad 3m-ce :/ chyba, że przez szpital na 3dni to miesiąc. Bez sensu. Dziś idę prywatnie bo czekać tyle czasu nie będziemy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65586736]Jesteśmy po poradni. Nie przyczepili się do niczego. Kontrolne badanie moczu co dwa tygodnie, wizyta za dwa miesiące, kontrolne usg brzucha w pierwszym wolnym terminie, czyli na styczeń
Mała była grzeczna, dzielna dziewczyna! Trochę posiedzialysmy bo rejestracja była już od 7 a lekarz przyjmuje od 10. Byłyśmy po 9 i już byłyśmy jako 10te, szok! Pewnie ci co bliżej mieszkają byli się rano zapisać, bo oczywiście trzeba osobiście[/QUOTE] Świetnie Ale terminy na nfz to faktycznie porażka...
|
|
|
|
#4969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madzia czyli jednak zdecydowalas sie na odetkanie? Gdzie kupie to windi? Tylko przez neta czy np w aptece dostane? Bylam w pepco, Mała z babcią została. Uwinełam się, a one w najlepsze bawiły się, moglam jeszcze na jakieś zakupy skoczyć.Ale stres, bo ona roznie głodna, choć te przerwy ostatnio zaczynaja sie wydłużać. Ale mimo wszystko raz tak raz tak, a nie chce aby z głodu płakała. Mam pojemnik na grzechotki! Koszyczki na pierdółki i pudełka do mrozenia. Dynia i cukunia czekają. Mam pytanie dodawac wody do nich jeśli na parze gotuje? Do marchewki dodalam, bo ona mało wody ma. Nie wiem jaką konsystencje ma takie jedzenie dla dzieci, bo styczności nie niałam. Jak ja ostatnio sie rozpisuje ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Dzanet dobre wieści
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-22 o 12:42 |
|
|
|
|
#4970 | |
|
Raczkowanie
|
Mała była grzeczna, dzielna dziewczyna! Trochę posiedzialysmy bo rejestracja była już od 7 a lekarz przyjmuje od 10. Byłyśmy po 9 i już byłyśmy jako 10te, szok! Pewnie ci co bliżej mieszkają byli się rano zapisać, bo oczywiście trzeba osobiście[/QUOTE] my też po lekarzu. obadał Beniego i gardło odpada, katar się kończy brzuszek miękki i osłuchowo przepływy też dobrze. dał mi ten debridat i skierowanie na bad.moczu. jeśli w badaniu nic nie wyjdzie to wg niego najprawdopodobniej ... ząbki... w domu dałam debridat i jest o tyle lepiej ze spi w chuscie.inaczej nie ma mowy.i tez plakal zanim go zamotalam. z jedzeniem ostrozny jakby jednak ząbki.tak więc narazie na dwoje babka wróżyła. dzisiejsza noc-oby była lepsza,a łapanie siusków na 8.35 jutro. DZIEWCZYNY JAK PRZELEWACIE Z TEGO WORECZKA DO FIOLKI??nie wyobrazam sobie tego o ile cos w ogole zlapie... piękna miesięcznica nie ma co... ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
|
|
#4971 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
-za dzisiaj, będzie dobrze!Gdyby w moczu wychodziło coś nie tak to też bym poszla prywatnie na usg. Ale jedno już miała i nic nie wykazalo, kolejne w okolicach pol roku to tak akurat PikPik ja nie przelewam. Łapie do pojemnika. I dziewczynki gorzej, wyobraź sobie jak to u nas wygkada to zaraz ci się lepiej będzie pobierać u Beniego Już zęby ... znowu ten cyrk od nowa, eh! ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Hani, Benia i Krzysia
Cytat:
Cytat:
Dzanet brawo za badania i wyniki Noc zaczeła się u nas wczoraj o 23, wcześniej usypiała na 2minutki i płacz... Dopiero pidanie kolejnych 6kropel Espumisanu pomogło... Dziś obudziła się z płaczem i albo śmieje się w głos albo ryczy na pełnej syrenie... Spacer trwał 2minuty bo tak się darla, że wrócilyśmy. Nie wiem o co kaman ale przy piersi też cyrki robi. Jeśli do jutra tak będzie to idziemy do lekarza
Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2016-09-22 o 13:11 |
||
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Ja siuski z woreczka pobralam strzykawka. Tak polecila. pielęgniarka.
Madziu kciuki!! Dzanet dobre wieści ![]() My miałyśmy wyjść na spacer a tu deszcz....wiec zamotalam Maje i śpi w chuscie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Soffinko... idezwij sie . Mam sprawę do Ciebie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4974 |
|
Rozeznanie
|
Dzanet super ze jest lepiej, a kolejki do lekarzy i na usg, szkoda gadac
Madzia, ciesze sie ze spotkam sie z rodzina, ale mieszkanue w dwoch domach zalatwianie waznych spraw mnie przeraza tym baedziej wszedzie z malym dzieckiem ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Pikpik wspolczuje, moze to zeby. W sumie lepiej zeby niz inne choroby
|
#4975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kupuję w aptece. Mają nawet na sztuki, bo jest to dość drogie, za 7szt zapalcilam ok 25 zł. Jeśli u Ciebie będzie taka opcja to możesz wziąć mniej i zobaczyć czy u Was zadziała Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4976 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego naj dla Hani,Benia i Krzysia:-* rosnijcie zdrowo Dzieciaczki:-*
Dziewczyny, mojej kuzynki dziecku wyszedł ząbek 4 dni temu,jak miał niecałe 5 miesiecy,więc te zęby jak najbardziej możliwe Pytanie,jak długo Wasze dzieci jedzą z cycka? Bo Basi się jakoś te czasy jedzenia za bardzo nie skracają,nadal 40-50 minut,czasem godzina. I jak tu gdzieś wyjść? ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Byłam z mamą na baziokach najpierw Basia siedziała z mamą,a potem ze mną. W 2 godziny się uwinelysmy,karmienie w aucie zaliczone,oczywiście pan na parkingu się musiał gapic,ale się pozakrywalam pieluszka to szybko zrezygnował:pKupiłam sobie kiecke na wesele,a potem jeszcze mama dokupila mi drugą, 2 kominy, bodziaka dla Basi, także zakupy nawet udane
|
|
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że śpiworek wystarczy a pod to pajacyk. Później, jak zrobi się zimniej to możesz ubrać body z krótkim rękawem pod pajaca |
|
|
|
|
#4978 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I nie da się nakarmić przed wyjściem, jak np jeszcze nie jest fest głodna ale musimy wyjść. Nie, teraz nie zje, zawolA za pół godziny Tak dziś jechaliśmy do poradni. Jadla przed 7, przed 9 chciałam nakarmić to nie chciała, o 10 karmiłam już w poradni No ale co się dziwić... Też nie jem jak nie jestem głodna
|
|
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdź jaki masz śpiworek. Jeśli 2.5 tog to bez obaw , na pewno Ignasiowi ciepło bo jest on na temperaturę ok16-18 stopni o ile dobrze pamiętam.
|
|
|
|
#4980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zasnela o 19, pierwsze karmienie o północy a potem o 6. Generalnie nie wiem jak ona to robi, że mi tak ładnie śpi. A najlepsZe jest to, ze jej wogole nie usypiamy kładziemy do łóżecZka, trochę z nia gadamy, bawimy sie i jak widzę ze jest senna daje jej kroliczka. Ona go tak mizia mizia i mizia i w końcu zasypia czasem pogryzie go za dupkę i śpi z nim prZytulona![]() Pampersy i dwa proszki kupione w biedronce
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

A wczoraj przy wycieraniu pach ręcznikiem sie tak śmiesznie fajnie chichrala, musi mieć niezłe łaskotki

! 

w domu dałam debridat i jest o tyle lepiej ze spi w chuscie.inaczej nie ma mowy.i tez plakal zanim go zamotalam. z jedzeniem ostrozny jakby jednak ząbki.tak więc narazie na dwoje babka wróżyła. dzisiejsza noc-oby była lepsza,
najpierw Basia siedziała z mamą,a potem ze mną. W 2 godziny się uwinelysmy,karmienie w aucie zaliczone,oczywiście pan na parkingu się musiał gapic,ale się pozakrywalam pieluszka to szybko zrezygnował:p
kładziemy do łóżecZka, trochę z nia gadamy, bawimy sie i jak widzę ze jest senna daje jej kroliczka. Ona go tak mizia mizia i mizia i w końcu zasypia