Monsieur... - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-06, 13:45   #511
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Monsieur...

Czyli Sasalina idzie dzisiaj na spotkanie z naszym ulubionym bohaterem ubrana w koronkowe majtki i kreacje pret a porter od nike'a czy innego adidasa. Beda analizowac zasoby ludzkie w jego firmie, oraz zasoby winne francuskich piwnic. Zacnie.

A na ta wizazanke bialy cukier to trzeba uwazac, bo czytajac jej posty w komunikacji miejskiej nie ma sie az tak dostojnej miny jak wtedy gdy czytam retro egzemplarz Dostojewskiego. Wczoraj sie nacielam ...

Envoyé depuis mon GT-S5839i avec Tapatalk
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-06, 14:14   #512
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Czyli Sasalina idzie dzisiaj na spotkanie z naszym ulubionym bohaterem ubrana w koronkowe majtki i kreacje pret a porter od nike'a czy innego adidasa. Beda analizowac zasoby ludzkie w jego firmie, oraz zasoby winne francuskich piwnic. Zacnie.

A na ta wizazanke bialy cukier to trzeba uwazac, bo czytajac jej posty w komunikacji miejskiej nie ma sie az tak dostojnej miny jak wtedy gdy czytam retro egzemplarz Dostojewskiego. Wczoraj sie nacielam ...

Envoyé depuis mon GT-S5839i avec Tapatalk

I pewnie tłuszcza myślała, że czytasz jakiegoś harlekina.

BTW, ja się ponoć nie znam i godmnam jest współczucia jednostek więcej uduchowionych, ale na samym początku już Ci napisałam Salalina, ze już wtedy przeinwestowałaś.
Teraz to już nie jest przeinwestowanie,teraz to mega krach na NYSE i NASDAQ razem wziętych.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-06, 18:00   #513
Salalina
Rozeznanie

Rena, dziś już jestem umówiona z koleżanką. Proszę o parę dni cierpliwości...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-10-06, 18:03   #514
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
BTW, ja się ponoć nie znam i godmnam jest współczucia jednostek więcej uduchowionych, ale na samym początku już Ci napisałam Salalina, ze już wtedy przeinwestowałaś.
Teraz to już nie jest przeinwestowanie,teraz to mega krach na NYSE i NASDAQ razem wziętych.
oj tam, zaraz przeinwestowanie. Salalina inwestuje w wiedzę i doświadczenie, to przecież bezcenne.

Ten romantyczny schemat jest wprawdzie zgrany i nudny, i jak w każdym takim schemacie, wszystko się w finalnym rozliczeniu do dupy sprowadza, ale cóż można zrobić, skoro nasza jakże wrażliwa koneserka literatury chce sprawdzić na sobie. Sprawdzanie oczywiście może być wcale przyjemne, to bywa jedną z nielicznych zalet romansów z czterdziestolatkami.
rembertowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-06, 19:11   #515
I am Rock
lokalna gwiazda

Czasami człowiek leci jak ćma do lampy, mimo że zdrowy rozsądek podpowiada, żeby odpuścić. Ale głosik rozsądku jest zbyt anemiczny...
Koleżance Salalinie jest potrzebny efektowny finał, jakieś konkretne bum. Bo w tej sprawie nie postawiono kropki nad i. Więc dlatego ona jest tak dobra i poświęci cudzej firmie swój cenny czas.
U mnie komunikowanie się przez asystentkę wyzwoliłoby konkretną reakcję:
Taaa, pomogę , z przyjemnością
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-06, 19:23   #516
siarka40
Szef ds. Wymianek

Bo Ty nie masz w sobie za grosz romantyzmu!
Stary 2014-10-07, 09:48   #517
I am Rock
lokalna gwiazda

Ależ maaaam! Całe pokłady.
Ale w tej sytuacji moje serce zaczęłoby zamieniać się w kamień. Z wolna, aczkolwiek nieuchronnie.
Stary 2014-10-07, 10:57   #518
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:
Napisane przez Salalina Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,

Z Monsieur nie miałam kontaktu. Ale we wtorek... dostałam maila od jego asystentki (której zatrudnienie mu podpowiedziałam na naszym pierwszym spotkaniu sam na sam). Przedstawiła się oficjalnie, jaką firmę reprezentuje itd. Napisała że dostała do mnie kontakt od P., który wspomniał, że chciałby nawiązać ze mną współpracę przy rekrutacji, którą będzie prowadził. Pytała też o warunki i przysłała opis stanowiska.
Zdziwił mnie ten mail, być może polecił jej to jeszcze przed naszym ostatnim spotkaniem?
On rzeczywiście jest zachwycony tym, co robię i ufa mi w kwestii rekrutacji.
Odpisałam jej jednak, że niestety nie będę mogła z nimi komercyjnie współpracować, co wynika z zakazu konkurencji, który mam w umowie. Poza tym narzędzia do rekrutacji opłaca mi i udostępnia mój pracodawca i nie mogę ich używać dla nikogo innego.
Ale mogę udzielić jej rad i zaplanować strategię rekrutacyjną.
Poleciłam jej, jak zidentyfikować odpowiednią agencję rekrutacyjną.

Później z ciekawości zrobiłam mały research - no i projekt mnie bardzo wciągnął!
Nabrałam ochoty, żeby się tym zająć, ale tylko jako koordynator, nie wykonawca, bo na to nie mam czasu. Nigdy nie prowadziłam procesu do końca, zawsze oddaje go w pewnym momencie innym osobom - takie są ustalenia odgórne. Trochę się boję, że nie podołam, ale mam też ogromną ochotę się w tym sprawdzić - to jest zadanie jakby oczko wyżej od moich codziennych. Dałam jej znać, żeby wstrzymała się z agencjami, że mam pewien pomysł.

P. trochę zmalał w moich oczach, pisaliśmy maile odnośnie tej rekrutacji - on oczywiście super miły, jak to dobrze "hear from you", jak zawsze oczywiście, bla bla. Ale trochę mnie to bawi już teraz. Ta fajna historia została zamącona i już mnie nie zachwyca. Napisał, że wraca w poniedziałek i że jeśli chcę, możemy się spotkać i pogadać o tym projekcie.

Przyznam, że wolałabym współpracować bardziej z jego asystentką i nauczyć ją tego, co wiem, żeby mogła sama zajmować się wykonywaniem tej pracy później sama, bo dużo będzie takich czysto czasochłonnych rzeczy do ogarnięcia, jak stworzenie bazy danych.

No nie wiem.
ale czego?
Stary 2014-10-07, 11:48   #519
201607050913
Konto usunięte

Salalina sorry, ale za mało czasu minęło żebyś mogła obiektywnie zanotowac, że tego nie przezylas, masz dystans i w ogóle Cię to bawi. Kiedy, skoro nadal jest jakieś pitu pitu między Wami? Mówisz że jesteś zaskoczona swoją reakcją, a ja Ci powiem że to jest totalny klasyk (pierwsze wrażenie i hej do przodu przeszło mi!).
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-07, 13:43   #520
201604130936
Konto usunięte

Niech sie z nim spotka bo ja chce poczytać noooo xdd
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-07, 14:14   #521
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Ja też!
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-07, 16:35   #522
I am Rock
lokalna gwiazda

Monsieur szuka kogoś do pracy. Niech się któraś zatrudni, będziemy miały kreta w firmie. Rozwalimy system od środka.
Stary 2014-10-07, 16:52   #523
giselle2504
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Monsieur szuka kogoś do pracy. Niech się któraś zatrudni, będziemy miały kreta w firmie. Rozwalimy system od środka.

Też się trochę zawiodłam, że wczoraj nic
Stary 2014-10-07, 18:57   #524
Shevya
Skrzat leśny

Cytat:
Napisane przez cukier_bialy2 Pokaż wiadomość
Oczywiście spotkacie się w poniedziałek, on będzie dysponował magiczną marynarką i wrodzonym urokiem osobistym. Będzie pożerał cię gorejącymi oczamy, profesjonalnie owiewał wodem kolońskim i z trudem powstrzymywał się by oddzielić prywatne od zawodowych. Powie "powstrzymuję się, by cię nie pocałować, tak mi trudno". Ty powiesz "rozumiem, mam tak samo". On podziękuje ci, że go rozumiesz.

Potem w magicznej atmosferze dopracujecie szczegóły projektu. Dotknięcie się głowami nad kalką techniczną. Przypadkowe spotkanie dłoni przy podawaniu długopisu. Bliskość dusz. Wrócisz, napiszesz w wątku "dziewczyny, co robić, tracę jasność, o co mu chodzi".(...)

Skończony projekt trzeba uczcić, zaprosi cię do siebie. Ty pójdziesz, ale w dresach i z siatką z zakupami,żeby wyglądało, że tylko przechodziłaś. [ocenzurowano] Spyta czy chcesz, żeby cię odwiózł, powiesz że nie trzeba. Na odchodne położy ci rękę na nodze/ręce/głowie powie "tak trudno cię zapomnieć, [coś po francusku]". Potem będziesz dzwonić, ale asystentka powie ci, że monsieur jest w podróży służbowej. Potem wróci ale nie będzie odbierał telefonu...Potem napiszesz w wątku... Potem... potem... potem przylecą kosmici, będzie wielki festyn, zimny bufet i konkursy sprawnościowe.
Jesteś genialna!
Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Ja tak samo Niezły film by z tego był, a przynajmniej dla takich jak ja, co się lubują w romansach i romantycznych komedyjkach. Podczytuję z ciekawością, nie będę ukrywać

˝ Słowa - więcej nic,
potrafimy pięknie gadać - nie umiemy żyć ˝

tumblr | last.fm
Shevya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-07, 19:11   #525
pani_charlotte
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shevya Pokaż wiadomość
Jesteś genialna!

Ja tak samo Niezły film by z tego był, a przynajmniej dla takich jak ja, co się lubują w romansach i romantycznych komedyjkach. Podczytuję z ciekawością, nie będę ukrywać

Ja też lubię romanse. Nawet raz na jakiś czas, szczególnie w lato-kupuję sobie harlekina i czytam w parku.
Monsieur robi klimat też dlatego, że jest monsieur a nie jakiś inny zwykły pan. Francuski język, francuskie pocałunki, paryżanka w tle i monsieur, któremu trudno się oprzeć-idealny klimat na film

pani_charlotte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-07, 19:30   #526
201607111028
Konto usunięte

Mówiłam, że watek perełka Trochę "inna" od tych wszystkich "śmiesznych" albo "dziwnych", ale perełka - tyle zachwyconych i zaczytanych osób (dodam, że ja też czytam, chociaż nie subskrybuję, no wciągające)

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2014-10-07 o 20:04
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-07, 19:44   #527
giselle2504
Rozeznanie

Łe tam ja nie lubię romansów, ale ciekawi mnie co będzie dalej
Stary 2014-10-07, 19:56   #528
pani_charlotte
Raczkowanie

Czekaj, jak paryżanka przyjedzie i dowie się o Autorce to moze jakiś inny gatunek filmowy się z tego zrobi

Stary 2014-10-07, 20:04   #529
giselle2504
Rozeznanie

Oj tak, filmy akcji to coś dla mnie
Stary 2014-10-07, 20:10   #530
Shevya
Skrzat leśny

Byłoby ciekawie! I, żeby nie było, ja wcale nie piszę i nie traktuję tego prześmiewczo

˝ Słowa - więcej nic,
potrafimy pięknie gadać - nie umiemy żyć ˝

tumblr | last.fm
Shevya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-07, 20:19   #531
spaghettii
Wtajemniczenie

Moze kryminal albo thriller bedzie czytam watek od poczatku, i ciekawa jestem jak to sie rozwinie

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-07, 20:39   #532
pani_charlotte
Raczkowanie

To ja też dam znać, że absolutnie nie śmieję się niczyich uczuć. Serdecznie sobie żartuję ale bez kpienia z Salaliny i Monsieura.
Niech Salalina znajdzie miłość-a czy to będzie Monsieur czy jakiś inny to już nieważne. Oby było szczęsliwie

Stary 2014-10-07, 21:45   #533
wiekanka
Zakorzenienie

Eeee ,to ja sie rozpedzilam,szybciutko zabki umylam,mysle sobie cos nowego jest! a to WY tu popisalyscie...
wiekanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 07:45   #534
giselle2504
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiekanka Pokaż wiadomość
Eeee ,to ja sie rozpedzilam,szybciutko zabki umylam,mysle sobie cos nowego jest! a to WY tu popisalyscie...
Ten wątek już od dawna żyje własnym życiem

Jak wszyscy to ja też ale tak serio, to też dobrze życzę Autorce, mimo śmichów-chichów.
Stary 2014-10-08, 08:24   #535
Colderia
Raczkowanie

Ja mam nadzieję, że im się noga powinie i zapomni o tym kretynie z bosymi girami Szczerze życzę jej szczęścia z kimś normalnym. Nie lubię takich rozwodnionych romansów.
Colderia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 09:15   #536
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Czas edycji: 2014-10-08 o 11:55
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 09:38   #537
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:
Napisane przez pani_charlotte Pokaż wiadomość
Czekaj, jak paryżanka przyjedzie i dowie się o Autorce to moze jakiś inny gatunek filmowy się z tego zrobi
No mam nadzieję, że przyjedzie. Paryżanki są szykowne, a piękna kobieta doda trochę życia, bo historia trochę nudnawa się robi.
Ciekawe czy jest także taka uduchowiona, czy raczej konkretna kobieta i będzie siwy dym?

Znowu się zastanawiam, czy ta historia jest prawdziwa?
Stary 2014-10-08, 09:43   #538
Rena
Zakorzenienie

Nam sie nie wolno posmiac, jak oni sami tam w powadze i zadumie siedzieli nad smutna butelka trunku? A ten usmiech pana P. i te jego zmarszczki to nie czasem od smiechu byly? Prawdziwie zalobna atmosfera.

Moim zdaniem to on jej opowiedzial kilka zabawnych anegdotek typu spaghethi story, z tym shopping by window to chyba uraczyl ja niewinnym zarcikiem. Typowo francuskie poczucie humoru.

Za to pijane dziecko we mgle to nie czasem dzielo literackie Tadeusza Boya Zelenskiego? W koncu dlugo oczekiwana literatura krajowa.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 11:05   #539
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Nam sie nie wolno posmiac, jak oni sami tam w powadze i zadumie siedzieli nad smutna butelka trunku? A ten usmiech pana P. i te jego zmarszczki to nie czasem od smiechu byly? Prawdziwie zalobna atmosfera.

Moim zdaniem to on jej opowiedzial kilka zabawnych anegdotek typu spaghethi story, z tym shopping by window to chyba uraczyl ja niewinnym zarcikiem. Typowo francuskie poczucie humoru.

Za to pijane dziecko we mgle to nie czasem dzielo literackie Tadeusza Boya Zelenskiego? W koncu dlugo oczekiwana literatura krajowa.

Spaghetti story - podoba mi sie

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-08, 11:17   #540
201605131805
Konto usunięte

Salalina, masz pozytywnie zabawny styl pisania.

Ale w styczniu 2013 w innym wątku pisałaś, że masz 25 lat, a tu już 28?
201605131805 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości