Wrapkowe próby Reverie - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-14, 00:58   #481
frufelek
Rozeznanie

Dot.: Wrapkowe próby Reverie

Bardzo mi się wahadełka podobają, naprawdę są bardzo oryginalne i nic w nich nie widać złego ale wiem jak to jest jak człowiek sam wie, że coś schrzanił i analizuje i gapi się pod każdym kątem i z każdym spojrzeniem widzi się swój błąd coraz bardziej... Tylko, że nikt inny poza nim samym nie widzi
A i te miedziano srebrne kolczyki cudneeee są
O wisiorze już pisałam na digarcie
frufelek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-14, 20:39   #482
dagus_gd
Zakorzenienie

GG do dagus_gd

no wisiorek śliczne kolce obłedne chyba najbardziej mi się podobają ale jak zobaczyłam wahadełka to już nie wiem co bardziej
blog

niewędraś: 1. Joanwi 4. Kamyk 5 Glinka121 6 bila 7 10 hoe

preferencje
dagus_gd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-14, 21:06   #483
klejnotki
Rozeznanie

Rev - zrobiłam dokładnie to samo z pierwszymi oprawianymi cyrkoniami (kwiat paproci to się nazywało), bardzo mnie pociesza, że nie ja jedna. Co ciekawe to nikt z oglądających tego nigdy nie zauważył .
Stary 2010-02-14, 21:11   #484
angellek89
Raczkowanie

Super te wahadełka Srebrno-miedziane kolczyki też bardzo ciekawe
angellek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 17:49   #485
JoannaW_
Raczkowanie

Ależ cuda! Nieśmiało przyglądam się tym wrapkowym wyrobom, sama jeszcze nie próbowałam... może kiedyś zbiorę się na odwagę
A wahadła z ostatniego wrzutu podobają mi się najbardziej.
Piękne te Twoje prace Reverie.
JoannaW_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-18, 09:14   #486
ewasko
Rozeznanie

Dawno u Ciebie nie byłam a tu cudenka. Nie wiem co z tymi wahadłami, dla mnie są śliczne, Najbardziej mi się podobaja właśnie te połączenia AC z wrapami. Tylko powiedz mi dlaczego cyrkonia jest matowa, albo mi się tylko tak wydaje? To oczywiście nie umniejsza kolczykom wdzięku, tylko zanim przeczytałam to zastanawiałam się jaki to kamień?
Stary 2010-02-18, 13:35   #487
Reverie1
Zadomowienie

GG do Reverie1

Dziekuję wam za wszystkie miłe komentarze i za docenianie tego, co robię Prawdę mówiąc gdy zajrzałam tutaj uśmiechnęłam się pierwszy raz dzisiejszego dnia. Dzieki Wam zrozumiałam, dlaczego to, co robie jest jednak ważne nawet, jesli ktoś twierdzi inaczej albo wyśmiewa, że nie jestem w stanie na tym zarobić choć tak naprawdę osoba ta powinna mnie raczej wspierać i motywować a nie obrażać.
Zrozumiałam, że jest to ważne po prostu DLA MNIE- bo daje mi satysfakcję i spełnienie, bo pozwala oderwać się od codziennego życia i pracy, pozwala realizować marzenia. Jesli przy okazji komuś innemu uda mi się sprawić przyjemność wytworami moich rąk to jest to dla mnie prawdziwa nagroda. Jeśli przy tym zarobię parę groszy to może uda mi się wywołać uśmiech na paru innych twarzach i nikt nie ma prawa mówić mi, że jest to głupie albo sprowadzać mnie do roli wyrobnika- robota. To co robię to wyłącznie mój wybór i chciałabym by go szanowano a nie wyśmiewano.
Wczoraj strasznie się zdenerwowałam- niektóre z Was wiedzą dlaczego. Tym które mnie wparły dziękuje serdecznie, tym, które zdecydują się na takie samo wyjście życzę odwagi, tym które pozostają chce powiedzieć że rozumiem dlaczego i nie oceniam ich za to- jedynie trzymam kciuki by nie były więcej obrażane i poniżane w nieskończoność. Ja niestety za własne nerwy i poczucie godności zapłaciłam wysoką cenę- od wczoraj nie mogę spać, ból żołądka nasila się z każdą chwilą i nie moge zatamować krwotoku z nosa. Niestety nie pomyslałam, że w moim stanie wystawianie się na takie emocje jest niebezpieczne i mam tylko nadzieję, że maleństwo we mnie nie zapłaci za moje nerwy. Zatem trzymajcie za mnie kciuki...

Moje decoupage

blog

,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz

Reverie1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 14:05   #488
anika7
Rozeznanie

W miejscach gdzie nie szanują ludzi trzeba ładnie powiedzieć "Państwu już dziękuję" i z godnością odejść.
Podjęłabym taką samą decyzję nawet gdybym nie miała innej opcji na ulokowanie swoich prac. Lubię sobie powtarzać w takich sytuacjach, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
Głowa do góry.. maluszek najważniejszy
anika7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-18, 14:41   #489
lubomirka
www.dulcedo.pl

Ja jak zwykle niezorientowana co się stało, ale się absolutnie nie przejmuj połuż się popatrz w niebo i weż oddech ja Twoje prace bardzo lubię i czasem nawet zazdroszczę talentu więc rób to co Kochasz i nie patrz wstecz. a denerwować się to ja Ci zabraniam!!
Stary 2010-02-18, 14:49   #490
JoannaW_
Raczkowanie

No ja też chyba nie za bardzo wiem, gdzie to takie straszne rzeczy się dzieją, ale trzymam kciuki, by te nerwy na maluszku się czasem nie odbiły... wiem z doświadczenia, że one nie lubią takich atrakcji.

Zgodzę się natomiast, całym sercem z tym, co napisałaś o czerpaniu satysfakcji z tego co się robi, mimo, że czasami różnie to nasze otoczenie reaguje, nie zawsze wspierająco.
Trzymaj się!
JoannaW_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-18, 15:13   #491
ollccia
Zadomowienie

Mnie tak przedwczoraj dobił mój własny Rodzic... Normalnie wszystkiego mi się odechciało... Ale mam to gdzieś - to jest moje życie, mój czas, moje pieniądze i moje hobby, a to, że moi rodzice nigdy się niczym nie interesowali to już ich sprawa... Także Rev trzymaj się i nie poddawaj!!! Uważam, że taka pasja, jaką jest robienie biżuterii (która jeszcze komuś może sprawić przyjemność i osłodzić życie) jest sto razy lepsza, niż wypad na deskę, albo na wakacje na Karaibach... Zdecydowanie wolę ładować pieniądze w coś twórczego, co nie tylko zajmuje wolny czas, ale przede wszystkim daje mi spełnienie, niż wydawać tysiące złotych na jednorazowe wypady w góry z "mega pojechanym" sprzętem do snowboardu, albo egzotyczne wakacje, na które jadę po to, żeby się pochwalić znajomym... Mimo, że to jest szczyt marzeń większości moich znajomych, z szefem na czele...

A co do maleństwa i nerwów w ciąży, polecam trylogię Małgorzaty Kalicińskiej "Dom nad rozlewiskiem", "Powroty nad rozlewiskiem" i "Miłość nad rozlewiskiem". Jest to bardzo piękna, pełna spokoju i ukojenia opowieść, w której przewija się wiele rad i domowych sposobów na różne bolączki, i między innymi pojawia się wątek, jak oddzielić swoje emocje od emocji dzieciątka w brzuszku Jeżeli lubisz opowieści o kulturze i tradycji życia na polskiej prowincji to gorąco polecam Tylko koniecznie książki, a nie serial, bo bardziej już chyba ekranizacji pięknej opowieści zepsuć nie można...
Trzymaj się cieplutko i nie zamartwiaj Byle do wiosny
ollccia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-18, 15:30   #492
Reverie1
Zadomowienie

GG do Reverie1

ollccia jak uda mi się upolować jakimś cudem tutaj te książki to z chęcia przeczytam
Dziekuje wam
U mnie wiosna w pełni, w ogrodzie kiełkują już żonkile i krokusy, wiec zamiast przejmować się głupotami idę na dłuuugi spacerek

Moje decoupage

blog

Stary 2010-02-18, 15:34   #493
heurek
Wtajemniczenie

Rev, kochana trzymaj się, jestem z Tobą

Fikcja to prawda ukryta w jądrze kłamstwa, a prawdę tę można wyrazić bardzo prosto- magia istnieje

heurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-18, 18:13   #494
Wirella
Rozeznanie

Wierzę, że uśmiechnęłaś się dziś nie raz, i na pewno do nocy jeszcze się parę razy uśmiechniesz Osoba, która powinna wspierać, a chwilowo się nie sprawdza, też może mieć trudny dzień i kiepski humor. Jestem przekonana, że ktoś z Twoim charakterem i osiągnięciami szybko porzuci smutne myśli i zgodzi się z moim sztandarowym hasłem, że JUTRO BĘDZIE LEPIEJ !!!! Pozdrówka dla maleństwa
Wirella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-18, 19:17   #495
ak_pinki
Wtajemniczenie

Rev trzymam kciuki z całej siły - bądź wytrwała a wszystko będzie dobrze

zapraszam
ak_pinki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 21:41   #496
marta1977
Rozeznanie

GG do marta1977

WAHADŁA WYMIATAJĄ POPROSTU- CUDNIE CI WYSZŁY!!!
Rev trzymaj się, uważaj na siebie i na swój cudzik, Wy jesteście najważniejsi. Gdybyś chciała pogadać pisz! ściskam
To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.
Margit Sandemo
marta1977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-18, 22:09   #497
angellek89
Raczkowanie

Ja także nie jestem zorientowana w sytuacji, która tak wyprowadziła Cie z równowagi, ale dołączam się do słów innych - nie denerwuj się, maluszek na pewno tego nie chce. Czasem jest tak, że osoby od których oczekuje się wsparcia zawodzą, ale... może następnego dnia właśnie to te osoby wesprą najbardziej. Tworzysz przepiękne rzeczy i nie ważne ile masz z tego korzyści materialnych, ważne, że sprawia Ci to radość. Ja myślę, że dla każdej osoby mającej choć trochę artystyczną duszę, wystarczającą nagrodą jest sama możliwość tworzenia

Co do książki polecanej przez ollcię, mnie akurat się niezbyt podobała, bo to nie moje kilmaty, ale tak się składa, że pierwszą część, tzn. "Dom nad rozlewiskiem", dostałam w zeszłym roku na urodziny. No i jako że raczej wracać do niej nie zamierzam to chętnie Ci ją podeślę, jeśli masz np. jakąś inną ciekawą książkę, której Ty z kolei już nie chcesz i chciałabyś się zamienić Choć szczerze mówiąc nie wiem jakie są koszty wysyłki od Ciebie ze Szkocji do Polski i odwrotnie, czy nie okazałyby się wyższe od wartości książki. Ale gdybyś chciała...
angellek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-18, 23:49   #498
frufelek
Rozeznanie

Ja też nie w temacie ale pozdrawiam serdecznie Waszą dwójkę i życzę spokoju. Ja również ogromnie lubię Twoje prace (jak zresztą wszyscy tutaj) bo i piękne rzeczy robisz...
frufelek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 09:03   #499
dagus_gd
Zakorzenienie

GG do dagus_gd

Cytat:
Napisane przez Reverie1 Pokaż wiadomość
Dziekuję wam za wszystkie miłe komentarze i za docenianie tego, co robię Prawdę mówiąc gdy zajrzałam tutaj uśmiechnęłam się pierwszy raz dzisiejszego dnia. Dzieki Wam zrozumiałam, dlaczego to, co robie jest jednak ważne nawet, jesli ktoś twierdzi inaczej
Wczoraj strasznie się zdenerwowałam- niektóre z Was wiedzą dlaczego. Zatem trzymajcie za mnie kciuki...
jak nie doceniać takich biżutek i chęci tworzenia... ja tez troszku nie w temacie a poparcia nie mam sama nadal u siebie więc po stokroć wiem jak można się czuć. jak ktoś nie rozumie że można robić coś co się lubi dla przyjemności i własnego spokoju to niech pozostanie to jego problemem. Tak więc dużo słoneczka, uśmiechu i zdrówka dla was. Kciuki - zawsze
blog

niewędraś: 1. Joanwi 4. Kamyk 5 Glinka121 6 bila 7 10 hoe

preferencje
dagus_gd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 11:09   #500
kasia_kati
Zadomowienie

GG do kasia_kati

Reverie nie do końca też jestem w temacie, ale zdecydowanie życzę spokoju ducha bo teraz dla Ciebie i "fasolki" to naj naj nie denerwuj sie i nie przejmuj, najważniejsze ,że to co robisz Tobie daje satyswakcje a innych nie przychylność poprostu ,że tak brzydko napiszę olej... u mnie na początku bizutkowania mói TZ był bardzo sceptycznie nastawiony, uważał to za jakiś bezsens i strata pieniędzy,oj przykre to było , bo mi to sprawiało radość, na szczęście z czasem zauważył ,że to co robię naprawdę sprawia mi radość i teraz zdecydowanie mam jego wsparcie, wręcz wszędzie zachwala to co robię i powtarza mi ,że jest dumny,że staram sie rozwijać w tym co robię. Więc Rev może i ta osoba, która teraz ciebie nie rozumie potrzebuje poprostu trochę czasu na to aby dostrzec sens Twojej pracy. Pozdrawiam serdecznie, trzymaj się cieplutko i spokojnie
kasia_kati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 13:14   #501
Rusa48
Wtajemniczenie

Jak zwykle prześliczne prace i wcale nie będę oryginalna, jak napiszę, że oczyska zaświeciły mi się do wahadeł!!!
Co co Twoich problemów- też nie jestem w temacie, ale tyle ile mogę wyczytać miedzy wierszami- ktoś zrobił Ci nieziemską przykrość Najlepiej włączyć wyższy bieg, żeby się od tego oddalić. Z dystansu będzie to wyglądało inaczej. Postaraj się zająć zupełnie czym innym, niż rozpamiętywaniem sytuacji. Nie da się nie przejmować, ale można złagodzić skutki. Jak się trochę zdystansujesz i będzie mniej bolało- wtedy zrób z tym porządek i raz na zawsze zostawić za sobą. A cała sytuacja tylko źle świadczy o tej osobie. Może to wszystko po prostu z podświadomej zazdrości i strachu nie wiedzieć przed czym? Ludziska tak często mają Co nie zmienia faktu, że to strasznie boli
Z daleka widać Twój talent więc szczególnie bliscy powinni Cię wspierać. Niestety często próbuje się nas wsadzić w jakieś schematy, a próby wydostania się z nich kończą się niestety właśnie takimi sytuacjami Po latach doświadczeń z ciągłym wtykaniem mi większych i mniejszych szpilek teraz ucinam wszystko w zarodku, zanim ktoś mnie zrani. Jest mi wtedy jedynie przykro, że znowu próbował, ale cieszę się, że nie poszło dalej... Wiadomo, bardziej boli, jak cios pada ze strony osoby, która powinna wspierać....
Koniecznie rób dalej to co robisz, bo jak będziesz się mogła realizować, to nie tylko Tobie ale innym wokół będzie lepiej. A szczególnie Twojemu dziecku, które jest teraz najważniejsze i chce mieć szczęśliwą mamę ! A i my będziemy miały szansę nadal oglądać tak piękne wyroby.
Ucałuj fasolkę (nie, nie dasz rady, więc raczej pogłaszcz ode mnie). Wszystko będzie dobrze- grunt to pozytywne myślenie Trzymamy za was kciuki (ja i moje 2 krzaczory, co z fasolek wyrosły )
Rusa48 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 18:28   #502
Reverie1
Zadomowienie

GG do Reverie1

Kochane jesteście dziekuję jeszcze raz Gwoli sprostowania jednak, bo wyszło na to że to ktoś z moich bliskich mnie tak strasznie zawiódł.
Na szczęście moja rodzinka i przyjaciele od samego początku mnie bardzo wspiera w tym co robię. Czasem się smieje że to dzięki mojemu TŻ zaczełam bawić się w robienie bizuterii i rękodzieła jako takiego. To własnie on nieustannie motywuje mnie do coraz cięższej pracy. To on niemal zmusił mnie, bym poszła ze swoimi wyrobami do pierwszej galerii, pierwszy raz wystawiła się na targach, zaczeła prowadzić kursy przy których przygotowaniu mi pomaga. To dzieki niemu mogłam przekształcic hobby w działającą firmę. Więc na wsparcie bliskich narzekać nie mogę.
W kontaktach biznesowych jednak spotykamy różnych ludzi. Osobiście znosze dużo i do wielu sytuacji potrafię sie przystosować, jesli druga strona wyraża choc minimalną chęć współpracy. Uważam jednak że taka współpraca powinna być oparta na obustronnym szacunku wiec jesli tekowego nie ma i ktos notorycznie w taki czy inny sposób obraża mnie osobiście (czy projektantów jako grupę), traktuje z góry to po prostu nie mam ochoty dłużej takiej współpracy ciągnąć. Szkoda moich nerwów, szkoda energii na osoby z którymi nie jestem w stanie osiągnąć consensusu.

Moje decoupage

blog

Stary 2010-02-19, 20:09   #503
marta1977
Rozeznanie

GG do marta1977

Rev... czyżbyś miała jazdę z jedną z galerii- tak jak ja niedawno? bo u mnie było na całego i na maxa i skończyło się zakończeniem współpracy- ehh... ale tak to jest, jak inni ignorują i olewają, a potem wciskają Ci kit. Tak czy siak trzymaj się, pogłaszcz brzunio od cioci Marty i... ciesz się tym pięknym stanem
To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.
Margit Sandemo
marta1977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-20, 09:29   #504
monka1123
Rozeznanie

Reverie, i ja życzę ci jak najmniej zmartwień (czegokolwiek one by nie dotyczyły) To prawda, że teraz tylko ty i maleństwo jesteście najważniejsze.
A ostatnia wrzutka jest cudna Zwłaszcza wahadełka z AC.
monka1123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-20, 21:46   #505
ewasko
Rozeznanie

Reverie na litość, nie wiem o co chodzi (tzn domyslam się, bo czytałam na innym wątku) ale Ty nie możesz się tak denerwować. Ja wiem, że łatwo dawać rady ale musisz się zdystansować.
To dla Waszego dobra. No to głowa do góry, tworzysz piekne rzeczy i masz oparcie w rodzinie. co jest ważniejszego?
Stary 2010-02-22, 09:40   #506
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry

a wachadełka pomarańczowe [kurdę mój kolor ..!] chciałabym je mieć oglądam je sobie oglądam w galerii i się zastanawiam czy mnie na nie stać. szkoda że raczej mój portfel nie ma na to tyle pieniążków.. ;( bo te pomarańczowe wachadełka... oh ah... no piękne sa poprostu...

my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]-

wymienię:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685
orangecountry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-27, 14:35   #507
agave
Rozeznanie

Przejrzałam cały wątek i bardzo mi się podobają wszystkie prace-nie tylko wrapy

Najważniejsze, że masz wsparcie bliskich i możesz robić to co lubisz. Więc się niczym nie martw
Stary 2010-02-28, 13:32   #508
Aillil
Rozeznanie

Prawdziwe cudeńka w ostatnim wrzucie, te kolorki i formy...mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze i życzę spokoju
Aillil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 13:54   #509
iwogg
Zadomowienie

Boskie te wahadełka
Stary 2010-03-01, 13:39   #510
Dora47
Rozeznanie

Ostatnia biżuteria jest jak zwykle pięęęękna podobają mi się te ciepłe kolory i świetne ciekawe formy, jestem pełna podziwu i zachwycam się wywijaskami w Twoim wykonaniu jak je robisz, że są takie zgrabniutkie i równiutkie
Jeżeli chodzi o kłopoty, rozumiem Twoje rozżalenie. Niedawno też ich miałam niemało, tylko w trochę innym temacie. Nie daj się
Dora47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości