KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy zapisałabyś się do Klubu Recenzentki?
tak, zapisałbym się do Klubu Recenzentki 1 221 92,71%
nie, nie zapisałabym się do Klubu Recenzentki 96 7,29%
Głosujący: 1317. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-21, 13:52   #511
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

Aga, to nie jest tak, że boimy się nowych osób
Niechęć wynika stąd, że zamiast się przywitać- wątek dla nowych użytkowniczek też jest przypięty u góry strony- osoby wchodzą od razu na wątek "próbkowy" i radośnie obwieszczają "Jestem za" Idę o zakład, że nie czytały całego wątku, nie znają Wizażu, mało o nim wiedzą. Nie udzielają się na forum. Ale, jeśli tylko jest możliwość testowania darmowych kosmetyków, od razu się zgłaszają.
Stary 2006-05-21, 13:54   #512
jervvis
Przyczajenie

zdecydowanie ZA !
jervvis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 13:57   #513
baranka
Raczkowanie

no jestem zaten pomysł jest całkiem sympatyczny!!
baranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 13:59   #514
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Napisane przez jervvis
zdecydowanie ZA !
A nie mówiłam
Stary 2006-05-21, 14:02   #515
Kiya
Zakorzenienie

skoro AgaZ nie widzi nic dziwnego w napływie nowych "pseudowizażanek" to ja sie już nie odzywam
Stary 2006-05-21, 14:04   #516
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Nati02
AgoZ nowe użytkowniczki mogą właśnie łasic się na próbki, a chyba nie o to chodzi. Istnieje też możliwość, że próbki wezmą, ale nie zrecenzują. Być może jakieś ograniczenia? Nie wiem sama, ale znów jakieś ograniczenia nie wpłyną dobrze.
W KWC przydałoby się kilka pozycji i wiecej kometarzy- jest to fakt nie zaprzeczalny.
Nati02 zawsze jest takie ryzyko. Ja od poczatku zaznaczałam, że dostanie próbki nie powinno się wiązać z żadnym przymusem wystawiania ocen w KWC. Nie ma pracownika z niewolnika Jak ktoś nie chce, to lepiej, żeby tego nie robił.
Nie chcę robić jakiś rankingów typu ilość postów, ilość recenzji czy czas zarejestrowania na forum.
Jeśli taki klub powstanie, to pewnie storzymy nowe podforum dla niego, będziemy mogli w jego ramach pilnować KWC, czy kierować "nowymi" żeby się wdrożyli z zaangażowaniem w akcję.

Może się też tak okazać, że w pewnym momencie zrobimy jakieś ograniczenia. Czas i życie pokażą. Na razie jest to nowy projekt, właśnie go przygotowujemy. Wydaje mi się, że o jego powodzeniu niemałą rolę będą odgrywać liczby. Firmy uwielbiają statystyki, duże cyferki a przecież musimy ich jakoś zachęcić do współpracy
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 14:08   #517
Agatka152
Przyczajenie

GG do Agatka152

Ja oczywiscie tez jestem jak najbardziej za! Dobrze jest najpierw dostac próbke, żeby sprwadzic czy warto kupic.
Agatka152 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-21, 14:10   #518
Kadunia
Zakorzenienie

Bardzo fajny pomysł Zgadzam sie

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 14:13   #519
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Nati02 zawsze jest takie ryzyko. Ja od poczatku zaznaczałam, że dostanie próbki nie powinno się wiązać z żadnym przymusem wystawiania ocen w KWC. Nie ma pracownika z niewolnika Jak ktoś nie chce, to lepiej, żeby tego nie robił.
Nie chcę robić jakiś rankingów typu ilość postów, ilość recenzji czy czas zarejestrowania na forum.
Jeśli taki klub powstanie, to pewnie storzymy nowe podforum dla niego, będziemy mogli w jego ramach pilnować KWC, czy kierować "nowymi" żeby się wdrożyli z zaangażowaniem w akcję.

Może się też tak okazać, że w pewnym momencie zrobimy jakieś ograniczenia. Czas i życie pokażą. Na razie jest to nowy projekt, właśnie go przygotowujemy. Wydaje mi się, że o jego powodzeniu niemałą rolę będą odgrywać liczby. Firmy uwielbiają statystyki, duże cyferki a przecież musimy ich jakoś zachęcić do współpracy
W takim razie jestem całkowicie za. Czas pokaże
Stary 2006-05-21, 14:14   #520
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Kiya
skoro AgaZ nie widzi nic dziwnego w napływie nowych "pseudowizażanek" to ja sie już nie odzywam
Kiya Wasze uwagi są dla mnie bardzo cenne i nie chciałabym żebyście myślały, że się zacinam i stawiam na swoim. Chciałam Wam tylko pokazać, że w mojej sytuacji - czyli roli pomysłodawcy i organizatora tego przedsięwzięcia, liczba osób chętnych do przyłączenia się do Klubu Recenz., ma ogromne znaczenie.
I więcej. W tym przypadku, to właśnie te "nowe" są nam "starym" wizażankom bardzo pomocne
Stary 2006-05-21, 14:22   #521
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Zdecydowanie jestem za

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-21, 14:28   #522
myszka-kasiunia
Przyczajenie

Red face Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

Jestem 100% za :ehem:
myszka-kasiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 14:29   #523
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia
A nie mówiłam
Jakos ja nie jestem optymistycznie anstawiona do takich osob... Ale kazdemu trzeba dac szanse
Stary 2006-05-21, 14:42   #524
qrczak
Wtajemniczenie

GG do qrczak

jestem za dzięki opiniom z Wizażu dokonałam kilku naprawdę GENIALNYCH zakupów. Jednak z drugiej strony kosmetyki powinny testować te dziewczyny, ktory biorą naprawde aktywny udział w zyciu wizażu i ktore nie kierują się tylko chęcią zdobycia darmowych próbek
qrczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 14:44   #525
Kasia_L
Zadomowienie

Post Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

Abstrahując od pobudek, jakie przyczyniają się do tak dużego zainteresowania przedsięwzięciem. Zastanawiam się nad miarodajnością ocen.

Czy w takim razie Kodeks Recenzentki zostanie zmodyfikowany Czy te produkty zostaną wyłączone Chodzi mi głównie o pkt. 2 a II.
  • kosmetyki pielęgnacyjne (kremy, odżywki, maseczki itp.) oceniaj po co najmniej 1 miesiącu regularnego stosowania, ponieważ taki jest cykl odnowy komórek naskórka i minimalny czas potrzebny na stwierdzenie, czy produkt nie powoduje skutków ubocznych, jaka ma wydajność itp.) lub po zużyciu jednego opakowania (np. maseczki)
  • kosmetyki kolorowe oceniaj po dokładnym zapoznaniu się z ich właściwościami i sposobem użycia, a najlepiej po sprawdzeniu w różnych warunkach, które mogą mieć znaczący wpływ na Twoją opinię (chłodno/upały, praca/impreza), ale po czasie nie krótszym niż tydzień.
Jestem za rozwojem KWC , cenię go jako źródło przydatnych, obiektywnych informacji, jakich na rynku brak. Jednak sceptycyzm tymczasowo wziął górę, zwłaszcza jeśli chodzi o wystawianie recenzji na podstawie próbek.
Stary 2006-05-21, 14:46   #526
TUPTUŚ
Raczkowanie

GG do TUPTUŚ

Ja też wyrażam ogromną chęć Zawsze, zanim kupię jakiś nowy kosmetyk, czytam recenzje innych pań, które dany produkt użyły. W prawie 100 % ich opinie są trafione, więc dlaczego sama miałabym nie pomóc innym

Nałogowa pijaczka green tea
TUPTUŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 14:47   #527
Kiya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Kiya Wasze uwagi są dla mnie bardzo cenne i nie chciałabym żebyście myślały, że się zacinam i stawiam na swoim. Chciałam Wam tylko pokazać, że w mojej sytuacji - czyli roli pomysłodawcy i organizatora tego przedsięwzięcia, liczba osób chętnych do przyłączenia się do Klubu Recenz., ma ogromne znaczenie.
I więcej. W tym przypadku, to właśnie te "nowe" są nam "starym" wizażankom bardzo pomocne

przykro mi Ago ale mnie nie przekonałaś,może dlatego że taki napływ nowych osób bywa niekontrolowany większość tych osób ściągnęła tu chęc zdobycia czegoś za darmo i zapewne tylko niewiele z nich pofatyguje sie zostać tu za stałe i poznać bliżej Wizaz panujące tu zwyczaje i nas same a przecież to była idea Wizażu -pomagać sobie i poznawać siebie nazwajem- a nie tylko zgłaszać sie jak coś dają za friko.
Obawiam sie też napływu trolli w internecie wieści szybko sie roznoszą.
I nie chodzi mi o to żeby Wizaż był zamknięty na nowe osoby bo to bez sensu,wolałabym jednak żeby osoby rejestrujące sie tutaj robiły to z potrzeby przebywania na tym forum a nie tylko dlatego że coś tu dają za darmo.
Stary 2006-05-21, 14:51   #528
Madzik88
Przyczajenie

GG do Madzik88
Smile Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

super pomysł jestem za!!
Stary 2006-05-21, 15:04   #529
Justin Timberlake
Zakorzenienie

mnie sie tez podoba ten pomysl. jeszcze nie przeczytalam calego watku (przyznam sie szczerze..) ale glowne zasady chyba zrozumialam i wlasnie sie zabieram za czytanie
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 15:05   #530
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Kiya
przykro mi Ago ale mnie nie przekonałaś,może dlatego że taki napływ nowych osób bywa niekontrolowany większość tych osób ściągnęła tu chęc zdobycia czegoś za darmo i zapewne tylko niewiele z nich pofatyguje sie zostać tu za stałe i poznać bliżej Wizaz panujące tu zwyczaje i nas same a przecież to była idea Wizażu -pomagać sobie i poznawać siebie nazwajem- a nie tylko zgłaszać sie jak coś dają za friko.
Obawiam sie też napływu trolli w internecie wieści szybko sie roznoszą.
I nie chodzi mi o to żeby Wizaż był zamknięty na nowe osoby bo to bez sensu,wolałabym jednak żeby osoby rejestrujące sie tutaj robiły to z potrzeby przebywania na tym forum a nie tylko dlatego że coś tu dają za darmo.
Hmmmm.... to ma sens. Muszę to przemyśleć
Stary 2006-05-21, 15:14   #531
angaa
Przyczajenie

GG do angaa
Thumbs up Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

Super pomysl, jestem za i mam nadzieje ze szybko wejdzie on w zycie
angaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 15:19   #532
aanetka85
Raczkowanie

jestem jak najbardziej ZA
aanetka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 15:53   #533
Katine
Przyczajenie

Smile Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

mysle, ze to idealny pomysl. Najbardziej przekonuja mnie wlasnie opinie innych Uytkowniczek. Fajnie, gdyby mozna bylo tez do nich dodc wlasne komentarze. Jedyny problem widze w okreslaniu typu cery..moga pojawic sie pewne niescislosci..
pozdrawiam!
Katine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 16:05   #534
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

AgaZ, wiesz ja nie mam nic przeciwko nowym wizażankom, ale pamietam jak kiedys była taka afera zwiazana z młodymi dziewczynami, które miały fioła na punkcie zbierania próbek i innych gadżetów. Chciały na Tarhgowisku wyłudzać za free jakies rzeczy i miały nawet swoje własne forum, gdzie opisywały jakimi metodami i gdzie można było cos wyłudzic. Miedzy innymi podawały wizaz... Jedyne czego sie obawiam to powrotu tego typu osób. Nie mówię, że wszytskie osoby, które sie dopeiro co zarejestrowały maja złe intencje, ale podejrzewam, że jednak wiele osób bardziej chce wyłudzić próbki niż je oceniac później. Bo pewnie nie jest sie zobowiazanym by odpowiadać na jakies pytania z ankiety czy cos. Możliwe, że wiele osób gdy dostanie takie próbki, zapomni by w zamian zdać relacje z tego jak sie uzywało danego kosmetyku itd. Nie uważam, że pomysł jest zły, bo moim zdaniem idea jest całkiem słuszna, ale ja zagłosowałam na nie głównie ze względu na to, że nie chciałabym niczego testować na własnej skórze.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 16:20   #535
alkatras
Raczkowanie

GG do alkatras

Tak, naprawde świetny pomysł . Jestem jak najbardziej za.
alkatras jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 16:29   #536
kasiuuullllka
Raczkowanie

super pomysl!!
kasiuuullllka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 16:33   #537
marzynka
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

Moim zdaniem pomysł jest fantastyczny ) jestem jak najardziej za ;]] kiedys bralam udzial w takim testowaniu i musze przyznac, ze jest to fajna zabawa. czasami mozna trafic na rzeczy, ktore sa naprawde wspaniale, a wczesniej nawet by sie na nie nie popatrzylo. jesli chodzi o obiektywnosc odczuc zwiazanych z testowaniem, to jesli firma sie nie zgodzi to jej strata. potestujemy konkurencje ;p
marzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 17:31   #538
krzysia
Raczkowanie

Ja też jestem za , mam nadzieję że próbki będą też dla osób no powiedzmy wcześniej urodzonych.
krzysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 17:37   #539
Anja15
Raczkowanie

Świetny pomysł! Jestem za

You already have everything you need to be happy, right here and right now
Anja15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 17:42   #540
201606300930
Konto usunięte

Świetny pomysł! chciałabym nalezećdo takiego klubu o ile mój wiek na to pozwoli
201606300930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości