Wszystko o Avonie - część 11 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-14, 01:18   #481
smerfetka25
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 11

Liderki jak ma wyglądać REZYGNACJA do firmy Randstand?? Znaczy co trzeba dokładnie wpisać i napisać? Wie któraś? Proszę o odpowiedz

Kuźwa, ależ oni maja wymagania :/

Edytowane przez smerfetka25
Czas edycji: 2010-04-14 o 01:20
smerfetka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 08:17   #482
kingusiusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Liderki jak ma wyglądać REZYGNACJA do firmy Randstand?? Znaczy co trzeba dokładnie wpisać i napisać? Wie któraś? Proszę o odpowiedz

Przepraszam że pytam ale czemu chcesz zrezygnować z Liderowania?

Ja dopiero zaczynam. Podpisałam tylko umowę ale to zanim znalazłam konsultantki. Mam teraz ich pięć. Jak to będzie teraz wyglądać? Jak oni wypłacają kaskę? w ogóle jakby mi ktoś to mógł przybliżyć
Z moją liderką mam ostatnio trudne stosunki heh
kingusiusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 08:18   #483
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez angie30 Pokaż wiadomość
A jak to jest z tym Avon Club? Dużo Wam brakuje do osiągnięcia pierwszego poziomu? Czy takie przeciętne konsultantki mają szansę osiągnąć poziom w ciągu roku? Z tego co czytałam na stronie Avon-u to wiele korzyści się ma. Też bym chciała
tak, jakich?

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
wolała kupić na allegro pakiet 500 reklamówek zwykłych jednokolorowych za rozsądną cenę niż te..... coś trzeba z tym zrobić..
.
dlatego ja pakuję kosmetyki w reklamówki, które hurtem kupuję, lub z fimry biorę.

Cytat:
Napisane przez 19patka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnośnie zapachów TTA,w HT 06 pisze ze można nawet mieć na nie upust 45% to jest tylko na jeden zapach czy na dwa jest te 45%?
np. mam zamówienie na 4 zapachy to każdy z nich bedzie taniej o 45% czy to jakos inaczej oni koryguja??
jeśli masz 4-to na wszystkie masz -45%, wystarczy miec minimum 2 aby dostac upust.

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;18560203]jpo jakim czasie od nieskladania zamowien konto staje sie juz niezdolne do korzystnaia z niego?[/QUOTE]
po roku.

Cytat:

a to co rezygnujesz?
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 08:40   #484
tiny_dorcia
Raczkowanie

GG do tiny_dorcia

Cytat:

Wprowadzałam u siebie liderki, i jedna z nich po trzech katalogach też rezygnowała i pisałyśmy coś w tym stylu:
'Informuję, iż wraz z końcem katalogu .... rezygnuję ze współpracy z firmą Avon, w charakterze lidera zespołu. Ostatnią płatną kampanią będzie dla mnie kampania ....'
Bodajże tak to wyglądało

Edytowane przez tiny_dorcia
Czas edycji: 2010-04-14 o 08:42
tiny_dorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 09:42   #485
sto_krotka_
Raczkowanie

hej
właśnie weszłam na stronę i przeczytałam, że jutro będzie ona niedostępna. Czyli dziewczyny, które mają dzień A nie złożą jutro zamówienia przez internet. Dobrze, że się dzisiaj dowiedziałam bo zawsze składam w czwartek wieczorem, na ostatnią chwilę i byłby wtedy problem.
sto_krotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 09:47   #486
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sto_krotka_ Pokaż wiadomość
hej
właśnie weszłam na stronę i przeczytałam, że jutro będzie ona niedostępna. Czyli dziewczyny, które mają dzień A nie złożą jutro zamówienia przez internet. Dobrze, że się dzisiaj dowiedziałam bo zawsze składam w czwartek wieczorem, na ostatnią chwilę i byłby wtedy problem.
ale od 00:00 do 5:00, a nie cały dzień.
gagateczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 10:11   #487
sto_krotka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gagateczkaaa Pokaż wiadomość
ale od 00:00 do 5:00, a nie cały dzień.
aha. To przepraszam za zamieszanie
Stary 2010-04-14, 10:58   #488
skimos
Zakorzenienie

ja tam nie wierzę że się tak szybko z wszystkim uwiną

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 11:07   #489
sto_krotka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
ja tam nie wierzę że się tak szybko z wszystkim uwiną
też mi się wydaje, że mogą być jakieś problemy. I dlatego wole nie ryzykować i dzisiaj sobie spokojnie zamówie
Stary 2010-04-14, 12:02   #490
malutka84
Zakorzenienie

Moim dniem zamówień jest dzień E. Ale czy mogę zamówić dziś wieczorem albo jutro rano już z k6 z odbiorem w Coku w poniedziałek?
Stary 2010-04-14, 12:09   #491
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

wiecie co białe jednolite reklamówki 100 sztuk na allegro można kupić już za 15 zł i to rozmiar 38x44 a nas zakup 100 sztuk kosztowałby 90 ??? i gdzie tu sprawiedliwość i dbanie o konsultanta...
zaraz im wysmaruję meila
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 12:15   #492
201608040942
Konto usunięte

Dziewczyny czy ktos jest w Avonie ponad 10 lat i moze mi powiedziec czy puder brazujacy w kulkach nie zmienil sie przez ten czas? Chodzi mi o kolor, czy mimo lekkiej zmiany opakowania, nadal mamy takie same kuleczki jak to bylo ponad 10 lat temu?
Na KWC kilka bladolic pisze ze daje efekt cegly, ja je mialam ponad 10 lat temu i chodz jestem bladolica moglam omiesc cala buzie pedzlem i nie bylam zbyt brazowa, nie bylo efektu cegly. nakladalam go wiecej na policzki jak roz i kolor jaki otrzymywalam nie byl ceglasy, a ni pomaranczowy, nie byl tez swinsko-rozowy i kuleczki nie byly perlowe. nie bylo zadnego brokatu, zadnych swiecacych jak psu... drobinek na twarzy. Puder nadawal sie dla bladolicy w zimnym typie urody, ktorej nie ladnie jest w cieplych brazerach.
Przez lata szukalam idealnego brazera i znalazlam kilka prasowanych. Moze nie sa idealne, ale dobre dla mnie. jednak kulki Avon mialy to cos ze uzywalam je 2 lata poki mi sie nie skonczyly, dzien w dzien i nie ponowilam ich zakupu, bo na tamte lata byly mi za drogie. Bylam biedna jak mysz koscilna. teraz mam dosc, bo mam kilka brazerow, kazdy jest inny i owszem wiekszosc z nich mi pasuje, ale w kuferku musze miec min dwa, bo jasny idzie na cala buzia, a ciemny klade tam gdzie chce wyszczuplic twarz czyli np na kosci zuchwy( mam kwadratowa twarz). Nie bede ukrywac ze chcialabym miec jeden produkty ktory mozna nalozyc delikatnie na cala twarz i wymodelowac twarz i brazer nie moze byc z tych z blyszczycymi mocnymi drobinkami.
Jest to nadal ten sam brazer co przed laty? Zdjecia w katalogu sa czasami przerazajaco ciemne.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 12:29   #493
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktos jest w Avonie ponad 10 lat i moze mi powiedziec czy puder brazujacy w kulkach nie zmienil sie przez ten czas? Chodzi mi o kolor, czy mimo lekkiej zmiany opakowania, nadal mamy takie same kuleczki jak to bylo ponad 10 lat temu?
Na KWC kilka bladolic pisze ze daje efekt cegly, ja je mialam ponad 10 lat temu i chodz jestem bladolica moglam omiesc cala buzie pedzlem i nie bylam zbyt brazowa, nie bylo efektu cegly. nakladalam go wiecej na policzki jak roz i kolor jaki otrzymywalam nie byl ceglasy, a ni pomaranczowy, nie byl tez swinsko-rozowy i kuleczki nie byly perlowe. nie bylo zadnego brokatu, zadnych swiecacych jak psu... drobinek na twarzy. Puder nadawal sie dla bladolicy w zimnym typie urody, ktorej nie ladnie jest w cieplych brazerach.
Przez lata szukalam idealnego brazera i znalazlam kilka prasowanych. Moze nie sa idealne, ale dobre dla mnie. jednak kulki Avon mialy to cos ze uzywalam je 2 lata poki mi sie nie skonczyly, dzien w dzien i nie ponowilam ich zakupu, bo na tamte lata byly mi za drogie. Bylam biedna jak mysz koscilna. teraz mam dosc, bo mam kilka brazerow, kazdy jest inny i owszem wiekszosc z nich mi pasuje, ale w kuferku musze miec min dwa, bo jasny idzie na cala buzia, a ciemny klade tam gdzie chce wyszczuplic twarz czyli np na kosci zuchwy( mam kwadratowa twarz). Nie bede ukrywac ze chcialabym miec jeden produkty ktory mozna nalozyc delikatnie na cala twarz i wymodelowac twarz i brazer nie moze byc z tych z blyszczycymi mocnymi drobinkami.
Jest to nadal ten sam brazer co przed laty? Zdjecia w katalogu sa czasami przerazajaco ciemne.
miałam do nie dawna te kulki brązujące kupowane wiele, wiele lat temu i były raczej delikatne, bez drobinek, nadawały się na cała twarz. dzisiaj już mi się przeterminowały i poszły do kosza, ale moja koleżanka, też o karnacji jasnej używa ich normalnie na całą twarz i jest zadowolona. myślę, że warto spróbować, a zawsze przecież można zwrócić. tutaj dziewczyny bardzo je zachwalają.

btw. uwielbiam WINK, niestety nie ma już go w AVONie, patrzę na allegro, a tam ceny 85-120zł za butelkę. <hahaha> co za hieny...

Edytowane przez gagateczkaaa
Czas edycji: 2010-04-14 o 12:33
Stary 2010-04-14, 13:27   #494
Catherine1980
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
Jestem konsultantką 13 lat i twierdze że nadal są te same a jesli je zmienili to mega niezauważalnie.
Mam jasna karnacje i też uzywam na całą twarz
Ci co mają efekt cegły to pytanie ile tego kładą

Natomiast jesli chodzi o mega promocje tak jak w tym katalogu 06 to bym sie zastanowiła. Osttanio na tej promocji fluidu antystresowego były inne kolory niz normalnie wiec moze stad promocja. Wszystkie klientki mi je oddały.
Ciekawe czy kulki sa w takiej super cenie bo krótki termin wazności czy jeszcze cos innego?
Catherine1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 13:29   #495
Hosenka*
Zakorzenienie

Kurcze ... nie wiem co się dzieje Mam tak słabe zamówienia ostatnio że szok.
Z K6 narazie na 60 zł
Dla siebie nic nie biorę

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 13:45   #496
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Z K6 narazie na 60 zł
Dla siebie nic nie biorę

no ja mam tak samo! a najlepsze jest to jak na pierwszy termin muszę ciężko nazbierać na 150zł a potem się okazuje że ktoś jeszcze chce zamówić w drugim a nawet 3 terminie.... trochę mnie to drażni bo w sumie wartość zamówień z katalogu nie spada poniżej 500zł ale jest to rozbite na 3terminy a zazwyczaj jest tak że Ci klienci którzy zamawiając w pierwszej kolejności zaznaczają że chcą kosmetyki na pierwszy termin i co tu poradzić??

https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png
8katharina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 13:56   #497
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Z K6 narazie na 60 zł
Dla siebie nic nie biorę
ja mam ze swoim 300zł, ale co nie zmienia faktu, że mam zamówienia tylko 2 klientek, a co z resztą?
Stary 2010-04-14, 13:57   #498
chupa chups
Raczkowanie

mam do was pytanko. do kogo skierowany jest mini katalog 7-8. czy z niego mogą zamawiać tylko konsultanki czy może też może zwykle klientki???

chupa chups jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:01   #499
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
Z K6 narazie na 60 zł
Dla siebie nic nie biorę
Ja tak samo! Od poprzedniego katalogu ilość zamówień przerażająco spadła, jakby wszystkie klientki się dosłownie zmówiły

Nie wiem co się dzieje Sama nie jestem w stanie uzbierać do tych nawet 150 zł, nie będę płacić dodatkowo KRMZ. I gdzie tu zarobek z tytułu konsultantki

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez chupa chups Pokaż wiadomość
mam do was pytanko. do kogo skierowany jest mini katalog 7-8. czy z niego mogą zamawiać tylko konsultanki czy może też może zwykle klientki???
Oczywiście, że Mini Katalog jest przeznaczony dla klientek, żeby zamówienie jeszcze bardziej wzrosło
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Agatheska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:04   #500
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Z K6 narazie na 60 zł
Dla siebie nic nie biorę
Avon jest wszędzie i niestety niektórym się już przejadł.
Stary 2010-04-14, 14:08   #501
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Avon jest wszędzie i niestety niektórym się już przejadł.
Niestety

W byłej pracy jedna kobieta potrafiła zamówić na ponad 100 zł, a teraz całość zamówienia z tego miejsca to przewaznie 10-30 zł

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:29   #502
sylllvia89
Wtajemniczenie

czy ma ktos badz widzial ta nowa torebke z katalogu6
ma kolor jakby zloty, nie pamietam nazwy
moze ktos posiada zdjecie?
bylabym wdzieczna bo sie nad nia zastanawiam

POMÓŻ http://☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/?ref=7683eef
sylllvia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:29   #503
biedronka_7
Przyczajenie

Witam!
Chcę zostać konsultantką, nazbierałam już ponad 150 zł na pierwsze zamówienie, ale mam pytanie...
Liderka od której dostałam katalogi, że spróbować zebrać chętne powiedziała mi, że pierwsze zamówienie musze złożyć u niej, później po podpisaniu umowy będę zamawiać juz sama np. przez internet. Czy faktycznie tak jest, że pierwszy raz musi byc za jej pośrednictwem? I czy w takim wypadku to zamówienie pójdzie juz na moje konto?
biedronka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:42   #504
renia0809
Wtajemniczenie

biedronka7 wszystko się zgadza, tak ma być przy pierwszym zamówieniu
pójdzie na Twoje konto
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:50   #505
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Catherine1980 Pokaż wiadomość

Ciekawe czy kulki sa w takiej super cenie bo krótki termin wazności czy jeszcze cos innego?
Z kulkami to ja miałam tak, że wszystkie zamówione w K6 przyszły mi bez tej perforacji do otwierania... Tzn. perforacja była, ale tak na długości dwóch góra trzech centymetrów i bardzo płytka, więc bez użycia noża nie dało się otworzyć kulki. A zauważyłam to całkiem przypadkiem otwierając swoją. Tak się z nią nasiłowałam, że szok, aż ta folia się trochę przesunęła a kulka i tak była zamknieta. W końcu zaczełam szukać perforacji, patrzę - jest "śladowa", więc wzięłam noż Potem obejrzałam pozostałe kulki i na wszystkich było identycznie.
Widocznie za szybko je produkowali, albo moze ostrzałka do robienia tych dziurek się stępiła od nadmiaru pracy
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:56   #506
biedronka_7
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
biedronka7 wszystko się zgadza, tak ma być przy pierwszym zamówieniu
pójdzie na Twoje konto
Dziękuję za odpowiedź .
Mogę jeszcze zapytać o aktualne progi upustowe? I jak to jest z tymi ofertami netto i demo, bo o nich nic mi nie mówiono?
biedronka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 15:03   #507
avOniasta
Raczkowanie

dziewczęta czy mogę zrobić taki myk ,że ze stron promocyjnych dot. perełek do twarzy zamówię jedną rzecz a 3 pudełka perełek?
czy 1 opakowanie perełek to jedna dowolna rzecz z tym stron objętych promocją?

a już wiem .. oferta działa w stosunku 1:1

wybaczcie za zaśmiecanie..

Edytowane przez avOniasta
Czas edycji: 2010-04-14 o 15:05
avOniasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 15:04   #508
Catherine1980
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bastra Pokaż wiadomość
No co do krzyżówki to musze powiedzieć że oni chyba serca nie mają.Ja co po chwila sprawdzam czy aby czasem wyników nie ma.Coś długo to trwa.
a czasami nie podaja wcale
zauważyłam że nie ma ciągłej numeracji tylko są przeskoki np 49 i zaraz po tym 51
Catherine1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 15:06   #509
tiny_dorcia
Raczkowanie

GG do tiny_dorcia

Cytat:
Napisane przez malka Pokaż wiadomość
Z kulkami to ja miałam tak, że wszystkie zamówione w K6 przyszły mi bez tej perforacji do otwierania... Tzn. perforacja była, ale tak na długości dwóch góra trzech centymetrów i bardzo płytka, więc bez użycia noża nie dało się otworzyć kulki. A zauważyłam to całkiem przypadkiem otwierając swoją. Tak się z nią nasiłowałam, że szok, aż ta folia się trochę przesunęła a kulka i tak była zamknieta. W końcu zaczełam szukać perforacji, patrzę - jest "śladowa", więc wzięłam noż Potem obejrzałam pozostałe kulki i na wszystkich było identycznie.
Widocznie za szybko je produkowali, albo moze ostrzałka do robienia tych dziurek się stępiła od nadmiaru pracy
Dziewczyny wcześniej pisały o kuleczkach brązujących do twarzy, a ty chyba o dez. w kulce, tak??
Stary 2010-04-14, 15:07   #510
Taste
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Catherine1980 Pokaż wiadomość
a czasami nie podaja wcale
zauważyłam że nie ma ciągłej numeracji tylko są przeskoki np 49 i zaraz po tym 51
W 50 bodajże nie było krzyżówki, aż się zdziwiłam wtedy.

12.05.2007

Odwyk kosmetyczny, wielkie oszczędzanie
.

Pora schudnąć.
Taste jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości