Odnawiamy/przerabiamy stare meble - wątek zbiorczy. - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-14, 08:13   #481
oktaffka
Raczkowanie

Dot.: Odnawiamy/przerabiamy stare meble - wątek zbiorczy.

Pomaluj szafę farbą akrylową, , trzyma sie bardzo dlugo! Mozesz na nią jescze nakleic jakies wzorki z Ikei
Stary 2009-08-14, 11:10   #482
agateka
Przyczajenie

szablon na ścianę

Dziękuję bardzo. Nie spodziewałam się tak szybkiej odpowiedzi co do tego malowania i jeszcze tak bardzo konkretnie. Dam znać jak mi wyszło.

A czy miałyście jeszcze może styczność z szablonami na ścianę? byłam już na stronach typu szbloneria.pl ale takie wielkie drzewo na h 2,5 m kosztuje ponad 200 zł, a trochę to dużo. Czy ktoś moze wycinał coś na własnął rękę? i czy naprawdę trzeba malować to specjalna farbą, która znów swoje kosztuje czy wystarczy spray i cierpliwość i zapał?

Widziałam taki zabieg - połowa wzoru na ścianie, a niektóre gałązki z tego drzewka wchodzą na meble. Wyglada to świetnie i poważnie się nad tym zastanawiam...

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

a jeszcze jedno pytanie co do malowania mebli - nie muszę w takim razie nic szlifować, żeby lepiej przywierało? i czy ktoś już coś takiego robił - w sensie którą markę farby wybrać ?
agateka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 19:46   #483
Morannon
Raczkowanie

Dot.: szablon na ścianę

Cytat:
Napisane przez agateka Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo. Nie spodziewałam się tak szybkiej odpowiedzi co do tego malowania i jeszcze tak bardzo konkretnie. Dam znać jak mi wyszło.

A czy miałyście jeszcze może styczność z szablonami na ścianę? byłam już na stronach typu szbloneria.pl ale takie wielkie drzewo na h 2,5 m kosztuje ponad 200 zł, a trochę to dużo. Czy ktoś moze wycinał coś na własnął rękę? i czy naprawdę trzeba malować to specjalna farbą, która znów swoje kosztuje czy wystarczy spray i cierpliwość i zapał?

Widziałam taki zabieg - połowa wzoru na ścianie, a niektóre gałązki z tego drzewka wchodzą na meble. Wyglada to świetnie i poważnie się nad tym zastanawiam...
Bawiłam się szablonami wycinanymi samodzielnie i tańszymi z OBI. Na wzór z szabloneria.pl się przymierzam powoli. Farba w sprayu moim zdaniem odpada, strasznie podcieka pod szablon. Na wspomnianej szablonerii mają specjalne farby, ale ja robiłam zwykłą ścienna farbą. Najlepiej mi wychodziło metodą tamponowania - gąbeczka umoczona w farbie bardzo mocno odcisnieta i dotąd nią "paciasz" aż otrzymasz jednolitą warstwę. Tą metodą łatwo się również cieniuje, lub naklada różne kolory farb. Powodzenia

Edytowane przez Morannon
Czas edycji: 2009-08-14 o 19:47
Morannon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 22:29   #484
kajzerka123
Przyczajenie

Dot.: szablon na ścianę

a ja bym chciała prosić o pomoc w oddnowieniu moich mebli Nie są one stare, lecz jak dla mnie są okropne. Mają niebieskie dodatki gdyż wcześniejszy pokój miałam cały w odcieniach niebieskiego :| teraz będę mieć czerwo - zielony pokój i te meble z niebieskimi dodatkami wgl mi nie pasują. Dodatki = W drzwiach szafy pomiędzy prawa a lewą stroną, w środku przez całą szafę poziomo idzie niebieski pasek, drewno niebieskie po prostu. Przy biurku, tam gdzie jest klawiatura, oblamówki są niebieskie, Przy każdej szafce oblamówki są niebieskie ;| jutro może bd mogła dodać zdjęcia Liczę, ze ktoś mi poradzi coś, w grę nie wchodzi znowu kolor niebieski, lub zakup nowych mebli, niestety

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Witam Was drogie wizażystki bardzo proszę Was o radę, jak mogę urządzić swój nowy pokój jest on na poddaszu, ma dwa skosy, ogólnie to nie jest duży. raczej prostokątny. Nie wiem zupełnie jak go urządzić, niby fajnie bo na poddaszu, ale przez to nie mogę nigdzie dać mebli, jak tylko na jedną ścianę, na dodatek muszą one stać w rzędzie obok siebie, strasznie mi się to nie podoba. w skład moich mebli wchodzi: szafka podwójna, takiej wysokości jak szafa. Ma dwie szafki na ciuchy, jedną na dole drugą na górze łączona jest jedną otwartą, tam trzymam kosmetyki. obok jest biurko, a na biurku stoi takie coś taka jak by komoda (?) na niej mam miśki i rożne świeczki i figurki. obok jest zaś szafa. meble są z dodatkami niebieskiego:| i to też mi nie pasuje, bo pokój będę mieć czerwono- zielony. I niebieskie dodatki wgl. się nie grają ;/ psują całą kompozycje. Nie ma mowy aby pokój był niebieski, miałam wcześniejszy pokój w takim kolorze i mam dość już go ! Na przeciwko mebli, bokiem stoi sofa, jest ona czerwona, dosyć dużo kształt "fortepianu" na przeciwko sofy, na drugiej ścianie stoją dwa fotele w tym samym kolorze co sofa, to był komplet, i mały stoliczek, w rogu pomiędzy fotelami jest duża lampa stojąca, na ławie jest pełno świeczek. na środku jest dywan, taki włochaty :P taka kawa z mlekiem, Okno mam dosyć duże, takie ładne falowane firanki, i po bokach ładnie spięte zasłonki z organtyny. na parapecie stoją różne świeczki, i aniołki jest też kuferek z biżuterią, różne kwiatki. do firanek poprzyczepiane są magnezy które ładnie układają firanki. Na tej samej ścianie na której są fotele, i grzejnik mam też pełno ramek ze zdjęciami Niby jest fajny, ale jednak czegoś mu brakuje. Może mógłby ktoś mi doradzić jak mogłabym z tymi meblami zrobić, bo wydaje mi się że to one wszystko psują. a o nowych mogę tylko pomarzyć ;| to jest krótki opis mojego pokoju
kajzerka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-02, 11:43   #485
Nautiz
Raczkowanie

kajzerka123 odpowiedź na swoje zapytanie otrzymasz w wątku "METAMORFOZY POKOI.."
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 00:51   #486
Olecha
Raczkowanie

Dot.: malowanie mebli

Cytat:
Napisane przez natka_pietruszki Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czym najlepiej pomalować takie meble? To chyba jakaś okleina jest, meble są z Black Red White. Chcę je przemalować na biało. Jakiej farby najlepiej użyć?

Witam wszystkich w tym wątku, jestem w dziale "dom" po raz pierwszy

Czy mogłabys wkleić zdjęcia tych mebli przemalowanych już na biało? Sama mam meble z BRW i też nie mogę patrzeć na ich kolor (olcha miodowa) tym bardziej, że trudno jest do nich dobrać jakiś konkretny, ładny kolor ścian :/ Jeśli możesz to zamieść proszę zjęcia.
Olecha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 18:38   #487
trojka
Zakorzenienie

Tysiąc razy już pisaliśmy w tym wątku, że malujemy lakierem akrylowym.

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 19:54   #488
sunshain
Wtajemniczenie

Dot.: malowanie mebli

Cytat:
Napisane przez Olecha Pokaż wiadomość
Witam wszystkich w tym wątku, jestem w dziale "dom" po raz pierwszy

Czy mogłabys wkleić zdjęcia tych mebli przemalowanych już na biało? Sama mam meble z BRW i też nie mogę patrzeć na ich kolor (olcha miodowa) tym bardziej, że trudno jest do nich dobrać jakiś konkretny, ładny kolor ścian :/ Jeśli możesz to zamieść proszę zjęcia.

kolor na jakim łądnie wygląda olcha miodowa:
- gorączka złota z dulux

ewentualnie orzechy i inne ale o tonacji jasniejszej niż meble
sunshain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-12, 15:13   #489
mig25
Raczkowanie

GG do mig25

Malowałam starą boazerię u rodziców. Paskudną jak....
Polecam Decoral - pachnąca podczas malowania do drewna i metalu.
Efekt fantastyczny. Matowa, maskująca nierówności. ok. 23 zł za pół litra. Meeeegawydajna. Świetne kolory. Genialna do mebli, którym "trzeba dać nowe życie". Niecieknąca. Tylko dobry mały wałeczek trzeba mieć.

Polecam kolor to "zielony leśny"

Edytowane przez mig25
Czas edycji: 2009-10-12 o 15:15 Powód: dod. info
mig25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-21, 14:33   #490
dzonksik
Raczkowanie

czesc wszystkim.
Mam pytanko.
Na strychu u Babci wygrzebałam stare krzesła które mnie urzekły i świetnie będa pasować po odnowieniu do mojego mieszkania. Podoba mi sie ich prl-owska obłość
Chciałam pomalować drewno na ciemny kolor natomiast obicie .. hmm.. i tu mam problem. Nie bardzo mam pomysl jak je odnowić. Juz je widze oczyma wyobraźni ale że tak powiem nie wiem jak zabrać sie do tego od strony technicznej. Zapewne trzeba by odkręcić oparcie i siedzisko aby obszyć je nowym materiałem, ale chcąc uniknąc szycia i oddawania krzeseł do kogos kto mógłby to zrobic za mnie (staram sie je odnowić tanim kosztem) zastanawia mnie czy nie macie może innego, bardziej prostego sposobu na odnowienie tego materiału - z drewnianymi częściami sobie poradzę. Może jakieś barwniki, albo hmmm.... spraye do tkanin Nie mam pojęcia, doradźcie coś proszę.

dzonksik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-21, 14:37   #491
sunshain
Wtajemniczenie

drewno oczyścić papierem ściernym i pomalowac wg uznania - w sklpeie powinni doradzić jaka farba do jakiego efektu

obicia odkręcić

jak krzesło wyschnie to na stare obicie nałozyc nowy materiał i przymocować zaszywkami od spodu

takie nowe siedzisko i opracie przykrecic do krzesła
Stary 2009-10-21, 17:15   #492
trojka
Zakorzenienie

dzonksik tapicer nie weźmie dużo, ja za jedno krzesło o dość sporej powierzchni zapłaciłam 20zł ale miałam swój materiał obiciowy, z ich materiałem i wymianą gąbki 30zł kosztuje jedno krzesło.
Dzwoniłam po wielu tapicerach i jeden tylko miał tak tanio więc naprawdę warto popytać o ceny bo tapicer zrobił mi tak pięknie że nowe krzesło ze sklepu nie było tak idealnie obite, a obicia musiałam zmienić bo koty je straszliwie zniszczyły
Też próbowałam sama coś wymyślić i niestety nie wygalały ładnie a straciłam sporo czasu na szycie

Stary 2009-10-22, 08:00   #493
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez dzonksik Pokaż wiadomość
czesc wszystkim.
Mam pytanko.
Na strychu u Babci wygrzebałam stare krzesła które mnie urzekły i świetnie będa pasować po odnowieniu do mojego mieszkania. Podoba mi sie ich prl-owska obłość
Chciałam pomalować drewno na ciemny kolor natomiast obicie .. hmm.. i tu mam problem. Nie bardzo mam pomysl jak je odnowić. Juz je widze oczyma wyobraźni ale że tak powiem nie wiem jak zabrać sie do tego od strony technicznej. Zapewne trzeba by odkręcić oparcie i siedzisko aby obszyć je nowym materiałem, ale chcąc uniknąc szycia i oddawania krzeseł do kogos kto mógłby to zrobic za mnie (staram sie je odnowić tanim kosztem) zastanawia mnie czy nie macie może innego, bardziej prostego sposobu na odnowienie tego materiału - z drewnianymi częściami sobie poradzę. Może jakieś barwniki, albo hmmm.... spraye do tkanin Nie mam pojęcia, doradźcie coś proszę.
Hmmm fajne to krzesło, ciekawe
Mama teraz odnawiała stare krzesła. Drewno pomalowała lakiero-bejcą (nie wiem czy dobrze napisałam) a obicia sama zrobiła Kupiła tkaninę w tekstylnym, oparcia podszyła ręcznie, tz. naszyła na stare obicie a siedzisko podszyła od spodu. Może masz tam jakieś śruby do których siedzisko jest przykręcone? Jeśli tak to je odkręć, podłuż starannie materiał dobrze go naprężajac i przyszyj od spod (albo lepiej - użyj takiego tapicerskiego zszywacza-pistoletu), dokręć śruby i gotowe. Moim zdaniem taką renowacje można samemu wykonać, zawsze się coś pieniążków zaoszczędzi.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-22, 08:29   #494
dzonksik
Raczkowanie

Dzięki . Dla mnie najwiekszym problem ( o zgrozo) jest dokładne tego obszycie Jakoś w tej dziedzinie nie czuje się zbytnio mistrzem, tymbardziej ze oparcie i siedzisko nie są kwadratowe ani prostokątne. Z tego co pamiętam mój dziadek dawno temu sam zmieniał obicie. Przyjrzałam się temu z bliska teraz i zauważyłam ze on to bardzo dokładnie zszył, jak go znam robił szablony i szczególne wyliczenia bo robota zrobiona na prawde profsjonalnie. Ja sie obawiam tego że moja będzie raczej mało dokładna. Dobry pomysł z tym takerem i zszywkami. Muszę się tylko zastanowić jak to przybić na oparciu, bo jest dość widoczne z tyłu. Siedzisko zbiłabym pod spodem i nie będzie widać. No nic pokombinuje coś. Wolałabym bardziej machnąć to jakimś barwnikiem do tkanin, bo w sumie materiał nie jest przetarty tylko wyblakły od słońca, ktoś niefortunnie postawił je zaraz przy oknie i jak widać z krwisto czerwonych zrobiły się majtkowo różowe.
No nic , dzięki w każdym razie za rady.

Stary 2009-10-25, 21:47   #495
zapo
Przyczajenie

witam mam kilka starych mebli wiekszosc to krzesla i fotele chciala bym je odnowic ale nie wiem jak do tego sie zabrac aby cos nie zepsuc czy ktos mi cos podpowie?dodam ze to meble rzezbione i czesciowo pozlacane czy zaglada tu ktos kto sie choc troche zna na renowacji antykow i powie mi co mam z tym zrobic?
zapo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 13:28   #496
iris_ek
Rozeznanie

Też się podłączam do wątku, odnawiam co się da, bo zaczynamy z TŻ mieszkać na własny rachunek... mamy masę wydatków związanych z dużymi remontami i "przejściowo" naprawiam i odnawiam stare rzeczy, które mają dużo uroku i odświeżone posłużą przynajmniej do momentu, w którym z czystym sumieniem będę mogła wydać trochę pieniędzy na ich ewentualne zamienniki.

W tej chwili zabieram się za dokończenie krzeseł, które zaczęłam przezornie czyscić kilka lat temu. W zasadzie są przygotowane do pomalowania, ale moim problemem jest siedzisko - nie mają go wcale! Sama zmiana obicia nie byłaby problemem, ale musze stworzyć siedzisko od zera i zastanawiam się z czego je wykonać? Musi to być coś sensownego żeby sie zbyt szybko nie wysiedziało... jakies pomysły? Będę wdzieczna za każdą sugestię.
Stary 2009-12-16, 13:39   #497
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iris_ek Pokaż wiadomość
.....ale moim problemem jest siedzisko - nie mają go wcale! Sama zmiana obicia nie byłaby problemem, ale musze stworzyć siedzisko od zera i zastanawiam się z czego je wykonać? Musi to być coś sensownego żeby sie zbyt szybko nie wysiedziało... jakies pomysły? Będę wdzieczna za każdą sugestię.

deska wycieta pod odpowiedni kształat, gąbka/pianka tapicerska i materiał
Stary 2009-12-16, 13:53   #498
iris_ek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sunshain Pokaż wiadomość
deska wycieta pod odpowiedni kształat, gąbka/pianka tapicerska i materiał
dzięki sunshain myślisz, że gąbka powinna wystarczyć? A czy w przypadku pianki muszę mieć coś co odizoluje tę piankę od obicia? czy mogę sobie od razu nałożyć materiał do obicia na piankę?
Stary 2009-12-16, 14:29   #499
dzonksik
Raczkowanie

IRIS_EK a nie mozesz po prostu dac drewnianego siedziska a pozniej nakladac na niego poduszki - specjalne krzeselkowe. Byloby takie modern minimalistic No chyba ze sama deska nie pasuje.
nie pokazalas zdjecia.

Stary 2009-12-16, 14:40   #500
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iris_ek Pokaż wiadomość
dzięki sunshain myślisz, że gąbka powinna wystarczyć? A czy w przypadku pianki muszę mieć coś co odizoluje tę piankę od obicia? czy mogę sobie od razu nałożyć materiał do obicia na piankę?
gąbka tapicerska
Stary 2009-12-16, 15:09   #501
iris_ek
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za pomysły
Zdjęcie wrzucę, jak się dorwę do krzesła bo w tej chwili jest poza moim zasięgiem
W sumie też dobry pomysł z kawałkiem drewna i jakąś dużą poduchą... muszę poszukać jakiegoś sensownego kawałka do wycięcia trzech powierzchni.
Stary 2009-12-16, 15:16   #502
sunshain
Wtajemniczenie

poduchę mozna kupić a do środka napachć co się da albo za grosze kupić resztki pocietych pianek tapicerskich u tapicera

nie wiem czy na allegro nie ma siedzisk gotowych
Stary 2009-12-16, 15:27   #503
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

czasem wystarczy zwykła poduszka przywiązana do nóg krzesełka z kokardkami.. albo jeszcze inaczej to zależy od inwencji twórczej.....
Ivonea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-14, 23:05   #504
AleXia ('',)
Raczkowanie

szykuje się do przerobienia całego regału
postanowiłam o tym jak zobaczyłam ten artykuł
http://www.urzadzamy.pl/kufer-z-pomy...i,5454_250.htm

no zakochałam się przeuroczo wyszło

wiem,że kupa pracy przede mną ale jestem zdeterminowana

nie wiem tylko jaka farbę wybrać
i lakier,wolałabym w ogóle nie lakierować ,ale to chyba będzie słaby efekt

i nie wiem czy kupić farbę w kolorze czy może białą i pigmenty ??

zapuszczamy włoski
dbamy o cerę

AleXia ('',) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-16, 18:59   #505
ruda83
Raczkowanie

Fajne pomysły na odnowienie mebli można znaleźć na stronce leroymerlin - polecam, np.:
http://www.leroymerlin.pl/porady/odn...250161799.html
http://www.leroymerlin.pl/porady/odn...251960600.html
http://www.leroymerlin.pl/porady/odn...250231500.html
http://www.domzpomyslem.pl/show/szafa-dla-odwaznych
http://www.domzpomyslem.pl/show/lampa-modna
http://www.domzpomyslem.pl/show/bielszy-odcien-komody
http://www.leroymerlin.pl/porady/pos...252561260.html

Sama jeszcze niczego nie zrobiłam, bo czekam do wiosny. Akcję odnawiania mebli przeprowadzimy na wsi, na dworze - nie będzie trzeba sprzątać całego mieszkania z pyłu i wszystko szybko wyschnie, Tż obiecał mi pomóc. Teraz tylko szukam mebli do odnowienia, mam już dwa segmenty z regału, lustro, może uda mi się jeszcze załatwić jakieś stołki lub krzesła. No i obmyślam kolorystykę.
ruda83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 21:56   #506
shilla
Raczkowanie

Szukam ciekawych , wzorzystych oklein - wszedzie albo gladkie , albo zebry lub panterki

Czy macie jakieś doświadczenie w wykorzystywaniu do tego celu tapet ?? Wiadomo w tapetach wybor znacznie większy - czy to się jednak jest w stanie udac ?? Czy okrejanie mebli tapetą jest w ogole możliwe ?
shilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 20:48   #507
poison-_-
Raczkowanie

A ja mam takie pytanie, bo nie mogłam się doczytać jak odnowić szfe która jest ze sklejki i jest pokryta lakierem ? jakieś pomysły ? czy tradycyjnie tą farbą?

wzrost:176cm
waga: 66kg
cel:60kg

66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60

poison-_- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 22:02   #508
trojka
Zakorzenienie

Jak ze sklejki to szkoda jej zapaskudzić, nie wiem jaki kolor by CI pasował ale ja szafki ze sklejki pomalowałam białą lakierobejcą, świetnie to wyglaa bo widać że szafka jest drewniana - są widoczne słoje, a jednocześnie wygląda elegancko i czysto. Lakierobejcą malowałam 2 warstwy tylko bo chciałam by nie dała ona efektu krycia.
tutaj zobacz http://czterykaty.pl/czterykaty/5,57..._stol.html?i=2

Można też spróbować zrobić meble na staroć, postarzanie brzegów bitumem a potem porobić smugi prawie suchym pędzlem.

tu jest o postarzaniu http://www.cafeart.pl/20060621298/de...decoupage.html

Edytowane przez trojka
Czas edycji: 2010-03-03 o 22:27
Stary 2010-03-04, 08:12   #509
poison-_-
Raczkowanie

Dzięki wielkie tylko mój problem polega na tym że owa szafa stoi w moim pokoju i chyba niezbyt pasowała by mi taka biała, bo jest to pokój młodzieżowy mam ściany koloru trawy morskiej, jedna na której jest okno narazie jest żółta ale już nie długo ma być fioletowa <3 mam neutralny kolor wykładziny ciemny beż prawie brąz , łóżko ma beżowe obicie z taka listwą z olchy która idealnie pasuje do biurka i właśnie nie mam pojecia jaka szafa mi by do tego pasowała bo napewno nie ta ktora mam a jest ona strasznie jasna. Macie jakieś pomysły ?

wzrost:176cm
waga: 66kg
cel:60kg

66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60

poison-_- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 09:05   #510
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Kupiliśmy starą, drewnianą szafę w bardzo dobrym stanie. Chcielibyśmy ją jednak trochę przyciemnić, żeby pasowała kolorem do łóżka.
Szafa sama w sobie ma kolor, pewnie jest pomalowana jakimś lekko barwiącym lakierem. Nie chcemy go zdzierać, zastanawiamy się czy można na niego coś nanieść? Może lakiero-bejca? Postaram się zrobić zdjęcia szafy.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości