|
|
#5461 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
Cytat:
Ja nie lubiłam gorzkiej czekolady dopóki nie spróbowałam konszowanych... A jak się lubi pitną to polecam Tazę....jest wyśmienita. |
|
|
|
|
#5462 |
|
Zadomowienie
|
Misz , napisałam ci w poprzednim poście cenę , małymi literkami , bo jest porażająca... ale wakacje , to jest jedna z tych rzeczy na które nie oszczędzam ... a może inaczej : oszczędzam i zgredzę na innych by pojechać na takie wakacje , jakie lubię ...
![]() Kama , hotel wybrała moja koleżanka , ja zdałam się na nią , poczytawszy recenzje tu : http://www.holidaycheck.pl/hotel-Inf...hid_83151.html Ponad 2 tys. opinii ![]() Anyżkowa , kwasy zastosowałam raz , powinnam powtórzyć we wtorek , ale miałam cięzki tydzień i wieczorem padałam na pysk... Wczoraj miałam "strefę kibica" w domu , położyłam się po 2-giej , dziś z kolei kolacja w większym gronie znajomych , w knajpie , wiec też nie wiem o której wrócę i czy będzie mi się chciało je nakładać ...Kwasy mam 25% glikolowy z owocowymi , Nałożyłam pierwszy raz na 3,5 minuty i nie odczułam nic ... Zadnego pieczenia , mrowienia ...NO NIC .... Teraz - dziś lub jutro , nałoże na 5 minut i zobaczymy ... Żałuję , że nie zaczęłam zabawy z kwasami jesienią , bo teraz to już troszkę się obawiam , bo nie stosuję żadnych kremów z wysokimi filtrami i boję się , żeby sobie tymi kwasami krzywdy nie zrobiła ... |
|
|
|
#5463 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie właśnie Tig, tak samo myślę jak Ty. Dziś rano siedziałam w aucie, czapka na głowie, okulary przeciwsłoneczne na nosie, bez makijażu (okropne uczucie, ale był mus wyjścia szybko z domu i nie szłam do ludzi
) i słoneczko przyjemnie grzało mi w twarz. I nagle zamarłam: czy ja kremu użyłam z filtrem??? Szybko zamknęłam szybę. Stracha mam i tyle. Moje paskudne przebarwienie, które mam na czole to moja lekkomyślność po kwasach właśnie.Ja używałam już 2 raz, trzymałam na twarzy po 15 min. Miszka a te Twoje piękne lico to nie działanie Atredermu ? Ja nie to, że nastawiam się na efekt, że mnie po głosie tylko będzie można poznać. Wiem, że trzeba stosować kwasy długo , najlepiej pół roku. Tak doraźnie jak to robię ja to działanie kwasów można porównać do dobrego peelingu. |
|
|
|
#5464 |
|
Zakorzenienie
|
Tig, rozumiem, że będziesz w Turcji dokarmiała koty...?
Mój tz jest ciekawy, jak Ci się udało złapać tę rudą kotkę z małymi ![]() Żeby zobaczyć cenę hotelu - musiałam ją podkreślić Nasz jest trochę tańszy, a i tak tz opłakuje na moją rozrzutność
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-03-23 o 17:40 |
|
|
|
#5465 |
|
Rozeznanie
|
Tig to sobie wypoczniesz
![]() Miszka a mozesz napisac dokladnie czego uzywasz ?? chodzi mi o te kwasy szt. 3
|
|
|
|
#5466 |
|
Zakorzenienie
|
Doszukałam cenę
Niech się chłopina dopieściNeostrata, Ultra Daytime Smoothing Cream SPF 15 AHA 10 ,na noc smaruję,żeby przebarwienia rozjasnic NEOSTRATA PIGMENT LIGHTENING GEL.Używam tez w między czasie 2 razy dziennie SkinCeuticals, Phloretin CF Dokupiłam dziś 3 fiolki na allegro..SKINCEUTICALS CE FERULIC i SKINCEUTICALS BLEMISH + AGE DEFENSE.. -10 u nas,więc mozna się odbarwiać..Na słonce i upały narazie nie ma co liczyć![]() |
|
|
|
#5467 |
|
Zakorzenienie
|
phloretin cf przyjemniejszy, niż ce ferulic, ale i droższy. ja nadal w is clinical
|
|
#5468 |
|
Zadomowienie
|
Tig Miszka ma racje, jak za 10 dni w 5* hotelu pewnie z wyzywieniem to nie jest tak zle. Jak poogladalam zdjecia hotelu to znowu zaczelam sie zastanawiac czy my dobrze robimy, ze apartament wynajmujemy. To pierwszy raz od wielu lat i nie wiem jak to bedzie
W hotelu wiadomo wyzywienie, atrakcje, baseny. Ale z drugiej strony tak sobie mysle, ze jak juz jestesmy w takim hotelu to malo zwiedzamy, malo wychodzimy do lokalnych restauracji itd. Ostatnio na plazy bylismy tylko jeden raz moze przez godzine, oprocz spacerow. Raz wynajelismy samochod, gdzie benzyna byla wliczona w cene wynajmu i prawie pelny bak zwrocilismy Tak wiec mysle, ze takie mieszkanie w apartamencie tez ma dobre strony
|
|
|
|
#5469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A kotki nie łapałam ... Kotka została odebrana ( za zgodą) starszemu panu , który kompletnie sobie nie radził , poza tym ma położyć się do szpitala na dość długo... Jak urodziły się kocięta , to się przeraził i poprosił sam o pomoc ... Kicia jest cudowną mamą , kocięta są dopieszczone i zadbane ..tfu,tfu ... powinno być wszystko ok ... ![]() Ja powróciłam z kolacji ze znajomymi , omawialiśmy nasz wyjazd do Rumunii ... popiłam pysznego winka i niestety pojadłam ... Kwasów oczywiście nie nałożyłam ... Jutro ... Puder La Prarie jest b. fajny .. ale doś mocno się pyli , i zaraz po nałożeniu jest bardzo widoczny .... po ok. 20 min . jednak wtapia się w podkład.. Jest ok . , ale chyba nic nie przebije prasowanych meteorytów .... ![]() Korekotr zaś całkem ładnie kryje cienie pod oczami , ale jednak trochę podkreśla zmarszczki .... Użuwam jeszcze na niego koreańskiego rozświetlacza ... Moja skóra pragnie słońca !!! Twarz jest sino -zielono- blada ze czerwonymi naczynkami ... Brrrrr okropieństwo .... Żeby nie te kwasy , na pewno poszłabym ze dwa razy do solarium .... a tak ... boję się .... Dobranoc
|
|
|
|
|
#5470 |
|
Zakorzenienie
|
Uklika, każdy musi dobrać, co mu najbardziej pasuje w wakacjach - przetrenujecie apartamenty i zobaczycie. My tej opcji nie braliśmy pod uwagę - choć właściwie tak, 3 razy mieliśmy aparthotel, czyli prawie, prawie
![]() Tig, u nas obchód terenu w poszukiwaniu ogonów to norma, potem w plan dnia wpisane jest dokarmianie. Najwygodniej, jak w pobliskich sklepach sa chrupki, bo nie lubię wynosić resztek. Pomijam już, że irytuje mnie bezmyślność menagerów hotelu - tyle się marnuje żarcia, starczyłby na batalion kotów. Trochę sterylizacji, kontroli urodzin i niewielkim kosztem - hotel miałby i ochronę przed szkodnikami i zadbane koty jako atrakcja... Zaczęłam serum z vichy, jakiś tydzień temu. Póki co - irytuje mnie ciężko chodząca pompka, trzeba bardzo uważać, bo inaczej ujędrniamy umywalkę, nie kurze zmarszczki ![]() Jem czosnek, a nadal jestem zasmarkana Idę pisać kartki świąteczne, trochę mi zejdzie
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-03-24 o 08:33 |
|
|
|
#5471 |
|
Zakorzenienie
|
hello
Uklika , my w apartamentach mieszkamy na urlopie , właśnie dlatego ,że uwielbiamy po kanjpach chodzić , nie zawsze to wychodzi taniej ale nie o to chodzi ,nas hotele męczą ...musimy auto mieć i swobodę ... mam już dość tych niedziel w domu ...co tu robić jak tak zimno , mi się nawet do kina nie chce jechać ...a jak pomyślę ,że następny weekend też taki będzie i jeszcze wolny poniedziałek to już całkiem mam dość kurka znów wyłażą mi prychole na szyi ![]() ...co ja mam z tym zrobić ? ....smaruje Acne-Derm ale nic nie daje ... a może kwasy by były dobre ? używacie kwasów na szyje też ?
Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-03-24 o 10:24 |
|
|
|
#5472 |
|
Zadomowienie
|
Kwasy na szyję i dekolt też nakładam ...
Ale nie wolno na miejsca podrażnione ... Trzeba je omijać ... Mroźna niedziela ...wrrrrrrrrrrr
|
|
|
|
#5473 |
|
Zadomowienie
|
Taki wlasnie mamy plan Lapi, pozwiedzac troszke wiecej niz zwykle, pochodzic po knajpkach, sprobowac lokalnego jedzenia
Tak naprawde to na apartament padlo dlatego, ze w Dubrowniku wybor hoteli nie jest zbyt duzy. Te ktore sa w centrum sa astronomicznie drogie a z kolei hotel kilka kilometrow od wszystkiego tez nie bardzo sie oplaca bo trzeba wszedzie dojechac. Ale nawet te daleko albo bardzo drogie albo bylejakie. Z apartamentu mamy miec wszedzie blisko, knajpki, plaza, wiec powinno byc ok.Tig czy twoje buty Tommy Hilfiger wygodne? Podobaja mi sie one. Edytowane przez uklika Czas edycji: 2013-03-24 o 11:04 |
|
|
|
#5474 |
|
Zakorzenienie
|
Kwasy na szyję też nakładam bo mam takie przebarwienia po wypryskach. Na co dzień dokładnie to maskuję, ale jak zmyje makijaż wygląda to okropnie.
Tig moja twarz bez makijażu jest blado trupia, od lat nie opalam buzi , mocno złuszczam i mam dosłownie efekt nie mojej głowy jeżeli chodzi o kolorystykę mojego ciała w porównaniu z twarzą. ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Piję kawę i tak patrzę na Rozenkową. Bardzo podobają mi się jej włosy, jak ma je czesane, jak farbowane. Jednym słowem dobrze zrobione. Dodam, ze programu który prowadzi, nie oglądam. |
|
|
|
#5475 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie Anyżku zauważyłam ,że też zostają mi plamki po tych prycholach na szyi ...jakie kwasy zapodajesz na tą swoją szyjkę ? ....
aaa i testwoałam wczoraj ten nowy krem BB z Filorgi - fajny , taki tonująco - lekko kryjący przebarwioną moją cerę ...ale moim faworytem jest w dalszym ciągu Shiseido The Skincare tonujący ...Anyżku weź sobie próbkę przy jakiejś okazji bo może on Tobie też odpowiadać , mi się wydaje ,że to najlepiej kryjący krem tonujący i super nawilża , na wiosne i lato najlepszy jak dla mnie ... czekam na kolejną tubkę właśnie ,zamówiłam z Douglasa internetowego w zeszłą niedzielę i jeszcze nie dostałam paczki , ale zła jestem ,że tak długo , ciekawi mnie jak te cienie Diora co zamówilam będą na żywo wygłądały a tu tak długo to trwa .... jeju normalnie zdechł pies jestem ....tak mnie jakoś mdli ...wczoraj głowa i dziwne samopoczucie ,nic jeść nie mogłam , dziś znów Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-03-24 o 12:27 |
|
|
|
#5476 |
|
Zadomowienie
|
Uklika , jeszcze w nich nie chodziłam , bo aura nie sprzyja , a ocenić je będzie można , ostatecznie , po przechodzeniu w nich przynajmniej połowy dnia , ale po włożeniu w nie stopy , mogę powiedzieć , że powinny być wygodne , są dobrze wyprofilowane "podbiciowo", a to b. istotne...Myślę , że będą wygodne ...
|
|
|
|
#5477 |
|
Zakorzenienie
|
Lapi jaki kolor tego shiseido uzywasz?
|
|
|
|
#5478 |
|
Rozeznanie
|
Lapi ja również kwasy kładę na szyję, dekolt, dłonie, czasami nawet na biust i kolana
![]() kusisz tym BB Filorga...kurcze ja mam manię próbowania, testowania nawet jeżeli znajdę już coś co mi bardzo pasuje ![]() Od kilku dni używam serum nawilżające IS Clinical Hydra Cool - fajne, przyjemnie chłodzi, lekko żelowa konsystencja, zielono - niebieski odcień, iście morski ale ze względu na cenę kupiłam tylko 15ml więc pewnie zużyję ekspresowo. Zaraz dodam produkt na wizaz.Ja lubię sama organizować sobie wyjazdy, od lotów do hotelu poprzez cały program zwiedzania i atrakcji - to jest frajda po świętach lecę na kilka dni do Istambułu, zupełnie prywatnie, bardzo lubię to miasto, tam na pewno jest słońce![]() Rozenkowa bardzo mi się nie podoba...owszem kobieta atrakcyjna w sensie zrobiona do perfekcji, włosy, pazur, make-up, ciuszek ale właśnie zawsze taka "ciężka", jakby cały dzień spędziła przed lustrem, nie ma w niej świeżości, zawsze wygląda jakby szła na wesele, no i przede wszystkim nie biją od niej żadne pozytywne fluidy ![]() widziałyście w PL taki puder Chanel? http://www.ebay.com/itm/Chanel-Les-D...item1c2fed06c0 Edytowane przez fuertavertura Czas edycji: 2013-03-24 o 12:58 |
|
|
|
#5479 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam sie nad kupnem Viledy z mopem obrotowym http://allegro.pl/vileda-ultramat-mo...102539935.html Ma z Was któraś?Na reklamie dość fajnie to wygląda..
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Stado facetów lata mi po domu z kablami Dalej problem z migracją Neostrady..Nawrzeszczałam wczoraj na konsultantkę,jakies przygłupie babsko Zrobiłam im kawy,ukroiłam ciasta i niech sobiełącza kabelki..ILANA Chanel Les Delices de to Kolekcja Chanel na wiosnę 2013,czyli u nas za pare wieków![]() Chanel Wiosna 2013 Les Delices de Chanel Collection / Chanel Le Blanc Lekka Ujawniając Wybielanie Makeup SPF 30 - Baza 30 ml
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#5480 |
|
Zakorzenienie
|
Lapiel już szukam o tym kremie tonującym Shiseido The Skincare i chyba na allegro nie ma.
Kwasy mam 50 % BingoSpa. Rozcieńczam do 25 %. |
|
|
|
#5481 |
|
Zakorzenienie
|
Michell72
Lapi jaki kolor tego shiseido uzywasz? ......................... ......................... ......................... .................. 02 Medium Nie Anyżku na allegro go nie ma kurcze nie znam się na tych kwasach , muszę zgłębić te tajemnice ... dzięki dziewczyny za informacje , poczytam sobie co i jak z tymi kawasami ... dla mnie pani Rozenek to taka sztuczna , nieprzyjemna lalka ...ale nigdy nie widziałam jej programu , kiedyś tylko słyszałam głos i nie podobał mi się , taka zbyt pewna siebie kobieta ...jakiaś taka niemiła ona mi się wydaje ale to takie ocenienie po wyglądzie jest ... Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-03-24 o 14:27 |
|
|
|
#5482 |
|
Zakorzenienie
|
Ilana, ładne zdjęcie, az kusi
Pudru nie znam, ale sypkie omijam z daleka.
|
|
|
|
#5483 |
|
Zakorzenienie
|
fuertavertura
Lapi ja również kwasy kładę na szyję, dekolt, dłonie, czasami nawet na biust i kolana ![]() kusisz tym BB Filorga...kurcze ja mam manię próbowania, testowania nawet jeżeli znajdę już coś co mi bardzo pasuje ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ........ my to już chyba wszystkie tak mamy ,że musimy nowości sprawdzić ![]() ten krem BB Filorgi występuje w dwóch wersjach kolorystycznych , w Neo-Lady np można go kupić albo na allegro , a ja dostałam próbeczkę od miłej pani z allegro , pytałam ją o serum Filorgi Perfect Pigment , przysłała mi próbkę tego serum , tego BB właśnie , i jeszcze dwóch innych kremów Filorgi , bardzo miła pani nie ![]() szkoda tylko ,że ten bb ma tylko filtr 15 , zdecydowanie wolę 30 a jakie Ty kwasiki używasz Ila???? ja w tym kompletnie nie mam rozeznania ....kiedyś byłam na kwasach u mojej pani od med. estet. ale to drogo wychodzi jak się idzie kilka razy .... Myślisz Miszka ,że taki drogi mop to lepiej zmywa niż taki za 10-15 zł ...no ja rozumiem gdyby zmywał sam Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-03-24 o 14:36 |
|
|
|
#5484 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#5485 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze ,że spytałaś Beata bo ja też nie mam pojęcia
|
|
|
|
#5486 |
|
Konto usunięte
|
Pytam o te kwasy, bo mam jakiś koszmar na czole ostatnio, paskud tyle, ze przez rok chyba nigdy nie miałam...Może tymi kwasami bym załatwiła, chociaż z drugiej strony boję się słońca już...
Myślałam o bingoSpa albo o clarenie, znalazłam sprzedawce we Wwiu, więc mogłabym mieć jeszcze w tym tygodniu.. Inna opcja to odstawienie używanych kremów i przerzucenie się na coś aptecznego... |
|
|
|
#5487 |
|
Zakorzenienie
|
też właśnie ogladałam te kwasy na allegro ....
kremy na noc ma firma Bendi np ale nie wiem czy krem z kawasami jest równie dobry jak same kwasy ...no i właśnie czy aby nie za późno na to ... Mi Beata też ostatnio wychodzą prychole jak nigdy , nie dość ,że na szyi to na twarzy też się zdarza ...nie wiem czy przez tą długą zimę czy co to jest ale wkurza jak ktoś nigdy nie miał takiego problemu ... Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-03-24 o 14:55 |
|
|
|
#5488 |
|
Zadomowienie
|
Lapi z Bandi mam ten AHA+PHA Krem z kwasem migdałowym i polihydroksykwasami. Mysle, ze jeszcze spokojnie pouzywac mozesz.
Na swieze plamy po pryszczach bardzo dobry jest ten zel Neostrata co Miszka ma. Ze starymi sobie za dobrze nie radzi, ale swieze usuwa tak , ze nie ma sladu Edytowane przez uklika Czas edycji: 2013-03-24 o 15:21 |
|
|
|
#5489 |
|
Zakorzenienie
|
Kwasy rozpuszczają się w wodzie. Ja kupiłam ten z Bingospa. Nie wiem tylko jakie ma ph bo to też jest przy kwasach ważne. Masa jest informacji o stosowaniu kwasów, na str Clareny też jest dość sporo informacji. Miałam kupić właśnie kwasy Clareny, ale szybciej (podjechać tylko do sklepu) znalazły się u mnie kwasy Bingospa.
Nie ma jakiś tam super efektów łuszczenia, jak miała Miszka przy Atredermie. Buzia jest ładna, miękka, świeża. Ja tam kwasy użyte te kilka razy traktuje jako dobry peeling, kwas rozpuszcza zrogowaciały naskórek i tyle. Stosowanie długotrwałe, minimum pół roku to już inna bajka. To zabieg odmładzający. No ale poczytajcie sobie. Trzeba chronić jednak buzie od promieniowania uva/b. Ja dzis 3 raz nałożę porcję kwasów, po tym maseczka nawilżająca. I na tym chyba zakończę bo liczę na to, że ta wiosna już przyjdzie. Ewentualnie doleję do toniku. Lapi idę do stron Douglasa popatrzeć na Shiseido The Skincare. |
|
|
|
#5490 |
|
Zakorzenienie
|
Lapi to czego Ty mi próbki shiseido nie zrobiłas paskudo no
Przy okazji pamiętaj o mnie ,chetnie przetestuję Jakiego uzywasz podkładu oprócz Shiseido,teraz???Żuchwa to hormony..Przez to ch...o... ide do szpitala..Wszak!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

Jutro 
) i słoneczko przyjemnie grzało mi w twarz. I nagle zamarłam: czy ja kremu użyłam z filtrem??? Szybko zamknęłam szybę. Stracha mam i tyle. Moje paskudne przebarwienie, które mam na czole to moja lekkomyślność po kwasach właśnie.

W hotelu wiadomo wyzywienie, atrakcje, baseny. Ale z drugiej strony tak sobie mysle, ze jak juz jestesmy w takim hotelu to malo zwiedzamy, malo wychodzimy do lokalnych restauracji itd. Ostatnio na plazy bylismy tylko jeden raz moze przez godzine, oprocz spacerow. Raz wynajelismy samochod, gdzie benzyna byla wliczona w cene wynajmu i prawie pelny bak zwrocilismy
....smaruje Acne-Derm ale nic nie daje ... a może kwasy by były dobre ? używacie kwasów na szyje też ?

....tak mnie jakoś mdli ...wczoraj głowa i dziwne samopoczucie ,nic jeść nie mogłam , dziś znów 

Przy okazji pamiętaj o mnie ,chetnie przetestuję