|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
Pokaż wyniki sondy: Jak oceniacie ten wątek?
|
|||
Strzał w 10!Bardzo mi się podoba
|
|
135 | 69,59% |
| Taki sobie..nic specjalnego |
|
59 | 30,41% |
| Głosujący: 194. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zima południowa-Zdjątka tego egzotycznego typu urody:)
up up!
dziewczyny prosze o pomoc! ;D kto mi pomoze jak nie Wy?
|
|
#512 |
|
Rozeznanie
|
Po samym zdjęciu zwykła zima
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
Ok,dzięki : ) usuwam fotki w takim razie bo tak głupio wrzuciac mi siebie na forum :P
zostawie tamte dwie : )
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczegolnie patrzac na to zdjecie https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1213792536 teczowka Pani Zimy ma intensywna barwe i mocno kontrastuje z bialkiem, ma ono barwe snieznobiala- to jest cecha najbardziej charakterystyczna dla Zim na zdjeciu masz na twarzy podklad, ktory bardzo odcina sie od koloru szyi na moje oko na czysta czern Cie troche przytlacza, ale wiadomo, zdjecia moga byc bardzo mylace. czy to jest Twoj naturalny kolor wlosow? sprobuj zrobic test "na Zime", pisalam o tym tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...37&postcount=6 |
|
|
|
|
|
#515 |
|
Raczkowanie
|
truskawkowawiosno
dziękuję Ci za odpowiedź a więc, włosy mam farbowane na tym zdjęciu https://wizaz.pl/forum/attachment.php...4&d=1213792536 (musiałam wrócić do mojego koloru po nieudanej przygodzie z blondem) na reszcie zdjęć są jest mój naturalny kolor. Oczy mam ciemno- zielone z jasno- brązową obwódka wokół źrenicy (załączam zdjęcia w świetle dziennym)aha i bardzo dobrze czuję się w czerni i w bardzo żywych kolorach (w pastelowych i rozmytych czuję się mdło) |
|
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zima wlasciwie nie potrzebuje makijazu ani farbowania wlosow aby wygladac wyraziscie na pewno nie jestes klasyczna Zima(spojrz na zdjecie Anji92, ktora wkleila swoja fotke wyzej, ona jest bezapelacyjnie Zima, zwroc uwage na jej oczy- kontrast to cecha typowa) co nie znaczy, ze nie jestes nia wcale. zdjecia moga jednak przeklamywac w Twoim przypadku, nie chce wprowadzac Ciebie w blad, musisz sama zrobic test w zaciszu domowym ![]() to w jakich kolorach dobrze sie czujesz, moze byc bardzo mylace. ja osobiscie uwielbiam mocne, intensywne barwy z palety zimowej, ale w zestawieniu z moja skora nie wygladaja dobrze. zmyj dokladnie makijaz, zwiaz wlosy, aby twarz byla cala odkryta, odslon szyje i dekolt. popros kogos o pomoc, nie moze sie kierowac osobistymi upodobaniami. przygotuj kolorowe chusty, jezeli trafisz na "swoje" barwy, wszelkie niedoskonalosci skory: blizny, tradzik, rozszerzone naczynka, since, zmarszczki stana sie automatycznie mniej widoczne, skora zacznie wygladac bardziej swiezo i zdrowo. przy tescie wybierasz kolory wlasciwie typowe dla danej pory roku 1. jezeli jestes Zima Twoje kolory to czern i sniezna biel oraz tzw. marynarski blekit, tylko Zim a wyglada w nich naprawde dobrze, inne typy sa przytloczone tak mocnymi kolorami. powinnas niezbyt dobrze wygladac w pomaranczowym i jasnych brazach, pastelach 2.jezeli jestes Jesienia to dobrze wygladasz w pomaranczowym, wszelkich brazach i khaki, oliwkowym. przy czerni i snieznej bieli na chora i zgaszona, niekorzystnie we wszelkich rozach i blekitach 3. Lato dobrze wyglada w odcieniu owczej welny, "brudnym rozu", szarosciach, pastelach, delikatnym blekicie. zle w pomaranczowym, zoltym, brazowym, czystej bieli. niektore panie- Lato wygladaja dobrze w czerni, ale zazwyczaj ten kolor jest dla nich zbyt intensywny 4. typowe kolory dla wiosny to łososiowy, morelowy, turkusowy, zolty, fiolkowy barwy sa jasne i czyste, nie sa zlamane szaroscia jak u Lata. zle wyglada w czerni, snieznej bieli, brudnym rozu, zbyt ciemnych kolorach, szarosciach pobaw sie kolorami, ale mimo wszystko pozostan obiektywna, chociaz mysle, ze taka ladna dziewczyna jak Ty w kazdej palecie barw pozostanie ładna
|
|
|
|
|
|
#517 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Ci bardzo
zrobię sobie ten test w najbliższych dniach i napiszę co mi wyszło
|
|
|
|
|
#518 |
|
Rozeznanie
|
truskawkowawiosna, kierując się tym testem zaczęłam mieć poważne wątpliwości, czy sama jestem zimą
![]() 1. Zima. W czerni i śnieżnej bieli, jak też w błękicie mam wrażenie, że wyglądam zbyt ostro, za bardzo mam podkreślone rysy twarzy, wyglądam chyba starzej. Jednak wyglądam też źle w pomarańczu (już w łososiowym jest fajnie, ale czysty - koszmar ), brązy, większość pasteli znów zbyt mdło.2. Jesień. Znów zgadza się, w czym źle, ale nie wyglądam korzystnie w kolorach dobrych dla jesieni. 3. Lato. Tutaj chyba najbardziej trafione... 4. Wiosna. Dobre pasują, złe nie. Ale zawsze obstawiałam zimę, w teście na podawanej tu często stronie internetowej też mi tak wyszło, ale te kolory dla zimy, nie są dla mnie, tak do końca... Z tego, co napisałaś wywnioskowałabym lato, ale chyba jestem zbyt ciemna na tą porę roku? Sama już nie wiem... Załączam zdjęcia, które dawałam w innym temacie, oko, włosy, usta. To w końcu jestem zima, czy nie zima? Pomocy
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko wskazuje na to, ze jesteś zimnym typem. stawiam na "ciemne" Lato. znaczy to tyle, ze prawdopodobnie pasują Tobie ciemniejsze odcienie z palety letniej i niektore z zimowej. prawdziwa Zima, nawet majac problemy z cerą i cienie pod oczami, nie wyglada zle w czerni, nigdy nie jest nią przytloczona. sprobuj jeszcze jednego testu. znasz może jaką typową Wiosenkę(zlotowlosa blondynka o zielononiebieskich oczach) albo Jesień(piegowata, rudowlosa o orzechowych wlosach)? przyloz wewnetrzna powierzchnie przedramienia do niej. jezeli jestes Latem, to przy nich Twoja skora powinna wydawać się lekko różowawa, ich bardziej zolta, zlota, czerwona, pomaranczowa, ewidentnie ciepla, wyraznie odcinajaca sie od Twojej. a skora klasycznej Pani Zimy (brunetka o ciemnych oczach silnie kontrastujacych) przy Pani Lato nie jest rozowa, bardziej wpada w niebieskawy wiesz jak wyglada "brudny róż"? to idealny kolor dla Lata |
|
|
|
|
|
#520 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie nie jest mi dobrze w brudnym różu. Znajoma wizażystka określiła mnie, jako zimę, którą można robić na lato, a moją mamę na odwrót.
Teraz ciężko ocenić te przedramię - opalenizna, ale raczej mam różowawą cerę, niż niebieskawą.
|
|
#521 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny mam do Was wielka prosbe powiedzcie mi czy jestem poludniowa zima?
![]() na zdjeciu jestem po prawej stronie |
|
|
|
|
#522 |
|
Rozeznanie
|
Jestem pewna, że nie
Lato albo jesień
|
|
#523 |
|
Rozeznanie
|
jesień, lato jest chłodne !!!!!!!
|
|
|
|
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
sluchajcie ja robilam testy jak w linku pod spodem
http://web.orsay.com/dn_farbberatung/ http://www.makijaz.net/tt.html i mi wyszlo ze jestem zima, warto zrobic taki ktotki test ![]()
|
|
#525 |
|
Zadomowienie
|
wiec po testach wyszlo ze jestem ZIMA , potwierdzcie tylko prosze zebym byla juz w 100 procentach pewna
pozdrawiam i dziekuje
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#527 |
|
Zadomowienie
|
wiem ze takie testy sa mylne ale zrobilam test poczytalam o kolorach wychodzilo ciagle zima, ktos potwierdzil wiec mam 100 procent pewnosci
|
|
#528 |
|
Rozeznanie
|
Z tego testu orsay wyszło mi, że jestem jesień, a z makijaż.net wyszła mi zima. Określona zostałam na zimę lub lato. Świetnie ;p
|
|
#529 |
|
Wtajemniczenie
|
Test Orsay jest jakiś dziwny :?, wyszła mi wiosna tylko że jak później jest opis to niemal że nic się nie zgadza
|
|
#530 |
|
Zadomowienie
|
ten orsay jest zbyt malo szczegolowy, w moim przypadku sie sprawdzilo poniewaz oczy wlosy i kolor skory raczej wszysto jest glowna cecha jesieni, ogladalam osttanio na youtube.com ze wyszla ksiazka o wizazu napisna przez Polke dla Polek. Ksiazka powstala przy udziale kolorystek i stylistek trzeb by sobie sprawdzic taka ksiazke. Opisane ( podobno) sa tam typy urody i wsztsko wziazane z wizazem
Chyba uderze na zakupy jak bede w PL ![]()
|
|
#531 |
|
Rozeznanie
|
Aż muszę zrobić OT, jakiś tytuł, autorka?
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Co to znaczy, ze krolewna sniezka to zwykla zima?
Zim poludniowych jest pelno: prawie wszystkie azjatki, murzynki, romki...Znajdz mi takie miejsce na swiecie, gdzie przewazaja sniezki, albo gdzie jest ich duzo
|
|
|
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "zwykla" Zima, ma chlodna karnacje, nie porcelanowa, ani nie bardzo ciemna. taka typowa brunetka o ciemnych oczach, ktora stosunkowo latwo sie opala. "Sniezek" w Polsce nie widuje sie czesto, porcelanowa cera w polaczeniu z naturalnie ciemnymi wlosami i oprawa oczu to rzadkosc, takie osoby rzucaja sie w oczy z daleka ![]() btw: ostatnio spotkalam Zime o przeslicznym kolorze oczu, ciemnoniebieskim, niemalze granatowym, wygladalo to niesamowicie:love" szkoda tylko, ze tak pani lubi sie opalac
|
|
|
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#536 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja myślałam, ze jestem południową zimą, ale w testach wyszło mi, że jesień a w drugim, że wiosna. Sama nie znam się na tym całkowicie
|
|
|
|
|
#537 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a ja? Typem południowym z moją karnacją na bank nie
Wiosną i jesienią chyba raczej też nie... Wydaje mi się że jestem typem chłodnym.. lato? zwykła zima? śnieżka? jak myślicie?
|
|
|
|
|
#538 |
|
Raczkowanie
|
Widzę ze jest duży problem z określeniem typu urody .. Sama mam problem ..
Z wyglądu przypominam włoszkę .. mam ciemno brązowe włosy, brązowe oczy, ciemną oliwkową cerę, ciemną karnację .. Sama juz nie wiem czy jestem ciepła jesień, czy ciepła zima .. Mam problem z określeniem..
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z opisu jestes zdecydowanie Zimą, prawdopodobnie poludniowa oliwkowa karnacja to cecha wrecz charakterystyczna |
|
|
|
|
|
#540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.

dziękuję Ci za odpowiedź